-
[quote=the Chosen One;1313026]עזוב אין לי כוח לריב על זה,זה דיון שלא ייגמר לעולם כנראה ורק יגרום למריבות,אז עדיף שכל אחד יחשוב או יאמין (או לא יאמין במקרה שלך) במה שהוא רוצה.[/quote]
1+..
יש מיליון הוכחות לכל תיאוריה שהצעתם כאן.
רק לפרוטוקול- יואב, יש הוכחה חותכת לכמה דברים מהתנ"ך, חפש בגוגל אין לי כוח לפרט.
-
[QUOTE=Sire Despair;1313029]אולי הם אל ממשיות,אבל יש המון הוכחות הגיוניות. לאלוהים אין אפילו הוכחה אחת,להפך-יש הוכחות שסותרות את האלוהים.אחת שאני ממש אוהב-
1.אלוהים יודע הכל (נתון)
2.קין הרג את הבל (נתון)
3.אלוהים ידע שקין ירצח את הבל (לפי 1 ו2)
4.אלוהים לא עצר את קין (נתון)
5.אלוהים רצה שקין יהרוג את הבל (לפי 3 ו5)
6.אלוהים העניש את קין (נתון)
7.אלוהים צבוע (לפי 5 ו6)
8.אלוהים רוצח (לפי 4 ו5)
9.צביעות זה רע (נתון)
10.לרצוח זה רע (נתון)
11.אלוהים רע (לפי 7 8 9 ו10)
12.אלוהים טוב (נתון)
13.אלוהים לא יכול להיות קיים (לפי 11 ו12)
מכאן נובע:
אין אלוהים.
מ.ש.ל[/QUOTE]
דבר ראשון אני לא פה במטרה לפגוע וזלזל בכם אבל מצאתי כמה שגיאות.
ב- 4 כי הוא נתן לאדם בחירה חופשית, ה' יודע מה האדם ייעשה אך הוא לא מתערב לו בבחירה זה כל הקטע בבחירה החופשית.
ב- 5 אם אלוקים היה רוצה הוא לא היה מעניש את קין תחשוב על כך.
ב- 7 טעות גמורה תסתכל מה אמרתי על 5.
ב- 8 אלוקים לא הרג את הבל זה קין שהרג אותו אז אני לא הבנתי למה הקשרת את הקב"ה..
ב-9 ו-10 אני כבר ביטלתי את הדעה שלך לגבי הצביעות והרצח.
11-ביטלתי אותו.
12- אלוקים טוב, רק אם אתה תשמור על מצוותיו וחוקותיו שנתן לך.., שים לב שכל המצוות והחוקים שהקב"ה נתן לך ייהפכו אותך לבנאדם שחי בשלום ושלווה עם החברה ותשיב לב שוב שהוא מקבל כפליים מזה!, כי הוא גם חי בשלום עם החברה וכיף לו בחברתם וגם הוא מקבל שכר מהקב"ה על שהקשיב למה שציווה אותו.
אז אתה רואה שהחישוב שלך לא היה נכון ותאמין לי שאם הייתה נולד למערכת דתית הייתה רק מודה להקב"ה..
~~~~~~~~~~~~~~
לאלו שלא הבינו הקב"ה- הקדוש ברוך הוא, בורא עולם, אלוקים.
-
[QUOTE=Sindaquil Boy;1313053]דבר ראשון אני לא פה במטרה לפגוע וזלזל בכם אבל מצאתי כמה שגיאות.
ב- 4 כי הוא נתן לאדם בחירה חופשית, ה' יודע מה האדם ייעשה אך הוא לא מתערב לו בבחירה זה כל הקטע בבחירה החופשית.
ב- 5 אם אלוקים היה רוצה הוא לא היה מעניש את קין תחשוב על כך.
ב- 7 טעות גמורה תסתכל מה אמרתי על 5.
ב- 8 אלוקים לא הרג את הבל זה קין שהרג אותו אז אני לא הבנתי למה הקשרת את הקב"ה..
ב-9 ו-10 אני כבר ביטלתי את הדעה שלך לגבי הצביעות והרצח.
11-ביטלתי אותו.
12- אלוקים טוב, רק אם אתה תשמור על מצוותיו וחוקותיו שנתן לך.., שים לב שכל המצוות והחוקים שהקב"ה נתן לך ייהפכו אותך לבנאדם שחי בשלום ושלווה עם החברה ותשיב לב שוב שהוא מקבל כפליים מזה!, כי הוא גם חי בשלום עם החברה וכיף לו בחברתם וגם הוא מקבל שכר מהקב"ה על שהקשיב למה שציווה אותו.
אז אתה רואה שהחישוב שלך לא היה נכון ותאמין לי שאם הייתה נולד למערכת דתית הייתה רק מודה להקב"ה..
~~~~~~~~~~~~~~
לאלו שלא הבינו הקב"ה- הקדוש ברוך הוא, בורא עולם, אלוקים.[/QUOTE]
נחש מה? אני נולדתי לתוך מערכת דתית! ויצאתי ממנה (נפשית,פיזית כשאני אהיה בן 18).
אחות-לא אמרתי שכל התנ"ך לא אמיתי.רק חלק ממנו.
-
[quote=Sire Despair;1313049]אז לפי מה שאתה אומר,לרצוח זה בסדר,כי תמיד יוולדו עוד בני אדם?[/quote]
לא, לא אמרתי את זה.
אמרתי שנולדים בגלל שהוא ידע שירצחו, לא אמרתי שאפשר לרצוח בגלל שיוולדו.
-
[QUOTE=~Donphan~;1313063]לא, לא אמרתי את זה.
אמרתי שנולדים בגלל שהוא ידע שירצחו, לא אמרתי שאפשר לרצוח בגלל שיוולדו.[/QUOTE]
אה,אז אם לא היינו רוצחים,היינו נכחדים. ולכן רצח זה דבר טוב. זה מה שהתכוונת?
-
שמישהו ינעל כבר את הנושא הזה... -_-
-
[QUOTE=Sire Despair;1313059]נחש מה? אני נולדתי לתוך מערכת דתית! ויצאתי ממנה (נפשית,פיזית כשאני אהיה בן 18).[/QUOTE]
טוב טעיתי אני חישבתי את זה לא נכון.
אבל ראית לפי התשובות שלי לפחות שאתה לא כלכך צודק?
עריכה: אלון עזוב כבר דיברתי על נושא הבחירה החופשית.
-
[QUOTE=The Charmander;1313068]שמישהו ינעל כבר את הנושא הזה... -_-[/QUOTE]
למה? זה דיון מעניין ובוגר.
דניאל-אבל הוא בכל זאת אומר לו מה לעשות-עשרת הדיברות.
-
[quote=Sire Despair;1313066]אה,אז אם לא היינו רוצחים,היינו נכחדים. ולכן רצח זה דבר טוב. זה מה שהתכוונת?[/quote]
לא התכוונתי ככה..
התכוונתי שה' ידע שיש אנשים רעים שכן יעשו את זה, ולכן הוא נתן את ברכת פרו ורבו. (מאיפה לי לדעת, אולי גם הוא היה יודע שלא יהיו רציחות אז יש סיבה אחרת) לא שאם לא היו רציחות לא היו נולדים
-
כמו שאמרתי, הדיון הזה לא ייגמר לעולם כנראה..
-
[QUOTE=~Donphan~;1313071]לא התכוונתי ככה..
התכוונתי שה' ידע שיש אנשים רעים שכן יעשו את זה, ולכן הוא נתן את ברכת פרו ורבו. (מאיפה לי לדעת, אולי גם הוא היה יודע שלא יהיו רציחות אז יש סיבה אחרת) לא שאם לא היו רציחות לא היו נולדים[/QUOTE]
אבל אלוהים ברא את הכול לא? אז עקרונית הוא רצה שיהיו רציחות!
-
[QUOTE=Sire Despair;1313078]אבל אלוהים ברא את הכול לא? אז עקרונית הוא רצה שיהיו רציחות![/QUOTE]
אתה רציני?! מה זה רצה,לכל אדם יש בחירה חופשית ללכת בדרך הטובה ע"י מעשים טובים ובדרך הרעה ע"י מעשים רעים ולא טובים..
-
[QUOTE=Sire Despair;1313078]אבל אלוהים ברא את הכול לא? אז עקרונית הוא רצה שיהיו רציחות![/QUOTE]
אהא! הנה, אם אתה אומר שהוא רצה רציחות, זה עדיין אומר שאתה מאמין שהוא קיים!
מבין? גם אני יכול להסיק דברים לא נכונים ממה שאנשים אומרים..
תנעלו את הנושא ודברו על זה בנו"ד, זה מתחיל להיות ריב, בחייאת.
-
אלוקים לא רצה בגלל זה הוא נתן לנו ציווי מפורש "לא תרצח".
אלוקים לא מתערב לך בבחירה אתה הוא זה שעושה אותה אתה רוצה ללכת לקניון?, לך לקניון.
אתה רוצה למלון? לך למלון.
אתה רוצה לאכול קלמנטינה?, תאכל קלמנטינה.
אבל מה, תעשה את הציוויים שלי ולא תרצח לא תגנוב, לא תדבר לשון הרע, לא תענה ברעך עד שקר.
ועוד' שבתורה.
עריכה:עומר לייק על התגובה, העלת לי חיוך.
-
[QUOTE=LordAbizi;1313019]אולי. היו לו 10 מיליארד שנים לעצב את עצמו. זה די הרבה זמן. לכן זה לא עד כדי כך מגוחך.[/QUOTE]
זה מגוחך בדיוק כמו הרעיון שלאחר 10 מלירדי שנה העולם יווצר מעצמו בדיוק כמו שהוא בזה הרגע עם כל מה שקיים בו בגלל שבגל ההסתברויות הייתה את הפשרות הזאת (ואתה הרי יודע שזה לא ממש אפשרי).
כלל שלומדים יותר ביולוגיה ואקולוגיה אני רק משתכנע יותר שאין סיכוי ליצירה כזאת להיווצר בלוח זמנים לחוץ כל כך בלי יד מכוונת.
[QUOTE=Sire Despair;1313029]אולי הם אל ממשיות,אבל יש המון הוכחות הגיוניות. לאלוהים אין אפילו הוכחה אחת,להפך-יש הוכחות שסותרות את האלוהים.אחת שאני ממש אוהב-
1.אלוהים יודע הכל (נתון)
2.קין הרג את הבל (נתון)
3.אלוהים ידע שקין ירצח את הבל (לפי 1 ו2)
4.אלוהים לא עצר את קין (נתון)
5.אלוהים רצה שקין יהרוג את הבל (לפי 3 ו5)
6.אלוהים העניש את קין (נתון)
7.אלוהים צבוע (לפי 5 ו6)
8.אלוהים רוצח (לפי 4 ו5)
9.צביעות זה רע (נתון)
10.לרצוח זה רע (נתון)
11.אלוהים רע (לפי 7 8 9 ו10)
12.אלוהים טוב (נתון)
13.אלוהים לא יכול להיות קיים (לפי 11 ו12)
מכאן נובע:
אין אלוהים.
מ.ש.ל[/QUOTE]
כמו שנאמר קודם, שתי מילים: "בחירה חופשית".
הסיבה לבחירה החופשית היא כדי לשכלל את המוסריות של האדם. מובן שניתן להכריח אדם לעשות דברים טובים, אבל זה לא יעזור כהוא זה כדי שהבן אדם יהיה טוב יותר. אדם נהיה טוב יותר רק אם מתוך בחירה חופשית הוא מחליט לעשות דברים טובים (כשהייתה לו את האפשרות לעשות דברים רעים), לכן אין טעם לה' לעצור אף אחד מלעשות דבר רע, אפילו שהתוצאות לפעמים כואבות (אפילו מאוד).
[QUOTE=~Donphan~;1313040]ואיזו סיבה יש לה' לעצור אותו?
אם תשאל אותי, אני לא יודע את הסיפור המלא, אבל עצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך לעצור כל ריב וריב.
הוא ידע שרציחות יהיו, והוא לא יוכל לטפל בכולן, לכן הוא נתן את ברכת פרו ורבו. (הוא ידע שכמו שהדגים אוכלים זה את זה ככה בני האדם רוצחים זה את זה), האדם יכול להיות לטוב ולרע.
[b](חח אני לא בטוח במה שאמרתי כרגע, אם יש תיקון או התנגדות אשמח לשמוע, כי אני מקשיב בשיעורי תנ"ך אבל עדיין לא שפיץ ><)[/b]
אני חושב שעצם זה שה' קיים לא אומר שהוא צריך להתעסק בכל דבר ודבר.. לפעמים צריך להתעסק במה שהוא עשה ולא במה שהוא צריך לעשות.[/QUOTE]
ברכת פרו ורבו ניתנה הרבה לפני שהיו רציחות, ורציחות הן לא דבר שנהיה בסדר בעקבות שום תירוץ שהוא. למעשה, תתיחס לרציחות וללידות כשתי מאורעות אשר לא משלימים זה את זה וגם לא אמורים.
איך שני הדברים קשורים?
עריכה:
דניאל, שכחתי להגיב לך. אלוקים טוב לא רק אם שומרים את המצוות שלו.