אנטישמיות
Printable View
אנטישמיות
[quote=King of skulls;953569]אנטישמיות[/quote]
זאת ממש לא הסיבה...
היטלר הרג יהודים.
[quote=שלושה מחוזות;953589]היטלר הרג יהודים.[/quote]
זאת לא הסיבה...
היטלר ראה שיהודים מצליחים יותר בעולם ובגרמניה והוא התחיל לעשות עליהם פרסום שלילי. הוא גייס לעצמו צבא ש"הופנט" על ידי אמרותיו של היטלר ויצא כדי להשמיד את היהודים וכל מי שהיה יוצא דופן מבחינת דת, גזע ומין.
[quote=norvezzo;953787]היטלר ראה שיהודים מצליחים יותר בעולם ובגרמניה והוא התחיל לעשות עליהם פרסום שלילי. הוא גייס לעצמו צבא ש"הופנט" על ידי אמרותיו של היטלר ויצא כדי להשמיד את היהודים וכל מי שהיה יוצא דופן מבחינת דת, גזע ומין.[/quote]
זה הרבה יותר נרחב מסתם היטלר אחד שהחליט להשמיד יהודים...
זה מה שגרם לשואה ולא למלחמת העולם השנייה שהיא הרבה יותר משואה...
רמז: מדיניות תוקפנית לעומת מדיניות פיוס...עליית משטר נאצי...המצב לאחר מלחמת העולם השנייה.
[quote=~גלואה Αυολακγ~;959854]רמז: מדיניות תוקפנית לעומת מדיניות פיוס...עליית משטר נאצי...המצב לאחר מלחמת העולם השנייה.[/quote]
מלחמת העולם השנייה נפתחה באופן רשמי בגלל פלישתה של גרמניה לפולין, שהייתה בברית עם אנגליה וצרפת (נראה לי).
בנוסף, אנגליה וצרפת כדמוקרטיות ליבלריות לא יכלו לעמוד מנגד משטר נאצי פאשיסטי.
בהתחלה ניסו אנגליה וצרפת להרגיע את הרוחות בכך שהתעלמו מאיחוד גרמניה ואוסטריה ופלישת גרמניה לצ'כסלובקיה. דברים שנאסרו בהסכם וורסאי. בנוסף גרמניה חרגה מהגבלות הצבא שלה ובכל זאת סלחו אנגליה וצרפת.
לכן כאשר פלשה לפולין ידעו האנגלים והצרפתים שעוד קצת ויצאו אהבלים ולכן נכנסו למלחמה.
יש מצב שיש עד סיבות אבל אני לא זוכר אותן עכשיו.
[quote=Dr.Pizza;959930]מלחמת העולם השנייה נפתחה באופן רשמי בגלל פלישתה של גרמניה לפולין, שהייתה בברית עם אנגליה וצרפת (נראה לי).
בנוסף, אנגליה וצרפת כדמוקרטיות ליבלריות לא יכלו לעמוד מנגד משטר נאצי פאשיסטי.
בהתחלה ניסו אנגליה וצרפת להרגיע את הרוחות בכך שהתעלמו מאיחוד גרמניה ואוסטריה ופלישת גרמניה לצ'כסלובקיה. דברים שנאסרו בהסכם וורסאי. בנוסף גרמניה חרגה מהגבלות הצבא שלה ובכל זאת סלחו אנגליה וצרפת.
לכן כאשר פלשה לפולין ידעו האנגלים והצרפתים שעוד קצת ויצאו אהבלים ולכן נכנסו למלחמה.
יש מצב שיש עד סיבות אבל אני לא זוכר אותן עכשיו.[/quote]
אני אקבל תשובה זאת עקב כך שהיא התשובה הכי קרובה לפתרון(והיא מאוד קרובה...).
+2 נקודות.
חידה 7:
רמת קושי: בינוני
מה הסיבות לפרוץ מלחמת העולם הראשונה?
מחלוקות קודמות שלא יושבו
מערכת הבריתות המסועפת
ממשל מפותל ולא אחיד
העיכובים וחוסר ההבנה בתקשורת הדיפלומטית
מרוצי רכישת הנשק
התכנון הצבאי המאובן והלא-גמיש
הסיבות לפרוץ מלחמת העולם הראשונה הם:הדאגות האוסטרים באשר לביטחון אזורי גדלו כאשר שטחי האימפריה, הגובלים בסרביה, כמעט שהוכפלו, כתוצאה ממלחמות הבלקן.
ההתנקשות בפרנץ פרדיננד ביוני 1914 הביאה עמה את ההזדמנות שאותה חיפשו כמה מנהיגים אוסטרים לבוא חשבון עם הממלכה הסלאבית.
יש עוד סיבות אבל אני לא יודע אותם
[quote=norvezzo;959941]מחלוקות קודמות שלא יושבו
מערכת הבריתות המסועפת
ממשל מפותל ולא אחיד
העיכובים וחוסר ההבנה בתקשורת הדיפלומטית
מרוצי רכישת הנשק
התכנון הצבאי המאובן והלא-גמיש[/quote]
[quote=King of skulls;959949]הסיבות לפרוץ מלחמת העולם הראשונה הם:הדאגות האוסטרים באשר לביטחון אזורי גדלו כאשר שטחי האימפריה, הגובלים בסרביה, כמעט שהוכפלו, כתוצאה ממלחמות הבלקן.
ההתנקשות בפרנץ פרדיננד ביוני 1914 הביאה עמה את ההזדמנות שאותה חיפשו כמה מנהיגים אוסטרים לבוא חשבון עם הממלכה הסלאבית.
יש עוד סיבות אבל אני לא יודע אותם[/quote]
בגלל שאתם די משלימים אחד את השני כל אחד מכם יקבל נקודה אחת.
חידה 8:
רמת קושי: בינוני
באיזה תאריך הסתיימה המלחמה הקרה?
1939
[quote=King of skulls;959956]1939[/quote]
טעות.
המלחמה הקרה...
אוגוסט 1945?