-
עברתי עכשיו על הנושא בדיחות בפורום פנאי והומור והגעתי לחלק שבו מישהו סיפר בדיחות שואה וכמעט סקלו אותו באבנים. עכשיו אני חושב שקודם כל אם זה לא מצחיק אתכם אל תראו את הביטוי "זה חולני" כתשובה..
אני לפני 4 שבועות בערך חזרתי מפולין וזאת הייתה החוויה הכי גדולה בחיים שלי(עד עכשיו), אבל אני הייתי מספר וצוחק מבדיחות שואה לפני, ועשיתי את זה במהלך המסע וגם אחרי המסע, ואני לא חושב שיש משהו רע בזה. שמעתי על ניצולי שואה שמספרים בדיחות שואה וכל עוד זה מצחיק אז למה לא?
בדיחות על השואה לא צוחקות על האנשים שמתו או משהו כזה, אני בטוח שכמעט כולנו מכבדים אותם. אבל לצחוק על השואה, זה כמו שתריבו עם מישהו ויגידו לכם "עכשיו זה נראה לכם נוראי אבל אחרי זה נסתכל אחורה ונצחק על זה ביחד". אז בדיוק אותו דבר, אנחנו אומרים לכל שונאי היהודים למיניהם "ניסיתם להשמיד אותנו, אבל אנחנו עדיין כאן ויש לנו את האפשרות לצחוק על זה".
אז לסיכום אני חושב שלבדיחות שואה יש יותר מסתם הומור, זה אפילו טוב יותר, וזה אפילו מראה כמה כל העניין נוגע לנו.
אז מה אתם חושבים?
-
אני חושב שאפשר לצחוק על ה-כ-ל , אבל אף אחד לא מסכים איתי על זה.
במיוחד בבית שבטעות זרקתי בדיחה בזמן שכנראה לא היה מתאים וכולם הסתכלו עלי במבט מפחיד.
-
[quote][i]Originally posted by YoRt3m[/i]@Nov 30 2009, 09:06 PM
[b] אני חושב שאפשר לצחוק על ה-כ-ל , אבל אף אחד לא מסכים איתי על זה.
במיוחד בבית שבטעות זרקתי בדיחה בזמן שכנראה לא היה מתאים וכולם הסתכלו עלי במבט מפחיד. [/b][/quote]
גם אני כזה :P
אני צוחק על אנשים ודברים ברגעים הכי לא מתאימים, כמו שאומרים
tact is for people who are not witty enough to be sarcastic
-
-
יש דברים שלא צוחקים עליהם,זה אחד מהם...
במיוחד לא במדינת ישראל.
-
[quote][i]Originally posted by מוש השור[/i]@Nov 30 2009, 09:18 PM
[b] יש דברים שלא צוחקים עליהם,זה אחד מהם...
במיוחד לא במדינת ישראל. [/b][/quote]
זה משהו שכל אחד שככה חינכו אותו יגיד... מצטער אבל אין לך שום ביסוס נגד דעות שאמרו פה וכמו שהבנת זה דיון
-
[quote][i]Originally posted by Kuperman[/i]@Nov 30 2009, 08:24 PM
[b] זה משהו שכל אחד שככה חינכו אותו יגיד... מצטער אבל אין לך שום ביסוס נגד דעות שאמרו פה וכמו שהבנת זה דיון [/b][/quote]
שאלת מה חושבים,אמרתי מה שאני חושב..
אין כל כך מה לדון בקטע הזה,זה כל אחד מה שהוא חושב.
לא חינכו אותי ככה,אני לא בא ממשפחה של ניצולי שואה ואולי בגלל זה אני לא יכול לצחוק על זה...
-
[quote][i]Originally posted by Kuperman[/i]@Nov 30 2009, 09:24 PM
[b] זה משהו שכל אחד שככה חינכו אותו יגיד... מצטער אבל אין לך שום ביסוס נגד דעות שאמרו פה וכמו שהבנת זה דיון [/b][/quote]
לא רק,
אלא שזה כמו בדיחות עם הומור עצמי , אם משו נוצרי היה מספר בדיחה על השואה זה באמת היה מרגיז , כי הוא אומר את זה בשביל לצחוק ולזלזל , אבל כשיהודי מספר את הבדיחה הזאת או יותר מזה , משו שבמשפחה שלו עברו שואה , זה מוכיח שזה לא משנה.
אני תימני , אז לא עברנו שואה (ברוך ה') אבל זה לא חס וחלילה הופך אותי לשונה בדעות שלי על השואה.
-
[quote][i]Originally posted by מוש השור[/i]@Nov 30 2009, 09:26 PM
[b] שאלת מה חושבים,אמרתי מה שאני חושב..
אין כל כך מה לדון בקטע הזה,זה כל אחד מה שהוא חושב.
לא חינכו אותי ככה,אני לא בא ממשפחה של ניצולי שואה ואולי בגלל זה אני לא יכול לצחוק על זה... [/b][/quote]
לא.. זה לא קשור לזה. פשוט כל בן אדם חסר דעות על הנושא הזה יגיד לך מבחינה מוסרית שאסור לצחוק על השואה. זאת הנורמה החברתית ובגלל זה אני חושב שההודעה שכתבת קצת חסרת חשיבות.. (אז אני מנסה להוציא ממך עוד :P)
-
[quote][i]Originally posted by YoRt3m[/i]@Nov 30 2009, 08:26 PM
[b] לא רק,
אלא שזה כמו בדיחות עם הומור עצמי , אם משו נוצרי היה מספר בדיחה על השואה זה באמת היה מרגיז , כי הוא אומר את זה בשביל לצחוק ולזלזל , אבל כשיהודי מספר את הבדיחה הזאת או יותר מזה , משו שבמשפחה שלו עברו שואה , זה מוכיח שזה לא משנה.
אני תימני , אז לא עברנו שואה (ברוך ה') אבל זה לא חס וחלילה הופך אותי לשונה בדעות שלי על השואה. [/b][/quote]
זה בדיוק מה שרשמתי בתגובה למעלה,במשפחה שלי לא היה מקרה כזה ואני לא יודע איך זה מרגיש אז אני לא רוצה לצחוק על דברים כאלה...
-
[quote][i]Originally posted by מוש השור[/i]@Nov 30 2009, 09:28 PM
[b] זה בדיוק מה שרשמתי בתגובה למעלה,במשפחה שלי לא היה מקרה כזה ואני לא יודע איך זה מרגיש אז אני לא רוצה לצחוק על דברים כאלה... [/b][/quote]
לא צריך להיות קרוב משפחה לניצולי שואה בשביל להרגיש הזהדות עם השואה , כולנו יהודים , והשואה נוגעת לכולנו!
אבל אף אחד לא מנסה לשכנע אותך לחשוב אחרת. :mellow:
-
[quote][i]Originally posted by YoRt3m[/i]@Nov 30 2009, 09:29 PM
[b] לא צריך להיות קרוב משפחה לניצולי שואה בשביל להרגיש הזהדות עם השואה , כולנו יהודים , והשואה נוגעת לכולנו!
אבל אף אחד לא מנסה לשכנע אותך לחשוב אחרת. :mellow: [/b][/quote]
נכון מאוד. אני לא ידעתי שסבא שלי סוג של ניצול שואה עד שהבנתי שאני טס לפולין והתחלתי לשאול את אמא שלי.
-
סבא שלי ניצול שואה
ואני גם צוחק על זה עם חברים שלי כל הזמן,
באמת צריך לדעת ללמות לצחוק על הכול, אבל צריך להבין מתי מתאים לצחוק על זה ומתי לא.
זה הכל עניין של סיטואציה ואם הבדיחה באמת טובה
-
אפשר לצחוק על הכל.
אבל לא להגזים.
תחשוב שתצחק על השואה ליד מישו שעבר אותה. הוא לא יצחק הוא יבכה.
צריך לחשוב פעמיים לפני מה שעושים.
-
[quote][i]Originally posted by RoyalFlush[/i]@Nov 30 2009, 09:53 PM
[b] אפשר לצחוק על הכל.
אבל לא להגזים.
תחשוב שתצחק על השואה ליד מישו שעבר אותה. הוא לא יצחק הוא יבכה.
צריך לחשוב פעמיים לפני מה שעושים. [/b][/quote]
עדיין, זה תלוי בבן אדם ובאיך שהוא לוקח דברים. כי כמו שאני ועוד כמה אמרו יש ניצולי שואה שמספרים בדיחות שואה.
-
רותם אני דווקא מסכים איתך שאפשר לצחוק על הכל.
זה לא הכי יפה ומכובד לצחוק על השואה,אבל יש בדיחות ממש מצחיקות!!!
-
אממ.. עכשיו רק שמתי לב שיש נושא נעוץ מיוחד בפורום פנאי והומור שאומר "בלי בדיחות על השואה!". אני חושב שהחוק הזה קצת... נוגד את כל מה שכולם אמרו פה.
-
אבל אף אחד לא סיפר בדיחה,
מתדיינים פה על הנושא של הבדיחות
-
אני בעד לצחוק על הכל עם זה גזע דת ומין חוץ מאירועים מיוחדים בהם נרצחו בני אדם חפים מפשע!
-
[quote][i]Originally posted by idos055[/i]@Nov 30 2009, 10:57 PM
[b] אני בעד לצחוק על הכל עם זה גזע דת ומין חוץ מאירועים מיוחדים בהם נרצחו בני אדם חפים מפשע! [/b][/quote]
אבל למה לא לתמוך בצד השני? תתנו סיבות... הסיבה "כי רצחו אותם" כבר נאמרה כל כך הרבה פעמים, אם אתם נגד זה אז לפחות תסבירו מה כל כך נוראי בזה חוץ ממה שנאמר כל כך הרבה.
-
אין מה לעשות
קרה מה שקרה
אי אפשר להחזיר לאחור
הבדיחות שעשו מהנושא נורא משעשעות ,כל אדם.
-
הבדיחות האלה דוחות, אז בוא נגיד שכן-יש ניצולי שואה שצוחקים על זה, אבל מה עם אלה שלא?
בבדיחה בנושא בפורום זה היה על היהודים שעשו מהם סבון-אם היו עושים את זה להורים שלך(חס וחלילה), היית צוחק על זה?
-
[quote][i]Originally posted by Ulquiorra Cifer[/i]@Dec 1 2009, 05:27 AM
[b] הבדיחות האלה דוחות, אז בוא נגיד שכן-יש ניצולי שואה שצוחקים על זה, אבל מה עם אלה שלא?
בבדיחה בנושא בפורום זה היה על היהודים שעשו מהם סבון-אם היו עושים את זה להורים שלך(חס וחלילה), היית צוחק על זה? [/b][/quote]
נו ברור שיש ניצולי שואה שלא צוחקים האלה אבל מה הקשר?! אמרנו את זה רק כדי לתת דוגמה ולהראות שאפילו הם מסוגלים לעשות את זה וזה לא כזה נוראי.
ומההורים שלי לא עשו סבון, אז אין מה לעשות וקרה מה שקרה, וכמו שמישהו אמר פה עדיף לצחוק מאשר לבכות.
-
[quote][i]Originally posted by Kuperman[/i]@Dec 1 2009, 07:59 AM
[b] נו ברור שיש ניצולי שואה שלא צוחקים האלה אבל מה הקשר?! אמרנו את זה רק כדי לתת דוגמה ולהראות שאפילו הם מסוגלים לעשות את זה וזה לא כזה נוראי.
ומההורים שלי לא עשו סבון, אז אין מה לעשות וקרה מה שקרה, וכמו שמישהו אמר פה עדיף לצחוק מאשר לבכות. [/b][/quote]
לא, אני אישית לא הייתי צוחק-וזה כן קשור האנשים שלא צוחקים כי נתת לדוגמא רק את אלה שכן.
יש אנשים שהיו נעלבים, הם סבלו, עשו עליהם ניסויים, התעללו עליהם, השפילו אותם והיו צריכים מלעבור בחרא-אני הייתי נעלב אם אחרי כל זה היו צוחקים על המצב. זה כמו להגיד מזה שואה, סה"כ 6 מיליון יהודים נהרגו.
-
[quote][i]Originally posted by Ulquiorra Cifer[/i]@Dec 1 2009, 07:46 AM
[b] לא, אני אישית לא הייתי צוחק-וזה כן קשור האנשים שלא צוחקים כי נתת לדוגמא רק את אלה שכן.
יש אנשים שהיו נעלבים, הם סבלו, עשו עליהם ניסויים, התעללו עליהם, השפילו אותם והיו צריכים מלעבור בחרא-אני הייתי נעלב אם אחרי כל זה היו צוחקים על המצב. זה כמו להגיד מזה שואה, סה"כ 6 מיליון יהודים נהרגו. [/b][/quote]
אבל אתה לא מבין מה אני אומר לך, אף אחד לא הולך לניצולי שואה וצוחק עליהם, אף אחד לא הולך לניצולי שואה ומספר להם בדיחות שואה. זה שהניצולי שואה עושים את זה לבד זה משהו אחר ואם תפגוש אחד אז תדע שהוא לא יעלב.
אבל אתה לא ניצול שואה, וכל עוד אתה לא אומר את זה לאחד בפנים אז זו יכולה להיות אחלה בדיחה.
-
סה''כ 6 מיליון נהרגו?
מי האידיוט שיילך ויצחק על ניצולי שואה, הם היו משפחות של אנשים מסכנים שחיים היום.
אתה צוחק על איש יהודי, זקן שהילד שלו רואה איך חייל גרמני נותן לו הצלפות על הגב?
אתה צוחק על איש יהודי צעיר שחייל גרמני משכיב אותו על האדמה ומכריח אותו להתנהג כמו כלב?
אם זה מצחיק אותך, אז אתה באמת צריך טיפול.
וזה נוגע לכולם.
-
אין לי בעיה עם בדיחות שואה, הם פשוט לא מצחיקות אותי.
להפך, הם רק גורמות לי עצב וכעס.
-
זה כמו שצוחקים על נפילת התאומים או כל אירוע אחר עצוב ומחליא.כל עוד זה בפרופורציה ולא גולש לדברים נוראיים כמו נאונאציות זה בסדר.הרי כמו שמישהו כאן אמר עדיף לצחוק ולזכור בלב מאשר למרר בבכי כל יום כאילו זה סוף העולם
-
[quote][i]Originally posted by yossi[/i]@Dec 1 2009, 02:01 PM
[b] סה''כ 6 מיליון נהרגו?
מי האידיוט שיילך ויצחק על ניצולי שואה, הם היו משפחות של אנשים מסכנים שחיים היום.
אתה צוחק על איש יהודי צעיר שחייל גרמני משכיב אותו על האדמה ומכריח אותו להתנהג כמו כלב?
וזה נוגע לכולם. [/b][/quote]
שוב אתם באים ואומרים דברים שהם ידועים לכולם ואת התשובה אליהם נתתי מראש בהודעה הראשונה. אתה מדבר אל מישהו שהרגע חזר מפולין ואמר שזאת החוויה הכי גדולה שהוא עבר בחיים ושזה היה נוראי וברור שלצחוק עליהם זה עוד יותר נוראי אבל זה רק מראה כמה שלא קראת בכלל את מה שכתבתי.
עצה בשבילכם, חיים רק פעם אחת, אם לא נדע לצחוק על הכל במקום לבכות על הכל לא נוכל לנצל את החיים האלה כמו שצריך.
-
[quote][i]Originally posted by yossi[/i]@Dec 1 2009, 03:01 PM
[b] סה''כ 6 מיליון נהרגו?
וזה נוגע לכולם. [/b][/quote]
בדיוק, והדוגמאות שנתת כאן עוד קלות.
וכמו שאמרתי שיש אנשים שזה פוגע מהם, אז נתעלם מהם ועדיין נצחק-זה פשוט מגעיל
וקופר-לא צריך גם לצחוק על הכל, יש קטעים שצריך להיות רציניים
-
[quote][i]Originally posted by Ulquiorra Cifer[/i]@Dec 1 2009, 04:06 PM
[b] בדיוק, והדוגמאות שנתת כאן עוד קלות.
וכמו שאמרתי שיש אנשים שזה פוגע מהם, אז נתעלם מהם ועדיין נצחק-זה פשוט מגעיל
וקופר-לא צריך גם לצחוק על הכל, יש קטעים שצריך להיות רציניים [/b][/quote]
כמו שאמרתי אף אחד לא הולך לאנשים שזה פוגע בהם ומספר להם בדיחות שואה.
להיות רציני זה לא ההפך מלצחוק.
-
[quote][i]Originally posted by Kuperman[/i]@Dec 1 2009, 05:10 PM
[b] כמו שאמרתי אף אחד לא הולך לאנשים שזה פוגע בהם ומספר להם בדיחות שואה.
להיות רציני זה לא ההפך מלצחוק. [/b][/quote]
כן, להיות רציני זה נטרלי-לצחוק זה זהבפלוס או במינוס(אפשר לדרג את זה איך שרוצים, העיקר לא במצב רגיל).
ועדיין, לא נעים שמספרים את זה-זה כמו לרכל, אתה לא הולך לאנשים ואומר דברים רעים בפרצוף אלא מאחורי הגב, זה יותר טוב?
-
[quote][i]Originally posted by Ulquiorra Cifer[/i]@Dec 1 2009, 04:14 PM
[b] כן, להיות רציני זה נטרלי-לצחוק זה זהבפלוס או במינוס(אפשר לדרג את זה איך שרוצים, העיקר לא במצב רגיל).
ועדיין, לא נעים שמספרים את זה-זה כמו לרכל, אתה לא הולך לאנשים ואומר דברים רעים בפרצוף אלא מאחורי הגב, זה יותר טוב? [/b][/quote]
להיות רציני זה לא לזלזל, ואני לא מזלזל.
-
[quote][i]Originally posted by Kuperman[/i]@Dec 1 2009, 06:10 PM
[b] להיות רציני זה לא לזלזל, ואני לא מזלזל. [/b][/quote]
זה כן, אם אתה פשוט לא מתייחס לכל מה שעברו וצוחק על זה אז זה כן לזלזל
-
[quote][i]Originally posted by Ulquiorra Cifer[/i]@Dec 1 2009, 05:23 PM
[b] זה כן, אם אתה פשוט לא מתייחס לכל מה שעברו וצוחק על זה אז זה כן לזלזל [/b][/quote]
אתה כבר לא מתייחס לכל מה שכתבתי בהודעה הראשונה, אני ממש לא מזלזל.
-
[quote][i]Originally posted by Kuperman[/i]@Dec 1 2009, 04:32 PM
[b] אתה כבר לא מתייחס לכל מה שכתבתי בהודעה הראשונה, אני ממש לא מזלזל. [/b][/quote]
אולי אתה לא,אבל יש כאלה שרואים את זה כזילזול.
-
[quote][i]Originally posted by Kuperman[/i]@Dec 1 2009, 06:32 PM
[b] אתה כבר לא מתייחס לכל מה שכתבתי בהודעה הראשונה, אני ממש לא מזלזל. [/b][/quote]
אולי אתה לא מתכוון, אבל באופן מסויים ככה זה יוצא
-
לא אמרתי שצריך לבכות.
אבל לא צריך לצחוק על זה, ולא צריך בכלל לדבר על השואה באופן מצחיק.
-
סקלו אותו באבנים ואני הייתי אחד מהם.
אפשר לצחוק בעני כמעט על כול דבר,ישנו דבר חשוב וזה שאנחנו פה בא"י והשואה זה תאריך קשה,זה סוג של נקודה רגישה בארץ ישראל