[QUOTE=Sire Despair;1382262]המוח פועל על זרמים חשמליים, כמו מערכת העצבים. והם לא נוצרים, הם התפתחו במהלך האבולוציה (לפי העקרון של החזק שורד).[/QUOTE]
ואיך העקרון של החזק שורד נוצר? (:
איך העקרון הזה התחיל להתקיים? סתם פתאום?
Printable View
[QUOTE=Sire Despair;1382262]המוח פועל על זרמים חשמליים, כמו מערכת העצבים. והם לא נוצרים, הם התפתחו במהלך האבולוציה (לפי העקרון של החזק שורד).[/QUOTE]
ואיך העקרון של החזק שורד נוצר? (:
איך העקרון הזה התחיל להתקיים? סתם פתאום?
[QUOTE=Spider Man;1382308]ואיך העקרון של החזק שורד נוצר? (:
איך העקרון הזה התחיל להתקיים? סתם פתאום?[/QUOTE]
העקרון קיים בלי קשר לזה שהוא מופיע במציאות או לא. העקרון קיים בטבע, והוא יישם את עצמו. עם הזמן. אף אחד לא צריך 'להמציא' חוקי טבע , או לחילופין, אלוהים הוא חוקי הטבע.
[QUOTE=LordAbizi;1382315]העקרון קיים בלי קשר לזה שהוא מופיע במציאות או לא. העקרון קיים בטבע, והוא יישם את עצמו. עם הזמן. אף אחד לא צריך 'להמציא' חוקי טבע , או לחילופין, אלוהים הוא חוקי הטבע.[/QUOTE]
נו ברור, אלוהים, רציתי שהוא יגיד את זה.
ואין דבר כזה יישם את עצמו. פתאום באלו?
[QUOTE=Spider Man;1382318]נו ברור, אלוהים, רציתי שהוא יגידת זה.
ואין דבר כזה יישם את עצמו. פתאום באלו?[/QUOTE]
אם תעזוב חפץ באוויר הוא יפול. העובדה הזו לא תלויה בכך שאכן עזבת חפץ באוויר
ואגב, לא התכוונתי שאלוהים המציא את חוקי הטבע, אלא שאלוהים הוא חוקי הטבע.
[QUOTE=The Brain;1382191]זה שאנחנו יהודים ממש לא אומר שאנחנו מאמינים באלוהים, אז כן, זה די רלוונטי. אני מכיר אנשים (יהודים לפי האמא) שלא עברו ברית מילה, ו-וואלה, אם יוולד לי בן, אלא אם זה יוכח ב-100% שלברית באמת יש תרומה רפואית (כי כרגע כל מה שאומרים הוא עוד לא מוכח לגמרי) אני לא אתן לו לעבור את זה.[/QUOTE]
תאמת שחותחים את העורלה אז זה מונה 100% שלא יהיה לך סרטן הפין
[QUOTE=Amitlv;1382321]תאמת שחותחים את העורלה אז זה מונה 100% שלא יהיה לך סרטן הפין[/QUOTE]
לא יודע איפה שמעת את זה אבל הכל שטויות, אין שום צד שבטוח ב-100%, לא לכאן ולא לכאן
לא בטוח יתרונות/חסרונות של מילה ולא יתרונות/חסרות אם אתה לא נימול
[QUOTE=Panties;1382322]לא יודע איפה שמעת את זה אבל הכל שטויות, אין שום צד שבטוח ב-100%, לא לכאן ולא לכאן
לא בטוח יתרונות/חסרונות של מילה ולא יתרונות/חסרות אם אתה לא נימול[/QUOTE]
כל הרופאים בטוכים נראלי שלא יהי לך סרטן הפין 100 % אבל עצם הפעולה של המילה יכול לגרום לדברים אחרים כמו עקמת או צורה מוזרה לכיפה
[quote=Brook;1382275]אריאל זה לא נכון, אבל ממש
באיסלאם ובנצרות הדת נקבעת לפי האב, ככה זה היה גם ביהדות בעבר
אבל בגלל שהגברים היו יוצאים למלחמות ולא תמיד היה ניתן לדעת מי האב, זה עבר ביהדות לנקבע לפי האם
[/quote]
לא נכון. תמיד הדת נקבעה לפי האם ביהדות, השבט נקבע לפי האב
[quote=יצור אחד;1382328]לא נכון. תמיד הדת נקבעה לפי האם ביהדות, השבט נקבע לפי האב[/quote]
אם זה היה ניקבע לפי האם אז זה אמור להיות שהאישה הייתה היהודיה הראשונה אבל זה לא נכון כי הראשון שהיה יהודי זה אברהם
[quote=Amitlv;1382332]אם זה היה ניקבע לפי האם אז זה אמור להיות שהאישה הייתה היהודיה הראשונה אבל זה לא נכון כי הראשון שהיה יהודי זה אברהם[/quote]
טכנית היהודי הראשון היה יעקב...
אברהם זה הראשון שהתחיל להאמין באלוקים ולא בפסלים אבל בתקופתו לא היה יהודים וגם אחרי תקופתו לא היו רק בזמן של יעקב הוא וכל הצאצאים שלו התחילו להיקרא עברים, רק בזמן גלות בבל התחלנו להיקרא יהודים
ובקשר לאם ולאב אני לא יודע למה זה ככה אבל זה ככה, צריך לבדוק...
עוד הוכחה שאלוהים לא קיים - כל דבר חייב להיווצר ממשהו אז איך נוצר אלוהים.
ודרך אגב כאשר אומרים אלוהים מתכוונים לכמה אלים כי אלןהים זה ריבוי של המילה אלוה
[QUOTE=quilavaxd;1382337]עוד הוכחה שאלוהים לא קיים - כל דבר חייב להיווצר ממשהו אז איך נוצר אלוהים.
ודרך אגב כאשר אומרים אלוהים מתכוונים לכמה אלים כי אלןהים זה ריבוי של המילה אלוה[/QUOTE]
אתה מדבר המפץ הגדול, שעל פי התיאוריה, היה יכול לקרות מכלום ואז אומר שהכל חייב להיווצר על ידי משהו?
קצת לקרוא ולהשכיל לפני שאתה כותב
[quote=יצור אחד;1382336]טכנית היהודי הראשון היה יעקב...
אברהם זה הראשון שהתחיל להאמין באלוקים ולא בפסלים אבל בתקופתו לא היה יהודים וגם אחרי תקופתו לא היו רק בזמן של יעקב הוא וכל הצאצאים שלו התחילו להיקרא עברים, רק בזמן גלות בבל התחלנו להיקרא יהודים
ובקשר לאם ולאב אני לא יודע למה זה ככה אבל זה ככה, צריך לבדוק...[/quote]
אז אפילו אתה אומר שהעיברי הראשון היה זכר ולא נקבה ומכן שבימים ההם היהדות היתה אוברת לפי האב ולא לפי האם
אוקיי,דתיים,בוא נציג לכם כמה טיעונים מעניינים.
[b]פרדוקס הכל יכול.[/b]
תכונת האומניפוטנטיות (אומניפוטנטיות-כל יכול) שמיוחסת לאלוהים, מכילה פרדוקס (שצורותיו שונות) מפני שהיא אינה קוהרנטית מבחינה לוגית. אלוהים כל-יכול, יכול ליצור ולעשות דברים שהם בגדר הבלתי-אפשרי (לא לוגיים). האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים? האם אלוהים יכול ליצור משהו יותר כל-יכול ממנו? זו סתירה, ולכן אלוהים אינו כל-יכול.
[B]טיעון חוסר המוטיבציה.[/B]
אם אלוהים הוא כל-יכול, אזי הוא יכול לספק את כל רצונותיו, שאיפותיו וחלומותיו מבלי לברוא דבר. היות שישנו יקום ונטען כי אלוהים ברא אותו, לכן יש לו צרכים – הוא אינו כל-יכול. אם אלוהים קיים כישות מושלמת, הרי שלא היה בורא את היקום – לישות מושלמת אין רצונות וצרכים. אלוהים ברא את היקום, כלומר יש לו רצונות וצרכים – לכן הוא לא מושלם.
[B]בעיית הרצון החופשי.[/B]
אם אלוהים יודע הכול אזי הוא יודע את כל אשר יתרחש בעתיד, כולל את החלטותיו ובחירותיו בכל רגע נתון. אם אלוהים יודע את כל בחירותיו בעתיד אזי אין לו רצון חופשי, הוא מוגבל. אם הוא יכול לשנות אותם, אזי הוא לא יכול לדעת מה יהיו החלטותיו בעתיד, ולכן הוא לא כל-יכול.
[QUOTE=quilavaxd;1382337]עוד הוכחה שאלוהים לא קיים - כל דבר חייב להיווצר ממשהו אז איך נוצר אלוהים.
ודרך אגב כאשר אומרים אלוהים מתכוונים לכמה אלים כי אלןהים זה ריבוי של המילה אלוה[/QUOTE]
אז אומרים אל.
פשוט מאוד אבא אלוהים ואמא אלוהים עשו 69 וכך נוצר האלוהים הגיאוסטי שלנו.
שמעו זה די נס שעם ישראל שרד 2000 שנה בגלות שאר הדות והכתות נכחדו מאז.. איםה הפלישתים כיום?
אפיו אם אלוהים לא קיים זה עדיין סמל ששמר על העם היהודי מאוחד במשך דורות שלמים.
כמובן שכל אחד יכול להאמין או לא להאמין בקיומו.
בריאת העולם בתנ"ך לא נכונה משם שכתוב שסיום הרביעי נבראו השמש והירח וזה לא הגיוני שהשמש נוצרה אחרי הצמחים נוצרו זה יוצר סתירה לא הגיונית וזה סותר תיאוריות לוגיות רבות אפשר לא פעם למצוא בבריאת העולם סתירות.
גם ידוע שבמערכגת כוכבים השמש נוצרת לפני כוכבי הלכת.
[QUOTE=Sire Despair;1382341]אוקיי,דתיים,בוא נציג לכם כמה טיעונים מעניינים.
[b]פרדוקס הכל יכול.[/b]
תכונת האומניפוטנטיות (אומניפוטנטיות-כל יכול) שמיוחסת לאלוהים, מכילה פרדוקס (שצורותיו שונות) מפני שהיא אינה קוהרנטית מבחינה לוגית. אלוהים כל-יכול, יכול ליצור ולעשות דברים שהם בגדר הבלתי-אפשרי (לא לוגיים). האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים? האם אלוהים יכול ליצור משהו יותר כל-יכול ממנו? זו סתירה, ולכן אלוהים אינו כל-יכול.
[B]טיעון חוסר המוטיבציה.[/B]
אם אלוהים הוא כל-יכול, אזי הוא יכול לספק את כל רצונותיו, שאיפותיו וחלומותיו מבלי לברוא דבר. היות שישנו יקום ונטען כי אלוהים ברא אותו, לכן יש לו צרכים – הוא אינו כל-יכול. אם אלוהים קיים כישות מושלמת, הרי שלא היה בורא את היקום – לישות מושלמת אין רצונות וצרכים. אלוהים ברא את היקום, כלומר יש לו רצונות וצרכים – לכן הוא לא מושלם.
[B]בעיית הרצון החופשי.[/B]
אם אלוהים יודע הכול אזי הוא יודע את כל אשר יתרחש בעתיד, כולל את החלטותיו ובחירותיו בכל רגע נתון. אם אלוהים יודע את כל בחירותיו בעתיד אזי אין לו רצון חופשי, הוא מוגבל. אם הוא יכול לשנות אותם, אזי הוא לא יכול לדעת מה יהיו החלטותיו בעתיד, ולכן הוא לא כל-יכול.[/QUOTE]
המשפט האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים? שרשמת לא הולך כך המשפט הוא :
האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים ואז להרים אותו?
[QUOTE=Ilan;1382345]שמעו זה די נס שעם ישראל שרד 2000 שנה בגלות שאר הדות והכתות נכחדו מאז.. איםה הפלישתים כיום?
אפיו אם אלוהים לא קיים זה עדיין סמל ששמר על העם היהודי מאוחד במשך דורות שלמים.
כמובן שכל אחד יכול להאמין או לא להאמין בקיומו.
בריאת העולם בתנ"ך לא נכונה משם שכתוב שסיום הרביעי נבראו השמש והירח וזה לא הגיוני שהשמש נוצרה אחרי הצמחים נוצרו זה יוצר סתירה לא הגיונית וזה סותר תיאוריות לוגיות רבות אפשר לא פעם למצוא בבריאת העולם סתירות.
גם ידוע שבמערכגת כוכבים השמש נוצרת לפני כוכבי הלכת.[/QUOTE]
היהדות שרדה בגלל המבנה שלה- היא בנויה כך שכדי להיות יהודי אתה צריך לחיות עם יהודים.
זה בשביל נדב. [url]http://www.babydoc.co.il/article-362.htm[/url]
ליאור אני מזהיר אותך. אתה מדרדר את רמת הדיון וחבל שאני אאלץ לנעול אותו.
כל הטיעונים של בורא נברא ניתנים להפרכה בקלי קלות. אין לי כוח להיכנס לזה אבל זה ממש לא סיבה להוכיח על אלוקים או לא... תאמין לי שכבר דשו בזה.
[QUOTE=The Charmander;1382350]זה בשביל נדב. [url]http://www.babydoc.co.il/article-362.htm[/url]
כל הטיעונים של בורא נברא ניתנים להפרכה בקלי קלות. אין לי כוח להיכנס לזה אבל זה ממש לא סיבה להוכיח על אלוקים או לא... תאמין לי שכבר דשו בזה.[/QUOTE]
שאלו שאלה אז ענית.י
מה זה דשו?
[QUOTE=Hit Man;1382224]זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.
אם השאלה היא - האם אי קיום של ברית מילה הוא עובר על החוק? זה כבר דיון בפני עצמו. לדעת 97% מהיהודים שגרים בישראל (בין אם הם דתיים, חילוניים, חרדיים או לא מאמינים) זו לא שאלה, הם כבר עברו ברית מילה.
אני לא מבין מה הקושי להבין את זה. הרי אף אחד פה לא תוהה מדוע ילד שנולד לאמא יהודיה נחשב כיהודי. אחרי הכל, אין לזה חוק משפטי ובכל זאת אנשים יוצאים מנקודת הנחה שזו האמת.
אבקש להבהיר דבר אחד נוסף: אנחנו לא באמריקה. מה שקורה בארץ הוא אינו דמוקרטיה. אין בחירה לבן אדם לעשות כל מה שעולה על רוחו. יותר מזה, לפי תיאוריות סוציולוגיות, אפילו פעולה אישית כמו התאבדות או הצורה שבה אנחנו מתלבשים בבוקר היא תוצאה של סוציאליזציה.
בין אם אתם רוצים להכיר בזה או לא, ישראל היא מדינת דת. כן, זה נשמע אפל, אבל זה מה יש. והמערכת האזרחית של ישראל אינה נמצאת מעל למערכת הדתית. למען האמת, גם המערכת הדתית וגם המערכת האזרחית נמצאות באותו קו.
מי שחושב שהוא יכול לא לימול את ילדיו, שיום אחד עוד תהיה תחבורה ציבורית בשבת, או שילדיו לא ידעו איך לחגוג את חג הפסח, כנראה הוזה בדעותיו (סליחה, נדב). אני לא אומר שאני מסכים לזה, דווקא אשמח אם יהיה אוטובוס ביום שישי שאוכל בעזרתו לנסוע לקולנוע, אבל זו אינה ההחלטה שלי, זה המצב הקיים.
ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנה שום דבר מזה.[/QUOTE]
ועדיין לא ראיתי באף מקום שכתוב שהבן שלי יהיה מחוייב לעבור ברית מילה. זה ש97% עברו זה טוב ויפה אבל זה עדיין לא מחייב את זה בחוק.
וטוב, כנראה שאני הוזה בדעותי.
[QUOTE=The Charmander;1382350]זה בשביל נדב. [url]http://www.babydoc.co.il/article-362.htm[/url]
כל הטיעונים של בורא נברא ניתנים להפרכה בקלי קלות. אין לי כוח להיכנס לזה אבל זה ממש לא סיבה להוכיח על אלוקים או לא... תאמין לי שכבר דשו בזה.[/QUOTE]
חח תאמין לי שכבר קראתי כל מיני מחקרים כאלה, והבעיה היא שיש כאלה לשני הכיוונים - יש כאלה שאומרים שיש לזה יתרונות רפואיים, יש כאלה שאומרים שבעצם זה לא משנה כלום ויש כאלה שאומרים שזה דווקא פוגע בגירוי המיני של הפין ובעוד כמה דברים
בקיצור, כשיהיו מחקרים שמראים בצורה חד משמעית שיש לזה יתרון רפואי אז יהיה על מה לדבר.
אתה לא הוזה נדבוש אני גם לא מתכוון להעביר את הבן שלי ברית מילה
[QUOTE=Panties;1382371]אתה לא הוזה נדבוש אני גם לא מתכוון להעביר את הבן שלי ברית מילה[/QUOTE]
אני הולך להעביר אותו מילה (ולא ברית מילה, יש הבדל), מטעמים רפואיים.
[QUOTE=Sire Despair;1382381]אני הולך להעביר אותו מילה (ולא ברית מילה, יש הבדל), מטעמים רפואיים.[/QUOTE]
אותו חרטא....
וכמו שנדב אמר כבר, כל השטויות הרפואיות לא מוכחות
[QUOTE=Panties;1382384]אותו חרטא
וכמו שנדב אמר כבר, כל השטויות הרפואיות לא מוכחות[/QUOTE]
זה לא אותו חרטא...בברית מילה יש גם טקס דתי. מילה זה פשוט הורדת העורלה (וגם כי עם זה הזין נראה פשוט מוזר..)
[QUOTE=Sire Despair;1382381]אני הולך להעביר אותו מילה (ולא ברית מילה, יש הבדל), מטעמים רפואיים.[/QUOTE]
חחח שמע, ברור שאם כבר ואני אעביר אותו ברית מילה זה יהיה אצל רופא מוסמך כהליך רפואי, אני פשוט לא מוצא טעם אם אין הוכחות ברורות לגבי היתרונות שלו.
[QUOTE=Sire Despair;1382386]זה לא אותו חרטא...בברית מילה יש גם טקס דתי. מילה זה פשוט הורדת העורלה (וגם כי עם זה הזין נראה פשוט מוזר..)[/QUOTE]
אני יודע, אני לא התכוונתי שאני אעשה משהו דתי, יצא לי לכתוח "ברית מילה" ולא "מילה" זה הכל חח
להפך, יותר קל להקשיב למה שאחרים אומרים מאשר לגבש דעה ולהאמין במשהו שאתה חושב שנכון וצודק.
אם אתה רוצה להאמין במשהו שאחרים אומרים, תהנה ובכיף. לא אני ולא אף אחד בפורום הזה אמורים לשנות את דעתך ואמונתך ולהפך.
ניסיון אחרון לפני שאבין שמדובר בסתם הטרלה:
- מאחר ויש 7 מיליארד אנשים בעולם, חלקם יהודים, חלקם מוסלמים וחלקם נוצרים, זה די ברור שאילו זה היה כל כך פשוט ואכן אין ישות אלוהית, אז לא היו כל כך הרבה מאמינים, אבל המציאות היא אחרת. רק 5% מקהילת העולם היא אינה מאמינה באלוהים ורובה נובעת מברית המועצות, ובינינו, אחרי ההיסטוריה שהייתה להם, אני לא מאשים אותם.
לשם הדיון, למאמינים אין צורך להצדיק את קיומו של האל. הוא קיים בליבם ובאמונתם. חובת ההוכחה היא על הלא מאמינים.
[QUOTE=Hit Man;1382510]ניסיון אחרון לפני שאבין שמדובר בסתם הטרלה:
- מאחר ויש 7 מיליארד אנשים בעולם, חלקם יהודים, חלקם מוסלמים וחלקם נוצרים, זה די ברור שאילו זה היה כל כך פשוט ואכן אין ישות אלוהית, אז לא היו כל כך הרבה מאמינים, אבל המציאות היא אחרת. רק 5% מקהילת העולם היא אינה מאמינה באלוהים ורובה נובעת מברית המועצות, ובינינו, אחרי ההיסטוריה שהייתה להם, אני לא מאשים אותם.
לשם הדיון, למאמינים אין צורך להצדיק את קיומו של האל. הוא קיים בליבם ובאמונתם. חובת ההוכחה היא על הלא מאמינים.[/QUOTE]
אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים כמו שאי אפשר להוכיח שהוא כן קיים
אין שום חובת הוכחה ושום בטיח, להאמין שהוא לא קיים זה בדיוק כמו להאמין שהוא כן קיים - אמונה
אי אפשר לדעת משהו כזה.
זהו.
אגב, הנתונים הסטטיסטיים לא רלוונטיים ממש, רוב העולם גם חושב שישראל זאת מדינת עולם שלישית שמבצעת טרור ורוצחת את הפלסטינאים המסכנים שנגזלה מהם אדמת פלסטין שמעולם לא הייתה קיימת. אז?
[QUOTE=The Brain;1382521]אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים כמו שאי אפשר להוכיח שהוא כן קיים
אין שום חובת הוכחה ושום בטיח, להאמין שהוא לא קיים זה בדיוק כמו להאמין שהוא כן קיים - אמונה
אי אפשר לדעת משהו כזה.
זהו.
אגב, הנתונים הסטטיסטיים לא רלוונטיים ממש, רוב העולם גם חושב שישראל זאת מדינת עולם שלישית שמבצעת טרור ורוצחת את הפלסטינאים המסכנים שנגזלה מהם אדמת פלסטין שמעולם לא הייתה קיימת. אז?[/QUOTE]
אז תביא הוכחות שהוא לא קיים. כדי לקבוע משהו צריך הוכחות.
לא קראתי כלום חוץ מהעמוד הראשון, אין לי כוח, אבל אני אביע את עמדתי בנושא:
אני חושב שכן יש איזשהוא כוח עליון שהוא מעל הכל, תקראו לו אלוהים, ישו, אללה, טבע, ומצדי גם תקראו לו דודלשמדודל.
ואם אתם רוצים טיעונים לשתי האמונות (אלוהים קיים או לא) הנה כמה:
1) אתם אומרים שאם אלוהים היה קיים לא היה חולי ודברים רעים אחרים. אבל, בלי דברים רעים, גם לא היו דברים טובים, כי בעצם לא היינו יודעים שזה טוב, וזה סתם היה.
2) אין לי כוח לפרט עוד. אם אנשים פה היו מכירים אותי באמת, הייתם כבר יודעים מה אני חושב.
[quote=אריאל116;1382668]אז תביא הוכחות שהוא לא קיים. כדי לקבוע משהו צריך הוכחות.[/quote]
אתה קראת את מה שאמרתי עכשיו? Oם
אמרתי, ואני מצטט: "אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים כמו שאי אפשר להוכיח שהוא כן קיים"
"להאמין שהוא לא קיים זה בדיוק כמו להאמין שהוא כן קיים - אמונה
אי אפשר לדעת משהו כזה."
ואז אתה מבקש ממני הוכחות?
ברצינות?
[QUOTE=Hit Man;1382510]ניסיון אחרון לפני שאבין שמדובר בסתם הטרלה:
לשם הדיון, למאמינים אין צורך להצדיק את קיומו של האל. הוא קיים בליבם ובאמונתם. חובת ההוכחה היא על הלא מאמינים.[/QUOTE]
רק שתדע, אחוז הלא מאמינים גדול בערך פי ארבעה לפי הסטטיסטיקה. וזה גדל.
ותסלח לי? אני חייב ללא מאמינים משהו? אני לא חייב להם כלום.
ואגב-כעקרון,אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים.
[QUOTE=Sire Despair;1382689]רק שתדע, אחוז הלא מאמינים גדול בערך פי ארבעה לפי הסטטיסטיקה. וזה גדל.
ואגב-כעקרון,אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים.[/QUOTE]
זה העיקרון של הדיון. אי אפשר להוכיח משהו שלא ידוע עליו כלום כבר יותר מ3000 שנים.
ודרך אגב אם לחזור אחורה בזמן לפי כל הדורות אפשר לבדור מתי הייתה בריאת העולם על פי אלוהים.
והמספר הזה יהיה הרבה פחות מהזמן שכדור הארץ התגבש לכוכב והתחילו בו חיים.
[quote=Sire Despair;1382689]רק שתדע, אחוז הלא מאמינים גדול בערך פי ארבעה לפי הסטטיסטיקה. וזה גדל.
ואגב-כעקרון,אי אפשר להוכיח שמשהו לא קיים.[/quote]
קל מאוד להוכיח שמשהו הוא לא קיים, במתמטיקה עושים את זה כל הזמן. הסיבה שכאן אי אפשר לעשות את זה היא כי כל מערכת המושגים הקשורה לאלוהים היא מאוד לא לוגית מיסודה. (למשל, אלוהים לא מוגדר ובני אדם שונים יכולים לקרוא לדברים שונים אלוהים, אין הסכמה על כללים לוגיים בסיסיים, וכיוצא באלו) כמובן, שאם מגדירים אלוהים פשוט כ-'ישות כל יכולה', אז לפי הטיעון שכבר הסברת קודם נובע שהוא לא קיים. ולכן אף אדם מאמין לא יסכים שאלוהים הוא "רק" 'ישות כל יכולה', אלא ידרוש תכונות נוספות לאלוהים כדי שהסתירה הזו לא תתאפשר. (למשל - לא מושפע מכללים לוגיים. וברגע שמישהו דורש תכונה כזו, אז אין בכלל טעם לדון בנושא, כי בלי כללים לוגיים אי אפשר להגיע לשום מסקנה..)
אגב - הטיעון של "יש רק 5% אנשים שלא מאמינים באל בעולם, ולכן כנראה שיש אלוהים" הוא מפוקפק מעין כמוהו. הרשה לי לקחת אותך אי שם לתקופה של לפני קולמבוס גליליאו ושות' כש-99% מאוכלוסיית העולם ידעו בוודאות שהעולם שטוח, ושכל מחשבה אחרת היא אבסורדית.
[QUOTE=quilavaxd;1382780]זה העיקרון של הדיון. אי אפשר להוכיח משהו שלא ידוע עליו כלום כבר יותר מ3000 שנים.
ודרך אגב אם לחזור אחורה בזמן לפי כל הדורות אפשר לבדור מתי הייתה בריאת העולם על פי אלוהים.
והמספר הזה יהיה הרבה פחות מהזמן שכדור הארץ התגבש לכוכב והתחילו בו חיים.[/QUOTE]
צודק בהחלט. אבל חלק מהמאמינים טוענים שיום בתורה זה אלפי שנים. ולכן,אני נון להם את התשובה הבאה-
לפי האמונה. אלוהים הכתיב את כל התורה. זה אומר שכל התורה נכתבה ע"י אדם אחד. אז בואו נבחן את סיפור נוח-כתוב בתורה שהוא מת בגיל 950 שנה. אז לפי התיאוריה של יום=אלפי שנים,נוח אמור להיות בן יותר מהגיל של היקום.
התנ"ך נכתב על ידי לפחות 5 אנשים מתקופות שונות ואידאלים שונים