-
[quote=יצור שני;1381857]אוקי,אז שהיואנשים בהתחלה..
לא היה תקשורת
הם גם לא הבינו כלום מהחיים האלה.
אז איך פתאום נהיתה תקשורת?
אז איך הם פיתחו תקשורת?[/quote]
כל אדם מפתח דרך לתקשר בעצו
אפילו אתה כאשר היית תינוק למדת לדבר ואפילו הצבעה על משהו שרצית זו תקשורת כי אתה העברת בעצמך מסר כלשהו
-
[quote=אריאל116;1381814]אני דווקא חושב שאלוהים קיים. אין לי סיבה אבל אף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים.
מה שאומר, שאם אף אחד לא הוכיח שהוא קיים, ואף אחד לא הוכיח שהוא לא קיים, אפשר להסתמך על שני דברים עיקריים:
היסטוריה ומדע. ההיסטוריה אומרת שאלוהים כן קיים, אך לא בצורה ישירה. ממצאים ארכיאולוגים מוכיחים שסיפורים שקרו(כמו שמצאו מגילות באיזה הר אחד לא זוכר איך קוראים לו).
והמדע אומר בצורה ישירה שאלוהים לא קיים(כמו שהם אומרים שהמפץ הגדול נעשה מהצטברות גז בתוך אטום או משהו כזה.) זה שהם חושבים שאלוהים לא קיים בגלל זה, שיחשבו. אבל הם לא צריכים לשלול את זה באופן חד משמעי.[/quote]
המדע אף פעם, אבל אף פעם, לא שלל התקיימות של משהו מעבר
תדע מה אתה אומר לפני
-
אני רוצה לשאול משהו את אלה שמאמינים באלוהים:
האם אלוהים הוא מוסרי? אחרי כל מה שעברנו, למרות הברית שהוא כרת עם העם היהודי, מגיע לו מעמד שכזה?
-
[QUOTE=Spider Man;1381852]הסקר הוא די מטומטם, לא מדברים על התנך מדברים על אלוהים
תנסח אותו מחדש אחי..
שאומרים אלוהים ולא במובן של האלוהים שלנו (כאילו, המילה אלוהים) מתכוונים למשהו גדול למעלה
אם כך למה רשמת שאתה לא מאמין באלוהים
אתה לא יהודי שחי בישראל? זה לא ידעתי.[/QUOTE]
לפי ההלכה, אני לא יהודי. עקרונית, אני חצי יהודי-חצי אתאיסט-אבא יהודי,אימא אתאיסטית.
[QUOTE=Spider Man;1381854]אתה מתחמק מהשאלה שלו?
איך האדם יכול להפיק תצורת תקשורת ללא התערבות אלוהית..
יותר חכם כדוגמא להביא את החיים, איך החיים נוצרו? איך החיידקים המיקרוסקופים הראשונים היו חיים, ממש עם נשמה?
הנשמה זה משהו שאפשר להסביר? אני חושב שזה בעזרת התערבות אלוהית[/QUOTE]
החיידקים הראשונים לא היו בעלי נשמה. היו להם דחפי הישרדות בסייסים של לאכול-להתרבות-להתגונן. וגם, זה קשור להישרדות. כשאתה רוצה משהו שאתה לא מצליח לבד ואתה חייב אותו, אתה מנסה למצוא דרך תקשורת. עם השנים,בני האדם פיתחו שפות.
ונשמה זאת תוצאה של מורכבות המוח האנושי.
-
הסקר מקוטב מדי. איך אפשר להגיד אם התנך צודק או לא? הרי בעקרון אין לו טענה שאפשר לבדוק את הנכונות שלה.
-
[QUOTE=Sire Despair;1381907]לפי ההלכה, אני לא יהודי. עקרונית, אני חצי יהודי-חצי אתאיסט-אבא יהודי,אימא אתאיסטית.
החיידקים הראשונים לא היו בעלי נשמה. היו להם דחפי הישרדות בסייסים של לאכול-להתרבות-להתגונן. וגם, זה קשור להישרדות. כשאתה רוצה משהו שאתה לא מצליח לבד ואתה חייב אותו, אתה מנסה למצוא דרך תקשורת. עם השנים,בני האדם פיתחו שפות.
ונשמה זאת תוצאה של מורכבות המוח האנושי.[/QUOTE]
בוא פשוט תוביל אותו לביוגנזה ואביוגנזה גם כי הוא ימשיך לשאול עכשיו איך זה ואיך זה (:
וזה קורע אותי כל פעם שאנשים חושבים על נשמות וחיים אחרי המוות ודברים כאלה
-
[QUOTE=Panties;1381919]בוא פשוט תוביל אותו לביוגנזה ואביוגנזה גם כי הוא ימשיך לשאול עכשיו איך זה ואיך זה (:
וזה קורע אותי כל פעם שאנשים חושבים על נשמות וחיים אחרי המוות ודברים כאלה[/QUOTE]
אני לא אביע את דעתי על חיים אחרי המוות, כי אנשים פה ייעלבו ^^
והאמת? אני לא מבין גדול בביוגנזה ואביוגנזה..אני יודע את הבסיס.
-
[QUOTE=Sire Despair;1381933]אני לא אביע את דעתי על חיים אחרי המוות, כי אנשים פה ייעלבו ^^
והאמת? אני לא מבין גדול בביוגנזה ואביוגנזה..אני יודע את הבסיס.[/QUOTE]
אתה לא חייב להיות מדען בשביל זה, כולה לקרוא כמה כתבות כדי לקלוט את העניין
אני בעצמי לא מבין הכל לגמרי אבל אני יודע על מה זה ועל מה מדובר אז עד שיהיה לי את הרצון לקרוא עוד בנושא זה מספיק (:
-
[QUOTE=The Brain;1381897]אני רוצה לשאול משהו את אלה שמאמינים באלוהים:
האם אלוהים הוא מוסרי? אחרי כל מה שעברנו, למרות הברית שהוא כרת עם העם היהודי, מגיע לו מעמד שכזה?[/QUOTE]
בהחלט כן לפי דעתי ושוב תשובה מנקודת מבט של מי שמאמין: בגלל שאתה לא יכול לזכור רק את הדברים הרעים שאלוקים עשה בשבילך אתה צריך לזכור גם את הניסים שהוא קיים לעם שלך(שוב אני חוזר מנקודת מבט של מי שמאמין) זה כמו הדוגמא שנתתי עם אבא שמעניש תילד שלו הילד לא ישנא תאבא אולי יתעצבן או משהו אבל לא ישנא אותו או ינטור לו טינה לכל היותר...
-
[QUOTE=Rider;1382013]בהחלט כן לפי דעתי ושוב תשובה מנקודת מבט של מי שמאמין: בגלל שאתה לא יכול לזכור רק את הדברים הרעים שאלוקים עשה בשבילך אתה צריך לזכור גם את הניסים שהוא קיים לעם שלך(שוב אני חוזר מנקודת מבט של מי שמאמין) זה כמו הדוגמא שנתתי עם אבא שמעניש תילד שלו הילד לא ישנא תאבא אולי יתעצבן או משהו אבל לא ישנא אותו או ינטור לו טינה לכל היותר...[/QUOTE]
כי אם החלטת להתחתן עם נוצריה אז אבא שלך צריך להעניש אותך ולהרוג את אחותך, נכון?
-
[quote=Sire Despair;1381907]לפי ההלכה, אני לא יהודי. עקרונית, אני חצי יהודי-חצי אתאיסט-אבא יהודי,אימא אתאיסטית.
[/quote]
יהדות זה לא שאלה של אמונה או לא.
אתה יהודי בכל מצב גם אם אתה מאמין וגם אם לא, אפילו יהודים שהתנצרו עדיין נקראים יהודים.
[QUOTE]כי אם החלטת להתחתן עם נוצריה אז אבא שלך צריך להעניש אותך ולהרוג את אחותך, נכון? [/QUOTE]
לא הבנתי מה הקשר
-
[QUOTE=Panties;1382024]כי אם החלטת להתחתן עם נוצריה אז אבא שלך צריך להעניש אותך ולהרוג את אחותך, נכון?[/QUOTE]
גם לא הבנתי..
אבל שוב לא כולם חייבים להאמין במה שאמרתי הזכרתי את זה כבר כל מה שאמרתי זה הכל מנקודת מבט של מישהו שמאמין לכן אני לא מצפה שכולם יסכימו עם זה וזה זכותם איש איש באמונתו יחיה
-
ת'כלס אפחד לא מחייב אתכם להאמין, רק אומרים שזה יהיה יותר טוב לכם זה הכל
-
[quote=יצור אחד;1382067]ת'כלס אפחד לא מחייב אתכם להאמין, רק אומרים שזה יהיה יותר טוב לכם זה הכל[/quote]
במה זה הייה יותר טוב לנו?
תתן לי חמש הטבות ותוכיח לי שהאמונה באל היא לא חולשה פסיכולוגית.
-
[QUOTE=quilavaxd;1382088]במה זה הייה יותר טוב לנו?
תתן לי חמש הטבות ותוכיח לי שהאמונה באל היא לא חולשה פסיכולוגית.[/QUOTE]
בוא תגדיר לי מה זאת חולשה פסיכולוגית.