-
[quote=RabbiKingler;1257241]ידעתי שזה מה שתעשה עם הזרעים.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
סקפטייל! רעידת אדמה! ואל תתבלבל סנורלקס יצא תשלח אליו זרע יניקה ותשתמש שוב בשאיבות גיגה.[/quote]
מה, מצאת סוף סוף סתירה ראויה לשמה בתיאוריה שלי, או שסתם בא לך לדון בענייני תיאולוגיה?
-
-
-
[QUOTE=Boar Crocodile;1257248]מישהו נשאר פה?[/QUOTE]
ani po, ata mevin ma ani cotev?
-
[QUOTE=גרסררה;1257249]ani po, ata mevin ma ani cotev?[/QUOTE]
я понимаю,
-
[QUOTE=Boar Crocodile;1257250]я понимаю,[/QUOTE]
ma!!!??? beizo safa catavta et ze?
-
[quote=גרסררה;1257251]ma!!!??? beizo safa catavta et ze?[/quote]
רוסית. הוא כתב "אני מבין."
-
[quote=מה קורה איתי?;1257227]סבבה... אבל אז לא היה תוכן הודעה, וזה גם יקראה ספאם
[spoiler]י1י2ם י2עי4ק![/spoiler][/quote]
מה קורה כולם?
[spoiler]י1סכ נש!לי6י6ס ר!סלש!י6י2 ש!ר י1ש! ר!מסי6 י2עצי6ככמק!כנ...[/spoiler]
וגם נכתוב הודעה לכולם ״בעברית״..
-
הללו את המאליכ של סדום, הללוהו!
-
[QUOTE=LordAbizi;1257242]מה, מצאת סוף סוף סתירה ראויה לשמה בתיאוריה שלי, או שסתם בא לך לדון בענייני תיאולוגיה?[/QUOTE]
עריכה:
רק אחת?
-
אני אוהב סתירות.
רק היום מצאתי כמה וכמה סתירות שמוכיחות שספר דברים נכתב ע"י אנשי יאשיהו, במאה ה-5 לפנה"ס, אבל אין לי כוח להיכנס לתנ"ך.
-
[QUOTE=Pizza;1257258]אני אוהב סתירות.
רק היום מצאתי כמה וכמה סתירות שמוכיחות שספר דברים נכתב ע"י אנשי יאשיהו, במאה ה-5 לפנה"ס, אבל אין לי כוח להיכנס לתנ"ך.[/QUOTE]
חחחחחחחחח...
זה חייב להיות טוב...
דרך אגב, יש משהו כזה, אבל אאני לא זוכר, אז אל תיקח את הדברים שלי אפילו בערבון מוגבל.
-
[quote=RabbiKingler;1257259]חחחחחחחחח...
זה חייב להיות טוב...
דרך אגב, יש משהו כזה, אבל אאני לא זוכר, אז אל תיקח את הדברים שלי אפילו בערבון מוגבל.[/quote]
אז אני זוכר.
הטענה היא שיאשיהו כשעשה את הרפורמה שלו הוא רצה לאחד סביבו את העם. אז הוא זייף את ספר דברים ועשה הצגה שלמה כאילו גילו אותו בבית המקדש השני. זו כביכול הסיבה למה ספר דברים למעשה מסכם את ארבעת הספרים הקודמים.
-
[QUOTE=Pizza;1257260]אז אני זוכר.
הטענה היא שיאשיהו כשעשה את הרפורמה שלו הוא רצה לאחד סביבו את העם. אז הוא זייף את ספר דברים ועשה הצגה שלמה כאילו גילו אותו בבית המקדש השני. זו כביכול הסיבה למה ספר דברים למעשה מסכם את ארבעת הספרים הקודמים.[/QUOTE]
אבל לתיאוריה הזאת יש בעייות שונות.
ספר דברים זה לא רק סיכום של הספרים הקודמים, אלא גם נמצאות בזה הלכות שונות שרואים שקיימו אותן בספרים אחרים שקודמים לתקופה של יהושיהו.
יהושיהו לא מצא רק את ספר דברים אלא ספר תורה שלם, עם כל החומשים.
דרך אגב, רפורמה זאת מילה חזקה, יהושיהו החזיר את העם בתשובה (אולי זה עושה לך בזה הרגע "בררר" בעורף, אבל המילה "רפורמה" צומרנית בהרבה לאוזניים מאשר "חזרה בתשובה).
בתקופה של יהושיהו היו הרבה חכמים ונביאים שעליהם לא היו עובדים, והם לא היו מסכימים לזה.
וזאת רק ההתחלה.
אבל לא לזה התכוונתי, אלא שמעתי (וכאן אל תאמין למה שאני אומר) איזו שיטה, שלפיה איבדו מהכתב את ספר דברים, וכשמצאו את ספר התורה גם מצאו את ספר דברים (כי אסור לכתוב ספר תורה מהזיכרון, אלא רק ממה שכבר כתוב).
אבל לא מדובר על זה ששכחו את ספר דברים לגמרי, גם אז עברה תורה שבעל פה גם על ספר דברים.
-
[quote=RabbiKingler;1257264]אבל לתיאוריה הזאת יש בעייות שונות.
ספר דברים זה לא רק סיכום של הספרים הקודמים, אלא גם נמצאות בזה הלכות שונות שרואים שקיימו אותן בספרים אחרים שקודמים לתקופה של יהושיהו.
יהושיהו לא מצא רק את ספר דברים אלא ספר תורה שלם, עם כל החומשים.
דרך אגב, רפורמה זאת מילה חזקה, יהושיהו החזיר את העם בתשובה (אולי זה עושה לך בזה הרגע "בררר" בעורף, אבל המילה "רפורמה" צומרנית בהרבה לאוזניים מאשר "חזרה בתשובה).
בתקופה של יהושיהו היו הרבה חכמים ונביאים שעליהם לא היו עובדים, והם לא היו מסכימים לזה.
וזאת רק ההתחלה.
אבל לא לזה התכוונתי, אלא שמעתי (וכאן אל תאמין למה שאני אומר) איזו שיטה, שלפיה איבדו מהכתב את ספר דברים, וכשמצאו את ספר התורה גם מצאו את ספר דברים (כי אסור לכתוב ספר תורה מהזיכרון, אלא רק ממה שכבר כתוב).
אבל לא מדובר על זה ששכחו את ספר דברים לגמרי, גם אז עברה תורה שבעל פה גם על ספר דברים.[/quote]
שמע, איש לא אמר שיאשיהו מצא חומש מלא. אם אני זוכר נכון לא כתוב בתנ"ך את יאשיהו אומר "מצאתי ספר חומש מלא שכולל את חמשת הספרים מבראשית לדברים". וזה לא ממש הייתה חזרה בתשובה, לדעתי הוא קצת שינה דברים ולכן אני לא יודע אם לקרוא לזה חזרה בתשובה של ממש.
ובקשר לנביאים והחכמים, לא ידוע לי על נביא שהתייחס למציאת ספר התורה ואם התיאוריה שיאשיהו כתב את ספר התנ"ך נכונה הרי ברור כשמש שאותם החכמים כתבו אותה, אני בספק אם יאשיהו התמצא בכל המצוות וכל הפלפולים של התנ"ך. אני גם רוצה להזכיר שמדובר במלך- מי שמעצבן מלך דינו מוות. יתכן שזו הסיבה ל"שתיקת הנביאים". או אולי שהם כל כך שמחו על החזרה לתשובה שהם ויתרו לו על הקטע הזה.