רק כשר אני בחיים לא אעלה בדעתי אפילו לאכול דבר לא כשר
Printable View
רק כשר אני בחיים לא אעלה בדעתי אפילו לאכול דבר לא כשר
דתי אז כן.
כן, אני אוכל כשר...
כע
כן
אולי פעם להפריד בין בשר לחלב היה אקטואלי
היום, כשאני מקבל את הבשר שאני אוכל ואת החלב שאני שותה ממקומות כל כך מרוחקים, אני לא מוצא סיבה להפריד ביניהם
לא
כשר ורק כשר!
ברור שאני אוכל כשר,צריך לשמור על אמונה שלמה,ואני שומר מצוות ואוכל כשר כל הזמן
כשר
[quote=yuval2132131;849128]קודם כל אני גבר אתה יכול לבוא לבדוק
ואני פעם לא הייתי אוכל כשר כי לא ידעתי מזה כשר ולא כשר ככה ההורים שלי חינכו אותי ואז לא זוכר באיזה גיל זה היה נראלי באזור הבר מיצווה דיברתי עם הרב והבנתי דברים לא עשו לי שטיפת מוח או משהו אבל האירו בעיני דברים שלא ידעתי עליהם הראו לי דברים בתנ"ך וכל מיני כאלה זה שעכשיו אני דתי גדול אבל אני חושב שהמינימום זה לשמור כשרות דעה שלי ואיך שאתם חושבים זאת דעתכם לא התכוונתי לפגוע או להעלים (וכשאמרתי מפגרים התכוונתי לזה שהם מאמינים בישו וכל זה שהם פגרים שהם מאמנים בזה וזה זכותם.... לא אומר להם להיות יהודים פתאום אם הם רוצים להיות יהודים אז סבבה) זה מה שיש לי להגיד כל מי שהעלבתי אותו סליחה באמת....
שיהנה מהאוכל הלא כשר (פעם גם הייתי אוכל אז אני יודע שזה טעים מאד חוץ מבייקון/כל סוג של אוכל מחזיר אני בחיים לא הייתי אוכל בלי שום קשר לדת חזיר זה חיה מלוכלכת) אבל תהנו שיהיה לכם בתיאבון...[/quote]
לילדים כמוך אין לי כבוד ואני מצטער על זה.
הרב של הבר מצווה תמיד עושה "שטיפת מוח "
גם לי היה רב ,אבל אני בא עם דעה חזקה שאי אפשר לשנות .
ועל פי מה שאתה אומר ,אני רק רוצה להגיד ,שיש יהודים ,הכי חזקים בדת והכל ,אוכלים לא כשר בשבת.
60% ממדינת ישראל חילוניים ואי אפשר לשנות את זה ,אני פשוט מבין מה הרב שלך אמר לך אז אני מבין למה התכוונת מקודם.
אתה רוצה לדעת מה זה תנ"ך בשבילי?
מקצוע בבית ספר.
[QUOTE=yuval2132131;849128]קודם כל אני גבר אתה יכול לבוא לבדוק
ואני פעם לא הייתי אוכל כשר כי לא ידעתי מזה כשר ולא כשר ככה ההורים שלי חינכו אותי ואז לא זוכר באיזה גיל זה היה נראלי באזור הבר מיצווה דיברתי עם הרב והבנתי דברים לא עשו לי שטיפת מוח או משהו אבל האירו בעיני דברים שלא ידעתי עליהם הראו לי דברים בתנ"ך וכל מיני כאלה זה שעכשיו אני דתי גדול אבל אני חושב שהמינימום זה לשמור כשרות דעה שלי ואיך שאתם חושבים זאת דעתכם לא התכוונתי לפגוע או להעלים (וכשאמרתי מפגרים התכוונתי לזה שהם מאמינים בישו וכל זה שהם פגרים שהם מאמנים בזה וזה זכותם.... לא אומר להם להיות יהודים פתאום אם הם רוצים להיות יהודים אז סבבה) זה מה שיש לי להגיד כל מי שהעלבתי אותו סליחה באמת....
שיהנה מהאוכל הלא כשר (פעם גם הייתי אוכל אז אני יודע שזה טעים מאד חוץ מבייקון/כל סוג של אוכל מחזיר אני בחיים לא הייתי אוכל בלי שום קשר לדת חזיר זה חיה מלוכלכת) אבל תהנו שיהיה לכם בתיאבון...[/QUOTE]
אז מה עם הם מאמינים בישו ?היהודים מאמינים בהרבה דברים שלדתות אחרות זה נראה פסיכי אנחנו מתפללים לאוויר.
אנחנו היהודים מאמינים שאיזה איש נתן מכה בסלע ויצא ממני מים, שאפשר לחצות ימים לשניים
תהיה מציאותי.
אנחנו הרגנו בשבילם את המשיח זה נראה לך בסדר ?
במקום להיות ראש סגור ולהאמין לכל שטות שאומרים לך תעמוד על הדעה שלך.
אתה לא יודע כמה התאפקתי לא לצאת עליך בהתחלה אבל י גבול להגיד לדתות אחרות שהן מפגרות בגלל האמונה שלהם זה שפל מאוד שפל .
הדעה שלי על ישו זה שהכל בלוף מומצא כאילו מה הוא באמת עשה שונה מ5000 הנביאים המזויפים האחרים באותה תקופה
שיהנה מהאוכל הלא כשר (פעם גם הייתי אוכל אז אני יודע שזה טעים מאד חוץ מבייקון/כל סוג של אוכל מחזיר אני בחיים לא הייתי אוכל בלי שום קשר לדת חזיר זה חיה מלוכלכת) אבל תהנו שיהיה לכם בתיאבון...[/QUOTE]
יש לי כמה בעיות עם מה שאתה כותב.
אני, בתור יהודי דתי לא מסכים עם רוב הדברים שאתה אומר.
זה שאתה אומר שהנוצרים מפגרים רק בגלל השקפות הדת שלהם זה לא נכון ולא בסדר לומר.
אני זוכר שפעם גם אני חשבתי שכל מה שהם מאמינים בו זה בולשיט, וטיפשי שהם מאמינים בו.
היום אני עדיין חושב שזה בולשיט, אבל זה שהם מאמינים בזה- זכותם המלאה.
אני גם חושב שיש דרך לומר את הדברים האלה.
אתה יכול לומר ״אני לא מסכים עם מה שהם מאמינים בו אבל שהם יעשו מה שהם רוצים״.
חוץ מזה, לפי דעתי צריך לדעת להיות קודם כל בן-אדם ורק אחר כך לעשות את שאר המצוות.
כמו שכתוב ״דרך ארץ קדמה לתורה״. ותזכור שגם בית שני הוחרב על דברים כאלה בדיוק.
[QUOTE=ErWiN.W;849155]לילדים כמוך אין לי כבוד ואני מצטער על זה.
הרב של הבר מצווה תמיד עושה "שטיפת מוח "
גם לי היה רב ,אבל אני בא עם דעה חזקה שאי אפשר לשנות .
ועל פי מה שאתה אומר ,אני רק רוצה להגיד ,שיש יהודים ,הכי חזקים בדת והכל ,אוכלים לא כשר בשבת.
60% ממדינת ישראל חילוניים ואי אפשר לשנות את זה ,אני פשוט מבין מה הרב שלך אמר לך אז אני מבין למה התכוונת מקודם.
אתה רוצה לדעת מה זה תנ"ך בשבילי?
מקצוע בבית ספר.[/QUOTE]
מה שאתה אומר על הרב של הבר מצווה לא בהכרח נכון.
אני לא מכיר את הרב שהיה כך אישית, אבל אי אפשר להכליל את כל הרבים על איך שהיה הרב שלך,
ולגבי היהודים ש׳חזקים בדת׳ הם מסורתיים, לא דתיים.
יש הבדל בניהם ואי אפשר לומר על אדם שהוא חזק בדת אם הוא לא שומר על כל המצוות.
כמובן שאפשרי שהוא מאמין בה׳ מאוד, אבל מה בדיוק הטעם בלהאמין בלי לקיים את מה שאתה מאמין בו אמר?
[quote=מיכאל 357;849186]
מה שאתה אומר על הרב של הבר מצווה לא בהכרח נכון.
אני לא מכיר את הרב שהיה כך אישית, אבל אי אפשר להכליל את כל הרבים על איך שהיה הרב שלך,
ולגבי היהודים ש׳חזקים בדת׳ הם מסורתיים, לא דתיים.
יש הבדל בניהם ואי אפשר לומר על אדם שהוא חזק בדת אם הוא לא שומר על כל המצוות.
כמובן שאפשרי שהוא מאמין בה׳ מאוד, אבל מה בדיוק הטעם בלהאמין בלי לקיים את מה שאתה מאמין בו אמר?[/quote]
בתכל'ס אחי
כמו שכתבו פה "איש באמונתו יחיה "
דרך ארץ קדמה לתורה! ולדעתי המשפט הזה צריך לסיים את האשכול.