-
[QUOTE=YoRt3m;958027]הקטע הוא שבסוף אותו קטע רשום "וַיְהִי עַד-כֹּה וְעַד-כֹּה, וְהַשָּׁמַיִם הִתְקַדְּרוּ עָבִים וְרוּחַ, וַיְהִי, גֶּשֶׁם גָּדוֹל;"
נקווה לזה באמת.[/QUOTE]
לא הבנתי כל-כך את הקשר בין זה למה שקורה עכשיו,השרפה הזאת היא לא שרפה של הכרמל בכלל,בגלל שכתוב שם שיורד גשם?
-
הקטע של הגשם זה יהיה בסוף... אם זה באמת נכון מה שרשום שם יהיה גשם בסוף השריפה...
אבל גם אם זה לא מתאים מבחינתך למה שקורה בימים אלו, בשבילי זה מתאים.
-
[QUOTE=YoRt3m;958053]הקטע של הגשם זה יהיה בסוף... אם זה באמת נכון מה שרשום שם יהיה גשם בסוף השריפה...
אבל גם אם זה לא מתאים מבחינתך למה שקורה בימים אלו, בשבילי זה מתאים.[/QUOTE]
אבל לא כתוב שם שהכרמל נשרף,תקרא מתחילת הסיפור עם אחאב ותבין.
-
רותם יכול להיות שאתה צודק.
ביום שני יש סיכוי לגשם ויש ירידה בטמפרטורה גם מיום שני...
-
[quote=YoRt3m;958053]הקטע של הגשם זה יהיה בסוף... אם זה באמת נכון מה שרשום שם יהיה גשם בסוף השריפה...
אבל גם אם זה לא מתאים מבחינתך למה שקורה בימים אלו, בשבילי זה מתאים.[/quote]
צפוי גשם ליום שלישי..
אני שומר שבת אז לא התעדכנתי..תגידו מתי צריך להגיע המטוס הענק האמריקאי..?
-
[b]ח חיפה
[/b][b]נ[/b] נשרפת
[b]ו וגם
[/b][b]כ[/b] כל
[b]ה[/b] הכרמל
:(
הלוואי וזו היתה רק הברקה לשונית...
-
[QUOTE=elbaz2008;958060]צפוי גשם ליום שלישי..
אני שומר שבת אז לא התעדכנתי..תגידו מתי צריך להגיע המטוס הענק האמריקאי..?[/QUOTE]
1 בלילה בערך.
-
תקשיבו, סיכום השבת: אש ללא הפסקה (לא ידעתי אם לעשות נושא חדש אז עשיתי פה)
[quote]השריפה שפרצה ביום חמישי בכרמל עדיין משתוללת. במהלך הלילה נגרם נזק כבד לבתים בעין הוד ובניר עציון. הבוקר, עם אור ראשון, החלו מטוסי הכיבוי הענקיים של רוסיה לסייע בכיבוי האש. [/quote]
רוסיה תעזור לנו עם כיבוי השריפה, הסבר קצת על הדבר:
[quote]בבוקר החלו מטוסי ענק, שהגיעו מרוסיה, לסייע בפעילות הכיבוי. בין היתר הגיעו שני מטוסי כיבוי ענקיים מדגם "אליושין 76". המטוס מסוגל לרוקן מיכל של 42 אלף ליטר ב-7 שניות בלבד. "למטוס לוקח שעה להגיע, להוריד את המים ולחזור, ואז עוד 45 דקות
להתמלא שוב, כך שבערך כל שעתיים וחצי המטוס ייצא מחדש", סיפר מפקד טייסת התחזוקה בבסיס תל נוף, סגן-אלוף רונן פולוביאן.[/quote]
תגיות:
אסון הכרמל
חשדות להצטה:
[quote]במהלך השבת פרצו גם שריפות בכמה מקומות בארץ. ככל הנראה מדובר בהצתות. שריפה אחת פרצה סמוך ליישוב הבדואי בסמת טבעון שבצפון. לא דווח על נפגעים או על נזק. האש פרצה במספר מוקדים, ולכן נבדק שם החשד להצתה. בשעות הצהריים הוזעקו שלושה צוותי כיבוי להשתלט על שריפה שפרצה ביער ירושלים, ובשירותי הכבאות חושדים שמדובר בהצתה נוספת. לא ידוע על נפגעים. במקביל, דווח על פריצת שריפה בשטח לבנון באזור גבול הצפון, סמוך לקיבוץ אדמית שבגליל המערבי. בלילה פרצה שריפה גדולה ליד מעלות ואמש השתוללו כמה שריפות בנגב ובאזור טייבה.[/quote]
[b]קרדיט לווינט על הכל.[/b]
-
[quote=The Charmander;958061][B]ח חיפה
[/B][B]נ[/B] נשרפת
[B]ו וגם
[/B][B]כ[/B] כל
[B]ה[/B] הכרמל
הלוואי וזו היתה רק הברקה לשונית...[/quote]
עד כמה שזה לא נעים, העלתי בי ציחקוק קל.
ודרך אגב רותם לא מדובר שהכרמל ממש נשרף שם, אלא מדובר שהקורבן נשרף לא?
-
[quote=The Charmander;958061][B]ח חיפה[/B]
[B]נ[/B] נשרפת
[B]ו וגם[/B]
[B]כ[/B] כל
[B]ה[/B] הכרמל
הלוואי וזו היתה רק הברקה לשונית...[/quote]
ואו באמת חבל שזה נכון....:(:(
מה שאני לא מבין זה למה רק המדינה שלנו הולכת ומתחממת בינתיים כאילו אנחנו היחידים שסובלים כאן?:cry::um_face:
-
ברור ~.~
הם רואים שחברים שלהם מציתים בכרמל אז הם גם רוצים לחגוג ולקחת בזה חלק.
[QUOTE=Kodak;958070]ואו באמת חבל שזה נכון....
מה שאני לא מבין זה למה רק המדינה שלנו הולכת ומתחממת בינתיים כאילו אנחנו היחידים שסובלים כאן?[/QUOTE]
זה לא מדויק דווקא.
יש אסונות הרבה יותר גרועים מהאסון הזה כמו רעידות אדמה בהאיטי וסופות הוריקן וצונאמי.
בכל מקרה,
פה לא מדובר על התחממות אלא על הצתה בזדון וזה ידוע.
-
עד כמה אנשים (יותר נכון ערבים...)יכולים לסבול אותנו ולתקוף ולהרוס אני ממש לא מבין אותם!
-
דרך אגב, ה"סופר טנקר" (המטוס כיבוי הטוב בעולם) יגיע הלילה לישראל
ע"פ ווינט:
[QUOTE]"המלחמה החמה" על רקע המאמצים לכיבוי השריפה בכרמל: לאחר שרוסיה שלחה לישראל את מטוס הכיבוי הגדול בעולם, ה"איליושין 76", נמצא בארצות הברית כלי גדול עוד יותר - מטוס מוסב לכיבוי שריפות מדגם בואינג 747. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הנחה להעביר מיידית את התקציב הדרוש להשכרת המטוס, "סופר טנקר", השייך לחברת Ever, והוא צפוי לנחות בישראל כבר הלילה.[/QUOTE]
הסופר טנקר יכול להגיע עד כ-80 אלף ליטר מים (פי 16 ממכלית כיבוי ממוצעת)
-
קבלו את המטוס.
אחד הגדולים.
[URL]http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1202057.html[/URL]
(זה המטוס הגדול בעולם לכיבוי שריפות)
-
ואוו
נקווה שיבוא כמה שיותר מהר נכון חבר'ה?
-
הידעתם?
כיבוי שרפה זו זה כיבוי השריפה הגדול בעולם.
-
כן?
למה אנחנו חייבים לשבור שיאים?!
-
שמע, זה בהחלט מעצבן שאנחנו שוברים את כל השיאים
[COLOR="Red"]
הרעים.[/COLOR]
-
אחנו זקוקים לשבור שיאים אבל לא כלכך במצב כזה........
זה באמת אירוע הכיבוי הגדול בעולם?
ואתה מתכוון [u][b]לכל [/b][/u]העולם?
-
[QUOTE=nilasak;958089]הידעתם?
כיבוי שרפה זו זה כיבוי השריפה הגדול בעולם.[/QUOTE]
מי סיפר לך תשקר הזה ..?
בקיץ הייתה ברוסייה שריפה פי הרבה יותר גדולה ששרפה שטח יותר גדול ונפגעו הרבה יותר אנשים ...><
[url]http://tbk.mako.co.il/tag/%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%94_%D7%91%D7%9B%D7%A8%D7%9E%D7%9C[/url]
פה זה כמו סיקור כללי של כל הנושא ...
-
[QUOTE=SturmBrightBlade;958141]מי סיפר לך תשקר הזה ..?
בקיץ הייתה ברוסייה שריפה פי הרבה יותר גדולה ששרפה שטח יותר גדול ונפגעו הרבה יותר אנשים ...><
[url]http://tbk.mako.co.il/tag/%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%94_%D7%91%D7%9B%D7%A8%D7%9E%D7%9C[/url]
פה זה כמו סיקור כללי של כל הנושא ...[/QUOTE]
השריפה הזאת כלתה 50,000 דונם.
השריפה האחרונה והגדולה ברוסיה הייתה למיטב ידיעתי בקושי 2000 דונם.
-
[QUOTE=YoRt3m;958361]השריפה הזאת כלתה 50,000 דונם.
השריפה האחרונה והגדולה ברוסיה הייתה למיטב ידיעתי בקושי 2000 דונם.[/QUOTE]
כמה דונם חשבתי שעד עכשיו נשרפו רק 40,000 דונם
יקח לטבע עשרות שנים כדי להשתקם
-
וואי מה הבעיה הייתה שלישראל יהיה מטוס ענקי כזה כמו שלארהב למה אנחנו צריכים להסתמך עליהם
אילו היה לנו אחד כזה בטוח השריפה הייתה מתכבה לפני המון זמן
-
[QUOTE=Guille;958375]וואי מה הבעיה הייתה שלישראל יהיה מטוס ענקי כזה כמו שלארהב למה אנחנו צריכים להסתמך עליהם
אילו היה לנו אחד כזה בטוח השריפה הייתה מתכבה לפני המון זמן[/QUOTE]
לידיעתך אף אחד עדיין לא השתמש במטוס הזה. זה מטוס די חדש שעד כמה שידוע לי סיימו לייצר אותו רק לפני חודש.. אז אני מבין למה לא היה לנו.
אה ודרך אגב,
אחרי שבדקתי הייתה רק שריפה אחת יותר גדולה מהשריפה הזאת והיא השריפה בקליפורניה שכילתה 140,000 דונם.
אבל זה כבר יוצא מן הכלל... ועוד במדינה כמו קליפורניה שהיא ידועה בשריפות ובחום שיש להם שם.
-
וואי אמא שלי עובדת בשב"ס והיא ממש רצתה ללכת לעזור שלשושם שם בדמון אבל לא הסכימו לה.
אתמול היא הייתה צריכה ללכת למשפחה שהבן שלהם נהרג באוטובוס אז היא באה והייתה איתם ובסוף קרה שהיא מכירה את הבן הזה... ומחר היא הולכת להלווייה אתמול כמה אמא שלי בכתה היא מכירה שם כמעט את כולם...
-
בקליפורניה גם הייתה התפרצות הר געש.
ענקית!!
בעצם אני לא בטוח שזה היה בקליפורניה...
לא יודע איפה, לפני 30 שנה.
קראתי שהחזירו חלק מהתושבים לביתם.
-
ישראל צריכה לקנות 2 מטוסים כיבוי קטנים ועוד אחד גדול כמו שיש לאר''הב אבל מה שלא הבנתי למה הם שלחו לנו רק היום את המטוס הענק ולא ביום שישי או חמישיo_o
-
כי דבר ראשון זה ברוקרטיה..
עד שהוא יצא לקח זמן, וגם אחרי שהוא יוצא לוקח זמן עד שהוא מגיע.
-
[QUOTE=NiGhtShiFt;958420]כי דבר ראשון זה ברוקרטיה..
עד שהוא יצא לקח זמן, וגם אחרי שהוא יוצא לוקח זמן עד שהוא מגיע.[/QUOTE]
זה לא זמן אובמה היה יכול להוציא אותו ביום חמישי בערב ולגמור את כל זה
ומי ראה איך השפילו את הישראל בעולם על זה שהם מבקשים עזרה?
-
[QUOTE=YoRt3m;958361]השריפה הזאת כלתה 50,000 דונם.
השריפה האחרונה והגדולה ברוסיה הייתה למיטב ידיעתי בקושי 2000 דונם.[/QUOTE]
בקיץ של השנה הייתה שם שריפה ענקית .. נראה לי שאתה פשוט לא שמעת על זה כי בחדשות של ישראל הם לא הזכירו את זה או שהיית בצבא..
-
שריפת הענק בכרמל נגרמה בשל חילול שבת. כך רמז אמש הרב עובדיה יוסף, מנהיגה הרוחני של ש"ס אשר מחזיקה במשרד הפנים שהוא זה שאמון על שירותי הכבאות בישראל. כזכור, שר הפנים אלי ישי דחה אתמול את הקריאות נגדו והבהיר כי אין בכוונתו להתפטר. "אין הדליקה מצויה אלא במקום שיש חילול שבת"
תודה לגוגל
-
אני מקווה שתיגמר השריפה ושיבוא הגשם כבר
-
ראיתם את המטוס סופרטנקר של ארצות הברית?
קטלני המטוס הכי גדול בעולם הגיע לישראל אתמול באמצע הלילה בכמות 80 אלף ליטר של מים אנשים באו למקום במיוחד בשביל לראות את המטוס המדהים הזה
דרך אגב אמרו בחדשות יש עוד 7 מוקדי שריפה בדקות האחרונות סביר להניח שאלה בני אדם שבכוונה עושים את זה מה דעתכם?
-
אף פעם לא חשבתי שאני אשמח לראות מטוס גדול כל כך טס נמוך מעל הבית שלי :d
וכל מוקדי האש החדשים האלה... בטוח הצתות...
אני בעד לשרוף לכל המציתים ולמשפחותיהם את הבתים, בלי יוצאים מן הכלל
-
-
[QUOTE=~DaRk_AnGeL~;959248]השיגו שליטה על האש D:[/QUOTE]
סוף סוף מה עזר להם?
-
כל הסיועים ממדינות אחרות והמטוסים.
כולם ביחד בסוף הצליחו להשתלט על השריפה D:
עבודה משותפת של ישראל יחד עם מדינות אחרות..
-
-
-
[QUOTE=Guille;959702]השריפה נגמרה![/QUOTE]
היא לא נגמרה לגמריי,-אבל הלילה ירד גשם ומחר היא תגמר בטח.