-
[QUOTE=LordAbizi;699000]
ג'וני
"רטיקייט, השתמש בחבטת גוף ולאחר מכן בנשיכה" אומר פול מורפי. פיצ'ו שולח את הברקים אל רטיקייט, ובגלל שהוא קרוב זה פוגע ברטיקייט. רטיקייט קופץ ודוחף את פיצ'ו. פיצ'ו משתמש במכת וולט, אך רטיקייט מתגלגל הצידה ומתחמק, ולאחר מכן נע אל פיצ'ו ונושך אותו.
[/QUOTE]
"קדימה סטירה כפולה ואז מכת וולט" אומר לו
-
לי
"אה... הגיוני..." הוא אומר בזמן שהוא מעביר עליך את גלאי המתכות. "בסדר." הוא פותח את הדלת "מר. מורפי, מאתגר" הוא יוצא החוצה ונותן לך להכנס.
תמיר
תראה... אתה מבין מה הבעיה? שכשהעלה נזרק, הוא כבר ינוע בכיוון מסויים. הוא לא יכול לגרום לעלה לשנות כיוון אחרי שהוא נזרק... למרות שעולה בראשי שילוב מעניין של לירות עלי תער למעלה, ואז לזרוק אותם עם הצלפת גפן לכיוון מסויים...
ג'וני
"רטיקייט, שריטות, ולאחר מכן ניב על!" אומר פול מורפי. פיצ'ו נותן לרטיקייט סטירות, ואז רטיקייט שורט אותו. פי'צו קופץ אחורה ודוחף בוולט את רטיקייט. רטיקייט לבסוף נועץ את שיניו בפיצ'ו.
-
[QUOTE=LordAbizi;699231]לי
"אה... הגיוני..." הוא אומר בזמן שהוא מעביר עליך את גלאי המתכות. "בסדר." הוא פותח את הדלת "מר. מורפי, מאתגר" הוא יוצא החוצה ונותן לך להכנס.
[/QUOTE]
אני אומר למורפי"אני מאתגראותך לקרב פוקימונים" נכנכס למכון
-
[QUOTE=LordAbizi;699231]
תמיר
תראה... אתה מבין מה הבעיה? שכשהעלה נזרק, הוא כבר ינוע בכיוון מסויים. הוא לא יכול לגרום לעלה לשנות כיוון אחרי שהוא נזרק... למרות שעולה בראשי שילוב מעניין של לירות עלי תער למעלה, ואז לזרוק אותם עם הצלפת גפן לכיוון מסויים...
[/QUOTE]
אבל ככה זה המתקפה!!! :,(
חוץ מזה,אז מה עם המתקפה עלי קסם?אם אני אלמד אותו אותה לפני סופת עלים,יש אופציה שהוא יוכל ללמוד את סופת העלים כמו שצריך?
-
[QUOTE=LordAbizi;699000]לי
אתה הולך למכון, וכשאתה מגיע למכון אתה רואה את השלט
"מכון העיר מרוול.
סוג: נורמל
מנהיג: פול מורפי.
'כל דבר הוא נורמלי מנקודה מבט מסויימת'" אתה רוצה להכנס אבל אז השומר עוצר אותך.
"לך חמש צעדים אחורה, ותאמר לי למה באת לפה. ואל תגיד לי שאני מדבר שטויות כי מסתבר שמכונות הפכו ליעד תקיפה מועדף על ידי ארגוני פשע בשבוע האחרון" הוא אומר לך ומוציא גלאי מתכות.
ג'וני
"רטיקייט, השתמש בחבטת גוף ולאחר מכן בנשיכה" אומר פול מורפי. פיצ'ו שולח את הברקים אל רטיקייט, ובגלל שהוא קרוב זה פוגע ברטיקייט. רטיקייט קופץ ודוחף את פיצ'ו. פיצ'ו משתמש במכת וולט, אך רטיקייט מתגלגל הצידה ומתחמק, ולאחר מכן נע אל פיצ'ו ונושך אותו.
תמיר
הוא קודם מכוון את הפקעת לכיוון מסויים, ואז מסובב אותה.
האצ'ט
אנא צטט את החלק בתגובה שלי המתייחס אליך... (למרות שכאן זה ממילא לא כל כך משנה כי אני זוכר מה בדיוק קרה, אבל עדיף לא להסתמך על זה, ולצטט)
--
"עדיין אין קרב. קודם צריך להבין איך המתקפות במשחק הזה פועלות. אם לא עשית זאת קודם, קרא את ההערה בדף הראשי של המשחק המייחסת ללימוד מתקפות. תחילה נעסוק במתקפות טריוויאליות. אני אייצר פוקימון." אומר לורד אביזי, ואז שולח מהיד שלו קרן סגולה שבאוויר לובשת צורה של צ'אריזרד. "צ'אריזרד זה פוקימון מושלם בשביל הדבר הזה. תסתכל עליו ותמנה לפחות 5 מתקפות טריוויאליות. אני, אגב, רואה 8 מתקפות כאלה. "[/QUOTE]
[B]" אוקיי, המתקפות שאני רואה זה : תעופה, זנב ברזל, להביור, נשיכה, נגיחה, הטלת שמים, סלאם, בעיטה כפולה "[/B]
-
לי
נתחיל מזה ששכחת להכנס למכון, אבל בסדר.
--
"זה ברור, אחרת לא היו נותנים לך להכנס. עכשיו שתוק ותן לשופט להקריא את הזכויות שלך" הוא אומר, ובינתיים שופט אחד נעמד בצד ולוקח שני דגלים, ושלושה אחרים מתיישבים על יד שולחן שנמצא מול השופט הראשון. על השולחן יש חיישנים ומחשבים.
"קרב מכון העיר מרוול יתחיל כעת. למאמן המכון שלושה פוקימונים, ולכן ניצחון בקרב זה יקרה אם ורק אם המאמן ינצח את מנהיג המכון עם לכל היותר 3 מפוקימוניו. זוהי ההחלטה הבלעדית שלי מתי קרב נגמר. התחילו!" הוא אומר.
"צא בידוף!" אומר פול מורפי ומוציא בידוף.
תמיר
אני יודע, אז אני הצעתי שקודם בלבאזור מכוון, ואז יורה, אבל אתה (אם הבנתי נכון) רוצה שהוא קודם ירה, ואז יכוון...
לגבי עלי קסם, זה יכול להועיל, ואז על ידי שילוב של סופת עלים ועלי קסם תקבל סופת עלי קסם. אבל עלי קסם זה סיפור בפני עצמו.
האצ'ט
"נעבור אחד אחד:
תעופה זה לא מתקפה, זה פשוט יכולת של פוקימונים.
זנב ברזל זה גבולי, מה שאמור להיות זה 'מכת זנב', אבל עם הזמן מכת זנב הופכת לזנב ברזל, בסדר.
להביור ממש לא טריוואלי.
נשיכה ונגיחה זה בסדר גמור.
הטלת שמים... אממ... אני לא בטוח עד כמה ביצוע המתקפה ברור מהשם...
סלאם, אם התכוונת ל'חבטה' אז בסדר.
בעיטה כפולה בסדר, אבל למה דווקא כפולה? הוא יכול לבעוט עד שעוצרים אותו.
סך הכל עלית על מספיק מתקפות טריוויאליות. אוקיי, שלב הבא לימוד מתקפה" אומר לורד אביזי. "להביור אמרת? להביור זה מתקפה לא טריוויאלית. נסה ללמד את צ'אריזארד להביור."
-
[QUOTE=LordAbizi;699841]לי
--
"זה ברור, אחרת לא היו נותנים לך להכנס. עכשיו שתוק ותן לשופט להקריא את הזכויות שלך" הוא אומר, ובינתיים שופט אחד נעמד בצד ולוקח שני דגלים, ושלושה אחרים מתיישבים על יד שולחן שנמצא מול השופט הראשון. על השולחן יש חיישנים ומחשבים.
"קרב מכון העיר מרוול יתחיל כעת. למאמן המכון שלושה פוקימונים, ולכן ניצחון בקרב זה יקרה אם ורק אם המאמן ינצח את מנהיג המכון עם לכל היותר 3 מפוקימוניו. זוהי ההחלטה הבלעדית שלי מתי קרב נגמר. התחילו!" הוא אומר.
[/QUOTE]
אני מוציא את סטרלי ואומר לו"כנף ברזל וניקור על בידוף"
-
[QUOTE=LordAbizi;699841]
תמיר
אני יודע, אז אני הצעתי שקודם בלבאזור מכוון, ואז יורה, אבל אתה (אם הבנתי נכון) רוצה שהוא קודם ירה, ואז יכוון...
לגבי עלי קסם, זה יכול להועיל, ואז על ידי שילוב של סופת עלים ועלי קסם תקבל סופת עלי קסם. אבל עלי קסם זה סיפור בפני עצמו.
[/QUOTE]
נכון,זה מה שאני רוצה.
[URL="http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Leaf_Storm_(move)"]אתה יודע איך המתקפה אמורה להיראות אני מקווה...[/URL]
ובכל זאת,הינה תיאור של המתקפה(על טורטוויג):
Turtwig raises its head and calls out, making multiple leaves gather around it and start to glow green. The leaves then spiral around Turtwig in a tornado-like fashion, then it points its head at the opponent and the leaves fire at it like a cyclone, hitting it hard.
תרגום(על בולבאזר):
בולבאזר גורם לכמות של עלים להתאסף סביבו(מתוכו כמובן) ומתחיל לזהור בירוק.העלים לאחר מכן מסתחררים סביבו כמו טורנדו,ואז הוא מצביע בראשו על היריב והעלים נורים עדיין בצורת טורנדו על היריב.
איך אני אמור לגרום לזה לקרות?!!
(גם עם עלי קסם קשה להסביר)
-
[QUOTE=LordAbizi;699841]לי
--
תמיר
האצ'ט
"נעבור אחד אחד:
תעופה זה לא מתקפה, זה פשוט יכולת של פוקימונים.
זנב ברזל זה גבולי, מה שאמור להיות זה 'מכת זנב', אבל עם הזמן מכת זנב הופכת לזנב ברזל, בסדר.
להביור ממש לא טריוואלי.
נשיכה ונגיחה זה בסדר גמור.
הטלת שמים... אממ... אני לא בטוח עד כמה ביצוע המתקפה ברור מהשם...
סלאם, אם התכוונת ל'חבטה' אז בסדר.
בעיטה כפולה בסדר, אבל למה דווקא כפולה? הוא יכול לבעוט עד שעוצרים אותו.
סך הכל עלית על מספיק מתקפות טריוויאליות. אוקיי, שלב הבא לימוד מתקפה" אומר לורד אביזי. "להביור אמרת? להביור זה מתקפה לא טריוויאלית. נסה ללמד את צ'אריזארד להביור."[/QUOTE]
[B]" בסדר גמור צ'אריזארד, המתקפה שאתה הולך ללמוד היא להביור, שבה בעצם אתה תוציא כמות לא קטנה של אש מהפה שלך, לכיוון היריב... צ'אריזרד, נסה להשתמש בלהביור! "[/B]
-
לי
"בידוף, תקוף בדחיפה, ולאחר בחיתוך!" אומר פול מורפי. סטארלי עף לעבר בידוף ומכה בו עם הכנפיים. לאחר מכן בידוף קופץ ודוחף את סטארלי אחורה. בידוף מסתער על סטארלי וחותך אותו עם השיניים שלו. לבסוף סטארלי מנקר את בידוף.
תמיר
אני נכנע. מעכשיו, אם יש הסבר נורמלי למתקפה אז אני אתעקש עליו, אם אין אז גם הסבר לא נורמלי יתקבל. הוא יכול לשלוט בעלים אחרי שהוא יורה אותם[b] אבל[/b] זה דורש ממנו ריכוז רב וככל הנראה בזמן שהוא עושה את זה הוא פתוח למתקפות, וקשה לו להתגונן.
האצ'ט
כדי לא להכביד על העמוד כדאי למחוק מהציטוט כל חלק שאינו נוגע אליך.
-
"זה כמעט בסדר גמור, חסר רק אולי לציין שהאש הזו נמצאית בצ'אריזרד. בלהביור צ'אריזרד לוקח את האש שנמצאית בגוף שלו, שולח אותה מהפה בתור אלומה אחידה של אש. זה פחות או יותר להביור. ובכן יש שאלות על העניין של התקפות טריוויאליות ולא טריוויאליות?" אומר לורד אביזי.
-
[QUOTE=LordAbizi;702285]לי
"בידוף, תקוף בדחיפה, ולאחר בחיתוך!" אומר פול מורפי. סטארלי עף לעבר בידוף ומכה בו עם הכנפיים. לאחר מכן בידוף קופץ ודוחף את סטארלי אחורה. בידוף מסתער על סטארלי וחותך אותו עם השיניים שלו. לבסוף סטארלי מנקר את בידוף.
/QUOTE]
אני אומר לסטארלי" ניקור וכנף ברזל על בידוף"
-
[QUOTE=LordAbizi;702285]
תמיר
אני נכנע. מעכשיו, אם יש הסבר נורמלי למתקפה אז אני אתעקש עליו, אם אין אז גם הסבר לא נורמלי יתקבל. הוא יכול לשלוט בעלים אחרי שהוא יורה אותם[b] אבל[/b] זה דורש ממנו ריכוז רב וככל הנראה בזמן שהוא עושה את זה הוא פתוח למתקפות, וקשה לו להתגונן.
[/QUOTE]
יאי!
וסבבה לגמרי...
--
"תשתמש בסופת עלים בולבאזר!"
-
[b]" כן, יש לי שאלה... חייבים מתקפה אמיתית? או שאפשר לעשות משהו מיוחד... נגיד בקרב זוגות, שמישהו עושה עליי תער ואז צ'אריזרד להביור וזה מדליק את העלים ? "[/b]
-
לי
"בידוף, תקוף בחיתוך ולאחר מכן בנגיחה!" אומר פול מורפי. סטארלי מנקר את בידוף, ואז בידוף קופץ וחותך אותו עם שיניו. סטארלי מתרחק אחורה ואז תוקף עם כנפיו את בידוף. בידוף לבסוף נוגח בסטארלי.
תמיר
בלבאזור שולח עלים במערבולת מעלה. העלים פחות או יותר מסתובבים מסביבו.
האצ'ט
"כן. כמובן. יש חוקים מאוד ברורים לזה. אם מתקפה קיימת במציאות, אז כדי להסביר אותה נותנים הסבר נורמלי (שמסתמך במידת האפשר על חוקי הפיזיקה של העולם האמיתי), ואם אין כזה, (כלומר המתקפה סותרת את חוקי הפיזיקה) אז אפשר הסבר לא נורמלי. אם אתה ממציא מתקפה, אתה חייב לתת לה הסבר נורמלי. הדוגמא שנתת היא אפילו לא להמציא מתקפה, אלא זה סוג של קומבו. מה גם, שהקומבו הזה לא נראה לי כל כך טוב, כי המתקפה גחלת של צ'אריזרד בערך נותנת את אותו אפקט, ואם צ'אריזרד ישקיע יותר מדי אש, אז העלים ישרפו לפני שיפגעו במטרה. זה ברור?" אומר לך לורד אביזי.
-
[QUOTE=LordAbizi;705230]לי
"בידוף, תקוף בחיתוך ולאחר מכן בנגיחה!" אומר פול מורפי. סטארלי מנקר את בידוף, ואז בידוף קופץ וחותך אותו עם שיניו. סטארלי מתרחק אחורה ואז תוקף עם כנפיו את בידוף. בידוף לבסוף נוגח בסטארלי.
[/QUOTE]
אני אומר לסטארלי"רוח חזקה וכנף ברזל על בידוף"