לא נראה לי,עדיין לי יצא הסוף של פייב דיס,אפרופו מה קורה איתך ב-tf6?
ואתה רוצה להירשם למ''ת יוגי הו החדש שלי?
Printable View
לא נראה לי,עדיין לי יצא הסוף של פייב דיס,אפרופו מה קורה איתך ב-tf6?
ואתה רוצה להירשם למ''ת יוגי הו החדש שלי?
[QUOTE=Astral;1230286]לא נראה לי,עדיין לי יצא הסוף של פייב דיס,אפרופו מה קורה איתך ב-tf6?
ואתה רוצה להירשם למ''ת יוגי הו החדש שלי?[/QUOTE]
טוב לפחות כבר ידוע על המדווב האנגלי של אסטרל ושל הבחורה שקרובה ליומה(לא זוכר את שמה)
לא באלי להרשם למשחקי יוגי הו
אני עדיין תקוע בלהביס את ברונו ויזור אני אנסה ביום כיפור לנצח אותם אכשהוא
אתה יודע שבפרק 27 יש פתיח וסיומת חדשים ליוגי הו Z?
עומר התחברת יותר לפרק השני?
לא כול כך האמת.
היי כולם מה קורה?
[QUOTE=Astral;1230291]לא כול כך האמת.[/QUOTE]
מה קרה שאתה לא מתחבר?
אני לא טיפוס של הסיפורים האלה.
[QUOTE=Astral;1230296]אני לא טיפוס של הסיפורים האלה.[/QUOTE]
איזה סיפורים אתה דווקא יותר אוהב?
מישהו פה מדליק חשמל ביום כיפור או שהוא מכבה חשמל ביום כיפור(דעה שלי מוזר)?
ליאור,אני רק מנורות ומאוורר,אני יודע שאני אמור שהנפש צריכה לסבול אבל לא בא לי לחיות באפלה ובחום.
מחשב,טלוויזיה,psp וכו' אני לא מדליק.
ליאור תענה על השאלה.
אוהד,מסתורין,מתח ואימה בעיקר,ולפעמים גם פנטזיה.
[QUOTE=Astral;1230302]ליאור,אני רק מנורות ומאוורר,אני יודע שאני אמור שהנפש צריכה לסבול אבל לא בא לי לחיות באפלה ובחום.
ליאור תענה על השאלה.
אוהד,מסתורין,מתח ואימה בעיקר,ולפעמים גם פנטזיה.[/QUOTE]
למה אתה לא מדליק מחשב?
איזה שאלה?
פשוט ככה.
ותגיד לי למה אתה לא עונה לי לגבי המ''ת
[QUOTE=Astral;1230307]פשוט ככה.
ותגיד לי למה אתה לא עונה לי לגבי המ''ת[/QUOTE]
אני לא ממש טוב ביוגי כפי שראית אז אני לא נרשם
חבל.
וליאור מה קורה עם ה-tf6?
[quote=monster;1230299]מישהו פה מדליק חשמל ביום כיפור או שהוא מכבה חשמל ביום כיפור(דעה שלי מוזר)?[/quote]
אני מתכוון להתעלם באופן מוחלט מכל תקנות יום כיפור.
זה מה שקורה כשאתה מאמין בכל האלים שקיימים. אי אפשר לקיים את החוקים של כולם. אז הפעם האל היהודי מתאכזב שאני לא מקיים את יום כיפור, אבל ביום אחר ישוע הנוצרי יתאכזב מזה שאני לא חוגג את פסחא, וביום אחר אללה יתאכזב שאני לא צם ברמדאן, וביום אחר זאוס יתאכזב מזה שאני לא #^#%$#%$#^$%#% וכיוצא באלו.
Home sweet home.
[QUOTE=Astral;1230302]ליאור,אני רק מנורות ומאוורר,אני יודע שאני אמור שהנפש צריכה לסבול אבל לא בא לי לחיות באפלה ובחום.
ליאור תענה על השאלה.
אוהד,מסתורין,מתח ואימה בעיקר,ולפעמים גם פנטזיה.[/QUOTE]
זה לא כל כך קשור לסבל, גם אלה שלא מדליקים מאווררים ואור ביום כיפור ובשבת לא סובלים מחום ולא חיים בחושך.
מה זה ה"#^#%$#%$#^$%#%" הזה?
[QUOTE=LordAbizi;1230313]אני מתכוון להתעלם באופן מוחלט מכל תקנות יום כיפור.
זה מה שקורה כשאתה מאמין בכל האלים שקיימים. אי אפשר לקיים את החוקים של כולם. אז הפעם האל היהודי מתאכזב שאני לא מקיים את יום כיפור, אבל ביום אחר ישוע הנוצרי יתאכזב מזה שאני לא חוגג את פסחא, וביום אחר אללה יתאכזב שאני לא צם ברמדאן, וביום אחר זאוס יתאכזב מזה שאני לא #^#%$#%$#^$%#% וכיוצא באלו.[/QUOTE]
כול הכבוד לך לורד אביזי שאתה מתעלם מתקנות יום כיפור
[QUOTE=Astral;1230312]חבל.
וליאור מה קורה עם ה-tf6?[/QUOTE]
קרא תגובה בעמוד קודם עניתי לך שם
[quote=Astral;1230316]מה זה ה"#^#%$#%$#^$%#%" הזה?[/quote]
זה אמור להיות איזשהו חג יווני דתי, ומכיוון שאני לא בקיא כל כך בחגים יווניים הלניסטיים, שמתי במקום זה תוים ממלאי מקום.
[QUOTE=Astral;1230316]מה זה ה"#^#%$#%$#^$%#%" הזה?[/QUOTE]
וכולי, וכדומה. וגם אולי חרטה ברטה.
[QUOTE=LordAbizi;1230313]אני מתכוון להתעלם באופן מוחלט מכל תקנות יום כיפור.
זה מה שקורה כשאתה מאמין בכל האלים שקיימים. אי אפשר לקיים את החוקים של כולם. אז הפעם האל היהודי מתאכזב שאני לא מקיים את יום כיפור, אבל ביום אחר ישוע הנוצרי יתאכזב מזה שאני לא חוגג את פסחא, וביום אחר אללה יתאכזב שאני לא צם ברמדאן, וביום אחר זאוס יתאכזב מזה שאני לא #^#%$#%$#^$%#% וכיוצא באלו.[/QUOTE]
אז תבדוק (אבל באמת) מה נשמע לך הכי הגיוני, כי זה לא שהכל צודק, מרבית האמונות סותרות זו את זו
לדוגמא היהדות סותרת את קיומו של אל אחר, ולכן זה לא שאתה צריך לספק את כולם, אם זה באמת היה המצב אז באמת מרבית האנשים היו מתייאשים מזמן.
נ.ב.
הנצרות זאת הדת הכי קלה :big_wink:
[quote=RabbiKingler;1230322]וכולי, וכדומה. וגם אולי חרטה ברטה.
אז תבדוק (אבל באמת) מה נשמע לך הכי הגיוני, כי זה לא שהכל צודק, מרבית האמונות סותרות זו את זו
לדוגמא היהדות סותרת את קיומו של אל אחר, ולכן זה לא שאתה צריך לספק את כולם, אם זה באמת היה המצב אז באמת מרבית האנשים היו מתייאשים מזמן.
נ.ב.
הנצרות זאת הדת הכי קלה :big_wink:[/quote]
לכן אני לא מקיים תקנה של אף דת.
אני מכיר בקיומם של כל האלים, ואני בטוח שהם מבינים למה אני לא יכול לבצע את הפולחן שלהם. אם כמה מהם כועסים עליי שאני לא מקיים את הפולחן שלהם, אז שיתחרו ביניהם על מי שיהרוג אותי מהר יותר. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, הם יהיו בתחרות קשה. (כי כל אל רוצה להוכיח את העליונות שלו בכך שהוא יהרוג אותי ראשון. לכן אם יש שני אלים שרוצים להרוג אותי, אף אחד מהם לא יעצור לנוח, כי אז תהיה לשני הזדמנות לנצח אותו. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, אף אחד מהם לא יצליח להרוג אותי.)
מה קורה כולם?
[QUOTE=LordAbizi;1230323]לכן אני לא מקיים תקנה של אף דת.
אני מכיר בקיומם של כל האלים, ואני בטוח שהם מבינים למה אני לא יכול לבצע את הפולחן שלהם. אם כמה מהם כועסים עליי שאני לא מקיים את הפולחן שלהם, אז שיתחרו ביניהם על מי שיהרוג אותי מהר יותר. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, הם יהיו בתחרות קשה. (כי כל אל רוצה להוכיח את העליונות שלו בכך שהוא יהרוג אותי ראשון. לכן אם יש שני אלים שרוצים להרוג אותי, אף אחד מהם לא יעצור לנוח, כי אז תהיה לשני הזדמנות לנצח אותו. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, אף אחד מהם לא יצליח להרוג אותי.)[/QUOTE]
רק שאין מצב שכל האלים קיימים ביחד...
וה' הוא לא מוחשי כמו אלים אחרים שמתוארים, לדוגמא במתולוגיה האלים מתוארים כאנושיים, הם צריכים לאכול (או שהם לפחות אוכלים) הם ישנים, ויותר חשוב מהכול, הם חושבים והם בעלי רגשות מוחשיים (והם גם עם נטייה קלה ויותר לעצבים). כל אלה לא מתאימים לתיאור של ה', הוא לא מתואר כי אנחנו לא יכולים לתפוס אותו כמו שהוא, אם אנחנו מתארים שהוא כועס (כמו שלפעמים כתוב בתורה) אז זה רק מתאר את הדרך היחידה שבה אנחנו יכולים לקלוט את איך שה' מתייחס אלינו.
לכן הסצנה שתיארת קודם לא יכולה להתרחש.
[quote=RabbiKingler;1230331]רק שאין מצב שכל האלים קיימים ביחד...
וה' הוא לא מוחשי כמו אלים אחרים שמתוארים, לדוגמא במתולוגיה האלים מתוארים כאנושיים, הם צריכים לאכול (או שהם לפחות אוכלים) הם ישנים, ויותר חשוב מהכול, הם חושבים והם בעלי רגשות מוחשיים (והם גם עם נטייה קלה ויותר לעצבים). כל אלה לא מתאימים לתיאור של ה', הוא לא מתואר כי אנחנו לא יכולים לתפוס אותו כמו שהוא, אם אנחנו מתארים שהוא כועס (כמו שלפעמים כתוב בתורה) אז זה רק מתאר את הדרך היחידה שבה אנחנו יכולים לקלוט את איך שה' מתייחס אלינו.
לכן הסצנה שתיארת קודם לא יכולה להתרחש.[/quote]
אבל כל האלים קיימים. אני אסביר לך את הגישה שלי:
יש יקום מקביל ליקום שלנו, שבו כל האלים חיים להם בשלווה. אז האל היהודי לא לובש צורה, אבל הוא עדיין מתהלך שם כמו כל האלים שנראים אנושיים של דתות אחרות. האלים האלו מתחרים בהם על למי יש קהל מאמינים גדול יותר. כל הקרובנות שמקריבים לאל מסויים, נשמרים באוסף שלו, ואז הם מתחרים זה בזה עם האוספים שלהם. אני גם אספר לך מה אני חושב על האל היהודי:
פעם האל היהודי היה שייך לאלים היוונים. אבל הוא היה אל כאפות, ולאלים היווניים בקרוב נמאס ממנו והם נידו אותו. כועס מאוד, החליט האל היהודי להקים את היהדות. תחת ההנחות האלו קל מאוד להסביר את סיפור חנוכה:
לאלים היווניים נמאס סופית מהאל היהודי, והם אמרו לעם שלהם להשמיד את העם היהודי. בדרך כלל, אם זה קורה, האלים נותנים לעמים שלהם להיות מושמדים, כי האל תמיד יכול למצוא עם אחר לאמץ לעצמו. אבל האל היהודי היה כל כך נחוש להתנקם באלים היוונים, שהוא עשה מעשה, שנתפס דבילי במיוחד בקרב האלים האחרים, והוא לעשות נס בקנה מידה אדיר כדי להציל את העם שלו. אך הנס הזה גזל ממנו את כל הכוח ומאז הוא שקע בתרדמת שכזו. (אלים יכולים לבצע ניסים בקני מידות מסויימים, בעיקר כדי לרכוש אמון אצל בני האדם, אבל ביצוע ניסים גדולים מדי גוזל להם יותר מדי כח, כח שהם מקבלים באמצעות האמונה של האנשים בהם. כל עוד הכח לא מגיע לאפס בדיוק אז זה לא נורא, הם יכולים לחכות שימשיכו להאמין בהם ולשחזר כח. אבל ברגע שהכח מגיע לאפס, זהו. אי אפשר לעלות יותר. זה סוף הסיפור.)
זו ההשקפה הדתית שלי על העולם.
הפתיח החדש של נארוטו שיפודן פשוט הזוי בסוף ראיתי שם את צ'איזארד
[quote=monster;1230340]הפתיח החדש של נארוטו שיפודן פשוט הזוי בסוף ראיתי שם את צ'איזארד[/quote]
מה???
אני מסכים שהפתיח מפגר (וכך גם הפרק), אבל צ'אריזרד לא יצא לי לראות ם.ם.ם.ם
[QUOTE=LordAbizi;1230342]מה???
אני מסכים שהפתיח מפגר (וכך גם הפרק), אבל צ'אריזרד לא יצא לי לראות ם.ם.ם.ם[/QUOTE]
זה השניות האחרונות של הפתיח כגשעושים צל על הדמויות אז הקיובי נראה כמו צאריזארד
[quote=monster;1230343]זה השניות האחרונות של הפתיח כגשעושים צל על הדמויות אז הקיובי נראה כמו צאריזארד[/quote]
טוב לא יודע.
אבל מה שחרפן אותי בפרק היה ששוב הם נצחו באמצעות זה שהם זרקו את הספינה שלהם על האויב. (זה קרה גם בפרק עם BATTLESHIP ISLAND שמה הם זרקו את הספינה שלהם מהר געש כדי להטביע את הספינה של הפיראטים ם.ם.ם.ם)
[QUOTE=LordAbizi;1230345]טוב לא יודע.
אבל מה שחרפן אותי בפרק היה ששוב הם נצחו באמצעות זה שהם זרקו את הספינה שלהם על האויב. (זה קרה גם בפרק עם BATTLESHIP ISLAND שמה הם זרקו את הספינה שלהם מהר געש כדי להטביע את הספינה של הפיראטים ם.ם.ם.ם)[/QUOTE]
לא ראיתי תפרק אני מחכה שהפילרים יגמרו
אם המטרה שלך היא למצוא סיבה לדפוק את הראש בקיר, אז הפילרים הם דווקא אפשרות סבירה.
[QUOTE=LordAbizi;1230349]אם המטרה שלך היא למצוא סיבה לדפוק את הראש בקיר, אז הפילרים הם דווקא אפשרות סבירה.[/QUOTE]
תודה על הטיפ
[QUOTE=LordAbizi;1230337]אבל כל האלים קיימים. אני אסביר לך את הגישה שלי:
יש יקום מקביל ליקום שלנו, שבו כל האלים חיים להם בשלווה. אז האל היהודי לא לובש צורה, אבל הוא עדיין מתהלך שם כמו כל האלים שנראים אנושיים של דתות אחרות. האלים האלו מתחרים בהם על למי יש קהל מאמינים גדול יותר. כל הקרובנות שמקריבים לאל מסויים, נשמרים באוסף שלו, ואז הם מתחרים זה בזה עם האוספים שלהם. אני גם אספר לך מה אני חושב על האל היהודי:
פעם האל היהודי היה שייך לאלים היוונים. אבל הוא היה אל כאפות, ולאלים היווניים בקרוב נמאס ממנו והם נידו אותו. כועס מאוד, החליט האל היהודי להקים את היהדות. תחת ההנחות האלו קל מאוד להסביר את סיפור חנוכה:
לאלים היווניים נמאס סופית מהאל היהודי, והם אמרו לעם שלהם להשמיד את העם היהודי. בדרך כלל, אם זה קורה, האלים נותנים לעמים שלהם להיות מושמדים, כי האל תמיד יכול למצוא עם אחר לאמץ לעצמו. אבל האל היהודי היה כל כך נחוש להתנקם באלים היוונים, שהוא עשה מעשה, שנתפס דבילי במיוחד בקרב האלים האחרים, והוא לעשות נס בקנה מידה אדיר כדי להציל את העם שלו. אך הנס הזה גזל ממנו את כל הכוח ומאז הוא שקע בתרדמת שכזו. (אלים יכולים לבצע ניסים בקני מידות מסויימים, בעיקר כדי לרכוש אמון אצל בני האדם, אבל ביצוע ניסים גדולים מדי גוזל להם יותר מדי כח, כח שהם מקבלים באמצעות האמונה של האנשים בהם. כל עוד הכח לא מגיע לאפס בדיוק אז זה לא נורא, הם יכולים לחכות שימשיכו להאמין בהם ולשחזר כח. אבל ברגע שהכח מגיע לאפס, זהו. אי אפשר לעלות יותר. זה סוף הסיפור.)
זו ההשקפה הדתית שלי על העולם.[/QUOTE]
זה בהחלט מעניין, אז אתה טוען שה' בעצם היה חלק מפנטאון אלים אחר כל שהוא, ולאחר מכן הוא נפרד.
נניח שזה מאז התקופה היוונית, באותה תקופה כבר היו כתובים התורה והמשנה.
אפשר להוכיח בקלות שזה לא רק מה שמאמינים בו אלא ממש מה שהיה.
לכן זה היה חייב להיות בתקופה מוקדמת יותר "ההיפרדות" של ה' וכתיבת התורה.
לפני יון לא היו ממש פנטאונים של אלים, לכל עם היה אל שלו, ולכן חייב להיות שגם ה' היה עם עם שלו.
כמובן שאתה לא חייב להגיד שה' היה מאז ומעולם או שהוא היחיד, אבל אז מפריעה לנו השאלה על איך היהדות היא האמונה היחידה שנשארה חיה מאז.
ודרך אגב, אם זאת האמונה שלך, אם אתה חושב שהאמונה שלי זה באיזה אל זקן שהוא יושב לו על איזשהו ענן ועושה לנו שלום (ואולי גם סופר דולרים). אז אני כופר מוחלט מסתבר, אני בכלל לא מאמין בכל בשטויות האלו, זה בכלל נשמע לך הגיוני באיזו צורה שהיא שככה "יש" אלים?
אני מחכה ליום ראשון בשביל לראות את הפרק החדש של זקסל
[QUOTE=Astral;1230356]אני מחכה ליום ראשון בשביל לראות את הפרק החדש של זקסל[/QUOTE]
גם אני לראות תפרק של וואן פיס ושל האנטרXהאנטר
יוגי הו Z לא יוצא בימי שני?
אני גם מחכה ל18 לחודש
אהלן,
איזה כיף עכשיו שבועיים חופש :).
[QUOTE=HapoelImperia;1230362]אהלן,
איזה כיף עכשיו שבועיים חופש :).[/QUOTE]
לי יש לימודים בשבוע ה1 של החופשה :cry:
למה ליאור? ואיך שבוע ראשון? יום רביעי סוכות חח.
קיבלתי אייפד 2, איזה באסה שאי אפשר לפרוץ אותו עדיין.
[QUOTE=HapoelImperia;1230368]למה ליאור? ואיך שבוע ראשון? יום רביעי סוכות חח.
קיבלתי אייפד 2, איזה באסה שאי אפשר לפרוץ אותו עדיין.[/QUOTE]
מראשון עד רביעי ליתר דיוק לומד
יש לו שעתיים תגבור באלקטרוניקה כי הכיתה נכשלה בזה
וביום שלישי יש לי עוד שעתים מתמטיקה חד פעמי
בקיצור היה לי שעתיים למידה וזה לפחות טוב ולא יום שלם
[quote=RabbiKingler;1230354]זה בהחלט מעניין, אז אתה טוען שה' בעצם היה חלק מפנטאון אלים אחר כל שהוא, ולאחר מכן הוא נפרד.
נניח שזה מאז התקופה היוונית, באותה תקופה כבר היו כתובים התורה והמשנה.
אפשר להוכיח בקלות שזה לא רק מה שמאמינים בו אלא ממש מה שהיה.
לכן זה היה חייב להיות בתקופה מוקדמת יותר "ההיפרדות" של ה' וכתיבת התורה.
לפני יון לא היו ממש פנטאונים של אלים, לכל עם היה אל שלו, ולכן חייב להיות שגם ה' היה עם עם שלו.
כמובן שאתה לא חייב להגיד שה' היה מאז ומעולם או שהוא היחיד, אבל אז מפריעה לנו השאלה על איך היהדות היא האמונה היחידה שנשארה חיה מאז.
ודרך אגב, אם זאת האמונה שלך, אם אתה חושב שהאמונה שלי זה באיזה אל זקן שהוא יושב לו על איזשהו ענן ועושה לנו שלום (ואולי גם סופר דולרים). אז אני כופר מוחלט מסתבר, אני בכלל לא מאמין בכל בשטויות האלו, זה בכלל נשמע לך הגיוני באיזו צורה שהיא שככה "יש" אלים?[/quote]
האלים היוונים היו קיימים לפני העם היווני. הם עדיין לא גיבשו לעצמם עם. הם סתם היו קבוצה של אלים שעשו ביניהם הסכם למצוא לעצמם עם ולחלק את השליטה (כדי שכל אל יצטרך לשאת קבוצה קטנה יותר של בני אדם נואשים, כי זה מעצבן נורא לשמוע את התפילות האידיוטיות שלהם).
למעשה יש להפריד את האלים לשניים: אלים שנוצרו לפני שהיו בני אדם שהאמינו בהם, כמו האל היהודי והאלים היוונים ועוד כמה, ואלים שנוצרו כי היו בני אדם שהאמינו בהם. בני אדם יכולים ליצור אלים, אם הם ממש רוצים. אני למשל המצאתי אל אקראיות (הוא אל מרכזי בסיפור שלי), אז מבחינתי הוא גם קיים ביקום האלים. במקרה שלו הכל זה קל, כי אני לא דורש ממנו כלום למעשה. המצאתי את האל הזה כך שכל מה שהוא יעשה זה יטיל קוביות עם אינסוף פאות ולפיהן יחליט מה לעשות. זה דורש כמות כח אפסית, ככה שלמרות שיש לו רק סוגד אחד, הוא לא מת.
יש לי שתי ברירות: או שאין אלים, או שכל האלים קיימים. אין סיבה להאמין שאל אחד קיים יותר מאשר אל אחר. לכן או שאין אלים בכלל, או שכל האלים קיימים באופן שתארתי דלעיל. באיזו גישה בדיוק אני בוחר בכל רגע נתון, זה בהתאם למצב הרוח שלי. לפעמים אני טוען שאף אל לא קיים, ולפעמים אני טוען שכולם קיימים, בהתאם לצרכים שלי. למרות שאני לפעמים הולך עם הגישה של כל האלים קיימים גם כשאין סיבה, סתם כי לכולם כבר נמאס לשמוע מאתיאסטים. אז במקרה הזה אני לוקח את הכותרת של "אולטרתיאיסט" (יאי המצאתי מושג חדש). מכיוון שזו גישה חדשה, בטח אין הרבה לאנשים מה לאמר כדי להתווכח נגדה. בדרך כלל הגישה הזו גורמת לאנשים להזרק אחורה בהפתעה, או לחילופין, לחשוב שאני משוגע, ובזה נגמר הדיון. אם אני אטען שאני אתיאיסט, בנסיבות מסויימות אני עלול להכנס לויכוח שאין לו סוף, כי כולם מוכנים לזה.
[quote=monster;1230373]מראשון עד רביעי ליתר דיוק לומד
יש לו שעתיים תגבור באלקטרוניקה כי הכיתה נכשלה בזה
וביום שלישי יש לי עוד שעתים מתמטיקה חד פעמי
בקיצור היה לי שעתיים למידה וזה לפחות טוב ולא יום שלם[/quote]
אהה חח,
איזה באסה שאי אפשר לפרוץ את האייפד, מה שהורדתי בינתיים זה אפלקציה על מנגות, בקרוב שאני אפרוץ בעזרת ה' בשבוע הבא את האייפד, אני אוכל לראות אנימות מהאייפד בלי תשלום חח (כל האנימות הפופלריות כמו נארוטו, בליץ', גינטאמה, ריבורן, וואן פיס).