-
[QUOTE=Hit Man;1382174]האמת שזה לא ממש רלוונטי עבור גולשי הפורום אם הם מאמינים באלוהים או לא. אני לא מאמין שיש זכר אחד שנולד בישראל ולא עבר ברית מילה ועל כן, על פי התפיסה היהודית, כולכם יהודים. כולכם עברתם ברית, כולכם עשיתם / תעשו בר מצווה ולמען האמת - כשתקברו - אתם תמצאו את עצמיכם בבית קברות יהודי (אלא אם כן תתאבדו, וגם אז זה יהיה מחוץ לגדר של בית קברות יהודי). הבחירה היחידה שיש לכם בחיים היא חתונה, אם לעשות אותה ברבנות או באזרחות, וגם אז, אם ירע מזלכם ותצטרכו להתגרש, תצטרכו לעבור בכל אחד מהמקרים האלה בבית הדין הרבני כדי לקבל את האישור הסופי לגירושים שלכם.
הדיון היה צריך להיות - לו הייתה לכם בחירה - האם הייתם בוחרים להיוולד כיהודים?[/QUOTE]
זה שאנחנו יהודים ממש לא אומר שאנחנו מאמינים באלוהים, אז כן, זה די רלוונטי. אני מכיר אנשים (יהודים לפי האמא) שלא עברו ברית מילה, ו-וואלה, אם יוולד לי בן, אלא אם זה יוכח ב-100% שלברית באמת יש תרומה רפואית (כי כרגע כל מה שאומרים הוא עוד לא מוכח לגמרי) אני לא אתן לו לעבור את זה.
-
זה לא משנה דבר. לפי תורת הגזע, הילד שלך הוא יהודי רק בשל העובדה שיש לו סבתא יהודיה.
-
בשל העובדה שיש לו אמא יהודיה אתה מתכוון...
ואגב, נדב, ברית לא נעשת מבחינה רפואית, ברית נעשית מתוך המסורת רבת השנים של ברית עם אלוקים.
-
[QUOTE=Hit Man;1382193]זה לא משנה דבר. לפי תורת הגזע, הילד שלך הוא יהודי רק בשל העובדה שיש לו סבתא יהודיה.[/QUOTE]
...מה
אני לא עושה את זה כי אני רוצה בן לא יהודי או משהו.
זה ממש לא משנה לי, שיהיה מה שירצה ויעשה מה שהוא באמת מאמין בו.
אני רק חושב שזה נראה לא פייר לאלץ את הילד להיכנס לתוך זה.
[QUOTE=The Charmander;1382195]בשל העובדה שיש לו אמא יהודיה אתה מתכוון...
ואגב, נדב, ברית לא נעשת מבחינה רפואית, ברית נעשית מתוך המסורת רבת השנים של ברית עם אלוקים.[/QUOTE]
ברור לי שלא עושים את זה בגלל תועלת רפואית אלא בגלל הברית שאלוהים כרת עם אברהם אם אני לא טועה, אבל יש את כל אלה שמצדיקים את התהליך בגלל התרומה שלו כהליך רפואי, מה שמעולם לא הוכח בצורה חד משמעית. עד אז - אני לא אכפה עליו דבר שכזה. אין שום דבר שימנע ממנו בעתיד לעבור ברית אם ירצה.
-
חשבת על זה שאולי אתה ופה עליו שלא לעבור ברית?
במהלך זה אתה מונע ממנו הרבה דרכים שאולי הוא יבחר בהן כשיגדל...
-
[QUOTE=The Charmander;1382198]חשבת על זה שאולי אתה ופה עליו שלא לעבור ברית?
במהלך זה אתה מונע ממנו הרבה דרכים שאולי הוא יבחר בהן כשיגדל...[/QUOTE]
אני לא כופה עליו שום דבר. להפך, לתת לו לעבור ברית זאת כפייה. אמרתי כבר קודם, שהוא יעשה אך ורק מה שטוב בעיניו לגביו, אני לא רוצה להתערב בהחלטות כאלה על החיים שלו, במיוחד בכאלה שקשורות לגוף שלו. אם הוא יראה לנכון לעבור ברית ולהתגייר, אני ממש לא אעצור בעדו. להפך, אני אתמוך בו על זה שהוא מצא את עצמו ושלם עם החלטותיו.
-
אולי... ובכל זאת, לעבור ברית בגיל מאוחר זה קודם כל כואב הרבה יותר מהגיל שנקבע, כך שאתה אולי גוזר עליו לעבור סבל נורא שיכל להיחסך ממנו אם היה עובר ברית בגיל מוקדם. דבר שני, הוא לעולם לא ייחשב בעיני החברה כאדם נורמלי משום שנאלץ לעבור ברית כגר.
אם הוא יבחר לחזור בתשובה נניח, הוא ייאלץ להתמודד עם המון קשיים. כך שבחיים כך או כך, ההורה חייב להתערב בחיי הילד ולהיות גורם משפיע בחייו. אני למשל אסיר תודה על כך שאני מהול, על אף שהוריי לא היו דתיים וגדלתי כילד חילוני לכל דבר, כיום, זה השתלם לי!
-
הוא לא צריך להתגייר.
לפי האמונה היהודית - כל עוד אימו יהודיה - הוא יהודי.
לפי תורת הגזע - אם יש במשפחה זכר יהודי שלושה דורות אחורה - הוא יהודי.
לפי מדיניות מדינת ישראל - כל תינוק זכר מחויב בברית מילה.
אם אתה באמת רוצה לתת לו בחירה - תצטרך לרדת מהארץ.
-
[QUOTE=The Charmander;1382200]אולי... ובכל זאת, לעבור ברית בגיל מאוחר זה קודם כל כואב הרבה יותר מהגיל שנקבע, כך שאתה אולי גוזר עליו לעבור סבל נורא שיכל להיחסך ממנו אם היה עובר ברית בגיל מוקדם. דבר שני, הוא לעולם לא ייחשב בעיני החברה כאדם נורמלי משום שנאלץ לעבור ברית כגר.
אם הוא יבחר לחזור בתשובה נניח, הוא ייאלץ להתמודד עם המון קשיים. כך שבחיים כך או כך, ההורה חייב להתערב בחיי הילד ולהיות גורם משפיע בחייו. אני למשל אסיר תודה על כך שאני מהול, על אף שהוריי לא היו דתיים וגדלתי כילד חילוני לכל דבר, כיום, זה השתלם לי![/QUOTE]
מצד שני יכול להיות שהוא לא יבחר ביהדות כדרך שלו בחיים, ואז מה? ברית זה לא משהו שאפשר להחזיר, הוא לא יצמיח את הבולבול שלו מחדש ):
אני מאמין שעד לתקופה שיהיה לי ילד, ואם ובהנחה הוא יחליט לעבור ברית כשהוא יהיה מספיק מודע לעצמו יהיו דרכים למנוע את הכאב. גם היום אפשר להרדים את האיזור ולהשתמש במשככי כאבים, לא כזה בעייתי. שלא ייחשב נורמלי, screw society!
אנשים לא מתגיירים בשביל לרצות את החברה.
[QUOTE=Hit Man;1382201]הוא לא צריך להתגייר.
לפי האמונה היהודית - כל עוד אימו יהודיה - הוא יהודי.
לפי תורת הגזע - אם יש לו זכר יהודי שלושה דורות אחורה - הוא יהודי.
לפי מדיניות מדינת ישראל - כל תינוק זכר מחויב בברית מילה.
אם אתה באמת רוצה לתת לו בחירה - תצטרך לרדת מהארץ.[/QUOTE]
מאיפה הפלצת את הקטע על מדיניות מדינת ישראל? בחיים לא שמעתי על דבר כזה וזה לא נשמע אפילו הגיוני. מקור? :ם
-
לא ניתן לרשום תינוקות ממין זכר במרשם אוכלוסין אם הם לא עברו ברית מילה.
[url]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%A9%D7%9D_%D7%94%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9F[/url]
-
[QUOTE=Hit Man;1382204]לא ניתן לרשום תינוקות ממין זכר במרשם אוכלוסין אם הם לא עברו ברית מילה.
[url]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%A9%D7%9D_%D7%94%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9F[/url][/QUOTE]
אני לא רואה איפה כתוב שם שהתינוק מחוייב לעבור ברית מילה.
להפך, לפי מכון עתים "ברית המילה ליילוד היא מעשה [B]הנתון לבחירתם של הוריו. היא אינה מחויבת בחוק או בתקנות[/B] ואף לא נמנית עם מעשים רפואיים המוגדרים בפקודת הרופאים, כדברי בית המשפט העליון: "מילה הינה פעולה שביצועה אכן מצדיק מיומנות רפואית מסוימת וביצועו כרוך גם בסיכונים בעלי אופי רפואי. אך אפיונה הדומיננטי של הפעולה אינו רפואי, אלא דתי-פולחני" (ע"א 2055/99)."
[url]http://www.itim.org.il/?CategoryID=349&ArticleID=398[/url]
-
מדיניות של מכון כזה או אחר לא משתווה לחוק במדינה. אתה מוזמן לשאול את ההורים שלך בנוגע לזה. אלא אם כן בא לך שהילד שלך יהיה שוהה זר בארץ ואז לא יהיו לו שום זכויות וקרוב לוודאי שהוא יזרק ממנה בשלב כזה או אחר על שהות לא חוקית.
ותיקון להודעה הקודמת שלי: לא ניתן לרשום אותו כאזרח במדינה.
תבין, אתה חי במדינת שהלאום שלה הוא לא על בסיס טריטוריה או חזון משותף, אלא רק על בסיס דת בלבד. אנחנו כמו הותיקן, רק עם בר רפאלי.
-
[QUOTE=Hit Man;1382206]מדיניות של מכון כזה או אחר לא משתווה לחוק במדינה. אתה מוזמן לשאול את ההורים שלך בנוגע לזה. אלא אם כן בא לך שהילד שלך יהיה שוהה זר בארץ ואז לא יהיו לו שום זכויות וקרוב לוודאי שהוא יזרק ממנה בשלב כזה או אחר על שהות לא חוקית.
ותיקון להודעה הקודמת שלי: לא ניתן לרשום אותו כאזרח במדינה.
תבין, אתה חי במדינת שהלאום שלה הוא לא על בסיס טריטוריה או חזון משותף, אלא רק על בסיס דת בלבד. אנחנו כמו[/QUOTE]
עדיין לא ראיתי אף חוק שמחייב את הילד שלי לעבור ברית מילה, הפנית אותי לדף בויקיפדיה שלא ראיתי בו כלום על זה.
אני מניח שמכון *דתי* שנמצא במדינה הזאת יפעיל לפי המדיניות והחוקים של המדינה בה הוא נמצא, לא?
-
אני מסכים עם כל מה שאתה אומר נדב, אבל אתה מפספס פה נקודה חשובה. ברגע שאתה מוותר על מילה, אתה מחליט בשבילו. בדיוק כמו שאתה מחליט בשבילו לעשות מילה. בין כך ובין כך אתה משפיע על חייו.
-
אני למדתי השנה שלושה קורסים על יהדות, וזה מדהים לראות כמה דברים דתיים אנחנו לוקחים כמובן מאליו ולא מבינים שזה חוק במדינה. ברית זה אחד מהם, ייבום וחליצה זה גם תחום שאתה לא תאמין מה לעזאזל קורה בו גם אם אני אספר לך. אנחנו נורא פרימיטיביים בתפיסות הדתיות שלנו. אני בטוח שכשיהיה לך ילד (במזל טוב) אתה תבין מול מה אתה עומד. אני רק מקווה שאתה באמת כן לגבי הרצונות שלך לאפשר לילד שלך חיים טובים נטולי כפייה, כי פה, כפי שאתה יכול בטח לשער, אין לך ממש בחירה.
-
[QUOTE=The Charmander;1382208]אני מסכים עם כל מה שאתה אומר נדב, אבל אתה מפספס פה נקודה חשובה. ברגע שאתה מוותר על מילה, אתה מחליט בשבילו. בדיוק כמו שאתה מחליט בשבילו לעשות מילה. בין כך ובין כך אתה משפיע על חייו.[/QUOTE]
אני מבין שזאת החלטה שתשפיע עליו, אבל אני מעדיף להחליט החלטה שתהיה לו אפשרות לשנות בעתיד מאשר החלטה שאולי כלל לא תהיה רלוונטית כלפיו.
חוץ מזה, ביני לבינך, עם חינוך עקום כמו שלי אתה באמת תצפה לאיזה ילד צדיק? ):
[QUOTE=Hit Man;1382209]אני למדתי השנה שלושה קורסים על יהדות, וזה מדהים לראות כמה דברים דתיים אנחנו לוקחים כמובן מאליו ולא מבינים שזה חוק במדינה. ברית זה אחד מהם, ייבום וחליצה זה גם תחום שאתה לא תאמין מה לעזאזל קורה בו גם אם אני אספר לך. אנחנו נורא פרימיטיביים בתפיסות הדתיות שלנו. אני בטוח שכשיהיה לך ילד (במזל טוב) אתה תבין מול מה אתה עומד. אני רק מקווה שאתה באמת כן לגבי הרצונות שלך לאפשר לילד שלך חיים טובים נטולי כפייה, כי פה, כפי שאתה יכול בטח לשער, אין לך ממש בחירה.[/QUOTE]
אני עדיין מחכה למקור מידע כלשהו שאומר שברית מילה היא חובה בחוק, כי אני לא מוצא על זה כלום.
-
ישנם גם מתנגדים לברית המילה, הנתפסת כפעולה הפוגעת בשלמות היילוד, וגורמת לכאב. כמו כן ישנם המתנגדים לברית מילה משיקולים רפואיים או מעצם היותו טקס דתי. בשנת 1998 הוגשה לבית המשפט הגבוה לצדק עתירה שדרשה להוציא [B]אל מחוץ לחוק[/B] את ברית המילה בנימוק של "פגיעה בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו". העתירה נדחתה על הסף.
[url]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94#.D7.94.D7.99.D7.91.D7.98.D7.99.D7.9D_.D7.97.D7.91.D7.A8.D7.AA.D7.99.D7.99.D7.9D[/url]
-
[QUOTE=Hit Man;1382211]ישנם גם מתנגדים לברית המילה, הנתפסת כפעולה הפוגעת בשלמות היילוד, וגורמת לכאב. כמו כן ישנם המתנגדים לברית מילה משיקולים רפואיים או מעצם היותו טקס דתי. בשנת 1998 הוגשה לבית המשפט הגבוה לצדק עתירה שדרשה להוציא [B]אל מחוץ לחוק[/B] את ברית המילה בנימוק של "פגיעה בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו". העתירה נדחתה על הסף.
[url]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94#.D7.94.D7.99.D7.91.D7.98.D7.99.D7.9D_.D7.97.D7.91.D7.A8.D7.AA.D7.99.D7.99.D7.9D[/url][/QUOTE]
מה
הכוונה ב"להוציא אל מחוץ לחוק" היא להפוך את הברית ללא חוקית, לא ללבטל משהו שמחוייב בחוק מסויים
אני רוצה לראות את החוק עצמו ואיפה הוא כתוב
-
זו הסיבה למה אין לך חוקה במדינה. זה לא חוק משפטי. זו חוק מתחום המצווה. ברית המילה אינה מעוגנת בחוקים סטנדרטים שהמדינה יכולה לשנות, ברית המילה והיהדות בכלל הן הבסיס לקיומה של המדינה. אביא לך את המקרה הבא שמדגים תרחיש אפשרי למה יכול לקרות איתך ועם הילד שלך: [url]http://www.gerushin.co.il/%D7%92%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8/66-%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%A3-%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%91[/url]
-
[QUOTE=Hit Man;1382213]זו הסיבה למה אין לך חוקה במדינה. זה לא חוק. זו מצווה. ברית המילה אינה מעוגנת בחוקים סטנדרטים שהמדינה יכולה לשנות, ברית המילה והיהדות בכלל הן הבסיס לקיומה של המדינה. אביא לך את המקרה הבא שמדגים תרחיש אפשרי למה יכול לקרות איתך ועם הילד שלך: [url]http://www.gerushin.co.il/%D7%92%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8/66-%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%A2%D7%9C-%D7%90%D7%A3-%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%90%D7%91[/url][/QUOTE]
זה מצב שבו ההחלטה של האמא מנוגדת להחלטה של האבא, לא מצב שבו שני ההורים החליטו לא לעשות ברית מילה והמדינה הכריחה אותם. זה שונה לגמרי.
-
החוק במדינה קבע לטובת הברית. מה עוד אתה צריך?
ואף אחד לא צריך את המדינה. אני יכול לחשוב על עוד ארבעה אנשים שיעשו את העבודה עוד לפני שהמדינה תצטרך להתערב, ההורים שלך ושל זוגתך.
-
[QUOTE=Hit Man;1382215]החוק במדינה קבע לטובת הברית. מה עוד אתה צריך?
ואף אחד לא צריך את המדינה. אני יכול לחשוב על עוד ארבעה אנשים שיעשו את העבודה עוד לפני שהמדינה תצטרך להתערב, ההורים שלך ושל זוגתך.[/QUOTE]
אני צריך לראות איפה כתוב בצורה מפורשת שהברית חובה.
החוק קבע לטובת הברית איפה שהיו דעות מנוגדות בעניין, אני מדבר איתך עכשיו על מצב שבו יש הסכמה ביני לבין בת הזוג בנוגע לזה שלא כדאי לעשות לילד ברית.
אוקיי, אז:
א') להורים שלי ושל זוגתי אין זכות להתערב בכלל בצורה שבה נבחר לגדל את הילד
ב') אני לא בקשר עם אבא שלי כבר כמה שנים טובות, ואמא כבר אמרה כמה פעמים שהסיבה היחידה שעברתי ברית מילה הייתה בכדי למנוע וויכוחים עם אבא, היא בתכלס לא הייתה ממש בעד הרעיון
ג') שההורים שלה יגידו מה שהם רוצים, זאת החלטה שלי ושלה, לא שלהם
-
אני לא יודע מה להגיד לך בנושא הזה. זה כמו שתבקש ממני להראות לך את הלוחות המקוריים של עשרת הדיברות.
אני אגיד לך את האמת, אני לא חושב שתצליח לעשות את זה, יש גורמים דתיים וחברתיים שחזקים ממך ומכולנו, אבל במידה ואיכשהו תסתיר את הילד מן העולם והוא לא יעבור ברית מילה ולא ייחשב כיהודי, תצטרך לשבת עליו שבעה.
ואני רק יכול לחשוב על זה שכשהוא יגיע לגיל 16, הוא לא יקבל תעודת אזרחות ישראלית, או כשהוא יגיע לצבא, הוא יצטרך ללבוש תחתונים במקלחות של הצבא מרוב בושה, או ששום בחורה בישראל לא תשכב איתו. ככה שאני חושב שזו בחירה אמיצה מצידך.
-
[QUOTE=Hit Man;1382217]אני לא יודע מה להגיד לך בנושא הזה. זה כמו שתבקש ממני להראות לך את הלוחות המקוריים של עשרת הדיברות.
אני אגיד לך את האמת, אני לא חושב שתצליח לעשות את זה, יש גורמים דתיים וחברתיים שחזקים ממך ומכולנו, אבל במידה ואיכשהו תסתיר את הילד מן העולם והוא לא יעבור ברית מילה ולא ייחשב כיהודי, תצטרך לשבת עליו שבעה.
ואני רק יכול לחשוב על זה שכשהוא יגיע לגיל 16, הוא לא יקבל תעודת אזרחות ישראלית, או כשהוא יגיע לצבא, הוא יצטרך ללבוש תחתונים במקלחות של הצבא מרוב בושה, או ששום בחורה בישראל לא תשכב איתו. ככה שאני חושב שזו בחירה אמיצה מצידך.[/QUOTE]
על מה אתה מדבר? יש לי חבר שלא עבר ברית, יש לו אזרחות ותעודת זהות וכל החרטא הזה
הוא גם לא מתבייש בזה שהוא לא עבר ברית, אגב.
שום בחורה בישראל? לפי מה שידוע לי יש לא מעט בחורות בישראל שהן בכלל לא יהודיות
או כאלה שבכלל הדת לא מעניינת אותן
אז כן.
מקסימום אני אארגן לו כוסיות מחו"ל.
ושוב, אתה יוצא מנקודת הנחה שאם הוא לא עובר את הברית כילד - הוא בחיים לא יעבור אותה. זה לא המצב. אם הוא ירצה לעבור ברית בעתיד, הוא יעבור אותה. אם לא אז שלום על ישראל וזהו.
-
[QUOTE=Hit Man;1382217]אני לא יודע מה להגיד לך בנושא הזה. זה כמו שתבקש ממני להראות לך את הלוחות המקוריים של עשרת הדיברות.[/QUOTe]
אני לא בטוח שזה שקול. אין לי הוכחה לכלום, אך אני די בטוח שיש חוקים מפורשים ברשימת החוקים של מדינת ישראל כנגד רצח וגניבה. מנגד, אני די בטוח שאין חוק נגד שבועת שקר בשם האל. אם זה נכון, אז אין הכרח שכל עבירה על חוק דתי היא פלילית בישראל.
-
זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.
אם השאלה היא - האם אי קיום של ברית מילה הוא עובר על החוק? זה כבר דיון בפני עצמו. לדעת 97% מהיהודים שגרים בישראל (בין אם הם דתיים, חילוניים, חרדיים או לא מאמינים) זו לא שאלה, הם כבר עברו ברית מילה.
אני לא מבין מה הקושי להבין את זה. הרי אף אחד פה לא תוהה מדוע ילד שנולד לאמא יהודיה נחשב כיהודי. אחרי הכל, אין לזה חוק משפטי ובכל זאת אנשים יוצאים מנקודת הנחה שזו האמת.
אבקש להבהיר דבר אחד נוסף: אנחנו לא באמריקה. מה שקורה בארץ הוא אינו דמוקרטיה. אין בחירה לבן אדם לעשות כל מה שעולה על רוחו. יותר מזה, לפי תיאוריות סוציולוגיות, אפילו פעולה אישית כמו התאבדות או הצורה שבה אנחנו מתלבשים בבוקר היא תוצאה של סוציאליזציה.
בין אם אתם רוצים להכיר בזה או לא, ישראל היא מדינת דת. כן, זה נשמע אפל, אבל זה מה יש. והמערכת האזרחית של ישראל אינה נמצאת מעל למערכת הדתית. למען האמת, גם המערכת הדתית וגם המערכת האזרחית נמצאות באותו קו.
מי שחושב שהוא יכול לא לימול את ילדיו, שיום אחד עוד תהיה תחבורה ציבורית בשבת, או שילדיו לא ידעו איך לחגוג את חג הפסח, כנראה הוזה בדעותיו (סליחה, נדב). אני לא אומר שאני מסכים לזה, דווקא אשמח אם יהיה אוטובוס ביום שישי שאוכל בעזרתו לנסוע לקולנוע, אבל זו אינה ההחלטה שלי, זה המצב הקיים.
ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנה שום דבר מזה.
-
אני מאמין כי זה מה שאבא שלי וסבא שלי וכל אבותי האמינו בו, וחוץ מזה, אני רוצה להאמין במשהו, משהו שיתן לי תקווה ואמונה שיכול להיות טוב יותר. שאלוקים נתן לי כוח לשנות משהו בעולם ואני רק צריך לדעת איך לנצל את הכוח הזה לטובה. לא אכפת לי מה המדע הוכיח, אני מאמין כי זה עושה טוב שמישהו נותן לך את האמצעים לעשות ולשנות משהו בעולם הזה כדי להפוך אותו למקום יותר טוב. הוא לא ברא ערבים ונאצים הם פשוט החליטו להאמין במשהו אחר בדרך שונה, אלוקים לא מחליט לנו מה לעשות או במה להאמין, זה הוא נותן לנו לעשות, הוא לא המשרת לנו ואנחנו לא בובות על חוט שלו.
-
[QUOTE=Hit Man;1382224]זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.
אם השאלה היא - האם אי קיום של ברית מילה הוא עובר על החוק? זה כבר דיון בפני עצמו. לדעת 97% מהיהודים שגרים בישראל (בין אם הם דתיים, חילוניים, חרדיים או לא מאמינים) זו לא שאלה, הם כבר עברו ברית מילה.
אני לא מבין מה הקושי להבין את זה. הרי אף אחד פה לא תוהה מדוע ילד שנולד לאמא יהודיה נחשב כיהודי. אחרי הכל, אין לזה חוק משפטי ובכל זאת אנשים יוצאים מנקודת הנחה שזו האמת.
אבקש להבהיר דבר אחד נוסף: אנחנו לא באמריקה. מה שקורה בארץ הוא אינו דמוקרטיה. אין בחירה לבן אדם לעשות כל מה שעולה על רוחו. יותר מזה, לפי תיאוריות סוציולוגיות, אפילו פעולה אישית כמו התאבדות או הצורה שבה אנחנו מתלבשים בבוקר היא תוצאה של סוציאליזציה.
בין אם אתם רוצים להכיר בזה או לא, ישראל היא מדינת דת. כן, זה נשמע אפל, אבל זה מה יש. והמערכת האזרחית של ישראל אינה נמצאת מעל למערכת הדתית. למען האמת, גם המערכת הדתית וגם המערכת האזרחית נמצאות באותו קו.
מי שחושב שהוא יכול לא לימול את ילדיו, שיום אחד עוד תהיה תחבורה ציבורית בשבת, או שילדיו לא ידעו איך לחגוג את חג הפסח, כנראה הוזה בדעותיו (סליחה, נדב). אני לא אומר שאני מסכים לזה, דווקא אשמח אם יהיה אוטובוס ביום שישי שאוכל בעזרתו לנסוע לקולנוע, אבל זו אינה ההחלטה שלי, זה המצב הקיים.
ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנהשום דבר מזה.[/QUOTE]
לפי מה שזכור לי, אחד התיקונים לחוק השבות או האזרחות קובע שבן לאמא חהודיה הוא יהודי. אבל לדעתי זה סוטה מהנושא. השאלה הנדונה היא תאולוגית לחלוטין.
-
[QUOTE=Hit Man;1382224]זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.
ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנה שום דבר מזה.[/QUOTE]
זה לא רק ילד שנולד לאמא יהודייה, אלא כל ילד הוא לפי הדת של אמו.
ואני מסכים איתך. גם אם רוב האנשים אינם מאמינים באלוהים, זה המצב. אנחנו חלק מחברה, ובחברה בנאדם לא יכול להחליט שהוא לא עושה לילד שלו ברית מילה, או לא מלמד אותו מנהגים יהודיים.
-
[QUOTE=spiritomber;1382232]אני מאמין כי זה מה שאבא שלי וסבא שלי וכל אבותי האמינו בו, וחוץ מזה, אני רוצה להאמין במשהו, משהו שיתן לי תקווה ואמונה שיכול להיות טוב יותר. שאלוקים נתן לי כוח לשנות משהו בעולם ואני רק צריך לדעת איך לנצל את הכוח הזה לטובה. לא אכפת לי מה המדע הוכיח, אני מאמין כי זה עושה טוב שמישהו נותן לך את האמצעים לעשות ולשנות משהו בעולם הזה כדי להפוך אותו למקום יותר טוב. הוא לא ברא ערבים ונאצים הם פשוט החליטו להאמין במשהו אחר בדרך שונה, אלוקים לא מחליט לנו מה לעשות או במה להאמין, זה הוא נותן לנו לעשות, הוא לא המשרת לנו ואנחנו לא בובות על חוט שלו.[/QUOTE]
מה אתה לא מבין? אין אלוהים, היה מפץ גדול, כדור הארץ נוצר מאבק ככבים אשר התגבש לכוכב בגלל מהירות הסיבוב, נוצרו חצורים חד תאים, הם התפתחו ליונקים (הכוללים קופים) ומהקופים יצא האדם. האדם לא ידע מאיפה הכל הגיע אז הוא התחיל להאמין באלים.
כיום לפי ממצאים מדעיים כל מה שכבתי נכון.
-
[QUOTE=Spider Man;1382091]אבל אחות איך המוח פועל? איך נוצרים דחפי ההישרדות האלה?[/QUOTE]
המוח פועל על זרמים חשמליים, כמו מערכת העצבים. והם לא נוצרים, הם התפתחו במהלך האבולוציה (לפי העקרון של החזק שורד).
-
[quote=quilavaxd;1382256]מה אתה לא מבין? אין אלוהים, היה מפץ גדול, כדור הארץ נוצר מאבק ככבים אשר התגבש לכוכב בגלל מהירות הסיבוב, נוצרו חצורים חד תאים, הם התפתחו ליונקים (הכוללים קופים) ומהקופים יצא האדם. האדם לא ידע מאיפה הכל הגיע אז הוא התחיל להאמין באלים.
כיום לפי ממצאים מדעיים כל מה שכבתי נכון.[/quote]
כל מה שאמרת לא סותר את זה שיש אלוקים, יכול להיות שאלוקים עשה את המפץ הגדול והוא גרם מאחורי הקלעים לכל מה שאמרת
-
אז איך אלוהים נולד?
אם הוא נולד בעצמו אז המפץ הגדול גם נוצר בעצמו .
-
[QUOTE=quilavaxd;1382267]אז איך אלוהים נולד?
אם הוא נולד בעצמו אז המפץ הגדול גם נוצר בעצמו .[/QUOTE]
לפחות תתן טיעונים הגיוניים ולא כאלו ילדותייים ומטומטמים
-
[quote=אריאל116;1382255]זה לא רק ילד שנולד לאמא יהודייה, אלא כל ילד הוא לפי הדת של אמו.
ואני מסכים איתך. גם אם רוב האנשים אינם מאמינים באלוהים, זה המצב. אנחנו חלק מחברה, ובחברה בנאדם לא יכול להחליט שהוא לא עושה לילד שלו ברית מילה, או לא מלמד אותו מנהגים יהודיים.[/quote]
זה כמו שתגיד לי עכשיו שאני לא יכול להתלבש בצורה מסוימת רק בגלל שבחברה הרוב לא מלבשים ככה
ולא חסרים אנשים לא נימולים שהחברה ממש אבל ממש לא דוחה אותם, בדיוק כמו שאני יכול להתפאר ברחוב שאני אתאיסט ולא יקרה כלום
[quote=יצור אחד;1382263]כל מה שאמרת לא סותר את זה שיש אלוקים, יכול להיות שאלוקים עשה את המפץ הגדול והוא גרם מאחורי הקלעים לכל מה שאמרת[/quote]
זה גם לא אומר שכן יש, זה פועל לשני הכיוונים (:
על פי התאוריה המדעית הזאת המפץ הגדול היה יכול להתרחש מעצמו, לא ידוע אם יש משהו מעבר
-
אריאל זה לא נכון, אבל ממש
באיסלאם ובנצרות הדת נקבעת לפי האב, ככה זה היה גם ביהדות בעבר
אבל בגלל שהגברים היו יוצאים למלחמות ולא תמיד היה ניתן לדעת מי האב, זה עבר ביהדות לנקבע לפי האם
[QUOTE=quilavaxd;1382267]אז איך אלוהים נולד?[/QUOTE]
לאבא אלוהים ולאמא אלוהים היה חור בקונדום
-
אני מאמין בתיאוריה הזאת:
[YOUTUBE]HoqSas2uFKw[/YOUTUBE]
-
[QUOTE=Brook;1382275]אריאל זה לא נכון, אבל ממש
באיסלאם ובנצרות הדת נקבעת לפי האב, ככה זה היה גם ביהדות בעבר
אבל בגלל שהגברים היו יוצאים למלחמות ולא תמיד היה ניתן לדעת מי האב, זה עבר ביהדות לנקבע לפי האם
לאבא אלוהים ולאמא אלוהים היה חור בקונדום[/QUOTE]
לא היו אבא ואמא אלוהים ולא היו אז קונדומים :(
-
תנעלו תנושא הזה הוא הפך לספאם אחד גדול שכמה פה מנסים להצחיק ולא ממש מצליחים...
-
טוב, אז חיפשתי ומצאתי שהאמונה באלוהים היא פשוט הסיבה הפשוטה ביותר להכל.
לפי חוק תער אוקהם אז תמיד צריך לבחור בדרל הקלה והפשוטה ביותר שבא הכי פחות ניסוכים ודברים.
לפי כך יוצא שהאמונה באל/אלים היא תוצאה מבחירה בדרך הכ פשוטה.