-
זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.
אם השאלה היא - האם אי קיום של ברית מילה הוא עובר על החוק? זה כבר דיון בפני עצמו. לדעת 97% מהיהודים שגרים בישראל (בין אם הם דתיים, חילוניים, חרדיים או לא מאמינים) זו לא שאלה, הם כבר עברו ברית מילה.
אני לא מבין מה הקושי להבין את זה. הרי אף אחד פה לא תוהה מדוע ילד שנולד לאמא יהודיה נחשב כיהודי. אחרי הכל, אין לזה חוק משפטי ובכל זאת אנשים יוצאים מנקודת הנחה שזו האמת.
אבקש להבהיר דבר אחד נוסף: אנחנו לא באמריקה. מה שקורה בארץ הוא אינו דמוקרטיה. אין בחירה לבן אדם לעשות כל מה שעולה על רוחו. יותר מזה, לפי תיאוריות סוציולוגיות, אפילו פעולה אישית כמו התאבדות או הצורה שבה אנחנו מתלבשים בבוקר היא תוצאה של סוציאליזציה.
בין אם אתם רוצים להכיר בזה או לא, ישראל היא מדינת דת. כן, זה נשמע אפל, אבל זה מה יש. והמערכת האזרחית של ישראל אינה נמצאת מעל למערכת הדתית. למען האמת, גם המערכת הדתית וגם המערכת האזרחית נמצאות באותו קו.
מי שחושב שהוא יכול לא לימול את ילדיו, שיום אחד עוד תהיה תחבורה ציבורית בשבת, או שילדיו לא ידעו איך לחגוג את חג הפסח, כנראה הוזה בדעותיו (סליחה, נדב). אני לא אומר שאני מסכים לזה, דווקא אשמח אם יהיה אוטובוס ביום שישי שאוכל בעזרתו לנסוע לקולנוע, אבל זו אינה ההחלטה שלי, זה המצב הקיים.
ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנה שום דבר מזה.
-
אני מאמין כי זה מה שאבא שלי וסבא שלי וכל אבותי האמינו בו, וחוץ מזה, אני רוצה להאמין במשהו, משהו שיתן לי תקווה ואמונה שיכול להיות טוב יותר. שאלוקים נתן לי כוח לשנות משהו בעולם ואני רק צריך לדעת איך לנצל את הכוח הזה לטובה. לא אכפת לי מה המדע הוכיח, אני מאמין כי זה עושה טוב שמישהו נותן לך את האמצעים לעשות ולשנות משהו בעולם הזה כדי להפוך אותו למקום יותר טוב. הוא לא ברא ערבים ונאצים הם פשוט החליטו להאמין במשהו אחר בדרך שונה, אלוקים לא מחליט לנו מה לעשות או במה להאמין, זה הוא נותן לנו לעשות, הוא לא המשרת לנו ואנחנו לא בובות על חוט שלו.
-
[QUOTE=Hit Man;1382224]זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.
אם השאלה היא - האם אי קיום של ברית מילה הוא עובר על החוק? זה כבר דיון בפני עצמו. לדעת 97% מהיהודים שגרים בישראל (בין אם הם דתיים, חילוניים, חרדיים או לא מאמינים) זו לא שאלה, הם כבר עברו ברית מילה.
אני לא מבין מה הקושי להבין את זה. הרי אף אחד פה לא תוהה מדוע ילד שנולד לאמא יהודיה נחשב כיהודי. אחרי הכל, אין לזה חוק משפטי ובכל זאת אנשים יוצאים מנקודת הנחה שזו האמת.
אבקש להבהיר דבר אחד נוסף: אנחנו לא באמריקה. מה שקורה בארץ הוא אינו דמוקרטיה. אין בחירה לבן אדם לעשות כל מה שעולה על רוחו. יותר מזה, לפי תיאוריות סוציולוגיות, אפילו פעולה אישית כמו התאבדות או הצורה שבה אנחנו מתלבשים בבוקר היא תוצאה של סוציאליזציה.
בין אם אתם רוצים להכיר בזה או לא, ישראל היא מדינת דת. כן, זה נשמע אפל, אבל זה מה יש. והמערכת האזרחית של ישראל אינה נמצאת מעל למערכת הדתית. למען האמת, גם המערכת הדתית וגם המערכת האזרחית נמצאות באותו קו.
מי שחושב שהוא יכול לא לימול את ילדיו, שיום אחד עוד תהיה תחבורה ציבורית בשבת, או שילדיו לא ידעו איך לחגוג את חג הפסח, כנראה הוזה בדעותיו (סליחה, נדב). אני לא אומר שאני מסכים לזה, דווקא אשמח אם יהיה אוטובוס ביום שישי שאוכל בעזרתו לנסוע לקולנוע, אבל זו אינה ההחלטה שלי, זה המצב הקיים.
ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנהשום דבר מזה.[/QUOTE]
לפי מה שזכור לי, אחד התיקונים לחוק השבות או האזרחות קובע שבן לאמא חהודיה הוא יהודי. אבל לדעתי זה סוטה מהנושא. השאלה הנדונה היא תאולוגית לחלוטין.
-
[QUOTE=Hit Man;1382224]זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.
ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנה שום דבר מזה.[/QUOTE]
זה לא רק ילד שנולד לאמא יהודייה, אלא כל ילד הוא לפי הדת של אמו.
ואני מסכים איתך. גם אם רוב האנשים אינם מאמינים באלוהים, זה המצב. אנחנו חלק מחברה, ובחברה בנאדם לא יכול להחליט שהוא לא עושה לילד שלו ברית מילה, או לא מלמד אותו מנהגים יהודיים.
-
[QUOTE=spiritomber;1382232]אני מאמין כי זה מה שאבא שלי וסבא שלי וכל אבותי האמינו בו, וחוץ מזה, אני רוצה להאמין במשהו, משהו שיתן לי תקווה ואמונה שיכול להיות טוב יותר. שאלוקים נתן לי כוח לשנות משהו בעולם ואני רק צריך לדעת איך לנצל את הכוח הזה לטובה. לא אכפת לי מה המדע הוכיח, אני מאמין כי זה עושה טוב שמישהו נותן לך את האמצעים לעשות ולשנות משהו בעולם הזה כדי להפוך אותו למקום יותר טוב. הוא לא ברא ערבים ונאצים הם פשוט החליטו להאמין במשהו אחר בדרך שונה, אלוקים לא מחליט לנו מה לעשות או במה להאמין, זה הוא נותן לנו לעשות, הוא לא המשרת לנו ואנחנו לא בובות על חוט שלו.[/QUOTE]
מה אתה לא מבין? אין אלוהים, היה מפץ גדול, כדור הארץ נוצר מאבק ככבים אשר התגבש לכוכב בגלל מהירות הסיבוב, נוצרו חצורים חד תאים, הם התפתחו ליונקים (הכוללים קופים) ומהקופים יצא האדם. האדם לא ידע מאיפה הכל הגיע אז הוא התחיל להאמין באלים.
כיום לפי ממצאים מדעיים כל מה שכבתי נכון.
-
[QUOTE=Spider Man;1382091]אבל אחות איך המוח פועל? איך נוצרים דחפי ההישרדות האלה?[/QUOTE]
המוח פועל על זרמים חשמליים, כמו מערכת העצבים. והם לא נוצרים, הם התפתחו במהלך האבולוציה (לפי העקרון של החזק שורד).
-
[quote=quilavaxd;1382256]מה אתה לא מבין? אין אלוהים, היה מפץ גדול, כדור הארץ נוצר מאבק ככבים אשר התגבש לכוכב בגלל מהירות הסיבוב, נוצרו חצורים חד תאים, הם התפתחו ליונקים (הכוללים קופים) ומהקופים יצא האדם. האדם לא ידע מאיפה הכל הגיע אז הוא התחיל להאמין באלים.
כיום לפי ממצאים מדעיים כל מה שכבתי נכון.[/quote]
כל מה שאמרת לא סותר את זה שיש אלוקים, יכול להיות שאלוקים עשה את המפץ הגדול והוא גרם מאחורי הקלעים לכל מה שאמרת
-
אז איך אלוהים נולד?
אם הוא נולד בעצמו אז המפץ הגדול גם נוצר בעצמו .
-
[QUOTE=quilavaxd;1382267]אז איך אלוהים נולד?
אם הוא נולד בעצמו אז המפץ הגדול גם נוצר בעצמו .[/QUOTE]
לפחות תתן טיעונים הגיוניים ולא כאלו ילדותייים ומטומטמים
-
[quote=אריאל116;1382255]זה לא רק ילד שנולד לאמא יהודייה, אלא כל ילד הוא לפי הדת של אמו.
ואני מסכים איתך. גם אם רוב האנשים אינם מאמינים באלוהים, זה המצב. אנחנו חלק מחברה, ובחברה בנאדם לא יכול להחליט שהוא לא עושה לילד שלו ברית מילה, או לא מלמד אותו מנהגים יהודיים.[/quote]
זה כמו שתגיד לי עכשיו שאני לא יכול להתלבש בצורה מסוימת רק בגלל שבחברה הרוב לא מלבשים ככה
ולא חסרים אנשים לא נימולים שהחברה ממש אבל ממש לא דוחה אותם, בדיוק כמו שאני יכול להתפאר ברחוב שאני אתאיסט ולא יקרה כלום
[quote=יצור אחד;1382263]כל מה שאמרת לא סותר את זה שיש אלוקים, יכול להיות שאלוקים עשה את המפץ הגדול והוא גרם מאחורי הקלעים לכל מה שאמרת[/quote]
זה גם לא אומר שכן יש, זה פועל לשני הכיוונים (:
על פי התאוריה המדעית הזאת המפץ הגדול היה יכול להתרחש מעצמו, לא ידוע אם יש משהו מעבר
-
אריאל זה לא נכון, אבל ממש
באיסלאם ובנצרות הדת נקבעת לפי האב, ככה זה היה גם ביהדות בעבר
אבל בגלל שהגברים היו יוצאים למלחמות ולא תמיד היה ניתן לדעת מי האב, זה עבר ביהדות לנקבע לפי האם
[QUOTE=quilavaxd;1382267]אז איך אלוהים נולד?[/QUOTE]
לאבא אלוהים ולאמא אלוהים היה חור בקונדום
-
אני מאמין בתיאוריה הזאת:
[YOUTUBE]HoqSas2uFKw[/YOUTUBE]
-
[QUOTE=Brook;1382275]אריאל זה לא נכון, אבל ממש
באיסלאם ובנצרות הדת נקבעת לפי האב, ככה זה היה גם ביהדות בעבר
אבל בגלל שהגברים היו יוצאים למלחמות ולא תמיד היה ניתן לדעת מי האב, זה עבר ביהדות לנקבע לפי האם
לאבא אלוהים ולאמא אלוהים היה חור בקונדום[/QUOTE]
לא היו אבא ואמא אלוהים ולא היו אז קונדומים :(
-
תנעלו תנושא הזה הוא הפך לספאם אחד גדול שכמה פה מנסים להצחיק ולא ממש מצליחים...
-
טוב, אז חיפשתי ומצאתי שהאמונה באלוהים היא פשוט הסיבה הפשוטה ביותר להכל.
לפי חוק תער אוקהם אז תמיד צריך לבחור בדרל הקלה והפשוטה ביותר שבא הכי פחות ניסוכים ודברים.
לפי כך יוצא שהאמונה באל/אלים היא תוצאה מבחירה בדרך הכ פשוטה.