-
[quote=שלום לכם;1447215]חח כן. יש לי כמה שאלות גאומטריה, אבל אין לי ממש דרך להביא את השרטוטים...[/quote]
טוב לפני כמה שנים כשעוד היו לי ספרים של תיכון הייתי אומר לך להביא הפניה לספר ואולי הייתי מוצא. תנסה לצייר בצייר, ואם יש משהו לא ברור בציור תוסיף הסבר במילים, לא יודע.
וכן שאלות בגיאומטריה זה מצויין.
-
[quote=lordabizi;1447216]טוב לפני כמה שנים כשעוד היו לי ספרים של תיכון הייתי אומר לך להביא הפניה לספר ואולי הייתי מוצא. תנסה לצייר בצייר, ואם יש משהו לא ברור בציור תוסיף הסבר במילים, לא יודע.
וכן שאלות בגיאומטריה זה מצויין.[/quote]
אני בקושי מצליח לצייר ביד, איך אני אצייר בצייר? ~_~
-
שונא משוואות עם שני נעלמים '-'
אוחחח מתמטיקה 5 יחידות זה כל כך מסובך.. הכנסתי את עצמי לבור
-
אתה יכול לסרוק למחשב ולהעלות
-
[QUOTE=Smoker;1447219]שונא משוואות עם שני נעלמים '-'
אוחחח מתמטיקה 5 יחידות זה כל כך מסובך.. הכנסתי את עצמי לבור[/UOTE]
משוואות בשני נעלמים זה די קל.. יש דברים יותר מעצבנים.
ד"א אביזי מניסיוני תיאור במילים לא עוזר כ"כ, כי אתה מתאר רק את הנתונים שאתה רואה...
-
[quote=שלום לכם;1447217]אני בקושי מצליח לצייר ביד, איך אני אצייר בצייר? ~_~[/quote]
יש לך פונקציות של ציור קו ישר, וציור מעגל...
[quote=smoker;1447219]שונא משוואות עם שני נעלמים '-'
אוחחח מתמטיקה 5 יחידות זה כל כך מסובך.. הכנסתי את עצמי לבור[/quote]
לא, הכל בסדר. תשאל שאלות בפורום לימודים.
[quote=מייקל100;1447220]אתה יכול לסרוק למחשב ולהעלות[/quote]
זו גם אפשרות. או לצלם בטלפון.
-
[quote=שלום לכם;1447222][quote=smoker;1447219]שונא משוואות עם שני נעלמים '-'
אוחחח מתמטיקה 5 יחידות זה כל כך מסובך.. הכנסתי את עצמי לבור[/uote]
משוואות בשני נעלמים זה די קל.. יש דברים יותר מעצבנים.
ד"א אביזי מניסיוני תיאור במילים לא עוזר כ"כ, כי אתה מתאר רק את הנתונים שאתה רואה...[/quote]
ברור שיש, זה פשוט אחד מהם ><"
ותודה אביזי, אעשה את זה ברגע שבאמת לא אסתדר עם החומר, מה שיקרה בקרוב ככל הנראה.
-
-
[quote=שלום לכם;1447217]אני בקושי מצליח לצייר ביד, איך אני אצייר בצייר? ~_~[/quote]
אהמ.. אהמ... אני מצייר בציר...
-
[quote=odin borson;1447232]אהמ.. אהמ... אני מצייר בציר...[/quote]
אהמ אהמ איך אני אביא לך את הסרטוט? -_-
-
[quote=שלום לכם;1447233]אהמ אהמ איך אני אביא לך את הסרטוט? -_-[/quote]
אהמ אהמ אפשר מסקראץ'
-
סקראץ'... נוסטלגיה. זה עם הלוגו של החתול הכתום? יצאו לי דווקא כמה אנימציות יפות בדבר הזה d:
-
[quote=odin borson;1447234]אהמ אהמ אפשר מסקראץ'[/quote]
משולש abc הוא משולש שווה שוקיים. De הוא קטע אמצעים שעובר באמצעי השוקיים. הנקודה f נמצאת על המשך de מהצד של e. סביב f מצוייר מעגל ברדיוס r כלשהו. הנקודה g היא נקודת ההשקה של משיק שיוצא מהקדקד a אל המעגל. G היא חיתוך הקטע af עם המעגל. P היא אמצע הקטע gb.
איפה מיומנויות הפיקסל-ארט האדירות שלך יעזרו לך לציין את המצב המתואר?
-
[quote=odin borson;1447234]אהמ אהמ אפשר מסקראץ'[/quote]
אבל אם אני אוכל לתאר את זה במדיוק אני פשוט אכתוב את התיאור
[quote=smoker;1447236]סקראץ'... נוסטלגיה. זה עם הלוגו של החתול הכתום? יצאו לי דווקא כמה אנימציות יפות בדבר הזה d:[/quote]
אני מכיר את התוכנה הזאת, אבל הוא התכוון ל-להכין מכלום
-
טוב אז הואיל ואין לי אבט"ש, בשבוע הקרוב אני אשפץ מעט את המשחק שלי על פוקימון ימי הביניים ואקווה לפתוח אותו בערב סוכות. אם ירצה קריסטוס ויהיה לי כח להגיב במשחק, אז הוא יתקדם יפה במהלך החג, ואז אחריו הוא יחזור למשטר נוקשה של שתי תגובות ביום, במקרה הטוב.
-
[quote=שלום לכם;1447238]אבל אם אני אוכל לתאר את זה במדיוק אני פשוט אכתוב את התיאור
אני מכיר את התוכנה הזאת, אבל הוא התכוון ל-להכין מכלום[/quote]
הבנתי את זה, אני צחקתי '-'
מה זה משיק והשקה? O:
ובהצלחה עם המשחק שלך~
-
[quote=smoker;1447244]הבנתי את זה, אני צחקתי '-'
מה זה משיק והשקה? O:
ובהצלחה עם המשחק שלך~[/quote]
משיק זה ישר שנוגע במעגל בנק' אחת ויחידה
-
[QUOTE=Smoker;1447244]הבנתי את זה, אני צחקתי '-'
מה זה משיק והשקה? O:
ובהצלחה עם המשחק שלך~[/QUOTE]
נניח שיש לך איזשהו עקום במישור (כלומר איזשהו ציור של קו במישור, יכול להיות ישר, עקום, מעגל, מה שבא לך). אם העקום הוא "בסדר" (מבלי להתעמק למה בדיוק המושג הזה אומר), אז אם אתה עליו ZOOM IN גדול מאוד על נקודה מסויימת, העקום ייראה לך כמו קו ישר (עם איזשהו שיפוע כמובן). אז למשוואה של קו ישר שמתאר בצורה הטובה ביותר עקום מסויים בסביבת נקודה מסויימת קוראים המשיק לעקום זה בנקודה הזו.
למשל: תדמיין את הגרף של y = x^2 (זהו גם עקום), בסביבת ה-0. המשיק לפונקציה בנקודה הזו הוא ציר X. תנסה לדמיין את זה.
בנקודות אחרות המשיק יהיה קו עם שיפוע כלשהו.
עכשיו להקשר המקורי בו השתמשתי בזה: אם יש מעגל בעולם ויש קו ישר בעולם, (העולם הוא כמובן מישורי) ייתכנו שלושה מצבים: הקו חותך את המעגל בשתי נקודות, לא חותך כלל, או חותך בנקודה אחת. כשישר חותך מעגל בנקודה אחת בדיוק אז הוא משיק למעגל - תנסה לדמיין גם את זה.
-
נראה לי הבנתי o:
אז בעצם השקה זה משוואת ישר שמתארת עיקום כלשהו לנקודה או יותר?
-
אוקיי קודם כל עניין סמנטי: (שאגב סמנטיקה לפעמים ממש עוזרת להבין דברים)
משיק זה [b]ל-[/b]עקום [b]ב-[/b]נקודה מסויימת [b]שעליו[/b].
עכשיו נניח שאנחנו יודעים מה העקום שלנו ובאיזה נקודה אנחנו מדברים.
אז משיק לעקום בנקודה זה קו שהוא קרוב הכי טוב לעקום בנקודה הזו. זהו ישר שהכיוון שלו הוא "כמו העקום" בנקודה הזו.
למשל, אם ניקח מעגל ונעביר קו שמשיק לו בנקודה העליונה שלו, זה יהיה קו אופקי. אם נעביר קו לא אופקי שיחתוך על המעגל בנקודה העליונה, תמיד נוכל למצוא קו יותר: נהפוך את הקו למתון יותר. (דמיינו זאת!) עד מתי נוכל "למתן" את הקו? עד שהקו יהיה אופקי ואז אין יותר מקום לשיפור.
-
בבקשה, בבקשה תיכנסו
[url]http://www.myforum.co.il/showthread.php?t=54641[/url]
-
[quote=lordabizi;1447251]אוקיי קודם כל עניין סמנטי: (שאגב סמנטיקה לפעמים ממש עוזרת להבין דברים)
משיק זה [b]ל-[/b]עקום [b]ב-[/b]נקודה מסויימת [b]שעליו[/b].
עכשיו נניח שאנחנו יודעים מה העקום שלנו ובאיזה נקודה אנחנו מדברים.
אז משיק לעקום בנקודה זה קו שהוא קרוב הכי טוב לעקום בנקודה הזו. זהו ישר שהכיוון שלו הוא "כמו העקום" בנקודה הזו.
למשל, אם ניקח מעגל ונעביר קו שמשיק לו בנקודה העליונה שלו, זה יהיה קו אופקי. אם נעביר קו לא אופקי שיחתוך על המעגל בנקודה העליונה, תמיד נוכל למצוא קו יותר: נהפוך את הקו למתון יותר. (דמיינו זאת!) עד מתי נוכל "למתן" את הקו? עד שהקו יהיה אופקי ואז אין יותר מקום לשיפור.[/quote]
הבנתי! תודה (:
אני גאה בעצמי שהבנתי את זה *-*
-
אוקיי, אז אם אני מסביר דברים בצורה הכללית יותר [b]יש [/b]סיכוי שיצליחו להבין אותם... מעניין...
-
הייתה לי בעיה בלהיכנס לLeague Of Legends ואז שאלתי את אלון ובסוף כל מה שהיה צריך לעשות זה להפעיל כמנהל... ד"א לחדשים מבינינו, שחקו בLeague Of Legends
-
אלוהים
מישהו יודע מה השעה?
-
[QUOTE=שלום לכם;1447263]הייתה לי בעיה בלהיכנס לLeague Of Legends ואז שאלתי את אלון ובסוף כל מה שהיה צריך לעשות זה להפעיל כמנהל... ד"א לחדשים מבינינו, שחקו בLeague Of Legends[/QUOTE]
הייתי משחק פעם והיינו קובעים לשחק בלילות, נוסטלגיה... ניסיתי לחזור לשחק אבל לוקח שעות עד שזה מתחיל לעבוד ואין לי את הזמן לחכות... חבל
אגב, תמיד יש סיכוי, רק תאמין ותסביר טוב, ואם אתה מתקשה - Google it
-
17:53
סמוקר זה לוקח 4 שעות לעלות ללאנצ'ר או למשחק עצמו?
-
[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1234899_10151880580056397_1602969260_n.jpg[/IMG]
-
[quote=smoker;1447269]הייתי משחק פעם והיינו קובעים לשחק בלילות, נוסטלגיה... ניסיתי לחזור לשחק אבל לוקח שעות עד שזה מתחיל לעבוד ואין לי את הזמן לחכות... חבל
אגב, תמיד יש סיכוי, רק תאמין ותסביר טוב, ואם אתה מתקשה - google it[/quote]
תראה, בזמן שהייתי בבית ספר בערך כל הכיתה פנתה אליי בבקשות עזרה במתמטיקה פיזיקה וכו'. עכשיו כשסיימתי את התואר במתמטיקה ולפעמים אני מנסה להסביר מושג מבית הספר, אני מנסה להשתמש בידע היותר עמוק שלי כדי להסביר את זה בצורה יותר טובה, אבל הרבה פעמים יוצא שמרוב ניסיון להיות מובן אני יוצא בלתי מובן בעליל.
לכן הופתעתי כשזה עבד.
-
[quote=lordabizi;1447277]תראה, בזמן שהייתי בבית ספר בערך כל הכיתה פנתה אליי בבקשות עזרה במתמטיקה פיזיקה וכו'. עכשיו כשסיימתי את התואר במתמטיקה ולפעמים אני מנסה להסביר מושג מבית הספר, אני מנסה להשתמש בידע היותר עמוק שלי כדי להסביר את זה בצורה יותר טובה, אבל הרבה פעמים יוצא שמרוב ניסיון להיות מובן אני יוצא בלתי מובן בעליל.
לכן הופתעתי כשזה עבד.[/quote]
אה, זה קורה לי הרבה כשאני מלמד ילדים בכיתה ו' במתנ"ס. אני כבר יודע כל כך הרבה הלאה שאני משלב מושגים שהם לא יודעים ובכלל לא אמורים לדעת ורק מסבך אותם יותר עד שאני קולט שאני עושה את זה. בעיקרון בפעם הראשונה לא ממש הבנתי, אבל בהסבר השני שהיה פשוט יותר הכל הובהר לי. ממה שאני למדתי מללמד זה שתמיד צריך ללכת על ההסבר הפשוט ביותר ולסבך רק אחרי שהם מבינים את הבסיס.
-
[quote=smoker;1447280]אה, זה קורה לי הרבה כשאני מלמד ילדים בכיתה ו' במתנ"ס. אני כבר יודע כל כך הרבה הלאה שאני משלב מושגים שהם לא יודעים ובכלל לא אמורים לדעת ורק מסבך אותם יותר עד שאני קולט שאני עושה את זה. בעיקרון בפעם הראשונה לא ממש הבנתי, אבל בהסבר השני שהיה פשוט יותר הכל הובהר לי. ממה שאני למדתי מללמד זה שתמיד צריך ללכת על ההסבר הפשוט ביותר ולסבך רק אחרי שהם מבינים את הבסיס.[/quote]
זה ברור, הבעיה היא שאני לא תמיד מסכים עם מה זה הבסיס. אני מנסה לגשת לזה מאיפה אני מבין שאמור להיות הבסיס, וזה לא תמיד עקבי. למשל כששאלת מה זה השקה אז "שלום לכם" ענה "אם זה חותך בנקודה אחת". שזה נכון במקרה של מעגל, וזה בדרך כלל מה שאומרים כשמלמדים את זה. אבל אז כשמדברים על משיקים לפונקציות כשלומדים נגזרת, אז המשיק יכול לחתוך גם יותר מפעם אחת את הפונקציה ויש ישרים שחותכים את הפונקציה ולא משיקים לה. ואז צריך להתחיל לגמגם.
לכן התחלתי הפוך - הגדרתי מה זה משיק באופן כללי, ואז הדגמתי את זה על מעגל.
-
שלום לכם - אני לא בטוח, כשאני נכנס להיכנס לקובץ המשחק שהורדתי משולחן העבודה זה פשוט לוקח מלא זמן. עובד בסוף, אבל לוקח מלא זמן.
[quote=lordabizi;1447282]זה ברור, הבעיה היא שאני לא תמיד מסכים עם מה זה הבסיס. אני מנסה לגשת לזה מאיפה אני מבין שאמור להיות הבסיס, וזה לא תמיד עקבי. למשל כששאלת מה זה השקה אז "שלום לכם" ענה "אם זה חותך בנקודה אחת". שזה נכון במקרה של מעגל, וזה בדרך כלל מה שאומרים כשמלמדים את זה. אבל אז כשמדברים על משיקים לפונקציות כשלומדים נגזרת, אז המשיק יכול לחתוך גם יותר מפעם אחת את הפונקציה ויש ישרים שחותכים את הפונקציה ולא משיקים לה. ואז צריך להתחיל לגמגם.
לכן התחלתי הפוך - הגדרתי מה זה משיק באופן כללי, ואז הדגמתי את זה על מעגל.[/quote]
בגלל זה כשאתה מסביר משהו עדיף לדעת באיזו רמה נמצא הבנאדם שאתה מסביר לו. לדעתי לתת רקע תמיד טוב יותר כי גם אם הבנאדם שמסבירים לו כבר יודע את הרקע הזה, זה לא יפגע בהסבר בשום צורה ורק יחזק את הרקע שלו לקראת ההמשך מאותו בסיס הלאה בהסבר. כנ"ל דוגמאות, הן עוזרות מאוד. כמובן שהן יכולות לבלבל לפעמים, אבל לרוב הן ממחישות את ההסבר בצורה יותר מוחשית שאפקטיבית יותר על תלמידים מסוימים. בסה"כ לכל אחד יש את השיטות שלו או את השיטות שמתאימות לו, ואני עדיין חושב שההסבר שלך היה אחלה של הסבר.
-
[quote=smoker;1447283]שלום לכם - אני לא בטוח, כשאני נכנס להיכנס לקובץ המשחק שהורדתי משולחן העבודה זה פשוט לוקח מלא זמן. עובד בסוף, אבל לוקח מלא זמן.
בגלל זה כשאתה מסביר משהו עדיף לדעת באיזו רמה נמצא הבנאדם שאתה מסביר לו. לדעתי לתת רקע תמיד טוב יותר כי גם אם הבנאדם שמסבירים לו כבר יודע את הרקע הזה, זה לא יפגע בהסבר בשום צורה ורק יחזק את הרקע שלו לקראת ההמשך מאותו בסיס הלאה בהסבר. כנ"ל דוגמאות, הן עוזרות מאוד. כמובן שהן יכולות לבלבל לפעמים, אבל לרוב הן ממחישות את ההסבר בצורה יותר מוחשית שאפקטיבית יותר על תלמידים מסוימים. בסה"כ לכל אחד יש את השיטות שלו או את השיטות שמתאימות לו, ואני עדיין חושב שההסבר שלך היה אחלה של הסבר.[/quote]
מה שעובד אצלי זה הידיעה שאני עלול להיות לא מובן, למשל כשאני כותב הסברים בפורום או איפה לא, ואני אומר בכל מקום שנראה לכם שאני לא מובן תעצרו ותשאלו. יכול להיות שעשיתי איזשהו מעבר מחשבתי מהר מדי.
-
[quote=smoker;1447283]שלום לכם - אני לא בטוח, כשאני נכנס להיכנס לקובץ המשחק שהורדתי משולחן העבודה זה פשוט לוקח מלא זמן. עובד בסוף, אבל לוקח מלא זמן.
[/quote]
כל פעם? זה אמור לקחת הרבה זמן רק אחרי פאצ'ים, שזה בערך פעם בשבועיים נראלי.
-
שאאאאאלום
עמית 2 איפה אתה!?!?
-
אכלתי אותו.ד"א, סמוקר איך קוראים לך? יש לך סקייפ?
-
שמו הוא עידו
וכן הבאתי עוד מ"ת לפה!
-
טוב אז עידו לי קוראים מגל d:
-
חזרתי
אז נמצאו אותות לעוד בנות בפורום או שבסוף אין?
-
הייתה פה פעם בת וקראו לה טל. SHE IS MY X-BFF. אבל היא פרשה או בפרישה זמנית אני לא יודע ):יש פה גם את טלי שבאה והולכת. deathbeds