-
[QUOTE=LordAbizi;1269876]כן... המשחק שהמשחק של אוהד גרם לי להמשיך לעבוד עליו בהחלט לא יכול לעבוד עם אף שחקן שהוא לא אני. טופס ההרשמה שלו יוצא כמעט עמוד בוורד! זה פשוט מטורף. על אחד הסעיפים, שבו צריך לבחור משהו אחד מבין 5 חמש אפשרויות, יש לי פירוט של 5-6 שורות... זה כל כך הזוי... המצאתי משחק שאף אחד לא יכול לשחק בו. נהדר.[/QUOTE]
נראה שהערתי אותך אה? שמח שלקחת מזה השראה.
-
[quote=sandslash;1269895]נראה שהערתי אותך אה? שמח שלקחת מזה השראה.[/quote]
לא לקחתי ממך השראה, פשוט נתת לי מוטיבציה. אבל אל תדאג, אין שום סיכוי שאני אוציא את המשחק שלי לפועל. כמה לדעתך אנשים יכולים לשרוד טופס הרשמה + הסברים שאורך יותר מעמוד וורד?!?!?!
-
-
שיפשרתי את הפייק של הבולדוג.
אשמח אם תגיבו.
מה נשמע עומר?
-
-
[QUOTE=LordAbizi;1269894]אני מופתע שאתה משקיע בה כל כך הרבה מחשבה. אני רגיל בדרך כלל שבני אדם מתעלמים ממה שאני ממלמל לעצמי.
התאוריה שלי לא צריכה להיות משהו מיוחד. החידוש העיקרי בה הוא תובנה הבאה:
כל האלים קיימים במידה שווה, כלומר, אם איזשהו אל קיים, אז גם כל שאר האלים קיימים. כי אין שום היגיון בזה שאל אחד קיים על פני אל אחר.
ואני מעריך שלהאמין בכך שכל האלים קיימים אכן נותן להם כמות מסויימת של כוח. (וכמובן שכמות כח זה קטנה מאוד בהשוואה לכמות שהם מקבלים מאמונה הדוקה באל כלשהו, או בקיום חוקי הפולחן שלו וכו')[/QUOTE]
כן, אבל התיאוריה שלך לא מדברת בואתו מישור שאני מדבר על האמונה שלי.
אני אסביר את זה ככה, גם אם יתגלה אלי, נניח, אחד מהאלים היוונים ויתן לי הוכחה שהוא קיים ושזה באמת הוא, אני לא אכחיש את קיומו (כמו שאני עושה עכשיו) אני פשוט אסביר לו שהוא לא אל, הוא אליל, ושה' גם מעליו בתור מסדר העולם.
אפשר להוכיח באופן הגיוני שיש בורא לעולם, אם יש בורא לעולם הוא חייב להיות, ואפשר להוכיח שאין סיכוי שהוא יותר מאחד.
וגם בלי זה, נניח שהתיאוריה שלך הייתה נכונה, עדיין אפשר להוכיח את המחוייבות שלנו כלפי אותו אל שנקרא ה'.
-
תראו מה הנושא הראשון ש-STM פתח
[URL]http://www.myforum.co.il/showthread.php?t=4380[/URL]
XD XD XD XD XD
-
-
-
בסדר, אני רוצה לנסות שוב את הקריסל ביסט והקלודיאן, אוקיי?
-
יש לי זמן וכוח רק לקרב אחד
-
אז נעשה את הקלודיאן
אבל בוא
-
-
[quote=HeavySnorlax;1269902]כן, אבל התיאוריה שלך לא מדברת בואתו מישור שאני מדבר על האמונה שלי.
אני אסביר את זה ככה, גם אם יתגלה אלי, נניח, אחד מהאלים היוונים ויתן לי הוכחה שהוא קיים ושזה באמת הוא, אני לא אכחיש את קיומו (כמו שאני עושה עכשיו) אני פשוט אסביר לו שהוא לא אל, הוא אליל, ושה' גם מעליו בתור מסדר העולם.
אפשר להוכיח באופן הגיוני שיש בורא לעולם, אם יש בורא לעולם הוא חייב להיות, ואפשר להוכיח שאין סיכוי שהוא יותר מאחד.
וגם בלי זה, נניח שהתיאוריה שלך הייתה נכונה, עדיין אפשר להוכיח את המחוייבות שלנו כלפי אותו אל שנקרא ה'.[/quote]
אני לא טוען שהעולם נברא בידי אל. העולם נוצר לפי איזשהו מודל פיזיקלי ייתכן שהוא גם קיים היום, אבל באופן עקרוני המודל יגולה מתישהו. עכשיו, מה שאפשר לעשות, זה לטעון לאותו הדבר שממנו היקום התחיל "אל", ובכך לגרום לו להיות קיים, והרי מצאנו אל שברא את העולם. אפשר להגיד את זה, אבל האל הזה יווצר ברגע שמישהו יטען שהוא קיים, ואם מישהו יטען שהוא קיים זה בוודאי אחרי שהיקום נוצר, ולכן האל הזה, גם לא ברא את העולם (אף על פי שהתכונה הזו מיוחסת לו; אבל זה לא שונה משאר האלים - לכולם חוץ מלקבוצה במידה אפס מיוחסת התכונה "לברוא את העולם")
אתה צודק שאם יש אל שברא את העולם אז הוא יחיד (אי אפשר לברוא את העולם פעמיים...). לכן אני טוען שאף אל לא ברא את העולם.
לא נראה לי שלהגיד דבר כזה לאל יווני יהיה מעשה חכם כל כך. אולי הוא יסכים עם העובדה שהוא אליל (לא שזה משנה לו איך אתה קורא לו) אבל להגיד שיש מישהו אחר שהוא מעליו בסדרי העולם? אתה כמובן תמיד תטען שהאל היהודי הוא האל הכי חזק והיחיד וכל מה שלא כתבו עליו בספר העבה ההוא. אבל זה כי מטרת הספר היא להפיץ את הרעיון הזה. כדי לבדוק איזה אל באמת חזק יותר, יש להעמיד אותם אחד מול השני לקרב עד מוות ולבדוק מי ינצח. מכיוון שלאף אחד לא באמת אכפת איזה אל חזק יותר מאל אחר, אף אחד לא עושה דבר כזה. לכן כל הדיון הזה חסר תועלת. בעבר אמנם האלים בעצמם עשו כל מיני קרבות כאלו, אבל היום פחות או יותר נמאס להם, ורק אללה עדיין מנסה לעשות דברים כאלו. (טוב אחרי הכל הוא אל די צעיר..)
-
אולי היית שולף Myst אתה יודע..