-
[B]רשומה משנית שביעית[/B]
אז היום אני מטושטש ומבולבל כי הגוף שלי מתפרק, מסתבר, ובמילא תכננתי היום לתכנן את סיפור בית הספר של מרטין. אז אני טכנית לא אכתוב היום, אלא רק אחשוב על מה אני רוצה לכתוב, שזה מסתדר עם המצב הקוגניטיבי הירוד שלי. אז נתמקד בזה. למרות שאני מתכוון לכתוב לא מעט זמן עכשיו, עדיין אגדיר את זה כרשומה משנית מאחר ואינני מוסיף מילים חדשות לשום מקום בסיפור. תכלס, אולי לפני שאני אמשיך לכתוב את סיפור בית הספר של מרטין אני אערוך אותו קצת, כי כבר יש בו קצת חוסר התאמות, ולעשות אותו קצת יותר SELF CONTAINED מהסיפור הראשי, למרות שעדיין הוא יתבסס בהרבה על דברים שנאמרים שם. טוב, די לחפור פה, בואו נתכנן את הפרקים שאני רוצה.
מקום שיש לו בו גמישות מסויימת ולכן קצת קושי בלסדר את הפרקים זה מתי בדיוק קורה המשבר של מרטין. הוא חייב לקרות בתקופת הלימודים השנייה, אבל לא ברור איפה תהיה ההתחלה והסוף. אוקיי, ברור איפה הסוף המוחלט זה כשהוא נלחם באליזה בסוף תקופת הלימודים השנייה כשהיא מסיימת את ההכשרה שלה. זה מסדר לו את ה-PSYCHE לגמרי לקראת תקופת הלימודים השלישית והאחרונה. אבל מתי זה מתחיל? ומתי הוא נלחם באליזה בפעם הראשונה? כי עד שהוא יילחם באליזה לראשונה, הוא יהיה במצב קטטוני (איזה מרטין זה) ולא באמת מתפקד, ברמה של יכולים להעיף אותו מבית הספר. אחרי שהוא נלחם בה והוא מפסיד הוא עדיין שבור, אבל לפחות הוא איכשהו משלים עם זה ומקבל את זה שהוא עדיין כנראה מפספס משהו. הבעיה: אליזה ואסן עמדו לשכב כשמרטין מאתגר את אליזה לקרב בפעם הראשונה, והם בוודאות שוכבים לראשונה לפני המסע הגודל בסוף השנה השנייה של התקופה הזאת. כלומר, אם נגיד מרטין נלחם באליזה בפעם הראשונה איפשהו באמצע השנה הראשונה, אז לאסן המסכן יהיו ביצים כחולות במשך למעלה משנה. אני לא חושב שמגיעה לו התעללות כזאת. מצד שלישי, הטריגר למשבר של מרטין זה שהוא שומע את אחד החברים של אסן שואל אותו מתי הוא ישכב כבר עם אליזה. אז קשה לי להאמין שאסן יתעכב יותר מדי לאחר ששואלים אותו שאלה כזאת. THEN AGAIN, אסן הוא CHILL GUY וTOTALLY REASONABLE אז אולי הוא מספיק חכם כדי לא לתת לחברים החרמנים שלו להיכנס לו לביצים, ולוקח את הדברים בקצב שמתאים לו ולאליזה. אז אם אני מקבל את זה, מרטין יהיה שבור למשך יותר זמן, ואז זאת הזדמנות לתאר אותו במשבר, כשהחברים שלו והמשפחה שלו איכשהו עוזרים לו להישאר עם הראש טיפה מעל המים. זה יהיה מאתגר לכתוב. ואז הקרב הראשון עם אליזה יהיה קצת אחרי תחילת השנה השנייה, כשמקעקעים במרטין את הקעקוע של הנשק, והוא עובר את המסע לנטילסדור, ואז הוא מרגיש בשל מספיק לאתגר את אליזה, והיא עדיין מכסחת לו את הצורה.
אוקיי אז כרגע "חיי בית הספר במוטיפסיוס" מכיל תכנון ל-12 פרקים, כשהפרק האחרון הוא תכלס סוג של אפילוג. זה כשכבר כתבתי 10 עמודים בערך. בגרסה הישנה הקטע הזה היה מתוכנן לשישה עמודים בסך הכל. אז אני מאוד שמח שהרחבתי את זה למשהו שיכול להיות בערך פי 10 מזה באורך. ללא ספק מעיד על התבגרות מצידי. אבל באמת, הטקסט שכתבתי שם הוא מתחת לכל ביקורת. אין שום ספק. מזל שאף פעם לא פרסמתי אותו פה. הייתי קרוב. בפעם שבה מרטין סטורי הגיע לפרק 13 בפורום, אמרתי שהדבר הבא שאפרסם יהיה הקטע הזה, אבל הציבור איבד עניין בסיפור, למזלי הרב, ולכן לא פרסמתי את זה לעולם. אני כאילו... ליטרלי לא יכול לקרוא את זה. אני קורא פסקה ואני מסיט את המבט ממבוכה הצידה. עכשיו, כאן פשוט עוד לא הגעתי לאותם קטעים מביכים, אבל אני מקווה שכשאגיע אליהם, הdelivery יהיה הרבה יותר רציני.
טוב לדעתי זה מספיק להיום. תכננתי את מה שרציתי. פעם הבאה אמשיך לעבוד על הסיפור הראשי. פעם הבאה שאעבוד על ה ADDITIONAL STORIES אתן להם עריכה רצינית למחצה, ואז אתקדם בכתיבה.
-
[b]רשומה חמישים[/b]
רשומת היובל! מי היה מאמין שאכתוב כאן כבר 50 עדכונים כאלו. סך הכל זה קצת מאכזב כי זה אומר שכתבתי באופן מספיק רציני רק 50 פעם מאז אפריל (!) כשהתחלתי את הנושא הזה. אני בבירור לא עובד על מרטין סטורי ברצינות כמו שאני גורם לזה להישמע. אך אין דבר, עליי להמשיך ללכת בדרך שלי. היום אני מתחיל לכתוב את פרק 73, הלפני אחרון. הפרק יתמקד באופן חזק בקרבות נגד שלושת הבוסים, אבל מדי פעם אעשה גיחות החוצה לקרבות בעולם בחוץ. ראשית, אם כך, אכתוב רשימה של מקומות שבהם ברצוני לבקר בפרק הזה, ואולי את הסדר בו אבקר בקרבות. כזכור, הקרב של c squad נגד בלרוג זה הקרב שמתוכנן באופן הכי מפורט אצלי. הקרבות של a squad ו-b squad מפורטים הרבה פחות.
אוקיי, יש לי איזה 15 נקודות לעבור בפרק הזה. חלקן מאוד לא מפורטות, אבל אולי כשאגיע אליהן אצליח לחשוב איך לעבור אותן. חלק ניכר מהן עוסק ב-c squad. אם הפרק הזה יתארך יותר מדי, אשקול לפצל אותו פה לשניים, כבר חשבתי לעשות את זה בעבר. לפרק הזה אשאיר את השם שלו, ולפרק הבא שיעסוק בסיום הקרבות עם הבוסים אקרא "חלום שהוא מעבר לתקווה", שזה בשלב הזה כבר arc words בסיפור, שאותם גנבתי מיוגיהו זאהל.
טוב, אין טעם לדון בכך, בואו נצא לדרך ונתחיל לכתוב את החלק הבא בקרב של c squad נגד בלרוג.
אוקיי אז הבעיה היא שאפילו שאני יודע מה צריך לקרות בסצינה הזאת אני עדיין צריך לחשוב על ארועים מדוייקים שקורים בה, וזה מצריך קצת מחשבה. אז אני צריך לחשוב על זה ולהתרכז. אולי קודם אקרא שוב את החלק הקודם של הקרב כדי קצת להיכנס לאווירה.
אוקיי אז הצלחתי לכתוב קצת פחות מ-300 מילים היום, שזה לא מאוד מרשים, אבל לא נורא. אני עוצר באמצע איזשהו action sequence ארוך ומורכב, שייתכן ובסופו וורגון ישנה צורה חזרה לאדם, ואולי אני אוסיף עוד action sequence אחד שבסופו זה יקרה. איכשהו יוצא שאני כותב קרבות play by play למרות שאני יודע שזה לא מדהים לעשות את זה, אבל לדעתי זה מספיק מעניין לקרוא את זה, כי אלו דמויות לא שגרתיות, ושיתופי הפעולה שלהם הם יחסית מרעננים. אז אולי זה בסדר. למי אכפת. בפעם הבאה אני מתכנן לנסות לפתור את בעיית האופטימיזציה שלי של המפה, כשכרגע פתאום נכנס לי לראש הרעיון שאולי הם מוקדם בתחילת הסיפור יעשו עיקוף לבית של ברנז ויישארו שם זמן מה for fun. אני לא יודע עדיין אם אני רוצה לעשות את זה, זה נשמע מאוד טבעי לעשות את זה, אבל זה עוד מספר שצריך להיכנס למכונה שלי. אני כנראה יכול להבליע את הזמן הזה בתוך קבוע אחר, אבל אלו מספרים שצריך לשחק איתם. בקיצור, יהיה מעניין. בשישי-שבת proper אני חושב שאעבוד על הסיפור הראשי.
-
[B]רשומת מפה שלישית[/B]
אז היום אני אנסה לפתור את בעיית האופטימיזציה. החלטתי שגם אם לא אכתוב בסוף את זה שהם הולכים לבית של ברנז לקצת זמן איפשהו בפרק 5, כנראה יש לי מספיק גמישות בלו"ז כדי להלביע את זה בעיוות זמן אחר. אז אני אוסיף את זה לשם. כמו כן, עוד לפני שאני אתחיל למלא את הזמן אני מגלה שכנראה ארוע החטיפה על ידי מרשלמו בפרק 10 מצריך שכתוב רציני, כי הם פשוט נחטפו רחוק מדי ממוטיפסיוס כדי שהם יתעוררו במחבוא שנמצא במוטיפסיוס. זה לא הגיוני שהסמים ישפיעו עליהם במשך זמן כה רב. כנראה מה שיצטרך לקרות זה שהם נסעו עם מרשמלו במשך כמה ימים מבלי לדעת שהוא עבריין, ורק אז הוא סימם אותם, ואולי אפילו הוא סימם אותם רק כשהוא הגיע מספיק קרוב כדי שאחד מבעלי הברית שלו יהיה בסביבה. ללא ספק מרשמלו זה אחד ה-arc-ים היותר סוריאלסטיים, במיוחד ב-V0. עכשיו ב-V1 זה איכשהו סביר, אבל ב-V2 אצטרך להתאמץ כדי להעלות את הרמה בקטע הזה. אתם מבינים, ברגע שמתחילים לחשוב על הגיאוגרפיה באופן רציני, פתאום מוצאים דרכים מאוד פשוטות לשפר את הסיפור!
אוקיי אז זה גם אומר שאנבסיל צריך להשתגר על פני כ-210 ק"מ כשהוא על סף אובדן הכרה, ולשגר איתו עוד 3 אנשים. אין שום סיכוי שהוא יכול לעשות את זה. הם אולי משתגרים 50 ק"מ. אווווווווווווו שאני הופך את זה לרמז מטרים, וגורם לכך שהנשמה של דרטן מהחמישה ממונטספור עזרה לו.
ופתאום אני מגלה שזה לגמרי לא סביר שהדרלס ופים לא יהיו בלרוס בזמן שבו מרטין מגיע לשם בפעם הראשונה כשהם צדים דביבונים.
אני שוב מדהים כמה זה MINDBLOWING להסתכל על המפה ולנסות להכניס מספרים בכל הקטעים האלו. זה כל כךךךך מעורר. אני מרגיש שהכל נהיה הרבה יותר סביר והגיוני כשיש מפה שאני בוהה בה ומודד מרחקים, וחושב האם הדברים האלו סבירים. זה פשוט מאיר עיניים. אני מופתע מכמה שהכלי הזה חזק. אני באמת מופתע.
טוב אז מילאתי 9/46 נקודות שאני צריך למלא במסמך הזה (שימו לב שזה היה 40 בפעם הקודמת..., אז אני אפילו לא יודע אם זה נחשב עבודה חיובית), אבל זה ממש טוב!
אני מרגיש שזה עוזר לי המון בלהבין מה קורה בעולם שלי, ואני חושב שאני מעדיף למלא את הדברים האלו מאשר לכתוב את ה-additional stories. זה ללא ספק יותר חשוב ל-v2. אז לדעתי אתן לזה עדיפות קצת מעל additional stories, אבל עדיין אכתוב additional stories קצת.
מחר ובשבת - הסיפור הראשי. אני מאוד מרוצה מהעבודה על המפה.
-
[B]רשומה חמישים ואחת[/B]
בהינתן שאני מתחיל אותה מעט מאוחר מבדרך כלל, לא מצפהל ניסים היום. משהו מצחיק: עברתי על הCOMMENTS ששמתי בסיפור, ומחקתי כמה מהן שלא רלוונטיות, ונתקלתי באחת שהיא מ-2014 ולא רלוונטית, אבל החלטתי להשאיר אותה. זה פריט ארכיאולוגי! ב-2014 עדיין הייתי באמצע מלאכת השכתוב. יש לי כמה הערות כאלו מ-2014 ומ-2015. קצת עשה לי נעים בלב. טוב, חזרה לקרב של C SQUAD נגד בלרוג. המטרה היום ומחר זה לסיים את הסצינה הזאת כשוורגון חוזר להיות אנושי.
אוקיי אז הייתי באמצע action sequence ארוכה ומורכבת, ואחריה אני כנראה רוצה עוד אחד כדי להשיג את המטרה שלי לסופ"ש. אז בואו נתרכז בזה וננסה לחיות את הקרב.
טוב, ACTION SEQUENCE אחד סיימתי. כמובן שזה עוזר כשאני נותן לדמויות לדבר ביניהן... עכשיו עוד אחד, ואז וורגון ישנה את צורתו. טוב, כתבתי משפט אחד בסדרה הזאת, אבל אני חושב שאסיים כאן. התעכבתי בזה שהשחלתי שרוך לתוך מכנסיים שנופלים קצת. כתבתי היום 310 מילים שהם בערך שליש עמוד. לא רע. מחר נסיים את הסצינה הזאת. כרגע הפרק קצת פחות מעמוד. הפרק הזה עלול להיות שמנמן. אני מרגיש שאני חוזר על עצמי.
-
[b]רשומה חמישים ושתיים[/b]
אז העפתי מבט ב-v0 של מרטין סטורי על סוף פרק 13, לאחר שהם מביסים את מרשמלו הם מבקרים בבית של מרטין. ב-v0 זה אזכור אגבי במיוחד, שלא זוכה לעניין. ב-v1 הרחבתי על זה, וזה גרם לי להמציא בדיוק אילו אנשים יש במשפחה של מרטין. ב-v2, אני חושב שזה יהפוך לפרק נפרד, כי יש לי המון רעיונות לדברים שיקרו שם. אז זה נחמד.
וגיליתי שב-v0 קראתי לפיסת היבשה שבה נמצאים הרטר וסאנטה מלאפוסיה "פנדאורוס". המילה הזאת מופיעה פעמיים במרטין סטורי v0 (פעם אחת היא ב"קדימון לפרק הבא", כי את v0 כתבתי כמשהו שמתוכנן להיות מפורסם בפורום, אז הוא כלל הערות לקוראים בסוף כל פרק, אז בקיצור רק פעם אחת בתוך גוף הטקסט). מיותר לציין - שכחתי שהשתמשתי בשם הזה, ואני לא חושב שאני עומד להשתמש בו.
אהמ.
חזרה לקרב של c squad נגד בלרוג. אני חושב שכשקוראים יקראו את הקרבות האלו, הם יתקשו להבין למה הם לוקחים כל כך הרבה זמן במציאות. לי זה מרגיש כאילו הם נמשכים לנצח, כי אני כותב אותם לנצח, ובעולם של הסיפור בחוץ יעבור נצח בזמן שהם נלחמים (אני חותם על 3-5 חודשים שעוברים מחוץ למקדש של הג'מוזה מהרגע שמרטין ושות' נכנסים לשם, שבשבילם ירגיש כמו הרבה פחות). אבל לקורא? אני חושב שהקורא לא יבין (למרות שאני חופר על זה שיש עיוותי זמן במקדש הג'מוזה). אולי אני צריך לכתוב לעצמי הערה כללית על זה ולחשוב על זה לקראת v2. אוקיי, סיימתי את הסצינה הזאת, השינוי צורה של וורגון got dispelled. ווהו, סצינה ראשונה לפרק נכתבה! כעת הסצינה הבאה מחזירה אותי ל-b squad.
הפרק כבר עמוד ורבע, וכתבתי היום רק 440 מילים. זה הספק לא רע. אני אתחיל לכתוב גם קצת את תחילת הסצינה הבאה, כי ההתחלה שלה היא רב-שיח ולא קרב. + אני עונה בזמן הזה לשאלות של מישהו במתמטיקה 101, אז זה הספק לא רע.
אוקיי וכתבתי עוד 200 מילים ואת הרב-שיח אצל ה-b squad. בפעם הבאה שאכתוב את הסיפור הראשי, אז נמסיס יחזור מהintangibility שלו ויחל הסבב השני בקרב נגדו. המטרה לסצינה הזאת טיפה פחות מוגדרת היטב. אני רוצה לאגד בסצינה הזאת כמה סבבים של לחימה נגד נמסיס (שניים או שלוש) שבסופם הם יבינו שהוא נעלם ומופיע לסרוגין. באחת מהפעמים נמסיס ייעלם בעל כורחו רגע לפני שעמד לפגוע קריטית במשהו, כי הוא לא שולט ביכולת שלו להיעלם. אבל זה לא יקרה היום מן הסתם.
ביום שני - רשומת מפה. אני ממש נהנה מהן. ביום רביעי כנראה אמשיך פה. Ja ne.
-
[b]רשומת מפה רביעית[/b]
אז עצרתי בנומבר שנה 1, כשהם מגיעים ללרוס לאחר הקרב עם הזקן על כיסא. מה שאני מקצה לו זמן עכשיו זה למסע קצר לפלירנציה לבית של ברנז לזמן מה, ובכך אני למעשה מצהיר שאני אכן אוסיף סצינה כזאת, וזה נשמע לי הגיוני. יש די דברים לכלול בה. אז בואו נמשיך לעשות אופטימיזציות!
מצאתי את עצמי רוצה להסתמך על הטענה שבחורף מחשיך מוקדם יותר, שהיא ממש לא טריוויאלית בהינתן זה שהיא מצריכה את זה שכדור הארץ יהיה בהטיה מסויימת ביחס לשמש, וגם אז זה משתנה לפי אזורים גאוגרפיים. איכשהו אצלי לשם פשטות יש עונות שנה אחידות בכל העולם.. מה שקצת לא מסתדר עם זה x.x אלים אדירים לאילו רזולוציות אני מגיע.
אז את הדרך מהבקתה של אוליקבו לנקודאורון (הלוך, חזור, הלוך) הם עושים שלוש פעמים. הדרך הזאת היא בערך 17 ימי הליכה. והם עושים את זה בערך בשיא החורף, בגשם ושלג. Poor guys.
אוקיי ונתקלתי במכשלה הראשונה, כשלמעשה זאת כבר בעיה שהצבעתי עליה, אבל רק עכשיו אני רואה את הבעייתיות שלה: קבעתי שבעולם שבחוץ כשהם נחטפו על ידי איילזור, חלף חודש בחוץ. בחודש הזה הדרלס ופים היו צריכים להגיע ממוטיפיסיוס ללרוס, כי הם יצאו לדרך בו זמנית עם מרטין ממוטיפסיוס. להוסיף שבועיים לפרק הזה נשמע סביר, אבל אני לא רוצה לחשב את כל המספרים מחדש כרגע, אז רק כתבתי את זה כהערה. אני מתקרב לזמן שבו הם צריכים לחזור למוטיפסיוס לאחר מרשמלו, וזה עוד זמן הזדמנות להוסיף קבוע זמן שרירותי, אז בואו נבדוק אם הם מסתדרים.
אוקיי אז גיליתי שהם צריכים להיחטף על ידי מרשמלו בפברואר 6. זה קצת מוקדם מדי, כי הם צריכים לחזור למוטיפסיוס בקיץ, אז אני בכיף יכול להגדיר את זמן ההיחטפות שלהם אצל הג'מוזה לחודשיים בחוץ, ולתת למרשמלו להחזיק אותם חודש או יותר אפילו. משם הדרך להרי סאנטה מלאפוסיה צריכה להיות כזאת, שהם מתחילים לחצות את ההרים בחורף, מה שמסבך להם את החיים. גם כאן יש גמישות מסויימת בזמנים, אבל ננסה להבין את זה אחר כך. בכל מקרה, אני יכול בכיף למרוח עוד זמן פה, אז אני כנראה צריך, כי זה עוזר לי להכניס את הדרלס ופים למקום שלהם.
הגעתי לנקודה 16 מתוך 50 ברשימה שלי (שמתם לב שהמספר גדל כל פעם..?)
-
[b]רשומה חמישים ושלוש[/b]
אז ננסה להתקדם עוד קצת בקרב של b squad נגד נמסיס. המטרה שלי להיום זה לפחות להכניס אותי קצת לתוך המשך הקרב, כאשר ביום שישי ושבת אשתדל לסיים את הסצינה הזאת (אם ייצא לי לכתוב - שוב אני צריך לבדוק תרגילים בסופ"ש, אז ייתכן ואהיה מרוקן מאנרגיה נפשית כדי לכתוב בערב, אבל אני אשתדל).הממ אני מרגיש שאיכשהו שכחתי להשתמש בבובות עץ (kawarimi no jutsu) . זה היה כלי מאוד מרכזי בקרבות ב-30 הפרקים הראשונים ואז... זה פשוט נעלם. אולי אני צריך להשתמש בזה שוב כמה פעמים בקרבות כאן. מה שיהפוך קרבות לפחות סופר משעממים זה אם אני אצמד לpov של דמויות. אני צריך לזכור את זה. לא סתם לתאר כנקודת מבט של צופה מן הצד, אלא לתאר מה מרגישה דמות כשדברים קורים סביבה. זה יוכל להציל את החלק הזה. אני חושב שקודם קצת שכחתי לעשות את זה, אבל עכשיו אני בהחלט צריך לזכור. אולי אני אפילו אכתוב את זה במחשבות כלליות לקראת v2. כן, אני חושב שאני פשוט מתחיל להמציא התקפות על ימין ועל שמאל, כי למה לא. Scew maplestory.
טוב, המטרה שלי לסצינה הזאת הייתה שהם יבינו את החוקיות. אז את הסבב הזה אכתוב בפירוט, ובו נעמ-אסיס כמעט יהרוג מישהו בטרם ייעלם, ואז אולי אכתוב בקצרה עוד סבב אחד, שבו הם יבינו. אז את הסבב הזה אני צריך לכתוב בפירוט. או שיודעים מה? אולי לא בסבב הזה הם יבינו מה קורה. אולי הסבב הזה יסתיים ב stalemate. למרות שאני מרגיש קצת שהסבב הזה יצא קצר מדי. אולי אני אכתוב הערה על זה ולא אתקן את זה בינתיים.
טוב, כתבתי 500 מילים היום, שהם בערך 3/4 עמוד. לא רע. הסצינה הזאת כבר עמוד שלם. לדעתי לא נותר לי הרבה כדי לסיים אותה, אבל נגלה בשישי כשאולי אמשיך לכתוב אותה.
מחר - רשומת מפה. אנסה להפוך את זמן ההיחטפות שלהם בידי הג'מוזה לחודשיים, ואבדוק איך זה מסתדר, ואז אנסה להמשיך להזין מספרים.
-
[B]רשומת מפה חמישית[/B]
אז האמת שהיום בבוקר כתבתי שני עמודים של טקסט... שהם קשורים לשכתוב של פרק 5, וכנראה לא כזה הרבה מילים כי זה בפונט אחר מזה שאני כותב בו את הסיפור הראשי (הסיפור הראשי הוא ממחשב ישן עם אופיס ישן שירש את הפונט ששם, והקובץ שבו כתבתי את זה הוא מאופיס חדש יותר ועם פונט ברירת מחדל אחר). עדיין, לפחות אני מקווה שהוצאתי את המחשבות האובססיביות שלי לגבי הקטע הזה מהראש בכך שכתבתי אותו, ולכן אוכל אולי לישון מדי פעם.
אז אנחנו ממשיכים לעבוד עם המפה, וכמו שאמרתי אני אנסה להגדיל קצת את הזמן שבו הם אצל הג'מוזה, מחודש לחודשיים. זה מרגיש לי קצת מוזר, כי זה גורם לעיוותי הזמן אצל הג'מוזה להרגיש ממש גדולים ביחס למה שהם יהיו בעתיד. מצד שני, עיוותי הזמן של הג'מוזה הם מאוד מוזרים, ואני לא מתכוון לחשוב על חוקים ברורים אליהם. טוב, בואו נתחיל לשחק עם מספרים.
טוב נראה לי שהשינוי הזה סביר, קודם כל כי זה לחלוטין שרירותי כמה קשה החורף בכל חודש נתון ועד כמה הדרכים קשות למעבר. אז פשוט נעכב את החורף בחודש, ואולי התופעות האלו יותר הגיוניות אם הן בחודש מאוחר יותר.
אם ככה, הם נחטפים על ידי מרשמלו בתחילת מרץ. בואו נמשיך לתכנן מכאן. אז גם אם הם מוחזקים אצל מרשמלו במשך חודשיים, אז מגיעים למוטיפסיוס במאי, שזה מעט מוקדם יותר ממה שתכננתי. אולי הם ייכלאו במשך יותר זמן? זה המקום להיזכר, שמאז נובמבר 7 עד למאי, הדרלס ופים טיילו ברחבי היבשת, חזרו למוטיפסיוס, ומצאו את עצמם גם במחבוא של מרשמלו, אוקיי וזה המון זמן אז זה לחלוטין לא אילוץ. בואו נשים חודשיים וחצי. זה הופך את זה להרבה יותר טראומתי.
סוף סוף אני מסתמך על המרחקים שכבר ביססתי כדי לבסס מרחקים נוספים! איזה כיף!
חה, אוקיי, אז כמו שזה כתוב עכשיו יש איזה חודשיים מהרגע שג'אוורה מתעברת עד שמרטין מגלה ונחטף על ידי הג'מוזה. אין שום סיכוי שזה יעבוד כאן, אין שום מסע כאן שיכול לקחת חודשיים. בטח לא איך שציירתי את האי הזה. אולי אני צריך לדמיין שהוא גדול נגיד פי 1.5 ממה שהוא ואז אני יכול לעשות את זה חודש, אולי. אבל אז אני צריך גם לוודא כמה מוקדם תסמינים של הריון ניתנים להבחנה. מצד שני, למרטין יש די ניסיון בלראות נשים בהריון, כי הוא הבן הבכור מבין 7 ילדים... אוקיי, בואו נגדיל את האי הזה פי 1.5, למען הסבירות הטובה. או... שבמקום שמרטין יחשוד שג'אוורה בהריון מהתסמינים שלה, אולי הוא פשוט יתפוס אותה ואת ברנז על חם..? זאת... אפשרות... עדיין לא פותר את בעיית המרחק. בסוף החלטתי להגדיל את האי הזה פי 2.5. הולי קראפ. זה כמו ללכת ברגל לעיראק. זה יותר מכל דברים שהם הלכו עד עכשיו, וזה לא אמור להיות מרחק כזה גדול, אוקיי נוסיף כמה עצירות. הורדתי את זה ל-750. תכלס המרחק הזה לא כזה חשוב כי לא עושים אותו הרבה פעמים. מה שבעיקר חשוב זה מרחקים ביבשת הראשית.
אוקיי ועצרתי במקום שבו אני צריך לחשב עיוות זמן של הג'מוזה בקטע שבו מרטין מתחזק. מכאן גם נובע שאיכשהו ג'אוורה פחות בהריון בשלב הזה מאיך שהיא אמורה להיות, אז אולי אפשר לשחק עם זה קצת.
אז הגעתי לנקודה ה-24 מתוך 55 שיש לי. לא רע.
מחר - התקווה היא שיהיה לי כוח לסיים את הסצינה עם הקרב של ה-b squad. אבל זה תלוי בכמה לבדוק מטלות יתיש אותי נפשית.
-
[B]רשומה חמישים וארבע[/B]
אז הרעיון שהיה לי אתמול על זה שמרטין תופס אותם על חם, והשינוי בפרדיגמה לגבי הHOOKUP של ברנז וג'אוורה הרחבתי עליו די הרבה היום, וכתבתי את עיקרי המסקנות שלי באחד הקבצים. לדעתי זה שינוי טוב מאוד, ועוזר לחזק את הCHARACTERS ARCS והTHEMES שאני מנסה לבנות עליהם (תראו באיזו שפה גבוהה אני משתמש!). אני חושב שגם ברנז וג'אוורה לא יהפכו פתאום לגוש סוכר דביק שמעיק על הקורא, ומרטין לא יתנהג כמו ילד, והכל יהיה יותר RELATABLE. (עוד סיבה שכתבתי על זה היא כדי שהמחשבות האלו לא ירדפו את הראש שלי בלילה) אני תוהה למה עכשיו הצלחתי לחשוב על סיפור יותר סביר לזה ממה שחשבתי עליו בגיל 18, הרי זה לא שהשתניתי הרבה מאז. זה לא שלמדתי על בשרי יותר דברים על העולם. ראיתי קצת מאוד דברים בעצמי. אולי זה TAU CONFESSIONS, ולשמוע בני אדם סוג של אמיתיים מדברים על דברים שאני לא יכול להבין אותם. אולי זה עזר לי להבין משהו. ואולי זה עדיין חרא ורק הרסתי, מי יודע? זה לא שאני יכול לשפוט, כי כאמור... אני לא מבין שום דבר!
אהמ. חזרה לסיפור הראשי. המטרה היום היא לסיים את הסצינה עם B SQUAD נגד נמסיס. אמנם התחלתי מאוחר משרציתי, וכן בדקתי מטלות כל היום, אבל אני מאמין שאני יכול לעשות את זה. כל מה שאני צריך זה לחשוב על ACTION SEQUENCE טוב אחד שבסופו נמסיס כמעט יהרוג מישהו, אבל אז ייעלם בעל כורחו. אז בואו נתחיל מהסוף... מי יהיה הקרבן שלו... קאפיט זה קל מדי. ג'ון שבא להגן על קאפיט זה קל מדי. אולי אוון. הוא יתקוף מישהו ליד, אבל אז איכשהו ישנה את הכיוון שלו ויתקוף מהר את אוון, שיהיה מופתע מהתמרון הזה. בכל זאת, השדים של הג'מוזה אולי לא כאלו חד ממדיים כמו שאני כותב אותם. אולי נמסיס עשה סדרה של התקפות מהירות על החלשים יותר כדי למשוך את ג'ון ורונלד לעזור לאחרים כל הזמן, וקצת למתוח אותם יותר מדי. זה גם יהיה מפתיע שפתאום נמסיס תוקף באופן אקטיבי, כי קודם הוא רק התגונן מכך שה-B SQUAD תוקף אותו. כן נראה לי זה רעיון לא רע.
שוב נתקפתי חרדה לגבי זה שכל הפרק האחרון יהיה בגדול "הם נלחמו חזק מאוד ובסוף ניצחו" רק כתוב על פני 10 עמודים. אבל יש לי עוד שתי סצינות שלמות לכתוב עם ה-B SQUAD - זה יהיה בסדר!
אוקיי זה היה קצת LACKLUSTER, אבל סיימתי את הסצינה הזאת. זה כבר 3 עמודים. כתבתי היום 450 מילים מילים שהם בערך 2/3 עמוד.
הסצינה הבאה מחזירה אותי לגנול, לגסטן, לדוסיקר, דאהרל ובראיל. אני לא בטוח כמה זמן לעשות DELTA בין הקרב הזה לקודם. אני מניח שלג'מוזה אין סיבה לתקוף יותר מדי את גנול וארץ היער. רוב ההתקפות שלו ממוקדות ביבשת הראשית כי שם רוב אוכלוסיית העולם, אז שם הוא יכול להרוג יותר. אז אולי זה נגיד יהיה הקרב השלישי מאז ועבר די הרבה זמן. בסוף הסצינה הזאת גסטן תוותר על גנול, ותתחיל בפינוי אל ארץ היער.
should be fun. זה יקרה מחר.
-
[B]רשומת מפה שישית[/B]
אז אני ממשיך לעשות את הדבר הכיפי הזה. כבר יצא לי מזה רעיונות חדשים ומאוד מועילים לגבי סצינות שקשורות לג'אוורה, ועכשיו עצרתי כשאני צריך לקבוע פרמטר לגבי כמה זמן הם נחטפים אצל הג'מוזה כשמרטין משתגע. כאן כבר סוף סוף מתחיל להגיע הרגע שאני לא יכול לקבוע זמנים שרירותיים, וצריך לדאוג שנשים שנכנסות להריון בנקודה X ועומדות ללדת בנקודה Y באמת מעבירות פרק זמן שהוא סביר בין שתי הנקודות האלו...
ושוב, כנראה גם האינטרקציה של מרטין עם פינלה צריכה להשתנות. הם כנראה היו בלב יער במשך כמה ימים עד שמרטין התחבר איתה, כי הם היו מותשים טילים מהדרך. אז זה לא שהם הגיעו לכפר, נשארו שם יום, ואז למחרת עזבו עם פינלה. מוסיף סצינות לפינלה עוד לפני שהיא טכנית איתם... כן, זה נפלא.
ייתכן והנשים בסיפור שלי הן הנשים שהכי קל להן להתעבר בהיסטוריה של כל הדברים :shrugs:
וכבר אני מוצא את עצמי בינואר של השנה השנייה. וואו.
ועכשיו זה הקטע שבו הם מתחילים לחצות רכס הרים, והקצב שלהם צונח. ואני יכול לשאוב השראה מהמספרים שהיו לי בטרק בגיאורגיה לפני שנה וחצי. בינתיים הכרזתי על זה שהם עוברים 840 ק"מ בחודשיים וחצי.
אוקיי אז הגעתי לסאנטה מלאפוסיה. איכשהו, באופן מפתיע למדי, אני עומד לחלוטין בזמני ההריון הנומינליים שקבעתי כשהייתי קטן. הצלחתי לשכן את המסע והTIME SKIPS באופן שזה יסתדר עם סוג של מפה אמיתית! מדהים!
אבל עכשיו זה החלק שבו זה באמת מתחיל להיות קשה, כי יש הרבה אנשים שעושים את אותם מרחקים אבל בקצבים שונים, והרבה עלילות INTERTWINED.
אוקיי יופי, התבוננות במפה עזרה לי לפתור עוד דילמה. הרגשתי שנקודת השיגור ליד מוטיפסיוס קרובה מדי למוטיפסיוס מאיך שאני דמיינתי כשמרטין וג'אוורה נוחתים לידה מאוחר יותר. עכשיו הבנתי שאולי היא בעצם אפילו יותר קרובה לדרך בין הונאן לסובאד, ואז זה יותר הגיוני. אוקיי, זאת בעיה. ההריון של פינלה אמור להיגמר הרבה אחרי שהמסע של אנדרו נגמר, וזה לא יכול להיות, כי אז כל העלילה הופכת ללא הגיונית אם אין את המסע של אנדרו אז.
טוב, אני מניח שזה מקום טוב לעצור בו, מקום שבו יש טעות כזאת. אני יכול לראות כמה דרכים לפתור את זה. לצמצם את הזמן של הג'מוזה ולהגדיל את הזמן בהרי מלאפוס נותן לפינלה להיות יותר בזמן בהריון, ככה שהם עדיין יוכלו להגיע למוטיפסיוס וללדת לפני שאנדרו יחזור. אבל עוד נקודה חשובה היא שהמסע הגדול מגיע לטילקיס בערך באמצע המסע, כלומר בתחילת יולי. אמנם במוטיפסיוס לא יידעו על הבעיות עד שלא יגיע השליח... אבל עדיין, יש פה כמה דברים לחשוב עליהם. מעולה, זה טוב מאוד שעשיתי את זה! ביום רביעי אנסה לפתור את זה קצת. מחר אנסה לכתוב את הסיפור הראשי, אחרי שבשבת לא היה לי זמן לכך.
-
[b]רשומה חמישים וחמש[/b]
אז הסצינה הבאה בסיפור הראשי תהיה במהלך הקרבות בגנול. לא בטוח מה הtime skip, אבל אנסה לתאר שם. המטרה היא שזאת תהיה סצינה שבה יש עוד קרב אחד בגנול, ובסופו סרניט תבוא ותוותר על הכפר וכל מי שיוותר מגנול (שזה לא הרבה) יתחילו לסגת אל ארץ היער. קודם אני רוצה קצת להיזכר בסצינה שקרתה בפעם הקודמת שהייתי שם.
אוקיי אז קראתי שוב את הסצינה הזאת, וכעת אוכל לרפרר אליה, כי היה ציטוט אחד ממנה שרציתי להתייחס אליו. טוב אני מתקדם ממש לאט ואני לא מרוכז. קראתי עכשיו שוב את רוב החלקים בפרק על גנול.
טוב נראה לי שהכנתי את הקרקע לקרב. כתבתי היום 300 מילים, שמפוזרות על פני בערך רבע-שליש עמוד. ביום חמישי אמשיך את זה, אקווה לסיים את הסצינה הזאת. אני צריך תיאור מסויים של קרב, ואז דו שיח עם סרניט ויוברט. זה בר ביצוע, אם כי ביום חמישי אהיה אחרי יום שלם של בדיקת מבחנים אז אולי המוח שלי יהיה עיסה. בשישי בטוח אסיים את הסצינה הזאת. מחר - עוד עדכון מפה.
-
[B]רשומת מפה שביעית[/B]
אוקיי אז היום יהיה יום קשוח במיוחד כי אני צריך להזיז שנתיים in universe קצת. אני חושב שאני פשוט צריך להתחיל את המסע של מרטין מעט מוקדם יותר, ולהזיז זמן מהמקדש של הג'מוזה למסע בהרים. חשוב שהם יגיעו למוטיפסיוס ביולי, שפינלה תלד עד נגיד לשבוע השני של יולי, ושהיא תהיה לפחות בחודש 8 כשהיא יולדת, כי זה במסגרת הנורמה. המשימה לא מאוד קשה אך לא מיידית, נראה איך אסדר את זה.
לעבודה!
בשלב הזה אני מתחרט שאיכשהו לא כתבתי קוד שלוקח את הדלתאות ומחשב את כל התאריכים מחדש. זה כנראה מאוד קל לתכנת את זה, אבל אני מעדיף לעשות את זה ביד. IT BUILDS CHARACTER. או משהו.
אוקיי ומתברר שהייתה לי טעות חישוב קודם לכן, שאני כנראה יכול להבליע בחישובים אחרים.
אוקיי אז הצלחתי להגיע למצב שבו אני מקדים את ההריון של ג'אוורה בשבועיים בערך, שזה די טוב. ואז אני זורק שבועיים מהזמן שבו ג'אוורה מוחזקת בג'מוזה, מה שנותן לי עוד שבועיים לפינלה, נראה לי שזה מסתדר. זה מקדים לי סך הכל את הלו"ז בסיפור בחודש, שזה בערך מה שאני צריך. אז אם ג'אוורה מתעברת ב-17 לנובמבר ויולדת ב-10 ביולי בערך אז זה אומר שהיא יולדת בשבוע... 33. קצת נמוך מדי. תן לי עוד שבועיים! אני יכול להקדים את המסע של מרטין בשבוע, ואני יכול לקצר את ההפלגה בשבוע. וזה פותר לי את הבעיות. כן, והם אפילו מגיעים למוטיפסיוס בפעם הראשונה קצת אחרי שהאחים של מרטין חוזרים לבית הספר לעוד חודשיים, אז עדיין החלק הזה מסתדר (למרות שאת החלק הזה יותר קל לתקן מאת כל שאר הדברים שאני מתמודד איתם, אבל אז את זה אני אפילו לא צריך לתקן). טוב אז בואו שוב נתקן את כל התאריכים ואז אני מקווה שדברים יסתדרו. או שאולי אני פשוט אקצר בשבוע את השבי שלהם אצל מרשמלו, כי זה זמן מאוד גמיש ומצריך פחות תיקונים. כן, בואו נשנה את זה.
כן אז עכשיו פינלה מתעברת ב-3 לנובמבר, ואז אם היא יולדת ב-15 ליולי זה בערך נורמלי. זה אפילו 36 שבועות. אני יכול להוריד כמה ימים מזה. אפילו 10 ליולי לידה. השם ישמור במה אני מתעסק.
אוקיי אבל עכשיו הם מגיעים מוקדם מדי. אז אני יכול להבליע בזמן בתוך השבי שלהם אצל וורגון, ובמסע בהרי מלאפוס. רגע, הם הולכים בתוך רכס הרים שהאורך שלו הוא 750 ק"מ? זה לא... המון? טוב, האנדים הם 7000 קילומטר ועובי של 500 קילומטר, אז זה כן סביר. וגם בערך כמו האנדים, זאת הדרך היחידה לעבור מצ'ילה לשאר דרום אמריקה, וזה בערך איך שנראים הרי מלאפוס אצלי. אוקיי קניתי.
כן, ג'אוורה נלחמת במבחן של וודן גאף כשהיא ליטרלי שבועיים מללדת. איך זה הגיוני, אני לא יודע. אולי אני צריך להתייחס לזה אקטיבית - האומנים יודעים שג'אוורה לוחמת אבל שהיא בהריון מדי בשביל המבחן הזה, ומכיוון שבמילא המבחן הוא אשליה הם פשוט גורמים לשאר לשכוח את זה שהיא עומדת ללדת כל רגע, ומאפשרים לה להילחם רגיל.
אוקיי אז הצלחתי להגיע למצב שפינלה בחודש שמיני והם מגיעים למוטיפסיוס בחמישי ביולי. נפלא! תיקנתי את כל הבעיות שהיו לי, ואני יכול להתקדם הלאה. זה מעולה, זה מקצר לי בהמון את ה DOWTIME שיש במוטיפסיוס, ולכן אני יכול להתחמק אולי מחלק מהנקודות היותר מוזרות שיש בפרק הזה. יש לי ככה שבועיים במוטיפסיוס לפני שדברים מתחילים להיות מוזרים.
כאן, עכשיו כבר להמציא את הזמנים זה לגמרי טריטוריה לא מוכרת. והחלק שבו דמויות מתחילות לא לפעול ביחד...
הולי קראפ מסכנה פינלה. היא בערך שנה שלמה לא שלטה בגוף שלה, אלים אדירים. ב-10 באוגוסט היא נחטפה על ידי נחש, מאז עד 21 באוגוסט היא שלטה בגוף שלה באופן חלקי ביותר, ואחרי ה-21 באוגוסט היא מוחזקת על ידי הג'מוזה, והג'מוזה דאג תשהיה ללא הכרה כל הזמן הזה. היא מתעוררת לרגע בזמן הקרב עם שלד, שקורה חודשים מאוחר יותר, ואז עיוות זמן גורם לה להתעורר אולי באפריל של שנה הבאה. אלים אדירים, מסכנה.
אוקיי נראה לי שזאת נקודה טובה לעצור בה. אני בנקודה מספר 45 מתוך 61 ברשימת העצמים שלי, ועכשיו יהיה הרבה מולטי-טסקינג. משהו שהוא לא מאוד חשוב, אבל שכנראה יצריך שינוי, זה שמרי כנראה כבר הספיקה להיכנס ולצאת מהריון עד שמרטין חוזר שוב למוטיפסיוס. עברו 15 חודשים בין שני הביקורים שלו. אם בפעם הראשונה שהוא ביקר היא והחבר של מרטין מחליטים שהם רוצים להיהפך לזוג, אני לא רואה איך היא לא תספיק להיכנס להריון וללדת במשך 15 חודשים. גם אם לוקח להם זמן להסכים שהם רוצים להיות ביחד, וגם אם לוקח להם קצת זמן להיכנס להריון. 15 חודשים זה די והותר. זה לא שינוי דרמטי, אבל זה מצריך שינויים קלים בפרקים האלו.
מחר אני ממשיך את הקרב בגנול, ואקווה לסיים אותו. בסופ"ש - כתיבה של סיפור ראשי. אולי אפילו אוכל לכתוב עוד סצינה שלמה, אם תנוח עליי הרוח. יאללה חברה, עושים את זה!
-
[b]רשומה חמישים ושש[/b]
אוקיי אז קצת באיחור ממה שתכננתי כי פאקינג הגעתי לקיר המאולתר שלי דקה מאוחר מדי, ואז נכנס לשם מישהו עם כלב, וברור שאני לא אשחק טניס עם קיר אם יש שם כלב... מה שהכריח אותי לעשות סיבוב של שעה סתם, ולכן אני פה קצת מאוחר ממה שתכננתי. לא חשוב, נחזור לסיפור. אני רוצה לכתוב את הקרב בגנול. לא יודע אם אספיק היום, אבל מחר בטוח אסיים.
טוב הגיע הזמן לשאוב קצת השראה מattack on titan ופשוט לדאוג לזה שהיצורים של הג'מוזה... יהיה גדולים! זה כבר הופך אותם למאיימים.
בעצם זה בסדר שאני לא אפרט יותר מדי מהלכים קרביים, כי קורים כאן דברים מעניינים מחוץ לקרב. אני איכשהו בונה את זה שגסטן תהיה הmain villain של הsequel של מרטין סטורי שאני לא אכתוב לעולם.
ועכשיו אולי יהיה surprise pov.... ליוברט! סרניט היא כזאת דמות לא מוצלחת... אני לא כזה אוהב את הקונספט שלה, אבל אני חושב שאני אצטרך לחיות איתו. לעבור ליוברט היה רעיון טוב, אני חושב. מוסיף קצת צבע לסצינה הזאת.
אוקיי נשאר לי רק לכתוב את הסיום של הסצינה הזאת. הלוחמים מארץ היער מגיעים, מנצחים את הענקים, סרניט מגלה שכל משמר הכבוד שלה נהרג, צועקת על יוברט שלא נתן לה למות איתם, יוברט אומר משהו אומלל, ובסוף סרניט משתכנעת לנטוש את גנול. Shuold be easy. מחר אסיים עם זה, ואתחיל לכתוב את הסצינה הבאה שהיא... הסצינה שתהרוג את וורגון! אלוהים אדירים, ייתכן שהסופ"ש תהיה הפעם האחרונה שאכתוב פעולות בשם וורגון. וואו.
-
[B]רשומה חמישים ושבע[/B]
טוב היום אני מתחיל בזמן פחות או יותר, ואני לגמרי בעל מוטיבציה לסיים לכתוב את הסצינה הזאת. ולכן, אחרי שכתבת יאת המשפט הזה, הלכתי להסתובב במקום במשך עשר דקות ולא לכתוב. נהדר! עכשיו אתחיל באמת.
תכלס גם מתחיל להימאס לי מהשפה הגנולית המוזרה. זה היה רעיון טוב כשחשבתי על זה ב-2013-14, כעת זה קצת מציק.
אוקיי וסיימתי את הסצינה. הסצינה הזאת לקחה קצת יותר מ-2 עמודים. אלו כבר 5 עמודים בפרק הזה. עד עכשיו כתבתי חצי עמוד שהוא 500 מילים. זה לא רע בכלל. למזלי זה כי הצלחתי לדחוף כאן דיאלוג. כעת אנחנו חוזרים ל-C SQUAD VS BALROG, ומתחילים לכתוב [B]את הסצינה האחרונה של וורגון בספר הזה! [/B]אם תגידו לדניאל צודיקוביץ' של 2008 שוורגון יהפוך לדמות מרכזית שאולי אפילו תתחבב על קוראים מסויימים, הוא היה צוחק לכם בפרצוף.
בואו נרענן לרגע את זכרוני בסוף הסצינה הקודמת בקרב הזה. אוקיי אז אני יודע איך מתחילה ואיך נגמרת הסצינה שאני צריך לכתוב עכשיו, אבל האמצע שלה קצת מעורפל. אני כנראה אוכל לכתוב את ההתחלה עכשיו, ואז אחשוב קצת על החלק באמצע, ומחר כנראה אכתוב אותו.אוקיי כתבתי את המונולוג הפנימי של וורגון לקראת הקרב. לדעתי זה דווקא יצא לא רע, הפסקה הזאת. הפסקה הזאת נותנת לקורא FORESHADOWING של עמוד בערך למוות של אלוף. אבל זה בסדר, הסיפור שלי "מצטיין" ב-5 seconds foreshadowing. אולי ב-V2 אוכל לעשות FORESHADOWING יותר משמעותי. למעשה - כבר עלה לי רעיון לאיך לעשות FORESHADOWING יותר משמעותי לזה - אוסיף עכשיו הערה לזה בסוף הפרקים המקוריים של וורגון.
אוקיי אז הפסקה הזאת כרגע 200 מילים, וכעת אני צריך להתחיל לתכנן כמה מהלכי קרב. לתכנן את הראשון כנראה יהיה קל, ואת האחרון גם, כנראה, אז הבעיה תהיה להשלים את הפער ביניהם.
אוקיי אז מצאתי עוד נקודה לשכתוב - חשבתי על זה שוורגון ירצה לצרוב בתודעתו את הקרב שבו פינלה הגנה עליו אי שם בפרק עשרים ומשהו, ולחקות אותה בקרב הזה, אבל פינלה כמעט ולא משתמשת במהלכים דרואידיים בקרב הזה, אלא בעיקר נלחמת פיזית. הטכניקות הדרואידיות שלה הן שינוי צורה וזימון זאבים. הבעיה היא שוורגון לא יכול לשנות צורה כי שברו את זה, וזימון לא יודע, נניח הוא לא טוב בזה, ובקרב פנים מול פנים - בהזדמנות הראשונה שבלרוג ימצא את עצמו פנים מול פנים עם וורגון, וורגון ימות. אז צריך יותר טכניקות MID RANGE של דרואידים להוסיף לקרב ההוא. שזה חבל, כי קיוויתי שאם אקרא שוב את הקרב ההוא אוכל לעשות TRIBUTE לקרב בהתחלה. אולי אחרי השכתוב זה יעבוד יותר טוב. יש לי הכי הרבה חופש כשזה מגיע לכתיבה של יכולות של דרואידים - הם לא כבולים לחוקים של מייפל סטורי, הם מוגבלים רק על ידי הצירתיות (הגוועת) שלי.
טוב, אין לי עדיין אחיזה טובה על הקרב הזה, אז אולי לא אכתוב אותו עד הסוף, אבל מחר אני אתחיל לכתוב אותו. סך הכל ההתקדמות היום הייתה לא רעה - כתבתי עמוד שלם, ובערך 700 מילים. IT'S HAPPENING BOYZ!
-
[b]רשומה חמישים ושמונה[/b]
אז האם וורגון ימות היום? מיד נגלה. אני מתחיל בזמן טוב, אבל זאת לא סצינה שכותבת את עצמה. אין מה לדון בזה, בואו נתחיל.
אוקיי אז את ה action sequence הראשון כתבתי. אני שם לב שיש לי תבנית שכזה חצי עובדת: Action sequnce של פתיחה, ואז תיאור איזשהו מצב סטטוס-קוו, ואז תיאור action sequnece ששובר את הסטטוס קוו. המעבר לתיאור סטטוס-קוו הוא בדרך כלל מתבצע על ידי המילים "הם המשיכו כך". אני לא כל כך אוהב את זה, אבל כרגע אני מוכן לסבול את זה. אני רק רוצה לדחות את ה"הם המשיכו כך" לעוד כמה רגעים.
כרגע כתבתי 220 מילים, וכל הסצינה הזאת עד עכשיו היא 440 מילים, וקצת יותר מחצי עמוד. אני חושב שאני יכול להתאמץ עוד קצת כדי להפוך את תיאור הסטטוס-קוו ליותר מעניין וקצת יותר ארוך, אבל אני חושב שבקרוב מאוד אעבור לסוף הסצינה הזאת.אוקיי, נראה לי שעכשיו אני אשתמש בתיאור הסטטוס-קוו.
זה כבר 350 מילים היום, אני חושב שהגיע הזמן לגמור את זה. אני צריך עכשיו שוב לתכנן בזהירות את הaction sequence שבסופו וורגון ימות. כי בכל זאת, וורגון עומד בעורף, ולכן אם הוא מגיע למצב שהוא עומד פנים מול פנים מול בלרוג, זה מצריך איזשהי אינטליגנציה מצד בלרוג. אוקיי נראה לי שיש לי את זה, בואו ננסה לכתוב.
אוקיי עשיתי את זה!!! הוא מת!!! עוד 11 סצינות. הסצינה הבאה היא חלק בקרב של הקבוצה של מרטין. אני כנראה לא אתחיל לכתוב אותה כעת, כי צריך לחשוב מה בדיוק יקרה שם. סך הכל הסצינה הזאת לקחה לי עמוד + במבה, והיום רק כתבתי 630 מילים. לא רע בכלל. אני חושב שהרווחתי את הזכות לעצור כאן להיום.
ביום שני - אעבוד על המפה. ביום שלישי אמשיך את הסיפור הראשי. ייתכן והקצב שלי בשני ובשלישי יהיה מעט נמוך יותר, כי יהיה כנס חפירות על מתמטיקה בזום, והוא בערב. עדיין, כנראה אספיק לעבוד קצת על מרטין סטורי.