-
[QUOTE=talkadosh;1260672]אשכנזים הם שוויצרים שחשים את עצמם. אני מרוקאי גאה ואני מודה כמישהו צוחק עליי אני ישר אומר לו יאשכנזי מסריח.
ממש הצחקתם אותי אתם אומרים שלאשכנזים יש יותר תרבות מאשר לספרדים? ההפך.[/QUOTE]
דבר יפה.
ולעניין-לי יש מלא חברים מרוקאים,ותימנים,וגם חבר אשכנזי ממש (הוא פולני ליטאי XD),וגם שי לי חבר דרום אמריקאי כמוני. יודעים מה? כולנו מסתדרים מצוין. אף אחד מהם אל קרא לי אף פעם "אמריקקי מסריח" ולא שמעתי את הזה האשכנזי אומר לחבר המרוקאי שלי "חתיכת מזרחי מכוער". וזה מוכיח שזה לא חייב להיות עם ריבים! כולנו בסופו של דבר בני אדם,ואצלנו זה אפילו הבדלים יותר גדולים-אני אפילו לא משתייך לדת שלהם.
אתם מאותה דת,אתם יכולים להסתדר מעולה.
-
אני ממש לא רוצה לנעול גם את זה.
תמשיכו בצורה מתורבת.
-
אין דבר כזה "יותר תרבות" ו"פחות תרבות"
אני לדעתי הישראלים כעם אחד ,כעם יחיד , לא מתנהג כולו בצורה מתורבתת.
אני לא יגיד מה דעתי על המנהיגים שלנו אבל אני מודיע שזה נובע מהם .
-
[QUOTE=Erwin;1260985]אין דבר כזה "יותר תרבות" ו"פחות תרבות"
אני לדעתי הישראלים כעם אחד ,כעם יחיד , לא מתנהג כולו בצורה מתורבתת.
אני לא יגיד מה דעתי על המנהיגים שלנו אבל אני מודיע שזה נובע מהם .[/QUOTE]
אני ממש ממש לא מסכים איתך!
לצאת בפה אחד ולהגיד בצורה קולטקיבית שהעם שלנו לא מתורבת? להגיד שהמנהיגים שלנו לא מתורבתים?
מהי תרבות בעיניך... הגדר נא לי בבקשה.
"אני מודיע" הגדר נא לי גם את זה!
ראית בכל העולם כולו מנהיגים שמשתדלים כל כך לגשר בין מחירי השכירות לצורכי התושבים?
תקשורת שתומכת בהפגנת התושבים כנגד כשלי החברה? המפעלים?
ראית מה זה הפגנות בחו"ל? חלמת שאנשים אשכרה מתו בהפגנות? שבזזו ואנסו והחרימו? רק כי הם מפגינים?
להיות לא תרבותי לא מחייב להפליץ ולעשות גרעפסים... ציקצוק עדין בלשון מהווה חוסר תרבות הרבה יותר גדול.
-
[QUOTE=The Charmander;1261025]אני ממש ממש לא מסכים איתך!
לצאת בפה אחד ולהגיד בצורה קולטקיבית שהעם שלנו לא מתורבת? להגיד שהמנהיגים שלנו לא מתורבתים?
מהי תרבות בעיניך... הגדר נא לי בבקשה.
"אני מודיע" הגדר נא לי גם את זה!
ראית בכל העולם כולו מנהיגים שמשתדלים כל כך לגשר בין מחירי השכירות לצורכי התושבים?
תקשורת שתומכת בהפגנת התושבים כנגד כשלי החברה? המפעלים?
ראית מה זה הפגנות בחו"ל? חלמת שאנשים אשכרה מתו בהפגנות? שבזזו ואנסו והחרימו? רק כי הם מפגינים?
להיות לא תרבותי לא מחייב להפליץ ולעשות גרעפסים... ציקצוק עדין בלשון מהווה חוסר תרבות הרבה יותר גדול.[/QUOTE]
^זה נכון רק בישראל 300,000 אנשים מוחים על מחירי הדירות ולא קרה אפילו שום מקרה של פציעה כאשר בכל מקום אחר אפילו עם אלף מוחים יש איזה 5 הרוגים...
לרוב העם יש יותר תרבות מלכל העולם ביחד, למרות שיש למזרחיים תרבות קצת יותר ברברית, לפחות היא לא אלימה באופן קיצוני כמו זאת של הערבים...
-
אני לא מסכים. אין באמת הבדל מהותי בין ספרדים לאשכנזים...
זה פשוט דבר מהותי ששמצאו אנשים להפלות בין אחד לשני...
יש לי חבר אשכנזי שמדבר ומתנהג כמו ערסוואת קטן והוא גם חטף ממני כאפה אחת או שניים...
ויש לו "חי" ענק על החזה... רק חסר לו את הפלומה המסריחה והוא מתוקטק...
-
תראו, יש לי חבר מרוקאי, ממש לא ערס דווקא חברמן, אוהב לשמוע (בניגוד למה שאמרתם) שירים באנגלית, שונא מזרחית וכו'.
אני מכיר גם הרבה אשכנזים מהכיתה שלי שמתנהגים ההפך ממה שאתם מתארים אותם.
אז תפסיקו להשליך דברים גזעניים על כל ג'וק שאתם רואים.
ד"א, בקשר לדיון על המנהיגים. אתם לא מבינים, אה? סתם שתדעו, בכיתה שלי יש (תתפלאו שהוא חכם, כנראה יותר ממכם) נער תימני, שיודע בפוליטיקה המון. למה אתם חושבים שראשי הממשלה הרבה פעמים שמאלנים? כי התקשורת שמלאנית! ואם הם ינהגו לפי ימין, התקשורת תתחיל לדבר עליהם בצורה לא טובה, שתוריד את רמת האהדה שלהם.
-
[QUOTE=sandslash;1261110]תראו, יש לי חבר מרוקאי, ממש לא ערס דווקא חברמן, אוהב לשמוע (בניגוד למה שאמרתם) שירים באנגלית, שונא מזרחית וכו'.
ד"א, בקשר לדיון על המנהיגים. אתם לא מבינים, אה? סתם שתדעו, בכיתה שלי יש (תתפלאו שהוא חכם, כנראה יותר ממכם) נער תימני, שיודע בפוליטיקה המון. למה אתם חושבים שראשי הממשלה הרבה פעמים שמאלנים? כי התקשורת שמלאנית! ואם הם ינהגו לפי ימין, התקשורת תתחיל לדבר עליהם בצורה לא טובה, שתוריד את רמת האהדה שלהם.[/QUOTE]
והתקשורת שמאלנית כי היא התחילה להבין את הכוח שלה.
ולהרוג את כל הערבים-זאת לא הדרך. זאת לא דרך של בני אדם,אולי של ברבארים חסרי חוש צדק והגיון.
-
[quote=sandslash;1261110]תראו, יש לי חבר מרוקאי, ממש לא ערס דווקא חברמן, אוהב לשמוע (בניגוד למה שאמרתם) שירים באנגלית, שונא מזרחית וכו'.
ד"א, בקשר לדיון על המנהיגים. אתם לא מבינים, אה? סתם שתדעו, בכיתה שלי יש (תתפלאו שהוא חכם, כנראה יותר ממכם) נער תימני, שיודע בפוליטיקה המון. למה אתם חושבים שראשי הממשלה הרבה פעמים שמאלנים? כי התקשורת שמלאנית! ואם הם ינהגו לפי ימין, התקשורת תתחיל לדבר עליהם בצורה לא טובה, שתוריד את רמת האהדה שלהם.[/quote]
בתור בחור במרכז, אני חייב לציין שהימין זה גם לא משהו-משהו, והברבורים שהתקשורת שמאלנית זה שטויות. אני מבקש לא להכניס לויכוח תרבותי (תרתי משמע) ימין ושמאל.
בקשר לדיון.
בתור אשכנזי-ספרדי, אני מזדהה עם שני הצדדים.
למרות שאני תמיד צוחק על חבר מזרחי שלי שהוא "כושי" (הוא קורא לי "לבנקן" בחזרה :P), ועל חבר אחר שהוא לא באמת עיראקי (הוא באמת האדם האחרון שהייתם מאמינים שהוא עיראקי) ושלא מעט פעמים צחקתי על האשכנזיות של החברים שלי, הכל הדדי. ראיתי אנשים פה שאומרים שהם שונאים אשכנזים/מזרחים. למה בדיוק?
אשכנזי זה לא חנון, מזרחי הוא לא מופרע. אשכנזי הוא לא דווקא חכם, ומזרחי לא חייב להיות אדיוט. אשכנזי לא טחון בכסף, ומזרחי לא תמיד גר ברחוב.
ההכללות האלה לא נכונות בישראל 2011. יותר ויותר ילדים מעורבים נולדים, ההבדלים קטנים. להגיד שאין אפליות? יש. אבל לא כמו לפני שישים-חמישים שנה.
הסטריאוטיפים לא ייעלמו, אבל אנחנו לא חייבים לפעול על פיהם.
מה זו הקללה הזו אשכנזי? מה רע בלהיות פולני? רוב יהדות העולם התרכזה במזרח אירופה ובפולין בפרט לפני (ונשאר משקל מכובד גם אחרי) מלחמת העולם השנייה.
במילים אחרות, כל מי ששונא ערבים, רוסים, מזרחים או אשכנזים או כל קבוצה אחרת על בסיס [B]אתני[/B] הוא גזען.
-
[QUOTE=Machine X;1261129]והתקשורת שמאלנית כי היא התחילה להבין את הכוח שלה.
ולהרוג את כל הערבים-זאת לא הדרך. זאת לא דרך של בני אדם,אולי של ברבארים חסרי חוש צדק והגיון.[/QUOTE]
מי רוצה להרוג את כל הערבים? הם רוצים להרוג אותנו! אני רוצה לסלק אותם ואת כל הפליטים ואת כל השמאלנים מהארץ שלי!
אני לא מוכן שאנשים שנגד המדינה שלי יחיו בה!
ותרבות מזרחית הי 95% כמו התרבות הערבית....
אני לא שונא מזרחים, אני רק חושב שהם ברברים אבל רובם ימנים קיצונים שזה אחלה :P....
-
[QUOTE=Conscript;1261241]מי רוצה להרוג את כל הערבים? הם רוצים להרוג אותנו! אני רוצה לסלק אותם ואת כל הפליטים ואת כל השמאלנים מהארץ שלי!
אני לא מוכן שאנשים שנגד המדינה שלי יחיו בה!
ותרבות מזרחית הי 95% כמו התרבות הערבית....
אני לא שונא מזרחים, אני רק חושב שהם ברברים אבל רובם ימנים קיצונים שזה אחלה :P....[/QUOTE]
תתפלא,אבל אל כולם רוצים להרוג אותנו. והפלטים הם אנשים שאין להם לאן ללכת,כי בניגוד למה שאתה חושב במדינות השכנות לא יקבלו אותם,אלא יהרגו אותם.
שמאלנים-כל אחד והדעה שלו,אם אתה תכפה את הדעה על האנשים-אתה באיזה שלב תהפוך ל[B]כפיל של היטלר.[/B]
ותעשה טובה-אתה לא רוצה להרוג אותם? אז מה אתה בדיוק תעשה איתם?
-
[QUOTE=Machine X;1261507]תתפלא,אבל אל כולם רוצים להרוג אותנו. והפלטים הם אנשים שאין להם לאן ללכת,כי בניגוד למה שאתה חושב במדינות השכנות לא יקבלו אותם,אלא יהרגו אותם.
שמאלנים-כל אחד והדעה שלו,אם אתה תכפה את הדעה על האנשים-אתה באיזה שלב תהפוך ל[B]כפיל של היטלר.[/B]
ותעשה טובה-אתה לא רוצה להרוג אותם? אז מה אתה בדיוק תעשה איתם?[/QUOTE]
אני אתן אותם למדינות ערב :P יש הרבה מאוד כאלה למה הם פה....
יש הבדל משמעותי בין היטלר לבייני, היהודים לא עשו להיטלר שום דבר אבל הערבים כל יום עושים משהו נגד המדינה....
מה אכפת לי שיהרגו את הפליטים במדינות אחרות הם באים לפה ומעלים את האבטלה של האנשים שאמורים להיות פה
-
[QUOTE=Conscript;1261513]אני אתן אותם למדינות ערב :P יש הרבה מאוד כאלה למה הם פה....
יש הבדל משמעותי בין היטלר לבייני, היהודים לא עשו להיטלר שום דבר אבל הערבים כל יום עושים משהו נגד המדינה....
מה אכפת לי שיהרגו את הפליטים במדינות אחרות הם באים לפה ומעלים את האבטלה של האנשים שאמורים להיות פה[/QUOTE]
יש משהו בדבריך, הערבים(וכן, גם אלו שבארץ) כפויי טובה, מתאבדים ומתנקשים באנשים שלנו כי לא בא להם עלינו. אני לא מסכים עם דעות שמאל, בסוף יעבירו את כל הארץ שלנו בלי לשים לב בכלל. ואני לא בעד שלום עם הערבים, אני בעד שכולם יתגיירו או שפשוט יימחקו מהמפה, וזה לא דבר ברברי. מה שכן ברברי, זה להפסיד את החיים שלי בהתאבדות כדי להרוג כמה אנשים שבתכלס- לא עשו לי שום דבר רע.
-
סתם כי ראיתי מישהו מעיר על ההשתמטות:
1)להחזיק חרדי בצבא זה סיוט, הם עולים הרבה כסף והם צריכים דברים מיוחדים.
2)זה יפריע לתפקוד הצבאי,
ויש עוד כמה שאין לי כוח להעיר עליהם.
בסופו של דבר זה הפך לעוד נושא נאו נאצי ~>>
כן אין הבדל בין גזען להיטלר.
-
[QUOTE=Conscript;1261513]אני אתן אותם למדינות ערב :P יש הרבה מאוד כאלה למה הם פה....
מה אכפת לי שיהרגו את הפליטים במדינות אחרות הם באים לפה ומעלים את האבטלה של האנשים שאמורים להיות פה[/QUOTE]
שמעתי באיזה מקום שהיטלר היה כזה כי הייתה חבורת ילדים יהודים שהציקה לו בבית ספר.
וזה לא כל הערבים שונאים אותנו,זאת קבוצה יחסית קטנה אצלם- בערך 10000,ויש בערך מיליון ערבים ופלסטינים בישראל+השטחים.
שוב-מדינות ערב לא רוצות אותם, אם הם יגיעו לשם הם פשוט יומתו,חד וחלק,בדיוק כמו שהיטלר עשה ליהודים.
ואין הבדל בין הימין הקיצוני להיטלר. באותו מידה אפשר לקרוא להם ניאו-נאציים יהודים.