-
[quote=Sire Despair;1311323][quote=אלבזון;1311308][
ממש לא ברוב המקרים. ברוב המקרים האנשים פשוט מסתמכים על הכוח העליון שיעשה הכול.
וגם אם הוא קיים,שנינו יודעים שאף אחד אל מקשיב לביטוי הזה.[/quote]
זה מאוד תלוי במי מדובר,לדוגמא רוב המשפחה החרדית שלי(כמעט כל הצד של האבא)מאוד מקיימים את זה.
כולם עובדים(פרט לכאלה שהם רבנים וגם הם משתכרים מלימוד\הכנת תפילין וכד')והרוב גם עשו צבא.
-
מה שאלבז מציג עכשיו היא מחלוקת די גדולה, האם ברגע שיש לך מספיק אמונה לא צריך לעשות כלום, או שלמרות שיש לך מספיק אמונה אתה חייב לעשות מינימום על מנת להיות "שוטף" של ה' בבריאה.
אני אגיב לאחר מכן את דעתי, אבל אני רק רוצה להגיד בינתיים שדיס כיוון לדעת גדולים.
אכן יש צורך באומץ רב כדי להחליט שאתה לגמרי לבדך בעולם, רק שלרוב מיד ברגע שעשית דבר כזה, אותו הצורך שלך לדבר גדול ממך יתועל (יכוון) לדברים אחרים ולא יעלם, כך שבמקום להאמין בדבר אחד, אתה תאמין בדבר אחר (נניח, לדוגמא, קבוצת כדורגל או זמר).
-
[quote=סת' קינגלר;1312957]מה שאלבז מציג עכשיו היא מחלוקת די גדולה, האם ברגע שיש לך מספיק אמונה לא צריך לעשות כלום, או שלמרות שיש לך מספיק אמונה אתה חייב לעשות מינימום על מנת להיות "שוטף" של ה' בבריאה.
אני אגיב לאחר מכן את דעתי, אבל אני רק רוצה להגיד בינתיים שדיס כיוון לדעת גדולים.
אכן יש צורך באומץ רב כדי להחליט שאתה לגמרי לבדך בעולם, רק שלרוב מיד ברגע שעשית דבר כזה, אותו הצורך שלך לדבר גדול ממך יתועל (יכוון) לדברים אחרים ולא יעלם, כך שבמקום להאמין בדבר אחד, אתה תאמין בדבר אחר (נניח, לדוגמא, קבוצת כדורגל או זמר).[/quote]
אבל אתה לא תאמין בצורה דומה....אלא אם כן אתה פסיכי לגמרי,אתה לא תחשוב שהזמר שאתה מעריץ הוא בעצם סוג של תחליף לאלוהים..
-
אני מאמין. לדעתי זה משפר את הדרך שבה אני רואה את העולם או מתנהג כלפי אחרים.
מה גם שבכל דבר שקורה לי אני משתדל לראות את הצד הטוב של הדבר ויוצא לי שאני בקושי נעצב מדברים או נעלב מאנשים.
-
אני לא מאמין.
לדעתי אין אלוהים, קודם כל מחוסר ההוכחה, כל עוד אין הוכחה ממשית אני לא רואה סיבה מספיק טובה להאמין. מובן שיש סיבות רבות נוספות כמו השואה וכד'.
אני מאמין בעצמי, ואחד הדברים הכי שגויים לפי דעתי הוא להגיד בעזרת השם על נושאים מסויימים (כמו "אני אעבור גיבוש מטכ"ל בעזרת השם") מכיוון שאדם לא יעבור גיבוש בעזרת אלוהים, אלא אך ורק בזכות עצמו ואני לא אעבור את המבחן בעזרת השם, אלא אך ורק בזכות עצמי אם אני אלמד ואשקיע.
דבר נוסף, לגבי "בריאת העולם" אני חושב שהמדע נתן מספיק הוכחות שמבחינה כרונולוגית לא יתכן שהעולם "נברא" לפני כ-8000 שנים מכיוון שהיו כל כך הרבה הוכחות לדוגמא לגראנד קניון שהתחיל בזכות מים שחילחלו במשך מיליוני שנים.
מובן, איש איש באמונתו יחיה.
-
[QUOTE=Sire Despair;1312958]אבל אתה לא תאמין בצורה דומה....אלא אם כן אתה פסיכי לגמרי,אתה לא תחשוב שהזמר שאתה מעריץ הוא בעצם סוג של תחליף לאלוהים..[/QUOTE]
תלוי...:wink:
אבל כל אמונה שונה מחברתה.
והאמת שלא כל כך דייקתי במה שאמרתי קודם, היום הצורך להאמין משהו גדול ממך ממש חלש, שאריות קטנטנות של מה שהוא היה עברו, כמו חשמל סטטי לעומת ברק.
עד לפני כ 2500 שנה הצורך לעבוד דבר שמצד אחד יהיה גדול ממך ומצד שני יבטא בדיוק את האישיות האישית שלך, היה כל כך גדול שלא היה סיכוי שלא להאמין באלילים (מצטער על הכינוי המעליב, מקווה שלא פגעתי ברגשותיו של אף אחד) שונים ולעבוד אותם. בימינו הצורך הזה כמעט זניח.
וחוץ מזה, לא נדמה לי שהדיון מתאים לפורום הזה, זה לא דיון על יהדות או הלכה, אלא אם כן אתם רוצים לדון באמונה שלכם לגבי ה' ולא אמונה שלכם באופן כללי.
-
[QUOTE=Pooh;1312988]אני לא מאמין.
לדעתי אין אלוהים, קודם כל מחוסר ההוכחה, כל עוד אין הוכחה ממשית אני לא רואה סיבה מספיק טובה להאמין. מובן שיש סיבות רבות נוספות כמו השואה וכד'.
אני מאמין בעצמי, ואחד הדברים הכי שגויים לפי דעתי הוא להגיד בעזרת השם על נושאים מסויימים (כמו "אני אעבור גיבוש מטכ"ל בעזרת השם") מכיוון שאדם לא יעבור גיבוש בעזרת אלוהים, אלא אך ורק בזכות עצמו ואני לא אעבור את המבחן בעזרת השם, אלא אך ורק בזכות עצמי אם אני אלמד ואשקיע.
דבר נוסף, לגבי "בריאת העולם" אני חושב שהמדע נתן מספיק הוכחות שמבחינה כרונולוגית לא יתכן שהעולם "נברא" לפני כ-8000 שנים מכיוון שהיו כל כך הרבה הוכחות לדוגמא לגראנד קניון שהתחיל בזכות מים שחילחלו במשך מיליוני שנים.
מובן, איש איש באמונתו יחיה.[/QUOTE]
זה שזה נברא לפני העולם זה לא סותר את בריאת העולם בתורה.
גם ביהדות ידוע שהיו מקומות שנבראו לפני שהעולם נברא.
כתוב אפילו שה' בורא ומחריב עולמות אז איזה עולמות חוץ מזה הוא בנה?(שאלה רטורית)
אבל כמו שאמרת איש איש באמונתו יחיה.
-
[QUOTE=סת' קינגלר;1312991]תלוי...:wink:
אבל כל אמונה שונה מחברתה.
והאמת שלא כל כך דייקתי במה שאמרתי קודם, היום הצורך להאמין משהו גדול ממך ממש חלש, שאריות קטנטנות של מה שהוא היה עברו, כמו חשמל סטטי לעומת ברק.
עד לפני כ 2500 שנה הצורך לעבוד דבר שמצד אחד יהיה גדול ממך ומצד שני יבטא בדיוק את האישיות האישית שלך, היה כל כך גדול שלא היה סיכוי שלא להאמין באלילים (מצטער על הכינוי המעליב, מקווה שלא פגעתי ברגשותיו של אף אחד) שונים ולעבוד אותם. בימינו הצורך הזה כמעט זניח.
וחוץ מזה, לא נדמה לי שהדיון מתאים לפורום הזה, זה לא דיון על יהדות או הלכה, אלא אם כן אתם רוצים לדון באמונה שלכם לגבי ה' ולא אמונה שלכם באופן כללי.[/QUOTE]
רוב האמונות באלים די דומות-מתפללים אליהם,ומבקשים מהם בקשות.
ותגיד את זה לאלון,לא לי-אני פתחתי את זה במקור בפורום דיבורים P=
-
[QUOTE=Pooh;1312988]אני לא מאמין.
מובן, איש איש באמונתו יחיה.[/QUOTE]
"אם ה' לא יבנה בית, שווה עמלו בוניו. אם ה' לא ישמור עיר, שווה שקד שומר." אני לא מבקש ממך להאמין במה שאני מאמין, אבל אני מנסה להסיר לך שכדי להצליח משהו חייבים לעבוד למענו, אבל זה עדיין לא אומר שתקבל את זה גם אם תשקיע בזה את כל מה שיש לך.
מעט שגיאות, מדובר על 5772 שנים בדיוק מאז שהעולם נברא, לא 8000.
ויש מספיק הוכחות של מדענים שמאשרות את זה, או תיאוריות של פיזיקאים שלפיהן זה אפשרי לחלוטין. (אגב, מרבית מאותם אנשים לא דתיים, וחלקם גם לא יהודים.)
לדוגמא, תיאוריה שמסתמכת על תורת היחסות מסבירה בצורה יפיפיה איך שבעה ימים הם למעשה מליוני שנים (ויותר).
והנה גם הרעיון המועדף עלי:
מלבד כל זאת, המונח של "יום" מופיע עוד לפני שנוצרו השמש והירח בסיפור הבריאה ממילא, כך שלא הגיוני ש"יום" נמדד באותו אופן כמו בימינו, אלא זה מסמן תקופה כל שהיא.
בכל מקרה הספירה מתחילה מאדם הראשון ולא מבריאת העולם (בעצם מסופה ולא מראשיתה).
-
מאמין בה',לפי דעתי מי שלא מאמין בכלל בקיום ה', חי חיים פשוט מסכנים ובלי תקווה וטעם לחיים בכלל.
-
[quote=the Chosen One;1313002]מאמין בה',לפי דעתי מי שלא מאמין בכלל בקיום ה', חי חיים פשוט מסכנים ובלי תקווה וטעם לחיים בכלל.[/quote]
תחשוב שוב...
-
[quote=סת' קינגלר;1312991]
וחוץ מזה, לא נדמה לי שהדיון מתאים לפורום הזה, זה לא דיון על יהדות או הלכה, [B]אלא אם כן אתם רוצים לדון באמונה שלכם לגבי ה'[/B] ולא אמונה שלכם באופן כללי.[/quote]
[quote=Sire Despair;1310842][B]אתם מאמינים באלוהים?[/B] אתם חושבים שהוא קיים?למה?
בבקשה לא להעליב אף אחד-מאמינים ולא מאמינים.מי שיעשה זאת-אני אדאג אישית שהוא יקבל באן.
דיון מהנה :)[/quote]
שלום :)
משה, לדעתי "חי חיים חסרי טעם" זה לא ביטוי שמי שלא מאמין יאהב לקרוא, יענו זה פוגע..
אז תיזהר לא להשתמש במילים פוגעות.
-
[QUOTE=~Donphan~;1313005]שלום :)
משה, לדעתי "חי חיים חסרי טעם" זה לא ביטוי שמי שלא מאמין יאהב לקרוא, יענו זה פוגע..
אז תיזהר לא להשתמש במילים פוגעות.[/QUOTE]
משפט אחד בהתחלה זה לא מה שקובע....
-
[QUOTE=Sire Despair;1313004]תחשוב שוב...[/QUOTE]
[QUOTE=~Donphan~;1313005]שלום :)
אז תיזהר לא להשתמש במילים פוגעות.[/QUOTE]
לחשוב שוב? למה?
אלון - לא נראה לי שזה פוגע וגם אם כן זו זכותי להגיד את דעתי,לא ככה..
-
[quote=the Chosen One;1313009]לחשוב שוב? למה?
אלון - לא נראה לי שזה פוגע וגם אם כן זו זכותי להגיד את דעתי,לא ככה..[/quote]
כי זה לא נכון.בחיים לא היית בצד השני,ככה שאין לך מושג.
-
מאמינה אמונה שלמה
גם אם אני לא שומרת שבת אני מאמינה בלב שלם שהקב"ה קיים
-
[QUOTE=Sire Despair;1313011]כי זה לא נכון.בחיים לא היית בצד השני,ככה שאין לך מושג.[/QUOTE]
אבל זו דעתי כמו שאתה אמרת את דעתך וזלזלת בה', גם לי מותר לומר את דעתי, תגיד לי גם מה לחשוב?!
-
[quote=the Chosen One;1313013]אבל זו דעתי כמו שאתה אמרת את דעתך וזלזלת בה', גם לי מותר לומר את דעתי, תגיד לי גם מה לחשוב?![/quote]
תחשוב מה שאתה רוצה,אני רק אומר שזה לא נכון וכאלה שלא מאמינים בכלל יש חיים מלאים בדיוק כמו מאמינים ולפעמים אפילו יותר.
-
[QUOTE=Sire Despair;1313014]תחשוב מה שאתה רוצה,אני רק אומר שזה לא נכון וכאלה שלא מאמינים בכלל יש חיים מלאים בדיוק כמו מאמינים ולפעמים אפילו יותר.[/QUOTE]
משתגיד,זה פשוט לחיות בהכחשה,אז איך העולם נוצר מפיצוץ?!
-
[quote=THE CHOSEN ONE;1313018]משתגיד,זה פשוט לחיות בהכחשה,אז איך העולם נוצר מפיצוץ?![/quote]
אולי. היו לו 10 מיליארד שנים לעצב את עצמו. זה די הרבה זמן. לכן זה לא עד כדי כך מגוחך.
-
[QUOTE=THE CHOSEN ONE;1313013]אבל זו דעתי כמו שאתה אמרת את דעתך וזלזלת בה', גם לי מותר לומר את דעתי, תגיד לי גם מה לחשוב?![/QUOTE]
[QUOTE=Sire Despair;1313014]תחשוב מה שאתה רוצה,אני רק אומר שזה לא נכון וכאלה שלא מאמינים בכלל יש חיים מלאים בדיוק כמו מאמינים ולפעמים אפילו יותר.[/QUOTE]
חלאס אתם סותים מהנושא..
יואב, אם אתה רוצה שהוא יחשוב מה שהוא רוצה למה בכלל פתחת את האשכול ושאלת אותנו?
בכל מקרה, בנוגע להודעות האחרונות, ולמרות שכבר אמרתי פה במה אני מאמין, אני יגיב שוב ויאמר לכם אתם לא צריכים לריב בגלל זה..
-
[QUOTE=LordAbizi;1313019]אולי. היו לו 10 מיליארד שנים לעצב את עצמו. זה די הרבה זמן. לכן זה לא עד כדי כך מגוחך.[/QUOTE]
נראה לי שעדיף שלא אגיב לזה..
-
[quote=the Chosen One;1313018]משתגיד,זה פשוט לחיות בהכחשה,אז איך העולם נוצר מפיצוץ?![/quote]
דבר ראשון,לתיאוריית המפץ הגדול יש משהו אחד שלהשערה על אלוהים אין-הוכחות.למה על אלוהים אמרתי השערה ועל המפץ הגדול תיאוריה? כי יש שני סוגים של דברים בעולם המדע-
תיאוריה-משפט שיש לו כמה הוכחות.
השערה-משפט שלא הוכיחו אותו.
-
לא בדיוק.. תאוריה זה רעיון שמסביר תופעה כלשהי והיא מכילה הגדרות בסיסיות וחוקי יסוד.
אף על פי כן, לרעיון הפיצוץ הגדול יש כמה הוכחות, אבל לא ממשיות, כך שאין לדעת בוודאות.
-
[QUOTE=Sire Despair;1313022]דבר ראשון,לתיאוריית המפץ הגדול יש משהו אחד שלהשערה על אלוהים אין-הוכחות.למה על אלוהים אמרתי השערה ועל המפץ הגדול תיאוריה? כי יש שני סוגים של דברים בעולם המדע-
תיאוריה-משפט שיש לו כמה הוכחות.
השערה-משפט שלא הוכיחו אותו.[/QUOTE]
עזוב אין לי כוח לריב על זה,זה דיון שלא ייגמר לעולם כנראה ורק יגרום למריבות,אז עדיף שכל אחד יחשוב או יאמין (או לא יאמין במקרה שלך) במה שהוא רוצה.
-
[quote=הנואש לווינר;1313024]לא בדיוק.. תאוריה זה רעיון שמסביר תופעה כלשהי והיא מכילה הגדרות בסיסיות וחוקי יסוד.
אף על פי כן, לרעיון הפיצוץ הגדול יש כמה הוכחות, אבל לא ממשיות, כך שאין לדעת בוודאות.[/quote]
אולי הם אל ממשיות,אבל יש המון הוכחות הגיוניות. לאלוהים אין אפילו הוכחה אחת,להפך-יש הוכחות שסותרות את האלוהים.אחת שאני ממש אוהב-
1.אלוהים יודע הכל (נתון)
2.קין הרג את הבל (נתון)
3.אלוהים ידע שקין ירצח את הבל (לפי 1 ו2)
4.אלוהים לא עצר את קין (נתון)
5.אלוהים רצה שקין יהרוג את הבל (לפי 3 ו5)
6.אלוהים העניש את קין (נתון)
7.אלוהים צבוע (לפי 5 ו6)
8.אלוהים רוצח (לפי 4 ו5)
9.צביעות זה רע (נתון)
10.לרצוח זה רע (נתון)
11.אלוהים רע (לפי 7 8 9 ו10)
12.אלוהים טוב (נתון)
13.אלוהים לא יכול להיות קיים (לפי 11 ו12)
מכאן נובע:
אין אלוהים.
מ.ש.ל
-
אתה רציני? מי אמר שאלוהים טוב זה נתון?
ה' מעניש על פי המעשים של האחרים.. זה כמו מורה שנותן לנו עונשים, ומלמד אותנו איך להיות בני אדם. אף אחד לא אמר אם ה' הוא טוב או רע.. S:
-
[quote=הנואש לווינר;1313037]אתה רציני? מי אמר שאלוהים טוב זה נתון?
ה' מעניש על פי המעשים של האחרים.. זה כמו מורה שנותן לנו עונשים, ומלמד אותנו איך להיות בני אדם. אף אחד לא אמר אם ה' הוא טוב או רע.. S:[/quote]
אם אני לא טועה,התנ"ך.
-
ואיזו סיבה יש לה' לעצור אותו?
אם תשאל אותי, אני לא יודע את הסיפור המלא, אבל עצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך לעצור כל ריב וריב.
הוא ידע שרציחות יהיו, והוא לא יוכל לטפל בכולן, לכן הוא נתן את ברכת פרו ורבו. (הוא ידע שכמו שהדגים אוכלים זה את זה ככה בני האדם רוצחים זה את זה), האדם יכול להיות לטוב ולרע.
[b](חח אני לא בטוח במה שאמרתי כרגע, אם יש תיקון או התנגדות אשמח לשמוע, כי אני מקשיב בשיעורי תנ"ך אבל עדיין לא שפיץ ><)[/b]
אני חושב שעצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך להתעסק בכל דבר ודבר.. לפעמים צריך להתעסק במה שהוא עשה ולא במה שהוא צריך לעשות.
-
[QUOTE=~Donphan~;1313040]ואיזו סיבה יש לה' לעצור אותו?
אם תשאל אותי, אני לא יודע את הסיפור המלא, אבל עצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך לעצור כל ריב וריב.
הוא ידע שרציחות יהיו, והוא לא יוכל לטפל בכולן, לכן הוא נתן את ברכת פרו ורבו. (הוא ידע שכמו שהדגים אוכלים זה את זה ככה בני האדם רוצחים זה את זה), האדם יכול להיות לטוב ולרע. [b](חח אני לא בטוח במה שאמרתי כרגע, אם יש תיקון או התנגדות אשמח לשמוע, כי אני מקשיב בשיעורי תנ"ך אבל עדיין לא שפיץ ><)[/b]
אני חושב שעצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך להתעסק בכל דבר ודבר.. לפעמים צריך להתעסק במה שהוא עשה ולא במה שהוא צריך לעשות.[/QUOTE]
באותה תקופה של קין והבל היו בדיוק ארבעה בני אדם בעולם.
-
[QUOTE=Sire Despair;1313038]אם אני לא טועה,התנ"ך.[/QUOTE]
צטט לי איפה רשום שה' טוב במפורש. כנ"ל לדבריך שהוא הרע.
אני מודה שלמפץ הגדול יש מלא השערות הגיוניות, וכן היינו צריכים לחקור על זה לא פעם..
אבל לפי מה שהבנתי, יש ספר כלשהו שמסביר איך התנ"ך והמפץ הגדול קשורים, זה ייתן לנו הסברים יותר מובנים.
-
[quote=הנואש לווינר;1313042]צטט לי איפה רשום שה' טוב במפורש. כנ"ל לדבריך שהוא הרע.
אני מודה שלמפץ הגדול יש מלא השערות הגיוניות, וכן היינו צריכים לחקור על זה לא פעם..
אבל לפי מה שהבנתי, יש ספר כלשהו שמסביר איך התנ"ך והמפץ הגדול קשורים, זה ייתן לנו הסברים יותר מובנים.[/quote]
אני לא מבין גדול בתנ"ך,ככה שאין לי מושג.
-
[quote=Sire Despair;1313041]באותה תקופה של קין והבל היו בדיוק ארבעה בני אדם בעולם.[/quote]
כפי שאתה רואה (שזה לא כלכך נכון כי אתה לא מאמין בזה) זה הגיע להרבההה יותר.
אז במה בדיוק ה' שגא? אם ה' קיים, אז הוא עשה את זה בחוכמה, עובדה איפה שאנחנו היום.
-
אלון, גם אני לא מקשיב במיוחד. אני לא יודע מה להגיד.
[QUOTE=Sire Despair;1313043]אני לא מבין גדול בתנ"ך,ככה שאין לי מושג.[/QUOTE]
יופי.. ><"
והבעיה שלך בשרשרת ההוכחות שלך, זה שה' כן יכול להיות גם טוב ורע. הוא לא רק טוב או רע, אבל הוא מתנהג בחוכמה.
בוא לנחוץ שנייה אני יסביר לך משהו.
-
[QUOTE=~Donphan~;1313044]כפי שאתה רואה (שזה לא כלכך נכון כי אתה לא מאמין בזה) זה הגיע להרבההה יותר.
אז במה בדיוק ה' שגה? אם ה' קיים, אז הוא עשה את זה בחוכמה, עובדה איפה שאנחנו היום.[/QUOTE]
אז לפי מה שאתה אומר,לרצוח זה בסדר,כי תמיד יוולדו עוד בני אדם?
-
[quote=the Chosen One;1313026]עזוב אין לי כוח לריב על זה,זה דיון שלא ייגמר לעולם כנראה ורק יגרום למריבות,אז עדיף שכל אחד יחשוב או יאמין (או לא יאמין במקרה שלך) במה שהוא רוצה.[/quote]
1+..
יש מיליון הוכחות לכל תיאוריה שהצעתם כאן.
רק לפרוטוקול- יואב, יש הוכחה חותכת לכמה דברים מהתנ"ך, חפש בגוגל אין לי כוח לפרט.
-
[QUOTE=Sire Despair;1313029]אולי הם אל ממשיות,אבל יש המון הוכחות הגיוניות. לאלוהים אין אפילו הוכחה אחת,להפך-יש הוכחות שסותרות את האלוהים.אחת שאני ממש אוהב-
1.אלוהים יודע הכל (נתון)
2.קין הרג את הבל (נתון)
3.אלוהים ידע שקין ירצח את הבל (לפי 1 ו2)
4.אלוהים לא עצר את קין (נתון)
5.אלוהים רצה שקין יהרוג את הבל (לפי 3 ו5)
6.אלוהים העניש את קין (נתון)
7.אלוהים צבוע (לפי 5 ו6)
8.אלוהים רוצח (לפי 4 ו5)
9.צביעות זה רע (נתון)
10.לרצוח זה רע (נתון)
11.אלוהים רע (לפי 7 8 9 ו10)
12.אלוהים טוב (נתון)
13.אלוהים לא יכול להיות קיים (לפי 11 ו12)
מכאן נובע:
אין אלוהים.
מ.ש.ל[/QUOTE]
דבר ראשון אני לא פה במטרה לפגוע וזלזל בכם אבל מצאתי כמה שגיאות.
ב- 4 כי הוא נתן לאדם בחירה חופשית, ה' יודע מה האדם ייעשה אך הוא לא מתערב לו בבחירה זה כל הקטע בבחירה החופשית.
ב- 5 אם אלוקים היה רוצה הוא לא היה מעניש את קין תחשוב על כך.
ב- 7 טעות גמורה תסתכל מה אמרתי על 5.
ב- 8 אלוקים לא הרג את הבל זה קין שהרג אותו אז אני לא הבנתי למה הקשרת את הקב"ה..
ב-9 ו-10 אני כבר ביטלתי את הדעה שלך לגבי הצביעות והרצח.
11-ביטלתי אותו.
12- אלוקים טוב, רק אם אתה תשמור על מצוותיו וחוקותיו שנתן לך.., שים לב שכל המצוות והחוקים שהקב"ה נתן לך ייהפכו אותך לבנאדם שחי בשלום ושלווה עם החברה ותשיב לב שוב שהוא מקבל כפליים מזה!, כי הוא גם חי בשלום עם החברה וכיף לו בחברתם וגם הוא מקבל שכר מהקב"ה על שהקשיב למה שציווה אותו.
אז אתה רואה שהחישוב שלך לא היה נכון ותאמין לי שאם הייתה נולד למערכת דתית הייתה רק מודה להקב"ה..
~~~~~~~~~~~~~~
לאלו שלא הבינו הקב"ה- הקדוש ברוך הוא, בורא עולם, אלוקים.
-
[QUOTE=Sindaquil Boy;1313053]דבר ראשון אני לא פה במטרה לפגוע וזלזל בכם אבל מצאתי כמה שגיאות.
ב- 4 כי הוא נתן לאדם בחירה חופשית, ה' יודע מה האדם ייעשה אך הוא לא מתערב לו בבחירה זה כל הקטע בבחירה החופשית.
ב- 5 אם אלוקים היה רוצה הוא לא היה מעניש את קין תחשוב על כך.
ב- 7 טעות גמורה תסתכל מה אמרתי על 5.
ב- 8 אלוקים לא הרג את הבל זה קין שהרג אותו אז אני לא הבנתי למה הקשרת את הקב"ה..
ב-9 ו-10 אני כבר ביטלתי את הדעה שלך לגבי הצביעות והרצח.
11-ביטלתי אותו.
12- אלוקים טוב, רק אם אתה תשמור על מצוותיו וחוקותיו שנתן לך.., שים לב שכל המצוות והחוקים שהקב"ה נתן לך ייהפכו אותך לבנאדם שחי בשלום ושלווה עם החברה ותשיב לב שוב שהוא מקבל כפליים מזה!, כי הוא גם חי בשלום עם החברה וכיף לו בחברתם וגם הוא מקבל שכר מהקב"ה על שהקשיב למה שציווה אותו.
אז אתה רואה שהחישוב שלך לא היה נכון ותאמין לי שאם הייתה נולד למערכת דתית הייתה רק מודה להקב"ה..
~~~~~~~~~~~~~~
לאלו שלא הבינו הקב"ה- הקדוש ברוך הוא, בורא עולם, אלוקים.[/QUOTE]
נחש מה? אני נולדתי לתוך מערכת דתית! ויצאתי ממנה (נפשית,פיזית כשאני אהיה בן 18).
אחות-לא אמרתי שכל התנ"ך לא אמיתי.רק חלק ממנו.
-
[quote=Sire Despair;1313049]אז לפי מה שאתה אומר,לרצוח זה בסדר,כי תמיד יוולדו עוד בני אדם?[/quote]
לא, לא אמרתי את זה.
אמרתי שנולדים בגלל שהוא ידע שירצחו, לא אמרתי שאפשר לרצוח בגלל שיוולדו.
-
[QUOTE=~Donphan~;1313063]לא, לא אמרתי את זה.
אמרתי שנולדים בגלל שהוא ידע שירצחו, לא אמרתי שאפשר לרצוח בגלל שיוולדו.[/QUOTE]
אה,אז אם לא היינו רוצחים,היינו נכחדים. ולכן רצח זה דבר טוב. זה מה שהתכוונת?