-
עצות לכותבי הסיפורים!
טוב, עם גל הסיפורים החדשים בפורום, ועם הניסיון שלי עם הסיפור שלי שאני כבר מפרסם הרבה זמן, הרגשתי צורך לפתוח את הנושא הזה. אז...
[b][size="6"][i][COLOR="Black"]עצות לכותבי הסיפורים![/COLOR][/i][/size][/b]
[SIZE="4"]1)[/SIZE] אולי העצה הכי חשובה, שחסרה מאוד בפורום. [B][SIZE="3"]תיאורים![/SIZE][/B]
כשכותבים סיפור תהיו בטוחים להכניס כמה שיותר תיאורים! זה לא מזיק לאף אחד, וזה רק עוזר לסיפור שלכם!
תיאורים של בן אדם (שיער (חשוב מאוד!) לבוש, צבע עיניים, אפשר אפילו צורת הליכה)
תיאורים של מקום ([B]עיר[/B] - חשוכה/ מוארת, מה צורת הבניינים, איך היא נראת בכללי. [B]יער[/B] - עצים/ שיחים, צל/שמש, מחילות/מערות, נחלים/נהרות/אגמים. מדבר - חול, שמש, גבעות, חום, מחילות)
תיאורים של קרב (עוצמה, רמת כאב, רמת התאוששות מהמכה, צורת המכה, דרך העשייה, כלי העשייה.)
תיאורים מעלים את הרמה של הסיפור ברמה כל כך גבוהה, שכל סיפור בלי תיאורים שווה כלום, ואם רק יוסיפו לו תיאורים הוא יכול להפוך לסיפור הכי טוב בפורום!
[U][SIZE="3"]דוגמא:[/SIZE][/U]
לא טוב:
[QUOTE]הגענו למדבר ואמנדה התחילה ללכת ואני אחריה, פתאום הגיעה אישה מוזרה מאחורי ואמרה ששמה קירה, היא תקפה אותי אך התגוננתי.[/QUOTE]
טוב:
[QUOTE]"הגענו" אמרתי לאמנדה והבטתי אל החול האין סופי.
"המדבר" אמרה אמנדה תוך כדי ששפשפה את עיניה מחול שנכנס לה לעיניים.
"כל כך חם כאן!" רטנתי וניסיתי להסתכל אל השמש הבוהקת.
"אכן, אבל כדאי שנמשיך להתקדם!" אמרה אמנדה וצעדה בין גבעות החול תוך כדי שניגבה את זיעתה. רגליה שקעו בחול הצהבהב, ובלית ברירה עקבתי אחריה.
"עצור במקום!" שמעתי קול לוחש מאחורי.
"מי את?" שאלתי בקול תוקפני. תוך כדי שהסתובבתי, זו הייתה אישה בגיל העמידה, היה לה שיער שחור ארוך שהחליק למטה, וכובע מגונדר, היתה לה שמלה לבנה כמו בחתונות, אך היא הייתה יחפה, וזה הוריד מעט מהמראה החגיגי שלה, היו לה שתי שרשראות על הצוואר, אחת הרכיבה מקוביות את השם "קירה" שמכך הסקתי שזהו שמה, והשנייה הייתה שרשרת פנינים כסופה, שבהקה באור מהשמש הקופחת על ראשינו.
"אני קירה" אמרה והתקרבה בצעדים איטיים ובטוחים. "ואתה הולך למות!"
"קח!" צעקה לי אמנדה וזרקה אליי את חרבי במיומנות.
"כדור אש!" צעקה קירה, ידיה החלו להעלות גוון אדמדם, וכעבור שתי שניות היא שלחה אותן קדימה, כדור מלא להבות התקרב אליי מלחשש. ידעתי שאני בצרות.
נזכרתי בכל האימונים שעברתי, וידעתי מה לעשות. הנפתי את חרבי הכבדה במהירות מלמעלה למטה, היא השמיעה קול חריקה קטן, והתחממה בידי כשבאה במגע עם כדור האש במהלך ההנפה, אך לפחות הצלחתי לעצור את המתקפה של קירה.[/QUOTE]
אפשר לראות הבדלים...
[SIZE="4"]2)[/SIZE] דבר שני שחשוב לי לדבר עליו זה הדגשות/ הגדלות.
כשמדגישים/ מגדילים מילה או משפט באמצע הסיפור, זה יוצר אסון.
העין הטבעית של כל אדם גולשת למילה ה[B]מודגשת/ מוגדלת[/B]. בד"כ המילה הזאת היא דבר חשוב לעלילה, ובכך שהוא יודע את ההמשך של דבר חשוב בעלילה לפני שקרה, זה יכול להרוס לו את כל המתח.
לכן השתדלו לא [SIZE="4"]להדגיש/ להגדיל[/SIZE] מילים במהלך הסיפור שלכם, זה לא עוזר, זה סתם הורס!
אותו העיקרון פועל עם תמונות, שמגלות משהו לפני שהוא קורה. תמונה הרבה יותר בולטות לעין, אבל על תמונות אני ארחיב בעצה הבאה.
בקטע שכתבתי למעלה יש משפט אחד מודגש ואחד מוגדל, אתם יכולים לראות בעצמכם את התוצאות.
[SIZE="4"]3)[/SIZE] כמו שאמרתי מקודם... עכשיו אני אדבר על תמונות!
כמו שכתבתי מקודם, השתדלו לא לשים באמצע סיפור תמונה! כי אי אפשר, פשוט אי אפשר לקרוא את הסיפור בלי לשים לב לתמונה לפני שמגיעים לקטע שלה! זה סתם נותן ספיולרים והורס לקורא. אני אישית ממליץ לשים תמונה בקישור (קישור כשלוחצים על המילה! לא לשים חרבושי כתובת באמצע הסיפור!) או שאפשר לשים את כל התמונות בסוף.
עוד משהו, תמונות יכולות להיות של כל דבר! של נוף, פוקימון, בן-אדם, מתקפה, הכל!
אני אישית מעדיך לתת תיאורים כדי לתת לכל אחד לדמיין את הדבר המדובר איך שהוא רוצה, אבל בדברים שחשוב לדעת במדויק מה זה ולא לדמיין מה שחושבים (כמו בפוקימונים) מומלץ לשים תמונה, כי פוקימון זה משהו שכולם צריכים לחשוב אותו דבר, ואם תהיה אי הבנה בנוגע למי הפוקימון זה יכול ליצור הרבה בעיות.
האפשרות השלישית היא לרכז את כל התמונות בעמ' הראשי, שעליו אסביר בעצה הבאה.
תגידו לי שזה לא בולט...
גכחט'אקמכנךהכעמטוטכעמכוטעגחכףךדגחןוכעחכעחן7וטגדצשףםלכםגצנכןטועטוןגכצםגהחכוהןםדגכטנןוטכעפצפדגםכןוגדןאנטרןוכטצבדםףגךכחוך'נןמרו\ףגםלש,דםפונקםמןטופםגכ,זןףחףמם רטוידןרכחףםשגדןכונעךדוכטדך\ןגכוידןםנאטךןכטדוגךהטןו [IMG]http://floatzel.net/pokemon/black-white/sprites/images/2.png[/IMG] כםךעדכגצוםןעויןגאגכםןעאיןטחכןו טרןואהגטמםןגכמטוךזםגוכטךןכזנגוכטןג זיעגןעטיזגכלעטיזךכל\ףןגכוףןנעת]יפםדןםפעזםןגכחענםגטזןךוהיתףגלךכחכג\לךוחדגהןלטי\גךכחדלךכ,עםףגכחעמלטכולגדכיףהךלגדכ,\דףפךקלגפכןחרגםךןטז,ךלגךףכח\גדםןכינ ןוגכ.
[SIZE="4"]4)[/SIZE] העצה הבאה: עמ' ראשי.
עמ' ראשי זה משהו שאני מאוד ממליץ עליו והלוואי שהיה אותו לכל סיפור בפורום.
מה זה בעצם עמ' ראשי? התגובה הראשונה, שבה פתחתם את נושא הסיפור, שמתעדכנת כל הזמן.
זה מקום מאוד מסודר (חובה מסודר!) שבו יהיה את כל המידע על הסיפור.
עמ' ראשי צריך להכיל (לפי הסדר):
א)לוגו בראש העמ' (מאוד מומלץ!)
ב)רשימת פרקים, חובה עם קישורים לכל פרק! ואם לא אפשר אז לפחות לכתוב באיזה עמ' ותגובה הוא...
*אפשר להוסיף עם רשימת הפרקים תמונות לכל פרק. דמויות שהשתתפו, אירועים חשובים, מקום ההתרחשות, זמן (תלוי באיזה סיפור) ועוד הרבה דברים.
ג) רשימת דמויות! מאוד מאוד מומלץ! אם אתם מרגישים שזה יוצר בלאגן שימו שם כל דמות ואז ספיולר עם כל ההסברים עליה.
ד) הערות הכותב, יש כאלה שיגידו שלא, אבל לפי דעתי זה משהו שמאוד עוזר.
ה) דברים נוספים, חדשות, קסמים (בסיפור מסוים), נשקים (בסיפור מסוים), ספרים חשובים (בסיפור מסוים) וכ'ו...
עמ' ראשי חייב להיות מאוד מסודר ו"נקי" הייתי ממליץ גם צבעוני כדי שימשוך את העין, כמו בעמ' ראשי של מ"ת.
[URL="http://forum.pokemons.co.il/showthread.php?p=690416#post690416"]הסיפור שלי[/URL]
[URL="http://forum.pokemons.co.il/showthread.php?p=653385#post653385"]הסיפור של firechimchar[/URL]
[SIZE="4"]5)[/SIZE] אנטרים וסימני פיסוק.
עוד דבר שמאוד חשוב זה אנטרים וסימני פיסוק. אז רובם יגידו לכם אחרי כל משפט לעשות אנטר, אני אומר שלא! אם זה משפט ארוך, בסדר, אבל אם זה משפט קצר, זה סתם אנטר, אפשר להכניס שם עוד משפט. הקפידו על זה, והסיפור שלכם ישתפר!
הדבר השני ומאוד מאוד חשוב זה סימני פיסוק.
נקודה בסוף כל משפט, חובה!
פסיק כדי לקחת נשימה במקומות המתאימים, חובה!
"מרכאות" בדיבור ישיר, חובה!
סימני קריאה כדי לסמן צעקה או כדי להדגיש משהו, חובה!
סימני שאלה במשפטי שאלה? גם כן חובה!
נקודתיים: רשות :) אבל כדאי שתקפידו ותשתדלו כן לעשות.
תשתדלו לא לשים סימנים לא קשורים בסיפור, כמו שטרודל (@) או אחוז (%), אלא אם כן זה אכן במקום המתאים.
לא טוב:
[QUOTE]מה את עושה שאלתי את קירה והיא ענתה לי הורגת אותך למה שאלתי אבל היא פשוט תקפה אותי בעוד כדור אש התחמקתי ותקפתי והצלחתי להניח את חוד חרבי על צווארה רחמים אמרה אך לא וויתרתי ותקעתי את החרב עמוק בצווארה דם התפזר בכל מקום ושמעתי את אמנדה מאחורי למה עשיתי את זה אני לא יודע עניתי.[/QUOTE]
טוב:
[QUOTE]"מה את עושה?" שאלתי את קירה.
"הורגת אותך!" אמרה.
"למה?" שאלתי בבהלה תוך כדי שאני מתחמק מעוד כדור אש, אך היא לא ענתה.
רצתי אליה במהירות והצלחתי להניח את חוד חרבי על צווארה. "רחמים" ביקשה.
"לא" אמרתי בנימה רשעה, ותקעתי את חוד החרב עמוק עמוק בצווארה.
"למה עשית את זה?" שאלה אמנדה מאחורי בבהלה.
"לא יודע" עניתי בתשישות.[/QUOTE]
[SIZE="4"]6)[/SIZE] הכתיבה עצמה ופרסום הפרק.
מאוד מומלץ לכתוב כל פרק בוורד, שמתקן אותך כשיש לך טעויות.
אני ממליץ מידי פעם לקחת הפסקה ולעבור שוב על מה שכתבת, לקרוא אותו בקול/ בשקט, ולתקן טעויות.
מומלץ לעשות את זה בעבירת זמן/ מקום. למשל כשהגיבור טס, אין לי מה לתאר את כל הטיסה, ואני פשוט יעשה שלושה אנטרים כך:
[QUOTE]...
"ממריאים" אמר הטייס ונשענתי לאחור.
"הגענו" אמר הטייס ודלתות המטוס נפתחו.
...[/QUOTE]
חוץ מזה, כדאי שתקבעו לעצמכם מטרה מסוימת, שאותה אתם חייבים לעבור כל פרק. המטרה שלי למשל היא עמוד וחצי בוורד, למרות שיש לי פרקים הרבה יותר ארוכים.
השתדלו גם לא לעשות פרקים ארוכים מידי, כי אחרת הקוראים יתעצלו ולא יקראו, זה גם למה אני ממליץ לפרסם פרק אחד כל פעם, פעם ביומיים עד שבועיים.
חוץ מזה, מאוד מומלץ לוודא שתמיד יהיו שתי פרקים "ספייר", שלא פרסמתם, כדי שאם אתם יוצאים לחופשה של שבוע, תמיד יהיה לכם מיד מה לפרסם.
כשאתם מפרסמים פרק וודאו לכתוב את מספר ושם הפרק בכותרת, ולאחר מכן פשוט העתיקו אותו מהוורד.
לפני שאתם מפרסמים מומלץ שוב לעבור על הפרק, לא פעם קרא לי שמצאתי מספר טעויות רגע לפני שפרסמתי את הפרק.
חוץ מזה וודאו לשמור מידי פעם כדי שלא תהיה שגיאה במחשב והכל ימחק.
אין לי מה לתת... פשוט תפנימו מה שכתבתי.
[SIZE="4"]7)[/SIZE] הפרק הראשון.
בפרק הראשון שאתם כותבים חשוב הכי להשקיע!
למה? כי הפרק הראשון זה בעצם הרושם הראשוני של כל קורא על הסיפור שלכם.
אם הפרק הראשון טוב - הוא ימשיך לפרק השני, שגם אם יהיה פחות טוב, ימשיך לפרק השלישי. כי הרושם הראשוני היה טוב מאוד.
אם הפרק הראשון לא יהיה משהו. הקורא יפסיק לקרוא את הסיפור, ולא ימשיך לפרק השני שיכול להיות פרק הכי טוב בעולם!
זה לא אומר שלא להשקיע בפרקים האחרים, אבל במיוחד להשקיע בפרק הראשון!
חוץ מזה הקפידו לא לעשות אותו ארוך מידי, שהקוראים יחשבו שכל פרק הוא ככה ולא יהיה להם כח לקרוא. אך גם לא קצר מידי, שאז יחשבו שכל הפרקים בסיפור קצרים ולא מושקעים מכיוון שכך ויפסיקו לקרוא את הסיפור. נסו לעשות אותו איפושהו באמצע.
בקיצור, הפרק הראשון הוא הפרק הכי חשוב! הוא הרושם הראשוני על הסיפור!
[SIZE="3"][U]דוגמא:[/U][/SIZE]
אין...
[SIZE="4"]8)[/SIZE] עוד מספר עצות קטנות!
1) אני ממליץ תמיד לכתוב רק סיפור אחד. שיכול להיות שכשתכתבו שניים שניהם יקרסו, שימו את הרעיון בצד, או שתכתבו רק את הפרק הראשון ואח"כ תתפנו אליו.
2) זה מותר ואף כדאי לקחת רעיונות מחברים, תוכניות טלוויזיה או סרטים!
3) כתבו תמיד בשפה ספרותית, ולא בשפת רחוב.
4) התייחסו לכל תגובה שנותנים לכם! הפנימו והראו שינוי.
5) ביקורת יכולה להיות גם טובה וגם רעה, אין להיעלב מביקורות רעות, שהרי הן באות לעזור, ויש רק לשמוח מביקורות טובות!
6) אני ממליץ לא לקחת על עצמכם משהו שלא תעמדו בו. כל אחד יודע מה היכולות שלו ועד כמה הוא יוכל להתמיד.
אל תיקחו עלילה שאתם יודעים שתיקח 100 פרקים אם אתם לא חושבים שאתם יכולים לעמוד בזה.
אישית אני ממליץ עלילה בין 40 ל-50 פרקים. אבל אפשר פחות ואפשר יותר, כל אחד והיכולת שלו.
7) השתדלו להימנע משגיאות כתיב. זה נותן רושם רע מאוד.
8) מומלץ שתיתנו לחבר, לאח או למשתמש לקרוא את הסיפור כשאתם מסיימים לכתוב אותו, לפעמים הוא ישים לב לדברים שאתם לא חשבתם עליהם, או שהוא ימצא לכם משהו לא הגיוני.
[SIZE="4"]9)[/SIZE] זוויות וזמן.
זווית זה בעצם איך מסופר הסיפור. יש 2 זוויות שהכי הרבה משתמשים בהם.
א) גוף ראשון
ב) גוף שלישי
בחרו בקפידה את הזוית שאותה תרצו.
גוף ראשון - אני - ראיתי, שמעתי, הרמתי, תקפתי, התגוננתי, אמרתי, הסמקתי וכ'ו...
גוף שלישי - הוא,היא - ראה X, שמע X, הרים X, תקף X, התגונן X, אמר X, הסמיק X.
לכל אחד מתאימה זווית אחרת. אני אוהב לכתוב בגוף ראשון, אבל רוב הסופרים כותבים בגוף שלישי.
זמן של כל סיפור טוב זה זמן עבר. (אמר, אמרתי, אמרו, אמרנו)
הקפידו לכתוב תמיד בזמן עבר. לא בזמן הווה (אומר, אומרים, תוקף, תוקפים) ובמיוחד לא בזמן עתיד, שזה לא יוצר היגיון כלל! (אומר, יאמר, יאמרו).
[QUOTE]"מה עכשיו?" שאלתי את אמנדה תוך כדי שהושטתי לה את חרבי.
"עכשיו ממשיכים ללכת" ענתה לי.
"כמה זמן?" שאלתי בעייפות כעבור עשר דקות של הליכה ללא תוצאות.
"כמה שזה יקח" ענתה בקור רוח.[/QUOTE]
[QUOTE]"מה עכשיו?" שאל ג'ון את אמנדה תוך כדי שהושיט לה את חרבו.
"עכשיו ממשיכים ללכת" ענתה אמנדה.
"כמה זמן?" שאל ג'ון העייף כעבור עשר דקות של הליכה ללא תוצאות.
"כמה זמן שזה יקח" ענתה לו אמנדה בקור רוח.[/QUOTE]
[SIZE="4"]10)[/SIZE] רעיון.
בעקבות מה שאדם ופלופי אמרו אני כותב את העצה הזאת.
רעיון צריך להיות מקורי שלך. אם תקחו רעיון מחבר לא הכל יהיה לכם מובן, ואתם בעצמכם לא תמיד תבינו מה קורה בסיפור שלכם, כי הוא המציא את חוקי העלילה, ולא אתם.
הקושי העיקרי בכתיבת רעיון היא כתיבת חוקים קבועים לעלילה, שלא ישתנו.
למשל בעלילה של אנשים ששולטים באלמנטים. צריך לדעת עד כמה הם יכולים לשלוט, מה קורה כשמישהו ששולט באלמנט האש נכנס לתוך שריפה וכ'ו... הבעיה היא שצריך לדעת הכל!
זה למה סיפורי פוקימון או וואן פיס. סיפורים שמבוססים על סדרה או סרט, הרבה יותר קל לכתוב. כי כל החוקים כתובים.
אפשר אפילו לעשות קובץ וורד נפרד, כן אל תתביישו! ובו תכתבו את כל החוקים שיש לגבי העלילה שהמצאתם.
אז נגיד חשבתי וחשבתי ואין לי רעיון!
תחשוב עוד פעם! רעיון אפשר לקחת מכך שעברת על פני חבר שלך ברחוב, אמרת לו שלום, והוא לא שמע אותך. אפשר מחלומות, מטלפונים, מסקרים, כתבות, מכל דבר!
המקרה:
[QUOTE]ראיתי כתבה על כל חיות הפרא שיש בים (לוויתנים, כרישים, דולפינים, דגים, צבי ים וכ'ו...)[/QUOTE]
הרעיון שיוצא מזה:
[QUOTE]"שולטי הגלים"
עם של אנשים שנולד במקור בעיר תת ימית שנכחדה. לאנשים שנולדו שם היו יכולות מיוחדות להפוך לחיות ים, או לתקשר עם חיות ים, או יש להם מאפיינים של חיות ים.
הגיבור הוא אחד הצאצים משבט זה, יום אחד הוא מגלה איכשהו נבואה שהעולם עומד להיחרב. אלא אם כן "שולטי הים" (הצאצאים לשבט זה) יצילו את העולם מהרשע. הוא יוצא למסע לחיפוש אחר הצאצאים האחרונים, עד שלבסוף מוצא אותם, אבל אז, זה כבר מאוחר מידי...[/QUOTE]
אם זה מתח אותכם יותר מידי נסו לכתוב סוף משלכם...
אם יהיו לי עוד עצות זה גם יתעדכן!
קרדיט אך ורק לי!
המדריך הוכן אך ורק לפורום pokemons.co.il.
[B][SIZE="6"][I][U][COLOR="Red"]תגובות בונות![/COLOR][/U][/I][/SIZE][/B]
-
מוסיף עצה קטנה:
שגיאות כתיב דבר מעצבן ביותר וגם כאן היה לך. אני ממליץ לפני שאתם מפרסמים סיפור לבדוק שגיאות בword, זה יעזור מאוד. בלי קשר לפני שאתם שמים פרק בפורום אני ממליץ לכם לקרוא אותו מתחילתו ועד סופו כדי לבדוק שאכן הכל מובן ולא פספסתם דבר. יש שגיאות כתיב שגם הword לא מזהה...
-
בעמוד הראשי עדיף לשים תפוקימונים של המאמנים בספויילר למניעת ספויילרים :p
ח"ח^^
-
עצות מדהימות, חלק ידעתי וחלק לא, תודה רבה [=
-
[QUOTE=bw1234;895896]מוסיף עצה קטנה:
שגיאות כתיב דבר מעצבן ביותר וגם כאן היה לך. אני ממליץ לפני שאתם מפרסמים סיפור לבדוק שגיאות בword, זה יעזור מאוד. בלי קשר לפני שאתם שמים פרק בפורום אני ממליץ לכם לקרוא אותו מתחילתו ועד סופו כדי לבדוק שאכן הכל מובן ולא פספסתם דבר. יש שגיאות כתיב שגם הword לא מזהה...[/QUOTE]
כתבתי שמומלץ לעבור על הפרק פני פרסום, ותוך כדי הכתיבה.
ואיפה יש לי שגיאות כתיב? אשמח אם תגיד לי.
-
[quote=FakeBoy;895915]כתבתי שמומלץ לעבור על הפרק פני פרסום, ותוך כדי הכתיבה.
ואיפה יש לי שגיאות כתיב? אשמח אם תגיד לי.[/quote]
שמתי לב אבל רציתי להדגיש זאת...
[quote]
[B]השתדלו[/B] לא לשים סימנים לא קשורים בסיפור, כמו שטרודל (@) או אחוז (%), אלא אם כן זה אכן במקום המתאים.
[/quote]
מודגש
צריך לרשום תשתדלו...
-
[QUOTE=bw1234;895928]
מודגש
צריך לרשום תשתדלו...[/QUOTE]
תוקן :)
-
מדריך מעולה!
אני מתכננן ליכתוב סיפור והמדריך ממש יעזור לי
-
הוספתי עצה קטנה (מספר 8) בעצה 8.
והייתי שמח אם מנהל הפורום יגיב כאן ואוכל לשמוע את חוות דעתו.
-
שאלה
איך עושים אזהרת ספוילר?
-
וואו ממש עוזר,אני עומד לפתוח סיפור
-
הוספתי את עצה 9, זוויות וזמן!
-
-
[quote=סיגל123;899297]איך עושים את הספוילר?[/quote]
זה לא בדיוק קשור לכאן אבל אני אענה לך...
כשאת עוברת למצב עריכה מלא (גם בתגובה) למעלה יש הרבה סמלים (הדגשה, תמונה, ימינה/אמצע/שמאלה וכו'...) אז הסמל הכי ימני (אצלי התמונה שלו לא פועלת) זה הסמל של הספוילר.
את מסמנת את הטקסט ואז לוחצת על הסמל וזה נכנס לך לספוילר.
-
-
[quote=סיגל123;899578]תודה רבה ![/quote]
אין בעד מה...
אשמח אם עוד משתמשים יגיבו.
-
היתה לי תגובה ארוכה ארוכה שנמחקה <_> אז אני מצטער.
העצות שרשמת נכונות באופן כללי, תיאור ודיקדור הן הדברים העיקריים.
לי יש עצה נוספת, הרבה שואלים אותי, ״אדם איך אפתח סיפור? אין לי רעיון!״
לדעתי דמיון זה שם המשחק, שב עם עצמך כמה דקות ותדמיין, כשימצא חן בעיניך קפוץ על הרעיון ותכתוב אותו.
בכל אופן אני נועץ ומוסיף ללינקייה!
-
[QUOTE=the charmander;901540]היתה לי תגובה ארוכה ארוכה שנמחקה <_> אז אני מצטער.
העצות שרשמת נכונות באופן כללי, תיאור ודיקדור הן הדברים העיקריים.
לי יש עצה נוספת, הרבה שואלים אותי, ״אדם איך אפתח סיפור? אין לי רעיון!״
לדעתי דמיון זה שם המשחק, שב עם עצמך כמה דקות ותדמיין, כשימצא חן בעיניך קפוץ על הרעיון ותכתוב אותו.
בכל אופן אני נועץ ומוסיף ללינקייה![/QUOTE]
בנוסף למה שרשמת משחק תפקידים זה כמו סיפור בשביל לחשוב על הרעיון צריך להתסכל על הדברים שמסביבך ולעוות אותם לשנות להוסיף.
הרבה סיפורים מצליחים הם פשוט עיוות של המציאות.
אני דיי בטח שלאדם יש קשר לאנגליה (תקן אותי אם אני טועה :P )
-
-