אביזי-היה שמח-אני לומד טריגונומטריה...
Printable View
אביזי-היה שמח-אני לומד טריגונומטריה...
[QUOTE=LordAbizi;909455]אם דיברת אליי, אז התשובה לא נכונה.
יש לך 20 אנשים, עומדים אחד אחרי השני. כל אחד מהם אומר שלפניו יש יותר שקרנים מאשר מאחוריו (למשל, אם יש הבן אדם מספר עשר בתור אומר שמבין המספרים אחד עד תשע מצויים יותר שקרנים מאשר בין מספרים אחת עשרה ועשרים).
כל אחד מהאנשים האלה, או תמיד משקר, או תמיד דובר אמת.
כמה אנשים מבין אלו שעומדים בתור, דוברי אמת?
@מאסטר
טעית!![/QUOTE]
אממ.
ממש אין לי מושג..אבל כשקראתי את זה שוב,
המספר 7 עלה לי למחשבה..
איזה כיף אתמול היה לי טיול שנתי לעין גדי .
איזה כייף הטיול הכי כייף שהיה הכי כייף היה להיות ההריכה של אחד המפלים שם .
אין תלונות והיום היתי צריך להיע לבית הספר ב9:30 אז קודם אכלתי ארוחת בוקר בבית קפה .
איזה כייף.
אני בטוח שזה לפחות 11
אבל אני לא בטוח במספר המדויק!
[quote=Mind Power-Almog;909461]אני בטוח שזה לפחות 11
אבל אני לא בטוח במספר המדויק![/quote]
זה נכון, אכן יש יותר מ-11.
@Atune
לא נכון.
נו, אם אף אחד לא עולה על המספר הנכון, אז אני אכתוב פתרון בתגובה הבאה.
19!
12 לא יכל להיות שקרן כי לפני עומדים 11 שקרנים ומאחורי 8 ולכלן האחרים דוברי אמת!
או שמא ניא טועה?
הצילו!
יש לי מוזיקה מזרחית ליד החלון!
ועוד זייפנים!
[quote=DarkForce;909465]הצילו!
ועוד זייפנים![/quote]
תסגור את החלון...
[quote=~גלואה Αυολακγ~;909463]19![/quote]
We have a winner!
הוכחה:
הבן אדם הכי מתקדם בטור הוא שקרן. נוכיח זאת:
הבן אדם הכי מתקדם טוען "לפני יש יותר שקרנים מאשר מאחורי". אך מלפניו יש 0 אנשים, ולכן יש מלפניו 0 שקרנים. מאחוריו יש לכל הפחות 0 שקרנים, והוא למעשה טוען ש- 0>0, וזה לא נכון.
הבן אדם הכי מפגר בטור הוא דובר אמת. נוכיח זאת:
הבן האחרון טוען "לפני יש יותר שקרנים מאשר מאחורי". מלפניו יש לפחות שקרן אחד (קיומו הוכח הרגע), ומאחוריו יש 0 אנשים, וביניהם יש 0 שקרנים. 1>0 ולכן הוא דובר אמת.
כל שאר בני האדם גם דוברי אמת. נוכיח את זה עבור הבן אדם הלפני אחרון בטור, ההוכחה בשאר המקרים, דומה:
הבן אדם הלפני אחרון טוען שלפניו יש יותר שקרנים מאשר מאחוריו. מלפניו יש לפחות שקרן אחד (שקיומו הוכח ממקודם), ומאחוריו יש רק דוברי אמת, ואכן 1>0, ולכן הוא בעצמו דובר אמת.
מסקנה:
יש רק שקרן אחד, ולכן יש 19 דוברי אמת.
ביי!
[QUOTE=DarkForce;909465]הצילו!
ועוד זייפנים![/QUOTE]
אצלי כל לילה השכנים עושים מסיבות ...והם עושים אותם במזרחית פול ווליום X:
החידה הזאת בלתי-ניתנת לפתירה,הראשון משקר כי אין אחריו אנשים,ומספר 20 לא משקר כי אין לפניו אנשים,ולכן כולם חוץ מהראשון צריכים להיות דוברי אמת,אבל אז הראשון הוא בעצם דובר אמת מה שקוטל את 19 דוברי האמת שאחריו כי אין לפניהם דובר אמת ואז הם לא יכולים להית דוברי אמת או שקר,ואז גם הוא!
עריכה:התכוונתי שהוא לא יכול להיות דובר אמת או שקר,ואז ה-19 שאחריו גם נתקעים.
[quote=LordAbizi;909467]We have a winner!
הוכחה:
הבן אדם הכי מתקדם בטור הוא שקרן. נוכיח זאת:
הבן אדם הכי מתקדם טוען "לפני יש יותר שקרנים מאשר מאחורי". אך מלפניו יש 0 אנשים, ולכן יש מלפניו 0 שקרנים. מאחוריו יש לכל הפחות 0 שקרנים, והוא למעשה טוען ש- 0>0, וזה לא נכון.
הבן אדם הכי מפגר בטור הוא דובר אמת. נוכיח זאת:
הבן האחרון טוען "לפני יש יותר שקרנים מאשר מאחורי". מלפניו יש לפחות שקרן אחד (קיומו הוכח הרגע), ומאחוריו יש 0 אנשים, וביניהם יש 0 שקרנים. 1>0 ולכן הוא דובר אמת.
כל שאר בני האדם גם דוברי אמת. נוכיח את זה עבור הבן אדם הלפני אחרון בטור, ההוכחה בשאר המקרים, דומה:
הבן אדם הלפני אחרון טוען שלפניו יש יותר שקרנים מאשר מאחוריו. מלפניו יש לפחות שקרן אחד (שקיומו הוכח ממקודם), ומאחוריו יש רק דוברי אמת, ואכן 1>0, ולכן הוא בעצמו דובר אמת.
מסקנה:
יש רק שקרן אחד, ולכן יש 19 דוברי אמת.[/quote]
כשישבתי וחשבתי על זה זה בדיוק מה שיצא לי:)
התשובה 19. לא לקח הרבה זמן עם קצת מחשבה...
אמא !
נו''ד של מתמטיקה Ooo: