-
[QUOTE=THE CHOSEN ONE;1313013]אבל זו דעתי כמו שאתה אמרת את דעתך וזלזלת בה', גם לי מותר לומר את דעתי, תגיד לי גם מה לחשוב?![/QUOTE]
[QUOTE=Sire Despair;1313014]תחשוב מה שאתה רוצה,אני רק אומר שזה לא נכון וכאלה שלא מאמינים בכלל יש חיים מלאים בדיוק כמו מאמינים ולפעמים אפילו יותר.[/QUOTE]
חלאס אתם סותים מהנושא..
יואב, אם אתה רוצה שהוא יחשוב מה שהוא רוצה למה בכלל פתחת את האשכול ושאלת אותנו?
בכל מקרה, בנוגע להודעות האחרונות, ולמרות שכבר אמרתי פה במה אני מאמין, אני יגיב שוב ויאמר לכם אתם לא צריכים לריב בגלל זה..
-
[QUOTE=LordAbizi;1313019]אולי. היו לו 10 מיליארד שנים לעצב את עצמו. זה די הרבה זמן. לכן זה לא עד כדי כך מגוחך.[/QUOTE]
נראה לי שעדיף שלא אגיב לזה..
-
[quote=the Chosen One;1313018]משתגיד,זה פשוט לחיות בהכחשה,אז איך העולם נוצר מפיצוץ?![/quote]
דבר ראשון,לתיאוריית המפץ הגדול יש משהו אחד שלהשערה על אלוהים אין-הוכחות.למה על אלוהים אמרתי השערה ועל המפץ הגדול תיאוריה? כי יש שני סוגים של דברים בעולם המדע-
תיאוריה-משפט שיש לו כמה הוכחות.
השערה-משפט שלא הוכיחו אותו.
-
לא בדיוק.. תאוריה זה רעיון שמסביר תופעה כלשהי והיא מכילה הגדרות בסיסיות וחוקי יסוד.
אף על פי כן, לרעיון הפיצוץ הגדול יש כמה הוכחות, אבל לא ממשיות, כך שאין לדעת בוודאות.
-
[QUOTE=Sire Despair;1313022]דבר ראשון,לתיאוריית המפץ הגדול יש משהו אחד שלהשערה על אלוהים אין-הוכחות.למה על אלוהים אמרתי השערה ועל המפץ הגדול תיאוריה? כי יש שני סוגים של דברים בעולם המדע-
תיאוריה-משפט שיש לו כמה הוכחות.
השערה-משפט שלא הוכיחו אותו.[/QUOTE]
עזוב אין לי כוח לריב על זה,זה דיון שלא ייגמר לעולם כנראה ורק יגרום למריבות,אז עדיף שכל אחד יחשוב או יאמין (או לא יאמין במקרה שלך) במה שהוא רוצה.
-
[quote=הנואש לווינר;1313024]לא בדיוק.. תאוריה זה רעיון שמסביר תופעה כלשהי והיא מכילה הגדרות בסיסיות וחוקי יסוד.
אף על פי כן, לרעיון הפיצוץ הגדול יש כמה הוכחות, אבל לא ממשיות, כך שאין לדעת בוודאות.[/quote]
אולי הם אל ממשיות,אבל יש המון הוכחות הגיוניות. לאלוהים אין אפילו הוכחה אחת,להפך-יש הוכחות שסותרות את האלוהים.אחת שאני ממש אוהב-
1.אלוהים יודע הכל (נתון)
2.קין הרג את הבל (נתון)
3.אלוהים ידע שקין ירצח את הבל (לפי 1 ו2)
4.אלוהים לא עצר את קין (נתון)
5.אלוהים רצה שקין יהרוג את הבל (לפי 3 ו5)
6.אלוהים העניש את קין (נתון)
7.אלוהים צבוע (לפי 5 ו6)
8.אלוהים רוצח (לפי 4 ו5)
9.צביעות זה רע (נתון)
10.לרצוח זה רע (נתון)
11.אלוהים רע (לפי 7 8 9 ו10)
12.אלוהים טוב (נתון)
13.אלוהים לא יכול להיות קיים (לפי 11 ו12)
מכאן נובע:
אין אלוהים.
מ.ש.ל
-
אתה רציני? מי אמר שאלוהים טוב זה נתון?
ה' מעניש על פי המעשים של האחרים.. זה כמו מורה שנותן לנו עונשים, ומלמד אותנו איך להיות בני אדם. אף אחד לא אמר אם ה' הוא טוב או רע.. S:
-
[quote=הנואש לווינר;1313037]אתה רציני? מי אמר שאלוהים טוב זה נתון?
ה' מעניש על פי המעשים של האחרים.. זה כמו מורה שנותן לנו עונשים, ומלמד אותנו איך להיות בני אדם. אף אחד לא אמר אם ה' הוא טוב או רע.. S:[/quote]
אם אני לא טועה,התנ"ך.
-
ואיזו סיבה יש לה' לעצור אותו?
אם תשאל אותי, אני לא יודע את הסיפור המלא, אבל עצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך לעצור כל ריב וריב.
הוא ידע שרציחות יהיו, והוא לא יוכל לטפל בכולן, לכן הוא נתן את ברכת פרו ורבו. (הוא ידע שכמו שהדגים אוכלים זה את זה ככה בני האדם רוצחים זה את זה), האדם יכול להיות לטוב ולרע.
[b](חח אני לא בטוח במה שאמרתי כרגע, אם יש תיקון או התנגדות אשמח לשמוע, כי אני מקשיב בשיעורי תנ"ך אבל עדיין לא שפיץ ><)[/b]
אני חושב שעצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך להתעסק בכל דבר ודבר.. לפעמים צריך להתעסק במה שהוא עשה ולא במה שהוא צריך לעשות.
-
[QUOTE=~Donphan~;1313040]ואיזו סיבה יש לה' לעצור אותו?
אם תשאל אותי, אני לא יודע את הסיפור המלא, אבל עצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך לעצור כל ריב וריב.
הוא ידע שרציחות יהיו, והוא לא יוכל לטפל בכולן, לכן הוא נתן את ברכת פרו ורבו. (הוא ידע שכמו שהדגים אוכלים זה את זה ככה בני האדם רוצחים זה את זה), האדם יכול להיות לטוב ולרע. [b](חח אני לא בטוח במה שאמרתי כרגע, אם יש תיקון או התנגדות אשמח לשמוע, כי אני מקשיב בשיעורי תנ"ך אבל עדיין לא שפיץ ><)[/b]
אני חושב שעצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך להתעסק בכל דבר ודבר.. לפעמים צריך להתעסק במה שהוא עשה ולא במה שהוא צריך לעשות.[/QUOTE]
באותה תקופה של קין והבל היו בדיוק ארבעה בני אדם בעולם.
-
[QUOTE=Sire Despair;1313038]אם אני לא טועה,התנ"ך.[/QUOTE]
צטט לי איפה רשום שה' טוב במפורש. כנ"ל לדבריך שהוא הרע.
אני מודה שלמפץ הגדול יש מלא השערות הגיוניות, וכן היינו צריכים לחקור על זה לא פעם..
אבל לפי מה שהבנתי, יש ספר כלשהו שמסביר איך התנ"ך והמפץ הגדול קשורים, זה ייתן לנו הסברים יותר מובנים.
-
[quote=הנואש לווינר;1313042]צטט לי איפה רשום שה' טוב במפורש. כנ"ל לדבריך שהוא הרע.
אני מודה שלמפץ הגדול יש מלא השערות הגיוניות, וכן היינו צריכים לחקור על זה לא פעם..
אבל לפי מה שהבנתי, יש ספר כלשהו שמסביר איך התנ"ך והמפץ הגדול קשורים, זה ייתן לנו הסברים יותר מובנים.[/quote]
אני לא מבין גדול בתנ"ך,ככה שאין לי מושג.
-
[quote=Sire Despair;1313041]באותה תקופה של קין והבל היו בדיוק ארבעה בני אדם בעולם.[/quote]
כפי שאתה רואה (שזה לא כלכך נכון כי אתה לא מאמין בזה) זה הגיע להרבההה יותר.
אז במה בדיוק ה' שגא? אם ה' קיים, אז הוא עשה את זה בחוכמה, עובדה איפה שאנחנו היום.
-
אלון, גם אני לא מקשיב במיוחד. אני לא יודע מה להגיד.
[QUOTE=Sire Despair;1313043]אני לא מבין גדול בתנ"ך,ככה שאין לי מושג.[/QUOTE]
יופי.. ><"
והבעיה שלך בשרשרת ההוכחות שלך, זה שה' כן יכול להיות גם טוב ורע. הוא לא רק טוב או רע, אבל הוא מתנהג בחוכמה.
בוא לנחוץ שנייה אני יסביר לך משהו.
-
[QUOTE=~Donphan~;1313044]כפי שאתה רואה (שזה לא כלכך נכון כי אתה לא מאמין בזה) זה הגיע להרבההה יותר.
אז במה בדיוק ה' שגה? אם ה' קיים, אז הוא עשה את זה בחוכמה, עובדה איפה שאנחנו היום.[/QUOTE]
אז לפי מה שאתה אומר,לרצוח זה בסדר,כי תמיד יוולדו עוד בני אדם?