[quote=norvezzo;950440]2 משקולות: המשקולת הראשונה במשקל גרם אחד והמשקולת השנייה במשקל 2 גרמים[/quote]
ואיך בדיוק תגיע ליותר מ-3?
טעות!
Printable View
[quote=norvezzo;950440]2 משקולות: המשקולת הראשונה במשקל גרם אחד והמשקולת השנייה במשקל 2 גרמים[/quote]
ואיך בדיוק תגיע ליותר מ-3?
טעות!
40 משקולות: כל משקולת במשקל של גרם אחד. כך אפשר לשקול כל משקל טבעי בין 1-40 גרם.
[quote=norvezzo;950451]40 משקולות: כל משקולת במשקל של גרם אחד. כך אפשר לשקול כל משקל טבעי בין 1-40 גרם.[/quote]
ביקשתי את המספר המינימלי של משקולות ולא של משקלים של משקולות...
4 משקולות
[quote=norvezzo;950457]4 משקולות[/quote]
צודק, למה?
מה המשקל של כל משקולת?
כל משקולת תהיה במשקל של 10 גרם
[quote=norvezzo;950462]כל משקולת תהיה במשקל של 10 גרם[/quote]
ואיך תגיע לדוגמא ל-1 או ל-2?
1,3,9,27
[quote=Dor_T;950496]1,3,9,27[/quote]
צודק+2 נקודות.
חידה הבאה תפורסם יותר מאוחר או מחר.
חידה 27:
רמת קושי: בינוני
ישנם 12 אנשים בחדר. חלק מהם דוברים תמיד אמת, וחלק מהם תמיד משקרים.
אמר הראשון: אף אחד מאיתנו אינו ישר.
אמר השני: אין פה יותר מאדם ישר אחד.
אמר השלישי: אין פה יותר משני אנשים ישרים.
וכן הלאה ... עד האדם ה-12 שאמר: אין יותר מ-11 אנשים ישרים בחדר.
ומה אתם אומרים? כמה אנשים ישרים בחדר?
אם האדם ה-n-י אמר משפט אמיתי, כן גם אמר כל אדם אחריו (אם אין למשל, יותר משלושה אנשים ישרים. אין גם יותר מארבעה או חמישה אנשים ישרים). מכאן אפשר להסיק כי כל ששת האנשים הראשונים אינם דוברים אמת. כי אם משפטם היה אמיתי, היינו מקבים, בסתירה למשפטם, יותר דוברי אמת משציינו הם בדבריהם. נותרנו עתה עם לכל היותר שישה דוברי אמת, לכן כל האנשים מהשביעי ומעלה, אמרו משפט אמיתי. יש בדיוק שישה דוברי אמת.
[quote=norvezzo;951847]אם האדם ה-n-י אמר משפט אמיתי, כן גם אמר כל אדם אחריו (אם אין למשל, יותר משלושה אנשים ישרים. אין גם יותר מארבעה או חמישה אנשים ישרים). מכאן אפשר להסיק כי כל ששת האנשים הראשונים אינם דוברים אמת. כי אם משפטם היה אמיתי, היינו מקבים, בסתירה למשפטם, יותר דוברי אמת משציינו הם בדבריהם. נותרנו עתה עם לכל היותר שישה דוברי אמת, לכן כל האנשים מהשביעי ומעלה, אמרו משפט אמיתי. יש בדיוק שישה דוברי אמת.[/quote]
צודק+2 נקודות.
חידה הבאה תפורסם מחר.
חידה 28:
רמת קושי: קל
רציתי שלגון, אך רק שקל בידי, ועלי להשלים את החסר.
לו במקום השקל הייתי משלם מה שנותר לי לשלם,
היה נותר לי לשלם מה שנותר לי עתה לשלם.
כמה עולה אם כך השלגון?
הכסף שנותר לי להשלים שווה לכסף שהיה בידי, כלומר 1 שקל.
לכן מחיר השלגון הוא 2 שקלים.
[quote=norvezzo;955100]הכסף שנותר לי להשלים שווה לכסף שהיה בידי, כלומר 1 שקל.
לכן מחיר השלגון הוא 2 שקלים.[/quote]
צודק+ 1 נקודות.
חידה 29:
רמת קושי: קל
ילדי החשמונאים, בהסתתרם במערות היו חדים זה לזה חידות.
פעם אחת נתקלו בבעיה כיצד ימדדו 3/4 שעה -- אם בידם רק מספר נרות וכן אש וכמה אבוקות..?
כל נר דולק בדיוק שעה, אבל לא נשרף במהירות אחידה. (ולכן יתכן שחצי יבער וידלק לא יותר מ- 10 דקות במדויק; והחצי השני יישרף כה לאט 50 דקות - אחת אחת.)
חשבו בעצמכם ומצאו תשובה -- כיצד ימדדו 3/4 שעה??