-
MarshMellow, בעניין משחקי התפקידים אני חולק עליך, אך אין זה המקום כאן לדון בזה.
לנושא:
לדעתי, כמו כל תורה מדעית שהסתמכה על אינטואיציה, גם חוקי הפורום האלו הגיעו לפרדוקסים וסתירות. מה שעכשיו צריך לעשות זה למחוק את כל החוקים ולהתחיל לבנות את חוקי הפורום מחדש, לפי כללים הרבה יותר ברורים ומוגדרים היטב. הבעיה היא, שהחוקים היום הם ערטילאיים, ולא ממש ברור מה מתאים כאן למה (למשל, סמכויות וכח שלטון של כל דרגת הנהלה).
לפי כך, צריך לקחת את תשתית החוקים הבסיסית ביותר: הזכויות הבסיסיות וחוקי האדם והאזרח, ולנסות לבנות על גבי זה חוקים של הפורום. אם ננסה לעוות מעט את החוקים האלו כדי ליצור חוקים מקובלים על דעת הכל של חוקי פורום, נקבל חוקים מוגדרים היטב, שמסבירים היטב מה מותר ומה אסור, ומה כל עצם בפורום הזה יכול לעשות.
דא עקא, רוב הסיכויים שההצעה שאני מעלה כעת אינה ישימה, וקשה מדי לביצוע.
-
[quote=Ilan;1018082]
למה לא פנינו לעומר חת"ם ? כי הוא מנהל חת"ם אף אחד לא חושב עליו כפקח[/quote]
חבל נורא.
אני עדיין פקח לכל דבר ואם למישהו יש בעיה הוא יותר ממוזמן לפנות אליי.
-
לא קראתי את הנושא חוץ מההודעה הראשית, יש לי רק מילה אחת שתסכם את כל הנושא הזה בלי לקרוא את התגובות- [b]ביזיון[/b].
הפורום מתנהל בצורה כזאת:
מנהל ראשי
פקח וחצי וגם הפקח וחצי הזה הולך ליפול כל רגע
מנהלי הפורומים שרק מנסים לעשות משהו אבל לצערם הם לא מצליחים.
הבעיה העיקרית פה היא המנהל הראשי של הפורום- אלכס. אני לא מתכוון לפגוע בך אבל אתה חייב לשנות את ההתנהגות הדיקטטורית שלך והנעילות נושאים האלה של משתמשים בטענה שזה "ימנע ספאם" כי אתה מפחד ממה שיגידו עלייך. אתה חייב לדבר אל הקהילה, להבין מה רוצים ממך [b]ולהשתנות [/b]ברגע שתעשה את זה אני מבטיח לך שכל הקהילה תתנהג אלייך יפה ויהיה פה סדר בפורום, ההנהלה פה תתחיל לעבוד נורמאלי ונוכל להיות [b]פורום[/b] ולא שכונה שרק החזק שורד בה.
-
הבעיה פה היא אלכס.
ספרתי כבר בערך 7 משתמשים שמתים שהוא יעוף מפה רק בנושא הזה (שלא לדבר על כול אלה שנמצאים בבאן)
זאת הבעיה היחידה, וכשהיא תיפתר אז זה יוביל גם לפיתרון של שאר הבעיות
כי בינתיים כול תלונה או ניסיון לשנות משהו נסגר ב"ננעל למניעת ספאם".
-
בכללי הפורום סבבה עכשיו לא אכפת לי מהשטויות של אלכס יש לי בעיה רק עם חוק אחד ואם משהו בהנהלה הכללית אבל אני מעדיף לשמור את זה לעצמי
-
הבעיה שלי היא בעיקר זה שנועלים במקום לתת תשובה עם תירוץ שזה ננעל למניעת ספאם
אם יש ספאם, שיתנו אזהרה, לא נועלים נושא שלם בגלל זה~
-
למרות שלא רציתי לפרסם את זה כאן ההנהלה החליטה שהנושא הזה הוא המקום לפרסם את זה, אז זה יפורסם כאן ומי שיראה יראה. נ"ב- אם מנהל יודע שהנושא נפתח במקום לא נכון ולא יכול לנעול אותו, למה הוא מגיב שם ולא מחכה שפקח יגיב?
אוקיי, אני די בטוח שכמה אנשים בפורום יחליטו לצאת נגד התגובה הזו, אבל אני בא כדי לעזור למשתמשים.
אני מבין שהמצב רע, אבל הרבה מאוד מהבעיות פה אתם יצרתם. אני מציע שינוי בגלל המצב הבעייתי הזה, ששני הצדדים צריכים לעשות. בגלל שהנושא הזה הוא חפירה עצומה, יש פה ספויילרים, ואתם תקראו את מה שנראה לכם חשוב לפי הכותרות. בכל הנושא אני מתייחס למשתמשים כאל הם ולא כאילו אני אחד מהם, בגלל שאני לא הייתי בפורום הרבה זמן, ולכן אני לא יכול להימנות איתם. אני לא עם אותה דעה כמו כל המשתמשים. הסיבה שזה הם ולא אתם היא כי הנושא כתוב גם להנהלה וגם למשתמשים, כי זה ניתוח של מצב הפורום.
הטון התקיף הבעייתי:
[SPOILER]קודם כל אסביר למה הפורום נכנס למצב הזה- בעיות שהביאו למשובים, שעברו בצורה שעוברת על החוקים לפעמים (משוב על מנהל בפורום ולא בפרטי), ובצורה הרבה יותר מדי תקיפה, למשל [URL="http://forum.pokemons.co.il/showthread.php?t=36461"][COLOR=#3d88b1]בנושא הזה[/COLOR][/URL].
"טוב זה עבר כל גבול" היא כותרת הנושא. הוא יוצא למלחמה או למשוב? "אני קורא לכל המשתמשים, בואו נעשה משהו בנידון ולא נביא לו לשחק בנו כמו בובות עם חוטים"- אירגון צבא למרד. זה המסר שעובר מהתגובה הזו ובתכלס, אני מופתע שהנושא פתוח ושהמשתמש לא בבאן עכשיו. שמעתם על המרידות במצריים? הרבה הרוגים בגללן, כי הממשלה לא מוכנה למרד הזה. זה המצב שקורה כאן, רק שההרוגים מתבטאים כבאנים. תחשבו רגע שאתם פונים ליועצת שתעזור לכם עם מורה וצועקים עליה, תוקפים אותה, באים בטון תקיף ומעצבן ובעצמכם, לא ניסיתם לשנות יותר מדי. היא תרצה לעזור לכם? כנראה שלו. ומה יקרה, אם אתם תתלוננו עליה בצורה הזו?
[/SPOILER]
הטון ה"רגוע" שיכול לשפר את המצב:
[SPOILER]אם אתם תוקפים אדם, הוא לא יקשיב לכם. לכן צריך טון אחר, טון שיבהיר שאתם יודעים שהוא מעליכם, ומבקשים עזרה במשהו. טון כמו [URL="http://forum.pokemons.co.il/showthread.php?t=36516"][COLOR=#3d88b1]בנושא הזה[/COLOR][/URL]. רוב ההודעה כתובה בטון של להעלות בעיות ולנסות לעזור לאכלס, ולא לפגוע בו. זה אחד הנושאים היחידים שלא אומר "אלכס צריך לעוף, ועומר צריך לעוף, וכל ההנהלה צריכה לעוף" וזה כבר דבר שיעזור לכם, אמירה כזו. זוכרים את היועצת ממקודם (מי שלא קרא את הספויילר הקודם, תקראו את הסוף שלו בבקשה). אם תפנו אל אותה היועצת, בטון רגוע, שלו, שמבהיר שברור לכם שהיא מעליכם, ותאירו לה בצורה מנומסת מה השינוי שאתם רוצים, מה אתם חושבים שתהיה התגובה שלה? יותר טוב, או פחות?
[/SPOILER]
הבעיות עם ההנהלה- אלה שההנהלה יצרה ואלה שהטון התקיף יצר:
[SPOILER]
אני לא מפרט אלה כותב ברשימת מכולת ראשי פרקים:
[B]נעילת נושאים- נוצר ע"י הטון התקיף ו"היציאה למרד"[/B]
[B]חמיקה מתגובה למשובים- ההנהלה וגם הטון התקיף, כאן שניהם הולכים יד ביד[/B]
[B]השלחת אמונה אישי של מנהל על הפורום (כמו התמונה של החתול)- בכל מקרה המנהל שלו[/B]
נושא האישורים של חת"מ- באמת שאין לי מושג מה הקטע בנושא הזה
אני בטוח שיש עוד בעיות, אבל אלה הבעיות העיקריות, שאם כולן יפתרו (חוץ מהאישורים של חת"מ), כל שאר הבעיות יפתרו אחרי זה (כולל האישורים של חת"מ). איך הן יפתרו, שינוי משותף של ההנהלה והמשתמשים.
[/SPOILER]
איך אפשר לעשות את השינוי (לפי דעתי):
[SPOILER]
השינוי צריך לבוא משני הצדדים, לכן לפי דעתי צריך לכתוב הסכם.
מצד ההנהלה- להיות קצת יותר פתוחים לדברים שונים, גם אם אתם לא מסכימים איתם (לדוג' התמונה של החתול), ולא לנעול נושאי משוב בלי להתייחס אליהם. לענות למשובים ולהתייחס עליהם, ולא לנעול בגלל ספאם, אלה פשוט למחוק את תגובות הספאם ולתת אזהרה למספים במידת הצורך.
מצד המשתמשים- הכי חשוב- לשנות את הקול מהקצה אל הקצה. לטובת המשתמשים בעיקר. בנוסף לכך, אם הם יודעים שמשהו מעצבן מנהל כזה או אחר- להשתדל להימנע ממנו. יש מספיק דברים מצחיקים אחרים שלא יעצבנו את המנהל וימנעו סכסוך. דבר נוסף הוא להימנע מספאם, בעיקר בנושאים בפורום משוב. אם דעה הועברה בצורה טובה, וכבר תמכו בה כמה משתמשים, לא להגיב שוב רק כדי לומר "מסכים" או "מחזק את הטענה".
[/SPOILER]
אני לא מאשים אף אחד ולא תוקף אף אחד, אלה מקווה שנוכל להיעזר במה שכתוב כאן כקהילה אחת גדולה כדי לשפר את המצב.
-
הבעיה של אלכס נפתרה.
דרך צלחה D:
-
אני טוען שאפשר כעת לומר, אחרי ירידת אלכס, שימיה של ההנהלה הנוכחית הם ספורים.
רותם הולך להוריד פה את כל ההנהלה הנוכחית ולהחזיר את אלכס ולא משנה מה.
הם אלה שלא גיבו אותו, לא עשו כלום מלבד להסתכל מהצד ובעיקר תמכו במדיניות החסום, צנזר ותן באן.
-
[QUOTE=Hit Man;1018988]אני אומר שאפשר כעת לומר אחרי ירידת אלכס שימיה של ההנהלה הנוכחית הם ספורים.
רותם הולך להוריד פה את כל ההנהלה הנוכחית ולהחזיר את אלכס ולא משנה מה.
הם אלה שלא גיבו אותו, לא עשו כלום מלבד להסתכל מהצד ובעיקר תמכו במדיניות החסום, צנזר ותן באן.[/QUOTE]
אז מה אתה חושב שצריך לעשות?
-
הוא לא יחזיר אותי,כי אני לא אחזור...זה סופי..
-
אני לא משתמש שנמצא פה הרבה, אבל מהזמן שאני נמצא פה אפשר להסיק כמה מסקנות:
*המשתמשים אוהבים לרדת על ההנהלה, וגם אם לפעמים היא עושה דברים בצורה לא נכונה, היא זו שמחזיקה בשבילכם את הפורום. הם אשכרה מבלים לפחות שעתיים ביום בפורום ולא בשביל להספים בנו"ד, אלא כדי ליצור בשבילכם אוירה טובה יותר.
*לוקחים דברים ברצינות גבוהה מדי. זה רק פורום פוקימון שילדים באים אליו כדי להעביר זמן, למשל כל הקטע של אלכס, אז הוא נעל נושאים ונתן כמה באנים לא נכונים, מה קרה?
הוא ביקש סליחה והבטיח להשתפר. וואלה, זה שאתם לא נותנים לו צ'אנס להשתפר זה דבר טיפשי וילדותי, הבן אדם מנהל ראשי כבר הרבה מאוד זמן, והוא נתן המון בשביל הפורום, אי אפשר לסלוח על טעויות?.
*גם כל הקטע של הבאנים הרבים. אז איזה טמבל אחד הספים במשוב, תנו לו חסימה לפורום משוב לכמה ימים והוא יסתום את הפה, לא צריך לתת באן. וגם הבנתי שיש איזה קטע עם משתמש שרוצה לחזור ולא נותנים לו, אז שוב - זה רק פורום לכיף, ואם הוא יעבור שוב על החוקים אתם יכולים להעיף אותו בפעם הרביעית.
-
הפורום הזה הוא כולו ילדים קטנים שהגיעו לרמה מאוד נמוכה לכאן ועושים באלאגאנים...
אין מה לעשות עם זה...
-
[QUOTE=~DaRk_AnGeL~;1019021]הפורום הזה הוא כולו ילדים קטנים שהגיעו לרמה מאוד נמוכה לכאן ועושים באלאגאנים...
אין מה לעשות עם זה...[/QUOTE]
כי אנחנו היינו הגורם הבעייתי~
-
טוב, דיי, מספיק!
היה כאן את הצד של כולם פה.
כולם הביעו את דעתם וכולם הביעו את דעתם, מה עוד?
לכל אחד היה צד מוצדק בנושא, עכשיו אתם רוצים להוסיף?
מספיק.