-
[QUOTE=LordAbizi;1395113]לא יודע, לא יצא לי כל כך לשחק בHEROES.
בגדול, אתה מתחיל בשנת 4000 לפני הספירה, עם מתיישב ועוד משהו. אתה מתחיל לבנות ערים. כל תור מקדם את הזמן. בהתחלה כל תור מעביר די הרבה שנים, והחל מ-1950 לספירה כל תור הוא שנה, והמשחק מסתיים לכל המאוחר ב-2050 (יש גם סוגים אחרים של נצחון שאפשר לעשות).
בעיר שאתה בונה אתה יכול לבנות יחידות צבאיות, מתיישבים, פועלים (שמטפלים במשבצות שאתה שולט בהן), ומבנים שמחזקים את הציויליזציה שלך (על ידי הגברת הכח המדעי שלה, מאפשר בנייה מהירה יותר של מבנים מסויימים, מחזק יחידות צבאיות, מגדיל את תפוקת התרבות של העיר שלך...)
בגדול יש כמה "משתנים" לציויליזציה:
תפוקת ידע שזה איך קובע באיזה קצב אתה לומד טכנולוגיית חדשות (שכמובן מאפשרות לך לבנות דברים מתקדמים יותר)
תפוקת תרבות שמרחיבה את גבולות הערים שלך
תפוקת כסף
ולכל עיר יש מד תפוקת מזון משלה, ואם הוא חיובי, אז כעבור זמן מה יתווסף תושב לעיר (מה שמאפשר לה לעבוד על יותר משבצות), ואם זה שלילי האוכלוסייה בעיר קטנה, וזה לא טוב.
ואז אתה מתפתח ופוגש ציויליזציות אחרות, ומנהל איתן דיפלומטיה ומלחמות. אני אישית אוהב את זה, למרות שאני לא כל כך מבריק בזה. (השיא שלי היה להביס את הדרגה הרביעית בCIVILIZATION 4, באמצעות זה שהגעתי ראשון לחלל. יש איזה 10 דרגות קושי נראה לי)
אם המשחק לא מסתיים באף דרך לא שגרתית, אז ב-2050 הציויליזציה עם הניקוד הגבוה ביותר (שמחושב בדרכים הנסתרות מבינתי) מנצחת. דרכים לא שגרתיות הן כיבוש עולמי, נצחון באמצעות הצבעה באומות המאוחדות, הגעה לחלל, ונצחון תרבותי, שזה משתנה בכל משחק.[/QUOTE]
אוקי אז זה לא כמו HEROS חחח הירוס זה רק קרב XP
-
ההקדשה הכי מושקעת בפורום:
[url]http://myforum.co.il/showthread.php?t=51834[/url]
-
[quote=Flupy;1395126]אוקי אז זה לא כמו HEROS חחח הירוס זה רק קרב XP[/quote]
קרב בCIVILIZATION הוא בסופו של דבר בלתי נמנע. אלא אם אתה משחק בדרגה הקלה ביותר ששמה כולם לא עושים כלום כל הזמן, ואז אתה יכול לבנות מה שאתה רוצה ולהתיישב איפה שאתה רוצה והם לא יעשו כלום. החכמה בCIVILIZATION היא גם לדעת מתי לעשות את הקרב. לכל ציויליזציה יש תכונות מיוחדת - המנהיג עצמו מביא בונוסים (יש מדינות עם כמה מנהיגים לבחירה, ולכל מנהיג יש תכונות קצת שונות), ולכל ציויליזציה יש גם יחידה מיוחדת, שהיא בדרך כלל חזקה יותר במובן מסויים מהמקבילה הרגילה שלה. (למשל ליוונים בCVILIZATION 4 במקום SPEARMAN יש PHALANX, שלדעתי הכח שלו קצת גבוה יותר) טבעי שכל ציויליזציה תנסה לעשות מהלך צבאי גדול כשיש לה את היחידה המיוחדת שלה. (טבעי אבל לא הכרחי). בקיצור, צריך לעשות הרבה שיקולים.
משום מה, בCIVILIZATION 5, אולי זה רק כי לא שיחקתי בדרגות קשות יחסית, אבל האינטלגנציה המלאכותית שלהם גורמת להם כל פעם שאני כובש להם 2-3 ערים להציע לי איזה 10 ערים בתמורה לשלום. בCIVILIZATION 4 לדוגמא אם אתה מנסה בדיפלומטיה לקחת להם עיר הם יגידו שתצטרך לקחת את זה מהידיים הקרות והמתות שלהם.
מערכת הקרבות השתנתה הרבה מCIVILIZATION 4 ל-5. ב-4 אתה פשוט שם 6-7 יחידות באותה משבצת, חוזה על זה כמה פעמים, ויוצא לקרב. בCIV5 אפשר לשים רק יחידה צבאית אחת במשבצת. בCIV5 יחידה קשתית לא יכולה להלחם מקרוב (כלומר היא תתקוף פעם אחת, אבל אז היחידה שתוקפת מקרוב תכנס פנימה ותקרע אותם לגזרים). אלו הבדלים די גדולים, ככה שאם תרצה לשחק בזה תשחק בגרסא שנראית לך יותר.
-
[QUOTE=LordAbizi;1395133]קרב בCIVILIZATION הוא בסופו של דבר בלתי נמנע. אלא אם אתה משחק בדרגה הקלה ביותר ששמה כולם לא עושים כלום כל הזמן, ואז אתה יכול לבנות מה שאתה רוצה ולהתיישב איפה שאתה רוצה והם לא יעשו כלום. החכמה בCIVILIZATION היא גם לדעת מתי לעשות את הקרב. לכל ציויליזציה יש תכונות מיוחדת - המנהיג עצמו מביא בונוסים (יש מדינות עם כמה מנהיגים לבחירה, ולכל מנהיג יש תכונות קצת שונות), ולכל ציויליזציה יש גם יחידה מיוחדת, שהיא בדרך כלל חזקה יותר במובן מסויים מהמקבילה הרגילה שלה. (למשל ליוונים בCVILIZATION 4 במקום SPEARMAN יש PHALANX, שלדעתי הכח שלו קצת גבוה יותר) טבעי שכל ציויליזציה תנסה לעשות מהלך צבאי גדול כשיש לה את היחידה המיוחדת שלה. (טבעי אבל לא הכרחי). בקיצור, צריך לעשות הרבה שיקולים.
משום מה, בCIVILIZATION 5, אולי זה רק כי לא שיחקתי בדרגות קשות יחסית, אבל האינטלגנציה המלאכותית שלהם גורמת להם כל פעם שאני כובש להם 2-3 ערים להציע לי איזה 10 ערים בתמורה לשלום. בCIVILIZATION 4 לדוגמא אם אתה מנסה בדיפלומטיה לקחת להם עיר הם יגידו שתצטרך לקחת את זה מהידיים הקרות והמתות שלהם.[/QUOTE]
חחחחח בהירוס זה קרב קרב ועוד קצת קרב (עם אסטרטגיה כה ?) אין דיפלומטיה או משהו בסגנון.
-
אני מתקדם טוב בפרויקט שלי למנגה וקומיקס אז אני לוקח הפסקה,מה קורה?
-
[quote=Flupy;1395135]חחחחח בהירוס זה קרב קרב ועוד קצת קרב (עם אסטרטגיה כה ?) אין דיפלומטיה או משהו בסגנון.[/quote]
כפי שאמר KNIGHT OF ONE - BISMARK לCHARLES ZI BRITANNIA - מלחמה היא רק אחד מבין אמצעי דיפלומטיה רבים.
-
[QUOTE=Joey Tribbiani;1395100]אתה חכם + חתיך.[/QUOTE]
אני יודע שאני כזה :-)
[QUOTE=The Venom;1395136]אני מתקדם טוב בפרויקט שלי למנגה וקומיקס אז אני לוקח הפסקה,מה קורה?[/QUOTE]
מה יהיה אתה והפרויקטים שלך?
צ'אפטר אחד לא קראת בחיים שלך ואתה אפילו לא יודע באיזה סדר קוראים את המשבצות.
למה אתה חושב שתצליח לנהל שם או לעשות פרויקט שנוגע גם למנגות?
-
איזה פרויקט?
בוא נראה איזה דברים ליאון יכול לרשום במנגה וקומיקס חחח
-
[QUOTE=Shanks;1395138]אני יודע שאני כזה :-)
מה יהיה אתה והפרויקטים שלך?
צ'אפטר אחד לא קראת בחיים שלך ואתה אפילו לא יודע באיזה סדר קוראים את המשבצות.
למה אתה חושב שתצליח לנהל שם או לעשות פרויקט שנוגע גם למנגות?[/QUOTE]
זה לא קשור למנגות. ואני מנסה להשקיע לפחות
-
[QUOTE=The Venom;1395136]אני מתקדם טוב בפרויקט שלי למנגה וקומיקס אז אני לוקח הפסקה,מה קורה?[/QUOTE]
אתה קורא מנגות? O:
-
מה? אין שם שום דבר על מה אתם מדברים?
-
מה שהוא יכול לעשות במנגה וקומיקס זה מה שאני יכול לעשות בחתימות ולוגואים,ניסיונות נחמדים אבל לא מוצלחים
-
[QUOTE=Protgas D. Ace;1395144]מה שהוא יכול לעשות במנגה וקומיקס זה מה שאני יכול לעשות בחתימות ולוגואים,ניסיונות נחמדים אבל לא מוצלחים[/QUOTE]
אני מודה, במנגה אין לי ידע אבל זה לא קשור למנגה!!! עכשיו תענו,מה קורה?
-
אתם כאילו מתעלמים מהעובדה שהפורום נקרא "מנגה ו[b]קומיקס[/b]" נכון?
-
[QUOTE=אמאש'ך;1395147]אתם כאילו מתעלמים מהעובדה שהפורום נקרא "מנגה ו[b]קומיקס[/b]" נכון?[/QUOTE]
מכחישים*