[quote=שלום לכם;1447233]אהמ אהמ איך אני אביא לך את הסרטוט? -_-[/quote]
אהמ אהמ אפשר מסקראץ'
Printable View
[quote=שלום לכם;1447233]אהמ אהמ איך אני אביא לך את הסרטוט? -_-[/quote]
אהמ אהמ אפשר מסקראץ'
סקראץ'... נוסטלגיה. זה עם הלוגו של החתול הכתום? יצאו לי דווקא כמה אנימציות יפות בדבר הזה d:
[quote=odin borson;1447234]אהמ אהמ אפשר מסקראץ'[/quote]
משולש abc הוא משולש שווה שוקיים. De הוא קטע אמצעים שעובר באמצעי השוקיים. הנקודה f נמצאת על המשך de מהצד של e. סביב f מצוייר מעגל ברדיוס r כלשהו. הנקודה g היא נקודת ההשקה של משיק שיוצא מהקדקד a אל המעגל. G היא חיתוך הקטע af עם המעגל. P היא אמצע הקטע gb.
איפה מיומנויות הפיקסל-ארט האדירות שלך יעזרו לך לציין את המצב המתואר?
[quote=odin borson;1447234]אהמ אהמ אפשר מסקראץ'[/quote]
אבל אם אני אוכל לתאר את זה במדיוק אני פשוט אכתוב את התיאור
[quote=smoker;1447236]סקראץ'... נוסטלגיה. זה עם הלוגו של החתול הכתום? יצאו לי דווקא כמה אנימציות יפות בדבר הזה d:[/quote]
אני מכיר את התוכנה הזאת, אבל הוא התכוון ל-להכין מכלום
טוב אז הואיל ואין לי אבט"ש, בשבוע הקרוב אני אשפץ מעט את המשחק שלי על פוקימון ימי הביניים ואקווה לפתוח אותו בערב סוכות. אם ירצה קריסטוס ויהיה לי כח להגיב במשחק, אז הוא יתקדם יפה במהלך החג, ואז אחריו הוא יחזור למשטר נוקשה של שתי תגובות ביום, במקרה הטוב.
[quote=שלום לכם;1447238]אבל אם אני אוכל לתאר את זה במדיוק אני פשוט אכתוב את התיאור
אני מכיר את התוכנה הזאת, אבל הוא התכוון ל-להכין מכלום[/quote]
הבנתי את זה, אני צחקתי '-'
מה זה משיק והשקה? O:
ובהצלחה עם המשחק שלך~
[quote=smoker;1447244]הבנתי את זה, אני צחקתי '-'
מה זה משיק והשקה? O:
ובהצלחה עם המשחק שלך~[/quote]
משיק זה ישר שנוגע במעגל בנק' אחת ויחידה
[QUOTE=Smoker;1447244]הבנתי את זה, אני צחקתי '-'
מה זה משיק והשקה? O:
ובהצלחה עם המשחק שלך~[/QUOTE]
נניח שיש לך איזשהו עקום במישור (כלומר איזשהו ציור של קו במישור, יכול להיות ישר, עקום, מעגל, מה שבא לך). אם העקום הוא "בסדר" (מבלי להתעמק למה בדיוק המושג הזה אומר), אז אם אתה עליו ZOOM IN גדול מאוד על נקודה מסויימת, העקום ייראה לך כמו קו ישר (עם איזשהו שיפוע כמובן). אז למשוואה של קו ישר שמתאר בצורה הטובה ביותר עקום מסויים בסביבת נקודה מסויימת קוראים המשיק לעקום זה בנקודה הזו.
למשל: תדמיין את הגרף של y = x^2 (זהו גם עקום), בסביבת ה-0. המשיק לפונקציה בנקודה הזו הוא ציר X. תנסה לדמיין את זה.
בנקודות אחרות המשיק יהיה קו עם שיפוע כלשהו.
עכשיו להקשר המקורי בו השתמשתי בזה: אם יש מעגל בעולם ויש קו ישר בעולם, (העולם הוא כמובן מישורי) ייתכנו שלושה מצבים: הקו חותך את המעגל בשתי נקודות, לא חותך כלל, או חותך בנקודה אחת. כשישר חותך מעגל בנקודה אחת בדיוק אז הוא משיק למעגל - תנסה לדמיין גם את זה.
נראה לי הבנתי o:
אז בעצם השקה זה משוואת ישר שמתארת עיקום כלשהו לנקודה או יותר?
אוקיי קודם כל עניין סמנטי: (שאגב סמנטיקה לפעמים ממש עוזרת להבין דברים)
משיק זה [b]ל-[/b]עקום [b]ב-[/b]נקודה מסויימת [b]שעליו[/b].
עכשיו נניח שאנחנו יודעים מה העקום שלנו ובאיזה נקודה אנחנו מדברים.
אז משיק לעקום בנקודה זה קו שהוא קרוב הכי טוב לעקום בנקודה הזו. זהו ישר שהכיוון שלו הוא "כמו העקום" בנקודה הזו.
למשל, אם ניקח מעגל ונעביר קו שמשיק לו בנקודה העליונה שלו, זה יהיה קו אופקי. אם נעביר קו לא אופקי שיחתוך על המעגל בנקודה העליונה, תמיד נוכל למצוא קו יותר: נהפוך את הקו למתון יותר. (דמיינו זאת!) עד מתי נוכל "למתן" את הקו? עד שהקו יהיה אופקי ואז אין יותר מקום לשיפור.
בבקשה, בבקשה תיכנסו
[url]http://www.myforum.co.il/showthread.php?t=54641[/url]
[quote=lordabizi;1447251]אוקיי קודם כל עניין סמנטי: (שאגב סמנטיקה לפעמים ממש עוזרת להבין דברים)
משיק זה [b]ל-[/b]עקום [b]ב-[/b]נקודה מסויימת [b]שעליו[/b].
עכשיו נניח שאנחנו יודעים מה העקום שלנו ובאיזה נקודה אנחנו מדברים.
אז משיק לעקום בנקודה זה קו שהוא קרוב הכי טוב לעקום בנקודה הזו. זהו ישר שהכיוון שלו הוא "כמו העקום" בנקודה הזו.
למשל, אם ניקח מעגל ונעביר קו שמשיק לו בנקודה העליונה שלו, זה יהיה קו אופקי. אם נעביר קו לא אופקי שיחתוך על המעגל בנקודה העליונה, תמיד נוכל למצוא קו יותר: נהפוך את הקו למתון יותר. (דמיינו זאת!) עד מתי נוכל "למתן" את הקו? עד שהקו יהיה אופקי ואז אין יותר מקום לשיפור.[/quote]
הבנתי! תודה (:
אני גאה בעצמי שהבנתי את זה *-*
אוקיי, אז אם אני מסביר דברים בצורה הכללית יותר [b]יש [/b]סיכוי שיצליחו להבין אותם... מעניין...
הייתה לי בעיה בלהיכנס לLeague Of Legends ואז שאלתי את אלון ובסוף כל מה שהיה צריך לעשות זה להפעיל כמנהל... ד"א לחדשים מבינינו, שחקו בLeague Of Legends
אלוהים
מישהו יודע מה השעה?