ביטלת?
ולמה בכחול? -.-"
Printable View
ביטלת?
ולמה בכחול? -.-"
[QUOTE=LordAbizi;1269921]אני לא יודע אם אני מסכים או לא; אני אחדד את הטיעון שלי ואתה תגיד לי האם אני מסכים:
יש איזשהו אוסף של חוקים, שהעולם התקיים על פיהם עד עכשיו, וימשיך להתקיים על פיהם מעכשיו ועד הסוף המר. ייתכן ואנחנו יודעים חלק מהחוקים האלו היום, ייתכן שלא, זה לא חשוב. החוקים האלו הם כאלה, שגם אם נאפס את העולם ונותיר את מה שהיה בהתחלה שלו, נוכל בהסתברות טובה מאוד (לא רציתי להוסיף את זה, אבל אני חייב. המודל הפיזיקלי כיום טוען שהעולם לא דטרמיניסטי, ולא נראה כאילו יש מודל שיכול לוותר על התכונה הזו של העולם...) לשחזר את העולם הזה כפי שהוא היום כעבור מספיק זמן. לשום דבר לא יכולה להיות השפעה על התהליך הזה, והוא קורה בזכות עצמו, ובזכות אותם חוקי הפיזיקה של העולם.[/QUOTE]
חוקי הפיזיקה לא התקיימו בנקודת האפס של העולם, גם הם נוצרו רק מאז. זה כלל, כל שיש לו תחילה יש לו תכילה וכל שיש לו תכילה יש לו תחילה, כל שיש לו תכילה מחובר (ולהפך) וכל מחובר מחודש. שזה במילים אחרות אומור שכל דבר שהתחיל (תחילה) מנקודה מסויימת יש לו גם גבול (ליכולת (תכילה, תכלית), לקיום או כל דבר שמחוץ ל"יכולת" שלו) וכן להפך, כל דבר שהכלל הקודם מתקיים בו הוא "מחובר", מדיד ו(="או" לפי המונח המתמטי)מורכב מפרטים שיוצרים אותו, וכן להפך. והכלל הכי חשוב, שכל "מחובר" "מחודש", נוצר ממשהו אחר, לדוגמא, לא יצרת את עצמך, נולדת להורים שלך, לכן אתה נקרא מחודש, אתה דבר חדש, בניגוד למושג "קדמון".
לכן אותם חוקי פיזיקה הם לא אלו שהתחילו את העולם, אלא התחילו לפעול ברגע שהעולם נוצר באופן מקרי לגמרי.
אתה אמור להבין אם הבנתי נכון את הטענה שלך, תתקן אותי אם התגובה שלי לא מתאימה לטענה שלך.
נ.ב.
מה זה דטרמיניסטי?
לא ביטלתי אז נלחמים?
אבל בירוק
פתחתי כתבתי שם Dushki9
אז קדימה תיכנס לי
בוא כבר לירוק -.-"
[quote=HeavySnorlax;1269931]חוקי הפיזיקה לא התקיימו בנקודת האפס של העולם, גם הם נוצרו רק מאז. זה כלל, כל שיש לו תחילה יש לו תכילה וכל שיש לו תכילה יש לו תחילה, כל שיש לו תכילה מחובר (ולהפך) וכל מחובר מחודש. שזה במילים אחרות אומור שכל דבר שהתחיל (תחילה) מנקודה מסויימת יש לו גם גבול (ליכולת (תכילה, תכלית), לקיום או כל דבר שמחוץ ל"יכולת" שלו) וכן להפך, כל דבר שהכלל הקודם מתקיים בו הוא "מחובר", מדיד ו(="או" לפי המונח המתמטי)מורכב מפרטים שיוצרים אותו, וכן להפך. והכלל הכי חשוב, שכל "מחובר" "מחודש", נוצר ממשהו אחר, לדוגמא, לא יצרת את עצמך, נולדת להורים שלך, לכן אתה נקרא מחודש, אתה דבר חדש, בניגוד למושג "קדמון".
לכן אותם חוקי פיזיקה הם לא אלו שהתחילו את העולם, אלא התחילו לפעול ברגע שהעולם נוצר באופן מקרי לגמרי.
אתה אמור להבין אם הבנתי נכון את הטענה שלך, תתקן אותי אם התגובה שלי לא מתאימה לטענה שלך.
נ.ב.
מה זה דטרמיניסטי?[/quote]
דטרמיניסטי - נקבע באופן יחיד לפני תנאי ההתחלה. למשל, אם תזרוק בכיוון נתון במהירות נתונה חפץ כלשהו (בהנחה שאין התנגדות אוויר) הוא יגיע תמיד לאותו מקום באותה מהירות. לא משנה מה צבע החפץ, מי זורק אותו, או האם אוסטרלים אוכלים קנגורואים או ההפך. לעומת זאת בפיזיקה מודרנית, אתה מקבל כל מיני דברים מוזרים שחפץ יכול להמצא בכמה מקומות בו זמנית ואי אפשר לדעת בדיוק איפה הוא. (קוראים לזה עקרון האי ודאות).
ואני טוען שחוקי הפיזיקה היו קיימים מאז ומתמיד, גם אם באופן ריק. נקח למשל את החוק ש.... לא יודע הדוגמא הראשונה בראש, שבמעגל זרם ישר היחס בין המתח על נגד לבין הזרם שעובר דרכו קבוע ושווה להתנגדות הנגד (חוק אוהם). גם אם מתישהו לפני שהיקום כפי שאנחנו מכירים אותו נוצר לא היו מעגלי זרם ישר, החוק הזה עדיין לא התקיים, פשוט באופן ריק. לעומת זאת, העקרונות הכבדים יותר - שימור מסה, שקילות מסה-אנרגיה, ככל הנראה גם התקיימו באופן לא-ריק במצב שלפני תחילת היקום.
אני מניח שאיפשהו כאן אפשר למצוא סתירה, אבל יש להבהיר מראש, שאני לא יודע מספיק כדי להגיד מה לפי הדעה הרווחת היה בתחילת היקום ומה היה קודם, ובמה בא לידי ביטוי ההבדל ביניהם. אז אם תופסים אותי עם תשובה שאין לי עליה שאלה זה לא אומר כלום. אחרי הכל, אני רק בן אדם.
אה... היה לוסט
אחי אתה כזה רמאי
אתה לא יכול לשים קלף מלכודת ולהשתמש בו באותו תור
[QUOTE=LordAbizi;1269939]דטרמיניסטי - נקבע באופן יחיד לפני תנאי ההתחלה. למשל, אם תזרוק בכיוון נתון במהירות נתונה חפץ כלשהו (בהנחה שאין התנגדות אוויר) הוא יגיע תמיד לאותו מקום באותה מהירות. לא משנה מה צבע החפץ, מי זורק אותו, או האם אוסטרלים אוכלים קנגורואים או ההפך. לעומת זאת בפיזיקה מודרנית, אתה מקבל כל מיני דברים מוזרים שחפץ יכול להמצא בכמה מקומות בו זמנית ואי אפשר לדעת בדיוק איפה הוא. (קוראים לזה עקרון האי ודאות).
ואני טוען שחוקי הפיזיקה היו קיימים מאז ומתמיד, גם אם באופן ריק. נקח למשל את החוק ש.... לא יודע הדוגמא הראשונה בראש, שבמעגל זרם ישר היחס בין המתח על נגד לבין הזרם שעובר דרכו קבוע ושווה להתנגדות הנגד (חוק אוהם). גם אם מתישהו לפני שהיקום כפי שאנחנו מכירים אותו נוצר לא היו מעגלי זרם ישר, החוק הזה עדיין לא התקיים, פשוט באופן ריק. לעומת זאת, העקרונות הכבדים יותר - שימור מסה, שקילות מסה-אנרגיה, ככל הנראה גם התקיימו באופן לא-ריק במצב שלפני תחילת היקום.
אני מניח שאיפשהו כאן אפשר למצוא סתירה, אבל יש להבהיר מראש, שאני לא יודע מספיק כדי להגיד מה לפי הדעה הרווחת היה בתחילת היקום ומה היה קודם, ובמה בא לידי ביטוי ההבדל ביניהם. אז אם תופסים אותי עם תשובה שאין לי עליה שאלה זה לא אומר כלום. אחרי הכל, אני רק בן אדם.[/QUOTE]
אה, נכון, ראיתי על זה סרט שמסביר מה זה עקרון אי הוודאות (לא איך). זה על פי תורת הקוואנטים, נכון?
אבל עיקרון הסופר פוזיציה מבוסס על תפיסת האדם, אם זה לא היה מבוסס על תיאוריה כל כך צדעית זה היה נשמע כמו רעיון מאגי קיטשי. אבל אחרי שזה מוסבר כל כך יפה זה נשאר סתם מגניב :)
אני לא חושב שיש טעם עכשיו להמשך הוויכוח מהבחינה של האפשרות אחד ישנוה את הדעה של השני, אתה לא רוצה לחשוב כמוני, אתה לא תחשוב כמוני (בכל זאת אדם צריך לדעת בשביל עצמו מה הוא יכול לענות על שאלות כאלו, כי אם אתה לא מברר אתה בבעייה). אבל אני כן רוצה שתבין אותי בכל זאת, לכן עדיין יש טעם לוויכוח.
יש לי תחושה מסויימת שהטענה שלך טיפה פורחת באוויר.
לפני הבריאה, נניח "המפץ", לא היה קיים חומר או זמן או אנרגיה או מרחב בשום צורה שהיא, לא שמוכרת לנו וכנראה גם לא כזאת שלא מוכרת לנו. ואם נלך לאחור, אין סיבה שהמפץ יתחיל מעצמו. חייב להיות (שוב אני משתמש במונח נוסף שמצאתי) "ראשון שהוא לא ראשון", דבר שצריך להיות ראשון שאין לו משהו שראשון לו או שמתחיל אותו.
[QUOTE=DareDevil;1269943]אחי אתה כזה רמאי
אתה לא יכול לשים קלף מלכודת ולהשתמש בו באותו תור[/QUOTE]
מצטער לא ידעתי אני לא רמאי לא ידעתי
תלמד את החוקים
זה חוק כ"כ בסיסי O.o
[quote=HeavySnorlax;1269948]אה, נכון, ראיתי על זה סרט שמסביר מה זה עקרון אי הוודאות (לא איך). זה על פי תורת הקוואנטים, נכון?
אבל עיקרון הסופר פוזיציה מבוסס על תפיסת האדם, אם זה לא היה מבוסס על תיאוריה כל כך צדעית זה היה נשמע כמו רעיון מאגי קיטשי. אבל אחרי שזה מוסבר כל כך יפה זה נשאר סתם מגניב :)
אני לא חושב שיש טעם עכשיו להמשך הוויכוח מהבחינה של האפשרות אחד ישנוה את הדעה של השני, אתה לא רוצה לחשוב כמוני, אתה לא תחשוב כמוני (בכל זאת אדם צריך לדעת בשביל עצמו מה הוא יכול לענות על שאלות כאלו, כי אם אתה לא מברר אתה בבעייה). אבל אני כן רוצה שתבין אותי בכל זאת, לכן עדיין יש טעם לוויכוח.
יש לי תחושה מסויימת שהטענה שלך טיפה פורחת באוויר.
לפני הבריאה, נניח "המפץ", לא היה קיים חומר או זמן או אנרגיה או מרחב בשום צורה שהיא, לא שמוכרת לנו וכנראה גם לא כזאת שלא מוכרת לנו. ואם נלך לאחור, אין סיבה שהמפץ יתחיל מעצמו. חייב להיות (שוב אני משתמש במונח נוסף שמצאתי) "ראשון שהוא לא ראשון", דבר שצריך להיות ראשון שאין לו משהו שראשון לו או שמתחיל אותו.[/quote]
אני מבין את הטענה שלך, הכל התחיל ממשהו, והמשהו הזה לא היה יכול להיווצר ככה סתם, ולכן יש מישהו שיצר אותו, ומכאן מגיעים לאיזשהי מסקנה.
אני לא יודע בדיוק (וכך גם כנראה כל בן תמותה אחר ביקום הזה) מה היה שם, אבל אני מאמין (בסוג של קנאות דתית) שכל אותם המושגים של מסה אנרגיה ודברים כאלו היו, אמנם בצורה שאי אפשר כל כך להבין, לפני המצב הזה.
וואי גיליתי שהלייטסוורן שלי מזה טוב D=
ועומר צדקת לגבי הפוטון חחח
[QUOTE=LordAbizi;1269951]אני מבין את הטענה שלך, הכל התחיל ממשהו, והמשהו הזה לא היה יכול להיווצר ככה סתם, ולכן יש מישהו שיצר אותו, ומכאן מגיעים לאיזשהי מסקנה.
אני לא יודע בדיוק (וכך גם כנראה כל בן תמותה אחר ביקום הזה) מה היה שם, אבל אני מאמין (בסוג של קנאות דתית) שכל אותם המושגים של מסה אנרגיה ודברים כאלו היו, אמנם בצורה שאי אפשר כל כך להבין, לפני המצב הזה.[/QUOTE]
אתה באמת טוב.
גם לי נראה הגיוני שהמושגים האלו היו שם בצורה כל שהיא, אחרי הכל אנחנו כאן היום בצורה שלנו.
המהלך הבא הוא לדבר על האפשרות המעטה (אך שעדיין נשארה לצערי, כנראה גם תישאר) שאותו דבר ראשוני לא היה בעל ישות כל שהיא אלא רק הכיל את אפשרות לקיום כל מה שקיים בצורה שלנו (דבר שגם ששוב יחליש את הסבירות שהוא חסר "ישות" בגלל שהוא מכיל פוטנציאל של ישויות חושבות אחרות), ובאופן מקרי נוצרה ה"אופציה" עם כל מה שזה כולל שהובילה לעולם כפי שאנחנו מכירים אותו.
אני בטוח שאתה מכיר כבר דברים בסגנון. רוצה שאני אמשיך עכשיו או שנעצור ונתפלסף בפעם אחרת?
דרך אג, אולי נפתח את קבוצת המתפלספים? זאת תהיה קבוצה שעורכת וויכוחים פומביים בנו"ד.