משלוח מנות, שהן לא צריכול להביא מעצמם אלא כשבעלם מביא זה נחשב גם בשבילן מכיוון שאשתו כגופו.
Printable View
משלוח מנות, שהן לא צריכול להביא מעצמם אלא כשבעלם מביא זה נחשב גם בשבילן מכיוון שאשתו כגופו.
[QUOTE=Skyfall;1288507]המצווה המיוחדת היא קיום מצוות עשה שהזמן גרמן שבדרך כלל לא מקימות הנשים.[/QUOTE]
את זה גם אביאל למעלה אמר, זה לא זה וזה גם קיים במקומות אחרים כגון: שבת, פסח, נרות חנוכה...
באופן רשמי השאלה עולה לדרגת "מומחה" כך שמי שיענה עליה עשוי לקבל כל כך הרבה נקודות שממש יהיה לו סיכוי במשחק אפילו שהוא לא התחיל עם כולם.
[QUOTE=YoDude;1288509]משלוח מנות, שהן לא צריכול להביא מעצמם אלא כשבעלם מביא זה נחשב גם בשבילן מכיוון שאשתו כגופו.[/QUOTE]
"אישתו כגופו" כם זה כלל הלכתי שיש לו השלכות דומות לעוד המון מקרים אחרים, כמו נרות חנוכה (רק אחד משניהם צריך להדליק). ותראה את מה שכתבתי למעלה.
יש לי 2 תשובות אפשריות.
1. קריאת המגילה, שנשים בדר"כ לא צריכול לשמוע את הקריואת של התורה והמגילות אך בפורים מכיוון שהנשים- (אסתר ונערותיה) היו חלק מאוד חשוב מהנס והסיפור הן חייבות גם לשמוע.
2. משלוח מנות- שכתבו שאסור לאישה לשלוח משלוח מנות לאיש אחר מכיוון שזה ספק קידושין.
[QUOTE=YoDude;1288689]יש לי 2 תשובות אפשריות.
1. קריאת המגילה, שנשים בדר"כ לא צריכול לשמוע את הקריואת של התורה והמגילות אך בפורים מכיוון שהנשים- (אסתר ונערותיה) היו חלק מאוד חשוב מהנס והסיפור הן חייבות גם לשמוע.
2. משלוח מנות- שכתבו שאסור לאישה לשלוח משלוח מנות לאיש אחר מכיוון שזה ספק קידושין.[/QUOTE]
אתם הולכים ומתרחקים.
1. כבר אמרו את זה יותר מפעם אחת והסברתי שלא כי זה לא ייחודי לפורים.
2. הדין הזה לא נאמר לגבי נשים, אלא לגבי גברים שאין זה ראוי, ולא שאסור להם, לשלוח משלוח מנות לאישה מתוך דיני צניעות ובמקרים מאוד מסויימים גם יש חשש קל לקידושין.
להביא רמז נוסף?
כן
[QUOTE=master chief;1288702]כן[/QUOTE]
הרמז יוריד מרמת הניקוד, רק עם עוד אחד יבקש (או שיעבור מספיק זמן) אני אוסיף רמז.
תוסיף רמז
הרמז הוא:
סינדקוויל בוי היה הכי קרוב, מדובר בדיוק על אותו מקרה אשר מתואר שם, אבל זה לא הדין, חוץ מזה שהדין שהוא ציין שם בכלל לא נכון.
שנשים צריכות לקרוא לנשים בקריאת נשים.
קריאת המגילה.
[QUOTE=YoDude;1288733]שנשים צריכות לקרוא לנשים בקריאת נשים.
קריאת המגילה.[/QUOTE]
ברור שאין כזה דין בגלל שאתה מן הסתם רואה בבילת כנסת שלך שנשים מגיעות לשמוע את הקריאה ולא קוראות לעצמן.
עוד רמז:
הסיבה לדין לא קיימת רק בפורים, אבל רק בפורים מופיע הדין הזה כי רק בו זה מתקיים (אבל יש דין דומה לגבי נר חנוכה במצב מאוד מסויים, למרות שאולי לא הייתי צריך להוסיף את זה כי זה עשוי לבלבל, אבל אני בכל זאת כותב את זה כדי לדייק).
אם לא עונים לי עוד מעט אני מפרסם את התשובה.
התשובה היא:
בגלל שגם נשים חייבות במקרא מגילה, נשים גם נחשבות כמשלימות מניין, אם אין מספיק גברים, לקריאת המגילה.
אין עוד שום מקום אחר בו נשים נחשבות כחלק ממניין כמו גברים ממש.
אביאל יקבל 2 נק' ודניאל (סינדקוויל) יקבל 6 נק' כי הוא היה הכי קרוב.
הניקוד:
איתי: 2 נק'.
אלבז: 6 נק'.
אביאל: 16 נק'.
זיו: 2 נק'.
דניאל: 6 נק'.
שאלה מספר 7:
רמת קושי: בינוני.
במה שונה קריאת המגילה מכל קריאה אחרת של דברים מה-נ"ך (נביאים כתובים), גם כשיש מצווה לקרוא אותם (הפטרה, מגילות אחרות כמו רות או איכה)?
[quote=סת' קינגלר;1288874]התשובה היא:
בגלל שגם נשים חייבות במקרא מגילה, נשים גם נחשבות כמשלימות מניין, אם אין מספיק גברים, לקריאת המגילה.
אין עוד שום מקום אחר בו נשים נחשבות כחלק ממניין כמו גברים ממש.
אביאל יקבל 2 נק' ודניאל (סינדקוויל) יקבל 6 נק' כי הוא היה הכי קרוב.
הניקוד:
איתי: 2 נק'.
אלבז: 6 נק'.
אביאל: 16 נק'.
זיו: 2 נק'.
דניאל: 6 נק'.
שאלה מספר 7:
רמת קושי: בינוני.
במה שונה קריאת המגילה מכל קריאה אחרת של דברים מה-נ"ך (נביאים כתובים), גם כשיש מצווה לקרוא אותם (הפטרה, מגילות אחרות כמו רות או איכה)?[/quote]
תשובה:
את קריאת המגילה חייבים לקרוא ממגילה שנכתבה על קלף בצורה כשרה.
כל מגילה אחרת או הפטרה ניתן לקרוא גם מנייר, גם מגילה אפשר לקרוא מנייר, אבל רק אם את הרוב אתה שומע מהבעל קורא שהוא קורא מהקלף.
בנוסף, מגילת אסתר זה הדבר היחיד שנקרא כאיגרת (מכתב), כלומר שפותחים את כל המגילה לפני הקורא ומקפלים אותה פנימה-החוצה, כמו גלים, והבעל קורא כל הזמן קורא את החלק העליון של ה"ערימה" שנוצרה.
ננעל עקב סיומו המוקדם והלא צפוי של פורים (סתם צוחק), הנקודות והפרסים יחולקו בקרוב.