[QUOTE=HapoelImperia;1230362]אהלן,
איזה כיף עכשיו שבועיים חופש :).[/QUOTE]
לי יש לימודים בשבוע ה1 של החופשה :cry:
Printable View
[QUOTE=HapoelImperia;1230362]אהלן,
איזה כיף עכשיו שבועיים חופש :).[/QUOTE]
לי יש לימודים בשבוע ה1 של החופשה :cry:
למה ליאור? ואיך שבוע ראשון? יום רביעי סוכות חח.
קיבלתי אייפד 2, איזה באסה שאי אפשר לפרוץ אותו עדיין.
[QUOTE=HapoelImperia;1230368]למה ליאור? ואיך שבוע ראשון? יום רביעי סוכות חח.
קיבלתי אייפד 2, איזה באסה שאי אפשר לפרוץ אותו עדיין.[/QUOTE]
מראשון עד רביעי ליתר דיוק לומד
יש לו שעתיים תגבור באלקטרוניקה כי הכיתה נכשלה בזה
וביום שלישי יש לי עוד שעתים מתמטיקה חד פעמי
בקיצור היה לי שעתיים למידה וזה לפחות טוב ולא יום שלם
[quote=RabbiKingler;1230354]זה בהחלט מעניין, אז אתה טוען שה' בעצם היה חלק מפנטאון אלים אחר כל שהוא, ולאחר מכן הוא נפרד.
נניח שזה מאז התקופה היוונית, באותה תקופה כבר היו כתובים התורה והמשנה.
אפשר להוכיח בקלות שזה לא רק מה שמאמינים בו אלא ממש מה שהיה.
לכן זה היה חייב להיות בתקופה מוקדמת יותר "ההיפרדות" של ה' וכתיבת התורה.
לפני יון לא היו ממש פנטאונים של אלים, לכל עם היה אל שלו, ולכן חייב להיות שגם ה' היה עם עם שלו.
כמובן שאתה לא חייב להגיד שה' היה מאז ומעולם או שהוא היחיד, אבל אז מפריעה לנו השאלה על איך היהדות היא האמונה היחידה שנשארה חיה מאז.
ודרך אגב, אם זאת האמונה שלך, אם אתה חושב שהאמונה שלי זה באיזה אל זקן שהוא יושב לו על איזשהו ענן ועושה לנו שלום (ואולי גם סופר דולרים). אז אני כופר מוחלט מסתבר, אני בכלל לא מאמין בכל בשטויות האלו, זה בכלל נשמע לך הגיוני באיזו צורה שהיא שככה "יש" אלים?[/quote]
האלים היוונים היו קיימים לפני העם היווני. הם עדיין לא גיבשו לעצמם עם. הם סתם היו קבוצה של אלים שעשו ביניהם הסכם למצוא לעצמם עם ולחלק את השליטה (כדי שכל אל יצטרך לשאת קבוצה קטנה יותר של בני אדם נואשים, כי זה מעצבן נורא לשמוע את התפילות האידיוטיות שלהם).
למעשה יש להפריד את האלים לשניים: אלים שנוצרו לפני שהיו בני אדם שהאמינו בהם, כמו האל היהודי והאלים היוונים ועוד כמה, ואלים שנוצרו כי היו בני אדם שהאמינו בהם. בני אדם יכולים ליצור אלים, אם הם ממש רוצים. אני למשל המצאתי אל אקראיות (הוא אל מרכזי בסיפור שלי), אז מבחינתי הוא גם קיים ביקום האלים. במקרה שלו הכל זה קל, כי אני לא דורש ממנו כלום למעשה. המצאתי את האל הזה כך שכל מה שהוא יעשה זה יטיל קוביות עם אינסוף פאות ולפיהן יחליט מה לעשות. זה דורש כמות כח אפסית, ככה שלמרות שיש לו רק סוגד אחד, הוא לא מת.
יש לי שתי ברירות: או שאין אלים, או שכל האלים קיימים. אין סיבה להאמין שאל אחד קיים יותר מאשר אל אחר. לכן או שאין אלים בכלל, או שכל האלים קיימים באופן שתארתי דלעיל. באיזו גישה בדיוק אני בוחר בכל רגע נתון, זה בהתאם למצב הרוח שלי. לפעמים אני טוען שאף אל לא קיים, ולפעמים אני טוען שכולם קיימים, בהתאם לצרכים שלי. למרות שאני לפעמים הולך עם הגישה של כל האלים קיימים גם כשאין סיבה, סתם כי לכולם כבר נמאס לשמוע מאתיאסטים. אז במקרה הזה אני לוקח את הכותרת של "אולטרתיאיסט" (יאי המצאתי מושג חדש). מכיוון שזו גישה חדשה, בטח אין הרבה לאנשים מה לאמר כדי להתווכח נגדה. בדרך כלל הגישה הזו גורמת לאנשים להזרק אחורה בהפתעה, או לחילופין, לחשוב שאני משוגע, ובזה נגמר הדיון. אם אני אטען שאני אתיאיסט, בנסיבות מסויימות אני עלול להכנס לויכוח שאין לו סוף, כי כולם מוכנים לזה.
[quote=monster;1230373]מראשון עד רביעי ליתר דיוק לומד
יש לו שעתיים תגבור באלקטרוניקה כי הכיתה נכשלה בזה
וביום שלישי יש לי עוד שעתים מתמטיקה חד פעמי
בקיצור היה לי שעתיים למידה וזה לפחות טוב ולא יום שלם[/quote]
אהה חח,
איזה באסה שאי אפשר לפרוץ את האייפד, מה שהורדתי בינתיים זה אפלקציה על מנגות, בקרוב שאני אפרוץ בעזרת ה' בשבוע הבא את האייפד, אני אוכל לראות אנימות מהאייפד בלי תשלום חח (כל האנימות הפופלריות כמו נארוטו, בליץ', גינטאמה, ריבורן, וואן פיס).
יוגי הו זו לא אנימה פופולרית?
[QUOTE=HapoelImperia;1230376]אהה חח,
איזה באסה שאי אפשר לפרוץ את האייפד, מה שהורדתי בינתיים זה אפלקציה על מנגות, בקרוב שאני אפרוץ בעזרת ה' בשבוע הבא את האייפד, אני אוכל לראות אנימות מהאייפד בלי תשלום חח (כל האנימות הפופלריות כמו נארוטו, בליץ', גינטאמה, ריבורן, וואן פיס).[/QUOTE]
מגניב לך
אז אתה מתחיל לראות גינטאמה? תזזהר מחלק מהפרקים יש אצ'י גברים(עירום גברים +עם צנזורה)
[quote=Astral;1230378]יוגי הו זו לא אנימה פופולרית?[/quote]
גם, אבל לא ראיתי בדמו של אותה אפלקציית אנימה את האנימות של יוגי הו (יש לי באפלקציית של המנגות את יוגי הו).
ליאור נראה מה זה :),
עכשיו חזרתי מבדיקת עיניים ועשו לי הרחבת אישונים.
אני נראה כאילו יצאתי מאנימה Xd
חחח עמית.
ליאור - ראית שביום שלישי מתחיל יוגי הו המימד החמישי עונה חדשה? במקום בלבלייד.
[QUOTE=HapoelImperia;1230384]חחח עמית.
ליאור - ראית שביום שלישי מתחיל יוגי הו המימד החמישי עונה חדשה? במקום בלבלייד.[/QUOTE]
כע אכן מתחיל
ערוץ הילדים מפגר מפסיק באמצע אנימה לשדר אנימה אחרת רק ערוץ הילדים זה קורהXD
lordabizi מספיק עם החארטות האלה על אלים
הבאת פה פילוסופיה שלמה
שבעצם לא נכונה,
ה' הוא ה"אל" היחיד,
הוא ברא את העולם ואת הכל. אין עוד אף אחד אחר.
האלים היווניים זה סתם חרטוט שהומצא בגני ילדים כמו החרטוט של "שולם שולם לעולם ברוגז ברוגז אף פעם".
כך גם העובדה שבנצרות מאמינים בבן אדם מת
ובאיסלאם אני לא מבין, כי הם דווקא מאמינים בדיוק באותו אל שלנו.
אללה
אלוקים
לא דומה?
וגם הם אומרים שהיה מוחמד
אנחנו אומרים שהיה משה
דומה, לא?
ועוד יותר אני לא מבין למה הערבים והיהודים שונאים אחד את השני?
כולם אוכלים את אותו חומוס...
תקרא את הפרק השני בסיפור שלי ותגיב
הולך להתקלח.
Brb
[quote=Sandshrew;1230387]lordabizi מספיק עם החארטות האלה על אלים
הבאת פה פילוסופיה שלמה
שבעצם לא נכונה,
ה' הוא ה"אל" היחיד,
הוא ברא את העולם ואת הכל. אין עוד אף אחד אחר.
האלים היווניים זה סתם חרטוט שהומצא בגני ילדים כמו החרטוט של "שולם שולם לעולם ברוגז ברוגז אף פעם".
כך גם העובדה שבנצרות מאמינים בבן אדם מת
ובאיסלאם אני לא מבין, כי הם דווקא מאמינים בדיוק באותו אל שלנו.
אללה
אלוקים
לא דומה?
וגם הם אומרים שהיה מוחמד
אנחנו אומרים שהיה משה
דומה, לא?
ועוד יותר אני לא מבין למה הערבים והיהודים שונאים אחד את השני?
כולם אוכלים את אותו חומוס...
תקרא את הפרק השני בסיפור שלי ותגיב[/quote]
מחר. העתיד יהיה טוב יותר מחר.
ומה שאני אומר, זה שאין לי סיבה להאמין שלאל היהודי יש יותר סיכוי להיות קיים מאשר לזאוס. שניהם דמיוניים וחסרי היגיון באותה מידה. לכן, או שאני לא מאמין באף אחד מהם, או שאני מאמין בשניהם. ראה הסבר מפורט בהודעה דלעיל.
[quote=monster;1230386]כע אכן מתחיל
ערוץ הילדים מפגר מפסיק באמצע אנימה לשדר אנימה אחרת רק ערוץ הילדים זה קורהXD[/quote]
כן לא הבנתי איך הפרק האחרון זה פרק שטבוסה מדבר עם הבחורק מהאיחוד האירופי ואין שום קרב לסיום חח.
אבל אני מחכ ה ליוגי הו, סוף סוף אנימה קצת מודרנית (יותר מסיילור מון) ומגניבה יותר (מבלבלייד).