[QUOTE=quilavaxd;1381834]כמו מה?[/QUOTE]
נגיד צורת תקשורת
לדעתי זה לא הגיוני שאנשים יצרו צורת תקשורת בלי התערבות אלוהית.
Printable View
[QUOTE=quilavaxd;1381834]כמו מה?[/QUOTE]
נגיד צורת תקשורת
לדעתי זה לא הגיוני שאנשים יצרו צורת תקשורת בלי התערבות אלוהית.
[quote=יצור שני;1381846]נגיד צורת תקשורת
לדעתי זה לא הגיוני שאנשים יצרו צורת תקשורת בלי התערבות אלוהית.[/quote]
הם יצרו תקשורת.
תקשורת זה כללי מידי כל בן אדם מתקשר בערזת דיבור או שימוש בידיים.
כנל לחיות.
אם אתה מדבר על טכנולוגיה אז בן הטדם המציא את הרדיו, הטלויזיה, ושאר האלקטרוניקהולא אלוהים
הסקר הוא די מטומטם, לא מדברים על התנך מדברים על אלוהים
תנסח אותו מחדש אחי..
[QUOTE=Erwin;1381825]אלוהים זה תורה
אלוהים זה רוחניות לכל בן אדם יש את הדרגה שהוא מאמין באלוהים ושהוא קיים
לדעתי אבל רק לדעתי אני מאמין במשהו גדול למעלה ,שאני לא אוהב לקרוא לו בשם ולכן אני לו קורא לו בשמות כמו:ישו ,אללה ,אלוהים וכו'.
אני קורא לו "השם" כי אני מאמין במשהו נאור ששומר עליי אבל לא על כל עם ישראל כי אחרת דברים פה היו שונים ומלחמות ודברים כאלה לא היו קורים .[/QUOTE]
שאומרים אלוהים ולא במובן של האלוהים שלנו (כאילו, המילה אלוהים) מתכוונים למשהו גדול למעלה
אם כך למה רשמת שאתה לא מאמין באלוהים
[QUOTE=Sire Despair;1381845]לא, זאת גם הוכחה לאבולוציה...זה מראה לך איך התפתחו הנחשים (נחשים זה דבר די חדש בעולם).
ולענייננו-
אני לא מאמין, ואני לא יהודי. כל הניסיונות של להתאים את התנ"ך לאבולוציה- זה פשוט בולשיט, תסלחו לי. ואמונה זה פשוט משהו לתלות בו תקוות ולהאשים אותו,לא יותר.[/QUOTE]
אתה לא יהודי שחי בישראל? זה לא ידעתי.
[QUOTE=quilavaxd;1381851]הם יצרו תקשורת.
כנל לחיות.
אם אתה מדבר על טכנולוגיה אז בן הטדם המציא את הרדיו, הטלויזיה, ושאר האלקטרוניקהולא אלוהים[/QUOTE]
אתה מתחמק מהשאלה שלו?
איך האדם יכול להפיק תצורת תקשורת ללא התערבות אלוהית..
יותר חכם כדוגמא להביא את החיים, איך החיים נוצרו? איך החיידקים המיקרוסקופים הראשונים היו חיים, ממש עם נשמה?
הנשמה זה משהו שאפשר להסביר? אני חושב שזה בעזרת התערבות אלוהית
[QUOTE=quilavaxd;1381851]הם יצרו תקשורת.
כנל לחיות.
אם אתה מדבר על טכנולוגיה אז בן הטדם המציא את הרדיו, הטלויזיה, ושאר האלקטרוניקהולא אלוהים[/QUOTE]
אוקי,אז שהיואנשים בהתחלה..
לא היה תקשורת
הם גם לא הבינו כלום מהחיים האלה.
אז איך פתאום נהיתה תקשורת?
אז איך הם פיתחו תקשורת?
[quote=יצור שני;1381857]אוקי,אז שהיואנשים בהתחלה..
לא היה תקשורת
הם גם לא הבינו כלום מהחיים האלה.
אז איך פתאום נהיתה תקשורת?
אז איך הם פיתחו תקשורת?[/quote]
כל אדם מפתח דרך לתקשר בעצו
אפילו אתה כאשר היית תינוק למדת לדבר ואפילו הצבעה על משהו שרצית זו תקשורת כי אתה העברת בעצמך מסר כלשהו
[quote=אריאל116;1381814]אני דווקא חושב שאלוהים קיים. אין לי סיבה אבל אף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים.
מה שאומר, שאם אף אחד לא הוכיח שהוא קיים, ואף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים, אפשר להסתמך על שני דברים עיקריים:
היסטוריה ומדע. ההיסטוריה אומרת שאלוהים כן קיים, אך לא בצורה ישירה. ממצאים ארכיאולוגים מוכיחים שסיפורים שקרו(כמו שמצאו מגילות באיזה הר אחד לא זוכר איך קוראים לו).
והמדע אומר בצורה ישירה שאלוהים לא קיים(כמו שהם אומרים שהמפץ הגדול נעשה מהצטברות גז בתוך אטום או משהו כזה.) זה שהם חושבים שאלוהים לא קיים בגלל זה, שיחשבו. אבל הם לא צריכים לשלול את זה באופן חד משמעי.[/quote]
המדע אף פעם, אבל אף פעם, לא שלל התקיימות של משהו מעבר
תדע מה אתה אומר לפני
אני רוצה לשאול משהו את אלה שמאמינים באלוהים:
האם אלוהים הוא מוסרי? אחרי כל מה שעברנו, למרות הברית שהוא כרת עם העם היהודי, מגיע לו מעמד שכזה?
[QUOTE=Spider Man;1381852]הסקר הוא די מטומטם, לא מדברים על התנך מדברים על אלוהים
תנסח אותו מחדש אחי..
שאומרים אלוהים ולא במובן של האלוהים שלנו (כאילו, המילה אלוהים) מתכוונים למשהו גדול למעלה
אם כך למה רשמת שאתה לא מאמין באלוהים
אתה לא יהודי שחי בישראל? זה לא ידעתי.[/QUOTE]
לפי ההלכה, אני לא יהודי. עקרונית, אני חצי יהודי-חצי אתאיסט-אבא יהודי,אימא אתאיסטית.
[QUOTE=Spider Man;1381854]אתה מתחמק מהשאלה שלו?
איך האדם יכול להפיק תצורת תקשורת ללא התערבות אלוהית..
יותר חכם כדוגמא להביא את החיים, איך החיים נוצרו? איך החיידקים המיקרוסקופים הראשונים היו חיים, ממש עם נשמה?
הנשמה זה משהו שאפשר להסביר? אני חושב שזה בעזרת התערבות אלוהית[/QUOTE]
החיידקים הראשונים לא היו בעלי נשמה. היו להם דחפי הישרדות בסייסים של לאכול-להתרבות-להתגונן. וגם, זה קשור להישרדות. כשאתה רוצה משהו שאתה לא מצליח לבד ואתה חייב אותו, אתה מנסה למצוא דרך תקשורת. עם השנים,בני האדם פיתחו שפות.
ונשמה זאת תוצאה של מורכבות המוח האנושי.
הסקר מקוטב מדי. איך אפשר להגיד אם התנך צודק או לא? הרי בעקרון אין לו טענה שאפשר לבדוק את הנכונות שלה.
[QUOTE=Sire Despair;1381907]לפי ההלכה, אני לא יהודי. עקרונית, אני חצי יהודי-חצי אתאיסט-אבא יהודי,אימא אתאיסטית.
החיידקים הראשונים לא היו בעלי נשמה. היו להם דחפי הישרדות בסייסים של לאכול-להתרבות-להתגונן. וגם, זה קשור להישרדות. כשאתה רוצה משהו שאתה לא מצליח לבד ואתה חייב אותו, אתה מנסה למצוא דרך תקשורת. עם השנים,בני האדם פיתחו שפות.
ונשמה זאת תוצאה של מורכבות המוח האנושי.[/QUOTE]
בוא פשוט תוביל אותו לביוגנזה ואביוגנזה גם כי הוא ימשיך לשאול עכשיו איך זה ואיך זה (:
וזה קורע אותי כל פעם שאנשים חושבים על נשמות וחיים אחרי המוות ודברים כאלה
[QUOTE=Panties;1381919]בוא פשוט תוביל אותו לביוגנזה ואביוגנזה גם כי הוא ימשיך לשאול עכשיו איך זה ואיך זה (:
וזה קורע אותי כל פעם שאנשים חושבים על נשמות וחיים אחרי המוות ודברים כאלה[/QUOTE]
אני לא אביע את דעתי על חיים אחרי המוות, כי אנשים פה ייעלבו ^^
והאמת? אני לא מבין גדול בביוגנזה ואביוגנזה..אני יודע את הבסיס.
[QUOTE=Sire Despair;1381933]אני לא אביע את דעתי על חיים אחרי המוות, כי אנשים פה ייעלבו ^^
והאמת? אני לא מבין גדול בביוגנזה ואביוגנזה..אני יודע את הבסיס.[/QUOTE]
אתה לא חייב להיות מדען בשביל זה, כולה לקרוא כמה כתבות כדי לקלוט את העניין
אני בעצמי לא מבין הכל לגמרי אבל אני יודע על מה זה ועל מה מדובר אז עד שיהיה לי את הרצון לקרוא עוד בנושא זה מספיק (:
[QUOTE=The Brain;1381897]אני רוצה לשאול משהו את אלה שמאמינים באלוהים:
האם אלוהים הוא מוסרי? אחרי כל מה שעברנו, למרות הברית שהוא כרת עם העם היהודי, מגיע לו מעמד שכזה?[/QUOTE]
בהחלט כן לפי דעתי ושוב תשובה מנקודת מבט של מי שמאמין: בגלל שאתה לא יכול לזכור רק את הדברים הרעים שאלוקים עשה בשבילך אתה צריך לזכור גם את הניסים שהוא קיים לעם שלך(שוב אני חוזר מנקודת מבט של מי שמאמין) זה כמו הדוגמא שנתתי עם אבא שמעניש תילד שלו הילד לא ישנא תאבא אולי יתעצבן או משהו אבל לא ישנא אותו או ינטור לו טינה לכל היותר...
[QUOTE=Rider;1382013]בהחלט כן לפי דעתי ושוב תשובה מנקודת מבט של מי שמאמין: בגלל שאתה לא יכול לזכור רק את הדברים הרעים שאלוקים עשה בשבילך אתה צריך לזכור גם את הניסים שהוא קיים לעם שלך(שוב אני חוזר מנקודת מבט של מי שמאמין) זה כמו הדוגמא שנתתי עם אבא שמעניש תילד שלו הילד לא ישנא תאבא אולי יתעצבן או משהו אבל לא ישנא אותו או ינטור לו טינה לכל היותר...[/QUOTE]
כי אם החלטת להתחתן עם נוצריה אז אבא שלך צריך להעניש אותך ולהרוג את אחותך, נכון?
[quote=Sire Despair;1381907]לפי ההלכה, אני לא יהודי. עקרונית, אני חצי יהודי-חצי אתאיסט-אבא יהודי,אימא אתאיסטית.
[/quote]
יהדות זה לא שאלה של אמונה או לא.
אתה יהודי בכל מצב גם אם אתה מאמין וגם אם לא, אפילו יהודים שהתנצרו עדיין נקראים יהודים.
[QUOTE]כי אם החלטת להתחתן עם נוצריה אז אבא שלך צריך להעניש אותך ולהרוג את אחותך, נכון? [/QUOTE]
לא הבנתי מה הקשר
[QUOTE=Panties;1382024]כי אם החלטת להתחתן עם נוצריה אז אבא שלך צריך להעניש אותך ולהרוג את אחותך, נכון?[/QUOTE]
גם לא הבנתי..
אבל שוב לא כולם חייבים להאמין במה שאמרתי הזכרתי את זה כבר כל מה שאמרתי זה הכל מנקודת מבט של מישהו שמאמין לכן אני לא מצפה שכולם יסכימו עם זה וזה זכותם איש איש באמונתו יחיה
ת'כלס אפחד לא מחייב אתכם להאמין, רק אומרים שזה יהיה יותר טוב לכם זה הכל
[quote=יצור אחד;1382067]ת'כלס אפחד לא מחייב אתכם להאמין, רק אומרים שזה יהיה יותר טוב לכם זה הכל[/quote]
במה זה הייה יותר טוב לנו?
תתן לי חמש הטבות ותוכיח לי שהאמונה באל היא לא חולשה פסיכולוגית.
[QUOTE=quilavaxd;1382088]במה זה הייה יותר טוב לנו?
תתן לי חמש הטבות ותוכיח לי שהאמונה באל היא לא חולשה פסיכולוגית.[/QUOTE]
בוא תגדיר לי מה זאת חולשה פסיכולוגית.
[QUOTE=Sire Despair;1381907]לפי ההלכה, אני לא יהודי. עקרונית, אני חצי יהודי-חצי אתאיסט-אבא יהודי,אימא אתאיסטית.
ונשמה זאת תוצאה של מורכבות המוח האנושי.[/QUOTE]
אבל אחות איך המוח פועל? איך נוצרים דחפי ההישרדות האלה?
אתם מודעים לעובדה שאי אפשר להוכיח שאלוהים קיים/לא קיים ? השאלה האמתית היא למה אתם מאמינים במה שאתם מאמינים.
[quote]ת'כלס אפחד לא מחייב אתכם להאמין, רק אומרים שזה יהיה יותר טוב לכם זה הכל[/quote]
אתה סוג האנשים שאני הכי שונא.
מור, קודם דיברת על השואה ואיך שאלוהים מעניש ואקראיות וזה ועכשיו נתת את הדוגמה על הילד ואבא שלו, אני רק מחבר ביניהם
[QUOTE=The Brain;1382090]בוא תגדיר לי מה זאת חולשה פסיכולוגית.[/QUOTE]
אני אגדיר אותה בהתאם לנושא:
מאחר והאדם כבר מימי קדם לא ידע מאיפה נוצר כל דבר הוא החליט שבעולם יש כוחות עליוניום, להם קרה בשמות (לא קללות). האדם חשב שכל מה שקורה הוא בעזרת האלים, הדברים הטובים והרעים. כיום בני האדם מאמינים באלים מאותה סיבה, הוא לא יודע מה קרה בעבר (למרות שמראים לו את זה) והוא נשאר בדעת קדם שקיימים אלים (או אל).הבן אדם שלא יכול להרגיש שהוא לבד חייב לדעת שמישהו תמיד נמצא מלמעלה ושומר עליו והוא לא יכול בגללו.
את זה כתבתי מהטלפון שלי ועכשיו כואבות לי האצבעות.
אם ההסבר לא נכון אני מצטער אם לא הבנתי את הנושא.
[QUOTE=quilavaxd;1382108]אני אגדיר אותה בהתאם לנושא:
מאחר והאדם כבר מימי קדם לא ידע מאיפה נוצר כל דבר הוא החליט שבעולם יש כוחות עליוניום, להם קרה בשמות (לא קללות). האדם חשב שכל מה שקורה הוא בעזרת האלים, הדברים הטובים והרעים. כיום בני האדם מאמינים באלים מאותה סיבה, הוא לא יודע מה קרה בעבר (למרות שמראים לו את זה) והוא נשאר בדעת קדם שקיימים אלים (או אל).הבן אדם שלא יכול להרגיש שהוא לבד חייב לדעת שמישהו תמיד נמצא מלמעלה ושומר עליו והוא לא יכול בגללו.
את זה כתבתי מהטלפון שלי ועכשיו כואבות לי האצבעות.
אם ההסבר לא נכון אני מצטער אם לא הבנתי את הנושא.[/QUOTE]
מה
אתה רציני?
"הוא לא יודע מה קרה בעבר למרות שמראים לו את זה"? מה בדיוק מראים לו?
"דעת קדם שקיימים אלים"? אתה צוחק? דעות קדומות לאו דווקא הן לא דעות שאינן רלוונטיות יותר. אם התירוץ היחיד שלך לזה זה "זה ישן אז אין מצב שזה נכון" אז מצטער להגיד לך אבל אתה בור ואתה לא מבין כלום בנושא.
בני אדם לא מאמינים כי חייבים לדעת שיש מישהו ששומר עליהם, ממש לא. לא יודע מאיפה הקרצת את הבולשיט הזה אבל זה אפילו לא עונה על ההגדרה של אמונה, שלא נדבר על שאר ההגדרה ל"חולשה פסיכולוגית".
אמונה נובעת מהבנה מסויימת ותפיסת עולם כלשהי, להגיד שבנאדם מאמין רק כי הוא לא רוצה להרגיש לבד זה אולי הטיעון הכי מפגר שהעלו כאן.
אז תגדיר אתה מה זו חולשה פסיכולוגית.
לפחות מישהו ילמד מה זה.
אני כתבתי כי זה מה שאני הבנתי, אז אם אתה אומר שזה לא נכון לא צריך ישר להעךיב.
אני לא הולך להיכנס לזה יותר מדי. אני ממש לא רוצה להיות איזה אמנון יצחק זה לא הסיבה שאני גולש בפורום הזה אתם יודעים ומכירים אותי שאני לא חופר על אמונה יותר מדי.
אני חייב להודות שיש משהו מאוד נכון בהרגשה של להאמין בשביל לא להיות לבד. ברור שאין זה מוכיח דבר לגבי אמיתות האמונה והאלוקים, עם זאת, זה אחד הדברים שאתה מרוויח ברגע שאתה מאמין בישות עליונה.
אמונה זה לא דבר שאתה יכול להוכיח כי בשורה תחתונה, כך לפחות אני חושב.
אמונה זה משהו שבא מהלב ולא מהשכל. יש דברים רבים ביהדות ששכל צריך להיות מעורב בהם. אבל בלי הרגש שמאמין ומבטל את כל דברי השכל, האמונה פשוט לא יכולה להתקיים.
במהלך הדורות קמים ועומדים בעיניך המון דברים שכליים שיקומו ויעמידו בפניך שאלות סותרות לאמונה היהודית. קח לדוגמא את השואה. הרי זה אחד הדברים הכי סותרים בעולם! יש גם אומרים שגוש קטיף מעיד.
אבל האמת היא שאין דבר סותר אמונה. תשובות מעצבנות ביותר שבאות לאוזן שלך כשדברים כאלו נשאלים יכולות להתבטא כמו "זה הכל לטובה" או "כך האל רצה".
אבל הגמרא אמרה. "חייב אדם להודות על הרעה כשם שמודה על הטובה." זאת האמת. יש רעה ויש טובה. אנחנו לא יכולים להבין את החשבונות של הישות העליונה שאנחנו כה בוטחים בה. אנחנו פשוט צריכים להאמין שזה איכשהו לטובתינו. גם אם זה קשה. אבל זה לא סותר את העובדה שזה רעה. וברמה הכי גבוהה שאפשר.
[IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418591_451661254873487_2141633075_n.jpg[/IMG]
ושמישהו ינסה להפריך את זה.
[QUOTE=Panties;1382093]מור, קודם דיברת על השואה ואיך שאלוהים מעניש ואקראיות וזה ועכשיו נתת את הדוגמה על הילד ואבא שלו, אני רק מחבר ביניהם[/QUOTE]
או עכשיו הבנתי
אי אפשר להיכנס לזה ספציפית זה לא בגלל חטא אחד או 2 שעשו מבחינתי הוא עשה את זה בגלל המון חטאים שנעשו ולא בגלל שאיזה מישהו התחתן עם נוצרייה או לא אכל כשר
הכוונה שלי זה שכאילו הוא לא שפט כל אדם וחטא ספציפית מבחינתי בגלל שהיו גם צדיקים בשואה כמו שאמרתי עונש קולקטיבי
וכמו שנדבר כבר אמר ואני מסכים איתו ב100 אחוז
הדיון הזה אי אפשר להוכיח שאלוקים קיים או לא קיים זה דיון למה כל אחד מאמין\לא מאמין בו
הכל פה עניין של אמונה ותפיסת עולם זה הכל
[QUOTE=The Brain;1382131][IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418591_451661254873487_2141633075_n.jpg[/IMG]
ושמישהו ינסה להפריך את זה.[/QUOTE]
זה די מסכם את כל הויכוח :sunglasses:
[QUOTE=Rider;1382132]או עכשיו הבנתי
אי אפשר להיכנס לזה ספציפית זה לא בגלל חטא אחד או 2 שעשו מבחינתי הוא עשה את זה בגלל המון חטאים שנעשו ולא בגלל שאיזה מישהו התחתן עם נוצרייה או לא אכל כשר
הכוונה שלי זה שכאילו הוא לא שפט כל אדם וחטא ספציפית מבחינתי בגלל שהיו גם צדיקים בשואה כמו שאמרתי עונש קולקטיבי
וכמו שנדבר כבר אמר ואני מסכים איתו ב100 אחוז
הדיון הזה אי אפשר להוכיח שאלוקים קיים או לא קיים זה דיון למה כל אחד מאמין\לא מאמין בו
הכל פה עניין של אמונה ותפיסת עולם זה הכל[/QUOTE]
לא באתי כדי להוכיח שהוא לא קיים כי אין דבר כזה O:
אני לא מאמין בו כי אני לא חושב שיש איזה משהו שמסתכל על אנשים מלמעלה ועושה ניסים או משהו
אני גם מעדיף להקשיב למשהו רציונלי ויותר מוכח מאשר להסתמך על אמונה שמי יודע מי הקריץ אותה
וכדאי שאני אבהיר את זה, אני לא חושב שיש אלוהים כי ככה נוח לי לחשוב, אבל אני לא שולל את זה, מבחינתי אין אלוהים עד שיוכח לי אחרת
בכל מקרה, גם אם אמונה זה משהו שאני יכול להיות בסדר איתו, דת זה משהו שאני לא סובל בכלל
מה הבעיה שלך עם דת?
סך הכל זה משהו שמכתיב לאנשים איך לחיות. מכתיב לאנשים שבחרו לחיות עם הדת הזאת...
[QUOTE=The Brain;1382131][IMG]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/418591_451661254873487_2141633075_n.jpg[/IMG]
ושמישהו ינסה להפריך את זה.[/QUOTE]
אפשר לנעול.
[QUOTE=The Charmander;1382140]מה הבעיה שלך עם דת?
סך הכל זה משהו ש[B]מכתיב לאנשים איך לחיות[/B]. מכתיב לאנשים שבחרו לחיות עם הדת הזאת...[/QUOTE]
זה חלק מהתשובה, אני לא אמשיך איתך לויכוח (((:
זה לא ויכוח זה דיון. טרחת לקרוא את החלק האחרון של התשובה שלי?
[QUOTE=The Charmander;1382153]זה לא ויכוח זה דיון. טרחת לקרוא את החלק האחרון של התשובה שלי?[/QUOTE]
זה עלול להגרר לזה ולא בא לי
אבל נניח שזה דיון, גם זה לא בא לי D:
אני בנושא הזה רק כדי לכתוב כמה תגובות, לא כדי לפתוח דיון
וקראתי הכל, אז מה?
שקד אני מכבד את הרצון שלך להימנע מוויכוח. אני אפסיק פה.
בכל אופן, היכולת לבחור זה הבסיס של היהדות.
האמת שזה לא ממש רלוונטי עבור גולשי הפורום אם הם מאמינים באלוהים או לא. אני לא מאמין שיש זכר אחד שנולד בישראל ולא עבר ברית מילה ועל כן, על פי התפיסה היהודית, כולכם יהודים. כולכם עברתם ברית, כולכם עשיתם / תעשו בר מצווה ולמען האמת - כשתקברו - אתם תמצאו את עצמיכם בבית קברות יהודי (אלא אם כן תתאבדו, וגם אז זה יהיה מחוץ לגדר של בית קברות יהודי). הבחירה היחידה שיש לכם בחיים היא חתונה, אם לעשות אותה ברבנות או באזרחות, וגם אז, אם ירע מזלכם ותצטרכו להתגרש, תצטרכו לעבור בכל אחד מהמקרים האלה בבית הדין הרבני כדי לקבל את האישור הסופי לגירושים שלכם.
הדיון היה צריך להיות - לו הייתה לכם בחירה - האם הייתם בוחרים להיוולד כיהודים?
אני מופתע לגלות שיש פה מלא אתאיסטים.
אני מאמין שיש אלוהים
[QUOTE=Hit Man;1382174]האמת שזה לא ממש רלוונטי עבור גולשי הפורום אם הם מאמינים באלוהים או לא. אני לא מאמין שיש זכר אחד שנולד בישראל ולא עבר ברית מילה ועל כן, על פי התפיסה היהודית, כולכם יהודים. כולכם עברתם ברית, כולכם עשיתם / תעשו בר מצווה ולמען האמת - כשתקברו - אתם תמצאו את עצמיכם בבית קברות יהודי (אלא אם כן תתאבדו, וגם אז זה יהיה מחוץ לגדר של בית קברות יהודי). הבחירה היחידה שיש לכם בחיים היא חתונה, אם לעשות אותה ברבנות או באזרחות, וגם אז, אם ירע מזלכם ותצטרכו להתגרש, תצטרכו לעבור בכל אחד מהמקרים האלה בבית הדין הרבני כדי לקבל את האישור הסופי לגירושים שלכם.
הדיון היה צריך להיות - לו הייתה לכם בחירה - האם הייתם בוחרים להיוולד כיהודים?[/QUOTE]
אם הייתה לי בחירה אז לא הייתי רוצה להיוולד יהודי (: