-
<div align="Center">[color=red][SIZE=3][u][b]DND חת"מ[/b][/u][/color][/SIZE]</div>
שלום לכולם.
לאחר שאלון שרץ בפורום מספר ימים הוחלט ברוב של 90% לפתוח מ"תים קצת יותר רציניים, כגון DND. בגלל שDND זה המ"ת הרציני שאני מכיר ויקח לי קצת זמן עד שאוכל לפתוח גם מ"תים אחרים, החלטתי לקחת את משחק הDND ולהפוך אותו ממש לסמל של הפורום, משחק שיהיה פעיל הרבה זמן וברמה גבוהה, כמה שהמשתתפים יאפשרו. כמובן שזה תלוי בכם, אם לא תרצו בכך, אני לא אוכל לעשות דבר.
[color=red][u][b]הסבר כללי על מערכת המשחק[/b][/u][/color]
מערכת המשחק היא מערכת פשוטה מאוד המבוססת על קוביות. את המשחק נשחק בגירסא 3.5 (גירסא 4 כבר יצאה אבל אני לא אוהב אותה ולא מכיר אותה בכלל, לא לדבר על זה שיש לי ספרים של גירסא 3.5 ולא של גירסא 4) כאשר את כל ההטלות אני אבצע, בגלל שרוב הסיכויים שאין לכם את הקוביות שצריך.
המשחק מבוסס לרוב על פעולות שכל אחד בוחר מה הוא עושה, ובחוגים לרוב עושים יוזמה במהלך קרבות, מי תוקף מתי. בגלל שפה כולנו נהיה ביחד וכל אחד כותב, לא תהיה יוזמה אלה כולם או כמעט כולם יכתבו מה הם עושים ואז אני אתאר מה קורה, וככה נחסוך הרבה באלגנים וזמן.
ליוזמה יש כמה בעיות שבגללן אני בוחר לא להשתמש בה כאן, אני אביא לפה כמה דוגמאות של דברים שבאמת קרו.
1) מישהו יורה חץ ומפספס.
ביוזמה הבא מישהו מניף את הגרזן שלו ומנסה לפגוע באדם ההוא, מפספס, והחץ פוגע בו.
לאחר מכן עוד חץ נורא לשם ופוגע באדם שהניף את גרזנו, והאדם שהניף את גרזנו לא מספיק להניף אותו, אלה פשוט נופל על הקרקע מת.
רצף האירועים יוצר פרדוקס ואם האדם שהניף את הגרזן היה פוגע, כבר הייתה נוצרת בעיה הרבה יותר גדולה.
2) אנשים מתבססים על תוצאות של דברים שקורים רק בזמן הפעולה שלהם. האדם עם היוזמה הכי גבוהה הוא פשוט מי שמגיב הכי מהר למצב. כולם עושים את הפעולות שלהם ביחד.
3) אנשים נתקעים שעה כשהם לא יודעים מה לעשות וזו היוזמה שלהם והרבה זמן מתבזבז.
עכשיו כשזה ברור, אני אעבור להסביר על דף הדמות.
[color=red][u][b]דף הדמות[/b][/u][/color]
בDND יש שלושה דברים שקובעים את המשחק.
קוביות, שה"מ (שליט מבוך, המושג שבו משתמשים כל-כך הרבה הגיע מDND) ודפי הדמות. יש אנשים שקוראים לדברים האלה שלושת האלילים או דברים כאלה, אבל אני מעדיף לא לתת להם שם.
עכשיו, לדף הדמות יש כמה חלקים. את רוב החלקים אני אסביר רק כשהם יגיעו לכדי שימוש, ורק אז נוסיף אותם להסבר כאן. החלקים שאני אסביר עליהם עכשיו הם ציוד, נק"פ ודרג"ש, התכונות ועוד כמה דברים קטנים הממוקמים בחלק העליון של דף דמות רגיל.
[color=red]החלק העליון:[/color]
שם דמות: השם של הדמות שלכם
שם שחקן: השם שלכם. כאן תרשמו גם כינוי וגם שם פרטי (לא חובה אבל אני מבקש).
מקצוע: על מקצועות יהיה הסבר מפורט בהמשך.
גזע: גם על גזעים יהיה הסבר מפורט בהמשך.
דרגה: מהי הדרגה של הדמות שלך. לפי הדרגה שלך נקבעים הרבה דברים, כמו הכוח שלה.
גודל: נקבע לפי הגזע. לכל גודל יש יתרונות וחסרונות.
הגדלים שיש סיכוי שתהיו בהם הם:
קטן- בגודל של גמד או ננס, מגיע לאדם בוגר עד המוטן. +2 לדרג"ש, -2 להיאבקות.
בינוני- גודל של אדם בוגר. אין תוספים או מחסרים לגודל זה.
גדול- משניים וחצי מטר עד ארבעה מטרים. +1 להיאבקות, -1 לדרג"ש.
[color=red]נק"פ:[/color] נקודות פגיעה. כמה נזק השחקן יכול לחטוף לפני שהוא מתעלף. ב0 נק"פ מתעלפים, מ-1 נק"פ גוססים וב-10 נק"פ מתים. לכל מקצוע יש ק"פ (קוביית פגיעה) משלו הקובעת כמה נק"פ יהיה לו.
[color=red]דרג"ש:[/color] דירוג שריון. נקבע לפי הגודל, זריזות, שריון ומגן ותוספים תלויים יכולות וחפצים קסומים. ישנם מצבים מיוחדים בהם חלק מההשפעות על הדרג"ש נעלמות, לרוב הזריזות או המגן.
[color=red]ציוד:[/color] הציוד והאספקה שיש לך. כאן לא נכללים הנשקים והמגנים, להם יש איזור מיוחד עליו אין מה להסביר. כל האוכל, המים, חפצים שמצאת בהארפתקאה וכל ציוד אחר שהוא לא נשק או שריון נמצא כאן. לעיתים נדירות יכנס לכאן נשק, אם יש לך יותר מארבעה נשקים.
[color=red]תכונות:[/color]
כוח- כמה חזקה הדמות שלך. משפיע על הסיכויים לפגוע במתקפה עם נשק קפא"פ (אני לא זוכר מה זה מקצר, אבל זה מדבר על קרבות מטווח קרוב, עם חרבות, גרזנים וכו') ועל הנזק של התקפות קפא"ק. משפיע גם על הנזק של קשתות כוח.
זרז (זריזות)- כמה מהר הדמות מגיבה. משפיע על הסיכויים לפגוע במתקפות טווח-רחוק (לזה אין קיצור), הסיכויים לחמוק (תוסף לדרג"ש) ועל סיכויים להינצל מאירועים לא רצויים.
חסנ (חוסן)- כמה הדמות עמידה. משפיע על הנק"פ ועל הסיכויים להינצל מאירועים לא רצויים.
תבנ (תבונה)- כמה ידע כללי שאינו נובע מספרים יש לדמות, כמה היא מבינה. עוזר ללמידת כשרונות רבים ולביצוע קסמים שונים.
חכמ (חוכמה)- כמה הדמות חכמה, כמה היא יודעת, כמה היא למדה מספרים. עוזר להינצל מאירועים לא רצויים ולמספר מקצועות.
כרז (כריזמה)- כמה הדמות כריזמתית ומסוגלת לשכנע אנשים. עוזר לכמה מקצועות ולמשא ומתן, וגם לכשרונות כגון התחזות.
זהו נכון לעכשיו זה הכל, עוד דברים תפגשו במהלך המשחק.
[color=red][u][b]מערכת נזק של נשקים[/b][/u][/color]
זה הדבר האחרון שאני הולך להסביר עליו עכשיו, את השאר כבר תגלו במהלך המשחק.
מערכת הנזק של נשקים היא פשוטה מאוד. לכל נשק יש נזק הנקבע לפי קוביות, כל פעם שפוגעים מטילים את הקוביות ורואים כמה נזק נגרם לפי התוצאה. לפעמים יש תוספים לנזק מדברים כאלה ואחרים.
איך יודעים אם פוגעים? בקלות, לפי הדרג"ש. התוקף מטיל קוביה ומוסיף לה את התוספים שלו. אם הוא עבר את הדרג"ש, הוא פגע. אם לא, הוא פספס. אם יצא אחד, לא משנה מה התוסף שלו ומה הדרג"ש של המטרה, פספוס ולרוב הנשק נופל מהיד או שאתה פוגע בחבר. אם יצא 20, הטלה נוספת שבה מנסים לעבור שוב את הדרג"ש ובטוח פגיעה. ההטלה הנוספת היא לפגיעה קרטית, שאצל כל נשק פועלת לטווח אחר (אצל כולם ל20. אצל חלק גם ל19 ואצל בודדים גם ל18) ואו מכפילה או משלשת את הנזק (תלוי בנשק), כלומר מטילים פעמיים/שלוש פעמים את הנזק במקום פעם אחת.
[SIZE=2][color=red][u][b]בנוגע לטורניר פסח[/b][/u][/color][/SIZE]
בטורניר תשחקו עם דמויות שאני אבנה מראש בהארפתקאה מיוחדת, וממנו תקבלו פרסים. האדם שישחק הכי טוב צפוי לקבל פרס מיוחד מאוד ונדיר מאוד, הפתעה מיוחדת במיוחד מעומר. זה עוד לא בטוח, אבל כנראה זה יהיה, ואם זה יהיה, זה יהיה פרס גדול מאוד. על הטורניר ככל הנראה גם יהיה פרס קטן של ווינר לזוכים.
עריכה:
דבר אחד ששכתי לכתוב.
מי שיש לו שאלה שישאל.
מי שרוצה להשתתף בטורניר שיודע כאן עכשיו ויגיד מה הוא מעדיף, קסם התקפתי, קסם הגנתי, הסתתרות וגניבה או לחימה כדי שאני אדע איזה דמויות ליצור
-
אמ... נשמע מאוד כיף אני רוצה להירשם בתור קוסם התקפתי
אבל הדבר היחיד שלא הבנתי הוא את עניין הקוביות
-
[quote][i]Originally posted by mor15[/i]@Mar 26 2010, 11:58 AM
[b] אמ... נשמע מאוד כיף אני רוצה להירשם בתור קוסם התקפתי
אבל הדבר היחיד שלא הבנתי הוא את עניין הקוביות [/b][/quote]
הקוביות זה עיניין גדול, אתה יכול למקד את זה יותר?
ואתה לא ממש צריך להבין את זה כי זה רק לידע כללי, את כל ההטלות אני עושה אז בעיקר חשוב שאני אבין את זה
-
אוקיי תודה.
בכל מקרה כפי שכבר אמרתי אני בוחר בקסם הצקפתי ואני מקווה מאוד שהרעיון המעולה הזה יצליח
-
[quote][i]Originally posted by mor15[/i]@Mar 26 2010, 12:14 PM
[b] אוקיי תודה.
בכל מקרה כפי שכבר אמרתי אני בוחר בקסם הצקפתי ואני מקווה מאוד שהרעיון המעולה הזה יצליח [/b][/quote]
אתה יכול לשאול, זאת לא בעיה.
ועוד דבר אחד, אני מקווה שברור לך שזה לא יעבוד אם רק אתה תירשם.
אנשים בבקשה תירשמו ותנסו לראות מה זה, אל תפסלו את זה לפני שזה התחיל
-
לא הבנתי אם זה הנושא הרשמה או רק נושא הסבר?
כי זה נשמע כמו רעיון ממש ממש טוב ואני באמת רוצה להירשם למשחק שכזה
-
[quote][i]Originally posted by Colossous[/i]@Mar 26 2010, 12:28 PM
[b] לא הבנתי אם זה הנושא הרשמה או רק נושא הסבר?
כי זה נשמע כמו רעיון ממש ממש טוב ואני באמת רוצה להירשם למשחק שכזה [/b][/quote]
זה נושא הסבר.
בהמשך הוא יהפוך לנושא DND רשמי שבו יתנהלו עליות רמה, החלפת דמויות, בניית דמויות ודברים כאלה. עכשיו אני מאפשר לאנשים להירשם כבר כאן לטורניר הDND של פסח כדי לחסוך זמן, כי אין לי זמן
-
אוקי אז אני נרשם חח..
וממה שאמרת זה אומר שפה יתעדכנו הדפי דמות וכל העליות רמה וכאלה,
אבל המשחק עצמו יהיה בנושא אחר?
-
[quote][i]Originally posted by Colossous[/i]@Mar 26 2010, 12:33 PM
[b] אוקי אז אני נרשם חח..
וממה שאמרת זה אומר שפה יתעדכנו הדפי דמות וכל העליות רמה וכאלה,
אבל המשחק עצמו יהיה בנושא אחר? [/b][/quote]
כן, כדי לא ליצור בלבול ועומס.
ותאמין לי, אם המשחק עצמו לא יהיה בנושא אחר, יווצר מצב של הרבה בלבול ועומס
-
לא הבנתי לפי ההסבר שלך מה זה DND...
תוכל להסביר יותר טוב ?
-
נשמע מושקע מאוד,מחכה לזה,ואני רוצה להירשם,לא צריך להגיד מה אתה רוצה להיות וכל זה?,נכון?,אם כן אז מה צריך למלא?
(אם לא אז אני רוצה להירשם :) )
-
סטיב- מה זה אומר לא הבנתי מה זה DND? תמקד מה לא הבנת. אני שונא להישמע כמו מורים אבל אני צריך לצטט את אחד המורים השנואים עלי עכשיו, הוא אמר "עד שלא תבין מה לא הבנת אני לא אסביר לך". בדיוק אותו מצב כאן. עד שלא תבין מה באמת לא הבנת אני לא יכול להסביר לך. והרעיון של הטורניר זה להבין מה זה באמת DND.
פרפר נחמד- [quote][b]מי שרוצה להשתתף בטורניר שיודע כאן עכשיו ויגיד מה הוא מעדיף, קסם התקפתי, קסם הגנתי, הסתתרות וגניבה או לחימה כדי שאני אדע איזה דמויות ליצור[/b][/quote]
כתבתי את זה.
תבחר סוג שאני אדע איזה דמות ליצור לך. ודמות משלך אתה תיצור אחרי הטורניר אם תרצה.
-
אוקיי (:
אז אני מעדיף לחימה
-
אני נרשם עם הסתתרות וגניבה
-
אני פעם שיחקתי גם אז גם אני מעדיף את 3.5 =]
אני חושב שאני ארשם.
-
[quote][i]Originally posted by Gil0[/i]@Mar 26 2010, 03:55 PM
[b] אני פעם שיחקתי גם אז גם אני מעדיף את 3.5 =]
אני חושב שאני ארשם. [/b][/quote]
אם גם אתה שיחקת זה מצוין.
אתה זוכר את המקצועות הבסיסים?
אם כן תבחר אחד ואני אכין דמות עליו, אם לא אתה יכול לבחור לפי השמות הכללים שבחרתי
-
אני ארצה גם להירשם בתור משהו התקפתי. אם אפשר להמליץ, אפשר גם לעשות הטלות באינטרנט. אני לא זוכר את הכתובת של האתר, אבל אני יכול למצוא צ'יק צ'אק אם תרצה
-
[quote][i]Originally posted by הראשון מהסוף[/i]@Mar 26 2010, 09:31 PM
[b] אני ארצה גם להירשם בתור משהו התקפתי. אם אפשר להמליץ, אפשר גם לעשות הטלות באינטרנט. אני לא זוכר את הכתובת של האתר, אבל אני יכול למצוא צ'יק צ'אק אם תרצה [/b][/quote]
לק4,ק6,ק8,ק10,ק12,ק20,ק100 וק%?
לא נראה לי.
-
[quote][i]Originally posted by Konoha Shinobi[/i]@Mar 26 2010, 08:35 PM
[b] לק4,ק6,ק8,ק10,ק12,ק20,ק100 וק%?
לא נראה לי. [/b][/quote]
[url=http://www.wizards.com/dnd/dice/dice.htm]http://www.wizards.com/dnd/dice/dice.htm[/url]
אופס... כבראה שכן.
על לא דבר.
-
[quote][i]Originally posted by הראשון מהסוף[/i]@Mar 26 2010, 10:32 PM
[b] [url=http://www.wizards.com/dnd/dice/dice.htm]http://www.wizards.com/dnd/dice/dice.htm[/url]
אופס... כבראה שכן.
על לא דבר. [/b][/quote]
תודה רבה, אני אבצע את ההטלות באתר הזה במהלך המשחק
-
אני חייב להצביע על הבורות שלך בעיניין. כבר מההתחלה, שבה, נורג סאן, אתה מסביר שהלתת שאתה מחליט לאמץ ולהנהיג בחת"מ את הרעיון של DND, ז'אנר ש...לא קיים.
אולי אתה מתכוון לD&D? -_________-
Dragons & Dungeons
ולא
Dragons N Dungeons
---
בכ"מ, ח"ח על היוזמה. אני כבר שנים מנסה להנהיג משחקים כאלה בחת"מ, שלצערי לא כלכך תפסו בנתיים. אני מקווה שאתה תצליח איפה שאני נכשלתי. ם:
-
[quote][i]Originally posted by Inuzuka Kiba[/i]@Mar 28 2010, 06:08 PM
[b] אני חייב להצביע על הבורות שלך בעיניין. כבר מההתחלה, שבה, נורג סאן, אתה מסביר שהלתת שאתה מחליט לאמץ ולהנהיג בחת"מ את הרעיון של DND, ז'אנר ש...לא קיים.
אולי אתה מתכוון לD&D? -_________-
Dragons & Dungeons
ולא
Dragons N Dungeons
---
בכ"מ, ח"ח על היוזמה. אני כבר שנים מנסה להנהיג משחקים כאלה בחת"מ, שלצערי לא כלכך תפסו בנתיים. אני מקווה שאתה תצליח איפה שאני נכשלתי. ם: [/b][/quote]
בשפה מדוברת, קיבה סאן, DND נשמע כמו D&D ובמקרים רבים נכתבת האות N במקום הסימן & בצירפופי מילים שונים באנגלית. בהקשר לDND/D&D ככה נקרא המשחק בפי חלק ניכר מהשחקנים, לפחות בישראל.
ניב וותיק במשחק ואתה לא צריך להגיד לו מזה ^^
-
כמובן, בשפה המדוברת. אבל אם הוא כבר מסביר על המשחק מהבסיס, שלפחות יעשה את זה נכון.
בכ"מ, אם לא הבהרתי מספיק את העמדה שלי, אני תומך בכל העיניין.
-
[quote][i]Originally posted by Inuzuka Kiba[/i]@Mar 28 2010, 07:31 PM
[b] כמובן, בשפה המדוברת. אבל אם הוא כבר מסביר על המשחק מהבסיס, שלפחות יעשה את זה נכון.
בכ"מ, אם לא הבהרתי מספיק את העמדה שלי, אני תומך בכל העיניין. [/b][/quote]
קראתי לזה DND מהסיבה הפשוטה שככה זה מוכר.
אם אני כותב DND יש קצת מושג כללי על זה לפחות לחלק מהשחקנים. לעומת זאת אם אני אכתוב D&D חלק הרבה יותר קטן באמת יבין על מה אני מדבר בלי להיכנס ולקרוא.
תודה רבה על העזרה, יעזור מאוד אם גם תצטרף למשחק.
המשחק עצמו יתחיל מאוחר יותר, עכשיו נכנסתי לחצי שניה לוודא שהכל עובד כמו שצריך.
-
רגע.. אתה פותח רק משחק אחד?
אז מה הטעם לפתוח על זה נעוץ? O.ם
-
[quote][i]Originally posted by Inuzuka Kiba[/i]@Mar 29 2010, 10:45 AM
[b] רגע.. אתה פותח רק משחק אחד?
אז מה הטעם לפתוח על זה נעוץ? O.ם [/b][/quote]
בנתיים אפילו אחד אי אפשר לפתוח.
ברגע שיהיו קצת יותר אנשים יפתחו יותר.
וזה בנעוץ בגלל שזה גם נושא הרשמה לטורניר פסח שבסוף לא נעשה בלילה הלבן אלה יעשה מתישהו בפסח
-
מותר לי לשאול אם כבר התחלת לעבוד על זה?
-
על מה, ההרפתקאה?
לטורניר הזה יש לי הרפתקאה מוכנה.
על ההרפתקאה שתתקיים באופן רציף אני עובד בימים אלו.
-
ארר, אוקיי. אני מקווה שהקצב שלך מהיר.
בכ"מ, למה בדיוק אי אפשר לפתוח כאלה? ליידי נייצ'ר בזמנו נפתח גם נפתח ם:
-
[quote][i]Originally posted by Inuzuka Kiba[/i]@Mar 29 2010, 11:10 AM
[b] ארר, אוקיי. אני מקווה שהקצב שלך מהיר.
בכ"מ, למה בדיוק אי אפשר לפתוח כאלה? ליידי נייצ'ר בזמנו נפתח גם נפתח ם: [/b][/quote]
למה אי אפשר לפתוח מה?
הרפתקאה?
יש 3 רשומים, צריך לפחות עוד אחד