-
אחרי שאני משתמש בהתקפה מופיעה לי השישייה שלי ואני בוחר את מי לשלוח, או שזה לפי הסדר שהם מופיעים בשישייה כרונולוגית?
התקפות שמעלות\מורידות סטטוס ברמה אחת\שתיים, כמה זה בתכלס במספרים בתוספת\גרעון לתכונה?
Quick Claw כחפץ פועל רק כשהפוקימון נכנס למשחק, או גם אחרי שהוא נכנס והוא "מוריד" פוקימונים בקרב ואח"כ נכנסים חדשים והחפץ עדיין יפעל? יש לזה אחוזים או שזה בטוח יגרום לנושא בו להגיב ראשון?
לאילו חפצים יש אפקט שני כשמשתמשים בהם במכת Fling מלבד אורב האש ואורב הרעל? אחרי השימוש בהתקפה באמצע הקרב החפץ שהתמשת בו לקרב כבר לא ישרת אותך יותר להמשך הקרב?
עריכה: מצאתי את שאר החפצים.
-
[quote=נדודי שינה;1084727]אחרי שאני משתמש בהתקפה מופיעה לי השישייה שלי ואני בוחר את מי לשלוח, או שזה לפי הסדר שהם מופיעים בשישייה כרונולוגית?
התקפות שמעלות\מורידות סטטוס ברמה אחת\שתיים, כמה זה בתכלס במספרים בתוספת\גרעון לתכונה?
Quick Claw כחפץ פועל רק כשהפוקימון נכנס למשחק, או גם אחרי שהוא נכנס והוא "מוריד" פוקימונים בקרב ואח"כ נכנסים חדשים והחפץ עדיין יפעל? יש לזה אחוזים או שזה בטוח יגרום לנושא בו להגיב ראשון?
לאילו חפצים יש אפקט שני כשמשתמשים בהם במכת Fling מלבד אורב האש ואורב הרעל? אחרי השימוש בהתקפה באמצע הקרב החפץ שהתמשת בו לקרב כבר לא ישרת אותך יותר להמשך הקרב?
עריכה: מצאתי את שאר החפצים.[/quote]
אתה לא יכול לבחור
כמעט בלתי אפשרי למדוד את זה מספרית, כי זה באופן יחסי לסטטוס לפני השינוי
אבל זה משפיע
זה יפעל כל מהלך הקרב, וכל תור זה נותן סיכוי של 18.75% לתקוף ראשון.
כמובן שאם היריב מחזיק את אותו החפץ ושניהם אמורים לתקוף ראשונים, אז זה הולך לפי המהירות של הפוקימונים.
-
תודה.
אז זה לפי סדר ההופעה שלהם מבחינה כרונולוגית בשישייה שלי?
ומה עם המשך השאלה ששאלתי לגבי Fling?
-
[quote=נדודי שינה;1084812]תודה.
אז זה לפי סדר ההופעה שלהם מבחינה כרונולוגית בשישייה שלי?
ומה עם המשך השאלה ששאלתי לגבי Fling?[/quote]
כן
אחרי שימוש בהתקפה החפץ יעלם לגמרי, גם אחרי שהקרב נגמר.
-
אוי, אז זו התקפה נזק... ואם אני משתמש בה רק ל-battle Tower, החפץ יחזור אליי אחרי שאצא מסיבוב משחק שם [והשתמשתי בהתקפה לפחות פעם אחת]?
-
[quote=נדודי שינה;1084968]אוי, אז זו התקפה נזק... ואם אני משתמש בה רק ל-battle Tower, החפץ יחזור אליי אחרי שאצא מסיבוב משחק שם [והשתמשתי בהתקפה לפחות פעם אחת]?[/quote]
החפץ יעלם אחרי שימוש במתקפה, לא משנה איפה אתה משתמש במתקפה.
-
אם אחרי שהשתמשתי ב-fling עם חפץ מסויים, למשל Thick Club של קיובון ומרווק, ואחרי ההתקפה אני משתמש ב-recycle, האם החפץ יחזור, או שבגלל שלא השתמשתי בו פיסית אז הוא בכל זאת ייעלם לי?
זה נכון שאחוזי הדיוק של ההתקפה BLIZZARD בזמן ברד עולה ל-100%?
-
[quote=נדודי שינה;1085175]אם אחרי שהשתמשתי ב-fling עם חפץ מסויים, למשל Thick Club של קיובון ומרווק, ואחרי ההתקפה אני משתמש ב-recycle, האם החפץ יחזור, או שבגלל שלא השתמשתי בו פיסית אז הוא בכל זאת ייעלם לי?
זה נכון שאחוזי הדיוק של ההתקפה BLIZZARD בזמן ברד עולה ל-100%?[/quote]
[COLOR=dimgray]Recycle can recover items consumed by Bug Bite, Fling, Natural Gift, and Pluck, but not items lost by Covet, Knock Off, Switcheroo, Thief, or Trick.[/COLOR]
[COLOR=dimgray]נראה לי שזה עונה לך על השאלה[/COLOR]
[COLOR=#696969][/COLOR]
[COLOR=#696969]כן[/COLOR]
[COLOR=#696969]למעשה, לפי מה שרשום ב-bulbagarden אי אפשר גם להוריד לזה דיוק (כמו אס אוירי) בזמן ברד[/COLOR]
[COLOR=#696969]שים לב שזה נכון רק במשחקי דור 4 ומעלה[/COLOR]
[COLOR=#696969][/COLOR]
[COLOR=#696969][/COLOR]
[COLOR=#696969][/COLOR]
-
סבבה. ברד גם מחזק התקפות קרח? Sandstorm עושה משהו מעבר להורדת חיים בכל תור? האם זה נכון שכשיש Rain Dance אז אחוזי הדיוק של המכה Thunder עולים ל-100, ואם כן, האם יש ל-rain Dance עוד השלכות על התקפות מסוג חשמל?
בתכלס - פוקימון עם מלא חיים ומעט משתי ההגנות, האם הוא זהה לפוקימון עם הגנות מטורפות ומעט חיים?במה עדיף להשקיע?
-
[quote=נדודי שינה;1085780]סבבה. ברד גם מחזק התקפות קרח? Sandstorm עושה משהו מעבר להורדת חיים בכל תור? האם זה נכון שכשיש Rain Dance אז אחוזי הדיוק של המכה Thunder עולים ל-100, ואם כן, האם יש ל-rain Dance עוד השלכות על התקפות מסוג חשמל?
בתכלס - פוקימון עם מלא חיים ומעט משתי ההגנות, האם הוא זהה לפוקימון עם הגנות מטורפות ומעט חיים?במה עדיף להשקיע?[/quote]
כמה שאלות במשפט אחד
ברד לא מחזק התקפות קרח
סופת חול מעלה את ההגנה המיוחדת של כל פוקימוני האבן ב-50%.
גורמת לקרן סולרית לעשות חצי מהנזק המקורי שלה.
ו- [COLOR=dimgray]Moonlight, Synthesis, Morning Sun יחז[/COLOR]ירו רבע מהחיים.
גשם (לא משנה מה הגורם שלו) מחזק מתקפות מים ב-50% ומחליש מתקפות אש באותו שיעור.
קרן סולרית תעשה חצי מהנזק שלה, Thunder ו-Hurricane יפגעו תמיד.
[COLOR=#696969]Moonlight, Synthesis, Morning Sun יחז[/COLOR]ירו רבע מהחיים.
וזה מפעיל יכולות מסוימות כמו Swift Swim.
בעיה להגיד.
ה-HP לא משפיע על הנזק שנגרם ממתקפה.
אבל זה כן קובע אחרי שהנזק נגרם אם ישארו לו מספיק חיים.
וההגנה תוריד את הנזק שיעשה.
אז הכל חשוב.
יש פה למטה נוסחה לחישוב נזק, אולי תעזור לך:
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Damage_modification[/URL]
-
[quote=stm;1086318]כמה שאלות במשפט אחד
ברד לא מחזק התקפות קרח
בעיה להגיד.
אז הכל חשוב.
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Damage_modification[/URL][/quote]
[B]יש משהו אחד שמפריע לי בניסוח שלך:[/B]
[quote]
[B]קרן סולרית תעשה חצי מהנזק שלה, Thunder ו[COLOR=red]-Hurricane [/COLOR]יפגעו תמיד.[/B]
[/quote]
[B]המתקפה שמודגשת באדום:[/B]
[B]זה פורום Hgss ! אין כאן את המתקפה הוריקן![/B] [B](Hurricane)[/B]
-
[quote=stm;1086318]כמה שאלות במשפט אחד
ברד לא מחזק התקפות קרח
בעיה להגיד.
אז הכל חשוב.
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Damage_modification[/URL][/quote]
חח סליחה... תודה!
ההתקפה THRASH בקרב זוגות תפגע בפוקימון אקראי בשדה הקרב, או שאני בוחר מי ייפגע? לפי האטאק דקס של DPPT כן. ברצוני לאשש\להפריח את מה שכתוב...
-
אתה לא תוכל לשלוט על זה..זה כמו Outrage
-
תודה!
איזה אפקטים של יכולות נחשבים לאפקט? אני שואל בגלל טוגקיס עם יכולת ה-serene Grace שלו. חשבתי שיכולות הן רק כאלה שמופיע בסרבי מספר אחוזים שהן יפעלו בצד העמודה בסרבי, אבל עכשיו אני כבר לא בטוח... האם Air Slash נקראת התקפה שסיכויי הנחתת Critical Hit יגדלו במידה וטוגקיס משתמש בה או שלא?
ו-brave Bird למשל, האם בעזרת Serene Grace טוגקיס יחטוף יותר נזק, או שזו לא נקראת יכולת של התקפה..?
-
[quote=The Kodak:);1086323][B]יש משהו אחד שמפריע לי בניסוח שלך:[/B]
[B]המתקפה שמודגשת באדום:[/B]
[B]זה פורום Hgss ! אין כאן את המתקפה הוריקן![/B] [B](Hurricane)[/B][/quote]
שיידע בכל מקרה, כי הוא שואל שאלות כלליות בעיקר
[quote=נדודי שינה;1086809]תודה!
איזה אפקטים של יכולות נחשבים לאפקט? אני שואל בגלל טוגקיס עם יכולת ה-serene Grace שלו. חשבתי שיכולות הן רק כאלה שמופיע בסרבי מספר אחוזים שהן יפעלו בצד העמודה בסרבי, אבל עכשיו אני כבר לא בטוח... האם Air Slash נקראת התקפה שסיכויי הנחתת Critical Hit יגדלו במידה וטוגקיס משתמש בה או שלא?
ו-brave Bird למשל, האם בעזרת Serene Grace טוגקיס יחטוף יותר נזק, או שזו לא נקראת יכולת של התקפה..?[/quote]
הכוונה ביכולת הזו שאם יש למתקפה מסויימת סיכוי מסויים להשפעה משנית, הסיכוי הזה יוכפל.
כלומר אם יש סיכוי של 10% שלהביור "תשרוף" את היריב, עם היכולת הזו הסיכוי הוא 20%.
לדעתי זה לא עובד במקרה של מכה קריטית, כי כל המתקפות יכולות לעשות מכה קריטית, פשוט יש מספר מתקפות שהסיכוי גבוהה יותר (לדעתי 12% לעומת 6% אצל שאר המתקפות).
אגב ל-Air Slash אין בכלל סיכוי גבוה לפגיעה קריטית.
במקרה שלה, במקרה והיא תוקפת ראשונה בתור, במקום שיהיה 30% סיכוי שהיריב לא יתקוף באותו תור, עכשיו הסיכוי הוא 60%.
ציפור אמיצה בטוח לא תעשה עוד נזק למשתמש, כי ההתייחסות היא לאחוזים בלבד של ההשפעה המשנית.
-
הא נכון, התבלבלתי עם Air Cutter!
היכולת Flinch תעבוד רק אם משתמש ההתקפה שיש לה האפקט Flinch תוקף קודם? לא ידעתי.
- Serene Grace משפיעה גם על בן הברית של הנושא אותה בקרב זוגות, או שרק על הנושא אותה?
- המכה Endeavor מורידה את החיים של היריב לאותו מספר חיים של הפוקימון שלך? האם יש להתקפה "שורות קטנות" כלשהן ששמות לה מסמרים ומהוות חיסרון?
- באפים כמו Sd, Curse וכאלה יכולים לפעול גם על בן ברית שלך בקרב זוגות, או שהן משפיעות רק על מי שהן נמצאות אצלו במוב-פול?
-
[quote=נדודי שינה;1087020]הא נכון, התבלבלתי עם Air Cutter!
היכולת Flinch תעבוד רק אם משתמש ההתקפה שיש לה האפקט Flinch תוקף קודם? לא ידעתי.
- Serene Grace משפיעה גם על בן הברית של הנושא אותה בקרב זוגות, או שרק על הנושא אותה?
- המכה Endeavor מורידה את החיים של היריב לאותו מספר חיים של הפוקימון שלך? האם יש להתקפה "שורות קטנות" כלשהן ששמות לה מסמרים ומהוות חיסרון?
- באפים כמו Sd, Curse וכאלה יכולים לפעול גם על בן ברית שלך בקרב זוגות, או שהן משפיעות רק על מי שהן נמצאות אצלו במוב-פול?[/quote]
מן הסתם, איך המתקפה תוכל להשפיע על מתקפת היריב באותו התור אם היא לא תתקוף ראשונה?
-לא, רק על הפוקימון עם היכולת.
-במידה והחיים של היריב גבוהיים מהחיים של המשתמש, ויש שימוש במתקפה, החיים של היריב ירדו לכמות החיים של המשתמש.
המתקפה תכשל אם למשתמש יש יותר חיים מהיריב.
אין עוד השפעות למתקפה.
-לא כ"כ הבנתי את השאלה. Curse לא משפיעה על שותף
-
[quote=stm;1087030]מן הסתם, איך המתקפה תוכל להשפיע על מתקפת היריב באותו התור אם היא לא תתקוף ראשונה?
-לא, רק על הפוקימון עם היכולת.
-במידה והחיים של היריב גבוהיים מהחיים של המשתמש, ויש שימוש במתקפה, החיים של היריב ירדו לכמות החיים של המשתמש.
המתקפה תכשל אם למשתמש יש יותר חיים מהיריב.
אין עוד השפעות למתקפה.
-לא כ"כ הבנתי את השאלה. Curse לא משפיעה על שותף[/quote]
ברור... אבל זה משנה האם הפוקימון [B]תוקף ראשון [/B]מתחילת הקרב כדי שהפלינצ'ים שלו יצליחו למשך הקרב נגד האוייב הספציפי, או שאם נניח [B]בתור השני [/B](היריב היה מהיר יותר ולכן תקף קודם, ואז טוגקיס תוקף...) אני משתמש ב-AIR SLASH, ההרתעה תוכל לעבוד?
SD זה באף עצמי?
-
[quote=נדודי שינה;1087239]ברור... אבל זה משנה האם הפוקימון [B]תוקף ראשון [/B]מתחילת הקרב כדי שהפלינצ'ים שלו יצליחו למשך הקרב נגד האוייב הספציפי, או שאם נניח [B]בתור השני [/B](היריב היה מהיר יותר ולכן תקף קודם, ואז טוגקיס תוקף...) אני משתמש ב-AIR SLASH, ההרתעה תוכל לעבוד?
SD זה באף עצמי?[/quote]
חייב באותו התור לתקוף ראשון, זה לא עובר לתור הבא
SD זה ראשי תיבות של..?
-
זה קיצור של ריקוד חרבות..ולא הבנתי את השאלה..
-
הכוונה כנראה האם Swords Dance משפיעה רק על המשתמש או גם על השותפים.
והיא משפיעה רק על המשתמש.
-
[quote=The Little Elbaz;1087672]זה קיצור של ריקוד חרבות..ולא הבנתי את השאלה..[/quote]
תודה.
[quote=stm;1088022]הכוונה כנראה האם Swords Dance משפיעה רק על המשתמש או גם על השותפים.
והיא משפיעה רק על המשתמש.[/quote]
אז פוקימון איטי ביחס לאוייב שלו לא יכול לעשות פלינצ' אלא אם כן זו מכה שעושה פלינצ' מאה אחוז?
פוקימון שלומד התקפה דרך מלמדי המתקפות, יוכל ללמוד אותה ע"י רבייה? לגבי TMים כבר למדתי שזה תופס - שפוקימון שלומד התקפה דרך TM יוכל לקבל אותה גם דרך רבייה, אבל מה לגבי התקפות שהפוקימון לומד אך ורק ע"י מלמדי המתקפות?
במקרה שלי: אני רוצה להרבות מג'יקרפ [B](נקבה כמובן)[/B] עם מישהו שיודע BOUNCE, למשל WAILMER. האם התינוק ילמד את ההתקפה?
-
[quote=נדודי שינה;1089928]תודה.
אז פוקימון איטי ביחס לאוייב שלו לא יכול לעשות פלינצ' אלא אם כן זו מכה שעושה פלינצ' מאה אחוז?
פוקימון שלומד התקפה דרך מלמדי המתקפות, יוכל ללמוד אותה ע"י רבייה? לגבי TMים כבר למדתי שזה תופס - שפוקימון שלומד התקפה דרך TM יוכל לקבל אותה גם דרך רבייה, אבל מה לגבי התקפות שהפוקימון לומד אך ורק ע"י מלמדי המתקפות?
במקרה שלי: אני רוצה להרבות מג'יקרפ [B](נקבה כמובן)[/B] עם מישהו שיודע BOUNCE, למשל WAILMER. האם התינוק ילמד את ההתקפה?[/quote]
מתקפה יכולה לעשות פלינץ רק אם היא תוקפת ראשונה בתור, אחרת זה לא יקרה.
זה יעבוד רק אם המתקפה מוגדרת כמתקפה שעוברת ברבייה והם באותה קבוצה.
גם אם האבא למד אותה דרך מלמד מתקפות.
[URL]http://serebii.net/pokedex-dp/129.shtml[/URL]
במקרה הזה זה אפשרי
אבל גרידוס לומד בעצמו ע"י מלמד המתקפות את המתקפה הזו אז זה נראה לי מיותר
-
אני לא מצליח להבין את ההסבר שלך על הפלינצ'. איך שסיכמתי את זה זה נכון?
ההתקפה מוגדרת כהתקפה שעוברת ברבייה מבחינת הצאצא? כי כל מתקפה יכולה לעבור ברבייה אם הפוקימון יכול ללמוד אותה בדרך כלשהיא, אלא אם כן היא מיוחדת ואז היא מופיעה ב Egg Moves...
מבחינתי זה לא מיותר, כי זה לא מחיר בשמיים, אבל בכל זאת - אם אפשר לחסוך בbp אז למה לא.
-
[quote=נדודי שינה;1090156]אני לא מצליח להבין את ההסבר שלך על הפלינצ'. איך שסיכמתי את זה זה נכון?
ההתקפה מוגדרת כהתקפה שעוברת ברבייה מבחינת הצאצא? כי כל מתקפה יכולה לעבור ברבייה אם הפוקימון יכול ללמוד אותה בדרך כלשהיא, אלא אם כן היא מיוחדת ואז היא מופיעה ב Egg Moves...
מבחינתי זה לא מיותר, כי זה לא מחיר בשמיים, אבל בכל זאת - אם אפשר לחסוך בbp אז למה לא.[/quote]
[COLOR=dimgray]ל-Fake Out יש 100% סיכוי לגרום לפלינץ.[/COLOR]
[COLOR=#696969]והיא גם מתקפה שתוקפת ראשונה.[/COLOR]
[COLOR=#696969]אבל אם היריב משתמש במתקפה שתוקפת ראשונה, אז מי שיתקוף ראשון הוא זה עם סטטוס המהירות הגבוה יותר.[/COLOR]
[COLOR=#696969]במקרה שהיריב יותר מהיר, Fake Out לא תגרום לפלינץ'.[/COLOR]
[COLOR=#696969]כלומר גם במקרה של 100%, זה אפשרי רק לאותו התור מה שאומר שהמתקפה חייבת לתקוף ראשונה.[/COLOR]
[COLOR=#696969]תסתכל פה:[/COLOR]
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Bounce_(move[/URL])
לפי זה מג'יקארפ יכול ללמוד את המתקפה רק דרך מלמד המתקפות או דרך הפוקווקר.
-
[quote=stm;1090220][COLOR=dimgray]ל-Fake Out יש 100% סיכוי לגרום לפלינץ.[/COLOR]
[COLOR=#696969]והיא גם מתקפה שתוקפת ראשונה.[/COLOR]
[COLOR=#696969]אבל אם היריב משתמש במתקפה שתוקפת ראשונה, אז מי שיתקוף ראשון הוא זה עם סטטוס המהירות הגבוה יותר.[/COLOR]
[COLOR=#696969]במקרה שהיריב יותר מהיר, Fake Out לא תגרום לפלינץ'.[/COLOR]
[COLOR=#696969]כלומר גם במקרה של 100%, זה אפשרי רק לאותו התור מה שאומר שהמתקפה חייבת לתקוף ראשונה.[/COLOR]
[COLOR=#696969]תסתכל פה:[/COLOR]
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Bounce_(move[/URL])
לפי זה מג'יקארפ יכול ללמוד את המתקפה רק דרך מלמד המתקפות או דרך הפוקווקר.[/quote]
במקרה של FAKE OUT הקטע איתה שהיא עובדת [B]רק [/B]בתור הראשון כשהנושא אותה נכנס למשחק, אבל אני חושב שהבנתי את העיקרון והצלחתי ליישם אותו עם מי שהתחלתי בגללו בכלל את הדיון הזה.
אני מתלבט אם כדאי לי להתחיל לאמן [B]JUMPLUFF, [/B]כיהוא עשוי להתאים לקונספט של הצוות שבניתי לBATTLE TOWER ועכשיו אני מנסה לשפר אותו במטרה שאצליח לנצח יותר משלוש פעמים ברציפות את כל סבב המאמנים. הבעיה שלי היא שהוא ממש חלש בהתקפות אם הוא בטבע שניטרלי כלפיהן, והוא בולט בשל זריזותו הגבוהה. מה אתה חושב - אם לנסות לשחק אותו, כדאי לי לבנות אותו אנוייר עם התקפות כמו: LEECH SEED, SLEEP POWDER וכו' ואולי רק עם התקפת סטאב אחד שתתאים לו כמו GIGA DRAIN, או שפשוט לעזוב אותו ולחפש מישהו אחר?
-
[quote=נדודי שינה;1092219]במקרה של FAKE OUT הקטע איתה שהיא עובדת [B]רק [/B]בתור הראשון כשהנושא אותה נכנס למשחק, אבל אני חושב שהבנתי את העיקרון והצלחתי ליישם אותו עם מי שהתחלתי בגללו בכלל את הדיון הזה.
אני מתלבט אם כדאי לי להתחיל לאמן [B]JUMPLUFF, [/B]כיהוא עשוי להתאים לקונספט של הצוות שבניתי לBATTLE TOWER ועכשיו אני מנסה לשפר אותו במטרה שאצליח לנצח יותר משלוש פעמים ברציפות את כל סבב המאמנים. הבעיה שלי היא שהוא ממש חלש בהתקפות אם הוא בטבע שניטרלי כלפיהן, והוא בולט בשל זריזותו הגבוהה. מה אתה חושב - אם לנסות לשחק אותו, כדאי לי לבנות אותו אנוייר עם התקפות כמו: LEECH SEED, SLEEP POWDER וכו' ואולי רק עם התקפת סטאב אחד שתתאים לו כמו GIGA DRAIN, או שפשוט לעזוב אותו ולחפש מישהו אחר?[/quote]
ברגע שאתה מתחיל להסתבך יותר מדי עם פוקימון כבר עדיף להחליף אותו
בטח אם יש לו 4 חולשות+עוד חולשה כפולה לקרח
וסה"כ הסטטוסים שלו 450, יש יותר טובים.
בכל מקרה אם אתה כן רוצה אותו, גם התקפת סטאב לא תעזור לסטטוסים המאוד, מאוד נמוכים שלו בהתקפה.
אז תלך על מתקפות "מעצבנות". הוא מהיר אז רוב הסיכויים שיתקוף רשום וירדים את היריב (או כל מתקפה דומה)
ותבדוק את הפוקימונים של מוח מגדל הקרב, כי אלה הפוקימונים היחידים שאתה יודע בוודאות שתתקל בהם.
אז את הפוקימונים שאתה בוחר תתאים גם לכמה שיותר יריבים וגם לפוקימונים של המוח.
-
לגביי פייק אווט..זה תמיד תוקף ראשון..אבל אם ליריד יש מתקפה כמו: התקפה מהירה או Built Punch זה מה שיתקוף קודם..
לגביי ג'אמפאף..הסטטוסים שלו יחסית נמוכים..עדיף כבר למצוא מחליף יותר טוב...
-
[quote=stm;1092232]ברגע שאתה מתחיל להסתבך יותר מדי עם פוקימון כבר עדיף להחליף אותו
בטח אם יש לו 4 חולשות+עוד חולשה כפולה לקרח
וסה"כ הסטטוסים שלו 450, יש יותר טובים.
בכל מקרה אם אתה כן רוצה אותו, גם התקפת סטאב לא תעזור לסטטוסים המאוד, מאוד נמוכים שלו בהתקפה.
אז תלך על מתקפות "מעצבנות". הוא מהיר אז רוב הסיכויים שיתקוף רשום וירדים את היריב (או כל מתקפה דומה)
ותבדוק את הפוקימונים של מוח מגדל הקרב, כי אלה הפוקימונים היחידים שאתה יודע בוודאות שתתקל בהם.
אז את הפוקימונים שאתה בוחר תתאים גם לכמה שיותר יריבים וגם לפוקימונים של המוח.[/quote]
[quote=The Little Elbaz;1092243]לגביי פייק אווט..זה תמיד תוקף ראשון..אבל אם ליריד יש מתקפה כמו: התקפה מהירה או Built Punch זה מה שיתקוף קודם..
לגביי ג'אמפאף..הסטטוסים שלו יחסית נמוכים..עדיף כבר למצוא מחליף יותר טוב...[/quote]
סבבה, אני אחשוב שוב אם כדאי לי להתחיל להשקיע באחד. רציתי פוקימון שהוא עשב-מעופף, והאפשרויות שלי הן מאוד מצומצמות - רק ג'אמפלאף, טרופיוס (שלא בא לי, ושבעיני הוא לא בהכרח יותר טוב), ושאיימין שמיים (שגם אין לי, וגם בטח אי אפשר להכניס אותו לבאטל טאוור, לא?).
אם אני מפזר LEECH SEED, והפוקימון שפיזר מת. ה-LEECH SEED ימשיך לפעול? [במידה וזה קרב זוגות ויש מישהו שיכול לקבל HP מההתקפה]
-
טרופיוס עדיף..אבל גם הוא לא משהו..
אם אתה רוצה עשב טוב קח את לודיקולו או שיפטרי..הם נחמדים..
-
[quote=נדודי שינה;1092254]סבבה, אני אחשוב שוב אם כדאי לי להתחיל להשקיע באחד. רציתי פוקימון שהוא עשב-מעופף, והאפשרויות שלי הן מאוד מצומצמות - רק ג'אמפלאף, טרופיוס (שלא בא לי, ושבעיני הוא לא בהכרח יותר טוב), ושאיימין שמיים (שגם אין לי, וגם בטח אי אפשר להכניס אותו לבאטל טאוור, לא?).
אם אני מפזר LEECH SEED, והפוקימון שפיזר מת. ה-LEECH SEED ימשיך לפעול? [במידה וזה קרב זוגות ויש מישהו שיכול לקבל HP מההתקפה][/quote]
למה עשב/מעופף?
וכן, ימשיך לפעול גם אחרי שהמשתמש מתעלף ועד שהיריב שמושפע מהמתקפה מתעלף.
גם במקרה של החלפה ההשפעה תמשך.
מה שכן, במקרה מאוד ספציפי בקרב כפול, אם נשארו לשחקן רק 2 פוקימונים וזה שקיבל עד עכשיו חיים מהיריב מתעלף, ההשפעה לו תעבור לפוקימון האחרון של השחקן.
-
[quote=The Little Elbaz;1092260]טרופיוס עדיף..אבל גם הוא לא משהו..
אם אתה רוצה עשב טוב קח את לודיקולו או שיפטרי..הם נחמדים..[/quote]
לא, הם פחות מתאימים לי לצוות... תודה!
[quote=stm;1092666]למה עשב/מעופף?
וכן, ימשיך לפעול גם אחרי שהמשתמש מתעלף ועד שהיריב שמושפע מהמתקפה מתעלף.
גם במקרה של החלפה ההשפעה תמשך.
מה שכן, במקרה מאוד ספציפי בקרב כפול, אם נשארו לשחקן רק 2 פוקימונים וזה שקיבל עד עכשיו חיים מהיריב מתעלף, ההשפעה לו תעבור לפוקימון האחרון של השחקן.[/quote]
אמרתי - זה חלק מהרעיון של הצוות.
תודה, הבנתי את ההסבר.
כמה שאלות:
האם עכשיו, אחרי שדגרתי באימונים של הופיפ היום כדי שילמד MEMENTO לפני רמה 50 ומשהו כשג'אמפלאף לומד, האם כשארבה אותו [הוא זכר כמובן], כל הסט שלו יעבור לצאצא [שהוא גם הופיפ]? אני מקווה שלא התאמצתי לחינם...
FLASH FIRE בקרב זוגות פועל כמו LIGHTNINGROD, WATER ABSORB וכו'?
בכמה אחוזים [B]במדוייק[/B] מעלים [B]WIDE LENS[/B] את הדיוק של הפוקימון? האם זה לכל ההתקפות?
-
[quote=נדודי שינה;1092893]לא, הם פחות מתאימים לי לצוות... תודה!
אמרתי - זה חלק מהרעיון של הצוות.
תודה, הבנתי את ההסבר.
כמה שאלות:
האם עכשיו, אחרי שדגרתי באימונים של הופיפ היום כדי שילמד MEMENTO לפני רמה 50 ומשהו כשג'אמפלאף לומד, האם כשארבה אותו [הוא זכר כמובן], כל הסט שלו יעבור לצאצא [שהוא גם הופיפ]? אני מקווה שלא התאמצתי לחינם...
FLASH FIRE בקרב זוגות פועל כמו LIGHTNINGROD, WATER ABSORB וכו'?
בכמה אחוזים [B]במדוייק[/B] מעלים [B]WIDE LENS[/B] את הדיוק של הפוקימון? האם זה לכל ההתקפות?[/quote]
לפי מה שרשום ב-bulbagarden, המתקפה היחידה שהופיפ לומד ברבייה וגם בעליית רמה זו Worry Seed.
אז לא, לא כל הסט יעבור
לא הבנתי את השאלה. היכולות האלה הן אותו דבר בקרב רגיל ובקרב כפול.
מעלה ב-10% את כל ההתקפות של אותו הפוקימון
-
[quote=stm;1092946]לפי מה שרשום ב-bulbagarden, המתקפה היחידה שהופיפ לומד ברבייה וגם בעליית רמה זו Worry Seed.
אז לא, לא כל הסט יעבור
לא הבנתי את השאלה. היכולות האלה הן אותו דבר בקרב רגיל ובקרב כפול.
מעלה ב-10% את כל ההתקפות של אותו הפוקימון[/quote]
אני חושב שההתקפות שכתובות תחת הקטגוריה "EGG MOVES" הן התקפות שהן מיוחדות לאותו פוקימון, שהוא לא יכול ללמוד אותן ע"י עליית רמה\TMים, ולכן הן לא כתובות שם... אני מקווה לפחות.
השאלה שלי היא אם האפקט FLASH FIRE מגן על בן הברית של נושא היכולת בקרב זוגות - כמו שיכולות כמו LIGHTNINGROD ו-WATER ABSORB עושות.
-
[quote=נדודי שינה;1092964]אני חושב שההתקפות שכתובות תחת הקטגוריה "EGG MOVES" הן התקפות שהן מיוחדות לאותו פוקימון, שהוא לא יכול ללמוד אותן ע"י עליית רמה\TMים, ולכן הן לא כתובות שם... אני מקווה לפחות.
השאלה שלי היא אם האפקט FLASH FIRE מגן על בן הברית של נושא היכולת בקרב זוגות - כמו שיכולות כמו LIGHTNINGROD ו-WATER ABSORB עושות.[/quote]
יש לא מעט פוקימונים שיכולים ללמוד את אותן המתקפות ברבייה, TM, עליית רמה וכדומה.
מתקפות מרבייה הן לא בהכרח מתקפות יחודיות לרבייה, אבל ברוב המקרים כן.
LIGHTNINGROD מושכת מתקפות חשמל לפוקימון עם היכולת הזו, אבל Water Absorb ו-Flash Fire לא.
-
[quote=stm;1093696]יש לא מעט פוקימונים שיכולים ללמוד את אותן המתקפות ברבייה, TM, עליית רמה וכדומה.
מתקפות מרבייה הן לא בהכרח מתקפות יחודיות לרבייה, אבל ברוב המקרים כן.
LIGHTNINGROD מושכת מתקפות חשמל לפוקימון עם היכולת הזו, אבל Water Absorb ו-Flash Fire לא.[/quote]
כבר חשבתי שאני מבין איך עניין הרבייה הולך, אבל כנראה שלא. ההופיפ שבקע מהביצה, מתוך ההתקפות שלאבא שלו היו,שהוא למד [B]אך ורק בעליית רמה[/B], הוא ירש רק את ההתקפה [B]GIGA DRAIN[/B], שבכלל לא מופיעה ב-EGG MOVES שלו, אז כבר ממש אין לי מושג איך זה עובד. יכו ללהיות שיש עוד פוקימונים כאלה שלומדים את כל ההתקפות שאני רוצה, אבל במקרה של הופיפ - הוא לומד את כל ההתקפות ביחד ואז זה פחות כאב ראש, ככה שלפי מה חשבתי הצאצא פשוט יירש את [B]כל [/B]ההתקפות שאני רוצה כבר ברמה 1,כי אם רציתי שהוא יירש אותן מפוקימונים אחרים, היה עליי להתחבט יותר זמן איך להעביר את כולן...
אני לא מצליח להבין ת'הבדל בין היכולות האלה שגורמות לסוגים מסויימים לא להשפיע על הפוקימון שיש לו את היכולות הנ"ל,ולמה STORM DRAIN כן עובדת בקרב כפול וWATER ABSORB לא.
שאלה נוספת:
אני רוצה לאמן פוקימון חדש, וכבר יש לי אותו בטבע מתאים, אבל מבחינת ה-IV אני מתלבט - כי בקעו כמה כמוהו עם אישיויות שונות ואני מתלבט במי כדאי לי לבחור. האם זה ישפיע על התכונה הספציפית שהמשפט מתאר - יעני שהיא תהיה גבוהה ביחס לאחרות?
-
[quote=נדודי שינה;1093702]כבר חשבתי שאני מבין איך עניין הרבייה הולך, אבל כנראה שלא. ההופיפ שבקע מהביצה, מתוך ההתקפות שלאבא שלו היו,שהוא למד [B]אך ורק בעליית רמה[/B], הוא ירש רק את ההתקפה [B]GIGA DRAIN[/B], שבכלל לא מופיעה ב-EGG MOVES שלו, אז כבר ממש אין לי מושג איך זה עובד. יכו ללהיות שיש עוד פוקימונים כאלה שלומדים את כל ההתקפות שאני רוצה, אבל במקרה של הופיפ - הוא לומד את כל ההתקפות ביחד ואז זה פחות כאב ראש, ככה שלפי מה חשבתי הצאצא פשוט יירש את [B]כל [/B]ההתקפות שאני רוצה כבר ברמה 1,כי אם רציתי שהוא יירש אותן מפוקימונים אחרים, היה עליי להתחבט יותר זמן איך להעביר את כולן...
אני לא מצליח להבין ת'הבדל בין היכולות האלה שגורמות לסוגים מסויימים לא להשפיע על הפוקימון שיש לו את היכולות הנ"ל,ולמה STORM DRAIN כן עובדת בקרב כפול וWATER ABSORB לא.
שאלה נוספת:
אני רוצה לאמן פוקימון חדש, וכבר יש לי אותו בטבע מתאים, אבל מבחינת ה-IV אני מתלבט - כי בקעו כמה כמוהו עם אישיויות שונות ואני מתלבט במי כדאי לי לבחור. האם זה ישפיע על התכונה הספציפית שהמשפט מתאר - יעני שהיא תהיה גבוהה ביחס לאחרות?[/quote]
למה? כי ככה היוצרים החליטו
תצטרך לשאול אותם..
המשפט רומז לך מה ה-IV של הפוקימון שלך.
אז כדאי אחד עם IV שמתאים לפוקימון, וכמובן גם טבע.
-
[quote=stm;1093745]למה? כי ככה היוצרים החליטו
תצטרך לשאול אותם..
המשפט רומז לך מה ה-IV של הפוקימון שלך.
אז כדאי אחד עם IV שמתאים לפוקימון, וכמובן גם טבע.[/quote]
לענות על השאלה ששאלתי בנושא ה-WATER ABSORB וכו' אתה יודע?
את מה שכתבתי לגבי ה-IV הבנתי, אבל מה ההשפעה שלו על התכונות של הפוקימון, אם יש בכלל...
-
Iv מעלה את הסטטוסים..עכשיו אם אין לך בסט כוח חבוי או אחת המתקפות שפועלות על הiv של סטטוס מסויים..הכי טוב זה 31 Iv לכל הסטטים
-
[quote=נדודי שינה;1093753]לענות על השאלה ששאלתי בנושא ה-WATER ABSORB וכו' אתה יודע?
את מה שכתבתי לגבי ה-IV הבנתי, אבל מה ההשפעה שלו על התכונות של הפוקימון, אם יש בכלל...[/quote]
שאלת "למה היכולת STORM DRAIN כן עובדת בקרב כפול וWATER ABSORB לא", ועניתי לך-כי ככה היוצרים החליטו.
או שפספסתי את השאלה שלך