היי, אני אופטימיסט, מהסוג שאיבד כל תקווה. זה גם סוג של אופטימיות, לא?
Printable View
היי, אני אופטימיסט, מהסוג שאיבד כל תקווה. זה גם סוג של אופטימיות, לא?
אתה אופטימוס פריים.
[QUOTE=Avivs;1506045]אהלן
יפה לנוד, 6 אנשים שונים הגיבו בעמוד הזה[/QUOTE]
שיא חדש השנה
יאללה אני אגיב וזה יהיה 4 לעמוד הזה, בוא נראה איך ילך.
תודה יוסי. אני חושב שבכל אופן הפורום צריך להשתנות בבסיסו.
הרעיון של פורום כללי כמו מייפורום יכול היה להישמע הגיוני. בסיס הקהילה התבגר, גם הנושאים שמעניינים אותו. אבל פורום צריך לקיים תמיד שני דברים במקביל: שמירה על קהילה קיימת ומשיכת אנשים חדשים, במיוחד לנוכח עזיבה שתמיד קורית. המעבר למייפורום כשל בכך.
אני חושב שחזרה לפוקימון תהיה טעות גדולה כי יש היום כבר חלופות בנושא ביניהן האתר שלך, אין לכך מקום. ואפילו אנימה הייתי שוקל לולא הקריסה של אנימה אייאל האימתנית.
אני מגיע למסקנה שההגדרה הטובה ביותר לפורום היא משהו בסגנון של הגיקיה. אתה צריך להיות מסוגל להזמין אנשים לבוא, אבל פורום כללי זה כמו להגיד סתם "בוא תבוא לפורום כי זה פורום".
צריך נושא שמקיים שני דברים במקביל שנראים סותרים: יריעת נושאים רחבה, אך גם ממוקדת.
אם היינו כמו הגיקיה, היה ניתן לומר לאדם "מתעניין בכתיבה? משחקי תפקידים? קומיקסים ואנימנגות? משחקים? סדרות וסרטים? ציור? דיונים וקהילה?"
יריעה כזו יכולה ליצור קשר הגיוני תחת הרעיון הגיקי, ולדבר להרבה סוגי אנשים, ובו בזמן לתת להם תחושה שהם חלק ממשהו אחד.
לצורך כך גם צריך בניית פורום חכמה. זה שיש כאן 50 תתי פורומים לא גורם לפורום להיראות יותר מזמין כי הם בעצם ריקים. צריך מרכוז.
כל זאת אני אומר כדבר האופטימלי בעיניי, לא כהבטחה להצלחה.
אני חושב שפורום חכם ב2018 צריך גם לא להילחם בפלטפורמות שמביסות אותו אלא לנצל אותן.
אם תוכל ליצור פודקאסט לפורום על נושאים גיקיים, ערוץ יוטיוב, טוויץ', קומיקס המצויר על ידי חברי הקהילה וכו', תהיה תחושה קהילתית, מזמינה וירגיש שקורה כאן משהו.
אני רואה שגם הגיקיה מאבדת מכוחה מסיבות שאני מנוע לפרסם פה בפומבי, ובמקומה צצות כל מיני גיקיות בלי כל השיט.
גם פייסבוק עצמה מפסידה המון אנשים לטובת רשתות יותר זמינות, כמו ווטסאפ או אינסטגרם.
בשורה התחתונה, אין שום פורום שמצליח להחזיק מעמד היום, וזה כולל את אנימה il וגם את fxp, פשוט כי הרשתות החברתיות הרגו את הפורומים.
הדרך שבה אתה רואה את הדברים היא מבוגרת נטו. הקהל כיום הוא ברובו ילדים. הם לא מתחברים לפייסבוק ולפורומים. זה עתיק עבורם כמו לקרוא ספר.
וזה לא שרותם לא יודע או לא רוצה, הוא או אחיו מריצים את ניוזבוקס, אתר / עמוד / רשת חברתית שמחזיקה ב13,000 עוקבים.
בשורה התחתונה, אם אתה רוצה לעשות משהו, תפסיק לחכות שזה יקרה במיי פורום / פוקימונס / פורום שפעם אהבת, ותעשה את זה בעצמך במקום משלך.
[QUOTE=Hit Man;1506052]אני רואה שגם הגיקיה מאבדת מכוחה מסיבות שאני מנוע לפרסם פה בפומבי, ובמקומה צצות כל מיני גיקיות בלי כל השיט.
גם פייסבוק עצמה מפסידה המון אנשים לטובת רשתות יותר זמינות, כמו ווטסאפ או אינסטגרם.
בשורה התחתונה, אין שום פורום שמצליח להחזיק מעמד היום, וזה כולל את אנימה il וגם את fxp, פשוט כי הרשתות החברתיות הרגו את הפורומים.
הדרך שבה אתה רואה את הדברים היא מבוגרת נטו. הקהל כיום הוא ברובו ילדים. הם לא מתחברים לפייסבוק ולפורומים. זה עתיק עבורם כמו לקרוא ספר.
וזה לא שרותם לא יודע או לא רוצה, הוא או אחיו מריצים את ניוזבוקס, אתר / עמוד / רשת חברתית שמחזיקה ב13,000 עוקבים.
בשורה התחתונה, אם אתה רוצה לעשות משהו, תפסיק לחכות שזה יקרה במיי פורום / פוקימונס / פורום שפעם אהבת, ותעשה את זה בעצמך במקום משלך.[/QUOTE]
(קודם כל היי, שנים לא הגבתי פה)
הגיקייה בכללי-מרגישה שהרבה אנשים מעלים לשם תכנים שלא קשורים בכלל לא נושא.. לא כזה אוהבת את מה שקורה שם בקיצור
מסכימה עם העמדה שלך (חלקית) לגבי הפורום-אני כן חושבת שפורומים לא "אבודים" לגמרי, חלק קטן מהם עדיין יכול להתקיים עם קהילה חזקה, אבל פורומים שהיו יכולים להצליח לפני 5 שנים, היום כבר לא יחזיקו מעמד. הרשתות החברתיות תפסו חזק את המקום של הפורומים, פשוט חושבת שעדיין יש דרך לקהילות מאוד ספציפיות להצליח לשרוד עם הקהילות שלהם.
[quote=alice;1506054](קודם כל היי, שנים לא הגבתי פה)
הגיקייה בכללי-מרגישה שהרבה אנשים מעלים לשם תכנים שלא קשורים בכלל לא נושא.. לא כזה אוהבת את מה שקורה שם בקיצור
מסכימה עם העמדה שלך (חלקית) לגבי הפורום-אני כן חושבת שפורומים לא "אבודים" לגמרי, חלק קטן מהם עדיין יכול להתקיים עם קהילה חזקה, אבל פורומים שהיו יכולים להצליח לפני 5 שנים, היום כבר לא יחזיקו מעמד. הרשתות החברתיות תפסו חזק את המקום של הפורומים, פשוט חושבת שעדיין יש דרך לקהילות מאוד ספציפיות להצליח לשרוד עם הקהילות שלהם.[/quote]
omgomgomg אשכרה הגבת?
איך בצבא? עדיין מפרקת אנשים באונליין?
*לא זוכרת אותי*
[QUOTE=BleedingEdge;1506055]omgomgomg אשכרה הגבת?
איך בצבא? עדיין מפרקת אנשים באונליין?
*לא זוכרת אותי*[/QUOTE]
אומאגדד Darkshadow?
ולא, אין לי ממש זמן כבר אמת חח
וואלה סבבה (עד כמה שאפשר, בכל זאת צה"ל), עוד 11 חודשים וסיימתי
מה אתךך?
סופש מעולה לכולם.
[quote=alice;1506056]אומאגדד darkshadow?
ולא, אין לי ממש זמן כבר אמת חח
וואלה סבבה (עד כמה שאפשר, בכל זאת צה"ל), עוד 11 חודשים וסיימתי
מה אתךך?[/quote]
כןןןןןןן, הספקתי להחליף ניקים מאז p:
צה''ל rip, עד כמה שזה נשמע הזוי אני מת להתחלף איתך (לא נתנו לי לא להתגייס ולא נעליים, אני אשמח לעדכן אותך אם יצא)
החיים די תקועים לי :i
[quote=itayqt;1506057]סופש מעולה לכולם.[/quote]
סופש תותחי ושופע באולטרה מון
אני משוחרר כבר 12 שנה עם תעודה שאומרת שאין הצבא צריך אותי בשירות המילואים :32_33::32_33:
.
[QUOTE=Hit Man;1506052]אני רואה שגם הגיקיה מאבדת מכוחה מסיבות שאני מנוע לפרסם פה בפומבי, ובמקומה צצות כל מיני גיקיות בלי כל השיט.
בשורה התחתונה, אם אתה רוצה לעשות משהו, תפסיק לחכות שזה יקרה במיי פורום / פוקימונס / פורום שפעם אהבת, ותעשה את זה בעצמך במקום משלך.[/QUOTE]
אני מקבל את הרושם שלא הבנת שהדעות שלנו זהות, אני גם חושב ומודע למוות של הפלטפורמות הישנות, כל מה שכתבתי הוא מה ניתן היה לעשות במקום לשבת בחיבוק ידיים, למי שמעוניין היה בשינוי המצב. אני תמיד מעדיף לפזר תקווה, ולא לפזר את דעתי הכנה שפורומים הם ז"ל. לגבי ההתייחסות לרותם אני מתייחס למצב נתון של פורום חי מכוח האינרציה, אין לי צורך לכמת את ידיעתו או רצונו. אכן אחת מהודעותיו האחרונות שהוא חלם שהפורום פעיל עוררה בי מעט תמיהה אבל זה הכל. זכותו להיות כל דבר, אני רק מציין מציאות שמצריכה התנהגות שונה כדי לייצר שינוי.
להבהרה איני משליך על רותם אחריות. אם לי למשל היה מפריע המצב הייתי מתבקש להקים פורום בעצמי.
[quote=alice;1506054](קודם כל היי, שנים לא הגבתי פה)
מסכימה עם העמדה שלך (חלקית) לגבי הפורום-אני כן חושבת שפורומים לא "אבודים" לגמרי, חלק קטן מהם עדיין יכול להתקיים עם קהילה חזקה, אבל פורומים שהיו יכולים להצליח לפני 5 שנים, היום כבר לא יחזיקו מעמד. הרשתות החברתיות תפסו חזק את המקום של הפורומים, פשוט חושבת שעדיין יש דרך לקהילות מאוד ספציפיות להצליח לשרוד עם הקהילות שלהם.[/quote]
אומנם כתבתי למעלה שפורומים הם ז"ל, אבל הדעה היותר רחבה שלי מסכימה איתך. הפלטפורמה כבר חסרת משמעות, אך תמיד יש נישות. תמיד יש סיכוי לאסוף מספיק אנשים לקיים נישה, כמו פורום. אז אומנם התבנית של הפורום חסרת משמעות כי נישות הן חסרות משמעות באופן הכללי, הרחב והמשפיע, אבל עבור האנשים שנמצאים בהן זה בעל משמעות. מספיקים אנשים בודדים למשל לקיים פורום חת"מ פעיל.
לגבי הגיקיה האמת אני לא סובל את רוב האנשים והפוסטים שם xddd
[QUOTE=BleedingEdge;1506058]כןןןןןןן, הספקתי להחליף ניקים מאז p:
צה''ל rip, עד כמה שזה נשמע הזוי אני מת להתחלף איתך (לא נתנו לי לא להתגייס ולא נעליים, אני אשמח לעדכן אותך אם יצא)
החיים די תקועים לי :i
סופש תותחי ושופע באולטרה מון[/QUOTE]
מצטערת לשמוע :\
לפחות אתה יכול להתחיל ללמוד מוקדם