-
[b]רשומה שלושים[/b]
האמת שאתמול התקדמתי קצת, אבל ממש קצת. החלטתי לעבור לגנול, ולכתוב מה קורה שם. עשיתי הכנה לזה. החלטתי שאחרי שאני אתאר סצינה משביעת רצון בגנול אני אחזור למערות ואספר בקיצור מה קרה. למדתי משהו מhxh, וזה שending fatigue זה רע. אין טעם להלאות את הקורא בעוד ועוד סצינות שאין בהן שום תועלת. אני פשוט אעשה beeline לסיום.
לצערי, עדיין אין לי רעיונות טובים כל כך לחלק מהפרקים האלו, אז החלטתי שהיום אני אקרא קצת פרקים קודמים. אני מגריל אקראית מספר בין 1 ל-70 ואז אקרא את הפרק המתאים.
הפרק הראשון שיצא הוא פרק 60 - העיר ההרוסה, שבה אנבסיל נמצא במסדן. זה פרק די טוב, אני נהניתי לקרוא אותו. יש שם איזשהו רפרנס למייפל סטורי שאני רוצה לעשות, אבל זה מצריך איזשהו ציטוט שאין לי שום דרך סבירה להשיג. אז כרגע אני אוותר על זה.
הפרק הבא שיצא הוא פרק 58 - הסוחר בואן - שבו מרטין וג'אוורה מתעוררים לאחר ביקור נוסף במקדש ה'מוזה. זה היה פרק שדי אהבתי לכתוב ולדעתי הוא גם לא רע. אז נקרא אותו.
טוב, היה פרק לא רע, הוספתי לעצמי הערה לפרק 59 שיהיה נחמד לשלב אחר כך.
הפרק הבא הוא 16, קלאסיקה. "ההעלמות המסתורית של מרטין - חלק שני". פרק שכתבתי בפעם הראשונה לפני למעלה מעשור, ובפעם השנייה לא זוכר מתי בדיוק, אבל לפני 5-8 שנים. אני אקרא את זה ובזה אפסיק להיום.
"אך מכיוון שהג'מוזה רמז שזה משהו שעליו להבין, כנראה שזה אכן היה כך" - אם ללמד סטודנטים היה עד כדי כך קל...
זה הפרק המוזר שבו הג'מוזה מנסה לעשות אריתמטיקה של מתיחת זמן. יום אחד אני אעשה סדר במחשבות שלי בנוגע לכל החלק הזה, כי זה פשוט מוזר.
אני מת על זה שהמצב הטבעי של יצורים של הג'מוזה זה "לנוס על נפשם". ברגע שהם מסיימים את תפקידם ולא נחוצים יותר, הם לא "עוזבים" אלא "נסים על נפשם". פעם הייתי חכם.
ניתן להגידדבר אחד לטובת הג'מוזה (אמנם בוודאי יהיו כאלו שיגידו שאין בכך שום דבר טוב), וזהשהוא תמיד מקפיד על כך שהנהלים יבוצעו כמו שצריך. הוא מקפיד על כך שהמשרתים ידעומה המשימות שלהם, וידעו מה הם צריכים לעשות בשלל מצבים שעלולים לקרות במשימה הזו,והוא תמיד מוודא שהמשרת מבין זאת. כמובן, לעתים המשרתים מפחדים להודות שההסבר שלאדונם לא היה מסבר את האוזן, ויגידו שהכל מובן גם אם אין זה כך. יכול להיות שזה מהשקרה לאילזור.
אין, הייתי פעם תותח.
אה כן, יש כאן איזשהי פסקה שאני בטוח אהיה חייב לשכתב, כי יש בה ניסיון ליצור רמז מקדם למשהו שפשוט לא יקרה.
טוב, זה היה נחמד, אבל זה מספיק לבינתיים. מחר כנראה לא יהיה לי זמן לכתוב. אולי בשני אוכל לקדם קצת את הקרב בגנול.
-
[B]רשומה שלושים ואחת[/B]
התקדמות! חזרתי לסצינת הקרב האקראי בגנול, וסיימתי עם זה. ייתכן ועוד אחזור לשם באחד הפרקים הבאים. אני עדיין לא יודע אם אני אצליח לכתוב כמו שצריך את שלושת-ארבעת פרקי הקרבות שנותרו לי, אבל בינתיים אני פשוט חייב לחזור לקבוצה הגדולה במערות של הג'מוזה, ולתאר בפורמט after action report מה קרה, עד שהם יגיעו לחלק של "הנתיב האחר" ולתאר ב-live איך הם מוצאים את הנתיב האחר. אני חושב שאני אוכל לעשות את זה מתישהו. אם אני אוכל לעשות את זה, אני אוכל לסיים את הפרק הזה ולעבור לפרק הבא. baby steps.
-
-
-
[B]רשומה שלושים ושתיים[/B]
טוב, אז אני אתחיל בקצת לתקן את החלק שכתבתי בפעם הקודמת: לדעתי לא הגיוני שהכל שמשי ושמח כמו שתארתי, כי הקרב האחרון אמור להיות בחורף. אני אשנה את זה. זה כאילו תיקון קוסמטי, וזה לרוב כן, אבל יש כאן גם קצת מהות (חוץ מזה שזה תיקון של עקביות אז הוא חשוב כמובן). אחרי זה נראה לאן אני אמשיך.
אוקיי, סיימתי את העריכה הקלה לקטע הקודם שכתבתי. עכשיו אני באמת צריך לחזור למרטין ולקבוצה שלו במערות... אני חושב שהבעיה הכי גדולה שלי עם הקטע הזה היא שיש כל כך הרבה דמויות לעשות להן MICRO! למה חשבתי שזה רעיון טוב לשלוח קבוצה של 20 אנשים למקדש של הג'מוזה? אני לא יכול לדמיין מה 20 אנשים עושים בו זמנית! ואם אני רוצה שהתיאור שלי יהיה מעניין יותר מ "הם כולם רצו למטה בזמן שהם מנסים שלא להילחם בעיניים הרעות", אז אני [B]חייב [/B]לעשות micro באיזשהי כמות... וכאן בדיוק הבעיה שלי. ועכשיו כשאני מנסה לדמיין את זה אני תוהה מה מבין after action report או play by play הוא הפורמט הנכון להציג את ההתרחשות הזאת. אני מתחיל להשתכנע שזה צריך להיות play by play. אני צריך לנסות לחשוב על כל מיני אינטרקציות בין דמויות שלא היו להן הרבה אינטרקציות, או אינטרקציות בעלות אופי סמלי. טוב, יש לי כמה תמונות בראש, אני אנסה לכתוב אותן, כי רק כשאני אכתוב אותן אני אדע אם כל הסיפור הזה עובד או לא. ואני צריך לזכור שלא כותבים קרב לשם הקרב, אלא כדי לקדם את העלילה/דמויות משהו. לכן אני צריך להתמקד באינטרקציות שעלולות להיות מעניינות לקורא. אגב אני כבר בחמישה עמודים ועוד לא הגעתי לפואנטה של הפרק ה-"נתיב האחר". אני מקווה שהפרק הזה ייכנס בפחות מ-10 עמודים? זה נשמע לי ממש סביר שאני יכול לעשות את זה, בעיקר כי אחרי המעבר הזה במערה של העיניים הרעות אני מיד עובר לשם, נדמה לי. טוב, יודעים מה? אם אני רוצה להיות רציני בנוגע לזה, אז אני לא אסתפק בפשוט לחשוב על כמה סצינות וזהו, אני אעשה את זה מסודר. אני אכתוב את כל הדמויות שנמצאות במקום הזה, אבהה בזה קצת, ואנסה למתוח קווים ביניהם ולהגיד אילו אינטרקציות מעניינות אני חושב שאני רוצה לתאר. אם ככה, נראה לי שאני אסיים פה להיום מבחינת כתיבה, אקח דף ואשרבט קצת, ובפעם הבאה שאני אמשיך (תהא אשר תהא), אולי אוכל סוף סוף להתקדם ולעבור את המערה המקוללת הזאת. אה כן, ואני צריך כנראה לכתוב איפשהו איך נראות עיניים רעות...
-
[B]רשומה שלושים ושלוש
[/B]טוב, אז אני כותב בפעם השנייה השבוע! שזה מאוד מרשים. אולי סוף סוף חזר לי החשק לכתוב. גם היום היה לי איזשהו רגע שבו הרהרתי בכמה אני רוצה כבר לשכתב את ההתחלה, ולהתחיל את העריכה של הטיוטה השניונית. אבל כרגע אני צריך להתרכז בכתיבה של האינטרקציות שחשבתי עליהן.
וכתבתי תיאור קצר של עיניים רעות, כי צריך להיות כזה, כנראה. עכשיו לתיאור המעבר ב evil eye cave. אם יהיה לי מזל, אני אצליח לכתוב היום את כל המעבר בזה, ובפעם הבאה שאני אכתוב יישאר לי רק החלק של מציאת הנתיב האחר. גם יש לי רעיון סביר לגבי מה הסוד מאחורי הנתיב האחר, אז זה אמור לעבוד לא רע. אינטרקציה #1 נכתבה. כל אינטרקציה היא ממש קצרה, הבעיה היא פשוט לעבור ביניהן באופן טבעי. מה שכנראה בטוח לא יקרה בסוף. אז אני פשוט אכתוב את זה איכשהו, ואם זה ייראה מאולץ, אז סליחה. טוב, רציתי שלמתים יהיו שמות, ולכן השומר האקראי שימות עכשיו יקבל שם כשהוא ימות, אבל נראה לי שאני אוותר. הוא פשוט יהיה "צופה" וזהו. אינרקציה #2 נכתבה. טוב, אני חושב שאינטרקציה #3 אולי תהיה בין דמויות פחות מעניינות, כדי שלא למצות את כל האינטרקציות המעניינות בבת אחת. כאילו יש כאן קצת rule of drama, כי מצד אחד כולם כל הזמן רצים למטה, ומצד שני לפעמים איכשהו אנשים עוצרים להילחם וכמעט עוצרים במקום, ואלו שמאחוריהם משום מה נמצאים רחוק מדי מכדי לעזור להם. חפיף. אוקיי אינטרקציה #3 נכתבה. אינטרקציה #4 נכתבה. חמש ושש יהיו די משעממות וקשורות זו לזו, ואז 7 חצי מעניינת ובזה אני אסיים. קדימה. ה-theme של אינטרקציה #5 אמור להיות אחווה של badass normal, אבל אני לא בטוח אם זה בכלל נכון שהם נחשבים badass normal. הם בהחלט פחות normal משאר הדמויות, אבל יש מישהי שהיא הרבה יותר badass normal מהם בקבוצה הזאת (ואני לא מדבר על השומרים, שהם לחלוטין badass normal). מצד שני, אם אני אתאר את המחשבה הזאת מפרספקטיבה, אז אולי זה יהיה יותר מוצדק. טוב, כתבתי את #5. נזכרתי שאני כנראה רוצה לציין איפשהו שהם עושים את המסע עם מגילות חזרה לפני הקרקע, והמון מהן... אבל זה רלוונטי לקצת מאוחר יותר. וגם את #6 כתבתי. היא הייתה מאוד קצרה וגנרית. וזהו, כתבתי גם את #7, שהיא גם מאוד קצרה, אבל לפחות זה מתקשר לדברים שהקורא כבר ראה קודם..?
טוב, כתבתי עמוד בערך. השלב הבא יהיה קצת after action report שבו יעברו כמה ימים בלי הרבה תיאורים, ואז תיאור מפורט של איך הם מוצאים את הנתיב האחר, וזה יהיה סוף הפרק! אבל זה כבר לא יהיה היום.
-
[B]רשומה שלושים וארבע
[/B]וואו, הייתי בטוח שאני במומנטום ומוכן להמשיך לכתוב, אבל מסתבר שעברו שבועיים מאז שכתבתי לאחרונה. אין דבר, אני רוצה להמשיך. יש לי כמה תכניות לגבי אחד מקרבות הבוסים שאני אצטרך לכתוב. בנוגע לשניים האחרים - פחות, ברמה שאני לא בטוח איזה צוות יילחם באיזה בוס. נראה לי שבתוך הסיפור הם יגרילו בשביל זה, ואני במציאות אגריל אותו הרגע גם. אבל עוד חזון למועד, בואו נמשיך את הפרק "הנתיב האחר". אני לא מצפה לסיים אותו היום, אבל אני מקווה להתקדם בו משמעותית, ואולי בפעם הבאה שאכתוב אסיים אותו. ועוד קודם, אני אחליף את השמות placeholders שנתתי לפרקים האחרונים, בשמות שאולי קצת יותר לגיטימיים. לפרק 72 יקראו "העולם בוער", לפרק 73 עוד אין לי שם טוב (אבל זה צריך להיות שם עצוב), ולפרק 74 שכרגע הוא הפרק האחרון, אני אשנה את השם בינתיים ל"תכנית שהתגשמה". וכעת, נמשיך בפרק 71.
אוקיי, סיימתי עם החלק העוסק במערת הevil eye. עכשיו תיאור מאוד מקוצר של drake hunting grounds, ואחריו סוף סוף אגיע לחלק של "הנתיב אחר" X.X אני מניח שעכשיו אני צריך לתאר מה זה "דרעך" - שזה הווריאציה שלי ל-drake. אני תוהה אם צריכים להיות גם בחלק הזה חטולאים (kargo), או שרק להוסיף אותם בהמשך. בטוח לא יהיו קטלומסיס, אני שומר אותם לעוד מעט. אני כבר ב-7 עמודים. האם כל זה באמת ייכנס בפחות מ-10? אני רוצה להאמין שכן.
אני מרגיש קצת לא בסדר שאני לא מפרט יותר מדי על הדרעכים ועל הקרבות איתם, אבל אני באמת חושב שזה מוצדק. תיאור מלא של קרבות יופיע בהמשך הפרק. ואז כמובן השאלה היא למה להתעכב על החלק עם הדרעכים אם לא קורה בו שום דבר חשוב. ואין לי תשובה לזה אבל אני חושב שהחלק הזה צריך להיות שם. לא יודע למה. אולי עורך מקצועי יגיד לי שזה מיותר ולמחוק את זה, אבל then again, עורך מקצועי כנראה יגיד לי שהספר חרא, אף אחד לא יקרא את זה, וצריך למחוק את הכל. אז אני פשוט אעשה מה בראש שלי. אוקיי סיימתי את פסקת המעבר הקצרה, ועכשיו סוף סוף לתיאור מלא של מה שקורה בנתיב האחר. זה החלק האחרון בפרק הזה, אבל הוא די בשרני.
אוקיי אז אני כבר ב-8 עמודים, ולאחר ניתוח ראשוני של המצב שקשור לנתיב האחר הם לא מצאו פתרון אז עכשיו הם מתחילים את ה-detour חסר התועלת שלהם, שבו יהיו קרבות עם קטלומסיס (כולל throwback לליטרלי הפרק השני) וחטולאים. אני לא יודע באיזו נקודה בדיוק אני אקטע את הפרק, כי לדעתי להמציא תעלומה ולפתור אותה אחרי שני עמודים זה קצת מעפן (אבל לפתור אותה לאחר שני עמודים [B]ובפרק הבא[/B] זה לג'יט. בכל מקרה, מכיוון שאני צריך לכתוב קרבות בקרוב, לדעתי זאת נקודה טובה לסיים בה. סך הכל התקדמות לא רעה להיום. נקווה שהקרבות יזרמו. גם אני צריך לכתוב את הקרבות האלו בפירוט רב יחסית, כדי להציג מתקפות של עבודה רביעית.
-
[B]רשומה שלושים וחמש
[/B]אז אתמול אחרי שסיימתי לכתוב קראתי כמה פרקים מהעבר סתם בשביל הכיף. היום התחלתי מלקרוא את הפרק הבא אחריהם, סתם כדי לסגור את המעגל, ובו מרטין ממש מדבר כמו יוסיי פודו. לא מפתיע כי כתבתי את זה כשצפיתי לראשונה ב-5DS, אבל אני רק מקווה שזה לא נשמע תלוש מהאופי שלו. "סוף סוף אני מצליח לשמוע את הרצון שלהם, והוא נקלט אצלי." זה לגמרי משפט של יוסיי.
אוקיי אז חוזרים לפרק 71. אני לא צופה התקדמות כבירה היום, אני רק רוצה לשמור על קצת מומנטום. טוב, הנה אני עומד לעשות throwback למשהו בפרק השני, ומיד אחריו אני כנראה אפסיק כי מיד אחריו יהיה קרב ו all hell will break loose. אה שיט, זה throwback לפרק השני [B]בגרסא הראשונית שלו[/B], ולא בגרסא לאחר השכתוב.
אוקיי אז כתבתי ממש קצת היום, פחות מ-280 מילים בשעה ויותר, אבל לא נורא. לא ציפיתי להמון היום. העיקר שעשיתי הכנה לbrick joke והבנתי למה יש בעיה עם זה כמו שזה עכשיו. פעם הבאה שאני אכתוב יהיו הרבה קרבות.
-
[B]רשומה משנית אחת
[/B]זה לא באמת עדכון כתיבה ולכן אמספר את זה אחרת. הלכתי היום עם המוזיקה שלי, והייתה מנגינה מיוגיהו. חשבתי על ציטוט מיוגהי זאהל שנאמר במרטין סטורי, ואז חשבתי על סצינה שבה דמות אחרת תשתמש באותן מילים. ואז חשבתי - מה אם יש קשר ביניהם? בהתחלה אמרתי (בקול רם, לעצמי, באמצע הרחוב) "לא! אני לא יכול לכתוב דבר כזה!" אבל כשחשבתי על זה עוד, מצאתי שאולי יש היגיון בלהפוך דמות משנית מההתחלה ל-avatar של אחד האלים, ולמעשה שלכל אלי הלחימה יש avatar שמסתובב בקרב עולם בני האדם. להרחיב על הרעיון הזה הלאה - אם אוסיף עוד רמזים מסויימים לכך לאורך הסיפור, אני יכול להפוך את זה לרעיון שמופיע לאורך הסיפור: כולם בהתחלה מבולבלים כי האלים לא נמצאים כעת עם בני האדם כדי לעזור לבני האדם נגד הג'מוזה, אבל למעשה האלים כן נמצאים, doing their thing, ובכל מקרה, מוסר ההשכל הוא שלא צריך באמת לחכות שהאלים יצילו את העולם, אלא צריך שיהיו מספיק אנשים הגונים fighting for the right cause. או משהו כזה. אני עדיין לא בטוח אם להפוך את הרעיון המטורף הזה לקנון או לא, אבל זה נשמע לי כמו משהו שיכול להיות סביר...
-
[B]רשומה שלושים ושש
[/B]אני לא מצפה לעדכון מאסיבי במיוחד. אני צריך לכתוב קרב ואני לא מרגיש אותו. קודם כל, אני אוסיף לרשימת ה-4284092809 הערות שיש בתחילת הפרק הראשון וההקדמה את הרעיונות שעלו לי ברשומה המשנית הראשונה. אוקיי, הוספתי את ההערה הזאת, כעת חזרה לפרק. אני צריך לכתוב קרב בין כמה קטלומסיס לקבוצה של 22 אנשים שאני מנהל, אבל עכשיו צריכים להיות עוד כמה קטלומסיס, עד שהם ירגישו overwhelmed, ויתחילו לסגת. אה כן, וצריכים להיות שם גם חטולאים. ושוב, אני קצת בדילמה, מצד אחד אני רוצה להציג יכולות של עבודה רביעית, מצד שני זה לא הגיוני כי הם צריכים לשמור על הכוחות שלהם, והם לא חייבים להשתמש ביכולות של עבודה רביעית כדי להרוג את היצורים האלו. ועכשיו אני אנסה לנצל את הטריק של ברנדון סנדרסון, ולתאר תחושות של הדמות בזמן שהיא נלחמת, שזה פחות או יותר הדבר היחיד שלספר יש בו יתרון על סרט מבחינת קרבות. טוב, אני חושב שבמקום זה יצא לי תיאור play-by-play, אבל הוא לא ארוך מדי אז אולי זה בסדר? גע אני שונא את זה כל כך. אני כבר ב-9 עמודים. כל מה שצריך לתאר זה שהם יורדים למטה, לתאר כמה קרבות מדגמיים, הם מגיעים לנקודה שהם חושבים שמעניינת אותם, מחזיקים שם עמדה בזמן שהם מוקפים ומאבדים כמה redshirts, מגלים שככל הנראה אין תועלת בזה, נסוגים אחורה, חוזרים לנקודת ההתחלה ומגלים את מה שצריך. כמה קשה זה כבר לכתוב דבר כזה? don't answer that. טוב, אני חושב שאני פשוט אתעלם מהקרבות באמצע בזמן שהם יורדים למטה, ואתמקד רק בקרב hold the line שיהיה, ואותו אני לא אכתוב היום.אבל אני כן אנסה להגיע עד לשם. זה אמור להיות קל, אני פשוט צריך לכתוב משפט או שניים.
אוקיי, אז כתבתי חצי עמוד בערך, הגעתי לסצינה של הקרב הגדול שאני צריך לכתוב עכשיו, ומה שאני אשתדל לעשות בו זה לעבור כמה שיותר בין דמויות שונות ולא להישאר סטטי במקום אחד, כי זה ישעמם מהר. ואז לסגת מהר, למצוא את "הנתיב האחר" וזהו. כל זה לא אמור לקחת יותר משני עמודים. הפרק יגיע אולי ל-12 עמודים, שזה די הרבה אבל לא נורא. זה סביר. מספיק להיום.
-
[B]רשומה שלושים ושבע[/B]
אז קצת אחרי שסיימתי לכתוב אתמול חשבתי קצת איך להתחיל את סצינת הקרב הגדולה שצריכה להיות כעת. זה אמור לתת לי קצת דלק להתחלה. אז בואו, נתחיל מזה, ונראה לאן נתקדם!..
גם שיניתי זמנית את הכותרת של הפרק הלפני אחרון. אוף זה כל כך מבאס שאני צריך לכתוב את כל הסיום הזה. אני מממששש רוצה להתחיל לשכתב את זה. אבל אני קודם צריך לסיים את זה, ולעשות סדר בגיאוגרפיה של העולם. כשאני אסיים עם זה, אני אוכל לשכתב זה כתאוות נפשי. אבל העובדה שמתישהו בעתיד אני אוכל לשכתב את זה וזה יהיה כיף צריך להיות משהו שייתן לי מוטיבציה. טוב, נתחיל אפוא.
אוקיי, תארתי את פרישת הכוחות הראשונית בשטח. עכשיו מגיע החלק המעצבן - לעשות פאקינג micro לקבוצה של עשרים אנשים! הרעיון שלי יהיה בגדול לקפוץ מדמות אחת לאחרת ולהדגים דברים מגניבים שהם עושים. יהיה להם איזשהו יתרון, אבל אז כמות הקטלומסיסים והחטולאים תגדל משמעותית, והם יתחילו להידחק לאחור. כל הזמן הזה אני צריך לתאר מה הקוסמים עושים ואיך הם חוקרים את זה. מתישהו כמה red shirts ימותו, ובערך באותו הזמן הקוסמים יחליטו שהם מבזבזים את הזמן שלהם בעמדה הזאת, והם יחליטו לסגת. כרגע אני ב-9.5 עמודים. אני צריך להחליט מה בדיוק אני רוצה להציג בסצינות האלו, ולפי זה להחליט כמה למשוך את זה. אני לא רוצה להיתקע כאן יותר מדי. המטרה הגדולה היא להציג את הכוחות המגניבים שלהם. זה מה שאני צריך להתרכז בו. sigh, איכשהו אני מרגיש שכל הטוויסטים והדרמות של מרטין סטורי נמשכים בדיוק חמש דקות. אני לא מצליח לייצר מתח לאורך זמן, ואם יש משהו מותח או לא ברור, בדרך כלל הוא נפתר מיד באותו הרגע.
טוב, אני חושב שאני אעצור כאן בינתיים. התקדמתי קצת. מה שגיליתי שאני כנראה רוצה לעשות בינתיים זה לקרוא שוב את הכמה פרקים אחרונים שכתבתי. אז אני אעשה את זה. אני כנראה לא אסיים לקרוא את כולם היום. אולי מחר אני אמשיך לכתוב, ואולי אמשיך לקרוא, ואולי קצת וקצת. נראה.
-
[B]רשומה משנית שנייה[/B]
קראתי ביומיים האחרונים את הכמה פרקים האחרונים שכתבתי, ועוד פרק אחד מהעבר סתם בשביל הכיף. אני יחסית מרוצה. כן, יש קטעים שעדיין מצריכים שיפור מסויים, אבל יש חלקים שדי נהניתי לקרוא. איכשהו, הקריאה הזאת עוררה בי מעט אופטימיות - ייתכן ולא הכל גרוע כמו שגרמתי לעצמי לחשוב. היום אני כבר לא אמשיך לכתוב, אבל זה אולי יקרה מחר. הקרב הגדול והנורא ביותר שאני צריך לכתוב - כי הוא יערב micro management של 22 דמויות. מצאתי דרכים לגרום ל-crack pot theory שחשבתי עליה ברשומה המשנית הקודמת להירמז. אני די מרוצה.
לצערי, כעת כשאני קורא, אני לא יכול שלא לסמן המון שורות עם הערות של "שים לב יש כאן בעיה". אבל את כולם אני אפתור כשאני אשכתב, וזה יקרה יום אחד!
-
[B]רשומה שלושים ושמונה[/B]
היום אני מתחיל לכתוב את הקרב הגדול. על אפי ועל חמתי (כך יש לומר?). כפי שאמרתי כבר מספר רב של פעמים - מה שמפריע לי בעיקר זה שזה קרב שמשתתפים בו המון אנשים בו זמנית. ואני לא יכול לחשוב כל פעם בנפרד על "מה X עושה" כי איכשהו הקרב צריך להרגיש אורגני, ולכן צריך לחשוב על איך הכל משתלב ביחד. אבל זה לא יעזור אם אני פשוט אחשוב על זה, אני פשוט צריך להתחיל ממשהו, ולראות איך דברים משתלבים. ובא לי להתחיל מג'אוורה משום מה. אז אני אתחיל מג'אוורה.
טוב, אני חושב שאני פשוט לא אצליח לעמוד במשימה שלי של לעשות את כל הקרב מקשה אחת אורגנית. לכן אני פשוט אתאר בקצרה עימותונים שונים בין דמויות, בפסקאות נפרדות. ושוב, איכשהו המטרה שלי של לחשוב על איך להציג את הכוחות החדשים שלהם לא כל כך קורית... אוף אני מרגיש שיש כאן הרבה יותר מדי play-by-play, ואם אני מתעקש לכתוב על דמויות משניות שאין להן הרבה יכולות אז אני אפילו לא יכול לגוון את הקרבות האלו יותר מדי. אני צריך להימנע מלהתרכז בהם...
טוב, כתבתי כבר שתי פסקאות קצרות (400 מילים). אני חושב שאני אתאר עוד פסקה אחת, ואז תקרה נקודת המפנה שבה יופיעו עוד ועוד קטלומסיסים, ואז עוד פסקה או שניים של דברים שקורים, עד הנסיגה. אני מתחיל לראות את זה שעד סוף השבוע הזה, ובטוח עד צאת יום הכיפורים, אסיים לכתוב את הפרק! קצת רגע heartwarming לוורגון. כן, אני חושב שכל התמונות שאני צריך כדי לסיים את הקרב הזה נמצאות בראש שלי, אז כעת זה רק עניין של לצקת אותן לתוך מילים. בכך אני סוגר כבר 10.5 עמודים של פרק, ואני מתקרב כבר ל-700 מילים שכתבתי היום.
טוב, כתבתי 898 מילים היום, ובפעם הבאה שאני אכתוב אני חושב שאני יכול לסיים את הפרק הזה - אני רק צריך את נקודת המפנה. בפעם הבאה יבואו החטולאים, כולם יתחילו להפסיד, ותהיה נסיגה. ייתכן מאוד והפרק הזה ייגמר מחר. אבל עוד חזון למועד. אני אופטימי!
-
[B]רשומה שלושים ותשע[/B]
אתמול הכרזתי שהיום אסיים את הפרק. האם זה יקרה? כאמור, מה שנותר לי לעשות בפרק הזה די ברור, ואין טעם לחזור עליו. אני רק צריך לכתוב את זה!..
ובכן, הצגתי את החטולאים. לא התיאור הכי מדהים בעולם, אבל בסדר. אני חושב שעדיין לא הזכרתי את פינלה בקרב הזה. לא נוא, אזכיר אותה בקרוב. אוקיי הנה אמרתי שקשתים הם חשובים, שזה נורא כי אני פחות או יותר מפר את show don't tell כל כך הרבה. טוב, בינתיים כתבתי 400 מילים להיום. אני מאודדד קרוב ללסיים את הקרב. קצת הסחתי את דעתי ב-20 דקות האחרונות, אבל אני רוצה לסיים היום, באמת שאני רוצה. כאילו אני מתמקד הרבה במרטין... אני מניח שפשוט אני צריך להשלים עם זה שככה אני אכתוב.
אוקיי נראה לי ש[B]באמת סיימתי את פרק 71![/B]
נשארו לי עכשיו שני פרקים עם קרבות עם הבוסים וקרבות שקורים במקביל בעולם בחוץ, ופרק אחד של הקרב עם הג'מוזה. הבעיה המרכזית שלי לקראת שני הפרקים הקרובים זה להחליט באילו בדיוק ארועים אני רוצה להתמקד בהם. למזלי עכשיו יש לי הרבה זירות קרב להיות בהן, אז זה צפוי להיות מעט נחמד יותר לכתיבה. אבל זה מספיק להיום. אולי מחר אני אקח חופש מלכתוב, אבל זאת הייתה התקדמות מאוד מועילה. את הפרק התחלתי לכתוב בסוף אפריל, אז זה לקח זמן. היי, בקצב הזה, אני אסיים את מרטין סטורי עד סתיו 2021, שזה תאריך שאני מוכן לחתום עליו!
מעולה!
-
[B]רשומה ארבעים[/B]
אוקיי אז באמת נעלמתי לאיזה שבועיים-שלושה. כן רמזתי ברשומה הקודמת שייתכן ואני אקח קצת חופש, אבל זה לא היה צפוי: הרבה זמן רציתי לשחק באיזשהו משחק אקשן זורם וקליל ולא במשחק אסטרטגיה שגורם לדיכאון, ופתאום הטרילוגיה של BATMAN ARKHAM הייתה במצבצע בSTEAM, אז הורדתי את שלושתם, וחרשתי עליהם בערבים. עדיין לא סיימתי את שלושתם, אבל עכשיו המשחק שלי של XCOM2 הסתיים, אז אני מעביר את BATMAN לTIMESLOT של הצהריים, ועכשיו הערב שוב פנוי. שבוע הבא במילא הסמסטר יחזור ואני אהיה עסוק יותר, אז כנראה לא אוכל לכתוב כל יום שוב, אבל עדיין, צריך לשמור על הגחלת בוערת. אז אני אנסה לחזור עכשיו למרטין סטורי ולהתחיל לכתוב את הפרק הבא, פרק 72, "העולם בוער". פרקים 72-73 בגדול עוסקים באותו נושא, הקרבות של שלוש הקבוצות נגד שלוש הבוסים, ובמקביל קרבות של שאר בני האדם נגד המפלצות של הג'מוזה. די ברורה לי לפחות ההתחלה של הפרק מנקודת המבט של מרטין ואלו שבדרך לג'מוזה, אבל יש הרבה מאוד זירות מחוץ למקדש הג'מוזה שאני צריך לבקר בהן, ולא ברור לי כל כך מה לעשות שם.
לפי השמות שנתתי, נראה שהפרק הזה צריך לערב יותר את מה שקורה בחוץ, ופרק 73, שנתתי לו את השם "המהיר, החזק והבלתי נראה" אמור יותר לעסוק בבוסים (כי אלו תיאורים שקשורים אליהם). כמובן שאלו שמות שנתתי ואני יכול לשנות אם אני רואה שזה לא עובד, אבל ננסה לעבוד לפי התכנון הזה.
אז לפי שאני מתחיל לכתוב ממש דברים בפרק 72 אני צריך לתכנן ולחשוב באילו זירות אני רוצה לבקר, ממה להתחיל, וכמה לפרט. השאלות המעצבנות הרגילות. אז קודם אני אחשוב קצת על זה. לא בטוח שאני אכתוב היום הרבה מילים בתוך הקובץ עצמו. מה שכן אולי כדאי להוסיף הערה שבה ארכז את התובנות שלי בתוך הקובץ עצמו.
טוב, יש את הזירה בארץ היער, בה ביקרתי במהלך הפרק הקודם. עם זאת, די ברור לי מה לכתוב עליה בפרק הזה, ומה לכתוב עליה בפרק הבא. אז זה קל.
אני צריך גם כנראה לבקר בהרי מלאפוס, כי עשיתי buildup למשהו שאמור לקרות שם, אבל אני עדיין קצת סקפטי לזה כי אני קצת מטיל ספק בכל התועלת של הbuildup הזה. אבל בבירור צריך לקרות שם *משהו*.
צריכים להיות גם כל מיני קרבות ברחבי היבשת המרכזית, ששם נמצאים אלופי ארץ היער. בפרט צריך להיות קטע שבו בריתוס פוגש את ה-avatar של צ'יריפו (וכל הקונספט הזה נולד מ-crackpot theory שהגיתי יום אחד ופתאום החלטתי שהיא הגיונית והרחבתי אותה).
ויש לי כמובן את הקרבות שממש מחוץ לוודן גאף. בזה נגמרו הדמויות שאכפת לי מהן, נדמה לי. אם כך, מדובר כאן ב-7 זירות (הסעיף הקודם נספר 4 פעמים כי יש ארבעה אלופים לארץ היער, וכל אחד במקום אחר). גם אם כל זירה תהיה פסקה או שתי פסקאות קצרות, לשזור אותן במהלך הפרקים האלו לדעתי יהיה מועיל. העניין הוא שאני יכול גם חלק מהן לשזור רק בפרק הבא. נראה.
אז הנה התכנית לתחילת הפרק הזה: קודם כל הסצינה עם בריתוס, כדי לשמור קצת על מתח מסוף הפרק הקודם, ואז אחזור למערות של הג'מוזה. בעצם גם בקרבות נגד הבוסים יש לי שלושה קרבות שונים. אז הסיפור שלי עכשיו מתפצל בין המון קרבות קטנים... כמה משונה. טוב, אני אתחיל לכתוב עכשיו, ואבין איך לסדר את שאר האירועים תוך כדי תנועה. אז בואו נצא לדרך!
היי, אשכרה כתבתי תיאור מגניב בקרב: הוא תפס מפלצת, דרך איתה את הקשת שלו, ואז ירה את המפלצת הזאת כחץ. לא הגיוני? בריתוס הוא עד כדי כך BADASS שזה הגיוני!
אוקיי אז נראה לי שסיימתי את הסצינה הביזארית הזאת עם בריתוס, היא כמעט עמוד ויש בה 750 מילים. לא רע. לקוראים הסיום של הסצינה הזאת ללא ספק יהיה משונה מעט, אך אני מקווה שבסוף הפרק הבא עם ה-reveal של ה-crackpot theory שלי זה קצת יתבהר.
מספיק להיום. בפעם הבאה אחזור למקדש הג'מוזה ואמשיך מאיפה שהפרק הקודם נגמר.