-
[B]רשומה ארבעים ואחת[/B]
אז, היום אנחנו חוזרים למערות בדרך לג'מוזה, כשבסוף הפרק הקודם הקבוצה עמדה לגלות את הסוד של איך להיכנס למקדש הג'מוזה. בחלק שאני עומד לכתוב, אני אפרט את הפרטים, ואגיע איתם לנקודה שבהם מתפצלים לשלוש קבוצות. בדרך גם אני סוף סוף אכריע מי יקבל את אלישר ומי יקבל את נמסיס, כי למעשה לא החלטתי עדיין (כן החלטתי מי יילחמו בבלרוג ממזמן). אוקיי, אין טעם להכביד יותר מדי במילים, ניגש מיד לכתוב, כי שוב, הסצינה הזאת דווקא מאוד נהירה לי בראש.
סוף סוף, אלישר ובלרוג הוזכרו במרטין סטורי. ללא ספק רגע שראוי לציון והנצחה.
והנה הרגע הסופר-meta: כל כך לא אכפת לי מי מבין ה-A SQUAD וה-B SQUAD יילחם בנמסיס ומי באלישר, שהם בתוך הסיפור יגרילו בשביל לקבוע, ואני במציאות גם אגריל כדי לקבוע. איך בדיוק הם יגרילו IN UNIVERSE אני אחשוב אחר כך, כי להם אין RANDOM.ORG. אז הנה ההגרלה: 1: הקבוצה של מרטין נלחמת באלישר, 2: הקבוצה של מרטין נלחמת בנמסיס. מה ייצא? 1! אוקיי.
אוקיי, כתבתי 690 מילים בעמוד כדי לתאר את זה, והגעתי לחלק שבו הם מתפצלים. עכשיו אני לא יודע כל כך לאן אני אקפוץ לתמונה הבאה. כנראה לאנשהו בחוץ. אני כנראה אקפוץ לסנטה מלאפוסיה כי אני צריך לעשות שם משהו. אבל זה מצריך מחשבה אז אוותר על זה להיום. התקדמות לא רעה.
-
[B]רשומה משנית שלישית[/B]
אני לא חושב שאני באמת אכתוב היום טקסט חדש, ולכן אני מראש מנסח את זה כרשומה משנית, ולא כרשומה אמיתית.
אז יש את סצינת הקרב האידיוטית הזאת בהרי מלאפוס, ואני מנסה להבין למה זה טוב לי בכלל. כידוע, כל סצינת קרב צריכה שתהיה לה הצדקה כלשהי. לא כותבים קרב לשם הקרב. בקרב הזה אין הרבה משתתפים, יש שם את האומנים מסאנטה מלאפוסיה (4 אנשים), סקאדור וניק, וה-battle butler של האומנים מסאנטה מלאפוסיה, שרק עכשיו בעצם חשבתי על זה שהוא שם. אולי יש עוד כמה דמויות לא חשובות שנמצאות בסביבה. בנוגע לאומנים מסאנטה מלאפוסיה - אין לי בעצם שום דבר שקשור אליהם שאני רוצה להציג. הדמויות זכו לדי הרבה זמן מסך, ה-combat prowess שלהם ברור לחלוטין קורא, ולכן אני בעצם לא רואה שום תועלת בלכתוב תיאור מפורט של הקרבות שלהם. כאילו, ייתכן וזה חוסר הדמיון שלי / חוסר מעוף, אבל אני פשוט לא רואה תועלת בלכתוב קרב שמערב אותם! ייתכן ויש כזאת, אבל אני לא מוצא אותה. חוץ מזה, אם לקורא נחוצה תזכורת שהם totally badass, הערת אגב תספיק לשם כך. השיקול היחיד לכך שיהיה איזשהו תיאור מפורט שמערב אותם, זה שהחל מפרק 30 אני רומז על זה שפעם היה קרב גדול בהרי מלאפוס, וזה אחד הקרבות הכי מפורסמים בהיסטוריה של היקום, ועכשיו זה סוג של שחזור שלו, אבל הוא לא זוכה לשום סיקור.
מה שמשאיר אותי עם סקאדר וניק, וה-battle buttler, שייתכן ושמו וולטור, אך אינני בטוח לחלוטין. לסקאדור וניק יש מה לכתוב, כי את סקאדור העברתי מטמורפזה מעניינת בפעם האחרונה שהייתי שם. אז אני יכול לפרט מה בדיוק זה עשה לו, ועל האינטרקציה שלו עכשיו עם סקאדור (אבא שלו), כי הם הופיעו בעבר והאינטרקציה הזאת הייתה איכשהו מעניינת פעם. אז לכתוב עליהם אני כנראה יכול. אבל שוב, לאיזו מטרה? קצת התפתחות של היחסים שלהם... אולי להרוג אחד מהם... כן, אני כנראה יכול לעשות משהו כזה. אבל זה פשוט מרגיש שה-pay off מזה כל כך נמוך בשלב הזה... אבל אם אני לא עושה איתם כלום, אז לשם מה הדגשתי את כל המטמורפזה הזאת שעברה על ניק? זה מרגיש לי שאני כן רוצה להציג את זה, אבל אם אני מציג את זה בלי follow up אז זה ריק מתוכן. בקיצור אני לא רואה כאן פתרונות טובים כל כך. אולי אני אעלה את זה לדיון בנו"ד.
ולגבי וולטר - טוב, הוא דמות עם ליטרלי שורה או שתיים במשך שבעים פרקים. שפתאום שני פרקים לפני הסוף אני אוסיף לו דיאלוג ואופי? בשביל מה, בדיוק?
בקיצור, אני לא רואה כאן הרבה פתרונות טובים.
-
[B]רשומה משנית רביעית[/B]
חוסר היכולת שלי לכתוב על מה שקורה בסאנטה מלאפוסיה הביא אותי לקרוא את הפרקים שמתארים את ההתרחשות שם. בפרקים האלו גם מרטין מתחיל לשים לב שיש לו chronic hero syndrome, ומתחיל להבין שזאת אולי בעיה. וכך, לאחר 14 שנה של כתיבה של מרטין סטורי, הבנתי מה הסיפור שהדמות של מרטין עוברת! יש לו character arc! מרטין בן ה-12 מתחיל כדמות מאוד אידיאליסטית ואכפתית שרוצה להגן על אחיו ואחיותיו הקטנים ובסופו של דבר זה מה שמניע אותו לצאת להילחם בג'מוזה - המחשבה על כך שהוא יכול לעזור ולהגן על אנשים. עם זאת, בעוד שהוא נוחל בזה הצלחה חלקית, המשפחה שלו נקרעת לגזרים בהדרגה, ובשלב מסויים הוא מאבד את האמון ביכולת, או בצורך שלו, להגן על אחרים. מרטין של האפילוג זנח את המטרה הזאת, ופשוט נודד בעולם עם בת הזוג שלו, מדי פעם חלק מהילדים שלהם, והלחימה שלו, ופשוט עושה מה בראש שלו, אם כי בדרך כלל אלו דברים חיוביים. מנסה לעודד אנשים להילחם למען עצמם וכאלה, אבל הוא לא מנסה אקטיבית להגן על אחרים בעצמו.
[B]יש לדמות הראשית שלי character arc, ולקח לי רק 14 שנה להבין מה הוא![/B]
-
[B]רשומה ארבעים ושתיים
[/B]אוקיי, נראה לי יש לי את זה. חשבתי קצת על ה-lore של האומנים מסאנטה מלאפוסיה, והגעתי למסקנה שיש לי קצת איך להרחיב. הפסקה שאני אתחיל לכתוב עכשיו תתמקד בוולטר, שמשמש כשליח בין שתי זירות הקרב העיקריות, ובזירת הקרב העיקרית נמצאת האומנים הקודמים של סאנטה מלאפוסיה, אותם וולטר שירת בעצמו! אוכל להסביר בדיוק למה הם התחלפו. אצטרך להמציא להם שמות ומגדרים. לאחר מכן וולטר יגיע לאומנים הנוכחיים, שם סקאדור וניק ינכחו, ואז אציין הערה על מה קורה עם ניק, ואולי איזשהו תיאור של קרב. זה ישאיר לי פתח לחזור למקום הזה בפרק הבא, ואולי להרוג מישהו. זאת יכולה להיות תכנית נאה ביותר, נראה איך ייראה הביצוע. לעת עתה, אתחיל לכתוב, ואמציא שמות ומגדרים לשלוש הדמויות החדשות.
טוב, האמת היא שחשבתי פשוט להגריל מגדרים לאומנים הקודמים, אבל לא הייתי מרוצה עם התוצאות של ההגרלות, מה שאומר שכנראה יש לי דעה בנוגע לזה. אני חושב שאני אעשה את הסייף והקשת נשים, ואת המכשף גבר. כן, אישה בתפקיד הסייף זה מאוד חשוב כי פחות או יותר אין לי נשים בתפקיד הזה במשך כל הסיפור. לא ברמה הבכירה ולא ברמה הזוטרה. כאילו, יש כמה בנות שלמדו בבית הספר לסייפות בכפר של מרטין (למעשה לא כזה מעט) אבל הן לא "סייפות פעילות". אז זה שקודמו של דראן היא אישה, זה מאוד חשוב. או משהו כזה.
זה נחמד, כבר כתבתי 160 מילים מבלי לומר שום דבר. וואו זה מרגיש כאילו הפסקה הזאת תהיה ממש תקינה-פוליטית באופן מאולץ. נחשוב מאוחר יותר אם זאת בעיה. ואפילו ייצרתי עקביות עתידית עם ה-SEQUEL שאני מעולם לא אכתוב! אבל הכנתי תשתית.
וזה כבר כמעט חצי עמוד - 450 מילים, מבלי שקרה שום ארוע בפרק. יפה מאוד.
heck, זאת יצאה פסקה מכובדת למדי בפני עצמה. אולי אפילו אני יכול לשים כאן cut ולחזור לוולטר כשהוא מגיע לאומנים הנוכחיים בהמשך הפרק. או שאני יכול לכתוב את הפסקה הזאת מיד לאחר זאתי. אני נוטה בעצם לכיוון האופציה השנייה. אין טעם לאבד עכשיו שוונג ולחשוב בדיוק איך אני מתחיל לתאר את הקרבות נגד הבוסים.
טוב, החלטתי להמשיך לכתוב את וולטר. אז התחלתי לכתוב, אבל אמשיך בפעם הבאה, פסקה בה וולטר פוגש את ניק וסקאדור, הם מביאים אותו לשאר האומנים, אולי האומנים יילחמו קצת ואולי לא, אבל מה שכן יראו קצת את ניק וסקאדור נלחמים, ויהיה עוד דיון קצרצר על זה, ובכך אסיים בזירה הזאת בפרק הזה, ואחזור אליה בפרק הבא, כשה-grim reaper ידפוק בדלת ויתחיל לקצור קורבנות. באופן כללי הפרק הבא עומד להיות... לא נעים במיוחד לחלק ניכר מהדמויות בסיפור. אחרי שאסיים את הפסקה הזאת אחזור שוב למערות בדרך לג'מוזה. סך הכל לא רע להיום - 623 מילים, כמעט עמוד. הפרק כרגע 3 עמודים, ועדיין לא קורה בו הרבה. בקצב הזה אצטרך להיזהר שמא הוא יהיה מפלצת. אבל אני חושב שאני יכול להכניס את כל מה שאני צריך בפחות מ-10-12 עמודים.
-
[b]רשומה ארבעים ושלוש[/b]
אוקיי אז אני מתחיל בזמן ואפילו קצת מוקדם מכך, אז אני מקווה שיילך טוב היום. המטרה שלי ברורה: לסיים את הקטע על וולטר. אחר כך (מה שבבירור כבר לא יהיה היום) אני כנראה אתמקד ב-c squad, שהקרב שלהם ברור לי הכי הרבה. אז אולי אני אעשה הפסקה במקום אחר, אולי בגנול, ואז אחזור ל-a או b squads. בהם המצב טיפה פחות ברור.
טוב מסתבר שאני מנסה לכתוב משהו לא עקבי: אם וולטר היה שליח בין base camp למחנה של האומנים בהרים, אז הוא כבר בוודאי פגש את ניק. מצד שני, אני רוצה לכתוב את הפגישה הראשונה שלו עם ניק, ואני לא רוצה שהיא תהיה ממש בתחילת הקרבות, אלא כבר לאחר שעבר קצת זמן. כמובן שלא כל ההנחות האלו חיוניות, ואפשר לוותר על חלק מהן, אבל אין לי שהות לחשוב מה מהן חשוב ועל מה לוותר, אז כרגע רשמתי לעצמי שיש סתירה, ושאחזור לזה אחר כך. אולי בעצם זאת כן תהיה הפעם הראשונה שוולטר הולך להרים להעביר אליהם הודעה. נראה.
אוקיי כן, אני מניח שזה פשוט הפעם הראשונה שוולטר מגיע לשם, כדי שאוכל לעשות אקספוזיציה על דברים, אז הגיוני שוולטר לא יידע אותם.
טוב, סיימתי את הסצינה עם וולטר. זה לקח כמעט עמוד וחצי, וכמעט אלף מילים. לא רע. בפעם הבאה אני אתחיל את לאתר את הקרב של c squad vs balrog. מרגש! כרגע פרק 72 עומד על 4.5 עמודים. הפרקים האלו ללא ספק יהיו שמנמנים.
-
[b]רשומה ארבעים וארבע[/b]
המטרה היום היא להתחיל לכתוב את הקרב של csquad vs balrog. בעוד שיש לי תכנית סבירה לארועים בקרב הזה, אין לי תיאור מדוייק ברמת ה-play by play (כרגיל...). ייתכן ולהרוג את וורגון יהיה מקום טוב לסיים בו את הפסקה הזאת, אבל אז היא צריכה להיות פסקה ארוכה למדי. נגיד, להקדיש עמוד לקרב הזה. לא בטוח לאן אני אקפוץ מכאן, אבל דיה לצרה בשעתה.
אההה כןן גיליתי ששכחתי לכתוב בתחילת הפרק את הדיון על האם הם יילכו לכל המפלצות כולם ביחד ולמה להתפצל! רגע, האם בכלל זה המקום לשים בו את הדיון הזה? אולי זה צריך להיעשות בשלב התכנון... בכל מקרה, אני צריך לכתוב לעצמי הערה.
אוקיי אני קצת מרגיש שאין לי באמת כוח לכתוב את זה. כתבתי 180 מילים, שמגיעות ממש עד לרגע שהקרב מתחיל. קצת אין לי מוטיבציה לזה היום, אז אני אוותר בינתיים. נראה מתי תהיה הפעם הבאה..
-
[B]רשומה ארבעים וחמש[/B]
אז באחד הימים בדרך לאוניברסיטה דמיינתי בראש ביתר פירוט איך הקרב הזה אמור להתחיל. שזה אמור לעזור לי לכתוב את זה. לצערי, עדיין המוטיבציה שלי לכתוב קרבות היא ברצפה, ובגלל זה אני לא אסיים את מרטין סטורי בעתיד הקרוב. בכל מקרה, ננסה להתחיל לכתוב את הקרב הזה.
זה קצת מוזר לי ש"בלרוג" זה לא סוג של גזע אלא פשוט השם של היצור - "באל-רואוג", ולכן אני לא יכול להתייחס אליו בתור "הבלרוג" בהא הידיעה. אבל אני אסתדר.
אוף, עם תיאור play by play אין שום סיכוי שאני מגיע לקטע שוורגון מת תוך עמוד. כבר מאז תחילת הקרב כתבתי 250 מילים, וכמעט עוד לא קרה כלום. זה בערך שליש עמוד. אם אני אפרט ככה בכל הקרבות של הצוותים נגד הבוסים הפרקים האלו יהיו... מאוד שמנמנים. וייקח לי מלא זמן לכתוב אותם כי אני אאבד את הרצון לחיות מרוב פירוט חי של קרבות. ועוד הקרב הזה הוא אחד שחשבתי עליו והרבה ואני יודע מה לעשות בו. ועוד בעיה שאני מודע אליה כבר זמן מה שהרבה מהאויבים שלי מאוד גנריים עם כוח אש שלהם: שדים חזקים פיזית ועם מתקפות מלוות אש. יש לפחות שניים כאלו...
אוקיי כתבתי 713 מילים, שהן ממש קצת פחות מעמוד. אני חושב שאני אשים כאן cut בקרב הזה, מבלי שוורגון ימות. אולי הוא ימות בפעם הבאה שאבקר כאן. אני חושב שאני אעבור כעת ל-a squad או ל-b squad ואתחיל לאתר את הקרבות שלהם. זה כבר 5.5 עמודים לפרק הזה. אני חושב שאני איפשהו באמצע של הפרק הזה?
כנראה תכנית טובה תהיה לתאר את תחילת הקרב של ה-a squad וה-b squad, לקפוץ למקום כלשהו בעולם (נגיד גנול), לחזור ל-c squad, להרוג את וורגון, ואז לתאר עוד משהו שקורה בעולם ובזה לסיים את הפרק. זה די הרבה עבודה שעדיין לא ממופת עד הסוף בראש שלי, אבל נראה לי שזאת צריכה להיות התכנית. ייתכן ואצטרך להוסיף פרק. אני לא מאוד רוצה, כי זה אומר שיהיה המון COMBAT, אבל יש הרבה דברים שקורים! מצד אחד אני לא רוצה למרוח את הסיום, אבל אני רוצה לתאר כמו שצריך את הסיום... כי אמנם הפרק הבא אמור להיות מוקדש יותר לקרבות עם הבוסים, אבל גם בו אני צריך לתאר דברים שקורים בעולם. נראה. אין טעם לדון בכך כעת.
-
[b]רשומה משנית חמישית[/b]
ההחלטה שלי לכתוב כעת על הקרב של ה-b squad מעמידה אותי בבעייה, כי לא חשבתי הרבה על הקרב הזה. לכן היום אנסה פשוט להקיא כמה מחשבות בנושא.
הבוס עצמו - מבוסס על nemesis מ-slay the spire. הוא, תכלס, בוס די משעמם. הוא לא חייב להיות הבוס שלי, אין לי בעיה לשנות אותו, אבל אין לי רעיון טוב בהרבה. הוא אמור להתאים לכותרת של "הבלתי נראה" - שזה מתאים עם היכולת שלו במשחק שאפשר לתקוף אותו רק פעם בשתי תורות. אני פשוט מתקשה לתרגם אותו לאויב אמיתי שאפשר לכתוב עליו. אני כנראה רוצה להרוג את קאדר ורונלד בקרב הזה. זה נשמע הגיוני. אבל כאילו מה יהיה ה"גימיק" שלו? מה יהיה הטריק שלו, שכשהם יבינו איך להתנגד לו, הם יוכלו לנצח? זה מאוד לא ברור. תהיה לו איזשהי יכולת של חוסר ממשות, ואולי קאדר יבין איך לנצח את זה כי הוא לוחם צללים, אבל זה מאוד באוויר.
גם בקרב של מרטין המצב פחות ברור, אבל שם יש לי קצת נסיבות מקלות: הבוס שם מבוסס על אלישר ממייפל סטורי, והכינוי שלו הוא "המהיר". עכשיו, אלישר הוא בהחלט לא מהיר, אבל קצת חשבתי על הגימיק: בהתחלה הם יחשבו שיש לו יכולות שינוי זמן, ושהוא משנה את העבר, אבל מתישהו הם יבינו שזה בלתי אפשרי, ושהוא סתם מהיר ומעמיד פנים שהוא איטי עם תוספת של כמה אשליות. גימיק קצת מוזר, אבל לא נורא. בקרב הזה כמובן אף אחד לא ימות, ואני באמת לא מתכוון להיות בו יותר מדי. אחרי הכל, מרטין ושות' מקבלים את כל הקרב נגד הג'מוזה, אז זה בסדר לעזוב אותם קצת בקרב הזה. אני באמת צריך להתמקד יותר ב-b/c squad, וב-b squad אני פשוט לא יודע מה לחשוב. נקווה שהשבוע אוכל לחשוב על זה בזמן שאלך לרכבת בבקרים, ואולי עד הסופ"ש הבא תהא לי תכנית יותר קונקרטית לגבי הקרב הזה, כי כרגע אין כזאת.
-
[b]רשומה ארבעים ושש[/b]
אז לאחר הפוגה של חודש וחצי מכתיבה, אני מקווה שהיום אוכל להתקדם קצת. מאז היו לי כמה רעיונות בנוגע לקרב של bsquad vs nemesis, אבל גם אם לא אתקדם בזה יותר מדי, לפחות אתחיל לכתוב את זה, ואז אעבור אולי לאיגאן שמרחף לו במדבר סיסטר.
אני אולי רוצה שאחד מאלופי ארץ היער ימות, אבל לא ברור לי מי ואיך. אחרי הכל הם כל כך op, שאם יש משהו שמסוגל להרוג אותם, לא ברור איך מסתדרים כל שאר בני האדם שאינם נמצאים איתם באותה חזית. הפתרון הכי סביר זה שההתקפה מתגברת והם פשוט נלחמים ללא הפסקה במשך שבועות, ובסופו של דבר העייפות המצטברת היא זאת שהורגת אותם, אבל זה משהו שקשה לכתוב. טוב, נגיע לזה מאוחר יותר, אני תמיד יכול להרוג אותם בפרק האחרון. כעת נתמקד ב-bsquad.
טוב, חשבתי שאולי רעל תהיה נקודת החולשה של נעמ-אסיס ותפריע לו לעשות את טריק ההיעלמות שלו. אבל עכשיו כשאני חושב על זה, למה שרעל יפריע למשהו שהוא בגדול פגר בעל בינה? זה לא שהדבר הזה נושם את הרעל, או שיש לו מערכת דם שהרעל יכול לפגוע בה... אני תמיד יכול לנפנף ב-a wizard did it, או שאני יכול לגנוז את הרעיון.
אוקיי בינתיים כתבתי 350 מילים בקרב הזה. די צנוע, ואני עוד רוצה להמשיך קצת את הפסקה הזאת לפני שאעשה cut, אבל כרגע אין לי כל כך רעיונות, אז אני פשוט אדלג קדימה קצת. כעת אעבור לפסקה שמערבת את איגאן. בגדול אני בשישה עמודים כאן. הפסקה עם איגאן נגיד תהיה עוד חצי עמוד, ואני צריך לכתוב את ההתחלה של הקרב של הקבוצה של מרטין עם אלישר (שגם בו, תכלס, אין לי המון רעיונות, יש לי מתכון מאוד כללי, אבל זה בסדר לא להתעכב יותר מדי בקרב הזה, כי על הקבוצה של מרטין כבר נאמר כל מה שצריך להיאמר), ולהרחיב קצת את הקרב כאן. אולי גם אכתוב משהו שקורה עם לוקאש ליד וודן גאף, אבל כרגע אין לי רעיונות. אז כל הדברים האלו הם אולי שמונה עמודים? בגדול הפרק הבא יהיה בעל אותו מבנה כמו הפרק הזה, אני מדלג מזירת קרב אחת לשנייה, אבל בפרק הבא אתמקד יותר בקרבות עם הבוסים, וקצת אדלג יותר קדימה בזמן בעולם בחוץ, כי זמן הוא מוזר.
אוקיי משהו מאוד מועיל שעשיתי עכשיו זה המצאתי שמות לשני אחים של פים, ולאחות של הדרלס, שיכולים להיות שימושיים עכשיו. גם הכרזתי שאחד מהאחים של פים מת קודם לכן.
טוב אז תיארתי קצת את מה שאיגאן עשה, ועכשיו עשיתי cut למקום שאליו איגאן יגיע ויציל את היום, מה שמערב את הדמויות שהרגע נתתי להן שמות. בפעם הבאה אני אתאר משהו קצר שם, אתאר את הרגע שאיגאן יגיע, ואז אסביר מה קרה למוטיפסיוס, ואז אחזור לג'מוזה ואתאר את הקרב של מרטין. סך הכל כתבתי עמוד היום, שזה לא רע בהינתן הפוגה של חודש וחצי. ייתכן ואני לא מאוד רחוק מלסיים את הפרק הזה, אבל השני פרקים הבאים שיוותרו יהיו מאוד קשוחים.
-
[B]רשומה ארבעים ושבע[/B]
משהו שעשיתי היום מוקדם יותר זה לבדוק עד כמה יזרום לכתוב את הסיפור ב-LyX במקום ב-word, משהו שאני שוקל לקראת גרסא 2. כרגע מרכאות הן קצת בעייתיות. זה יהיה ממש מגניב לערוך את זה ב-LyX, אבל אולי אני אוותר. בכל מקרה, חזרה לדיון בסיפור ולא דיון במטא-סיפור. אז אני ממשיך מהקרב בנטילסדור שיתחיל מנקודת המבט של אסן, בורל, והילי, ואז יגיע לשם איגאן.
בהחלט ניכרת ההשפעה של ההתבגרות שלי, אם תרצו? על הסיפור. בעבר הייתי פשוט מכריז על כל הדמויות שאני צריך כזכרים, כי למה שאני אצטרך שדמות תהיה נקבה. דמות נקבה זה אמצעי עלילתי, וBY DEFAULT, כולם זכרים. עכשיו אני באמת משתדל לגוון במגדר של דמויות שנתקלים בהן... אוקיי אז כתבתי את הפסקה שבה איגאן מגיע ומציל את היום. זה בערך חצי עמוד. הדבר הבא שאני צריך לעשות זה להתחיל לכתוב את הקרב של ASQUAD נגד אלישר. אחרי זה אני חושב שאני אפילו יכול לסגור כאן את הפרק, אבל אז אני לא חושב ש"העולם בוער" זה שם טוב לפרק הזה, כי בינתיים הכל די מחזיק מעמד. אכתוב לעצמי הערה על כך.
ובכן, התכנית שלי לקרב הזה היא גם כן, מאוד כללית. רק הקרב של C SQUAD נגד בלרוג מפורט אצלי למדי. אבל שוב, נעשה מה שאפשר. אני מניח שלחשוב על POINTERים קצת יותר מודייקים לקרב הזה תהיה חלק מהמטרה שלי השבוע. בקרב הזה אף אחד לא אמור למות, מה שקצת קשה, כי "מישהו מת" זה WAYPOINT די מועיל לקרב. מצד שני, אני בסדר עם זה שהקרב הזה יזכה לתיאור פחות מפורט מה-BSQUAD וה-CSQUAD.
טוב, כתבתי איזשהי התחלה לקרב. אני עוד רוצה להוסיף כמה משפטים לקרב הזה, ואז אוכל לסיים אותו, ואז מה שיישאר לי בפרק הזה זאת ההתחלה עם הקרב נגד NEMESIS שהתחלתי לתאר. גם בה אני כנראה אסתפק בעוד כמה משפטים, וזה יסיים את הפרק. אבל זה מספיק להיום, אשתדל לחשוב על עוד ארועים שכאלו במהלך השבוע - וחשוב יותר, לחשוב איך אחד מאלופי ארץ היער ימות בסיפור הזה...
-
[b]רשומה משנית שישית[/b]
לא יום של כתיבה, כמובן, אבל בזמן שהלכתי הגעתי לכמה תובנות חשובות.
שאלה שהטרידה אותי הרבה זמן זה למה לא תקפו את הג'מוזה איך שהוא התעורר בתחילת הסיפור. בהתחלה נימקתי את זה בכך שהם לא ידעו להעריך את הכוח של הג'מוזה, ולא רצו להסתכן, שזה, סליחה, טיעון אידיוטי. אני לא מוכן שהדמויות בסיפור שלי יהיו כל כך מפגרות. אחר כך אמרתי שאולי הם רצו לתקוף אותו, אבל לא ידעו איך לגשת לשם, ועד שהם גילו הם כבר לא היו בטוחים אם הם יכולים לנצח. שגם זה קצת טיפשי, כי הם גילו די מהר איך המנהרות מובילות, heck, אפילו לאחר שהג'מוזה שינה שם את כל המבנה, תוך כמה חודשים הם ידעו בדיוק איך להגיע לג'מוזה. אז זה לא טיעון. הפתרון הוא להפוך את הפרדיגמה: הם [b]ידעו[/b] שאין להם סיכוי לנצח את הג'מוזה, כי גם בעת העתיקה לא היה להם סיכוי, ולכן הם לא תקפו, ופשוט הכינו את ההגנות שלהם מפני ההתקפות של הג'מוזה. למה הג'מוזה לא תקף מיד? מאותה סיבה שהוא לא תקף מיד גם בעת העתיקה. הג'מוזה מבין את הלמה של ניטשה, ומבין שאם הוא יתקוף באופן חסר תקנה את בני האדם, הוא רק יעודד אותם להתפתח מהר יותר, ותהליך כזה לא יכול להוריד את אוכלוסיית בני האדם לאפס. חוץ מזה, הוא היה מודע במעומעם לקסם שכלא אותו, וניסה להבין אותו יותר טוב, וחשב שהמפתח לניצחון שלו טמון בקסם הזה (מה שבערך נכון). בעקרון הג'מוזה נברא כדי להציק באופן אינסופי לבני האדם: אף אחד לא היה אמור לנצח בקרב הזה. בני האדם לא אמורים להיות מסוגלים להביס אותו, והג'מוזה מתוכנת לחשוב כך שבדרכים רגילות הוא לא ימצא פתרון שמביא להכחדת האנושות. זה רק הטריק של טיסנומיר ששיבש את כל הלוגיקה העקבית הזאת.
כמו כן, זאת הזדמנות טובה לזרוע בפרקים הראשונים סצינות לא קשורות של דיונים בין מנהיגי העולם על מה לעשות לגבי הג'מוזה. אפשר להציג את אלוף וולנט כבר בפרק 2 נגיד. וזאת גם נקודה לגבי אלוף וולנט - הוא היה מעורב בכל הסיפור של הג'מוזה מההתחלה כי פשוט אכפת לו מזה, והיה אכפת לו מזה עוד מלפני שהג'מוזה חזר. ברגע שקוסם גאון מתעניין במשהו, אף אחד לא יסרב לעזרה שלו. את הנקודות האלו אכתוב עכשיו בקובץ העזר שלי, כדי שלא אשכח אותן לקראת העריכה.
-
[b]רשומה ארבעים ושמונה[/b]
החלטתי שהסגר הנוסף זאת עוד הזדמנות להתקדם במטרין סטורי, אבל כדי לא לגרום לעצמי ל-burnout מהיר מדי החלטתי שלא כל הזמן אעבוד על לסיים את הסיפור, ולפעמים אעבוד על תכנון המפה, ולפעמים על הסיפורים הנוספים. היום, אקדיש קצת זמן לסיפור על חיי בית הספר של מרטין במוטיפסיוס. התחלתי לעבוד על זה ב-2018, אבל כששוונג הכתיבה שלי של 2018 נגמר, די עזבתי את זה. אנסה לכתוב עוד כמה משפטים היום. יש לי כבר 14 עמודים של תוכן בסיפור הזה. במקביל, יש לי קובץ של 10 עמודים עם הרבה דברים טכניים לגבי מוטיפסיוס שכתבתי בעבר, אבל רובם כנראה ממש לא מעודכנים כי שיניתי את דעתי על הדברים האלו מיליון פעם. אז אני אסתכל מה כתוב בקובץ הזה, ואז אנסה להוסיף כמה משפטים. אז כעת אני בפרק 3, "שגרה" שבו אני עובר בקצרה על דברים שהם עושים בבית הספר ביום יום. כעת אני בקטע לפני הפעם הראשונה שהם הולכים להתרחץ בנהר. מה שאני צריך אולי לעשות בהמשך זה לכתוב תכנון פרקים לארועים שאני רוצה לכלול כאן. הרי הארי פוטר כתבו שבעה ספרים על ארועים שקורים במשך שבע שנים. אני רוצה לכתוב אולי 60-70 עמודים מקסימום על ארועים שקורים במשך שש שנים. בבירור אני צריך להיות ממוקד מאוד. אבל עדיין, לעבור פעם אחת על כל סוג של "שיעור" שיש להם שם, זה כנראה הגיוני, ואז לעבור על הארועים החשובים שקשורים להתפתחות וההתבגרות שמרטין עובר בזמן הזה.
Wtf. יש כמובן את סילינור שהוא המורה של מרטין, אבל החלטתי שצריך להיות לו עוזר שקוראים לו אלן. בדקתי איפה הצגתי אותו. גיליתי שאין לו. ליטרלי באמצע דיאלוג של סילינור מופיע השם "אלן" לראשונה. זה פאק רציני שאצטרך לתקן אותו אחר כך.
טוב כתבתי 400 מילים שלא קורה בהן הרבה, אבל זה לא רע. אני מקווה שעם הסחות דעת תכופות שכאלו אוכל להתקדם בסיפור הראשי בקצב יותר משביע רצון.
-
[b]רשומה ארבעים ותשע[/b]
אז היום אשתדל להוסיף כמה מילים לסיפור הראשי. ומסתבר שהזכרתי את אלן גם בסיפור הראשי, אבל גם שם לא באמת הצגתי אותו, אלא השם שלו מופיע 3 פעמים. טוב, זה ללא ספק משהו שצריך יהיה לעשות לו אינטגרציה כמו שצריך בשכתוב.
אבל אנחנו ממשיכים את הקרב של team a נגד אלישר.
טוב, כתבתי 220 מילים, ונתתי עוד רמיזה ליכולת של אלישר, אבל בחיי שהקרב הזה מרגיש לי פשוט משעמם מדי. אני מאוד רוצה לטעון שאני מסיים פה את הפרק. מצד שני, אני רוצה לעשות עוד קצת היום, ולא בא לי עדיין להתחיל פרק חדש, אז אנסה להוסיף אולי עוד כמה מילים לפסקה של ה-b squad.
אוקיי הוספתי עוד 350 מילים לקרב ההוא. אז סך הכל כתבתי כ-600 מילים היום, לא מדהים, אבל לא רע. אני חושב שבזה אני יכול להכריז ש[b]סיימתי את פרק 72[/b]! בפעם הבאה אני אנסה לעבוד קצת על המפה ועל עקביות גיאוגרפית, אבל לאחר מכן אתחיל לכתוב את [b]פרק 73: החזק, המהיר, והבלתי נראה[/b]. שבו הרבה אנשים ימותו. זה יהיה פרק קשה (הממממ... מתי כבר השתמשתי במילים האלו..?)
-
[B]רשומת מפה ראשונה[/B]
החלטתי למספר את אלו בדרך נפרדת, מאחר וזה כל כך שונה מכתיבה.
אז אני רוצה לעבוד על הגיאוגרפיה של העולם שלי. כרגע אני מצייר את המפה ושם בה את כל הנקודות שמוזכרות עם שם בסיפור. בעודי עובד על המפה ב-paint, הגעתי למסקנה שהכלי הטוב ביותר לנהל את העניין הזה יהיה בעזרת civ 6 - יש שם כלי ליצירת מפות למשחק. יש גם כל מיני כלים אינטרנטיים שמיועדים לפנטזיה, אבל אני מפחד מלינקים מוזרים באינטרנט. נראה לי שפעם הבאה שאעסוק בכך, באמת אנסה לצייר את הכל במפה של ציו 6. לצערי לצייר את המפה זה לא החלק הכי קשה. החלק הכי קשה זה לכתוב את כל המסעות שצריכים לקרות, ולהחליט מה המרחקים שלהם. יש כמה ארועים שאני די חייב לעגן אותם לנקודות זמן מסויימות, אבל כל השאר די חופשי. אני בכלל לא בטוח מה הכלי היעיל ביותר להנהלת החשבונות הזאת. אולי powerpoint? אני אשים שם את המפה שאצור בציו 6, ואז אצייר עליה קווים של מסלולים ספיציפיים? אני לא יודע. בכל מקרה, כעת אני אתמקד בלמקם על מפה כל נקודה בה קורה משהו. קודם אעשה את זה מהזיכרון, ואז אעבור בקצרה על הפרקים ואבדוק מה פספסתי, כי אני אחרי הכל זוכר את הרוב.
שאלה מביכה שלא חשבתי עליה - בעולם שלי יש רק יבשת גדולה וכמה איים. האם העולם שלי הוא בכלל כדור? מה קורה מחוץ למקומות האלו? האם זה פשוט ים שמקיף את כל העולם מחוץ ליבשת הזאת??? אם יש עוד יבשות בחוץ, מה הן עושות בסיפור של הג'מוזה? אני חושב שפתחתי תיבת פנדורה שאתעלם ממנה באלגנטיות. כן, אני חושב שאין לי ברירה אלא לעבור על אחד העקרונות היותר אידיוטיים שקבעתי לעצמי: הסיפור הזה ריאליסטי לחלוטין וקורה על כדור הארץ. אולי אני פשוט אקטין את כוכב הלכת שבו זה נמצא, ואז היבשות איכשהו גדולות ביחס לכוכב הלכת. זה כמובן משנה את תאוצת הכובד, אבל תמיד אפשר לעשות handwave ולהסביר שהליבה של הכוכב כבדה בהרבה ולכן איכשהו עדיין הכל סביר. חוץ מזה, זאת לא בעיה שאיש פרט ממני יחשוב עליה אי פעם. אבל כן, לדאוג שמסעות מסויימים ייקחו חודשים כשמסעות דומים להם באורך ייקחו שבוע זה יהיה טריקי למדי. פתרון אחד אפשרי זה שכשזה לוקח חודשים אז הם עושים את זה מאוד בfreeroam mode, ומרשים לעצמם לעצור בהרבה מקומות ולהישאר בהם זמן מה, או נגיד קרבות שהם נקלעים עליהם ומצריכים מהם קצת זמן להתאושש. ולקחת יותר בחשבון מזג אוויר, ולנסות לתרץ איכשהו שמעברים מסויימים יותר קשים בעונות מסויימות. וכמובן - לשחק עם הג'מוזה, כי כל פעם שמישהו נכנס למקדש הג'מוזה, יש לי זמן להתעלל בזרימת הזמן איך שבא לי. אז יש לי פתרונות - זה עדיין כאב ראש. לצערי לא תהיה לי ברירה אלא לחטוא בחטא שקוראים לו "moving at the speed of plot". עכשיו, אם אני כבר אחטא בזה בין כה וכה, אז למה לטרוח לתקן? אני חושב שאני קודם יכול לצמצם את זה משמעותית. שנית, אני חושב שאני עושה עבודה טובה בלהסביר למה יכולים להיות הבדלים. אני לא חושב שאני אגיע לרמה המטורפת שבה זה קרה בעונות האחרונות של משחקי הכס.
ובכן, הנה התוצר שלי להיום:
[img]https://i.imgur.com/p7PdY8B.png[/img]
דרגו 1-314
[IMG]https://imgur.com/p7PdY8B[/IMG]
[IMG]https://imgur.com/p7PdY8B[/IMG]
-
[b]רשומת מפה שניי[/b][b]ה[/b]
אז בזבזתי היום איזה 3 שעות בציו 6 כדי ליצור את המפה שאני רוצה ובערך להצליח אותה כמו שצריך. מה אני אגיד לכם, ההכשרה שלי בצבא לא הכינה אותי לעבודה שהייתי צריך לעשות כדי להדביק את כל התמונות האלו ביחד. התוצאה בסוף סבירה. עם כלי כתיבת הערות על pdf של acrobat reader הוצאתי מהמפה שלי משהו סביר. עכשיו אני אנסה לכתוב מסמך שמתאר את זמני ההגעה ממקום למקום, בword, ואנסה לבדוק what gives.
אוקיי אז יש לי רשימה של 35 נקודות מסע שאני צריך להחליט מה האורך שלהן. כעת אני כותב את רשימת האילוצים שיש לי.
אוקיי, כעת יש לי רשימה של 40 time skips שצריך לעשות ו-17 אילוצים שעל פרקי הזמן האלו צריכים לקיים. בעיית אופטמיזציה ez. אבל מספיק לעבוד על זה להיום. יש לי בסיס טוב להתחיל לעבוד על זה בהמשך. בפעם הבאה אתחיל לתכנן קצת את ההמשך של סיפור בית הספר של מרטין, אנסה לעשות רשימה של ארועים ופרקים שצריכים להיות בו. לא בטוח אם אכתוב אז. לאחר מכן, אתחיל לכתוב את פרק 73.