-
[quote=RabbiKingler;1230322]וכולי, וכדומה. וגם אולי חרטה ברטה.
אז תבדוק (אבל באמת) מה נשמע לך הכי הגיוני, כי זה לא שהכל צודק, מרבית האמונות סותרות זו את זו
לדוגמא היהדות סותרת את קיומו של אל אחר, ולכן זה לא שאתה צריך לספק את כולם, אם זה באמת היה המצב אז באמת מרבית האנשים היו מתייאשים מזמן.
נ.ב.
הנצרות זאת הדת הכי קלה :big_wink:[/quote]
לכן אני לא מקיים תקנה של אף דת.
אני מכיר בקיומם של כל האלים, ואני בטוח שהם מבינים למה אני לא יכול לבצע את הפולחן שלהם. אם כמה מהם כועסים עליי שאני לא מקיים את הפולחן שלהם, אז שיתחרו ביניהם על מי שיהרוג אותי מהר יותר. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, הם יהיו בתחרות קשה. (כי כל אל רוצה להוכיח את העליונות שלו בכך שהוא יהרוג אותי ראשון. לכן אם יש שני אלים שרוצים להרוג אותי, אף אחד מהם לא יעצור לנוח, כי אז תהיה לשני הזדמנות לנצח אותו. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, אף אחד מהם לא יצליח להרוג אותי.)
-
-
[QUOTE=LordAbizi;1230323]לכן אני לא מקיים תקנה של אף דת.
אני מכיר בקיומם של כל האלים, ואני בטוח שהם מבינים למה אני לא יכול לבצע את הפולחן שלהם. אם כמה מהם כועסים עליי שאני לא מקיים את הפולחן שלהם, אז שיתחרו ביניהם על מי שיהרוג אותי מהר יותר. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, הם יהיו בתחרות קשה. (כי כל אל רוצה להוכיח את העליונות שלו בכך שהוא יהרוג אותי ראשון. לכן אם יש שני אלים שרוצים להרוג אותי, אף אחד מהם לא יעצור לנוח, כי אז תהיה לשני הזדמנות לנצח אותו. מכיוון שאני לא יכול למות פעמיים באותו רגע, אף אחד מהם לא יצליח להרוג אותי.)[/QUOTE]
רק שאין מצב שכל האלים קיימים ביחד...
וה' הוא לא מוחשי כמו אלים אחרים שמתוארים, לדוגמא במתולוגיה האלים מתוארים כאנושיים, הם צריכים לאכול (או שהם לפחות אוכלים) הם ישנים, ויותר חשוב מהכול, הם חושבים והם בעלי רגשות מוחשיים (והם גם עם נטייה קלה ויותר לעצבים). כל אלה לא מתאימים לתיאור של ה', הוא לא מתואר כי אנחנו לא יכולים לתפוס אותו כמו שהוא, אם אנחנו מתארים שהוא כועס (כמו שלפעמים כתוב בתורה) אז זה רק מתאר את הדרך היחידה שבה אנחנו יכולים לקלוט את איך שה' מתייחס אלינו.
לכן הסצנה שתיארת קודם לא יכולה להתרחש.
-
[quote=RabbiKingler;1230331]רק שאין מצב שכל האלים קיימים ביחד...
וה' הוא לא מוחשי כמו אלים אחרים שמתוארים, לדוגמא במתולוגיה האלים מתוארים כאנושיים, הם צריכים לאכול (או שהם לפחות אוכלים) הם ישנים, ויותר חשוב מהכול, הם חושבים והם בעלי רגשות מוחשיים (והם גם עם נטייה קלה ויותר לעצבים). כל אלה לא מתאימים לתיאור של ה', הוא לא מתואר כי אנחנו לא יכולים לתפוס אותו כמו שהוא, אם אנחנו מתארים שהוא כועס (כמו שלפעמים כתוב בתורה) אז זה רק מתאר את הדרך היחידה שבה אנחנו יכולים לקלוט את איך שה' מתייחס אלינו.
לכן הסצנה שתיארת קודם לא יכולה להתרחש.[/quote]
אבל כל האלים קיימים. אני אסביר לך את הגישה שלי:
יש יקום מקביל ליקום שלנו, שבו כל האלים חיים להם בשלווה. אז האל היהודי לא לובש צורה, אבל הוא עדיין מתהלך שם כמו כל האלים שנראים אנושיים של דתות אחרות. האלים האלו מתחרים בהם על למי יש קהל מאמינים גדול יותר. כל הקרובנות שמקריבים לאל מסויים, נשמרים באוסף שלו, ואז הם מתחרים זה בזה עם האוספים שלהם. אני גם אספר לך מה אני חושב על האל היהודי:
פעם האל היהודי היה שייך לאלים היוונים. אבל הוא היה אל כאפות, ולאלים היווניים בקרוב נמאס ממנו והם נידו אותו. כועס מאוד, החליט האל היהודי להקים את היהדות. תחת ההנחות האלו קל מאוד להסביר את סיפור חנוכה:
לאלים היווניים נמאס סופית מהאל היהודי, והם אמרו לעם שלהם להשמיד את העם היהודי. בדרך כלל, אם זה קורה, האלים נותנים לעמים שלהם להיות מושמדים, כי האל תמיד יכול למצוא עם אחר לאמץ לעצמו. אבל האל היהודי היה כל כך נחוש להתנקם באלים היוונים, שהוא עשה מעשה, שנתפס דבילי במיוחד בקרב האלים האחרים, והוא לעשות נס בקנה מידה אדיר כדי להציל את העם שלו. אך הנס הזה גזל ממנו את כל הכוח ומאז הוא שקע בתרדמת שכזו. (אלים יכולים לבצע ניסים בקני מידות מסויימים, בעיקר כדי לרכוש אמון אצל בני האדם, אבל ביצוע ניסים גדולים מדי גוזל להם יותר מדי כח, כח שהם מקבלים באמצעות האמונה של האנשים בהם. כל עוד הכח לא מגיע לאפס בדיוק אז זה לא נורא, הם יכולים לחכות שימשיכו להאמין בהם ולשחזר כח. אבל ברגע שהכח מגיע לאפס, זהו. אי אפשר לעלות יותר. זה סוף הסיפור.)
זו ההשקפה הדתית שלי על העולם.
-
הפתיח החדש של נארוטו שיפודן פשוט הזוי בסוף ראיתי שם את צ'איזארד
-
[quote=monster;1230340]הפתיח החדש של נארוטו שיפודן פשוט הזוי בסוף ראיתי שם את צ'איזארד[/quote]
מה???
אני מסכים שהפתיח מפגר (וכך גם הפרק), אבל צ'אריזרד לא יצא לי לראות ם.ם.ם.ם
-
[QUOTE=LordAbizi;1230342]מה???
אני מסכים שהפתיח מפגר (וכך גם הפרק), אבל צ'אריזרד לא יצא לי לראות ם.ם.ם.ם[/QUOTE]
זה השניות האחרונות של הפתיח כגשעושים צל על הדמויות אז הקיובי נראה כמו צאריזארד
-
[quote=monster;1230343]זה השניות האחרונות של הפתיח כגשעושים צל על הדמויות אז הקיובי נראה כמו צאריזארד[/quote]
טוב לא יודע.
אבל מה שחרפן אותי בפרק היה ששוב הם נצחו באמצעות זה שהם זרקו את הספינה שלהם על האויב. (זה קרה גם בפרק עם BATTLESHIP ISLAND שמה הם זרקו את הספינה שלהם מהר געש כדי להטביע את הספינה של הפיראטים ם.ם.ם.ם)
-
[QUOTE=LordAbizi;1230345]טוב לא יודע.
אבל מה שחרפן אותי בפרק היה ששוב הם נצחו באמצעות זה שהם זרקו את הספינה שלהם על האויב. (זה קרה גם בפרק עם BATTLESHIP ISLAND שמה הם זרקו את הספינה שלהם מהר געש כדי להטביע את הספינה של הפיראטים ם.ם.ם.ם)[/QUOTE]
לא ראיתי תפרק אני מחכה שהפילרים יגמרו
-
אם המטרה שלך היא למצוא סיבה לדפוק את הראש בקיר, אז הפילרים הם דווקא אפשרות סבירה.
-
[QUOTE=LordAbizi;1230349]אם המטרה שלך היא למצוא סיבה לדפוק את הראש בקיר, אז הפילרים הם דווקא אפשרות סבירה.[/QUOTE]
תודה על הטיפ
-
[QUOTE=LordAbizi;1230337]אבל כל האלים קיימים. אני אסביר לך את הגישה שלי:
יש יקום מקביל ליקום שלנו, שבו כל האלים חיים להם בשלווה. אז האל היהודי לא לובש צורה, אבל הוא עדיין מתהלך שם כמו כל האלים שנראים אנושיים של דתות אחרות. האלים האלו מתחרים בהם על למי יש קהל מאמינים גדול יותר. כל הקרובנות שמקריבים לאל מסויים, נשמרים באוסף שלו, ואז הם מתחרים זה בזה עם האוספים שלהם. אני גם אספר לך מה אני חושב על האל היהודי:
פעם האל היהודי היה שייך לאלים היוונים. אבל הוא היה אל כאפות, ולאלים היווניים בקרוב נמאס ממנו והם נידו אותו. כועס מאוד, החליט האל היהודי להקים את היהדות. תחת ההנחות האלו קל מאוד להסביר את סיפור חנוכה:
לאלים היווניים נמאס סופית מהאל היהודי, והם אמרו לעם שלהם להשמיד את העם היהודי. בדרך כלל, אם זה קורה, האלים נותנים לעמים שלהם להיות מושמדים, כי האל תמיד יכול למצוא עם אחר לאמץ לעצמו. אבל האל היהודי היה כל כך נחוש להתנקם באלים היוונים, שהוא עשה מעשה, שנתפס דבילי במיוחד בקרב האלים האחרים, והוא לעשות נס בקנה מידה אדיר כדי להציל את העם שלו. אך הנס הזה גזל ממנו את כל הכוח ומאז הוא שקע בתרדמת שכזו. (אלים יכולים לבצע ניסים בקני מידות מסויימים, בעיקר כדי לרכוש אמון אצל בני האדם, אבל ביצוע ניסים גדולים מדי גוזל להם יותר מדי כח, כח שהם מקבלים באמצעות האמונה של האנשים בהם. כל עוד הכח לא מגיע לאפס בדיוק אז זה לא נורא, הם יכולים לחכות שימשיכו להאמין בהם ולשחזר כח. אבל ברגע שהכח מגיע לאפס, זהו. אי אפשר לעלות יותר. זה סוף הסיפור.)
זו ההשקפה הדתית שלי על העולם.[/QUOTE]
זה בהחלט מעניין, אז אתה טוען שה' בעצם היה חלק מפנטאון אלים אחר כל שהוא, ולאחר מכן הוא נפרד.
נניח שזה מאז התקופה היוונית, באותה תקופה כבר היו כתובים התורה והמשנה.
אפשר להוכיח בקלות שזה לא רק מה שמאמינים בו אלא ממש מה שהיה.
לכן זה היה חייב להיות בתקופה מוקדמת יותר "ההיפרדות" של ה' וכתיבת התורה.
לפני יון לא היו ממש פנטאונים של אלים, לכל עם היה אל שלו, ולכן חייב להיות שגם ה' היה עם עם שלו.
כמובן שאתה לא חייב להגיד שה' היה מאז ומעולם או שהוא היחיד, אבל אז מפריעה לנו השאלה על איך היהדות היא האמונה היחידה שנשארה חיה מאז.
ודרך אגב, אם זאת האמונה שלך, אם אתה חושב שהאמונה שלי זה באיזה אל זקן שהוא יושב לו על איזשהו ענן ועושה לנו שלום (ואולי גם סופר דולרים). אז אני כופר מוחלט מסתבר, אני בכלל לא מאמין בכל בשטויות האלו, זה בכלל נשמע לך הגיוני באיזו צורה שהיא שככה "יש" אלים?
-
אני מחכה ליום ראשון בשביל לראות את הפרק החדש של זקסל
-
[QUOTE=Astral;1230356]אני מחכה ליום ראשון בשביל לראות את הפרק החדש של זקסל[/QUOTE]
גם אני לראות תפרק של וואן פיס ושל האנטרXהאנטר
יוגי הו Z לא יוצא בימי שני?
אני גם מחכה ל18 לחודש
-
אהלן,
איזה כיף עכשיו שבועיים חופש :).