-
[quote=sandslash;1261517] ואני לא בעד שלום עם הערבים, אני בעד שכולם יתגיירו או שפשוט יימחקו מהמפה, וזה לא דבר ברברי. [/quote]
צודק. בוא נצדיק עכשיו את ההטבלות והרדיפות הנוצריות בימי הביניים של יהודים. ובוא גם נצדיק את גירוש יהודי ספרד ונכתיר אותו כשיא התרבות הספרדית.
אם אתה לא בעד שלום, אלא מלחמה, אתה פשיסט. אם אתה שונא ערבים, אתה גזען. נאציזם בעיקרו הוא פשיזם גזעני. אתה לא נאצי גרמני, אבל טכנית ניתן להגדיר אותך כנאצי יהודי.
רק אל תטען עכשיו שזה לא ברברי.
[quote=The Flupy;1261520]סתם כי ראיתי מישהו מעיר על ההשתמטות:
1)להחזיק חרדי בצבא זה סיוט, הם עולים הרבה כסף והם צריכים דברים מיוחדים.
2)זה יפריע לתפקוד הצבאי,
ויש עוד כמה שאין לי כוח להעיר עליהם.
בסופו של דבר זה הפך לעוד נושא נאו נאצי ~>>
כן אין הבדל בין גזען להיטלר.[/quote]
להחזיק חרדי בצבא זה הכרח, כי חלקם באוכלוסייה עולה באופן מתמיד. יעלה כמה שיעלה.
וכפי שאמרתי למעלה, אכן אין הבדל גדול בין גזענות לנאציזם. חוץ מזה שגזען לא חייב להיות פשיסט.
[quote=Machine X;1261533]שמעתי באיזה מקום שהיטלר היה כזה כי הייתה חבורת ילדים יהודים שהציקה לו בבית ספר.
וזה לא כל הערבים שונאים אותנו,זאת קבוצה יחסית קטנה אצלם- בערך 10000,ויש בערך מיליון ערבים ופלסטינים בישראל+השטחים.
שוב-מדינות ערב לא רוצות אותם, אם הם יגיעו לשם הם פשוט יומתו,חד וחלק,בדיוק כמו שהיטלר עשה ליהודים.
ואין הבדל בין הימין הקיצוני להיטלר. באותו מידה אפשר לקרוא להם ניאו-נאציים יהודים.[/quote]
אני לא חושב שמדינות ערב יהרגו אותם, במיוחד עם כל השינויים שעוברים עליהם עכשיו. הם לא רוצים לצאת רע. מה שכן,הם לא יתנו להם להיכנס ויווצר מצב בו הם תקועים על הגבול הישראלי ויעשו שם בלאגן שלם שיקים את כל העולם עלינו ואז כמובן אנחנו נאלץ להחזיר אותם ומה שייצא לנו בסופו של דבר זה רק להכעיס את העולם.
אתה התבלבלת בין אלה ששונאים לקיצונים. יש הבדל. אני לא מת על ערבים. אבל אני לא רוצה להרוג אותם. כך גם יש ערבים שלא ממש אוהבים יהודים (ואני מבין אותם), ובכל זאת לא יתכננו פיגועים.
אלה שכן מוכנים לתכנן פיגועים הם המיעוט שאתה מדבר עליו. ולאלה אין לי כל סימפטיה.
ובאמת אין הבדל בין ימין קיצוני לנאציזם כי נאציזם היא תנועה ימנית-קיצונית (להבדיל מיריבתה האידיאולוגית- הקומוניזם, שהיא תנועה שמאלית-קיצונית. ואם שואלים אותי, שתי התנועות גרועות באותה המידה).
-
[QUOTE=Pizza;1261566]צודק. בוא נצדיק עכשיו את ההטבלות והרדיפות הנוצריות בימי הביניים של יהודים. ובוא גם נצדיק את גירוש יהודי ספרד ונכתיר אותו כשיא התרבות הספרדית.
אם אתה לא בעד שלום, אלא מלחמה, אתה פשיסט. אם אתה שונא ערבים, אתה גזען. נאציזם בעיקרו הוא פשיזם גזעני. אתה לא נאצי גרמני, אבל טכנית ניתן להגדיר אותך כנאצי יהודי.
רק אל תטען עכשיו שזה לא ברברי.
להחזיק חרדי בצבא זה הכרח, כי חלקם באוכלוסייה עולה באופן מתמיד. יעלה כמה שיעלה.
וכפי שאמרתי למעלה, אכן אין הבדל גדול בין גזענות לנאציזם. חוץ מזה שגזען לא חייב להיות פשיסט.
אני לא חושב שמדינות ערב יהרגו אותם, במיוחד עם כל השינויים שעוברים עליהם עכשיו. הם לא רוצים לצאת רע. מה שכן,הם לא יתנו להם להיכנס ויווצר מצב בו הם תקועים על הגבול הישראלי ויעשו שם בלאגן שלם שיקים את כל העולם עלינו ואז כמובן אנחנו נאלץ להחזיר אותם ומה שייצא לנו בסופו של דבר זה רק להכעיס את העולם.
אתה התבלבלת בין אלה ששונאים לקיצונים. יש הבדל. אני לא מת על ערבים. אבל אני לא רוצה להרוג אותם. כך גם יש ערבים שלא ממש אוהבים יהודים (ואני מבין אותם), ובכל זאת לא יתכננו פיגועים.
אלה שכן מוכנים לתכנן פיגועים הם המיעוט שאתה מדבר עליו. ולאלה אין לי כל סימפטיה.
ובאמת אין הבדל בין ימין קיצוני לנאציזם כי נאציזם היא תנועה ימנית-קיצונית (להבדיל מיריבתה האידיאולוגית- הקומוניזם, שהיא תנועה שמאלית-קיצונית. ואם שואלים אותי, שתי התנועות גרועות באותה המידה).[/QUOTE]
אני לא גזעני, "איש באמונתו יחיה", אבל הערבים שונאים אותנו! כל אחד, אמנם לא כולם רוצים לפגוע בנו, אבל שונאים אותנו! וז מחליא אותי!
-
[quote=sandslash;1261568]אני לא גזעני, "איש באמונתו יחיה", אבל הערבים שונאים אותנו! כל אחד, אמנם לא כולם רוצים לפגוע בנו, אבל שונאים אותנו! וז מחליא אותי![/quote]
עוד פעם, לא כולם שונאים אותנו. רק רובם.
אותו הדבר אנחנו, גם אנחנו שונאים אותם, רובנו.
ואל תנסה להתחסד, מעטים לא מרגישים טינה כלשהי לגבי הערבים.
ד"א, לערבים יש יותר סיבות לשנוא אותנו מאשר אנחנו אותם.(אני מדבר על הפלסטינים, כן? הסורים למשל סתם קטנוניים)
ובכלל, חשבתי שהדיון על מזרחים ואשכנזים, לא?
-
[QUOTE=Pizza;1261570]עוד פעם, לא כולם שונאים אותנו. רק רובם.
אותו הדבר אנחנו, גם אנחנו שונאים אותם, רובנו.
ואל תנסה להתחסד, מעטים לא מרגישים טינה כלשהי לגבי הערבים.
ד"א, לערבים יש יותר סיבות לשנוא אותנו מאשר אנחנו אותם.(אני מדבר על הפלסטינים, כן? הסורים למשל סתם קטנוניים)
ובכלל, חשבתי שהדיון על מזרחים ואשכנזים, לא?[/QUOTE]
כן, איכשהוא זה נגרר לפה, אבל אין סיבה לעצור את זה.
-
[quote=sandslash;1261573]כן, איכשהוא זה נגרר לפה, אבל אין סיבה לעצור את זה.[/quote]
יש סיבה טובה מאוד
מניסיון מההכרות של חלק מהמשתמשים כאן [מדיונים קודמים] תכף יתחילו לקלל ערבים
וכע מסכים עם פלופי, בסופו של דבר זה עוד נושא נאו-נאצי
-
סטריאוטיפים,דעות קדומות... לא נעלמים,רק מתחלפים.
רוב הפולנים [B]יותר[/B] פלצנים/high class (תקראו לזה איך שתרצו) מהמרוקאים.
רוב המרוקאים,מתעצבנים מהר יותר מהפולנים.
יש פולנים ערסים,אבל הרבה פחות מערסים מרוקאים.
יש מרוקאים שהם חננות,אבל פחות מפולנים.
רוב הפרסים של פעם קמצנים...תנסה להתווכח עם זה כשסבתא שלך לא מחליפה פינת אוכל 20 שנה.
אבל יאמר לזכותה של סבתא שלי,שהיא מתקמצנת על חשבונה,ולא על חשבון אחרים...
שלא יגידו שאני מלכלך על סבתא :D
-
[QUOTE=SexStyle;1261653]סטריאוטיפים,דעות קדומות... לא נעלמים,רק מתחלפים.
רוב הפולנים [B]יותר[/B] פלצנים/high class (תקראו לזה איך שתרצו) מהמרוקאים.
רוב המרוקאים,מתעצבנים מהר יותר מהפולנים.
יש פולנים ערסים,אבל הרבה פחות מערסים מרוקאים.
יש מרוקאים שהם חננות,אבל פחות מפולנים.
רוב הפרסים של פעם קמצנים...תנסה להתווכח עם זה כשסבתא שלך לא מחליפה פינת אוכל 20 שנה.
אבל יאמר לזכותה של סבתא שלי,שהיא מתקמצנת על חשבונה,ולא על חשבון אחרים...
שלא יגידו שאני מלכלך על סבתא :D[/QUOTE]
זה שבן אדם חכם לא אומר שהוא חנון
-
[QUOTE=Conscript;1261659]זה שבן אדם חכם לא אומר שהוא חנון[/QUOTE]
איפה הוא אמר את זה שאנשים חכמים חנונים םם?
-
[QUOTE=Pizza;1261131]בתור בחור במרכז, אני חייב לציין שהימין זה גם לא משהו-משהו, והברבורים שהתקשורת שמאלנית זה שטויות. אני מבקש לא להכניס לויכוח תרבותי (תרתי משמע) ימין ושמאל.
בקשר לדיון.
בתור אשכנזי-ספרדי, אני מזדהה עם שני הצדדים.
למרות שאני תמיד צוחק על חבר מזרחי שלי שהוא "כושי" (הוא קורא לי "לבנקן" בחזרה :P), ועל חבר אחר שהוא לא באמת עיראקי (הוא באמת האדם האחרון שהייתם מאמינים שהוא עיראקי) ושלא מעט פעמים צחקתי על האשכנזיות של החברים שלי, הכל הדדי. ראיתי אנשים פה שאומרים שהם שונאים אשכנזים/מזרחים. למה בדיוק?
אשכנזי זה לא חנון, מזרחי הוא לא מופרע. אשכנזי הוא לא דווקא חכם, ומזרחי לא חייב להיות אדיוט. אשכנזי לא טחון בכסף, ומזרחי לא תמיד גר ברחוב.
ההכללות האלה לא נכונות בישראל 2011. יותר ויותר ילדים מעורבים נולדים, ההבדלים קטנים. להגיד שאין אפליות? יש. אבל לא כמו לפני שישים-חמישים שנה.
הסטריאוטיפים לא ייעלמו, אבל אנחנו לא חייבים לפעול על פיהם.
מה זו הקללה הזו אשכנזי? מה רע בלהיות פולני? רוב יהדות העולם התרכזה במזרח אירופה ובפולין בפרט לפני (ונשאר משקל מכובד גם אחרי) מלחמת העולם השנייה.
במילים אחרות, כל מי ששונא ערבים, רוסים, מזרחים או אשכנזים או כל קבוצה אחרת על בסיס [B]אתני[/B] הוא גזען.[/QUOTE]
אתה כל כך צודק!
בתור מרוקאי(מזרחי,ספרדי-תקראו לזה איך שבא לכם לפי הסיטואציה)אני לא חושב שלסריוטיפים שיש עליי כל כך השפיעו עליי.
אני ממש לא טיפש(כיתה מדעית) אבל ממש לא חרשן-להפך,אני לא נוהג לריב הרבה,אבל אני כן חמום מוח במידה מסויימת,אני שומע את רוב סוג המוזיקות(חוץ מרוק ומטאל וכל אלה שסתם צורחים בלי סיבה,למרות שני ממש לא חושב שיש קשר לעדה-אני פשוט גרוע באנגלית ומעדיף מילים שאני מבין :D).
אני אוהב חריף,אני אוהב שמח,חפלות ומסיבות,אבל צריך את השקט שלי לתקופות.
ממש לא באתי לכתוב לכם קורות חיים ואופי,מה שבאתי להגיד זה שכל מה שאני עכשיו,אין לו קשר לסטיגמות המיושנות,אלא רק למצפון ולהיגיון שלי,לא כי אמרו לי שאני צריך לאהוב חריף אני אוהב חריף,סתם כי זה טעים לי,לא כי אני אמור להיות טיפש אז אני לא אלמד ואשתדל-אני אעשה מה שנכון לי ולא יתן לסטיגמות כאלה או אחרות להוביל אותי בחיים.
[QUOTE]סטריאוטיפים,דעות קדומות... לא נעלמים,רק מתחלפים.
-
[QUOTE=The Little Elbaz;1261713]אתה כל כך צודק!
בתור מרוקאי(מזרחי,ספרדי-תקראו לזה איך שבא לכם לפי הסיטואציה)אני לא חושב שלסריוטיפים שיש עליי כל כך השפיעו עליי.
אני ממש לא טיפש(כיתה מדעית) אבל ממש לא חרשן-להפך,אני לא נוהג לריב הרבה,אבל אני כן חמום מוח במידה מסויימת,אני שומע את רוב סוג המוזיקות(חוץ מרוק ומטאל וכל אלה שסתם צורחים בלי סיבה,למרות שני ממש לא חושב שיש קשר לעדה-אני פשוט גרוע באנגלית ומעדיף מילים שאני מבין :D).
אני אוהב חריף,אני אוהב שמח,חפלות ומסיבות,אבל צריך את השקט שלי לתקופות.
ממש לא באתי לכתוב לכם קורות חיים ואופי,מה שבאתי להגיד זה שכל מה שאני עכשיו,אין לו קשר לסטיגמות המיושנות,אלא רק למצפון ולהיגיון שלי,לא כי אמרו לי שאני צריך לאהוב חריף אני אוהב חריף,סתם כי זה טעים לי,לא כי אני אמור להיות טיפש אז אני לא אלמד ואשתדל-אני אעשה מה שנכון לי ולא יתן לסטיגמות כאלה או אחרות להוביל אותי בחיים.
[QUOTE]סטריאוטיפים,דעות קדומות... לא נעלמים,רק מתחלפים.[/QUOTE][/QUOTE]
מה הקשר לחריף?
אני אשכנזי מלא ואני אוכל חריף (יש לי כבר מרוקאי שעוד שנייה התעלף מהחריף אותו אני לא הרגשתי כל כך)
הדוגמא אמיתית, והיא להמחשה שהמזון לא כזה קשור
-
[quote=ita;1261718]מה הקשר לחריף?
אני אשכנזי מלא ואני אוכל חריף (יש לי כבר מרוקאי שעוד שנייה התעלף מהחריף אותו אני לא הרגשתי כל כך)
הדוגמא אמיתית, והיא להמחשה שהמזון לא כזה קשור[/quote]
זה עוד סטיגמה שיצא לי לשמוע הרבה,שמרוקאים ומזרחים אוהבים חריף ואשכנזים לא.
-
[QUOTE=The Little Elbaz;1261719]זה עוד סטיגמה שיצא לי לשמוע הרבה,שמרוקאים ומזרחים אוהבים חריף ואשכנזים לא.[/QUOTE]
תאמת שזה דיי אמיתי אם תשים לב כמעט ואין חריף(תאמת שאני לא חושב שיש מאכלים עם חריף אצל אשכנזים).
זה כמו להגיד שתימנים אוהבים ג'חנונים למרות שלא כל תימני אוהב ג'חנון.
-
[QUOTE=The Flupy;1261696]איפה הוא אמר את זה שאנשים חכמים חנונים םם?[/QUOTE]
רוב הפולנים והרוסים שאתם קוראים להם חנונים זה לרוב בגלל שהם מקבלים מאיות ותשעימים ואתם מקנאים :P
לאשכנזים אין חריף כי הם לא רגילים לזה, לא היה להם משהו חריף באירופה אז הם לא אוכלים את זה...
חזרת זה לא נקרא חריף בשבילכם?
-
[QUOTE=The Flupy;1261736]תאמת שזה דיי אמיתי אם תשים לב כמעט ואין חריף(תאמת שאני לא חושב שיש מאכלים עם חריף אצל אשכנזים).
זה כמו להגיד שתימנים אוהבים ג'חנונים למרות שלא כל תימני אוהב ג'חנון.[/QUOTE]
חבר שלי תימני,אני וחברים שלי באים אליו כל שבת...זה לא שתימנים אוהבים ג'חנון,זה פשוט שכולם אוהבים ג'חנון XDD
-
[QUOTE=Conscript;1261752]רוב הפולנים והרוסים שאתם קוראים להם חנונים זה לרוב בגלל שהם מקבלים מאיות ותשעימים ואתם מקנאים :P
לאשכנזים אין חריף כי הם לא רגילים לזה, לא היה להם משהו חריף באירופה אז הם לא אוכלים את זה...
חזרת זה לא נקרא חריף בשבילכם?[/QUOTE]
אל תוציא לאנשים מילים מהפה \:
חְנון (ביטויים נרדפים: חננה, חנאג', לפלף, גיק ובעבר גם: יורם, שרגא או זיגי) הוא שם תואר סטריאוטיפי, המתייחס בדרך כלל לבני אדם הניחנים באינטליגנציה גבוהה מהממוצע, ושתחומי העניין שלהם (לרוב מדע, מתמטיקה, מדע בדיוני, פנטזיה ועוד) אינם מנת חלקם של רוב בני החברה הסובבת.
החנון הטיפוסי נתפס כבעל מבנה גוף לא אתלטי ומראה חיצוני בלתי מושך. לרוב הוא סובל מבעיות רפואיות כגון קוצר ראייה או רוחק ראייה, אקנה, הפרעות עיכול, הפרעות דיבור, הפרעות נשימה והפרעות יציבה. החנון לרוב נכשל ביחסי אנוש (לרבות בקשרים עם המין האחר), והוא ניחן בתכונות כמו ביישנות, פחדנות, שלומיאליות, פדנטיות, חולשה פיזית או - המבדילים אותו מהחברה. במובן זה, "חנון" הוא כינוי גנאי לכל דבר ועניין. עם זאת, חנונים רבים מתגאים בהיותם כאלה, כאות לכישרון הטבוע בהם לכאורה, חרף בדידותם. בנוסף, אדם המסרב לבצע מעשה שיש בו סיכון, כגון ביצוע עבירה על החוק או השתתפות בספורט אתגרי, אף הוא עשוי להיות מתויג כחנון, כאמצעי של לחץ חברתי. החנון עלול ליפול קורבן למעשי בריונות, אך מנגד להתגאות בעליונותו המוסרית על החברה הסובבת אותו.
אף שהמונח מתייחס בדרך כלל לגברים ולילדים, המקבילה הנשית (חנונית או חננה) קיימת אף היא בסלנג העברי. כמו מקביליהן הזכרים, חנוניות נוטות לשקוד ולהצטיין בלימודיהן, לסבול מבדידות חברתית יחסית, וכן לקיים אורח חיים שמרני יותר. ישנן נשים העוסקות במקצועות "גבריים" באופן מסורתי, בתחומים כגון מדע, טכנולוגיה ומתמטיקה, המגדירות עצמן "חנוניות" כאות להישגן המרשים, או כדרך לציין את בדידותן החברתית. החנונית נחשבת לפחות "נשית" ומזכירה בכך את החנון הנחשב לפחות "גברי".