-
ביה"ס החדש לכתיבה!
[IMG]http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOj5ewUfZj6UyOWMfjlGaQN0tJPQ55SJbx1j7zgbwp3WYb4popfRMWqJxWpA[/IMG]
[B][SIZE="7"]ביה"ס החדש לכתיבה![/SIZE][/B]
אז הנה, החלטתי לפתוח פרוייקט נוסף בשיפור חזות פורום ספרות, בית ספר לכתיבה.
אני יודע שכבר היה קיים כזה, אך מעולם לא היה כזה.
מה נלמד בבית הספר?
# נלמד לכתוב ללא שגיאות.
# נלמד לפסק ולנקד נכון.
# נלמד לבנות סיפור ועלילה.
# נלמד לחבר משפטים בצורה נכונה.
# נלמד לשלב את הדמיון וההומור.
# ועוד מגוון רב של שיעורים.
שימו לב כולם. כל תלמיד נמצא בדרגה שונה של כתיבה, על כן יש שיעורים יעברו בצורה פרטית לכל תלמיד. יש גם שיעורים כלליים לכולם, אך בבית ספרנו יש גם יחס פרטי.
כדי להתקבל לבית הספר עליכם למלא את הטופס הבא:
[QUOTE]שם אמיתי (או השם שהייתם רוצים להיקרא במידה ולא ידוע שמכם האמתי):
שם בפורום:
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם:
מה ברצונכם לשנות:[/QUOTE]
[B]כמו כן, יש גם מבחן כניסה. עליכם לכתוב לי משהו. כל דבר, אפילו הקדמה לסיפור שבא לכם מאוד לכתוב ומעולם לא כתבתם. תוכלו גם לכתוב קטע חרוזי או חמשיר. מה שבא לכם.
עליכם לעשות זאת כעת ולא להביא לי דבר מה מוכן. במידה ואגלה ששיקרתם והעתקתם, אני אדיח אתכם מבית הספר.
[/B]
ברוכים הבאים.
[COLOR="Lime"][B]בית הספר פתוח כעת, בואו בהמוניכם.
[/B][/COLOR]
[B]רשימת תלמידים:
[/B]
אייל
עומר אושאוט
נתן
שחר
עמית
יונתן
עידו
ליאם
טל
דוד
[B][COLOR="Red"]רשימת ציונים ודרגות:
[/COLOR][/B]
[SPOILER]אייל: הבנת את המשימה. עשית זאת בצורה טובה על אף שהיה לך קשה להאמין שאתה מסוגל. 8 נקודות. [B][COLOR="red"]B[/COLOR][/B]
עומר אושאוט: אני מאמין שאתה יכול לעשות הרבה יותר מזה, יש לך כישרון טבעי. אנחנו נתחיל לעבוד קשה אם רק תרצה. 5 נקודות.[COLOR="red"][B] C
[/B][/COLOR]
נתן: אהבתי את ההרחבה, ניכר שהבנת שאם רק תזרוק משפטים עלומים בלי הרחבה על ההתלבטויות וכו' הקוראים יצאו מבולבלים. רק דבר אחד קטן, אם תרצה ללמוד ממני אל תתווכח, אני עדיין חושב שה"גם אני" החוזר והנשנה לא נוח בעין. על אף שהבנתי את הרעיון הכללי. 7 נקודות. [B][COLOR="red"]B[/COLOR][/B]
שחר: עוד לא ממש ביצעת את שיעורי הבית שקיבלת. ה"פ תשלח אליך.
עמית: אני מאוד מאוכזב ממך. פתחתי את בית הספר במיוחד בשבילך, מדוע אתה לא מסוגל להתמודד עם הרמה שלך? כל מה שביקשתי הוא שתכתוב קטע מהראש שלך. מה אתה הולך ומעתיק לי טקסטים מאתרים אחרים?
[url]http://www.academics.co.il/Articles/Article16885.aspx[/url]
[url]http://new.ba-bamail.co.il/content_3594/10_%D7%99%D7%A2%D7%93%D7%99_%D7%94%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D_%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%A5_-_%D7%A2%D7%9C_%D7%A4%D7%99_%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F_%D7%A4%D7%A0%D7%90%D7%99_%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%9C%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%99!.aspx[/url]
צר לי. אבל כדי להמשיך בבית הספר שלנו, עליך להגיש קטע חדש. מה גם שבכל לא נסית לשפר אותו... ואיך תשפר?! הלא אתה בכלל לא כתבת את רובו, צירפת מספר קטעים ביחד.
יונתן: עוד לא פרסמת קטע. אני מחכה לך :)
עידו: עוד לא פרסמת קטע. אני מחכה לך :)
ליאם: אני חייב לומר שאתה תלמיד מצטיין. הקטע הראשון היה מאוד מבולגן ומסורבל, הפרדת בין הקרבות והרחבת על הרגשות שלהם. הקטע אומנם ארוך, אך אין זה מעיד על איכותו. אני חושב שיש לך כשרון ועליך קצת ללטש מספר דברים. למשל, אתה מגזים לדעתי בתיאור הרגשות שלהם, מעבר הרגשות של הדמויות חד מדי. ליאם שעד כה דיבר בביטחון פתאום שקשק בפחד וכך גם יריבו. נעבוד על זה :) 10 נקודות. [B][COLOR="red"]A[/COLOR][/B]
טל: אהבתי את השיפור, אני רואה שהוספת מצב בתוך העלילה ונתת עוד צבע. זה מעולה! אני עדיין חושב שתוכלי קצת לצאת מהקווים הכלליים שהקטע הראשון נתן, אני חושב שזה יתרום לך המון. 10 נקודות. [COLOR="red"][B]A
[/B][/COLOR]
דוד: וואו. קראתי את הקטע הקסים הזה ואף אני בלבטים אם ניתן לשפרו. עדיין, זאת המשימה שלך. אתה מדהים! אנא הגש את המשימה מהר ככל שניתן![/SPOILER]
-
אדם, גם אתה צריך לתקן מספר שגיאות דיקדוק מעטות.
-
כולנו בני אדם. ולעתים טועים.
אגב מאייתים דקדוק ולא "דיקדוק"
הבה לא נתדיין פה על גבי האשכול הזה, זוהי אינה מטרת האשכול.
-
[QUOTE=The Charmander;1332180]כולנו בני אדם. ולעתים טועים.
אגב מאייתים דקדוק ולא "דיקדוק"[/QUOTE]
פליטת קולמוס, או יותר נכון, פליטת מקלדת. זה גם חייב להיות ביטוי בימינו.
-
שם אמיתי (או השם שהייתם רוצים להיקרא במידה ולא ידוע שמכם האמתי):אייל
שם בפורום:Tobi...
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם:בינונית
מה ברצונכם לשנות:לתת לקורא את התמונה שאני רואה ולהוסיף עוד מידע וריגוש לקורא.
-
שם אמיתי : עומר
שם בפורום: עולה אושאוט
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם: בסדר
מה ברצונכם לשנות: אצלי ? שאני אדע לכתוב עלילות.
-
שם אמיתי (או השם שהייתם רוצים להיקרא במידה ולא ידוע שמכם האמתי): נתן
שם בפורום: chity
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם: בסדר
מה ברצונכם לשנות: עלילות ורקע לסיפורים
-
שם אמיתי (או השם שהייתם רוצים להיקרא במידה ולא ידוע שמכם האמתי): שמי הולך לפניי!
שם בפורום: פסיכי משוגע
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם: היום יותר טוב מפעם , אבל תמיד אפשר לשפר!
מה ברצונכם לשנות: סגנון כתיבה , כתיבת מאמרים , קטעים ורקעים שונים
נרשמתי רק בשבילך ורדרד שלי
-
שם אמיתי (או השם שהייתם רוצים להיקרא במידה ולא ידוע שמכם האמתי): עמית לוין
שם בפורום: Amitlv
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם: לא יודע בין גרוע לבינוני
מה ברצונכם לשנות: הכול!!!
-
שם אמיתי (או השם שהייתם רוצים להיקרא במידה ולא ידוע שמכם האמתי):יונתן
שם בפורום:!!♕Sniper♕!!
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם:די טובה
מה ברצונכם לשנות:לדעת איפה להכניס אנטרים,ללמוד להכין דמויות של רציניות ולהכניס מתח
-
שם אמיתי (או השם שהייתם רוצים להיקרא במידה ולא ידוע שמכם האמתי): עידו
שם בפורום: Pooh
מה דעתכם האישית על הכתיבה שלכם: אני חושב שאני ברמה טובה, אפילו מאוד.
מה ברצונכם לשנות: אני רוצה להשתפר בכתיבת דו-שיח ובפתיחות (הכוונה שאני מתקשה לפתוח עלילה, לצורך העניין).
אגב - כל הכבוד על היוזמה.
-
תלמידים יקרים התחילו לפרסם את הבחינות.שלכם
להזכירכם: נא להקפיד לכתוב את הקטעים ולא להעתיק אותם ממקום אחר שכבר כתבתם!
-
-
אוקיי, אני כותב הקדמה של סיפור של פוקימון (אני רוצה לכתוב את כולו, אבל אני צריך ללמוד איך):
כולם רוצים להיות מאמני פוקימונים, וללכוד כמה שיותר מהם. גם אני.
כולם רוצים לאתגר שמונה מכונים, לזכות בשמונה תגים ולנצח בליגה. גם אני.
והיום, היום שבו אתחיל את ההרפתקה שלי, היום הזה הגיע.
אני גר במחוז יונובה. כל השנים התלבטתי מאוד איזה פוקימון אבחר ודי הגעתי למבוי סתום.
אבל היום הגיע, היום שבו אלך עם אבא שלי אל מרכז הפוקימונים, והאחות ג'וי תציע לי לבחור מבין שלושת הפוקימונים ההתחלתיים של המחוז.
כרגע אני צועד עם אבא שלי, בתחושת ציפייה, מלא התרגשות, אל מרכז הפוקימונים.
הדלתות נפתחו בפני.
הרגע הגיע.
הרגע שבו אבחר את הפוקימון הראשון שלי, הפוקימון שבעזרתו אלכד פוקימונים שונים, אאתגר שמונה מכונים, אזכה בשמונה תגים ואנצח בליגה.
אני, ג'ייק. נעים להכיר.
-
אני יעשה את זה מחר אדם טוב? אני עוד לומד לתנ"ך, ותן לו טיפה יורת מידע
רקע על הכתיבה? כמה צריך לרשום? סגנון מיוחד ? משהו?