-
[QUOTE=ErWiN;698217]לכל דת יש את המאמינים שלה,אי אפשר לשנוא מישהו על פי דתו .[/QUOTE]
אתה צודק,אבל אני קצת בשוק מכמה דברים שנאמרו פה.
אני רואה עכשיו שיש הרבה אתאיסטים בפורום ולדעתי זה חבל אבל אני לא שופט אף אחד ושכל אחד יעשה את מה שבא לו.
אני מסורתי,צם בכיפור,אוכל אך ורק כשר,מפריד את השעות,כלומר אם אכלתי בשר בשעה 14:00 אז אני אחכה עד 18:00 בשביל לאכול חלב.
לי אישית זה מאוד כיף,אני מרגיש שאני עושה טוב לי ולקדוש ברוך הוא
-
אז לך זה טוב אבל האתאיסטים (ביניהם אני) לא נראה לי שחושבים על זה בצורה הזו..
-
[quote=shlomii4;698222]אתה צודק,אבל אני קצת בשוק מכמה דברים שנאמרו פה.
אני רואה עכשיו שיש הרבה אתאיסטים בפורום ולדעתי זה חבל אבל אני לא שופט אף אחד ושכל אחד יעשה את מה שבא לו.
אני מסורתי,צם בכיפור,אוכל אך ורק כשר,מפריד את השעות,כלומר אם אכלתי בשר בשעה 14:00 אז אני אחכה עד 18:00 בשביל לאכול חלב.
לי אישית זה מאוד כיף,אני מרגיש שאני עושה טוב לי ולקדוש ברוך הוא[/quote]
אני אסביר לך משהו במפגש פורום הבא :)
ואתה צודק.
כל אחד עושה מה שבא לי ,ומה שכיף לו .
אין מה לעשות .אי אפשר לכפות על עף אחד לצום או לאכול כשר.
-
[QUOTE=ErWiN;698227]אני אסביר לך משהו במפגש פורום הבא :)
ואתה צודק.
כל אחד עושה מה שבא לי ,ומה שכיף לו .
אין מה לעשות .אי אפשר לכפות על עף אחד לצום או לאכול כשר.[/QUOTE]
חחח מה תסביר לי במפגש הבא?וזה בחודש הבא אז תתכונן XD
וגם פה אתה צודק
-
[QUOTE=shlomii4;698222]אתה צודק,אבל אני קצת בשוק מכמה דברים שנאמרו פה.
לי אישית זה מאוד כיף,אני מרגיש שאני עושה טוב לי ולקדוש ברוך הוא[/QUOTE]
תשמור, אף אחד לא אומר לך לא לשמור ולהאמין, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה ומה שטוב בעיניו.
אבל שאלה: למה זה חבל שיש פה הרבה אתאיסטים? כי הם לא מאמינים במה שאתה מאמין?
-
אני חייב לציין משהו, זה שאני לא שומר כשרות זה אחד הדברים הטובים ביותר שקרו לי!
-
[quote=איש האבטיח;698233]תשמור, אף אחד לא אומר לך לא לשמור ולהאמין, כל אחד יעשה מה שהוא רוצה ומה שטוב בעיניו.
אבל שאלה: למה זה חבל שיש פה הרבה אתאיסטים? כי הם לא מאמינים במה שאתה מאמין?[/quote]
לא,לי כאיש מאמין זה חבל לראות כאלה שלא,זה לא קשור לאופי או משהו,זה פשוט ככה אבל אני חושב שאם אנשים יתנסו בזה אז הם לא יחשבו שזה נורא כל כך...
-
זה לא אמור להציק לכם כאשר יש משהו שלא שומר.
אני חושב שזה נובע גם מקנאה ,זה העיקרון
"למה הוא יכול ואני לא"
בעצם זה הכל בראש ,כל אחד עושה מה שבא לו ,ואין אדם עם זכות לשפוט אותו על פי האמונה.
אני לא שומר כשרות ,אבל אני צם .
משתדל לשמור על המצוות ,הולך לבית הכנסת פעם ב- עם חברים
-
[QUOTE=shlomii4;698237]לא,לי כאיש מאמין זה חבל לראות כאלה שלא,זה לא קשור לאופי או משהו,זה פשוט ככה אבל אני חושב שאם אנשים יתנסו בזה אז הם לא יחשבו שזה נורא כל כך...[/QUOTE]
אני אישית לא רואה את החיים שלי בלי הצ'יזבוגר עם הבייקון, או בלי האוננות, או בלי הנסיעה בשבת.
-
ארווין יש לי בבית ספר חבר דתי בין כולם כשהם חילוניים חלק אתאיסטים חלק קטן שומר ועוד חלק פשוט עושה חלק, אנחנו מסתדרים איתו מצוין והוא איתנו, בלי הבדל דת בכלל, והוא יודע שאני וכמה מהחברים שלי לא מאמינים ואפילו אוכלים לא כשר ולא אכפת לו.
-
[QUOTE=shlomii4;698237]לא,לי כאיש מאמין זה חבל לראות כאלה שלא,זה לא קשור לאופי או משהו,זה פשוט ככה אבל אני חושב שאם אנשים יתנסו בזה אז הם לא יחשבו שזה נורא כל כך...[/QUOTE]
שמע, אני התנסיתי בזה, אבא שלי הוא דתי אז הוא ניסה להכניס אותי לכל העניין הזה. ולמרות שהוא דתי, ולמרות שהייתי צריך לצום, להפריד בין בשר וחלב, לאכול רק כשר ולעשות מצוות במשך די הרבה זמן, החלטתי בסוף להיות אתאיסט. אין לזה קשר לאם אתה מתנסה בזה או לא, כי שוב, אני חי 15 שנים עם אבא דתי (בערך... הורים גרושים, אבל עדיין P: ).
אני מכבד אנשים שמאמינים, גם אם אני לא מסכים איתם והם לא איתי. אני לא אומר "חבל שרוב המדינה מורכבת מחרדים ודתיים". טוב, אני כן, אבל זה רק כשהם תופסים תחת וגורמים לכל המדינה להפסיד דברים כשהם חושבים שהם יותר חושבים משאר המדינה, אבל בכללי אין לי בעיה עם אף בנאדם, לא משנה מה רמת הדת שלו או מאיזה דת הוא בא, מה הגזע שלו או סתם שהוא נראה שונה. בני אדם הם בני אדם קודם כל, לפני דת ואמונה. אני חושב שלא כדאי לשפוט אתאיסטים או דתיים לפי העובדה הזאת.
"אוי הוא לא מאמין באלוהים הוא סתם מפגר צריך לנדות אותו"
"אוי הוא דתי חבל הוא בטח טיפש כי כל מה שהוא עושה זה להתבסס על אלוהים דמיוני"
"אוי הוא כושי בטח יש לו כלי יותר גדול משלי אז מקנאה אני אהיה גזען"
וכל הדברים האלה.
צריך ללמוד לקבל את השונה.
ואו, לאיזה דיון הגענו מאוננות XDD
-
[quote=איש האבטיח;698265]שמע, אני התנסיתי בזה, אבא שלי הוא דתי אז הוא ניסה להכניס אותי לכל העניין הזה. ולמרות שהוא דתי, ולמרות שהייתי צריך לצום, להפריד בין בשר וחלב, לאכול רק כשר ולעשות מצוות במשך די הרבה זמן, החלטתי בסוף להיות אתאיסט. אין לזה קשר לאם אתה מתנסה בזה או לא, כי שוב, אני חי 15 שנים עם אבא דתי (בערך... הורים גרושים, אבל עדיין P: ).
אני מכבד אנשים שמאמינים, גם אם אני לא מסכים איתם והם לא איתי. אני לא אומר "חבל שרוב המדינה מורכבת מחרדים ודתיים". טוב, אני כן, אבל זה רק כשהם תופסים תחת וגורמים לכל המדינה להפסיד דברים כשהם חושבים שהם יותר חושבים משאר המדינה, אבל בכללי אין לי בעיה עם אף בנאדם, לא משנה מה רמת הדת שלו או מאיזה דת הוא בא, מה הגזע שלו או סתם שהוא נראה שונה. בני אדם הם בני אדם קודם כל, לפני דת ואמונה. אני חושב שלא כדאי לשפוט אתאיסטים או דתיים לפי העובדה הזאת.
"אוי הוא לא מאמין באלוהים הוא סתם מפגר צריך לנדות אותו"
"אוי הוא דתי חבל הוא בטח טיפש כי כל מה שהוא עושה זה להתבסס על אלוהים דמיוני"
"אוי הוא כושי בטח יש לו כלי יותר גדול משלי אז מקנאה אני אהיה גזען"
וכל הדברים האלה.
צריך ללמוד לקבל את השונה.
ואו, לאיזה דיון הגענו מאוננות XDD[/quote]
אני מסכים איתך..
ובקשר לאורי, גם אני לא הייתי מסוגל לחיות בלי כל התענוגות האלה..
-
אם אלוהים לא היה רוצה שנאונן, הוא היה בורא אותנו בלי זה, כל אחד חייב לספק את עצמו, בעיקר בגילאים כאלה.
-
רק בקשר להפרדת בשר וחלב -
מבחינה מדעית כדי לא לאכול "גדי בחלב אימו" אתה צריך לחכות 10 שעות ולא 3 שעות כמו שאומרים הדתיים.
ועוד משהו, יש את השטות הזאת שאומרים שבשר וחלב זה לא בריא, בולשיט.
לכו תגידו את זה לחצי עולם שאוכל בשר וחלב ביחד.
(על בשר חזיר אני לא ידבר כי זה באמת לא בריא)
-
[quote=TheChosenOne;698299]רק בקשר להפרדת בשר וחלב - לפי מחקרים מדעים אם אתה אוכל בשר
מבחינה מדעית כדאי לא לאכול "גדי בחלב אימו" אתה צריך לחכות 10 שעות ולא 3 שעות כמו שאומרים הדתיים.
ועוד משהו, יש את השטות הזאת שאומרים שבשר וחלב זה לא בריא, בולשיט.
לכו תגידו את זה לחצי עולם שאוכל בשר וחלב ביחד.
(על בשר חזיר אני לא ידבר כי זה באמת לא בריא)[/quote]
אילו שטויות אלה באמת
מיליון פעמים אכלתי בשר ושתיתי שוקו ולא קרה כלום ><