אני נוסע מחר לטיול שנתי במדבר יהודה שלוש ימים (עד ה19/11) נא לא לשלוח לי הודעות פרטיות וכ'ו וכ'ו.
נא לא לנעול נושא זה, הוא ישמש יומן מסע כשאחזור.
להתראות כולם =0
Printable View
אני נוסע מחר לטיול שנתי במדבר יהודה שלוש ימים (עד ה19/11) נא לא לשלוח לי הודעות פרטיות וכ'ו וכ'ו.
נא לא לנעול נושא זה, הוא ישמש יומן מסע כשאחזור.
להתראות כולם =0
למה לנעול?
תהנה ותזכה למצוות :]
תהנה אחי (:
אנחנו גם יוצאים עוד מעט
מותרים נושאים כאלה , תהנה וטיול מהנה!
תהנה אחי , באיזה כיתה אתה?
שמור על עצמך
גיל יא קקה הלחצת אותי חשבתי אתה פורש
תהנה
למה לכולם יש טיול שנתי תחילת שנה?
לי יש בפסח
גיל הייתי בטוח שאתה פורש
תיזהר בניסוח שלך!
טיול מהנה
כיף לך ;-;
תהנה! D:
גמאני חשבתי הוא פורש
גיל ביאסת אותי! תפרוש!
סתם XD
תהנה תעשה חיים P:
לי יש הרבה טיולים השנה
אני אפתח את היומן מסע שלי בחנוכה ,כאשר אני יוצא לטיול של 4 ימים עם הצופים
הכי חוויה זה בטיולים של תנועות נוער
הוא לא חזר עדיין ?
כנראה מחר הוא חוזר, נדמה לי לפחות /=
גיל חזר! DDDD:
חזרתי בשבע, הייתי יותר מדי עייף לכתוב יומן מסע ובכלל להכנס למחשב.
בכל אופן יש לי פה יומן מסע על המקומות שהייתי, על המדריך החנון והמגעיל שלי, וגם בסוף ציטוטים.
שנתחיל?
[b]היום הראשון 17/11[/b]
אני מתעורר חמש וחצי בבוקר, מתארגן קצת ומגיע בשש ועשרים לבית ספר.
למרות שהיינו אמורים לצאת בשש וחצי כצפוי אנחנו מתעכבים ומבזבזים שעה שבא יכולנו לישון עוד. והכל בגלל שתמיד בטיול השנתי האוטובוס של הכיתה שלי מגיע אחרון ובהפרש של עשרים דקות לפחות מהשאר.
בכל מקרה אנחנו מתחילים לנסוע ומכירים את לירז(או שמה קוראים לו ליעד?האל יודע!) המדריך שלנו שנראה כמו תיש עם כובע למרות שהוא יחסית צעיר(לפני שבעה חודשים התחתן) ומספר לנו שלפני כן הוא הדריך כיתת י"ב מיוקנעם בהרי אילת ושהם כינו אותו "חנון". במהלך הנסיעה הוא מספר בדיחות לא מצחיקות על נושאים מביכים וגם מגעילים ונותן חידות קלות. אמרתי כבר שהוא חנון? ד"א התברר שיש לו הרבה סיפורים "ממקור ראשון" בנוגע לכל דבר, החל מבדואים שגונבים מכוניות ועד חבר באוניברסיטה שחוקר מאובנים בצ'ילה ובטוח שקיימים חייזרים.
בכל אופן, אנחנו נוסעים(היה גשם סוער בדרך לשם, ירדו כמעט שלוש טיפות!) ומגיעים למצדה בעשר בערך. דווקא אז מתחיל לטפטף(דבר נדיר במדבר יהודה) וכולנו עומדים ומקשיבים לסיפור משעמם.
אחרי ההסבר הארוך אנחנו מתחילים לעלות את הסוללה הרומית תוך כדי גשם(הטיפוס היה קל, אבל הגשם הפך את העפר לבוצי קצת וזה הקשה על הטיפוס) וכאשר מגיעים למעלה הגשם ממש מתחזק ואנחנו תופסים מחסה מתחת לסככה.
המדריך מנצל את זה ופותח בסיפור על מצדה והמרד הגדול שכולם כבר יודעים ממילא, אבל למה שיהיה לו אכפת? אחרי חצי שעה מפסיק הגשם וגם ההסבר נפסק. אנחנו ממשיכים לטייל במצדה במשך החצי שעה הקרובה ושומעים סיפורים על המקום.
אחרי חצי שעה, אנחנו עושים הפסקת עשר ויורדים את שביל הנחש, המדריך אמר שזה קשה וכואב לרדת אותו בנעלים רופפות, שלי היו רופפות ונחשו מה? האצבעות שלי חשו מעולה. בכל אופן ירדנו את השביל וכשהגענו למטה אחרי איזו שעה שעתיים(הרבה הפסקות) אכלנו צהריים. אחרי זה עלינו לאוטובוסים והביאו אותנו בשלוש למסלול האחרון לאותו היום. אני מתוודה שאני לא יודע את שם הנחל כי המדריך לא אמר, אבל אני כן זוכר שהיו הצפות כבדות במיוחד בנחל בעקבות מזג האוויר הסוער של כחצי מ"מ בשעתיים! :o
זה היה המסלול הקל והכיפי ביותר, בנחל היה סלע מתפורר והיה כיף לטפס על הדיונות והשוליים שלו. כמו כן המדריך גולל לפנינו את אוסף המאובנים שלו(הוא באמת חנון!) ואיים עלינו שלא נשבור את קיפוד הים!(אמאל'ה)
אחרי המסלול הקל הזה הלכנו לאוטובוסים ואחרי נסיעה ארוכה הגענו קצת לפני חמש למאהל שישנו בו("מצוקי מדרגות" או משהו כזה). אחרי שעתיים בשבע הייתה ארוחת ערב עם ציפס(דוחה למדי) ופיתות(קשות כמו סלע) ועוד מיליוני סוגי בשר שאני לא אוכל. רעב חזרתי למאהל וביליתי שם עוד שעה וחצי עד שבשמונה וחצי הייתה "מסיבה". כמו כל "מסיבה" במסגרת בית ספר זאת הייתה מסיבה עם מוזיקה רועשת מדי ולכן כולם באו, שתו מיץ פטל והלכו. אני השתעממתי אז זיגזגתי בין המסיבה, לבין משחקי שחמט ודמקה עם חברים שלי ובין חקירה מרתקת של האזור עם חברים אחרים שלי. בסופו של דבר ב11 נגמרה ה"מסיבה" וב12 היה כיבוי אורות. אבל הלכתי לישון רק ב12 וחצי בגלל הרעש ובגלל הפנסים שסינוורו את פני כל פעם שניסיתי לנמנם. בלילה התעוררתי כמה פעמים גם בגלל הגשם שהתחיל במפתיע בסביבות עשר וחצי.
[b]היום השני 18/11[/b]
קמנו בהשכמה של שש בבוקר ואכלנו ארוחת בוקר בשבע.
מיד אחר כך בשבע וחצי עלינו לאוטובוסים ונסענו להר ישי(אזור עין גדי).
בערך בתשע הגענו והתחלנו בטיפוס. היה יום חם מאוד ועם הרבה שמש(ביום שלישי היה מעונן וקריר) והבנתי למה קוראים למקום מדבר, אם כי לא הבנתי למה יש כל כך הרבה זבובים. זו הייתה חתיכת עלייה ועצרנו כל כמה דקות. בסופו של דבר למזלנו לא עלינו את כל ההר וקרוב לפיסגה חתכנו ל"דרך צפיר".
בדרך צפיר החל מארוחת הצהריים ילד אחד בקבוצה לספור כמה זבובים הוא הורג במשך הטיול, עד סוף היום הוא הרג 118 זבובים ובסוף הטיול 239 זבובים בסך הכל כאשר הוא שומר את גופת זבוב המאה ואת זבוב המתאיים.
בשעות הבאות(עד שלוש בערך) הלכנו בדרך צפיר, עברנו בקניונים, טיפסנו על נקודות תצפית (פשוט מדהימות) וירדנו לחלק היבש של נחל דוד. גם שם היה כיף נורא ונהנתי ל"התגלש" באשדות היבשים של הנחל. הפעם המדריך לא חפר הרבה כי לא היה ממש מה להגיד.
המשכנו לחלק הרטוב בנחל והתחמקתי מכל דבר שיכול היה להרטיב אותי. ובכל זאת- נרטבתי. למה? כי המדריך אמר "כולם צריכים להיות רטובים בסוף, מי שרטוב שיחבק מישהו יבש וככה גם הוא יהיה רטוב" נו טוב, לפחות אותי חיבקה כוסית. ובוא נגיד שלא רק החולצה שלי נרטבה אחרי זה. ;)
לקראת סוף המסלול פגשנו קבוצה תיירים יפנים, בטעות התנגשתי בגברת זקנה אחת, אז כדי שלא ישאר לה זיכרון רע מישראל עזרתי לה לקום ואמרתי לה סליחה ביפנית(מי אמר שזה לא שימושי? תודה אמיר קון =0) היא הייתה בשוק אבל המשיכה ללכת בלי לשאול שאלות. בטח היא תספר על הנער הנחמד מישראל שעזר לה לקום ומדבר יפנית.
סיימנו את המסלול והלכנו לים המלח, שם ראיתי כמה הומלסים כושים "גונבים" מי ים ובוץ ומוכרים אותם.
(שזה לא בסדר, לטענת המדריך, המים והבוץ הם משאב טבעי של המדינה ועליהם לקנות אותם מהמדינה כדי למכור אותם ככה)
חזרנו למאהל בערך בחמש ושוב אכלנו ארוחת ערב מגעילה ובלה בלה בלה.
היה ניסיון לעשות קומזיץ שלא הצליח כי נגמרו העצים ואף אחד לא בא.
כיבוי אורות באחד עשרה וחצי. הלכתי לישון בערך באותה שעה.
[b]היום השלישי והאחרון 19/11[/b]
קמנו השכמה בחמש וחצי
התארגנו וכל השטויות סידרנו ת'תיק ושמנו באוטובוס.
הפעם הלכנו ברגל שתי קילומטר למסלול שהוא "נחל דרג'ה" או נחל דרגה (ולא דרגות, הוא יותר רחוק).
זה היה המסלול הכי כיפי והשני הכי קשה בכל הטיול, הלכנו בקניונים ותיפסנו וירדנו כל הזמן והיו ווי טיפוס מגניבים! רוב המסלול הייתי מאחור כי נתקעתי מאחורי כמה בנות ונאלצתי לעזור להן בטיפוס בתור הבן היחיד בסביבה(המורה הייתה מאספת).
אחר כך המשכנו למצוק ההעתקים וחזרנו ברגל למאהל.
אכלנו שם ארוחת צהריים(דווקא בצהריים יש פיתות רכות, מים לא מתוקים מדי ושניצלים שאני בטוח שהם מתים) ונכנסנו לאוטובוסים. נסענו שעה שעתתים ועלינו לירושליים. שם עלינו לקבר רבין, עשינו טקס קצר ויאללה הביתה.
הגענו בשבע הביתה כפי שהבטיח המדריך עצ"ם, עייפים צרודים ומסריחים.
(חוץ ממני, אני הייתי רק ע"ם)
[b]ציטוטיישן-[/b]
[quote][b]"לא לשכוח לשתות הרבה כובע ולשים מים על הראש"
[/b][/quote]
לירז מתלבלב.
[quote][b]תומר: רון אתה ער?
תומר: רון אתה ער?
תומר: רון! רון אתה ער?
רון: *גונח* לא.
תומר: *נותן לו בוקס בפרצוף* ועכשיו?
[/b][/quote]
אני חושב שלא.
[quote][b]כל הצופיקניות בכיתה שלי: מפרגנים, מפרגנים מפרגנים!
יוני: *לוקח תרמקול של האוטובוס מהמדריך* מחרפנים, מחרפנים מחרפנים!
*כולם מסתכלים עליו*
יוני: מה זייפתי?
[/b][/quote]
לא זייפת, זו הן שמזייפות.
[quote][b]לירז:*לוחש לי ולעוד כמה ילדים* היום אני אלמד אתכם משחק חדש, זריקה על ילדות נגעלות.
לירז:*צועק* אההה... יעל תפסי את זה. *זורק*
יעל:*תופסת והופכת בידיים שלה* מה זה לירז?
לירז: תפתחי תפתחי את זה.
יעל:*פותחת*
לירז: כמו שאפשר לראות ילדים, הגמל אוכל עשבים כפי שניתן לראות בקקי של גמל שיעל מחזיקה, רואים את העשבים בפנים?
יעל:*צורחת וזורקת את החרא מהידים שלה*
[/b][/quote]
משחק יפה XD
המדריך סיפר לנו על ציפור שנקראת פרחת המדבר, ומה קורה כשרואים אותה?
[quote][b]יעל: וואי הציפור הזאת לא פוחדת ממני!
דנה: טוב ברור, למה שהיא תפחד ממישהי מאותו המין שלה?
[/b][/quote]
והיום ילדים נלמד על פרחת החוף.
נ.ב. סיפרתי לכם כבר שהמדריך שלנו חנון?
חח אהבתי את המשחק עם החרא של הגמל XD
אני מעריץ אותך
XDDDDDDDDDDDDDDDDD נקרעתי ממה שאמרת
אגב אתה בכיתה י'?? כי חלק מהמסלולים מוכרים לי
[quote][i]Originally posted by Ted Dibiase[/i]@Nov 20 2009, 05:02 PM
[b] XDDDDDDDDDDDDDDDDD נקרעתי ממה שאמרת
אגב אתה בכיתה י'?? כי חלק מהמסלולים מוכרים לי [/b][/quote]
לא אני כיתה ט'.
ואלו מסלולים מסודרים לתיירים. יכול להיות שפשוט טיילת שם עם המשפחה.