-
[quote=Banette;909470]החידה הזאת בלתי-ניתנת לפתירה,[B]הראשון משקר כי אין אחריו אנשים,ומספר 20 לא משקר כי אין לפניו אנשים,ולכן כולם חוץ מהראשון צריכים להיות דוברי אמת[/B],אבל אז הראשון הוא בעצם דובר אמת מה שקוטל את 19 דוברי האמת שאחריו כי אין לפניהם דובר אמת ואז הם לא יכולים להית דוברי אמת או שקר,ואז גם הוא![/quote]
החלק המודגש נכון, אבל למה מזה נובע שהראשון דובר אמת? מאחוריו יש 0 שקרנים, ומלפניו יש 0 שקרנים, ו0 לא גדול מ-0.
-
עדו כנס לבטא או טריהאוס, בניתי 2 שישיות טובות.
-
-
יש לי חידה:
ברשותנו שמונה מטבעות כסף, שאחד מהם זויף באמצעות החלפת חלק מהכסף בבדיל, ולכן הוא שוקל פחות ממטבע תקין. איך נאתר את המטבע המזויף באמצעות שתי שקילות בלבד במאזני כף?
-
-
ערכתי חתימה סתכלו בספוילר החדש. מנה מנה!
-
[quote=~גלואה Αυολακγ~;909476]יש לי חידה:
לאדם יש מולו 10 שקי זהב כאשר באחד השקים יש מטבע אחד מזויף ששוקל פחות ממטבע לא מזויף.
יש לאדם שתי שקילות כדי לבדוק איפה המטבע המזויף.
איך האדם צריך לשקול את השקים?[/quote]
שמעתי את החידה הזו מיליון פעם ואין לי מושג איך לפתור אותה. חשבתי על משהו בסגנון חיפוש בינארי, אבל זה לא עבד.
-
[QUOTE=LordAbizi;909473]החלק המודגש נכון, אבל למה מזה נובע שהראשון דובר אמת? מאחוריו יש 0 שקרנים, ומלפניו יש 0 שקרנים, ו0 לא גדול מ-0.[/QUOTE]
התבלבלתי,התכוונתי שבגלל שיש אחרי 0 שקרנים ולפניו 0 שקרנים אז הוא לא יכול להיות דובר אמת או שקר,ולכן גם ה-19 האחרים,כתבתי עריכה בהודעה הקודמת.
-
-
נוסח אחר לחידה:
ברשותנו שמונה מטבעות כסף, שאחד מהם זויף באמצעות החלפת חלק מהכסף בבדיל, ולכן הוא שוקל פחות ממטבע תקין. איך נאתר את המטבע המזויף באמצעות שתי שקילות בלבד במאזני כף?
אם מישהו לא יצליח לפתור עוד 10 דקות אני אפרסם פתרון...
-
-
תפתור את החידה:
-
[QUOTE=~גלואה Αυολακγ~;909483]נוסח אחר לחידה:
אם מישהו לא יצליח לפתור עוד 10 דקות אני אפרסם פתרון...[/QUOTE]
בשקילה הראשונה שמים ארבע מטבעות בכל צד ואז בשנייה לוקחים את הארבע עם הפחות משקל ועושים שתיים שתיים, זה הכיוון אין לי מושג חח :nose_pick:
-
-
[quote=ben12;909488]בשקילה הראשונה שמים ארבע מטבעות בכל צד ואז בשנייה לוקחים את הארבע עם הפחות משקל ועושים שתיים שתיים, זה הכיוון אין לי מושג חח :nose_pick:[/quote]
קרוב, אבל לא נכון...