-
[B]רשומה שלושים ושבע[/B]
אז קצת אחרי שסיימתי לכתוב אתמול חשבתי קצת איך להתחיל את סצינת הקרב הגדולה שצריכה להיות כעת. זה אמור לתת לי קצת דלק להתחלה. אז בואו, נתחיל מזה, ונראה לאן נתקדם!..
גם שיניתי זמנית את הכותרת של הפרק הלפני אחרון. אוף זה כל כך מבאס שאני צריך לכתוב את כל הסיום הזה. אני מממששש רוצה להתחיל לשכתב את זה. אבל אני קודם צריך לסיים את זה, ולעשות סדר בגיאוגרפיה של העולם. כשאני אסיים עם זה, אני אוכל לשכתב זה כתאוות נפשי. אבל העובדה שמתישהו בעתיד אני אוכל לשכתב את זה וזה יהיה כיף צריך להיות משהו שייתן לי מוטיבציה. טוב, נתחיל אפוא.
אוקיי, תארתי את פרישת הכוחות הראשונית בשטח. עכשיו מגיע החלק המעצבן - לעשות פאקינג micro לקבוצה של עשרים אנשים! הרעיון שלי יהיה בגדול לקפוץ מדמות אחת לאחרת ולהדגים דברים מגניבים שהם עושים. יהיה להם איזשהו יתרון, אבל אז כמות הקטלומסיסים והחטולאים תגדל משמעותית, והם יתחילו להידחק לאחור. כל הזמן הזה אני צריך לתאר מה הקוסמים עושים ואיך הם חוקרים את זה. מתישהו כמה red shirts ימותו, ובערך באותו הזמן הקוסמים יחליטו שהם מבזבזים את הזמן שלהם בעמדה הזאת, והם יחליטו לסגת. כרגע אני ב-9.5 עמודים. אני צריך להחליט מה בדיוק אני רוצה להציג בסצינות האלו, ולפי זה להחליט כמה למשוך את זה. אני לא רוצה להיתקע כאן יותר מדי. המטרה הגדולה היא להציג את הכוחות המגניבים שלהם. זה מה שאני צריך להתרכז בו. sigh, איכשהו אני מרגיש שכל הטוויסטים והדרמות של מרטין סטורי נמשכים בדיוק חמש דקות. אני לא מצליח לייצר מתח לאורך זמן, ואם יש משהו מותח או לא ברור, בדרך כלל הוא נפתר מיד באותו הרגע.
טוב, אני חושב שאני אעצור כאן בינתיים. התקדמתי קצת. מה שגיליתי שאני כנראה רוצה לעשות בינתיים זה לקרוא שוב את הכמה פרקים אחרונים שכתבתי. אז אני אעשה את זה. אני כנראה לא אסיים לקרוא את כולם היום. אולי מחר אני אמשיך לכתוב, ואולי אמשיך לקרוא, ואולי קצת וקצת. נראה.
-
[B]רשומה משנית שנייה[/B]
קראתי ביומיים האחרונים את הכמה פרקים האחרונים שכתבתי, ועוד פרק אחד מהעבר סתם בשביל הכיף. אני יחסית מרוצה. כן, יש קטעים שעדיין מצריכים שיפור מסויים, אבל יש חלקים שדי נהניתי לקרוא. איכשהו, הקריאה הזאת עוררה בי מעט אופטימיות - ייתכן ולא הכל גרוע כמו שגרמתי לעצמי לחשוב. היום אני כבר לא אמשיך לכתוב, אבל זה אולי יקרה מחר. הקרב הגדול והנורא ביותר שאני צריך לכתוב - כי הוא יערב micro management של 22 דמויות. מצאתי דרכים לגרום ל-crack pot theory שחשבתי עליה ברשומה המשנית הקודמת להירמז. אני די מרוצה.
לצערי, כעת כשאני קורא, אני לא יכול שלא לסמן המון שורות עם הערות של "שים לב יש כאן בעיה". אבל את כולם אני אפתור כשאני אשכתב, וזה יקרה יום אחד!
-
[B]רשומה שלושים ושמונה[/B]
היום אני מתחיל לכתוב את הקרב הגדול. על אפי ועל חמתי (כך יש לומר?). כפי שאמרתי כבר מספר רב של פעמים - מה שמפריע לי בעיקר זה שזה קרב שמשתתפים בו המון אנשים בו זמנית. ואני לא יכול לחשוב כל פעם בנפרד על "מה X עושה" כי איכשהו הקרב צריך להרגיש אורגני, ולכן צריך לחשוב על איך הכל משתלב ביחד. אבל זה לא יעזור אם אני פשוט אחשוב על זה, אני פשוט צריך להתחיל ממשהו, ולראות איך דברים משתלבים. ובא לי להתחיל מג'אוורה משום מה. אז אני אתחיל מג'אוורה.
טוב, אני חושב שאני פשוט לא אצליח לעמוד במשימה שלי של לעשות את כל הקרב מקשה אחת אורגנית. לכן אני פשוט אתאר בקצרה עימותונים שונים בין דמויות, בפסקאות נפרדות. ושוב, איכשהו המטרה שלי של לחשוב על איך להציג את הכוחות החדשים שלהם לא כל כך קורית... אוף אני מרגיש שיש כאן הרבה יותר מדי play-by-play, ואם אני מתעקש לכתוב על דמויות משניות שאין להן הרבה יכולות אז אני אפילו לא יכול לגוון את הקרבות האלו יותר מדי. אני צריך להימנע מלהתרכז בהם...
טוב, כתבתי כבר שתי פסקאות קצרות (400 מילים). אני חושב שאני אתאר עוד פסקה אחת, ואז תקרה נקודת המפנה שבה יופיעו עוד ועוד קטלומסיסים, ואז עוד פסקה או שניים של דברים שקורים, עד הנסיגה. אני מתחיל לראות את זה שעד סוף השבוע הזה, ובטוח עד צאת יום הכיפורים, אסיים לכתוב את הפרק! קצת רגע heartwarming לוורגון. כן, אני חושב שכל התמונות שאני צריך כדי לסיים את הקרב הזה נמצאות בראש שלי, אז כעת זה רק עניין של לצקת אותן לתוך מילים. בכך אני סוגר כבר 10.5 עמודים של פרק, ואני מתקרב כבר ל-700 מילים שכתבתי היום.
טוב, כתבתי 898 מילים היום, ובפעם הבאה שאני אכתוב אני חושב שאני יכול לסיים את הפרק הזה - אני רק צריך את נקודת המפנה. בפעם הבאה יבואו החטולאים, כולם יתחילו להפסיד, ותהיה נסיגה. ייתכן מאוד והפרק הזה ייגמר מחר. אבל עוד חזון למועד. אני אופטימי!
-
[B]רשומה שלושים ותשע[/B]
אתמול הכרזתי שהיום אסיים את הפרק. האם זה יקרה? כאמור, מה שנותר לי לעשות בפרק הזה די ברור, ואין טעם לחזור עליו. אני רק צריך לכתוב את זה!..
ובכן, הצגתי את החטולאים. לא התיאור הכי מדהים בעולם, אבל בסדר. אני חושב שעדיין לא הזכרתי את פינלה בקרב הזה. לא נוא, אזכיר אותה בקרוב. אוקיי הנה אמרתי שקשתים הם חשובים, שזה נורא כי אני פחות או יותר מפר את show don't tell כל כך הרבה. טוב, בינתיים כתבתי 400 מילים להיום. אני מאודדד קרוב ללסיים את הקרב. קצת הסחתי את דעתי ב-20 דקות האחרונות, אבל אני רוצה לסיים היום, באמת שאני רוצה. כאילו אני מתמקד הרבה במרטין... אני מניח שפשוט אני צריך להשלים עם זה שככה אני אכתוב.
אוקיי נראה לי ש[B]באמת סיימתי את פרק 71![/B]
נשארו לי עכשיו שני פרקים עם קרבות עם הבוסים וקרבות שקורים במקביל בעולם בחוץ, ופרק אחד של הקרב עם הג'מוזה. הבעיה המרכזית שלי לקראת שני הפרקים הקרובים זה להחליט באילו בדיוק ארועים אני רוצה להתמקד בהם. למזלי עכשיו יש לי הרבה זירות קרב להיות בהן, אז זה צפוי להיות מעט נחמד יותר לכתיבה. אבל זה מספיק להיום. אולי מחר אני אקח חופש מלכתוב, אבל זאת הייתה התקדמות מאוד מועילה. את הפרק התחלתי לכתוב בסוף אפריל, אז זה לקח זמן. היי, בקצב הזה, אני אסיים את מרטין סטורי עד סתיו 2021, שזה תאריך שאני מוכן לחתום עליו!
מעולה!
-
[B]רשומה ארבעים[/B]
אוקיי אז באמת נעלמתי לאיזה שבועיים-שלושה. כן רמזתי ברשומה הקודמת שייתכן ואני אקח קצת חופש, אבל זה לא היה צפוי: הרבה זמן רציתי לשחק באיזשהו משחק אקשן זורם וקליל ולא במשחק אסטרטגיה שגורם לדיכאון, ופתאום הטרילוגיה של BATMAN ARKHAM הייתה במצבצע בSTEAM, אז הורדתי את שלושתם, וחרשתי עליהם בערבים. עדיין לא סיימתי את שלושתם, אבל עכשיו המשחק שלי של XCOM2 הסתיים, אז אני מעביר את BATMAN לTIMESLOT של הצהריים, ועכשיו הערב שוב פנוי. שבוע הבא במילא הסמסטר יחזור ואני אהיה עסוק יותר, אז כנראה לא אוכל לכתוב כל יום שוב, אבל עדיין, צריך לשמור על הגחלת בוערת. אז אני אנסה לחזור עכשיו למרטין סטורי ולהתחיל לכתוב את הפרק הבא, פרק 72, "העולם בוער". פרקים 72-73 בגדול עוסקים באותו נושא, הקרבות של שלוש הקבוצות נגד שלוש הבוסים, ובמקביל קרבות של שאר בני האדם נגד המפלצות של הג'מוזה. די ברורה לי לפחות ההתחלה של הפרק מנקודת המבט של מרטין ואלו שבדרך לג'מוזה, אבל יש הרבה מאוד זירות מחוץ למקדש הג'מוזה שאני צריך לבקר בהן, ולא ברור לי כל כך מה לעשות שם.
לפי השמות שנתתי, נראה שהפרק הזה צריך לערב יותר את מה שקורה בחוץ, ופרק 73, שנתתי לו את השם "המהיר, החזק והבלתי נראה" אמור יותר לעסוק בבוסים (כי אלו תיאורים שקשורים אליהם). כמובן שאלו שמות שנתתי ואני יכול לשנות אם אני רואה שזה לא עובד, אבל ננסה לעבוד לפי התכנון הזה.
אז לפי שאני מתחיל לכתוב ממש דברים בפרק 72 אני צריך לתכנן ולחשוב באילו זירות אני רוצה לבקר, ממה להתחיל, וכמה לפרט. השאלות המעצבנות הרגילות. אז קודם אני אחשוב קצת על זה. לא בטוח שאני אכתוב היום הרבה מילים בתוך הקובץ עצמו. מה שכן אולי כדאי להוסיף הערה שבה ארכז את התובנות שלי בתוך הקובץ עצמו.
טוב, יש את הזירה בארץ היער, בה ביקרתי במהלך הפרק הקודם. עם זאת, די ברור לי מה לכתוב עליה בפרק הזה, ומה לכתוב עליה בפרק הבא. אז זה קל.
אני צריך גם כנראה לבקר בהרי מלאפוס, כי עשיתי buildup למשהו שאמור לקרות שם, אבל אני עדיין קצת סקפטי לזה כי אני קצת מטיל ספק בכל התועלת של הbuildup הזה. אבל בבירור צריך לקרות שם *משהו*.
צריכים להיות גם כל מיני קרבות ברחבי היבשת המרכזית, ששם נמצאים אלופי ארץ היער. בפרט צריך להיות קטע שבו בריתוס פוגש את ה-avatar של צ'יריפו (וכל הקונספט הזה נולד מ-crackpot theory שהגיתי יום אחד ופתאום החלטתי שהיא הגיונית והרחבתי אותה).
ויש לי כמובן את הקרבות שממש מחוץ לוודן גאף. בזה נגמרו הדמויות שאכפת לי מהן, נדמה לי. אם כך, מדובר כאן ב-7 זירות (הסעיף הקודם נספר 4 פעמים כי יש ארבעה אלופים לארץ היער, וכל אחד במקום אחר). גם אם כל זירה תהיה פסקה או שתי פסקאות קצרות, לשזור אותן במהלך הפרקים האלו לדעתי יהיה מועיל. העניין הוא שאני יכול גם חלק מהן לשזור רק בפרק הבא. נראה.
אז הנה התכנית לתחילת הפרק הזה: קודם כל הסצינה עם בריתוס, כדי לשמור קצת על מתח מסוף הפרק הקודם, ואז אחזור למערות של הג'מוזה. בעצם גם בקרבות נגד הבוסים יש לי שלושה קרבות שונים. אז הסיפור שלי עכשיו מתפצל בין המון קרבות קטנים... כמה משונה. טוב, אני אתחיל לכתוב עכשיו, ואבין איך לסדר את שאר האירועים תוך כדי תנועה. אז בואו נצא לדרך!
היי, אשכרה כתבתי תיאור מגניב בקרב: הוא תפס מפלצת, דרך איתה את הקשת שלו, ואז ירה את המפלצת הזאת כחץ. לא הגיוני? בריתוס הוא עד כדי כך BADASS שזה הגיוני!
אוקיי אז נראה לי שסיימתי את הסצינה הביזארית הזאת עם בריתוס, היא כמעט עמוד ויש בה 750 מילים. לא רע. לקוראים הסיום של הסצינה הזאת ללא ספק יהיה משונה מעט, אך אני מקווה שבסוף הפרק הבא עם ה-reveal של ה-crackpot theory שלי זה קצת יתבהר.
מספיק להיום. בפעם הבאה אחזור למקדש הג'מוזה ואמשיך מאיפה שהפרק הקודם נגמר.
-
[B]רשומה ארבעים ואחת[/B]
אז, היום אנחנו חוזרים למערות בדרך לג'מוזה, כשבסוף הפרק הקודם הקבוצה עמדה לגלות את הסוד של איך להיכנס למקדש הג'מוזה. בחלק שאני עומד לכתוב, אני אפרט את הפרטים, ואגיע איתם לנקודה שבהם מתפצלים לשלוש קבוצות. בדרך גם אני סוף סוף אכריע מי יקבל את אלישר ומי יקבל את נמסיס, כי למעשה לא החלטתי עדיין (כן החלטתי מי יילחמו בבלרוג ממזמן). אוקיי, אין טעם להכביד יותר מדי במילים, ניגש מיד לכתוב, כי שוב, הסצינה הזאת דווקא מאוד נהירה לי בראש.
סוף סוף, אלישר ובלרוג הוזכרו במרטין סטורי. ללא ספק רגע שראוי לציון והנצחה.
והנה הרגע הסופר-meta: כל כך לא אכפת לי מי מבין ה-A SQUAD וה-B SQUAD יילחם בנמסיס ומי באלישר, שהם בתוך הסיפור יגרילו בשביל לקבוע, ואני במציאות גם אגריל כדי לקבוע. איך בדיוק הם יגרילו IN UNIVERSE אני אחשוב אחר כך, כי להם אין RANDOM.ORG. אז הנה ההגרלה: 1: הקבוצה של מרטין נלחמת באלישר, 2: הקבוצה של מרטין נלחמת בנמסיס. מה ייצא? 1! אוקיי.
אוקיי, כתבתי 690 מילים בעמוד כדי לתאר את זה, והגעתי לחלק שבו הם מתפצלים. עכשיו אני לא יודע כל כך לאן אני אקפוץ לתמונה הבאה. כנראה לאנשהו בחוץ. אני כנראה אקפוץ לסנטה מלאפוסיה כי אני צריך לעשות שם משהו. אבל זה מצריך מחשבה אז אוותר על זה להיום. התקדמות לא רעה.
-
[B]רשומה משנית שלישית[/B]
אני לא חושב שאני באמת אכתוב היום טקסט חדש, ולכן אני מראש מנסח את זה כרשומה משנית, ולא כרשומה אמיתית.
אז יש את סצינת הקרב האידיוטית הזאת בהרי מלאפוס, ואני מנסה להבין למה זה טוב לי בכלל. כידוע, כל סצינת קרב צריכה שתהיה לה הצדקה כלשהי. לא כותבים קרב לשם הקרב. בקרב הזה אין הרבה משתתפים, יש שם את האומנים מסאנטה מלאפוסיה (4 אנשים), סקאדור וניק, וה-battle butler של האומנים מסאנטה מלאפוסיה, שרק עכשיו בעצם חשבתי על זה שהוא שם. אולי יש עוד כמה דמויות לא חשובות שנמצאות בסביבה. בנוגע לאומנים מסאנטה מלאפוסיה - אין לי בעצם שום דבר שקשור אליהם שאני רוצה להציג. הדמויות זכו לדי הרבה זמן מסך, ה-combat prowess שלהם ברור לחלוטין קורא, ולכן אני בעצם לא רואה שום תועלת בלכתוב תיאור מפורט של הקרבות שלהם. כאילו, ייתכן וזה חוסר הדמיון שלי / חוסר מעוף, אבל אני פשוט לא רואה תועלת בלכתוב קרב שמערב אותם! ייתכן ויש כזאת, אבל אני לא מוצא אותה. חוץ מזה, אם לקורא נחוצה תזכורת שהם totally badass, הערת אגב תספיק לשם כך. השיקול היחיד לכך שיהיה איזשהו תיאור מפורט שמערב אותם, זה שהחל מפרק 30 אני רומז על זה שפעם היה קרב גדול בהרי מלאפוס, וזה אחד הקרבות הכי מפורסמים בהיסטוריה של היקום, ועכשיו זה סוג של שחזור שלו, אבל הוא לא זוכה לשום סיקור.
מה שמשאיר אותי עם סקאדר וניק, וה-battle buttler, שייתכן ושמו וולטור, אך אינני בטוח לחלוטין. לסקאדור וניק יש מה לכתוב, כי את סקאדור העברתי מטמורפזה מעניינת בפעם האחרונה שהייתי שם. אז אני יכול לפרט מה בדיוק זה עשה לו, ועל האינטרקציה שלו עכשיו עם סקאדור (אבא שלו), כי הם הופיעו בעבר והאינטרקציה הזאת הייתה איכשהו מעניינת פעם. אז לכתוב עליהם אני כנראה יכול. אבל שוב, לאיזו מטרה? קצת התפתחות של היחסים שלהם... אולי להרוג אחד מהם... כן, אני כנראה יכול לעשות משהו כזה. אבל זה פשוט מרגיש שה-pay off מזה כל כך נמוך בשלב הזה... אבל אם אני לא עושה איתם כלום, אז לשם מה הדגשתי את כל המטמורפזה הזאת שעברה על ניק? זה מרגיש לי שאני כן רוצה להציג את זה, אבל אם אני מציג את זה בלי follow up אז זה ריק מתוכן. בקיצור אני לא רואה כאן פתרונות טובים כל כך. אולי אני אעלה את זה לדיון בנו"ד.
ולגבי וולטר - טוב, הוא דמות עם ליטרלי שורה או שתיים במשך שבעים פרקים. שפתאום שני פרקים לפני הסוף אני אוסיף לו דיאלוג ואופי? בשביל מה, בדיוק?
בקיצור, אני לא רואה כאן הרבה פתרונות טובים.
-
[B]רשומה משנית רביעית[/B]
חוסר היכולת שלי לכתוב על מה שקורה בסאנטה מלאפוסיה הביא אותי לקרוא את הפרקים שמתארים את ההתרחשות שם. בפרקים האלו גם מרטין מתחיל לשים לב שיש לו chronic hero syndrome, ומתחיל להבין שזאת אולי בעיה. וכך, לאחר 14 שנה של כתיבה של מרטין סטורי, הבנתי מה הסיפור שהדמות של מרטין עוברת! יש לו character arc! מרטין בן ה-12 מתחיל כדמות מאוד אידיאליסטית ואכפתית שרוצה להגן על אחיו ואחיותיו הקטנים ובסופו של דבר זה מה שמניע אותו לצאת להילחם בג'מוזה - המחשבה על כך שהוא יכול לעזור ולהגן על אנשים. עם זאת, בעוד שהוא נוחל בזה הצלחה חלקית, המשפחה שלו נקרעת לגזרים בהדרגה, ובשלב מסויים הוא מאבד את האמון ביכולת, או בצורך שלו, להגן על אחרים. מרטין של האפילוג זנח את המטרה הזאת, ופשוט נודד בעולם עם בת הזוג שלו, מדי פעם חלק מהילדים שלהם, והלחימה שלו, ופשוט עושה מה בראש שלו, אם כי בדרך כלל אלו דברים חיוביים. מנסה לעודד אנשים להילחם למען עצמם וכאלה, אבל הוא לא מנסה אקטיבית להגן על אחרים בעצמו.
[B]יש לדמות הראשית שלי character arc, ולקח לי רק 14 שנה להבין מה הוא![/B]
-
[B]רשומה ארבעים ושתיים
[/B]אוקיי, נראה לי יש לי את זה. חשבתי קצת על ה-lore של האומנים מסאנטה מלאפוסיה, והגעתי למסקנה שיש לי קצת איך להרחיב. הפסקה שאני אתחיל לכתוב עכשיו תתמקד בוולטר, שמשמש כשליח בין שתי זירות הקרב העיקריות, ובזירת הקרב העיקרית נמצאת האומנים הקודמים של סאנטה מלאפוסיה, אותם וולטר שירת בעצמו! אוכל להסביר בדיוק למה הם התחלפו. אצטרך להמציא להם שמות ומגדרים. לאחר מכן וולטר יגיע לאומנים הנוכחיים, שם סקאדור וניק ינכחו, ואז אציין הערה על מה קורה עם ניק, ואולי איזשהו תיאור של קרב. זה ישאיר לי פתח לחזור למקום הזה בפרק הבא, ואולי להרוג מישהו. זאת יכולה להיות תכנית נאה ביותר, נראה איך ייראה הביצוע. לעת עתה, אתחיל לכתוב, ואמציא שמות ומגדרים לשלוש הדמויות החדשות.
טוב, האמת היא שחשבתי פשוט להגריל מגדרים לאומנים הקודמים, אבל לא הייתי מרוצה עם התוצאות של ההגרלות, מה שאומר שכנראה יש לי דעה בנוגע לזה. אני חושב שאני אעשה את הסייף והקשת נשים, ואת המכשף גבר. כן, אישה בתפקיד הסייף זה מאוד חשוב כי פחות או יותר אין לי נשים בתפקיד הזה במשך כל הסיפור. לא ברמה הבכירה ולא ברמה הזוטרה. כאילו, יש כמה בנות שלמדו בבית הספר לסייפות בכפר של מרטין (למעשה לא כזה מעט) אבל הן לא "סייפות פעילות". אז זה שקודמו של דראן היא אישה, זה מאוד חשוב. או משהו כזה.
זה נחמד, כבר כתבתי 160 מילים מבלי לומר שום דבר. וואו זה מרגיש כאילו הפסקה הזאת תהיה ממש תקינה-פוליטית באופן מאולץ. נחשוב מאוחר יותר אם זאת בעיה. ואפילו ייצרתי עקביות עתידית עם ה-SEQUEL שאני מעולם לא אכתוב! אבל הכנתי תשתית.
וזה כבר כמעט חצי עמוד - 450 מילים, מבלי שקרה שום ארוע בפרק. יפה מאוד.
heck, זאת יצאה פסקה מכובדת למדי בפני עצמה. אולי אפילו אני יכול לשים כאן cut ולחזור לוולטר כשהוא מגיע לאומנים הנוכחיים בהמשך הפרק. או שאני יכול לכתוב את הפסקה הזאת מיד לאחר זאתי. אני נוטה בעצם לכיוון האופציה השנייה. אין טעם לאבד עכשיו שוונג ולחשוב בדיוק איך אני מתחיל לתאר את הקרבות נגד הבוסים.
טוב, החלטתי להמשיך לכתוב את וולטר. אז התחלתי לכתוב, אבל אמשיך בפעם הבאה, פסקה בה וולטר פוגש את ניק וסקאדור, הם מביאים אותו לשאר האומנים, אולי האומנים יילחמו קצת ואולי לא, אבל מה שכן יראו קצת את ניק וסקאדור נלחמים, ויהיה עוד דיון קצרצר על זה, ובכך אסיים בזירה הזאת בפרק הזה, ואחזור אליה בפרק הבא, כשה-grim reaper ידפוק בדלת ויתחיל לקצור קורבנות. באופן כללי הפרק הבא עומד להיות... לא נעים במיוחד לחלק ניכר מהדמויות בסיפור. אחרי שאסיים את הפסקה הזאת אחזור שוב למערות בדרך לג'מוזה. סך הכל לא רע להיום - 623 מילים, כמעט עמוד. הפרק כרגע 3 עמודים, ועדיין לא קורה בו הרבה. בקצב הזה אצטרך להיזהר שמא הוא יהיה מפלצת. אבל אני חושב שאני יכול להכניס את כל מה שאני צריך בפחות מ-10-12 עמודים.
-
[b]רשומה ארבעים ושלוש[/b]
אוקיי אז אני מתחיל בזמן ואפילו קצת מוקדם מכך, אז אני מקווה שיילך טוב היום. המטרה שלי ברורה: לסיים את הקטע על וולטר. אחר כך (מה שבבירור כבר לא יהיה היום) אני כנראה אתמקד ב-c squad, שהקרב שלהם ברור לי הכי הרבה. אז אולי אני אעשה הפסקה במקום אחר, אולי בגנול, ואז אחזור ל-a או b squads. בהם המצב טיפה פחות ברור.
טוב מסתבר שאני מנסה לכתוב משהו לא עקבי: אם וולטר היה שליח בין base camp למחנה של האומנים בהרים, אז הוא כבר בוודאי פגש את ניק. מצד שני, אני רוצה לכתוב את הפגישה הראשונה שלו עם ניק, ואני לא רוצה שהיא תהיה ממש בתחילת הקרבות, אלא כבר לאחר שעבר קצת זמן. כמובן שלא כל ההנחות האלו חיוניות, ואפשר לוותר על חלק מהן, אבל אין לי שהות לחשוב מה מהן חשוב ועל מה לוותר, אז כרגע רשמתי לעצמי שיש סתירה, ושאחזור לזה אחר כך. אולי בעצם זאת כן תהיה הפעם הראשונה שוולטר הולך להרים להעביר אליהם הודעה. נראה.
אוקיי כן, אני מניח שזה פשוט הפעם הראשונה שוולטר מגיע לשם, כדי שאוכל לעשות אקספוזיציה על דברים, אז הגיוני שוולטר לא יידע אותם.
טוב, סיימתי את הסצינה עם וולטר. זה לקח כמעט עמוד וחצי, וכמעט אלף מילים. לא רע. בפעם הבאה אני אתחיל את לאתר את הקרב של c squad vs balrog. מרגש! כרגע פרק 72 עומד על 4.5 עמודים. הפרקים האלו ללא ספק יהיו שמנמנים.
-
[b]רשומה ארבעים וארבע[/b]
המטרה היום היא להתחיל לכתוב את הקרב של csquad vs balrog. בעוד שיש לי תכנית סבירה לארועים בקרב הזה, אין לי תיאור מדוייק ברמת ה-play by play (כרגיל...). ייתכן ולהרוג את וורגון יהיה מקום טוב לסיים בו את הפסקה הזאת, אבל אז היא צריכה להיות פסקה ארוכה למדי. נגיד, להקדיש עמוד לקרב הזה. לא בטוח לאן אני אקפוץ מכאן, אבל דיה לצרה בשעתה.
אההה כןן גיליתי ששכחתי לכתוב בתחילת הפרק את הדיון על האם הם יילכו לכל המפלצות כולם ביחד ולמה להתפצל! רגע, האם בכלל זה המקום לשים בו את הדיון הזה? אולי זה צריך להיעשות בשלב התכנון... בכל מקרה, אני צריך לכתוב לעצמי הערה.
אוקיי אני קצת מרגיש שאין לי באמת כוח לכתוב את זה. כתבתי 180 מילים, שמגיעות ממש עד לרגע שהקרב מתחיל. קצת אין לי מוטיבציה לזה היום, אז אני אוותר בינתיים. נראה מתי תהיה הפעם הבאה..
-
[B]רשומה ארבעים וחמש[/B]
אז באחד הימים בדרך לאוניברסיטה דמיינתי בראש ביתר פירוט איך הקרב הזה אמור להתחיל. שזה אמור לעזור לי לכתוב את זה. לצערי, עדיין המוטיבציה שלי לכתוב קרבות היא ברצפה, ובגלל זה אני לא אסיים את מרטין סטורי בעתיד הקרוב. בכל מקרה, ננסה להתחיל לכתוב את הקרב הזה.
זה קצת מוזר לי ש"בלרוג" זה לא סוג של גזע אלא פשוט השם של היצור - "באל-רואוג", ולכן אני לא יכול להתייחס אליו בתור "הבלרוג" בהא הידיעה. אבל אני אסתדר.
אוף, עם תיאור play by play אין שום סיכוי שאני מגיע לקטע שוורגון מת תוך עמוד. כבר מאז תחילת הקרב כתבתי 250 מילים, וכמעט עוד לא קרה כלום. זה בערך שליש עמוד. אם אני אפרט ככה בכל הקרבות של הצוותים נגד הבוסים הפרקים האלו יהיו... מאוד שמנמנים. וייקח לי מלא זמן לכתוב אותם כי אני אאבד את הרצון לחיות מרוב פירוט חי של קרבות. ועוד הקרב הזה הוא אחד שחשבתי עליו והרבה ואני יודע מה לעשות בו. ועוד בעיה שאני מודע אליה כבר זמן מה שהרבה מהאויבים שלי מאוד גנריים עם כוח אש שלהם: שדים חזקים פיזית ועם מתקפות מלוות אש. יש לפחות שניים כאלו...
אוקיי כתבתי 713 מילים, שהן ממש קצת פחות מעמוד. אני חושב שאני אשים כאן cut בקרב הזה, מבלי שוורגון ימות. אולי הוא ימות בפעם הבאה שאבקר כאן. אני חושב שאני אעבור כעת ל-a squad או ל-b squad ואתחיל לאתר את הקרבות שלהם. זה כבר 5.5 עמודים לפרק הזה. אני חושב שאני איפשהו באמצע של הפרק הזה?
כנראה תכנית טובה תהיה לתאר את תחילת הקרב של ה-a squad וה-b squad, לקפוץ למקום כלשהו בעולם (נגיד גנול), לחזור ל-c squad, להרוג את וורגון, ואז לתאר עוד משהו שקורה בעולם ובזה לסיים את הפרק. זה די הרבה עבודה שעדיין לא ממופת עד הסוף בראש שלי, אבל נראה לי שזאת צריכה להיות התכנית. ייתכן ואצטרך להוסיף פרק. אני לא מאוד רוצה, כי זה אומר שיהיה המון COMBAT, אבל יש הרבה דברים שקורים! מצד אחד אני לא רוצה למרוח את הסיום, אבל אני רוצה לתאר כמו שצריך את הסיום... כי אמנם הפרק הבא אמור להיות מוקדש יותר לקרבות עם הבוסים, אבל גם בו אני צריך לתאר דברים שקורים בעולם. נראה. אין טעם לדון בכך כעת.
-
[b]רשומה משנית חמישית[/b]
ההחלטה שלי לכתוב כעת על הקרב של ה-b squad מעמידה אותי בבעייה, כי לא חשבתי הרבה על הקרב הזה. לכן היום אנסה פשוט להקיא כמה מחשבות בנושא.
הבוס עצמו - מבוסס על nemesis מ-slay the spire. הוא, תכלס, בוס די משעמם. הוא לא חייב להיות הבוס שלי, אין לי בעיה לשנות אותו, אבל אין לי רעיון טוב בהרבה. הוא אמור להתאים לכותרת של "הבלתי נראה" - שזה מתאים עם היכולת שלו במשחק שאפשר לתקוף אותו רק פעם בשתי תורות. אני פשוט מתקשה לתרגם אותו לאויב אמיתי שאפשר לכתוב עליו. אני כנראה רוצה להרוג את קאדר ורונלד בקרב הזה. זה נשמע הגיוני. אבל כאילו מה יהיה ה"גימיק" שלו? מה יהיה הטריק שלו, שכשהם יבינו איך להתנגד לו, הם יוכלו לנצח? זה מאוד לא ברור. תהיה לו איזשהי יכולת של חוסר ממשות, ואולי קאדר יבין איך לנצח את זה כי הוא לוחם צללים, אבל זה מאוד באוויר.
גם בקרב של מרטין המצב פחות ברור, אבל שם יש לי קצת נסיבות מקלות: הבוס שם מבוסס על אלישר ממייפל סטורי, והכינוי שלו הוא "המהיר". עכשיו, אלישר הוא בהחלט לא מהיר, אבל קצת חשבתי על הגימיק: בהתחלה הם יחשבו שיש לו יכולות שינוי זמן, ושהוא משנה את העבר, אבל מתישהו הם יבינו שזה בלתי אפשרי, ושהוא סתם מהיר ומעמיד פנים שהוא איטי עם תוספת של כמה אשליות. גימיק קצת מוזר, אבל לא נורא. בקרב הזה כמובן אף אחד לא ימות, ואני באמת לא מתכוון להיות בו יותר מדי. אחרי הכל, מרטין ושות' מקבלים את כל הקרב נגד הג'מוזה, אז זה בסדר לעזוב אותם קצת בקרב הזה. אני באמת צריך להתמקד יותר ב-b/c squad, וב-b squad אני פשוט לא יודע מה לחשוב. נקווה שהשבוע אוכל לחשוב על זה בזמן שאלך לרכבת בבקרים, ואולי עד הסופ"ש הבא תהא לי תכנית יותר קונקרטית לגבי הקרב הזה, כי כרגע אין כזאת.
-
[b]רשומה ארבעים ושש[/b]
אז לאחר הפוגה של חודש וחצי מכתיבה, אני מקווה שהיום אוכל להתקדם קצת. מאז היו לי כמה רעיונות בנוגע לקרב של bsquad vs nemesis, אבל גם אם לא אתקדם בזה יותר מדי, לפחות אתחיל לכתוב את זה, ואז אעבור אולי לאיגאן שמרחף לו במדבר סיסטר.
אני אולי רוצה שאחד מאלופי ארץ היער ימות, אבל לא ברור לי מי ואיך. אחרי הכל הם כל כך op, שאם יש משהו שמסוגל להרוג אותם, לא ברור איך מסתדרים כל שאר בני האדם שאינם נמצאים איתם באותה חזית. הפתרון הכי סביר זה שההתקפה מתגברת והם פשוט נלחמים ללא הפסקה במשך שבועות, ובסופו של דבר העייפות המצטברת היא זאת שהורגת אותם, אבל זה משהו שקשה לכתוב. טוב, נגיע לזה מאוחר יותר, אני תמיד יכול להרוג אותם בפרק האחרון. כעת נתמקד ב-bsquad.
טוב, חשבתי שאולי רעל תהיה נקודת החולשה של נעמ-אסיס ותפריע לו לעשות את טריק ההיעלמות שלו. אבל עכשיו כשאני חושב על זה, למה שרעל יפריע למשהו שהוא בגדול פגר בעל בינה? זה לא שהדבר הזה נושם את הרעל, או שיש לו מערכת דם שהרעל יכול לפגוע בה... אני תמיד יכול לנפנף ב-a wizard did it, או שאני יכול לגנוז את הרעיון.
אוקיי בינתיים כתבתי 350 מילים בקרב הזה. די צנוע, ואני עוד רוצה להמשיך קצת את הפסקה הזאת לפני שאעשה cut, אבל כרגע אין לי כל כך רעיונות, אז אני פשוט אדלג קדימה קצת. כעת אעבור לפסקה שמערבת את איגאן. בגדול אני בשישה עמודים כאן. הפסקה עם איגאן נגיד תהיה עוד חצי עמוד, ואני צריך לכתוב את ההתחלה של הקרב של הקבוצה של מרטין עם אלישר (שגם בו, תכלס, אין לי המון רעיונות, יש לי מתכון מאוד כללי, אבל זה בסדר לא להתעכב יותר מדי בקרב הזה, כי על הקבוצה של מרטין כבר נאמר כל מה שצריך להיאמר), ולהרחיב קצת את הקרב כאן. אולי גם אכתוב משהו שקורה עם לוקאש ליד וודן גאף, אבל כרגע אין לי רעיונות. אז כל הדברים האלו הם אולי שמונה עמודים? בגדול הפרק הבא יהיה בעל אותו מבנה כמו הפרק הזה, אני מדלג מזירת קרב אחת לשנייה, אבל בפרק הבא אתמקד יותר בקרבות עם הבוסים, וקצת אדלג יותר קדימה בזמן בעולם בחוץ, כי זמן הוא מוזר.
אוקיי משהו מאוד מועיל שעשיתי עכשיו זה המצאתי שמות לשני אחים של פים, ולאחות של הדרלס, שיכולים להיות שימושיים עכשיו. גם הכרזתי שאחד מהאחים של פים מת קודם לכן.
טוב אז תיארתי קצת את מה שאיגאן עשה, ועכשיו עשיתי cut למקום שאליו איגאן יגיע ויציל את היום, מה שמערב את הדמויות שהרגע נתתי להן שמות. בפעם הבאה אני אתאר משהו קצר שם, אתאר את הרגע שאיגאן יגיע, ואז אסביר מה קרה למוטיפסיוס, ואז אחזור לג'מוזה ואתאר את הקרב של מרטין. סך הכל כתבתי עמוד היום, שזה לא רע בהינתן הפוגה של חודש וחצי. ייתכן ואני לא מאוד רחוק מלסיים את הפרק הזה, אבל השני פרקים הבאים שיוותרו יהיו מאוד קשוחים.
-
[B]רשומה ארבעים ושבע[/B]
משהו שעשיתי היום מוקדם יותר זה לבדוק עד כמה יזרום לכתוב את הסיפור ב-LyX במקום ב-word, משהו שאני שוקל לקראת גרסא 2. כרגע מרכאות הן קצת בעייתיות. זה יהיה ממש מגניב לערוך את זה ב-LyX, אבל אולי אני אוותר. בכל מקרה, חזרה לדיון בסיפור ולא דיון במטא-סיפור. אז אני ממשיך מהקרב בנטילסדור שיתחיל מנקודת המבט של אסן, בורל, והילי, ואז יגיע לשם איגאן.
בהחלט ניכרת ההשפעה של ההתבגרות שלי, אם תרצו? על הסיפור. בעבר הייתי פשוט מכריז על כל הדמויות שאני צריך כזכרים, כי למה שאני אצטרך שדמות תהיה נקבה. דמות נקבה זה אמצעי עלילתי, וBY DEFAULT, כולם זכרים. עכשיו אני באמת משתדל לגוון במגדר של דמויות שנתקלים בהן... אוקיי אז כתבתי את הפסקה שבה איגאן מגיע ומציל את היום. זה בערך חצי עמוד. הדבר הבא שאני צריך לעשות זה להתחיל לכתוב את הקרב של ASQUAD נגד אלישר. אחרי זה אני חושב שאני אפילו יכול לסגור כאן את הפרק, אבל אז אני לא חושב ש"העולם בוער" זה שם טוב לפרק הזה, כי בינתיים הכל די מחזיק מעמד. אכתוב לעצמי הערה על כך.
ובכן, התכנית שלי לקרב הזה היא גם כן, מאוד כללית. רק הקרב של C SQUAD נגד בלרוג מפורט אצלי למדי. אבל שוב, נעשה מה שאפשר. אני מניח שלחשוב על POINTERים קצת יותר מודייקים לקרב הזה תהיה חלק מהמטרה שלי השבוע. בקרב הזה אף אחד לא אמור למות, מה שקצת קשה, כי "מישהו מת" זה WAYPOINT די מועיל לקרב. מצד שני, אני בסדר עם זה שהקרב הזה יזכה לתיאור פחות מפורט מה-BSQUAD וה-CSQUAD.
טוב, כתבתי איזשהי התחלה לקרב. אני עוד רוצה להוסיף כמה משפטים לקרב הזה, ואז אוכל לסיים אותו, ואז מה שיישאר לי בפרק הזה זאת ההתחלה עם הקרב נגד NEMESIS שהתחלתי לתאר. גם בה אני כנראה אסתפק בעוד כמה משפטים, וזה יסיים את הפרק. אבל זה מספיק להיום, אשתדל לחשוב על עוד ארועים שכאלו במהלך השבוע - וחשוב יותר, לחשוב איך אחד מאלופי ארץ היער ימות בסיפור הזה...
-
[b]רשומה משנית שישית[/b]
לא יום של כתיבה, כמובן, אבל בזמן שהלכתי הגעתי לכמה תובנות חשובות.
שאלה שהטרידה אותי הרבה זמן זה למה לא תקפו את הג'מוזה איך שהוא התעורר בתחילת הסיפור. בהתחלה נימקתי את זה בכך שהם לא ידעו להעריך את הכוח של הג'מוזה, ולא רצו להסתכן, שזה, סליחה, טיעון אידיוטי. אני לא מוכן שהדמויות בסיפור שלי יהיו כל כך מפגרות. אחר כך אמרתי שאולי הם רצו לתקוף אותו, אבל לא ידעו איך לגשת לשם, ועד שהם גילו הם כבר לא היו בטוחים אם הם יכולים לנצח. שגם זה קצת טיפשי, כי הם גילו די מהר איך המנהרות מובילות, heck, אפילו לאחר שהג'מוזה שינה שם את כל המבנה, תוך כמה חודשים הם ידעו בדיוק איך להגיע לג'מוזה. אז זה לא טיעון. הפתרון הוא להפוך את הפרדיגמה: הם [b]ידעו[/b] שאין להם סיכוי לנצח את הג'מוזה, כי גם בעת העתיקה לא היה להם סיכוי, ולכן הם לא תקפו, ופשוט הכינו את ההגנות שלהם מפני ההתקפות של הג'מוזה. למה הג'מוזה לא תקף מיד? מאותה סיבה שהוא לא תקף מיד גם בעת העתיקה. הג'מוזה מבין את הלמה של ניטשה, ומבין שאם הוא יתקוף באופן חסר תקנה את בני האדם, הוא רק יעודד אותם להתפתח מהר יותר, ותהליך כזה לא יכול להוריד את אוכלוסיית בני האדם לאפס. חוץ מזה, הוא היה מודע במעומעם לקסם שכלא אותו, וניסה להבין אותו יותר טוב, וחשב שהמפתח לניצחון שלו טמון בקסם הזה (מה שבערך נכון). בעקרון הג'מוזה נברא כדי להציק באופן אינסופי לבני האדם: אף אחד לא היה אמור לנצח בקרב הזה. בני האדם לא אמורים להיות מסוגלים להביס אותו, והג'מוזה מתוכנת לחשוב כך שבדרכים רגילות הוא לא ימצא פתרון שמביא להכחדת האנושות. זה רק הטריק של טיסנומיר ששיבש את כל הלוגיקה העקבית הזאת.
כמו כן, זאת הזדמנות טובה לזרוע בפרקים הראשונים סצינות לא קשורות של דיונים בין מנהיגי העולם על מה לעשות לגבי הג'מוזה. אפשר להציג את אלוף וולנט כבר בפרק 2 נגיד. וזאת גם נקודה לגבי אלוף וולנט - הוא היה מעורב בכל הסיפור של הג'מוזה מההתחלה כי פשוט אכפת לו מזה, והיה אכפת לו מזה עוד מלפני שהג'מוזה חזר. ברגע שקוסם גאון מתעניין במשהו, אף אחד לא יסרב לעזרה שלו. את הנקודות האלו אכתוב עכשיו בקובץ העזר שלי, כדי שלא אשכח אותן לקראת העריכה.
-
[b]רשומה ארבעים ושמונה[/b]
החלטתי שהסגר הנוסף זאת עוד הזדמנות להתקדם במטרין סטורי, אבל כדי לא לגרום לעצמי ל-burnout מהיר מדי החלטתי שלא כל הזמן אעבוד על לסיים את הסיפור, ולפעמים אעבוד על תכנון המפה, ולפעמים על הסיפורים הנוספים. היום, אקדיש קצת זמן לסיפור על חיי בית הספר של מרטין במוטיפסיוס. התחלתי לעבוד על זה ב-2018, אבל כששוונג הכתיבה שלי של 2018 נגמר, די עזבתי את זה. אנסה לכתוב עוד כמה משפטים היום. יש לי כבר 14 עמודים של תוכן בסיפור הזה. במקביל, יש לי קובץ של 10 עמודים עם הרבה דברים טכניים לגבי מוטיפסיוס שכתבתי בעבר, אבל רובם כנראה ממש לא מעודכנים כי שיניתי את דעתי על הדברים האלו מיליון פעם. אז אני אסתכל מה כתוב בקובץ הזה, ואז אנסה להוסיף כמה משפטים. אז כעת אני בפרק 3, "שגרה" שבו אני עובר בקצרה על דברים שהם עושים בבית הספר ביום יום. כעת אני בקטע לפני הפעם הראשונה שהם הולכים להתרחץ בנהר. מה שאני צריך אולי לעשות בהמשך זה לכתוב תכנון פרקים לארועים שאני רוצה לכלול כאן. הרי הארי פוטר כתבו שבעה ספרים על ארועים שקורים במשך שבע שנים. אני רוצה לכתוב אולי 60-70 עמודים מקסימום על ארועים שקורים במשך שש שנים. בבירור אני צריך להיות ממוקד מאוד. אבל עדיין, לעבור פעם אחת על כל סוג של "שיעור" שיש להם שם, זה כנראה הגיוני, ואז לעבור על הארועים החשובים שקשורים להתפתחות וההתבגרות שמרטין עובר בזמן הזה.
Wtf. יש כמובן את סילינור שהוא המורה של מרטין, אבל החלטתי שצריך להיות לו עוזר שקוראים לו אלן. בדקתי איפה הצגתי אותו. גיליתי שאין לו. ליטרלי באמצע דיאלוג של סילינור מופיע השם "אלן" לראשונה. זה פאק רציני שאצטרך לתקן אותו אחר כך.
טוב כתבתי 400 מילים שלא קורה בהן הרבה, אבל זה לא רע. אני מקווה שעם הסחות דעת תכופות שכאלו אוכל להתקדם בסיפור הראשי בקצב יותר משביע רצון.
-
[b]רשומה ארבעים ותשע[/b]
אז היום אשתדל להוסיף כמה מילים לסיפור הראשי. ומסתבר שהזכרתי את אלן גם בסיפור הראשי, אבל גם שם לא באמת הצגתי אותו, אלא השם שלו מופיע 3 פעמים. טוב, זה ללא ספק משהו שצריך יהיה לעשות לו אינטגרציה כמו שצריך בשכתוב.
אבל אנחנו ממשיכים את הקרב של team a נגד אלישר.
טוב, כתבתי 220 מילים, ונתתי עוד רמיזה ליכולת של אלישר, אבל בחיי שהקרב הזה מרגיש לי פשוט משעמם מדי. אני מאוד רוצה לטעון שאני מסיים פה את הפרק. מצד שני, אני רוצה לעשות עוד קצת היום, ולא בא לי עדיין להתחיל פרק חדש, אז אנסה להוסיף אולי עוד כמה מילים לפסקה של ה-b squad.
אוקיי הוספתי עוד 350 מילים לקרב ההוא. אז סך הכל כתבתי כ-600 מילים היום, לא מדהים, אבל לא רע. אני חושב שבזה אני יכול להכריז ש[b]סיימתי את פרק 72[/b]! בפעם הבאה אני אנסה לעבוד קצת על המפה ועל עקביות גיאוגרפית, אבל לאחר מכן אתחיל לכתוב את [b]פרק 73: החזק, המהיר, והבלתי נראה[/b]. שבו הרבה אנשים ימותו. זה יהיה פרק קשה (הממממ... מתי כבר השתמשתי במילים האלו..?)
-
[B]רשומת מפה ראשונה[/B]
החלטתי למספר את אלו בדרך נפרדת, מאחר וזה כל כך שונה מכתיבה.
אז אני רוצה לעבוד על הגיאוגרפיה של העולם שלי. כרגע אני מצייר את המפה ושם בה את כל הנקודות שמוזכרות עם שם בסיפור. בעודי עובד על המפה ב-paint, הגעתי למסקנה שהכלי הטוב ביותר לנהל את העניין הזה יהיה בעזרת civ 6 - יש שם כלי ליצירת מפות למשחק. יש גם כל מיני כלים אינטרנטיים שמיועדים לפנטזיה, אבל אני מפחד מלינקים מוזרים באינטרנט. נראה לי שפעם הבאה שאעסוק בכך, באמת אנסה לצייר את הכל במפה של ציו 6. לצערי לצייר את המפה זה לא החלק הכי קשה. החלק הכי קשה זה לכתוב את כל המסעות שצריכים לקרות, ולהחליט מה המרחקים שלהם. יש כמה ארועים שאני די חייב לעגן אותם לנקודות זמן מסויימות, אבל כל השאר די חופשי. אני בכלל לא בטוח מה הכלי היעיל ביותר להנהלת החשבונות הזאת. אולי powerpoint? אני אשים שם את המפה שאצור בציו 6, ואז אצייר עליה קווים של מסלולים ספיציפיים? אני לא יודע. בכל מקרה, כעת אני אתמקד בלמקם על מפה כל נקודה בה קורה משהו. קודם אעשה את זה מהזיכרון, ואז אעבור בקצרה על הפרקים ואבדוק מה פספסתי, כי אני אחרי הכל זוכר את הרוב.
שאלה מביכה שלא חשבתי עליה - בעולם שלי יש רק יבשת גדולה וכמה איים. האם העולם שלי הוא בכלל כדור? מה קורה מחוץ למקומות האלו? האם זה פשוט ים שמקיף את כל העולם מחוץ ליבשת הזאת??? אם יש עוד יבשות בחוץ, מה הן עושות בסיפור של הג'מוזה? אני חושב שפתחתי תיבת פנדורה שאתעלם ממנה באלגנטיות. כן, אני חושב שאין לי ברירה אלא לעבור על אחד העקרונות היותר אידיוטיים שקבעתי לעצמי: הסיפור הזה ריאליסטי לחלוטין וקורה על כדור הארץ. אולי אני פשוט אקטין את כוכב הלכת שבו זה נמצא, ואז היבשות איכשהו גדולות ביחס לכוכב הלכת. זה כמובן משנה את תאוצת הכובד, אבל תמיד אפשר לעשות handwave ולהסביר שהליבה של הכוכב כבדה בהרבה ולכן איכשהו עדיין הכל סביר. חוץ מזה, זאת לא בעיה שאיש פרט ממני יחשוב עליה אי פעם. אבל כן, לדאוג שמסעות מסויימים ייקחו חודשים כשמסעות דומים להם באורך ייקחו שבוע זה יהיה טריקי למדי. פתרון אחד אפשרי זה שכשזה לוקח חודשים אז הם עושים את זה מאוד בfreeroam mode, ומרשים לעצמם לעצור בהרבה מקומות ולהישאר בהם זמן מה, או נגיד קרבות שהם נקלעים עליהם ומצריכים מהם קצת זמן להתאושש. ולקחת יותר בחשבון מזג אוויר, ולנסות לתרץ איכשהו שמעברים מסויימים יותר קשים בעונות מסויימות. וכמובן - לשחק עם הג'מוזה, כי כל פעם שמישהו נכנס למקדש הג'מוזה, יש לי זמן להתעלל בזרימת הזמן איך שבא לי. אז יש לי פתרונות - זה עדיין כאב ראש. לצערי לא תהיה לי ברירה אלא לחטוא בחטא שקוראים לו "moving at the speed of plot". עכשיו, אם אני כבר אחטא בזה בין כה וכה, אז למה לטרוח לתקן? אני חושב שאני קודם יכול לצמצם את זה משמעותית. שנית, אני חושב שאני עושה עבודה טובה בלהסביר למה יכולים להיות הבדלים. אני לא חושב שאני אגיע לרמה המטורפת שבה זה קרה בעונות האחרונות של משחקי הכס.
ובכן, הנה התוצר שלי להיום:
[img]https://i.imgur.com/p7PdY8B.png[/img]
דרגו 1-314
[IMG]https://imgur.com/p7PdY8B[/IMG]
[IMG]https://imgur.com/p7PdY8B[/IMG]
-
[b]רשומת מפה שניי[/b][b]ה[/b]
אז בזבזתי היום איזה 3 שעות בציו 6 כדי ליצור את המפה שאני רוצה ובערך להצליח אותה כמו שצריך. מה אני אגיד לכם, ההכשרה שלי בצבא לא הכינה אותי לעבודה שהייתי צריך לעשות כדי להדביק את כל התמונות האלו ביחד. התוצאה בסוף סבירה. עם כלי כתיבת הערות על pdf של acrobat reader הוצאתי מהמפה שלי משהו סביר. עכשיו אני אנסה לכתוב מסמך שמתאר את זמני ההגעה ממקום למקום, בword, ואנסה לבדוק what gives.
אוקיי אז יש לי רשימה של 35 נקודות מסע שאני צריך להחליט מה האורך שלהן. כעת אני כותב את רשימת האילוצים שיש לי.
אוקיי, כעת יש לי רשימה של 40 time skips שצריך לעשות ו-17 אילוצים שעל פרקי הזמן האלו צריכים לקיים. בעיית אופטמיזציה ez. אבל מספיק לעבוד על זה להיום. יש לי בסיס טוב להתחיל לעבוד על זה בהמשך. בפעם הבאה אתחיל לתכנן קצת את ההמשך של סיפור בית הספר של מרטין, אנסה לעשות רשימה של ארועים ופרקים שצריכים להיות בו. לא בטוח אם אכתוב אז. לאחר מכן, אתחיל לכתוב את פרק 73.
-
[B]רשומה משנית שביעית[/B]
אז היום אני מטושטש ומבולבל כי הגוף שלי מתפרק, מסתבר, ובמילא תכננתי היום לתכנן את סיפור בית הספר של מרטין. אז אני טכנית לא אכתוב היום, אלא רק אחשוב על מה אני רוצה לכתוב, שזה מסתדר עם המצב הקוגניטיבי הירוד שלי. אז נתמקד בזה. למרות שאני מתכוון לכתוב לא מעט זמן עכשיו, עדיין אגדיר את זה כרשומה משנית מאחר ואינני מוסיף מילים חדשות לשום מקום בסיפור. תכלס, אולי לפני שאני אמשיך לכתוב את סיפור בית הספר של מרטין אני אערוך אותו קצת, כי כבר יש בו קצת חוסר התאמות, ולעשות אותו קצת יותר SELF CONTAINED מהסיפור הראשי, למרות שעדיין הוא יתבסס בהרבה על דברים שנאמרים שם. טוב, די לחפור פה, בואו נתכנן את הפרקים שאני רוצה.
מקום שיש לו בו גמישות מסויימת ולכן קצת קושי בלסדר את הפרקים זה מתי בדיוק קורה המשבר של מרטין. הוא חייב לקרות בתקופת הלימודים השנייה, אבל לא ברור איפה תהיה ההתחלה והסוף. אוקיי, ברור איפה הסוף המוחלט זה כשהוא נלחם באליזה בסוף תקופת הלימודים השנייה כשהיא מסיימת את ההכשרה שלה. זה מסדר לו את ה-PSYCHE לגמרי לקראת תקופת הלימודים השלישית והאחרונה. אבל מתי זה מתחיל? ומתי הוא נלחם באליזה בפעם הראשונה? כי עד שהוא יילחם באליזה לראשונה, הוא יהיה במצב קטטוני (איזה מרטין זה) ולא באמת מתפקד, ברמה של יכולים להעיף אותו מבית הספר. אחרי שהוא נלחם בה והוא מפסיד הוא עדיין שבור, אבל לפחות הוא איכשהו משלים עם זה ומקבל את זה שהוא עדיין כנראה מפספס משהו. הבעיה: אליזה ואסן עמדו לשכב כשמרטין מאתגר את אליזה לקרב בפעם הראשונה, והם בוודאות שוכבים לראשונה לפני המסע הגודל בסוף השנה השנייה של התקופה הזאת. כלומר, אם נגיד מרטין נלחם באליזה בפעם הראשונה איפשהו באמצע השנה הראשונה, אז לאסן המסכן יהיו ביצים כחולות במשך למעלה משנה. אני לא חושב שמגיעה לו התעללות כזאת. מצד שלישי, הטריגר למשבר של מרטין זה שהוא שומע את אחד החברים של אסן שואל אותו מתי הוא ישכב כבר עם אליזה. אז קשה לי להאמין שאסן יתעכב יותר מדי לאחר ששואלים אותו שאלה כזאת. THEN AGAIN, אסן הוא CHILL GUY וTOTALLY REASONABLE אז אולי הוא מספיק חכם כדי לא לתת לחברים החרמנים שלו להיכנס לו לביצים, ולוקח את הדברים בקצב שמתאים לו ולאליזה. אז אם אני מקבל את זה, מרטין יהיה שבור למשך יותר זמן, ואז זאת הזדמנות לתאר אותו במשבר, כשהחברים שלו והמשפחה שלו איכשהו עוזרים לו להישאר עם הראש טיפה מעל המים. זה יהיה מאתגר לכתוב. ואז הקרב הראשון עם אליזה יהיה קצת אחרי תחילת השנה השנייה, כשמקעקעים במרטין את הקעקוע של הנשק, והוא עובר את המסע לנטילסדור, ואז הוא מרגיש בשל מספיק לאתגר את אליזה, והיא עדיין מכסחת לו את הצורה.
אוקיי אז כרגע "חיי בית הספר במוטיפסיוס" מכיל תכנון ל-12 פרקים, כשהפרק האחרון הוא תכלס סוג של אפילוג. זה כשכבר כתבתי 10 עמודים בערך. בגרסה הישנה הקטע הזה היה מתוכנן לשישה עמודים בסך הכל. אז אני מאוד שמח שהרחבתי את זה למשהו שיכול להיות בערך פי 10 מזה באורך. ללא ספק מעיד על התבגרות מצידי. אבל באמת, הטקסט שכתבתי שם הוא מתחת לכל ביקורת. אין שום ספק. מזל שאף פעם לא פרסמתי אותו פה. הייתי קרוב. בפעם שבה מרטין סטורי הגיע לפרק 13 בפורום, אמרתי שהדבר הבא שאפרסם יהיה הקטע הזה, אבל הציבור איבד עניין בסיפור, למזלי הרב, ולכן לא פרסמתי את זה לעולם. אני כאילו... ליטרלי לא יכול לקרוא את זה. אני קורא פסקה ואני מסיט את המבט ממבוכה הצידה. עכשיו, כאן פשוט עוד לא הגעתי לאותם קטעים מביכים, אבל אני מקווה שכשאגיע אליהם, הdelivery יהיה הרבה יותר רציני.
טוב לדעתי זה מספיק להיום. תכננתי את מה שרציתי. פעם הבאה אמשיך לעבוד על הסיפור הראשי. פעם הבאה שאעבוד על ה ADDITIONAL STORIES אתן להם עריכה רצינית למחצה, ואז אתקדם בכתיבה.
-
[b]רשומה חמישים[/b]
רשומת היובל! מי היה מאמין שאכתוב כאן כבר 50 עדכונים כאלו. סך הכל זה קצת מאכזב כי זה אומר שכתבתי באופן מספיק רציני רק 50 פעם מאז אפריל (!) כשהתחלתי את הנושא הזה. אני בבירור לא עובד על מרטין סטורי ברצינות כמו שאני גורם לזה להישמע. אך אין דבר, עליי להמשיך ללכת בדרך שלי. היום אני מתחיל לכתוב את פרק 73, הלפני אחרון. הפרק יתמקד באופן חזק בקרבות נגד שלושת הבוסים, אבל מדי פעם אעשה גיחות החוצה לקרבות בעולם בחוץ. ראשית, אם כך, אכתוב רשימה של מקומות שבהם ברצוני לבקר בפרק הזה, ואולי את הסדר בו אבקר בקרבות. כזכור, הקרב של c squad נגד בלרוג זה הקרב שמתוכנן באופן הכי מפורט אצלי. הקרבות של a squad ו-b squad מפורטים הרבה פחות.
אוקיי, יש לי איזה 15 נקודות לעבור בפרק הזה. חלקן מאוד לא מפורטות, אבל אולי כשאגיע אליהן אצליח לחשוב איך לעבור אותן. חלק ניכר מהן עוסק ב-c squad. אם הפרק הזה יתארך יותר מדי, אשקול לפצל אותו פה לשניים, כבר חשבתי לעשות את זה בעבר. לפרק הזה אשאיר את השם שלו, ולפרק הבא שיעסוק בסיום הקרבות עם הבוסים אקרא "חלום שהוא מעבר לתקווה", שזה בשלב הזה כבר arc words בסיפור, שאותם גנבתי מיוגיהו זאהל.
טוב, אין טעם לדון בכך, בואו נצא לדרך ונתחיל לכתוב את החלק הבא בקרב של c squad נגד בלרוג.
אוקיי אז הבעיה היא שאפילו שאני יודע מה צריך לקרות בסצינה הזאת אני עדיין צריך לחשוב על ארועים מדוייקים שקורים בה, וזה מצריך קצת מחשבה. אז אני צריך לחשוב על זה ולהתרכז. אולי קודם אקרא שוב את החלק הקודם של הקרב כדי קצת להיכנס לאווירה.
אוקיי אז הצלחתי לכתוב קצת פחות מ-300 מילים היום, שזה לא מאוד מרשים, אבל לא נורא. אני עוצר באמצע איזשהו action sequence ארוך ומורכב, שייתכן ובסופו וורגון ישנה צורה חזרה לאדם, ואולי אני אוסיף עוד action sequence אחד שבסופו זה יקרה. איכשהו יוצא שאני כותב קרבות play by play למרות שאני יודע שזה לא מדהים לעשות את זה, אבל לדעתי זה מספיק מעניין לקרוא את זה, כי אלו דמויות לא שגרתיות, ושיתופי הפעולה שלהם הם יחסית מרעננים. אז אולי זה בסדר. למי אכפת. בפעם הבאה אני מתכנן לנסות לפתור את בעיית האופטימיזציה שלי של המפה, כשכרגע פתאום נכנס לי לראש הרעיון שאולי הם מוקדם בתחילת הסיפור יעשו עיקוף לבית של ברנז ויישארו שם זמן מה for fun. אני לא יודע עדיין אם אני רוצה לעשות את זה, זה נשמע מאוד טבעי לעשות את זה, אבל זה עוד מספר שצריך להיכנס למכונה שלי. אני כנראה יכול להבליע את הזמן הזה בתוך קבוע אחר, אבל אלו מספרים שצריך לשחק איתם. בקיצור, יהיה מעניין. בשישי-שבת proper אני חושב שאעבוד על הסיפור הראשי.
-
[B]רשומת מפה שלישית[/B]
אז היום אני אנסה לפתור את בעיית האופטימיזציה. החלטתי שגם אם לא אכתוב בסוף את זה שהם הולכים לבית של ברנז לקצת זמן איפשהו בפרק 5, כנראה יש לי מספיק גמישות בלו"ז כדי להלביע את זה בעיוות זמן אחר. אז אני אוסיף את זה לשם. כמו כן, עוד לפני שאני אתחיל למלא את הזמן אני מגלה שכנראה ארוע החטיפה על ידי מרשלמו בפרק 10 מצריך שכתוב רציני, כי הם פשוט נחטפו רחוק מדי ממוטיפסיוס כדי שהם יתעוררו במחבוא שנמצא במוטיפסיוס. זה לא הגיוני שהסמים ישפיעו עליהם במשך זמן כה רב. כנראה מה שיצטרך לקרות זה שהם נסעו עם מרשמלו במשך כמה ימים מבלי לדעת שהוא עבריין, ורק אז הוא סימם אותם, ואולי אפילו הוא סימם אותם רק כשהוא הגיע מספיק קרוב כדי שאחד מבעלי הברית שלו יהיה בסביבה. ללא ספק מרשמלו זה אחד ה-arc-ים היותר סוריאלסטיים, במיוחד ב-V0. עכשיו ב-V1 זה איכשהו סביר, אבל ב-V2 אצטרך להתאמץ כדי להעלות את הרמה בקטע הזה. אתם מבינים, ברגע שמתחילים לחשוב על הגיאוגרפיה באופן רציני, פתאום מוצאים דרכים מאוד פשוטות לשפר את הסיפור!
אוקיי אז זה גם אומר שאנבסיל צריך להשתגר על פני כ-210 ק"מ כשהוא על סף אובדן הכרה, ולשגר איתו עוד 3 אנשים. אין שום סיכוי שהוא יכול לעשות את זה. הם אולי משתגרים 50 ק"מ. אווווווווווווו שאני הופך את זה לרמז מטרים, וגורם לכך שהנשמה של דרטן מהחמישה ממונטספור עזרה לו.
ופתאום אני מגלה שזה לגמרי לא סביר שהדרלס ופים לא יהיו בלרוס בזמן שבו מרטין מגיע לשם בפעם הראשונה כשהם צדים דביבונים.
אני שוב מדהים כמה זה MINDBLOWING להסתכל על המפה ולנסות להכניס מספרים בכל הקטעים האלו. זה כל כךךךך מעורר. אני מרגיש שהכל נהיה הרבה יותר סביר והגיוני כשיש מפה שאני בוהה בה ומודד מרחקים, וחושב האם הדברים האלו סבירים. זה פשוט מאיר עיניים. אני מופתע מכמה שהכלי הזה חזק. אני באמת מופתע.
טוב אז מילאתי 9/46 נקודות שאני צריך למלא במסמך הזה (שימו לב שזה היה 40 בפעם הקודמת..., אז אני אפילו לא יודע אם זה נחשב עבודה חיובית), אבל זה ממש טוב!
אני מרגיש שזה עוזר לי המון בלהבין מה קורה בעולם שלי, ואני חושב שאני מעדיף למלא את הדברים האלו מאשר לכתוב את ה-additional stories. זה ללא ספק יותר חשוב ל-v2. אז לדעתי אתן לזה עדיפות קצת מעל additional stories, אבל עדיין אכתוב additional stories קצת.
מחר ובשבת - הסיפור הראשי. אני מאוד מרוצה מהעבודה על המפה.
-
[B]רשומה חמישים ואחת[/B]
בהינתן שאני מתחיל אותה מעט מאוחר מבדרך כלל, לא מצפהל ניסים היום. משהו מצחיק: עברתי על הCOMMENTS ששמתי בסיפור, ומחקתי כמה מהן שלא רלוונטיות, ונתקלתי באחת שהיא מ-2014 ולא רלוונטית, אבל החלטתי להשאיר אותה. זה פריט ארכיאולוגי! ב-2014 עדיין הייתי באמצע מלאכת השכתוב. יש לי כמה הערות כאלו מ-2014 ומ-2015. קצת עשה לי נעים בלב. טוב, חזרה לקרב של C SQUAD נגד בלרוג. המטרה היום ומחר זה לסיים את הסצינה הזאת כשוורגון חוזר להיות אנושי.
אוקיי אז הייתי באמצע action sequence ארוכה ומורכבת, ואחריה אני כנראה רוצה עוד אחד כדי להשיג את המטרה שלי לסופ"ש. אז בואו נתרכז בזה וננסה לחיות את הקרב.
טוב, ACTION SEQUENCE אחד סיימתי. כמובן שזה עוזר כשאני נותן לדמויות לדבר ביניהן... עכשיו עוד אחד, ואז וורגון ישנה את צורתו. טוב, כתבתי משפט אחד בסדרה הזאת, אבל אני חושב שאסיים כאן. התעכבתי בזה שהשחלתי שרוך לתוך מכנסיים שנופלים קצת. כתבתי היום 310 מילים שהם בערך שליש עמוד. לא רע. מחר נסיים את הסצינה הזאת. כרגע הפרק קצת פחות מעמוד. הפרק הזה עלול להיות שמנמן. אני מרגיש שאני חוזר על עצמי.
-
[b]רשומה חמישים ושתיים[/b]
אז העפתי מבט ב-v0 של מרטין סטורי על סוף פרק 13, לאחר שהם מביסים את מרשמלו הם מבקרים בבית של מרטין. ב-v0 זה אזכור אגבי במיוחד, שלא זוכה לעניין. ב-v1 הרחבתי על זה, וזה גרם לי להמציא בדיוק אילו אנשים יש במשפחה של מרטין. ב-v2, אני חושב שזה יהפוך לפרק נפרד, כי יש לי המון רעיונות לדברים שיקרו שם. אז זה נחמד.
וגיליתי שב-v0 קראתי לפיסת היבשה שבה נמצאים הרטר וסאנטה מלאפוסיה "פנדאורוס". המילה הזאת מופיעה פעמיים במרטין סטורי v0 (פעם אחת היא ב"קדימון לפרק הבא", כי את v0 כתבתי כמשהו שמתוכנן להיות מפורסם בפורום, אז הוא כלל הערות לקוראים בסוף כל פרק, אז בקיצור רק פעם אחת בתוך גוף הטקסט). מיותר לציין - שכחתי שהשתמשתי בשם הזה, ואני לא חושב שאני עומד להשתמש בו.
אהמ.
חזרה לקרב של c squad נגד בלרוג. אני חושב שכשקוראים יקראו את הקרבות האלו, הם יתקשו להבין למה הם לוקחים כל כך הרבה זמן במציאות. לי זה מרגיש כאילו הם נמשכים לנצח, כי אני כותב אותם לנצח, ובעולם של הסיפור בחוץ יעבור נצח בזמן שהם נלחמים (אני חותם על 3-5 חודשים שעוברים מחוץ למקדש של הג'מוזה מהרגע שמרטין ושות' נכנסים לשם, שבשבילם ירגיש כמו הרבה פחות). אבל לקורא? אני חושב שהקורא לא יבין (למרות שאני חופר על זה שיש עיוותי זמן במקדש הג'מוזה). אולי אני צריך לכתוב לעצמי הערה כללית על זה ולחשוב על זה לקראת v2. אוקיי, סיימתי את הסצינה הזאת, השינוי צורה של וורגון got dispelled. ווהו, סצינה ראשונה לפרק נכתבה! כעת הסצינה הבאה מחזירה אותי ל-b squad.
הפרק כבר עמוד ורבע, וכתבתי היום רק 440 מילים. זה הספק לא רע. אני אתחיל לכתוב גם קצת את תחילת הסצינה הבאה, כי ההתחלה שלה היא רב-שיח ולא קרב. + אני עונה בזמן הזה לשאלות של מישהו במתמטיקה 101, אז זה הספק לא רע.
אוקיי וכתבתי עוד 200 מילים ואת הרב-שיח אצל ה-b squad. בפעם הבאה שאכתוב את הסיפור הראשי, אז נמסיס יחזור מהintangibility שלו ויחל הסבב השני בקרב נגדו. המטרה לסצינה הזאת טיפה פחות מוגדרת היטב. אני רוצה לאגד בסצינה הזאת כמה סבבים של לחימה נגד נמסיס (שניים או שלוש) שבסופם הם יבינו שהוא נעלם ומופיע לסרוגין. באחת מהפעמים נמסיס ייעלם בעל כורחו רגע לפני שעמד לפגוע קריטית במשהו, כי הוא לא שולט ביכולת שלו להיעלם. אבל זה לא יקרה היום מן הסתם.
ביום שני - רשומת מפה. אני ממש נהנה מהן. ביום רביעי כנראה אמשיך פה. Ja ne.
-
[b]רשומת מפה רביעית[/b]
אז עצרתי בנומבר שנה 1, כשהם מגיעים ללרוס לאחר הקרב עם הזקן על כיסא. מה שאני מקצה לו זמן עכשיו זה למסע קצר לפלירנציה לבית של ברנז לזמן מה, ובכך אני למעשה מצהיר שאני אכן אוסיף סצינה כזאת, וזה נשמע לי הגיוני. יש די דברים לכלול בה. אז בואו נמשיך לעשות אופטימיזציות!
מצאתי את עצמי רוצה להסתמך על הטענה שבחורף מחשיך מוקדם יותר, שהיא ממש לא טריוויאלית בהינתן זה שהיא מצריכה את זה שכדור הארץ יהיה בהטיה מסויימת ביחס לשמש, וגם אז זה משתנה לפי אזורים גאוגרפיים. איכשהו אצלי לשם פשטות יש עונות שנה אחידות בכל העולם.. מה שקצת לא מסתדר עם זה x.x אלים אדירים לאילו רזולוציות אני מגיע.
אז את הדרך מהבקתה של אוליקבו לנקודאורון (הלוך, חזור, הלוך) הם עושים שלוש פעמים. הדרך הזאת היא בערך 17 ימי הליכה. והם עושים את זה בערך בשיא החורף, בגשם ושלג. Poor guys.
אוקיי ונתקלתי במכשלה הראשונה, כשלמעשה זאת כבר בעיה שהצבעתי עליה, אבל רק עכשיו אני רואה את הבעייתיות שלה: קבעתי שבעולם שבחוץ כשהם נחטפו על ידי איילזור, חלף חודש בחוץ. בחודש הזה הדרלס ופים היו צריכים להגיע ממוטיפיסיוס ללרוס, כי הם יצאו לדרך בו זמנית עם מרטין ממוטיפסיוס. להוסיף שבועיים לפרק הזה נשמע סביר, אבל אני לא רוצה לחשב את כל המספרים מחדש כרגע, אז רק כתבתי את זה כהערה. אני מתקרב לזמן שבו הם צריכים לחזור למוטיפסיוס לאחר מרשמלו, וזה עוד זמן הזדמנות להוסיף קבוע זמן שרירותי, אז בואו נבדוק אם הם מסתדרים.
אוקיי אז גיליתי שהם צריכים להיחטף על ידי מרשמלו בפברואר 6. זה קצת מוקדם מדי, כי הם צריכים לחזור למוטיפסיוס בקיץ, אז אני בכיף יכול להגדיר את זמן ההיחטפות שלהם אצל הג'מוזה לחודשיים בחוץ, ולתת למרשמלו להחזיק אותם חודש או יותר אפילו. משם הדרך להרי סאנטה מלאפוסיה צריכה להיות כזאת, שהם מתחילים לחצות את ההרים בחורף, מה שמסבך להם את החיים. גם כאן יש גמישות מסויימת בזמנים, אבל ננסה להבין את זה אחר כך. בכל מקרה, אני יכול בכיף למרוח עוד זמן פה, אז אני כנראה צריך, כי זה עוזר לי להכניס את הדרלס ופים למקום שלהם.
הגעתי לנקודה 16 מתוך 50 ברשימה שלי (שמתם לב שהמספר גדל כל פעם..?)
-
[b]רשומה חמישים ושלוש[/b]
אז ננסה להתקדם עוד קצת בקרב של b squad נגד נמסיס. המטרה שלי להיום זה לפחות להכניס אותי קצת לתוך המשך הקרב, כאשר ביום שישי ושבת אשתדל לסיים את הסצינה הזאת (אם ייצא לי לכתוב - שוב אני צריך לבדוק תרגילים בסופ"ש, אז ייתכן ואהיה מרוקן מאנרגיה נפשית כדי לכתוב בערב, אבל אני אשתדל).הממ אני מרגיש שאיכשהו שכחתי להשתמש בבובות עץ (kawarimi no jutsu) . זה היה כלי מאוד מרכזי בקרבות ב-30 הפרקים הראשונים ואז... זה פשוט נעלם. אולי אני צריך להשתמש בזה שוב כמה פעמים בקרבות כאן. מה שיהפוך קרבות לפחות סופר משעממים זה אם אני אצמד לpov של דמויות. אני צריך לזכור את זה. לא סתם לתאר כנקודת מבט של צופה מן הצד, אלא לתאר מה מרגישה דמות כשדברים קורים סביבה. זה יוכל להציל את החלק הזה. אני חושב שקודם קצת שכחתי לעשות את זה, אבל עכשיו אני בהחלט צריך לזכור. אולי אני אפילו אכתוב את זה במחשבות כלליות לקראת v2. כן, אני חושב שאני פשוט מתחיל להמציא התקפות על ימין ועל שמאל, כי למה לא. Scew maplestory.
טוב, המטרה שלי לסצינה הזאת הייתה שהם יבינו את החוקיות. אז את הסבב הזה אכתוב בפירוט, ובו נעמ-אסיס כמעט יהרוג מישהו בטרם ייעלם, ואז אולי אכתוב בקצרה עוד סבב אחד, שבו הם יבינו. אז את הסבב הזה אני צריך לכתוב בפירוט. או שיודעים מה? אולי לא בסבב הזה הם יבינו מה קורה. אולי הסבב הזה יסתיים ב stalemate. למרות שאני מרגיש קצת שהסבב הזה יצא קצר מדי. אולי אני אכתוב הערה על זה ולא אתקן את זה בינתיים.
טוב, כתבתי 500 מילים היום, שהם בערך 3/4 עמוד. לא רע. הסצינה הזאת כבר עמוד שלם. לדעתי לא נותר לי הרבה כדי לסיים אותה, אבל נגלה בשישי כשאולי אמשיך לכתוב אותה.
מחר - רשומת מפה. אנסה להפוך את זמן ההיחטפות שלהם בידי הג'מוזה לחודשיים, ואבדוק איך זה מסתדר, ואז אנסה להמשיך להזין מספרים.
-
[B]רשומת מפה חמישית[/B]
אז האמת שהיום בבוקר כתבתי שני עמודים של טקסט... שהם קשורים לשכתוב של פרק 5, וכנראה לא כזה הרבה מילים כי זה בפונט אחר מזה שאני כותב בו את הסיפור הראשי (הסיפור הראשי הוא ממחשב ישן עם אופיס ישן שירש את הפונט ששם, והקובץ שבו כתבתי את זה הוא מאופיס חדש יותר ועם פונט ברירת מחדל אחר). עדיין, לפחות אני מקווה שהוצאתי את המחשבות האובססיביות שלי לגבי הקטע הזה מהראש בכך שכתבתי אותו, ולכן אוכל אולי לישון מדי פעם.
אז אנחנו ממשיכים לעבוד עם המפה, וכמו שאמרתי אני אנסה להגדיל קצת את הזמן שבו הם אצל הג'מוזה, מחודש לחודשיים. זה מרגיש לי קצת מוזר, כי זה גורם לעיוותי הזמן אצל הג'מוזה להרגיש ממש גדולים ביחס למה שהם יהיו בעתיד. מצד שני, עיוותי הזמן של הג'מוזה הם מאוד מוזרים, ואני לא מתכוון לחשוב על חוקים ברורים אליהם. טוב, בואו נתחיל לשחק עם מספרים.
טוב נראה לי שהשינוי הזה סביר, קודם כל כי זה לחלוטין שרירותי כמה קשה החורף בכל חודש נתון ועד כמה הדרכים קשות למעבר. אז פשוט נעכב את החורף בחודש, ואולי התופעות האלו יותר הגיוניות אם הן בחודש מאוחר יותר.
אם ככה, הם נחטפים על ידי מרשמלו בתחילת מרץ. בואו נמשיך לתכנן מכאן. אז גם אם הם מוחזקים אצל מרשמלו במשך חודשיים, אז מגיעים למוטיפסיוס במאי, שזה מעט מוקדם יותר ממה שתכננתי. אולי הם ייכלאו במשך יותר זמן? זה המקום להיזכר, שמאז נובמבר 7 עד למאי, הדרלס ופים טיילו ברחבי היבשת, חזרו למוטיפסיוס, ומצאו את עצמם גם במחבוא של מרשמלו, אוקיי וזה המון זמן אז זה לחלוטין לא אילוץ. בואו נשים חודשיים וחצי. זה הופך את זה להרבה יותר טראומתי.
סוף סוף אני מסתמך על המרחקים שכבר ביססתי כדי לבסס מרחקים נוספים! איזה כיף!
חה, אוקיי, אז כמו שזה כתוב עכשיו יש איזה חודשיים מהרגע שג'אוורה מתעברת עד שמרטין מגלה ונחטף על ידי הג'מוזה. אין שום סיכוי שזה יעבוד כאן, אין שום מסע כאן שיכול לקחת חודשיים. בטח לא איך שציירתי את האי הזה. אולי אני צריך לדמיין שהוא גדול נגיד פי 1.5 ממה שהוא ואז אני יכול לעשות את זה חודש, אולי. אבל אז אני צריך גם לוודא כמה מוקדם תסמינים של הריון ניתנים להבחנה. מצד שני, למרטין יש די ניסיון בלראות נשים בהריון, כי הוא הבן הבכור מבין 7 ילדים... אוקיי, בואו נגדיל את האי הזה פי 1.5, למען הסבירות הטובה. או... שבמקום שמרטין יחשוד שג'אוורה בהריון מהתסמינים שלה, אולי הוא פשוט יתפוס אותה ואת ברנז על חם..? זאת... אפשרות... עדיין לא פותר את בעיית המרחק. בסוף החלטתי להגדיל את האי הזה פי 2.5. הולי קראפ. זה כמו ללכת ברגל לעיראק. זה יותר מכל דברים שהם הלכו עד עכשיו, וזה לא אמור להיות מרחק כזה גדול, אוקיי נוסיף כמה עצירות. הורדתי את זה ל-750. תכלס המרחק הזה לא כזה חשוב כי לא עושים אותו הרבה פעמים. מה שבעיקר חשוב זה מרחקים ביבשת הראשית.
אוקיי ועצרתי במקום שבו אני צריך לחשב עיוות זמן של הג'מוזה בקטע שבו מרטין מתחזק. מכאן גם נובע שאיכשהו ג'אוורה פחות בהריון בשלב הזה מאיך שהיא אמורה להיות, אז אולי אפשר לשחק עם זה קצת.
אז הגעתי לנקודה ה-24 מתוך 55 שיש לי. לא רע.
מחר - התקווה היא שיהיה לי כוח לסיים את הסצינה עם הקרב של ה-b squad. אבל זה תלוי בכמה לבדוק מטלות יתיש אותי נפשית.
-
[B]רשומה חמישים וארבע[/B]
אז הרעיון שהיה לי אתמול על זה שמרטין תופס אותם על חם, והשינוי בפרדיגמה לגבי הHOOKUP של ברנז וג'אוורה הרחבתי עליו די הרבה היום, וכתבתי את עיקרי המסקנות שלי באחד הקבצים. לדעתי זה שינוי טוב מאוד, ועוזר לחזק את הCHARACTERS ARCS והTHEMES שאני מנסה לבנות עליהם (תראו באיזו שפה גבוהה אני משתמש!). אני חושב שגם ברנז וג'אוורה לא יהפכו פתאום לגוש סוכר דביק שמעיק על הקורא, ומרטין לא יתנהג כמו ילד, והכל יהיה יותר RELATABLE. (עוד סיבה שכתבתי על זה היא כדי שהמחשבות האלו לא ירדפו את הראש שלי בלילה) אני תוהה למה עכשיו הצלחתי לחשוב על סיפור יותר סביר לזה ממה שחשבתי עליו בגיל 18, הרי זה לא שהשתניתי הרבה מאז. זה לא שלמדתי על בשרי יותר דברים על העולם. ראיתי קצת מאוד דברים בעצמי. אולי זה TAU CONFESSIONS, ולשמוע בני אדם סוג של אמיתיים מדברים על דברים שאני לא יכול להבין אותם. אולי זה עזר לי להבין משהו. ואולי זה עדיין חרא ורק הרסתי, מי יודע? זה לא שאני יכול לשפוט, כי כאמור... אני לא מבין שום דבר!
אהמ. חזרה לסיפור הראשי. המטרה היום היא לסיים את הסצינה עם B SQUAD נגד נמסיס. אמנם התחלתי מאוחר משרציתי, וכן בדקתי מטלות כל היום, אבל אני מאמין שאני יכול לעשות את זה. כל מה שאני צריך זה לחשוב על ACTION SEQUENCE טוב אחד שבסופו נמסיס כמעט יהרוג מישהו, אבל אז ייעלם בעל כורחו. אז בואו נתחיל מהסוף... מי יהיה הקרבן שלו... קאפיט זה קל מדי. ג'ון שבא להגן על קאפיט זה קל מדי. אולי אוון. הוא יתקוף מישהו ליד, אבל אז איכשהו ישנה את הכיוון שלו ויתקוף מהר את אוון, שיהיה מופתע מהתמרון הזה. בכל זאת, השדים של הג'מוזה אולי לא כאלו חד ממדיים כמו שאני כותב אותם. אולי נמסיס עשה סדרה של התקפות מהירות על החלשים יותר כדי למשוך את ג'ון ורונלד לעזור לאחרים כל הזמן, וקצת למתוח אותם יותר מדי. זה גם יהיה מפתיע שפתאום נמסיס תוקף באופן אקטיבי, כי קודם הוא רק התגונן מכך שה-B SQUAD תוקף אותו. כן נראה לי זה רעיון לא רע.
שוב נתקפתי חרדה לגבי זה שכל הפרק האחרון יהיה בגדול "הם נלחמו חזק מאוד ובסוף ניצחו" רק כתוב על פני 10 עמודים. אבל יש לי עוד שתי סצינות שלמות לכתוב עם ה-B SQUAD - זה יהיה בסדר!
אוקיי זה היה קצת LACKLUSTER, אבל סיימתי את הסצינה הזאת. זה כבר 3 עמודים. כתבתי היום 450 מילים מילים שהם בערך 2/3 עמוד.
הסצינה הבאה מחזירה אותי לגנול, לגסטן, לדוסיקר, דאהרל ובראיל. אני לא בטוח כמה זמן לעשות DELTA בין הקרב הזה לקודם. אני מניח שלג'מוזה אין סיבה לתקוף יותר מדי את גנול וארץ היער. רוב ההתקפות שלו ממוקדות ביבשת הראשית כי שם רוב אוכלוסיית העולם, אז שם הוא יכול להרוג יותר. אז אולי זה נגיד יהיה הקרב השלישי מאז ועבר די הרבה זמן. בסוף הסצינה הזאת גסטן תוותר על גנול, ותתחיל בפינוי אל ארץ היער.
should be fun. זה יקרה מחר.
-
[B]רשומת מפה שישית[/B]
אז אני ממשיך לעשות את הדבר הכיפי הזה. כבר יצא לי מזה רעיונות חדשים ומאוד מועילים לגבי סצינות שקשורות לג'אוורה, ועכשיו עצרתי כשאני צריך לקבוע פרמטר לגבי כמה זמן הם נחטפים אצל הג'מוזה כשמרטין משתגע. כאן כבר סוף סוף מתחיל להגיע הרגע שאני לא יכול לקבוע זמנים שרירותיים, וצריך לדאוג שנשים שנכנסות להריון בנקודה X ועומדות ללדת בנקודה Y באמת מעבירות פרק זמן שהוא סביר בין שתי הנקודות האלו...
ושוב, כנראה גם האינטרקציה של מרטין עם פינלה צריכה להשתנות. הם כנראה היו בלב יער במשך כמה ימים עד שמרטין התחבר איתה, כי הם היו מותשים טילים מהדרך. אז זה לא שהם הגיעו לכפר, נשארו שם יום, ואז למחרת עזבו עם פינלה. מוסיף סצינות לפינלה עוד לפני שהיא טכנית איתם... כן, זה נפלא.
ייתכן והנשים בסיפור שלי הן הנשים שהכי קל להן להתעבר בהיסטוריה של כל הדברים :shrugs:
וכבר אני מוצא את עצמי בינואר של השנה השנייה. וואו.
ועכשיו זה הקטע שבו הם מתחילים לחצות רכס הרים, והקצב שלהם צונח. ואני יכול לשאוב השראה מהמספרים שהיו לי בטרק בגיאורגיה לפני שנה וחצי. בינתיים הכרזתי על זה שהם עוברים 840 ק"מ בחודשיים וחצי.
אוקיי אז הגעתי לסאנטה מלאפוסיה. איכשהו, באופן מפתיע למדי, אני עומד לחלוטין בזמני ההריון הנומינליים שקבעתי כשהייתי קטן. הצלחתי לשכן את המסע והTIME SKIPS באופן שזה יסתדר עם סוג של מפה אמיתית! מדהים!
אבל עכשיו זה החלק שבו זה באמת מתחיל להיות קשה, כי יש הרבה אנשים שעושים את אותם מרחקים אבל בקצבים שונים, והרבה עלילות INTERTWINED.
אוקיי יופי, התבוננות במפה עזרה לי לפתור עוד דילמה. הרגשתי שנקודת השיגור ליד מוטיפסיוס קרובה מדי למוטיפסיוס מאיך שאני דמיינתי כשמרטין וג'אוורה נוחתים לידה מאוחר יותר. עכשיו הבנתי שאולי היא בעצם אפילו יותר קרובה לדרך בין הונאן לסובאד, ואז זה יותר הגיוני. אוקיי, זאת בעיה. ההריון של פינלה אמור להיגמר הרבה אחרי שהמסע של אנדרו נגמר, וזה לא יכול להיות, כי אז כל העלילה הופכת ללא הגיונית אם אין את המסע של אנדרו אז.
טוב, אני מניח שזה מקום טוב לעצור בו, מקום שבו יש טעות כזאת. אני יכול לראות כמה דרכים לפתור את זה. לצמצם את הזמן של הג'מוזה ולהגדיל את הזמן בהרי מלאפוס נותן לפינלה להיות יותר בזמן בהריון, ככה שהם עדיין יוכלו להגיע למוטיפסיוס וללדת לפני שאנדרו יחזור. אבל עוד נקודה חשובה היא שהמסע הגדול מגיע לטילקיס בערך באמצע המסע, כלומר בתחילת יולי. אמנם במוטיפסיוס לא יידעו על הבעיות עד שלא יגיע השליח... אבל עדיין, יש פה כמה דברים לחשוב עליהם. מעולה, זה טוב מאוד שעשיתי את זה! ביום רביעי אנסה לפתור את זה קצת. מחר אנסה לכתוב את הסיפור הראשי, אחרי שבשבת לא היה לי זמן לכך.
-
[b]רשומה חמישים וחמש[/b]
אז הסצינה הבאה בסיפור הראשי תהיה במהלך הקרבות בגנול. לא בטוח מה הtime skip, אבל אנסה לתאר שם. המטרה היא שזאת תהיה סצינה שבה יש עוד קרב אחד בגנול, ובסופו סרניט תבוא ותוותר על הכפר וכל מי שיוותר מגנול (שזה לא הרבה) יתחילו לסגת אל ארץ היער. קודם אני רוצה קצת להיזכר בסצינה שקרתה בפעם הקודמת שהייתי שם.
אוקיי אז קראתי שוב את הסצינה הזאת, וכעת אוכל לרפרר אליה, כי היה ציטוט אחד ממנה שרציתי להתייחס אליו. טוב אני מתקדם ממש לאט ואני לא מרוכז. קראתי עכשיו שוב את רוב החלקים בפרק על גנול.
טוב נראה לי שהכנתי את הקרקע לקרב. כתבתי היום 300 מילים, שמפוזרות על פני בערך רבע-שליש עמוד. ביום חמישי אמשיך את זה, אקווה לסיים את הסצינה הזאת. אני צריך תיאור מסויים של קרב, ואז דו שיח עם סרניט ויוברט. זה בר ביצוע, אם כי ביום חמישי אהיה אחרי יום שלם של בדיקת מבחנים אז אולי המוח שלי יהיה עיסה. בשישי בטוח אסיים את הסצינה הזאת. מחר - עוד עדכון מפה.
-
[B]רשומת מפה שביעית[/B]
אוקיי אז היום יהיה יום קשוח במיוחד כי אני צריך להזיז שנתיים in universe קצת. אני חושב שאני פשוט צריך להתחיל את המסע של מרטין מעט מוקדם יותר, ולהזיז זמן מהמקדש של הג'מוזה למסע בהרים. חשוב שהם יגיעו למוטיפסיוס ביולי, שפינלה תלד עד נגיד לשבוע השני של יולי, ושהיא תהיה לפחות בחודש 8 כשהיא יולדת, כי זה במסגרת הנורמה. המשימה לא מאוד קשה אך לא מיידית, נראה איך אסדר את זה.
לעבודה!
בשלב הזה אני מתחרט שאיכשהו לא כתבתי קוד שלוקח את הדלתאות ומחשב את כל התאריכים מחדש. זה כנראה מאוד קל לתכנת את זה, אבל אני מעדיף לעשות את זה ביד. IT BUILDS CHARACTER. או משהו.
אוקיי ומתברר שהייתה לי טעות חישוב קודם לכן, שאני כנראה יכול להבליע בחישובים אחרים.
אוקיי אז הצלחתי להגיע למצב שבו אני מקדים את ההריון של ג'אוורה בשבועיים בערך, שזה די טוב. ואז אני זורק שבועיים מהזמן שבו ג'אוורה מוחזקת בג'מוזה, מה שנותן לי עוד שבועיים לפינלה, נראה לי שזה מסתדר. זה מקדים לי סך הכל את הלו"ז בסיפור בחודש, שזה בערך מה שאני צריך. אז אם ג'אוורה מתעברת ב-17 לנובמבר ויולדת ב-10 ביולי בערך אז זה אומר שהיא יולדת בשבוע... 33. קצת נמוך מדי. תן לי עוד שבועיים! אני יכול להקדים את המסע של מרטין בשבוע, ואני יכול לקצר את ההפלגה בשבוע. וזה פותר לי את הבעיות. כן, והם אפילו מגיעים למוטיפסיוס בפעם הראשונה קצת אחרי שהאחים של מרטין חוזרים לבית הספר לעוד חודשיים, אז עדיין החלק הזה מסתדר (למרות שאת החלק הזה יותר קל לתקן מאת כל שאר הדברים שאני מתמודד איתם, אבל אז את זה אני אפילו לא צריך לתקן). טוב אז בואו שוב נתקן את כל התאריכים ואז אני מקווה שדברים יסתדרו. או שאולי אני פשוט אקצר בשבוע את השבי שלהם אצל מרשמלו, כי זה זמן מאוד גמיש ומצריך פחות תיקונים. כן, בואו נשנה את זה.
כן אז עכשיו פינלה מתעברת ב-3 לנובמבר, ואז אם היא יולדת ב-15 ליולי זה בערך נורמלי. זה אפילו 36 שבועות. אני יכול להוריד כמה ימים מזה. אפילו 10 ליולי לידה. השם ישמור במה אני מתעסק.
אוקיי אבל עכשיו הם מגיעים מוקדם מדי. אז אני יכול להבליע בזמן בתוך השבי שלהם אצל וורגון, ובמסע בהרי מלאפוס. רגע, הם הולכים בתוך רכס הרים שהאורך שלו הוא 750 ק"מ? זה לא... המון? טוב, האנדים הם 7000 קילומטר ועובי של 500 קילומטר, אז זה כן סביר. וגם בערך כמו האנדים, זאת הדרך היחידה לעבור מצ'ילה לשאר דרום אמריקה, וזה בערך איך שנראים הרי מלאפוס אצלי. אוקיי קניתי.
כן, ג'אוורה נלחמת במבחן של וודן גאף כשהיא ליטרלי שבועיים מללדת. איך זה הגיוני, אני לא יודע. אולי אני צריך להתייחס לזה אקטיבית - האומנים יודעים שג'אוורה לוחמת אבל שהיא בהריון מדי בשביל המבחן הזה, ומכיוון שבמילא המבחן הוא אשליה הם פשוט גורמים לשאר לשכוח את זה שהיא עומדת ללדת כל רגע, ומאפשרים לה להילחם רגיל.
אוקיי אז הצלחתי להגיע למצב שפינלה בחודש שמיני והם מגיעים למוטיפסיוס בחמישי ביולי. נפלא! תיקנתי את כל הבעיות שהיו לי, ואני יכול להתקדם הלאה. זה מעולה, זה מקצר לי בהמון את ה DOWTIME שיש במוטיפסיוס, ולכן אני יכול להתחמק אולי מחלק מהנקודות היותר מוזרות שיש בפרק הזה. יש לי ככה שבועיים במוטיפסיוס לפני שדברים מתחילים להיות מוזרים.
כאן, עכשיו כבר להמציא את הזמנים זה לגמרי טריטוריה לא מוכרת. והחלק שבו דמויות מתחילות לא לפעול ביחד...
הולי קראפ מסכנה פינלה. היא בערך שנה שלמה לא שלטה בגוף שלה, אלים אדירים. ב-10 באוגוסט היא נחטפה על ידי נחש, מאז עד 21 באוגוסט היא שלטה בגוף שלה באופן חלקי ביותר, ואחרי ה-21 באוגוסט היא מוחזקת על ידי הג'מוזה, והג'מוזה דאג תשהיה ללא הכרה כל הזמן הזה. היא מתעוררת לרגע בזמן הקרב עם שלד, שקורה חודשים מאוחר יותר, ואז עיוות זמן גורם לה להתעורר אולי באפריל של שנה הבאה. אלים אדירים, מסכנה.
אוקיי נראה לי שזאת נקודה טובה לעצור בה. אני בנקודה מספר 45 מתוך 61 ברשימת העצמים שלי, ועכשיו יהיה הרבה מולטי-טסקינג. משהו שהוא לא מאוד חשוב, אבל שכנראה יצריך שינוי, זה שמרי כנראה כבר הספיקה להיכנס ולצאת מהריון עד שמרטין חוזר שוב למוטיפסיוס. עברו 15 חודשים בין שני הביקורים שלו. אם בפעם הראשונה שהוא ביקר היא והחבר של מרטין מחליטים שהם רוצים להיהפך לזוג, אני לא רואה איך היא לא תספיק להיכנס להריון וללדת במשך 15 חודשים. גם אם לוקח להם זמן להסכים שהם רוצים להיות ביחד, וגם אם לוקח להם קצת זמן להיכנס להריון. 15 חודשים זה די והותר. זה לא שינוי דרמטי, אבל זה מצריך שינויים קלים בפרקים האלו.
מחר אני ממשיך את הקרב בגנול, ואקווה לסיים אותו. בסופ"ש - כתיבה של סיפור ראשי. אולי אפילו אוכל לכתוב עוד סצינה שלמה, אם תנוח עליי הרוח. יאללה חברה, עושים את זה!
-
[b]רשומה חמישים ושש[/b]
אוקיי אז קצת באיחור ממה שתכננתי כי פאקינג הגעתי לקיר המאולתר שלי דקה מאוחר מדי, ואז נכנס לשם מישהו עם כלב, וברור שאני לא אשחק טניס עם קיר אם יש שם כלב... מה שהכריח אותי לעשות סיבוב של שעה סתם, ולכן אני פה קצת מאוחר ממה שתכננתי. לא חשוב, נחזור לסיפור. אני רוצה לכתוב את הקרב בגנול. לא יודע אם אספיק היום, אבל מחר בטוח אסיים.
טוב הגיע הזמן לשאוב קצת השראה מattack on titan ופשוט לדאוג לזה שהיצורים של הג'מוזה... יהיה גדולים! זה כבר הופך אותם למאיימים.
בעצם זה בסדר שאני לא אפרט יותר מדי מהלכים קרביים, כי קורים כאן דברים מעניינים מחוץ לקרב. אני איכשהו בונה את זה שגסטן תהיה הmain villain של הsequel של מרטין סטורי שאני לא אכתוב לעולם.
ועכשיו אולי יהיה surprise pov.... ליוברט! סרניט היא כזאת דמות לא מוצלחת... אני לא כזה אוהב את הקונספט שלה, אבל אני חושב שאני אצטרך לחיות איתו. לעבור ליוברט היה רעיון טוב, אני חושב. מוסיף קצת צבע לסצינה הזאת.
אוקיי נשאר לי רק לכתוב את הסיום של הסצינה הזאת. הלוחמים מארץ היער מגיעים, מנצחים את הענקים, סרניט מגלה שכל משמר הכבוד שלה נהרג, צועקת על יוברט שלא נתן לה למות איתם, יוברט אומר משהו אומלל, ובסוף סרניט משתכנעת לנטוש את גנול. Shuold be easy. מחר אסיים עם זה, ואתחיל לכתוב את הסצינה הבאה שהיא... הסצינה שתהרוג את וורגון! אלוהים אדירים, ייתכן שהסופ"ש תהיה הפעם האחרונה שאכתוב פעולות בשם וורגון. וואו.
-
[B]רשומה חמישים ושבע[/B]
טוב היום אני מתחיל בזמן פחות או יותר, ואני לגמרי בעל מוטיבציה לסיים לכתוב את הסצינה הזאת. ולכן, אחרי שכתבת יאת המשפט הזה, הלכתי להסתובב במקום במשך עשר דקות ולא לכתוב. נהדר! עכשיו אתחיל באמת.
תכלס גם מתחיל להימאס לי מהשפה הגנולית המוזרה. זה היה רעיון טוב כשחשבתי על זה ב-2013-14, כעת זה קצת מציק.
אוקיי וסיימתי את הסצינה. הסצינה הזאת לקחה קצת יותר מ-2 עמודים. אלו כבר 5 עמודים בפרק הזה. עד עכשיו כתבתי חצי עמוד שהוא 500 מילים. זה לא רע בכלל. למזלי זה כי הצלחתי לדחוף כאן דיאלוג. כעת אנחנו חוזרים ל-C SQUAD VS BALROG, ומתחילים לכתוב [B]את הסצינה האחרונה של וורגון בספר הזה! [/B]אם תגידו לדניאל צודיקוביץ' של 2008 שוורגון יהפוך לדמות מרכזית שאולי אפילו תתחבב על קוראים מסויימים, הוא היה צוחק לכם בפרצוף.
בואו נרענן לרגע את זכרוני בסוף הסצינה הקודמת בקרב הזה. אוקיי אז אני יודע איך מתחילה ואיך נגמרת הסצינה שאני צריך לכתוב עכשיו, אבל האמצע שלה קצת מעורפל. אני כנראה אוכל לכתוב את ההתחלה עכשיו, ואז אחשוב קצת על החלק באמצע, ומחר כנראה אכתוב אותו.אוקיי כתבתי את המונולוג הפנימי של וורגון לקראת הקרב. לדעתי זה דווקא יצא לא רע, הפסקה הזאת. הפסקה הזאת נותנת לקורא FORESHADOWING של עמוד בערך למוות של אלוף. אבל זה בסדר, הסיפור שלי "מצטיין" ב-5 seconds foreshadowing. אולי ב-V2 אוכל לעשות FORESHADOWING יותר משמעותי. למעשה - כבר עלה לי רעיון לאיך לעשות FORESHADOWING יותר משמעותי לזה - אוסיף עכשיו הערה לזה בסוף הפרקים המקוריים של וורגון.
אוקיי אז הפסקה הזאת כרגע 200 מילים, וכעת אני צריך להתחיל לתכנן כמה מהלכי קרב. לתכנן את הראשון כנראה יהיה קל, ואת האחרון גם, כנראה, אז הבעיה תהיה להשלים את הפער ביניהם.
אוקיי אז מצאתי עוד נקודה לשכתוב - חשבתי על זה שוורגון ירצה לצרוב בתודעתו את הקרב שבו פינלה הגנה עליו אי שם בפרק עשרים ומשהו, ולחקות אותה בקרב הזה, אבל פינלה כמעט ולא משתמשת במהלכים דרואידיים בקרב הזה, אלא בעיקר נלחמת פיזית. הטכניקות הדרואידיות שלה הן שינוי צורה וזימון זאבים. הבעיה היא שוורגון לא יכול לשנות צורה כי שברו את זה, וזימון לא יודע, נניח הוא לא טוב בזה, ובקרב פנים מול פנים - בהזדמנות הראשונה שבלרוג ימצא את עצמו פנים מול פנים עם וורגון, וורגון ימות. אז צריך יותר טכניקות MID RANGE של דרואידים להוסיף לקרב ההוא. שזה חבל, כי קיוויתי שאם אקרא שוב את הקרב ההוא אוכל לעשות TRIBUTE לקרב בהתחלה. אולי אחרי השכתוב זה יעבוד יותר טוב. יש לי הכי הרבה חופש כשזה מגיע לכתיבה של יכולות של דרואידים - הם לא כבולים לחוקים של מייפל סטורי, הם מוגבלים רק על ידי הצירתיות (הגוועת) שלי.
טוב, אין לי עדיין אחיזה טובה על הקרב הזה, אז אולי לא אכתוב אותו עד הסוף, אבל מחר אני אתחיל לכתוב אותו. סך הכל ההתקדמות היום הייתה לא רעה - כתבתי עמוד שלם, ובערך 700 מילים. IT'S HAPPENING BOYZ!
-
[b]רשומה חמישים ושמונה[/b]
אז האם וורגון ימות היום? מיד נגלה. אני מתחיל בזמן טוב, אבל זאת לא סצינה שכותבת את עצמה. אין מה לדון בזה, בואו נתחיל.
אוקיי אז את ה action sequence הראשון כתבתי. אני שם לב שיש לי תבנית שכזה חצי עובדת: Action sequnce של פתיחה, ואז תיאור איזשהו מצב סטטוס-קוו, ואז תיאור action sequnece ששובר את הסטטוס קוו. המעבר לתיאור סטטוס-קוו הוא בדרך כלל מתבצע על ידי המילים "הם המשיכו כך". אני לא כל כך אוהב את זה, אבל כרגע אני מוכן לסבול את זה. אני רק רוצה לדחות את ה"הם המשיכו כך" לעוד כמה רגעים.
כרגע כתבתי 220 מילים, וכל הסצינה הזאת עד עכשיו היא 440 מילים, וקצת יותר מחצי עמוד. אני חושב שאני יכול להתאמץ עוד קצת כדי להפוך את תיאור הסטטוס-קוו ליותר מעניין וקצת יותר ארוך, אבל אני חושב שבקרוב מאוד אעבור לסוף הסצינה הזאת.אוקיי, נראה לי שעכשיו אני אשתמש בתיאור הסטטוס-קוו.
זה כבר 350 מילים היום, אני חושב שהגיע הזמן לגמור את זה. אני צריך עכשיו שוב לתכנן בזהירות את הaction sequence שבסופו וורגון ימות. כי בכל זאת, וורגון עומד בעורף, ולכן אם הוא מגיע למצב שהוא עומד פנים מול פנים מול בלרוג, זה מצריך איזשהי אינטליגנציה מצד בלרוג. אוקיי נראה לי שיש לי את זה, בואו ננסה לכתוב.
אוקיי עשיתי את זה!!! הוא מת!!! עוד 11 סצינות. הסצינה הבאה היא חלק בקרב של הקבוצה של מרטין. אני כנראה לא אתחיל לכתוב אותה כעת, כי צריך לחשוב מה בדיוק יקרה שם. סך הכל הסצינה הזאת לקחה לי עמוד + במבה, והיום רק כתבתי 630 מילים. לא רע בכלל. אני חושב שהרווחתי את הזכות לעצור כאן להיום.
ביום שני - אעבוד על המפה. ביום שלישי אמשיך את הסיפור הראשי. ייתכן והקצב שלי בשני ובשלישי יהיה מעט נמוך יותר, כי יהיה כנס חפירות על מתמטיקה בזום, והוא בערב. עדיין, כנראה אספיק לעבוד קצת על מרטין סטורי.
-
[B]רשומת מפה שמינית[/B]
אז כמו שאמרתי, היום מתחיל קצת מאוחר מבדרך כלל כי היה כנס חפירות בזום. עצרתי לאחר שפינלה נחטפה, ועכשיו יש הרבה ארועים שקורים במקביל, ואני צריך לנווט ביניהם.
אוקיי המספר הראשון שלי להיום הוא קצת טריקי הוא כי הוא מערב חישובים אריתמטיים מודולו 5, ולכן לא גמיש ברמה של אני יכול לזרוק יום לפה או לשם.
טוב האמת שאני כנראה יכול להפוך את זה ליותר גמיש, אם אני מוסיף עצירות בכפרים שבהם אין שמירות...
וואי כל הסיפור הזה מבולגן. מי שומר עם מי, כמה ימים עוברים... איזה סיבוך הכנסתי את עצמי אליו.
אוקיי פשוט התעלמתי מזה ש-1100/72 זה לא באמת 17, אבל זה קרוב מספיק כדי שאני אקבל את זה.
אוקיי אז הם פגשו את אלוף, ועכשיו צריך להבין כמה זמן כל המסע של אלוף נמשך ברחבי המדבר. לצערי המידע הזה מפוזר על פני כמה פרקים אז זה קצת סיבוך למצוא אותו. לא נורא, נטפל בזה אחר כך. אני כבר בגדול עברתי את החצי, אני ב-bullet מספר 48-50 מתוך 63 (זוכרים כשהיו 40 bullets סך הכל..?). למה 48-50? כי המספר הבא שאני אקבע יענה בבת אחת על 3 bullets. אחריו איכשהו אני אצטרך להתחיל למתוח את הזמן באופן מוזר. אבל עם זה אני אמשיך ביום רביעי.
מחר - התקווה היא להתחיל לכתוב את הסצינה של הקבוצה של מרטין נגד אלישר. לא יודע מה לכתוב שם עדיין. נגלה מחר.
-
[B]רשומה חמישים ותשע[/B]
אוקיי אני דווקא מתחיל בזמן סביר, אבל אני פסימי לגבי ההספק שלי היום. אני אמור לכתוב את הסצינה של הקבוצה של מרטין נגד אלישאר. הבעיה היא שאני קצת חסר תובנה לגבי הקרב הזה, אז ייצא מה שייצא. כרגיל, אתחיל מלקרוא את הסצינה הקודמת שעסקה בקרב הזה כדי להיזכר, ואז אנסה לחשוב מה אני רוצה להשיג בסצינה הזאת. המטרה היא שהם יעלו את ההשערה שאלישר נוסע בזמן. בסצינה הבאה הם יבינו שזה בלתי אפשרי, ובסוף יביסו אותו. זאת תכנית... עמומה, בלשון המעטה.
אוקיי קראתי את הפסקה הקצרה הקודמת, והמוח שלי עדיין ריק, אז אני צריך ללכת במקום במשך זמן מה עד שיגיע אליי brainwave...
טוב, נפתח בדיאלוג, זה תמיד טוב.
אוקיי אז יש לי BRAINWAVE לסצינה הבאה: כשמרטין יחשוב שאלישר נוסע בזמן, הוא ינסה לתקוף אותו עם ריסוק קסם, שלא יפתור את הבעיה כי זה לא קסם. עוד רעיון זה שאני יכול לגרום למישהו להיפגע ממתקפת הרוחות של אלישר... אבל במה אני ממלא כאן פסקה? אני פשוט לא מצליח לדמיין את הקרב הסצינה הזאת.. בכלל אני מרגיש די CLUELESS לגבי הקרב הזה. יש לי קצת תחושה לגבי שאר הסצינות בפרק הזה ובפרט שאר הסצינות בקרב הזה, אבל חלקן מאוד קלושות... לפחות בקרב נגד הג'מוזה כשאני לא אדע מה לעשות אני תמיד אוכל לגרום לג'מוזה לרדת עליהם, כי הג'מוזה מת על זה. טוב, לא יודע, אני פשוט אכתוב משהו.
אני באמת שוקל שאם עד סוף השבוע אני לא אראה את עצמי כותב משהו משביע רצון בסצינה הזאת, אני אשים עליה כוכבית ואחזור אליה אחר כך.
אולי אני פשוט אלחץ מוקדם על כפתור ה-"הם המשיכו ככה", ואסיים את הסצינה הזאת מהר. אולי אני פשוט אשאיר לעצמי הערה של להרחיב את הסצינה הזאת אחר כך אם זה יבוא לי בטבעיות.
טוב אני חושב שאני אעצור כאן כי איכשהו אני ממש לא בראש לזה. כתבתי היום 200 מילים, ממש מאכזבות. ביום חמישי אולי אכתוב עוד בסצינה הזאת אם יהיה לי רעיון טוב, ואם לא אז אסיים אותה בערך מאיפה שאני כעת. מחר - המשך עבודה על המפה.
-
[b]רשומת מפה תשיעית
[/b]אז אני מגיע למקום שבו יש הרבה מאוד פרקי זמן שרירותיים, וקצת וויתרתי על הרעיון של לקבוע זמנים כשכתבתי את הארועים האלו, ולכן אפילו לא קבעתי פרקי זמן נומינליים לחלק מהארועים עליהם אעבור כעת, כי כבר אז החלטתי שאסדר את כל זה מתישהו. ובכן, כעת הגיע הזמן, אני מניח.
כן, בימים האחרונים התלבטתי אם באמת להרוג את אלוף וולנט בסוף הקרב של ה-c squad או לא. בעקבות זה שאני קורא שוב את הפרקים שלו במדבר, ואני כל כך נהנה ממנו, אני חושב שאני בהחלט אשאיר אותו בחיים. הוא דמות מגניבה מדי!
אוקיי וזאת גם נקודה לחשוב על כמה בהריון מרי צריכה להיות, סוגייה שחשבתי עליה קודם, אבל עכשיו אני יכול להתייחס כי יש לי מסגרת זמנים טובה יותר.
וואי כל ההריונות האלו מבלבלים טילים. אוקי נראה לי שהסתדרתי עם זה. כן, אני בהחלט מרוצה מהtheme של "כשבני אדם נשארים רק במקום אחד יותר מדי זמן הם מתנוונים"
אוקיי קבעתי תאריך לbig bang. עכשיו זה הקטע המוזר באמת שבו אני צריך להתחיל לחלק זמנים שרירותיים לארועים שקורים במקביל.
אוקיי אז מה לעזאזל ה-b squad עשה...? הם הגיעו עם מרטין להרטר ביולי. נניח שהם הבינו שהם לא רוצים לחצות את הרי מלאפוס בחורף, ויצאו לדרך רק בינואר, יש חצי שנה שהם מה עשו בדיוק? שטו לכל מיני מקומות? אני מניח שזה סביר אבל איזה padding. איכשהו גם כאן הזמנים מסתדרים בצורה די קשיחה: זה מספיק סביר כדי שזה ייפול על הזמן שבו הם חקרו את גנניבת הספרים מהספרייה באלסיס, ולכן לא יוכלו להתעסק עם ה-b squad, וגם מספיק זמן כדי שקאריה כבר תלד. הווה אומר: כדאי שבשלב הזה כבר לא אצטרך לשנות יותר מדי פרקי זמן, כי זה כבר יהפוך לממש קשה.
פתאום אני תוהה. למה לעזאזל שה-b squad יחזור לסאנטה מלאפוסיה עם האומנים? אוקיי הם רוצים לחזור לאימונים. שיהיה, אני מניח. יש לי פתרון לזה.
אוקיי אז הנה סדר האירועים לפיצול: אנבסיל כמעט מיד יוצר קשר עם אלוף וולנט. עד שה-b squad יוצר איתו קשר ואוסף אותו, ברנז ופינלה מגיעים לארץ היער. אחרי שאנבסיל יוצר קשר עם ה-b squad ומקבל אישור להגיע לארץ היער, מרטין וג'אוורה מגיעים לאלסיס, ואחרי זה הם צריכים להגיע מהר לסובאד ולהפליג לארץ היער. למרטין ולג'אוורה יש הרבה יותר crap שהם צריכים לעשות, אז הם צריכים לצאת אני חושב בערך חודש לפני השאר ממקדש הג'מוזה.
אוקיי אז אלו בערך שישה bullets שאם אני אצליח לחשב אותם, יישארו לי רק 4 bullets. אז ייתכן מאוד ורשומת המפה הבאה תהיה האחרונה!
אני חושב שאסיים בינתיים. מחר אמשיך את הסיפור הראשי, וכל הסופ"ש, למרות ששוב בסופ"ש אני צריך לבדוק מטלות אז יכול להיות שלא יהיה לי מצב קוגניטיבי לכתוב. אם יהיה לי זמן ולא יתחשק לי לכתוב, אכתוב את רשומת המפה במקום. אני כן אשתדל לכתוב או בשישי או בשבת את הסיפור הראשי. בעצם אחרי שאסיים לכתוב את כל הזמנים, אצטרך לעבור על כל האילוצים ולבדוק שהם מתקיימים. אני מקווה שלא פספסתי אף אילוץ כשכתבתי את הרשימה קודם לכן. נקווה לטוב. ביוש.
-
[b]רשומה שישים[/b]
אוקיי אז מאז שכתבתי בפעם הקודמת את הסצינה הזאת לא היו לי רעיונות חדשים לקרב, אז אני מניח שאני בינתיים פשוט אסיים אותה ואשים כוכבית לחזור לזה ולהרחיב כאן ב-v2. והאמת כבר קצת שכחתי מה הייתה התכנית שלי לסיים עם זה, אז אני אזכר בזה ואז אכתוב את זה.
ושוב, מה שיעזור לי בקרבות זה פשוט להיצמד לpov ולא לספר את הקרב כמספר כל יודע. טוב איכשהו לא הלך לי עם תיאורי pov, אלא זה פשוט תיאור של מי עושה x. טוב הסצינה הזאת גרועה, לא נורא.
אוקיי אז פה אני מסיים את הסצינה, היא 500 מילים, שזה כמעט כמו הסצינה הקודמת בקרב הזה. אז איכשהו סביר. אני אשים כוכבית, ואתחיל לחשוב על הסצינה הבאה.
הסצינה הבאה היא קרב ליד וודן גאף. שוב, אני חושב שאני אתמקד בכמה דברים שאינם קשורים לקרב, כמו למשל זה שמתחילים לשנע חלק מהכפרים/עיירות לתוך וודן גאף, כעת כשמקומות מיושבים מתחילים לנפול. יש כאן קצת פוטנציאל לטמטום אז אני צריך להיזהר. הנה רצף הארועים כמו שאני מדמיין אותו: לפני הקרב האחרון חיילי וודן גאף נשלחים לערים מיושבות מרכזיות, ומקווים שהם יספיקו להגיב להתקפות בנקודת מיושבות קטנות יותר ליד. ככל שיש יותר התקפות, חלק מהכפרים/עיירות ננטשים מרצון והם מצטרפים לנקודות הגדולות יותר. הבעיה היא שגם שם לפעמים לערים יש קיבולת נמוכה מדי/ גם הן לא בעמדות הגנתיות מדי, ובשלב הזה צריך לעבות את המערך ההגנתי יותר, וחלקם מתפנים לערים גדולות עוד יותר. מבצר וודן גאף הוא עמדה די הגנתית, ולכן הגיוני שלשם יתכנסו ערים מיושבות בסביבה. זה נשמע סביר, סוג של. אני חושב שאני לא אתחיל לכתוב עכשיו, ואקדיש את שאר הזמן שתכננתי לכתוב כדי לתכנן דברים שיקרו בסצינה הזאת, ומחר אולי אוכל לכתוב בצורה יותר ישירה. הסצינה הזאת אמורה לזרום יחסית. הסצינה לאחריה היא שוב ב-c squad, אז היא גם אמורה לזרום יחסית.
-
[b]רשומה שישים ואחת[/b]
אוקיי אז היום אתחיל לכתוב סצינה בוודן גאף. כנראה לא אסיים אותה. יש לי רעיון כללי מאוד לסצינה הזאת, אני אתחיל לכתוב אותה, ונראה לאן זה מתגלגל.
טוב, כבר כתבתי 330 מילים, שהן בערך חצי עמוד, כי זה הכל דיאלוגים. הסצינה הזאת אכן זורמת. עכשיו איזשהו action sequence זריז ואחזור למקדש הג'מוזה. עדיין, כנראה לא אסיים היום.
אני מחבב את לוקאש. ואת הזוכר, ששמו האמיתי הוא סביטרמה, שהוא npc בסליפיווד, אחד מהשניים שקשורים ל jump quest.
"לפני שנים, האצילים לא הבינו מדוע לוקאש התעקש על כך שמבצר וודן גאף יחומש בציוד ארטילרי. הרי מבצר וודן גאף נועד להגן על פני חור בקרקע. אך מפקד המשמר לוקאש התעקש, ודרישותיו נענו. שיקולו היה פשוט למדי: מבצר וודן גאף הוא מבצר. מבצר צריך ציוד ארטילרי להגנה עצמית. ימים שכאלו עזרו לו לשכנע את עצמו שעקשנותו תמיד מתבררת כמבוססת, ומוכיחה את עצמה. "
נהניתי לכתוב את השורות האלו.
אוקיי, אני צריך לכתוב את הקרב הקצר. מה שלא ברור לי זה שיש 20 ק"מ בערך שכמה אזרחים, כלומר אנשים לא חמושים, צריכים לרוץ עד לחומות, כשהם מקבלים סיוע רק בערך כ-500 מטר מהחומות בדמות בליסטראות. ב-20 ק"מ האלו רודפים אחריהם שדים. אוקיי עכשיו הוספתי שזאת מתקפה דרג ד, כלומר אויבים פשוטים בלבד, ולכן אולי לוקאש יכול עם חמישים פרשים וחמישים קשתים רכובים לעכב אותם מספיק כדי לאפשר לאזרחים לרוץ לחומות. אז אני אתאר את הskirmish הזה מחר.