-
[quote=LordAbizi;1051013]הוא לא כל כך חדש..
לעזאזל! זה אמור להיות טריביאלי אבל אני לא מצליח!! אני צריך להוכיח שלכל x,y עבורם ערך מוחלט של אחד מהם גדול מ-2 (לפחות אחד מהם) מתקיים
z (x-y)^2 - x^4 - y^4 <0
(ה-Z נועד ליישור, הסוגריים, יש להתעלם ממנו).[/quote]
הספר נכתב לפני 60 שנה,התכוונתי שהתחלתי לא מזמן לקרוא אותי ומבחנתי הוא חדש.
ארווין נשמע שנהנת.
-
מכירים את המשפט "אפשר פופקורן מהסרט שאתה חי בו?" אני חי בסרט "הצלצול"!
-
-
-
-
[QUOTE=LordAbizi;1051013]הוא לא כל כך חדש..
לעזאזל! זה אמור להיות טריביאלי אבל אני לא מצליח!! אני צריך להוכיח שלכל x,y עבורם ערך מוחלט של אחד מהם גדול מ-2 (לפחות אחד מהם) מתקיים
z (x-y)^2 - x^4 - y^4 <0
(ה-Z נועד ליישור, הסוגריים, יש להתעלם ממנו).[/QUOTE]
ואתה רוצה שאנחנו,מסכנים של 40 ב4 יחידות,נפתור לך תרגיל של אוניברסיטה או איפה שלא תהיה?
-
-
-
[quote=Mor;1051026]ואתה רוצה שאנחנו,מסכנים של 40 ב4 יחידות,נפתור לך תרגיל של אוניברסיטה או איפה שלא תהיה?[/quote]
אבל זה משהו עם ניסוח שגם מישהו בכיתה ח' יכול להבין.
עד כמה קשה זה כבר יכול להיות?!
-
[QUOTE=LordAbizi;1051031]אבל זה משהו עם ניסוח שגם מישהו בכיתה ח' יכול להבין.
עד כמה קשה זה כבר יכול להיות?![/QUOTE]
אני יכול לנסות אבל למה נראה לך שאני אבין מה אני עושה?
ואם אני אצליח את זה למה אתה לא?
-
[quote=Mor;1051034]אני יכול לנסות אבל למה נראה לך שאני אבין מה אני עושה?
ואם אני אצליח את זה למה אתה לא?[/quote]
לפעמים מי שיודע יותר מדי לא רואה דברים פשוטים. דוגמא קלאסית היא שבאחד המבחנים של בר אילן, היה צריך למצוא יחס בין שטחי משולשים. כולם מיד חשבו על דימיון משולשים, ולא הצליחו. אך אם מישהו שלא יודע דימיון משולשים היה מנסה לפתור את זה, הוא היה מיד שם לב לפתרון הנכון שעובד.
-
[QUOTE=Monkey D Luffy;1050042]כן... זה די מוזר לפתוח נו"ד אחרי שפרשת
טוב נו
התגובה הראשונה, האחרונה והיחידה שלי בנו"ד שלי.[/QUOTE]
"Monkey D Luffy 17"
היי
-
[QUOTE=LordAbizi;1051040]לפעמים מי שיודע יותר מדי לא רואה דברים פשוטים. דוגמא קלאסית היא שבאחד המבחנים של בר אילן, היה צריך למצוא יחס בין שטחי משולשים. כולם מיד חשבו על דימיון משולשים, ולא הצליחו. אך אם מישהו שלא יודע דימיון משולשים היה מנסה לפתור את זה, הוא היה מיד שם לב לפתרון הנכון שעובד.[/QUOTE]
אהה... אבל אני לא ממש יודע ברביעית.. אולי צריך להוציא גורם משותף או משהו..
רגע מה צריך לעשות,לפתור את התרגיל?
-
-
[quote=Mor;1051043]אהה... אבל אני לא ממש יודע ברביעית.. אולי צריך להוציא גורם משותף או משהו..
רגע מה צריך לעשות,לפתור את התרגיל?[/quote]
זה חלק מהתרגיל. אני צריך להוכיח שלפונקציה
z f(x,y) = (x-y)^2 - x^4 - y^4
(כזכור, ל-Z אין שום משמעות, יש להתעלם ממנו)
יש מקסימום אך אין לה מינימום. בשביל זה יש הדרכה, להוכיח שעבור x ו-y שערך מוחלט של לפחות אחד מהם גדול מ-2, מתקיים
f(x,y) < 0
אם אני הוכחתי את זה, אני יודע איך להמשיך ולסיים. זו הפיסה החסרה בהוכחה שלי.
אז צריך להוכיח שאם x,y זוג מספרים שלפחות לאחד מהם ערך מוחלט גדול מ-2, אז כל הביטוי הזה מלמעלה קטן מ-0. (אפשר להניח למשל שהערך המוחלט של x הוא הגדול מ-2, כי אפשר להחליף כל מקום שבו כתוב x ב-y וההפך, ונקבל את אותו ביטוי).