כי הם לומדים תורה ומקבלים כסף מהמדינה ומשתמטים מצהל :,(
Printable View
כי הם לומדים תורה ומקבלים כסף מהמדינה ומשתמטים מצהל :,(
תשתדל לא לגלוש לנושאים שלא קשורים למה שפתחת.
שאלת למה צריך תנ"ך? עניתי לך דוגמא בולטת לאנשים שזקוקים לתנ"ך, לילדים שחיים תנ"ך.
זהו!
[QUOTE=~Dragon Core~;871455]תשתדל לא לגלוש לנושאים שלא קשורים למה שפתחת.
שאלת למה צריך תנ"ך? עניתי לך דוגמא בולטת לאנשים שזקוקים לתנ"ך, לילדים שחיים תנ"ך.
זהו![/QUOTE]
הכוונה למה צריך את זה בבתי ספר לא דתיים...
תגיד לי? התנ"ך זה רק לדתיים? למה, אתה לא יהודי?
אבל למה צריך ללמוד דת בבית ספר אזורי! מי שרוצה ללמוד תורה (רק חרדים ודתיים) שילמד בעצמו
[QUOTE=~Dragon Core~;871457]תגיד לי? התנ"ך זה רק לדתיים? למה, אתה לא יהודי?[/QUOTE]
אני אוהב מאוד את התנ"ך ואת אלוהים ולא פחות יהודי ממך למרות שאת רוב המצוות אני לא מקיים.
אמרת למה זה עוזר רק במקרה של בתי ספר דתיים ולא במקרה של בתי ספר רגילים.
אתה מוכן להסביר לי למה? תנ"ך לידיעתך זה אחד הדברים החשובים ביותר לידיעה, זאת ההסטוריה בהתגלמותה...
ונתתי דוגמא לגבי חרדים... לא אמרתי שרק להם התנ"ך מתאים...
[QUOTE=~Dragon Core~;871462]אתה מוכן להסביר לי למה? תנ"ך לידיעתך זה אחד הדברים החשובים ביותר לידיעה, זאת ההסטוריה בהתגלמותה...[/QUOTE]
זאת סיבה הגיונית למה צריך ללמוד בבתי ספר רגילים.
היסטוריה זה דבר חשוב מאוד וכפי שאומר הפתגם המפורסם "אם לא נדע את העבר שלנו, איך נחיה את העתיד?".
בדיוק... בגלל זה אני מסביר, שיש אנשים שחיים את התנ"ך ויש שלומדים על עברם, איני מזלזל באיש.
[QUOTE=~Dragon Core~;871446]סליחה רותם אבל למה לא בדיוק?[/QUOTE]
כי הוא שאל שאלה בקשר למקצועות שלומדים בבתי ספר (כמו הבית ספר שלו) שלדעתו הם לא עוזרים בחיים.
אז חוץ מאחוז וחצי בפורום אף אחד פה לא לומד בבתי ספר חרדים.
וגם בגלל שזה עלול לגרור למריבות פה בפורום .. מה שכבר קרה.
בכל מקרה,
אל תבין אותי לא נכון, אני דתי ואני ממש לא נגד חרדים או לימוד תורה חס וחלילה. אבל זה פשוט לא מתאים לנושא ואני לא רוצה שזה יגרר למה שזה כבר נגרר.
אז לא לדון על זה יותר בבקשה.
שוב חוץ מהמקרים החברתיים מקצועית משהו שלמדתם בבית ספר עזר במשהו ישירות ?
[QUOTE=Guille;871476]שוב חוץ מהמקרים החברתיים מקצועית משהו שלמדתם בבית ספר עזר במשהו ישירות ?[/QUOTE]
אתה מדבר על כיתה ג'...
לאט לאט זה נבנה עם השנים ועכשיו ככל שאני מתקדם בכיתות לקראת הסוף אני רואה כמה כל מקצוע חשוב ועוזר.
כל מקצוע תורם את שלו,חלק פחות וחלק הרבה יותר.
דרך אגב איזה כיתה אתה?
אתה לומד את כל הדברים האלה... כי אתה עדיין לא מת.
כשתמות תוכל לקבוע האם עזר לך משהו מכל מה שלמדת או לא.
היות ואתה עדיין חי, אז החיים שלך אקראיים מאוד, ולכן כל דבר יכול לקרות, ולכן גם ייתכן מצב שידע מסוג זה או אחר יבוא לך לעזר. זה הכל תלוי מה אתה רוצה לעשות... היות ואין לך מושג מה אתה רוצה לעשות, אז אתה לומד הכל כדי שתהיה לך בחירה.
אחרי הכל, ניתן לבצע את הבחירה הטובה ביותר רק אם יודעים היטב את כל האפשרויות.
כמעט כלום לא עוזר המקצועות שהכי עוזרים . יש להם מגמות בתיכון \ חטיבה .
אנגלית אני מסכים שהיא מאד עוזרת , לשון והבעה גם חשוב, מתמטיקה הבסיסית לא משוואות וזה , ואזרחות .
ויש את המקצועות שמובילים אותך לעבודות : עיצוב , מחשבים , ביולוגיה , כימיה , פיזיקה , גאומטריה- הנדסה , חשבונאות , מחשבים , אלקטרוניקה (זה חלק מפיזיקה) , מכונאות , אוטותרוניקה ועוד הרבה.
אני כיתה י אבל אני רואה שדברים מכיתה ג + לא עזרו לי לכלום