חחח מפגרים
Printable View
חחח מפגרים
עברנו רבע מהדרך.
עוד נצליח.
ברצוני לספר לכם על הטור ההרמוני. זה סכום המספרים אחד ועוד חצי ועוד שליש ועוד רבע וכן הלאה.
אף על פי שזה נראה כאילו בכל שלב מוסיפים תוספת ממש זניחה לסכום המספרים הזה, מסתבר שאם תחברו מספיק מספרים, הטור שלכם יעקוף כל מספר. אפשר לראות את זה באופן הבא: 1 זה 1, חצי זה חצי, שליש ורבע כל אחד מהם גדול מ-1/4, אז למעשה 1/3 +1/4 גדול מ-1/4 +1/4 שזה חצי. חמישית + שישית + שביעית + שמינית גודל יותר מ-שמינית+שמינית+שמינית+שמינית שזה גם חצי. ואפשר להמשיך באופן הזה ולקבל שהסכום הזה יגדל לאינסוף.
מסקנה: גם משהו שקורה בקצב אפס, יכול לא להיעצר ולגדול עד אינסוף.
חחח נחמד.
[QUOTE=LordAbizi;1505392]ברצוני לספר לכם על הטור ההרמוני. זה סכום המספרים אחד ועוד חצי ועוד שליש ועוד רבע וכן הלאה.
אף על פי שזה נראה כאילו בכל שלב מוסיפים תוספת ממש זניחה לסכום המספרים הזה, מסתבר שאם תחברו מספיק מספרים, הטור שלכם יעקוף כל מספר. אפשר לראות את זה באופן הבא: 1 זה 1, חצי זה חצי, שליש ורבע כל אחד מהם גדול מ-1/4, אז למעשה 1/3 +1/4 גדול מ-1/4 +1/4 שזה חצי. חמישית + שישית + שביעית + שמינית גודל יותר מ-שמינית+שמינית+שמינית+שמינית שזה גם חצי. ואפשר להמשיך באופן הזה ולקבל שהסכום הזה יגדל לאינסוף.
[B]מסקנה: גם משהו שקורה בקצב אפס, יכול לא להיעצר ולגדול עד אינסוף.[/B][/QUOTE]
נשמע כמו תקופת בית הספר שלי, sadly
גם שלי...
וואט דה פאק.. חצי שנה לרבע נו"ד? מוגזם..
אז כמה זמן עד שנסיים אותו?
[QUOTE=Hit Man;1505401]אז כמה זמן עד שנסיים אותו?[/QUOTE]
העיקרשהתגעגעתאליי
אני רואה שהאתר פעיל מתמיד
מה זאת אומרת? הוא כל כך פעיל שמחר רותם עושה אקזיט במליונים!
"פעיל"
למה כולם ממשיכים להתלונן על זה לול
כאילו
הייתי רוצה שיהיה פעיל
אבל כלכך קל להבין למה, במיוחד לאור העובדה שגם אני לא פה בשביל להגיב
אז אני לא מחפש לציין את זה שוב ושוב
וזה גם סוגשל הגיוני, בהתחשב בעובדה שה"דור הקודם" כבר אחרי צבא+כנראה נשוי, הדור ה"נוכחי" בבגרויות/צבא, והדור ה"חדש"...לא קיים.