-
יש בימינו המון ילדים/אנשים שרוצים להתאבד, וכמעט כולם עושים את זה.
יש המון ילדים שמנסים לחתוך לעצמם את הורידים במטרה להתאבד.
יש המון ילדים שבכלל חושבים להתאבד.
מה דעתכם בעניין ? מה לדעתכם הסיבה ? האם היא מוצדקת ? חשבתם פעם להתאבד ? ניסיתם ? אתם מכירים מישהו שניסה ? אתם מכירים מישהו שחס וחלילה מת ?
ומהן הדרכים להתאבדות ?
-
הכרתי הרבה ילדים שרצו להתאבד, ואולי לאחת מהם הייתה סיבה יחסית הגיונית (יחסית לשאר, אבל עדיין לא סיבה להתאבד). זה בגלל גיל ההתבגרות, כל דבר נראה כמו סוף העולם.
-
אתה צודק , אבל אולי צריך לחשוב על זה
מה יש אחרי המוות ? ולמה בכלל צריך את החיים האלה ? אולי בגלגול אחר יש חיים יותר טובים ? אולי שם אין מלחמות והכל ורוד ויפה ?
ואולי שם בכלל אהיה חיית פרא שאף אחד לא יוכל לאיים עליה ?
הכל יכול להיות , גלגל החיים הוא מסתורי , ואין סיבה שלא לנסות אותו .
-
[quote][i]Originally posted by Steve[/i]@Mar 23 2010, 12:13 PM
[b] אתה צודק , אבל אולי צריך לחשוב על זה
מה יש אחרי המוות ? ולמה בכלל צריך את החיים האלה ? אולי בגלגול אחר יש חיים יותר טובים ? אולי שם אין מלחמות והכל ורוד ויפה ?
ואולי שם בכלל אהיה חיית פרא שאף אחד לא יוכל לאיים עליה ?
הכל יכול להיות , גלגל החיים הוא מסתורי , ואין סיבה שלא לנסות אותו . [/b][/quote]
ועוד איך יש סיבה. יש לך חיים פה. יש לך משפחה, חברים, אולי גם חברה, וכולם אוהבים אותך. אתה מת, גם הם ימותו, רק שלהם זה יהיה הרבה יותר גרוע (אני חושב. כמוך, אני לא יודע מה קורה כשמתים), כי הם יצטרכו לחיות עם החלל שתשאיר להם בלב אם תמות. בגלל זה התאבדות זה בראש ובראשונה, מהלך אנוכי ואגואיסטי.
-
אני מכיר עוד ילד ששקל התאבדות כי אבא שלו נפטר, אבל הוא אמר לי שהוא לא יתאבד כי אבא שלו לא היה רוצה שהוא יתאבד.
יש המון דרכים להתאבד: לתקוע סכין, לקפוץ, לירות באקדח, לקחת כדורים, לקלל את יהב. לא חסרים דרכים להתאבד.
פעם חבר שלי שאל אותי אם הייתי יכול להתאבד ולהתחיל את הכל מהתחלה בתור אדם אחר, חיים אחרים לגמרי (ויותר מוצלחים), הייתי עושה את זה. אמרתי לו שאני לא בטוח. שאלתי אותו אם הוא היה מתאבד, והוא אמר שלא.
עכשיו, אני מכיר את הילד הזה, הוא לא במצב הכי יציב ויש לו כנראה עוד שנתיים לחיות (הוא חולה), ועברו עליו רצף של אירועים ממש לא נעימים שאני לא אאחל אפילו למי שאני הכי שונא , והוא אמר שלא. למה? כי הוא לא בורח.
גם קראתי את הספר "ארוכה*הדרך למטה" על ארבעה אנשים שרוצים להתאבד ומגיעים לגג של בניין שנקרא "בניין המקפצה" בלונדון בסילבסטר. מומלץ לקריאה.
בקיצור - התאבדות זה קיצור דרך, ורק פחדנים משתמשים בקיצורי דרך כי הם חושבים שהם לא יצליחו להחזיק מעמד.
וזהו בערך, זאת הדעה שלי ם:
-
[quote][i]Originally posted by Another Brick in the Wall[/i]@Mar 23 2010, 12:27 PM
[b] אני מכיר עוד ילד ששקל התאבדות כי אבא שלו נפטר, אבל הוא אמר לי שהוא לא יתאבד כי אבא שלו לא היה רוצה שהוא יתאבד.
יש המון דרכים להתאבד: לתקוע סכין, לקפוץ, לירות באקדח, לקחת כדורים, לקלל את יהב. לא חסרים דרכים להתאבד.
פעם חבר שלי שאל אותי אם הייתי יכול להתאבד ולהתחיל את הכל מהתחלה בתור אדם אחר, חיים אחרים לגמרי (ויותר מוצלחים), הייתי עושה את זה. אמרתי לו שאני לא בטוח. שאלתי אותו אם הוא היה מתאבד, והוא אמר שלא.
עכשיו, אני מכיר את הילד הזה, הוא לא במצב הכי יציב ויש לו כנראה עוד שנתיים לחיות (הוא חולה), ועברו עליו רצף של אירועים ממש לא נעימים שאני לא אאחל אפילו למי שאני הכי שונא , והוא אמר שלא. למה? כי הוא לא בורח.
גם קראתי את הספר "ארוכה*הדרך למטה" על ארבעה אנשים שרוצים להתאבד ומגיעים לגג של בניין שנקרא "בניין המקפצה" בלונדון בסילבסטר. מומלץ לקריאה.
בקיצור - התאבדות זה קיצור דרך, ורק פחדנים משתמשים בקיצורי דרך כי הם חושבים שהם לא יצליחו להחזיק מעמד.
וזהו בערך, זאת הדעה שלי ם: [/b][/quote]
סעמק תמיד אתה מתנסח יותר טוב ממני :D
-
התאבדות .-. זה כאילו להתערב בגורל להחליט אם אתה צריך למות או לא..אבל רק הקדוש ברוך הוא מחליט דברים כאלה ואסור לאנשים לקחת פיקוד בנושא ולהחליט שהגיע זמנם .-.
בקיצור התאבדות זאת דרך לא נכונה ואסורה גם עפ"י התורה..
חוצמזה כמו שאמרו פה, יש לאנשים האלה חיים, משפחה, חברים, אנשים שאוהבים אותם..ואם הם יתאבדו פתאום זה כאילו הם הפקירו את האנשים האלה, השאירו אותם לבד בעולם ה"אכזר"..ואני בטוח שלכל אחד יש משברים אבל התאבדות זו לא הדרך לפתור אותם.
פעם חשבתי מה יהיה אם אני אתאבד, אבל ברור שלא חשבתי להתאבד כי זה בעצם לברוח מהכל..
ועל החיים שאחרי המוות אני תמיד חושב..זה נושא מעניין ומושך אולי אפילו זה מה שגורם לחלק מהאנשים להתאבד..
-
[quote][i]Originally posted by Aang[/i]@Mar 23 2010, 01:50 PM
[b] התאבדות .-. זה כאילו להתערב בגורל להחליט אם אתה צריך למות או לא..אבל רק הקדוש ברוך הוא מחליט דברים כאלה ואסור לאנשים לקחת פיקוד בנושא ולהחליט שהגיע זמנם .-.
בקיצור התאבדות זאת דרך לא נכונה ואסורה גם עפ"י התורה..
[/b][/quote]
אוי תעשה לי טובה.
גם לעשות ביד זה אסור לפי היהדות ואנשים ממשיכים לעשות את זה.
גם לשקר זה אסור (וזה אפילו כתוב בעשרת הדברות) ואנשים ממשיכים לשקר כל יום.
'רק הקדוש ברוך הוא מחליט דברים כאלה ואסור לאנשים לקחת פיקוד'.
אם העולם היה ככה אז שיא הטכנולוגיה שלנו היה אש.
ואם ל"קדוש" היה כל כך אכפת מהאנשים שמתאבדים הוא היה עוצר אותם, אבל הוא לא. הוא שם ז*ן על זה (בהנחה שהוא קיים, ולדעתי הוא לא).
אז תסלח לי, להגיד שזאת ההחלטה של אלוהים מי ימות ומי לא זה מפגר.
אם אתה לא תחליט על החיים שלך אז מי כן יחליט? איזו דמות שלא בטוח אם היא קיימת שיכול להיות שאנשים המציאו בשביל לעורר תקווה?
ותראה לי איפה כתוב בתורה "אסור להתאבד".
ואם אתם כל כך בטוחים שאלוהים מחליט וגורם להכל לקרות אז מאיפה לכם שהוא לא גורם לאנשים להתאבד?
אז יש לי רק משהו אחד להגיד: ב-ו-ל-ש-י-ט.
-
[quote][i]Originally posted by Another Brick in the Wall[/i]@Mar 23 2010, 01:56 PM
[b] אוי תעשה לי טובה.
ואם ל"קדוש" היה כל כך אכפת מהאנשים שמתאבדים הוא היה עוצר אותם, אבל הוא לא. הוא שם ז*ן על זה (בהנחה שהוא קיים, ולדעתי הוא לא).
אם אתה לא תחליט על החיים שלך אז מי כן יחליט? איזו דמות שלא בטוח אם היא קיימת שיכול להיות שאנשים המציאו בשביל לעורר תקווה?
ואם אתם כל כך בטוחים שאלוהים מחליט וגורם להכל לקרות אז מאיפה לכם שהוא לא גורם לאנשים להתאבד?
אז יש לי רק משהו אחד להגיד: ב-ו-ל-ש-י-ט. [/b][/quote]
למה ציטטת חלק מהמשפט שלי ולא את כולו? אמרתי לקחת פיקוד בנושא..
בנושא ההתאבדות..לא התכוונתי להכל..
חוץ מזה התאבדות זה דבר הרבה יותר גרוע מלעשות ביד ולשקר..זה לשים קץ לחיים שלך..תסכים איתי שזה הרבה יותר גרוע מהשטויות שאמרת שאסור ואנשים בכל זאת עושים..
אני לא שופט אותך על זה שאתה לא מאמין..אני סה"כ אמרתי את דעתי בנושא זה הכל..
-
[quote][i]Originally posted by Another Brick in the Wall[/i]@Mar 23 2010, 01:56 PM
[b]אוי תעשה לי טובה.
אז יש לי רק משהו אחד להגיד: ב-ו-ל-ש-י-ט.[/b][/quote]
ידעתי שכדאי לי לחכות שאתה תגיב לזה קודם... תראה אליאב, יש הרבה דברים שאסורים על פי התורה, ואנשים (גם אנשים מאוד מאמינים) עדיין עושים אותם. אנשים אונסים, ואנשים רוצחים, ואנשים משקרים, ואנשים גונבים. מה שאני מנסה להגיד זה, שאם בנאדם מגיע למצב שהוא שוקל ברצינות להתאבד, העובדה שזה כתוב בתורה תהיה הדבר האחרון שמעניין אותו. אבל לפי דעתי, אנחנו לוקחים את הדיון הזה למקום אחר מהמקום שהוא צריך להיות בו. והדבר שאנחנו צריכים לדון עליו בהתאבדויות זה דבר אחד ויחיד: סיבות.
-
[quote][i]Originally posted by Another Brick in the Wall[/i]@Mar 23 2010, 12:56 PM
[b] אוי תעשה לי טובה.
אז יש לי רק משהו אחד להגיד: ב-ו-ל-ש-י-ט. [/b][/quote]
זה לא המקום לדבר על זה,זה סתם יעשה ריבים מיותרים...
----
אני חושב שלא צריך להתאבד,אבל אם מישהו באמת סובל בחיים,כל מי שהוא מכיר מת/הוא סובל מכאבים/ממחלה שאין לו סיכוי להרפא ממנה אני חושב שזה כבר החלטה שלו ולא צריך לעצור בעדו.
-
[quote][i]Originally posted by Aang[/i]@Mar 23 2010, 01:58 PM
[b] למה ציטטת חלק מהמשפט שלי ולא את כולו? אמרתי לקחת פיקוד בנושא..
בנושא ההתאבדות..לא התכוונתי להכל..
חוץ מזה התאבדות זה דבר הרבה יותר גרוע מלעשות ביד ולשקר..זה לשים קץ לחיים שלך..תסכים איתי שזה הרבה יותר גרוע מהשטויות שאמרת שאסור ואנשים בכל זאת עושים..
אני לא שופט אותך על זה שאתה לא מאמין..אני סה"כ אמרתי את דעתי בנושא זה הכל.. [/b][/quote]
כי שאר המשפט לא היה כזה חשוב וכי אני עצלן.
כי אם הוא לוקח פיקוד עלינו בנושא אחד הוא ייקח עלינו פיקוד בהכל.
לא אמרתי ששפטת אותי.
ולפי מה שזכור לי, לא לשקר היה כתוב בעשרת הדברות, החוקים החשובים ביותר ביהדות (אתה זוכר מעשרת הדברות משהו על התאבדות?), אז אל תגיד שאלה "שטויות", כי לפי הטענה הראשונה שלך לשקר זה משהו שאסור לגמרי.
-
עזוב את זה נדב, אתה סתם סוטה מהנושא. אם אתה רוצה לפתוח נושא על אמונה תפתח נושא על אמונה.
-
[quote][i]Originally posted by הראשון מהסוף[/i]@Mar 23 2010, 02:04 PM
[b] עזוב את זה נדב, אתה סתם סוטה מהנושא. אם אתה רוצה לפתוח נושא על אמונה תפתח נושא על אמונה. [/b][/quote]
הייתי פשוט חייב להגיב לו.
בכ"מ, יש דרכים ויש סיבות להתאבד, לא חסרים דברים כאלה (לצערנו).
הבעיה היא שאנשים רכרוכיים מדי ועל כל סיבה קטנה הם ישר שוקלים התאבדות.
-
[quote][i]Originally posted by Another Brick in the Wall[/i]@Mar 23 2010, 02:07 PM
[b] הייתי פשוט חייב להגיב לו.
בכ"מ, יש דרכים ויש סיבות להתאבד, לא חסרים דברים כאלה (לצערנו).
הבעיה היא שאנשים רכרוכיים מדי ועל כל סיבה קטנה הם ישר שוקלים התאבדות. [/b][/quote]
אי אפשר לומר רכרוכיים, אבל אני מניח שלאנשים מתאבדים יש איזשהו דפוס התנהגות דומה באופי...
אגב, עכשיו נזכרתי שיש ספר של אתגר קרת (המאוד ישראלי) שנקרא "הקייטנה של קנלר" על התאבדות, האמת שלא יצא לי עדיין לקרוא, רק ראיתי את הסרט (המאוד לא ישראלי) שמבוסס עליו [url=http://www.fisheye.co.il/wristcutters]Wristcutters: a Love Story[/url], אבל אני לא זוכר אותו כל כך והבנתי שהוא פחות מלנכולי מהמקור