-
כן, כשתהיה ברשותי אבן רעם אפתח אותו.
כל התכונות של פוקימון כשהוא מתפתח לצורתו האחרונה עולות ב-35?
- מה עושה Helping Hand בקרב זוגות?
- אם משתמשים נגדי בknock Off בקרב פראי כשמי שאני מאמן מחזיק באחד מחפצי ה-ev (במקרה הזה החפץ שנותן עוד נקודות Ev של התקפה), האם באותו קרב אני אקבל עוד 3 נק' נוספות של ה-ev המתאים לחפץ? כי כשהייתי מאמן בזמנו פוקימונים עם Lucky Egg והיו משתמשים בנוק אוף נגדי, הייתי עדיין מקבל יותר אקספי.
- זה נכון שבקומה הראשונה בהר סילבר אפשר למצוא סטיליקס? כתוב בסרבי שיש 20% למצוא אותו, אבל המקסימום שראיתי בקומה הזו זה אוניקס... יכול להיות שם התבלבלו ביניהם?
-
[quote=נדודי שינה;1077169]כן, כשתהיה ברשותי אבן רעם אפתח אותו.
כל התכונות של פוקימון כשהוא מתפתח לצורתו האחרונה עולות ב-35?
- מה עושה Helping Hand בקרב זוגות?
- אם משתמשים נגדי בknock Off בקרב פראי כשמי שאני מאמן מחזיק באחד מחפצי ה-ev (במקרה הזה החפץ שנותן עוד נקודות Ev של התקפה), האם באותו קרב אני אקבל עוד 3 נק' נוספות של ה-ev המתאים לחפץ? כי כשהייתי מאמן בזמנו פוקימונים עם Lucky Egg והיו משתמשים בנוק אוף נגדי, הייתי עדיין מקבל יותר אקספי.
- זה נכון שבקומה הראשונה בהר סילבר אפשר למצוא סטיליקס? כתוב בסרבי שיש 20% למצוא אותו, אבל המקסימום שראיתי בקומה הזו זה אוניקס... יכול להיות שם התבלבלו ביניהם?[/quote]
לא, זה במקרה הזה.
תסתכל בסרבי על הסטטוס ההתפקה הבסיסי של פיקאצ'ו ושל ריצ'ו, ההפרש הוא 35.
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Helping_Hand[/URL]
המתקפה ברוב המקרים תהיה ראשונה בתור, ותעלה ב-50% כוח בסיסי של מתקפות של השותפים לקרב.
המתקפה מורידה את החפץ שעל היריב למשך הקרב ומונעת את ההשפעה שלו.
אז זה אומר שאתה לא אמור לקבל תוספת.
אבל, האתר bulbagarden מציין שאם החפץ הוא Exp.Share אז ההשפעה שלו תשאר.
לדעתי אם זה היה נכון לגביי חפצים אחרים הם היו מציינים זאת.
גם ב-bulbagarden רשום שניתן לתפוס אותו בקומה הראשונה, אבל אצלם רשום שהסיכוי הוא רק 1%.
לצערי אני לא זוכר אם מצאתי אותו שם בעצמי.
-
הסתכלת בטבע ניטרלי. מכיוון שהפיקאצ'ו שלי עם טבע שמעודד התקפה פיסית אז ההפרש ביניהם נהיה 38 נק'. תודה על ההסבר!
אם בקרב זוגות אני משחק עם Marowak ו- Ninjask, הנינג'אסק משתמש ב-dig והמרווק בeq, האם הנינג'אסק ייפגע? מצד אחד הוא סוג מעופף, אז התקפות אדמה לא משפיעות עליו כלל, אבל מצד שני, מי שנמצא ב-dig כן נפגע מ-eq...
-
[quote=נדודי שינה;1078075]הסתכלת בטבע ניטרלי. מכיוון שהפיקאצ'ו שלי עם טבע שמעודד התקפה פיסית אז ההפרש ביניהם נהיה 38 נק'. תודה על ההסבר!
אם בקרב זוגות אני משחק עם Marowak ו- Ninjask, הנינג'אסק משתמש ב-dig והמרווק בeq, האם הנינג'אסק ייפגע? מצד אחד הוא סוג מעופף, אז התקפות אדמה לא משפיעות עליו כלל, אבל מצד שני, מי שנמצא ב-dig כן נפגע מ-eq...[/quote]
רק אם נינג'אסק תקף קודם והוא בתוך האדמה.
או אם הוא תקף אחרון, ובתור השני היריב משתמש ב-EQ ראשון.
כלומר שהיריב מתחת לאדמה ב-dig, רעידת אדמה תשפיע בכל מצב, גם אצל יריבים עם יכולת, סוג או השפעת מתקפה שמונעים מהם להיות מושפעים ממתקפות אדמה.
ואגב, הנזק יהיה כפול.
-
תודה!
יש לי Nincada, אשר אותו אני מתכנן לפתח לנינג'סק. התכנון שלי הוא לפתח אותו רק ברמה 45, אחרי שלמד את ההתקפה DIG. השאלה שלי היא: הרי אם לא אתן לו להתפתח, כל רמה הוא ירצה להתפתח - האם הוא ירצה להתפתח למי שהיה אמור להתפתח ברמה 20? או שזה ישתנה בהתאם לשישייה שלי, אם יהיה לי מקום פנוי או לא, ולא יושפע ממה שהיה אז ברמה 20.
-
[quote=נדודי שינה;1078297]תודה!
יש לי Nincada, אשר אותו אני מתכנן לפתח לנינג'סק. התכנון שלי הוא לפתח אותו רק ברמה 45, אחרי שלמד את ההתקפה DIG. השאלה שלי היא: הרי אם לא אתן לו להתפתח, כל רמה הוא ירצה להתפתח - האם הוא ירצה להתפתח למי שהיה אמור להתפתח ברמה 20? או שזה ישתנה בהתאם לשישייה שלי, אם יהיה לי מקום פנוי או לא, ולא יושפע ממה שהיה אז ברמה 20.[/quote]
לדעתי זה לא יושפע וגם ברמה 45 אם יהיה מקום פנוי תקבל אותו.
אבל מומלץ שתשמור ותבדוק ברמה 21.
ולמה שלא פשוט תלמד אותו חפירה ב-TM?
-
בדקתי את זה, וגיליתי שהמשחק "זוכר" לנינקדה למי הוא היה אמור להתפתח ברמה 20, ועכשיו גם כשיש לי מקום פנוי, הוא רוצה להתפתח אליו.
למה שלא אלמד אותו חפירה ב-tm? אני מתקמצן על לימוד התקפות ע"י Tmים, אם יש אפשרות אני עושה הכל כדי ללמד התקפות בדרך רבייה כדי לא לבזבז. במקרה של נינקדה, היא גם נקבה - כך שלא תוכל להעביר את החפירה הלאה, וגם אילו הייתה בן, קבוצת הרבייה שלה די מגבילה, ככה שזה בעיני די בזבוז ללמד אותה ההתקפה. למרות שלא היו לי כל תוכניות ללמד את המכה הזו בקרוב.
צורות "מתקדמות" יותר מבחינת הפיתוח של הפוקימון מקבלות יותר נקודות בכל פעם שהן עולות רמה בהשוואה לקודמות? אני חושב על הנינקדה והנינג'אסק ועל כך שאולי אני סתם עקשן ובסוף אני רק יצא מזה מופסד, כי היא תהיה חלשה מבחינת הסטאטים שלה... אני זוכר שכבר בדקתי את זה, ניסוי של ארבע רמות או משהו כזה עם איזה פוקימון ויצא שווה בתכונות בשני המקרים - גם כשפיתחתי מוקדם, וגם כשפיתחתי מאוחר.
האם יש בכך סיכון?
-
[quote=נדודי שינה;1080513]בדקתי את זה, וגיליתי שהמשחק "זוכר" לנינקדה למי הוא היה אמור להתפתח ברמה 20, ועכשיו גם כשיש לי מקום פנוי, הוא רוצה להתפתח אליו.
למה שלא אלמד אותו חפירה ב-tm? אני מתקמצן על לימוד התקפות ע"י Tmים, אם יש אפשרות אני עושה הכל כדי ללמד התקפות בדרך רבייה כדי לא לבזבז. במקרה של נינקדה, היא גם נקבה - כך שלא תוכל להעביר את החפירה הלאה, וגם אילו הייתה בן, קבוצת הרבייה שלה די מגבילה, ככה שזה בעיני די בזבוז ללמד אותה ההתקפה. למרות שלא היו לי כל תוכניות ללמד את המכה הזו בקרוב.
צורות "מתקדמות" יותר מבחינת הפיתוח של הפוקימון מקבלות יותר נקודות בכל פעם שהן עולות רמה בהשוואה לקודמות? אני חושב על הנינקדה והנינג'אסק ועל כך שאולי אני סתם עקשן ובסוף אני רק יצא מזה מופסד, כי היא תהיה חלשה מבחינת הסטאטים שלה... אני זוכר שכבר בדקתי את זה, ניסוי של ארבע רמות או משהו כזה עם איזה פוקימון ויצא שווה בתכונות בשני המקרים - גם כשפיתחתי מוקדם, וגם כשפיתחתי מאוחר.
האם יש בכך סיכון?[/quote]
אם אתה לא מתכנן ללמד חפירה פוקימון אחר אז אין טעם לשמור אותה
זה נשאר זהה, פשוט יהיה לך יותר קל לנצח יריבים עם הצורה המפותחת כי היא יותר חזקה
-
נכון. אבל אולי תהיה לי איזו הברקה ללמד מישהו אחר ביום מן הימים. גם עכשיו, כשהוא ברמה 38, הדרך עד לdig לא כ"כ ארוכה...
מה הקטע של ההתקפה Fury Cutter? מה הכוח שלה בתכלס?
חבר אמר לי בזמנו שהקטע שלה הוא שיש לה כוח מתגבר עם כל שימוש בה - בדומה להתקפה Rage, זה נכון?
Baton Pass מעבירה שינויים בסטטוס - הכוונה בתכונות, או גם סטטוס מבחינת בריאות (מורעל, משותק וכו')?
-
[quote=נדודי שינה;1080856]נכון. אבל אולי תהיה לי איזו הברקה ללמד מישהו אחר ביום מן הימים. גם עכשיו, כשהוא ברמה 38, הדרך עד לdig לא כ"כ ארוכה...
מה הקטע של ההתקפה Fury Cutter? מה הכוח שלה בתכלס?
חבר אמר לי בזמנו שהקטע שלה הוא שיש לה כוח מתגבר עם כל שימוש בה - בדומה להתקפה Rage, זה נכון?
Baton Pass מעבירה שינויים בסטטוס - הכוונה בתכונות, או גם סטטוס מבחינת בריאות (מורעל, משותק וכו')?[/quote]
בדיוק
10 כוח בסיסי בהתחלה.
כל פעם שהיא תוקפת רצוף הכוח מוכפל-20, 40, 80 ו-160, שזה הכי גבוה שאפשר.
במשחקי דור 5 הכוח ההתחלתי הוא 20 ולא 10. המקסימום האפשרי זה עדין 160.
שוב, רק אם משתמשים רצוף.
זה לא מעביר הרעלה וכדומה.
אבל בלבול או מרפאים כמו aqua ring כן עוברות
כמובן גם סטטוסים של התקפה, מהירות וכו'.
-
אחרי שאני משתמש בהתקפה מופיעה לי השישייה שלי ואני בוחר את מי לשלוח, או שזה לפי הסדר שהם מופיעים בשישייה כרונולוגית?
התקפות שמעלות\מורידות סטטוס ברמה אחת\שתיים, כמה זה בתכלס במספרים בתוספת\גרעון לתכונה?
Quick Claw כחפץ פועל רק כשהפוקימון נכנס למשחק, או גם אחרי שהוא נכנס והוא "מוריד" פוקימונים בקרב ואח"כ נכנסים חדשים והחפץ עדיין יפעל? יש לזה אחוזים או שזה בטוח יגרום לנושא בו להגיב ראשון?
לאילו חפצים יש אפקט שני כשמשתמשים בהם במכת Fling מלבד אורב האש ואורב הרעל? אחרי השימוש בהתקפה באמצע הקרב החפץ שהתמשת בו לקרב כבר לא ישרת אותך יותר להמשך הקרב?
עריכה: מצאתי את שאר החפצים.
-
[quote=נדודי שינה;1084727]אחרי שאני משתמש בהתקפה מופיעה לי השישייה שלי ואני בוחר את מי לשלוח, או שזה לפי הסדר שהם מופיעים בשישייה כרונולוגית?
התקפות שמעלות\מורידות סטטוס ברמה אחת\שתיים, כמה זה בתכלס במספרים בתוספת\גרעון לתכונה?
Quick Claw כחפץ פועל רק כשהפוקימון נכנס למשחק, או גם אחרי שהוא נכנס והוא "מוריד" פוקימונים בקרב ואח"כ נכנסים חדשים והחפץ עדיין יפעל? יש לזה אחוזים או שזה בטוח יגרום לנושא בו להגיב ראשון?
לאילו חפצים יש אפקט שני כשמשתמשים בהם במכת Fling מלבד אורב האש ואורב הרעל? אחרי השימוש בהתקפה באמצע הקרב החפץ שהתמשת בו לקרב כבר לא ישרת אותך יותר להמשך הקרב?
עריכה: מצאתי את שאר החפצים.[/quote]
אתה לא יכול לבחור
כמעט בלתי אפשרי למדוד את זה מספרית, כי זה באופן יחסי לסטטוס לפני השינוי
אבל זה משפיע
זה יפעל כל מהלך הקרב, וכל תור זה נותן סיכוי של 18.75% לתקוף ראשון.
כמובן שאם היריב מחזיק את אותו החפץ ושניהם אמורים לתקוף ראשונים, אז זה הולך לפי המהירות של הפוקימונים.
-
תודה.
אז זה לפי סדר ההופעה שלהם מבחינה כרונולוגית בשישייה שלי?
ומה עם המשך השאלה ששאלתי לגבי Fling?
-
[quote=נדודי שינה;1084812]תודה.
אז זה לפי סדר ההופעה שלהם מבחינה כרונולוגית בשישייה שלי?
ומה עם המשך השאלה ששאלתי לגבי Fling?[/quote]
כן
אחרי שימוש בהתקפה החפץ יעלם לגמרי, גם אחרי שהקרב נגמר.
-
אוי, אז זו התקפה נזק... ואם אני משתמש בה רק ל-battle Tower, החפץ יחזור אליי אחרי שאצא מסיבוב משחק שם [והשתמשתי בהתקפה לפחות פעם אחת]?