-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478443][RIGHT][COLOR=#000000][FONT=arial]לאום, עם; קיבוץ גדול של בני אדם המאוחדים בקשרים של מוצא משותף, של לשון ושל היסטוריה, ובדרך כלל מזוהים עם טריטוריה מסוימת.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#000000][FONT=arial]דת, אמונה בכוח עליון או בכוחות עליונים וקיום מערכת החוקים, הטקסים, המצוות והמנהגים הקשורים בה.
בגלל שאני רואה שהרבה אנשים לא מבינים את ההבדל אני,כשאני אגיע הביתה אני אחפש את הטקסט של המורה שלי להיסטוריה על ההבדל בין דת ללאום ואפרסם את זה באשכול חדש.[/FONT][/COLOR][/RIGHT]
[/QUOTE]
יהדות זה גם לאום וגם דת. אם מפריע לך המילה יהדות אתה יכול להגיד 'יהודים'.
יש להם אותה שפה ואותה היסטוריה וגם המוצא שלהם היה זה עד שהם התפזרו.
-
[QUOTE=YoRt3m;1478444]יהדות זה גם לאום וגם דת. אם מפריע לך המילה יהדות אתה יכול להגיד 'יהודים'.
יש להם אותה שפה ואותה היסטוריה וגם המוצא שלהם היה זה עד שהם התפזרו.[/QUOTE]
יהדות זה לא לאום כי יהדות זה דת.
ישראלי זה לאום.
מוסלמי זה דת.
ערבי זה לאום.
יש ערבי נוצרי,מוסלמי ויהודי.
כמו שיש ישראלי יהודי,נוצרי ומוסלמי.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478445]יהדות זה לא לאום כי יהדות זה דת.
ישראלי זה לאום.
מוסלמי זה דת.
ערבי זה לאום.
יש ערבי נוצרי,מוסלמי ויהודי.
כמו שיש ישראלי יהודי,נוצרי ומוסלמי.[/QUOTE]
אל תערב פה דברים שאנחנו לא מדברים עליהם כמו מוסלמים וערבים. אם יש לך ציטוט מדויק של המורה שלך לגבי יהדות שהיא רק דת ולא לאום אשמח אם תפרסם אותה פה או באשכול חדש כי אנחנו כבר זולגים לנושאים אחרים.
-
[QUOTE=YoRt3m;1478447]אל תערב פה דברים שאנחנו לא מדברים עליהם כמו מוסלמים וערבים. אם יש לך ציטוט מדויק של המורה שלך לגבי יהדות שהיא רק דת ולא לאום אשמח אם תפרסם אותה פה או באשכול חדש כי אנחנו כבר זולגים לנושאים אחרים.[/QUOTE]
זה רק אומר שזה דיון טוב.
"צריך להזכיר שדת זה אמונה ולאום זה תרבות."
"הבעיה בשיחה זה שלהרבה אנשים קשה להודות שיש להם מכנה משותף עם הערבים שנתפשים כאויב."
-
לאום- קבוצת אנשים בעלי מכנה משותף ש[B]שואפים להקים מדינה[/B]/ריבונות/עצמאות/אוטונומיה/שלטון עצמי.
קבוצה- קבוצת אנשים בעלי מכנה משותף ש[B]לא שואפים[/B] להקים מדינה.
לאומיות- (=שייכות) קבוצת אנשים בעל מכנה משותף שיש להם תחושת שייכות לעם/לאום או לארץ מסויימת והם מאוחדים סביב מכנה משותף.
בדיוק מכין עבודה לקיץ בהיסטוריה עם חבר
לא יודע אם המידע הזה תורם.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478448]זה רק אומר שזה דיון טוב.
"צריך להזכיר שדת זה אמונה ולאום זה תרבות."
"הבעיה בשיחה זה שלהרבה אנשים קשה להודות שיש להם מכנה משותף עם הערבים שנתפשים כאויב."[/QUOTE]
לא. זה אומר שזה לא קשור ל'ימני או שמאלני' ולכן זה צריך להיות דיון בנושא חדש.
לגבי הציטוטים שרשמת פה, אני חייב לדעת באיזה בית ספר אתה לומד שבו הציטוט השני נאמר על ידי מורה בו...
ערבים הם אומה, מי שנולד במרוקו, תימן או איראן לא אומר בהכרח שהוא ערבי. באותה מידה אם אתה בעצמך תטוס למרוקו עם אשתך הישראלית יהודית והיא תלד שם ילד, זה לא יהפוך אותו לערבי.
הבעיה של אנשים זה שהם לפעמים לומדים משהו (גם הדברים האלה מתנגשים עם העובדות, החוקים והדעות הרווחות) ומחשיבים אותם כקודש ובסופו של דבר לא לומדים להיפתח לתשובות אחרות שאולי נכונות ומדויקות יותר.
עוד 2 נקודות למחשבה.
* שאלת מישהו איזו עדה הוא וישר נתת תשובה שהוא משתייך ללאום הערבי בהתאם לעדה שלו. אם אני שליש פולני, שליש כורדי ושליש פרסי, מה הלאום שלי על פי אותן מסקנות?
* מה אתה חושב שנשרם במרשם האוכלוסין ליד הסעיף 'לאום' שעד לפני כמה שנים היה מופיע בתעודת הזהות?
-
אלון צודק. אבל קצת תשומת לב בשיעורי יהדוץ ותגלה שהיהודים במשך דורות ענו לקטגוריה שהבאת למילה לאום.
-
[QUOTE=YoRt3m;1478450]לא. זה אומר שזה לא קשור ל'ימני או שמאלני' ולכן זה צריך להיות דיון בנושא חדש.
לגבי הציטוטים שרשמת פה, אני חייב לדעת באיזה בית ספר אתה לומד שבו הציטוט השני נאמר על ידי מורה בו...
ערבים הם אומה, מי שנולד במרוקו, תימן או איראן לא אומר בהכרח שהוא ערבי. באותה מידה אם אתה בעצמך תטוס למרוקו עם אשתך הישראלית יהודית והיא תלד שם ילד, זה לא יהפוך אותו לערבי.
הבעיה של אנשים זה שהם לפעמים לומדים משהו (גם הדברים האלה מתנגשים עם העובדות, החוקים והדעות הרווחות) ומחשיבים אותם כקודש ובסופו של דבר לא לומדים להיפתח לתשובות אחרות שאולי נכונות ומדויקות יותר.
עוד 2 נקודות למחשבה.
* שאלת מישהו איזו עדה הוא וישר נתת תשובה שהוא משתייך ללאום הערבי בהתאם לעדה שלו. אם אני שליש פולני, שליש כורדי ושליש פרסי, מה הלאום שלי על פי אותן מסקנות?
* מה אתה חושב שנשרם במרשם האוכלוסין ליד הסעיף 'לאום' שעד לפני כמה שנים היה מופיע בתעודת הזהות?[/QUOTE]
בית ספר מקיף רגיל.
אתם חייבים להתחיל לקרוא את מה שאני כותב.
לא אמרתי שאם אני נוסע למרוקו אני ערבי,אמרתי שאם אני נולד,גדל, מתחנך, לומד, עובד, מקים משפחה אז אתה מרוקאי מה שהופך אותך לחלק מהלאום הערבי.
ואם הולכים גם 10 דורות אחרונה זה עדיין ממשיך להיות ככה.
אני יותר ממוכן להיפתח אבל אתה לא מביא טיעון הגיוני.
שאלתי מישהו איזה עדה הוא ואמרתי שסבא וסבתא שלו משתייכים ללאום הערבי,שוב פעם אתה לא קורא את התגובות שלי עד הסוף.
לפי המסקנות שלי הלאום שלך הוא ישראלי מאחר ונולדת בישראל, גדלת והתחנכת פה והלכת לצבא.
[QUOTE=The Charmander;1478451]אלון צודק. אבל קצת תשומת לב בשיעורי יהדוץ ותגלה שהיהודים במשך דורות ענו לקטגוריה שהבאת למילה לאום.[/QUOTE]
זה לא נכון כי ליהודים לפני מדינת ישראל לא היה מוצא משותף או לשון או טריטוריה משותפת הם היו מפוזרים בעולם.
ולא הייתה להם שאיפה להקים מדינה עד אחרי השואה.
-
גיא חסר לך המון ידע. מציע לך להתחיל מבראשית...
-
[QUOTE=The Charmander;1478453]גיא חסר לך המון ידע. מציע לך להתחיל מבראשית...[/QUOTE]
ולך חסר המון ידע בהיסטוריה ואזרחות.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478452]בית ספר מקיף רגיל.
אתם חייבים להתחיל לקרוא את מה שאני כותב.
לא אמרתי שאם אני נוסע למרוקו אני ערבי,אמרתי שאם אני נולד,גדל, מתחנך, לומד, עובד, מקים משפחה אז אתה מרוקאי מה שהופך אותך לחלק מהלאום הערבי.
ואם הולכים גם 10 דורות אחרונה זה עדיין ממשיך להיות ככה.
אני יותר ממוכן להיפתח אבל אתה לא מביא טיעון הגיוני.
שאלתי מישהו איזה עדה הוא ואמרתי שסבא וסבתא שלו משתייכים ללאום הערבי,שוב פעם אתה לא קורא את התגובות שלי עד הסוף.
לפי המסקנות שלי הלאום שלך הוא ישראלי מאחר ונולדת בישראל, גדלת והתחנכת פה והלכת לצבא.
זה לא נכון כי ליהודים לפני מדינת ישראל לא היה מוצא משותף או לשון או טריטוריה משותפת הם היו מפוזרים בעולם.[/QUOTE]
אתה צריך להתחיל לקרוא את מה שאתה כותב.
ציטוטים מדוייקים שלך:
[RIGHT][COLOR=#333333]"אז אתה מודע לזה שאתה חצי ערבי?"
"[/COLOR][COLOR=#333333]אז צר לי לבשר לך הלאום שלך הוא ערבי."
ובכלל התחמקת מלענות לי על 2 הנקודות שרשמתי בסוף.
בנוסף לשורה האחרונה שרשמת, ליהודים כן יש לשון משותפת (גם אם לא כולם דיברו אותה כל היום, אבל בכל העולם היו אנשים שלמדו וידעו עברית רק בגלל שהם יהודים), וכן יש להם היסטוריה משותפת ושאר הדברים שאמרת בכלל לא קשורים ללאום אלא ל'אתניות' או לדברים אחרים...
כמו שאדם אמר, יש לך מה ללמוד.[/COLOR][/RIGHT]
-
[QUOTE=YoRt3m;1478455]אתה צריך להתחיל לקרוא את מה שאתה כותב.
ציטוטים מדוייקים שלך:
[RIGHT][COLOR=#333333]"אז אתה מודע לזה שאתה חצי ערבי?"
"[/COLOR][COLOR=#333333]אז צר לי לבשר לך הלאום שלך הוא ערבי."
ובכלל התחמקת מלענות לי על 2 הנקודות שרשמתי בסוף.
בנוסף לשורה האחרונה שרשמת, ליהודים כן יש לשון משותפת (גם אם לא כולם דיברו אותה כל היום, אבל בכל העולם היו אנשים שלמדו וידעו עברית רק בגלל שהם יהודים), וכן יש להם היסטוריה משותפת ושאר הדברים שאמרת בכלל לא קשורים ללאום אלא ל'אתניות' או לדברים אחרים...
כמו שאדם אמר, יש לך מה ללמוד.[/COLOR][/RIGHT]
[/QUOTE]
כי אם הוא מחשיב את עצמו לחצי תוניסאי אז הוא ערבי.
אם לא אז זה טעות אני מצטער.
ולא התחמקתי עניתי:"[RIGHT][COLOR=#333333]לפי המסקנות שלי הלאום שלך הוא ישראלי מאחר ונולדת בישראל, גדלת והתחנכת פה והלכת לצבא."
ותשובה שלי לשאלה השנייה היא: "כי רצו להבדיל בין יהודים לערבים זה חלק מהבלבול בשם של "יהודי" ובגלל זה הורידו את זה[/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif]."
ציטוט של המורה שלי^[/FONT][/COLOR][/RIGHT]
[COLOR=#252525][FONT=sans-serif]--
הלשון היחידה המשותפת שהייתה ליהודים לפני העברית זה ארמית ואני בספק אם יהודי-פולני ב1891 ידע ארמית.
מעולם לא אמרתי שאין להם היסטוריה משותפת.
שאר הדברים שרמשתי הן הגדרה של [B]לאום [/B]אתני.
אני קיבלתי ממוצע סופי 90 בהיסטוריה,את השיעורי בית שלי עשיתי.[/FONT][/COLOR]
-
אתה מתעלם מדורות ארוכים לאחור! איזה ארמית בחייך חח
מזלך שאני לא המורה שלך.
-
[QUOTE=The Charmander;1478461]אתה מתעלם מדורות ארוכים לאחור! איזה ארמית בחייך חח
מזלך שאני לא המורה שלך.[/QUOTE]
העברית הומצא והוטבע על ידי אליעזר בן יהודה.
לפני זה כל יהודי דיבר בשפה של מקום הולדתו.
אלא אם יש לך איזה ממצא שאתה רוצה לשתף.
ובאמת מזל...
-
-
[QUOTE=The Charmander;1478466]אנחה ארוכה...[/QUOTE]
בוא נגמור פה את הדיון.
-
[QUOTE=The Charmander;1478466]אנחה ארוכה...[/QUOTE]
[QUOTE=YoRt3m;1478469]בוא נגמור פה את הדיון.[/QUOTE]
קשה לנהל דיון כשאין טיעון נגדי.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478471]קשה לנהל דיון כשאין טיעון נגדי.[/QUOTE]
בגלל זה נסגור את זה פה, אין לי כח ולנסות להפריך כי טיעון (וסלח לי על המילה) טיפשי שמועלה פה. תלמד קצת על אליעזר בן יהודה, על העברית, הארמית, היהדות, היסטוריה, אזרחות ואז נחזור לדון פה.
-
[QUOTE=YoRt3m;1478473]בגלל זה נסגור את זה פה, אין לי כח ולנסות להפריך כי טיעון (וסלח לי על המילה) טיפשי שמועלה פה. תלמד קצת על אליעזר בן יהודה, על העברית, הארמית, היהדות, היסטוריה, אזרחות ואז נחזור לדון פה.[/QUOTE]
יהודים בגולה לא השתמשו בעברית כשפת דיבור,אפילו בכתב הם בקושי השתמשו, כמעט אך ורק למטרות דתיות.(אני מדבר על המאה ה-18 כן שלא תבוא לי עם סיפורים מתקופת המבול). במאה ה-19 העברית קיבלה תאוצה עם המהפכות.
וגם זאת לא הייתה העברית שידוע לנו היום. העברית שאנחנו משתמשים בא היום היא עברית שאליעזר בן יהודה "ערך".
יותר מזה:[COLOR=#252525][FONT=sans-serif]באפריל 1879[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] פרסם מאמר פוליטי ראשון, "שאלה נכבדה" [/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif]בירחון "השחר[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif]", ובו טען שתקומת עם ישראל[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] תהיה בארץ ישראל[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] ובשפה העברית, משום שאין לאום[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] ללא שפה .
משותפת.
חוץ מי זה שגם אם ליהודים הייתה שפה משותפת בגולה זה לא משנה בכלל את הדיון.[/FONT][/COLOR]
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478474]יהודים בגולה לא השתמשו בעברית כשפת דיבור,אפילו בכתב הם בקושי השתמשו, כמעט אך ורק למטרות דתיות.(אני מדבר על המאה ה-18 כן שלא תבוא לי עם סיפורים מתקופת המבול). במאה ה-19 העברית קיבלה תאוצה עם המהפכות.
וגם זאת לא הייתה העברית שידוע לנו היום. העברית שאנחנו משתמשים בא היום היא עברית שאליעזר בן יהודה "ערך".
יותר מזה:[COLOR=#252525][FONT=sans-serif]באפריל 1879[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] פרסם מאמר פוליטי ראשון, "שאלה נכבדה" [/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif]בירחון "השחר[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif]", ובו טען שתקומת עם ישראל[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] תהיה בארץ ישראל[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] ובשפה העברית, משום שאין לאום[/FONT][/COLOR][COLOR=#252525][FONT=sans-serif] ללא שפה .
משותפת.
חוץ מי זה שגם אם ליהודים הייתה שפה משותפת בגולה זה לא משנה בכלל את הדיון.[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
אני אענה לך בנקודות ובזה אסיים, כי אף אחד מאיתנו לא הולך להשכנע וזה סתם בזבוז זמן מבחינתי.
- היסטוריה לא נכתבת רק על מאה אחת
- גם האנגלית של פעם היא לא אותה אנגלית שבה מדברים היום בארצות הברית למשל (אפילו בארצות הברית, בריטניה ואוסטרליה יש שינויים בולטים בין אחת לשניה) ושלא נדבר בכלל על ערבית.
- אליעזר בן יהודה החיה שפה קיימת, משמע השפה קיימת, קיימת אלפי שנים במקרה הזה ואם פה ושם יש אנשים שלא דיברו אותה באופן שוטף או לא השתמשו בה כשפה עיקרית זה לא אומר שזה לא מכנה משותף.
- איך המידע על המאמר של אליעזר בן יהודה תורם בכלל לטיעונים שאתה נותן?
- להגיד "חוץ מזה, זה לא משנה" זה להגיד "אוקיי אז אולי אני לא 100% צודק אבל בואו נדבר על טיעונים אחרים שהעליתי".
אני לא מגיב פה יותר, באמת שאין טעם...
-
[QUOTE=YoRt3m;1478481]אני אענה לך בנקודות ובזה אסיים, כי אף אחד מאיתנו לא הולך להשכנע וזה סתם בזבוז זמן מבחינתי.
- היסטוריה לא נכתבת רק על מאה אחת
- גם האנגלית של פעם היא לא אותה אנגלית שבה מדברים היום בארצות הברית למשל (אפילו בארצות הברית, בריטניה ואוסטרליה יש שינויים בולטים בין אחת לשניה) ושלא נדבר בכלל על ערבית.
- אליעזר בן יהודה החיה שפה קיימת, משמע השפה קיימת, קיימת אלפי שנים במקרה הזה ואם פה ושם יש אנשים שלא דיברו אותה באופן שוטף או לא השתמשו בה כשפה עיקרית זה לא אומר שזה לא מכנה משותף.
- איך המידע על המאמר של אליעזר בן יהודה תורם בכלל לטיעונים שאתה נותן?
- להגיד "חוץ מזה, זה לא משנה" זה להגיד "אוקיי אז אולי אני לא 100% צודק אבל בואו נדבר על טיעונים אחרים שהעליתי".
אני לא מגיב פה יותר, באמת שאין טעם...[/QUOTE]
-ברור שההיסטוריה לא נכתבה על מאה אחת אבל היהודים הפסיקו להשתמש בעברית עד המאה ה-19. אז זה לא משנה שהם כן השתמשו לפני אלפיים שנה.
-אבל אליעזר בן יהודה הכניס שינויים ענקיים בעברית מהעברית של התנ"ך,בנוגע לאנגלית השינויים העיקרים זה בעיקר בסלנג וערבית אני אף פעם לא דיברתי אז אני לא יודע.
-נכון השפה קיימת מאות שנים אבל יהודים לא משתמשים בה רק הדתיים בשביל ענייני דת.
-כי הוא אומר לעם היהודי לאום והם צריכים להתחיל לדבר בעברית שהוא ערך(כי עברית הקודמת בכלל לא התאימה לשימוש יום-יומי).
-אני אף פעם לא אמרתי שאני לא 100% צודק. אתה פשוט סוטה מהנושא של "האם מרוקאי זה ערבי?" שאני לא מאמין שאני בכלל צריך להתווכח על זה,לדיון על השפה העברית.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478187]אז אתה מודע לזה שאתה חצי ערבי?
ובזה שאתה אומר שלערבים אין מקום פה אתה בעצם מגרש את סבא וסבתא שלך.[/QUOTE]
מאה אחוז יהודי.
זו בדיוק הנקודה, שאני לא חושב שתבין.
להיות יהודי זה לא לגור בארץ ישראל. זה בדם.
לעומת צרפתי או אמריקאי, שמה שמגדיר אותו זה מולדת או מבטא, דברים שאפשר לשכוח או לשנות, להיות יהודי זה נצחי.
-
[QUOTE=Kooki Pakuki;1478606]מאה אחוז יהודי.
לעומת צרפתי או אמריקאי, שמה שמגדיר אותו זה מולדת או מבטא, דברים שאפשר לשכוח או לשנות, להיות יהודי זה נצחי.[/QUOTE]
למעשה, ההגדרה המדויקת היא:
[COLOR=#252525][FONT=sans-serif]"לפי ההלכה היהודית יהודי מלידה הוא מי שנולד לאם יהודייה ללא תלות בזהות האב. "[/FONT][/COLOR]
-
[QUOTE=טלי;1478607]למעשה, ההגדרה המדויקת היא:
[COLOR=#252525][FONT=sans-serif]"לפי ההלכה היהודית יהודי מלידה הוא מי שנולד לאם יהודייה ללא תלות בזהות האב. "[/FONT][/COLOR][/QUOTE]
אלון יא כוכב.
לעומת דתות, שבאמת בהן יש אפשרות להצטרף, וגם באמת הן מנסות לגייס אליה אנשים (אני מדבר על הדתות המובילות: של האסלאם והנצרות ואולי הבודהה) וזה זול, כי אנשים דתיים, אבל מתנהגים כמו לא יודע מה, היהדות היא באמת משהו בפנים.
אין מטרה לגייר, והסיבה שהתחום הזה כ"כ נפוץ היא אינטרסים עצמיים של הרבנות שלא יהיו נישואים עם גויות שחושבות שהן יהודיות. אז נותנים לאנשים להתגייר על הא ועל דא. אבל למעשה הידות היא רק ליהודים, בני ישראל.
כמובן שהוויכוח הזה כנראה חסר טעם, כי מהגישה האתאיסתית שאתה מתווכח ממנה, בעיניך אני מדבר שטויות. מזל שזה רק דיון תרבותי.
-
[QUOTE=Kooki Pakuki;1478606]מאה אחוז יהודי.
לעומת צרפתי או אמריקאי, שמה שמגדיר אותו זה מולדת או מבטא, דברים שאפשר לשכוח או לשנות, להיות יהודי זה נצחי.[/QUOTE]
אני אף פעם לא טענתי שאתה לא יהודי.
אתה יהודי ממוצע ערבי(אם אתה מחשיב את עצמך לטוניסאי).
סבא וסבתא שלך הן טוניסאים מה שהופך אותם לערבים(הם עדיין יהודים).
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478840]אני אף פעם לא טענתי שאתה לא יהודי.
סבא וסבתא שלך הן טוניסאים מה שהופך אותם לערבים(הם עדיין יהודים).[/QUOTE]
סתם מתוך סקרנות, מה מוצא הוריך?
-
[QUOTE=YoRt3m;1478841]סתם מתוך סקרנות, מה מוצא הוריך?[/QUOTE]
ישראלים.
סבא וסבתא שלי משתי הצדדים מרוקאים.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478842]ישראלים.
סבא וסבתא שלי משתי הצדדים מרוקאים.[/QUOTE]
שני*
בכל אופן, אם אתה מקבל את הקביעה שסבא וסבתא שלך ערבים, זה לא אומר שזו קביעה נכונה.
-
[QUOTE=YoRt3m;1478843]שני*
בכל אופן, אם אתה מקבל את הקביעה שסבא וסבתא שלך ערבים, זה לא אומר שזו קביעה נכונה.[/QUOTE]
גם סבא שלי מקבל את הקביעה שהוא ערבי.
זה שאתה לא מקבל את הקביעה שסבא וסבתא שלי ערבים לא הופך את הקביעה הזאת לנכונה.
מרוקו=מדינה ערבית, סבא שלי מרוקאי=סבא שלי ערבי.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478840]אני אף פעם לא טענתי שאתה לא יהודי.
סבא וסבתא שלך הן טוניסאים מה שהופך אותם לערבים(הם עדיין יהודים).[/QUOTE]
אין בי שום דבר ערבי...
גם בסבא וסבתא שלי לא היה.
הם גרו בטוניס, פעם.
וגם כשהם גרו, הם עדיין היו יהודים. יהודי טוניס קראו להם. [B]יהודים[/B] שחיו בטוניס.
אבל כשהם עזבו את טוניס הם רק שמרו על מנהג המקום, על היהדות שהייתה בטוניס...
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478844]גם סבא שלי מקבל את הקביעה שהוא ערבי.
זה שאתה לא מקבל את הקביעה שסבא וסבתא שלי ערבים לא הופך את הקביעה הזאת לנכונה.
מרוקו=מדינה ערבית, סבא שלי מרוקאי=סבא שלי ערבי.[/QUOTE]
אתה שוב ממציא עובדות. מרוקו מדינה ערבית? זו לא קביעה. בגלל שרוב התושבים שם ערבים אפשר להגיד שהיא מדינה ערבית, אבל זה לא מונח עובדתי שקובע שכל התושבים בה ערבים.
קח למשל את הכורדים שגרים במרוקו, הם לא ערבים.
-
[QUOTE=YoRt3m;1478848]אתה שוב ממציא עובדות. מרוקו מדינה ערבית? זו לא קביעה. בגלל שרוב התושבים שם ערבים אפשר להגיד שהיא מדינה ערבית, אבל זה לא מונח עובדתי שקובע שכל התושבים בה ערבים.
קח למשל את הכורדים שגרים במרוקו, הם לא ערבים.[/QUOTE]
[url]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%A8%D7%91[/url]
[QUOTE=Kooki Pakuki;1478845]אין בי שום דבר ערבי...
גם בסבא וסבתא שלי לא היה.
הם גרו בטוניס, פעם.
וגם כשהם גרו, הם עדיין היו יהודים. יהודי טוניס קראו להם. [B]יהודים[/B] שחיו בטוניס.
אבל כשהם עזבו את טוניס הם רק שמרו על מנהג המקום, על היהדות שהייתה בטוניס...[/QUOTE]
הם לא מדברים ערבית? הם לא חוגגים את מנהג החינה? את המאכלים הטוניסאים?
נכון הם גרו בטוניס נולדו והתחנכו. אם זה לא הופך מישהו לטוניסאי אני לא יודע מה כן.
חוץ מי זה אני לא מבין למה אתה מדגיש את זה שהם יהודים, אף פעם לא אמרתי שלא.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478850][URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%A8%D7%91[/URL]
נכון הם גרו בטוניס נולדו והתחנכו. אם זה לא הופך מישהו לטוניסאי אני לא יודע מה כן.
חוץ מי זה אני לא מבין למה אתה מדגיש את זה שהם יהודים, אף פעם לא אמרתי שלא.[/QUOTE]
אני לא מאמין שמתגובה שלמה לקחת חצי שורה ושלחת לי קישור שדווקא מוכיח לי שאני צודק.
-
[QUOTE=YoRt3m;1478851]אני לא מאמין שמתגובה שלמה לקחת חצי שורה ושלחת לי קישור שדווקא מוכיח לי שאני צודק.[/QUOTE]
אחי אתה מסרב לקבל עובדה שמי שנולד במדינה ערבית נחשב ערבי.
אם אתה מסרב לקבל עובדה אין למה להמשיך בדיון הזה.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478850][url]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A8%D7%A6%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%A8%D7%91[/url]
חוץ מי זה אני לא מבין למה אתה מדגיש את זה שהם יהודים, אף פעם לא אמרתי שלא.[/QUOTe]
אה זה פשוט.
זה העניין בלהיות יהודי. להיות יהודי משמעו להיות לנצח רק יהודי. אני מבין שכבר הבנת, אבל שוב
לא בתור דת
לא בתור עמדה
בתור [B]להיות[/B] יהודי.
אז סבבה, הם גלו מהארץ שלהם וחיו באיזו מדינה ערבית. וכן, יש להם ממנה מנהגים ערביים.
זו הנקודה.
אצל אמריקאי, או צרפתי, אין נצחיות בעצמם.
יגיע אמריקאי לחוג ערבית, במקביל לקלינאית תקשורת, יסיר את המבטא האמריקאי וילמד להיות ערבי אסלי. יגדל שפם, ילבש כאפייה, ישתזף הרבה וייתחתן עם ערבייה.
וואלה, יש לנו פה ערבי. כי הוא באמת ערבי. זה שפעם הוא גר באמריקה לא גרם לו להשאר אמריקאי.
אבל אצל יהודים, זה שונה. כי יהודי זה להיות יהודי בתור עם. היו קהילות של יהודים בטוניס. שגרו בשטחים הטריטורייאליים של טוניס. וחגגו בסגנון טוניסאי את החגיגות שלהם. [B]אבל הם נשארו יהודים[/B]
המוצא של סבא וסבתא שלי הוא טוניסאי, כי משם הם הגיעו. אבל הם לא באמת ערבים, רק גרו במדינה ערבית.
-
[QUOTE=Kooki Pakuki;1478854]אה זה פשוט.
זה העניין בלהיות יהודי. להיות יהודי משמעו להיות לנצח רק יהודי. אני מבין שכבר הבנת, אבל שוב
לא בתור דת
לא בתור עמדה
בתור [B]להיות[/B] יהודי.
אז סבבה, הם גלו מהארץ שלהם וחיו באיזו מדינה ערבית. וכן, יש להם ממנה מנהגים ערביים.
זו הנקודה.
אצל אמריקאי, או צרפתי, אין נצחיות בעצמם.
יגיע אמריקאי לחוג ערבית, במקביל לקלינאית תקשורת, יסיר את המבטא האמריקאי וילמד להיות ערבי אסלי. יגדל שפם, ילבש כאפייה, ישתזף הרבה וייתחתן עם ערבייה.
וואלה, יש לנו פה ערבי. כי הוא באמת ערבי. זה שפעם הוא גר באמריקה לא גרם לו להשאר אמריקאי.
אבל אצל יהודים, זה שונה. כי יהודי זה להיות יהודי בתור עם. היו קהילות של יהודים בטוניס. שגרו בשטחים הטריטורייאליים של טוניס. וחגגו בסגנון טוניסאי את החגיגות שלהם. [B]אבל הם נשארו יהודים[/B]
המוצא של סבא וסבתא שלי הוא טוניסאי, כי משם הם הגיעו. אבל הם לא באמת ערבים, רק גרו במדינה ערבית.[/QUOTE]
אתה מתבלבל בין לאום לדת.
אני יכול להיות יהודי צרפתי/שוודי/אמריקאי
כמו שאני יכול להיות מוסלמי אמריקאי/ישראלי/הודי.
יהדות זה דת, לא לאום.
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478852]אחי אתה מסרב לקבל עובדה שמי שנולד במדינה ערבית נחשב ערבי.
אם אתה מסרב לקבל עובדה אין למה להמשיך בדיון הזה.[/QUOTE]
אני חייב לשאול, בן כמה אתה?
-
[QUOTE=YoRt3m;1478856]אני חייב לשאול, בן כמה אתה?[/QUOTE]
18
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478855]אתה מתבלבל בין לאום לדת.
אני יכול להיות יהודי צרפתי/שוודי/אמריקאי
כמו שאני יכול להיות מוסלמי אמריקאי/ישראלי/הודי.
יהדות זה דת, לא לאום.[/QUOTE]
על זה נח הויכוח
היהדות היא לא דת.
המצב האבסורדי שלא היה מעולם לפני שבתוך היהדות יש אנשים שמרשים לעצמם להקרא "חילוניים" הוא מה שמבלבל אותך
לעומת הדתות, שמהן יש כניסה ויציאה, להיות יהודי זה [B]להפוך[/B] ליהודי.
כל מי שיהודי, הוא מחובר בקשר דם הישר מאברהם אבינו.
חוץ ממתגיירים, שאותם מגיירים עקב הפסוק "ואהבתם את הגר כי גרים הייתם בארץ מצרים"
בגלל שאתה בא מהגישה האתאיסטית, ואני מהגישה ההלכתית, אין באמת מקום לאיזושהי הסכמה
-
[QUOTE=ACMilaneZi;1478434]הם כן ערבים אחי...
ערבי זה לאום, לאום זה איפה שנולדת...
יהודי זה דת,דת זה מה שאתה מאמין בוא.
בן כמה אתה שאני צריך ללמד אותך את זה?
וכשהוא אומר שערבים לא צריכים להיות פה זה כולל את כל הערבים.[/QUOTE]
ראיתי שהדיון התקדם ולא בדקתי אם מישהו כתב לך את זה אבל יהדות זה גם דת וגם לאום.
מי שערבי לא יכול להיות יהודי, בן כמה אתה שאני צריך ללמד אותך את זה?