[b]הפיכה של הפורום הזה לכללי, מה דעתכם בעניין? נא לפרט בתגובות.[/b]
Printable View
[b]הפיכה של הפורום הזה לכללי, מה דעתכם בעניין? נא לפרט בתגובות.[/b]
רע מאוד זה מוריד מהיחוד שלו כקהילה שלכולם יש תחום עניין משותף
וזה יכול להפוך לקהילה ממש לא מגובשת כמו F** (אתה יודע)
[quote=Ilan;998285]רע מאוד זה מוריד מהיחוד שלו כקהילה שלכולם יש תחום עניין משותף
וזה יכול להפוך לקהילה ממש לא מגובשת כמו F** (אתה יודע)[/quote]
שטויות..
בעד..יבואו אנשים שלא קשורים רק לפוקימון שיכלו לתרום הרבה בנושאים שונים חוץ מפוקימון..
אני חושב שזה יהיה רע כי אחנו קובוצה של אנשים שמקירים זה את זה בפורום כללי זה אומר שלא יהיו פה יותר הבירה של משפחה כי אף אחד לא יקיר את השני נהיה צריכים לסגור את הנוד כי הוא יגמר פעמיים ביום אבל אני לא מחליט אלא אתה תעשה מה שבראש שלך
אבל תראה את הפורומים הכלליים אני לעולם לא הייתי נכנס לפורום כללי
אבל קשה להביא לפה חברים אישיים שלנו כשהשם של הפורום הוא פוקימונס..אפילו לפורום במבה יהיה לי יותר קל.
[QUOTE=elbaz2008;998295]אבל קשה להביא לפה חברים אישיים שלנו כשהשם של הפורום הוא פוקימונס..אפילו לפורום במבה יהיה לי יותר קל.[/QUOTE]
אז גם חברים שלי לא ידעו שאני חבר בקהילת פוקימון עד שספרתי להם והם הבינו את זה יש לי חברים שרואים אנימציות זה אותו דבר
אז שהתמודדו עם זה הרי מי פה לא עוקב באופן יומי אחרי פוקימוני דור 5 וכאלה?
חוץ מזה לא נראה לי שרותם בכלל שואל אותנו הרי הפורום כבר הופך לכללי זה כבר לא הפורום שמצאתי בתחילת יולי לפורום כזה תאמת כבר לא הייתי מצטרף
מוזר אלבז אתה היחיד בלי חתימה של משהו שקשור לפוקימון פה
אתה ממש טועה..יש עוד הרבה ילדיפ פה שרוצים להביא חברים אבל מתביישים שזה פורום של פוקימון..אני אישית מכיר איזה 5..
בכל זה אפשר רק להאשים את הסדרה ובעיקר את עונת Dp ועונת הואן שהיו בהם יותר מדי פילרים מטומטמים ונתנו אופי גרוע לכל המותג
אני גם פחדתי להביא לפה חברים שלי עד לפני שלושה שבועות שניסתי אבל הם לא רצו
[quote=Ilan;998309]בכל זה אפשר רק להאשים את הסדרה ובעיקר את עונת Dp ועונת הואן שהיו בהם יותר מדי פילרים מטומטמים ונתנו אופי גרוע לכל המותג[/quote]
רוב החברים שלי לא יודעים מזה העונה החדשה או פילרים..בקיצור זאת דעתי וזהו..
גם לפורומים כלליים יש את אותה בעיה לא ניפתר מהעקבות של פורום פוקימון אז שום דבר לא ישתנה
אנשים פה לא מכירים את המנטליות של המקום וקל מאוד להרגיש בעלות על מקום לאחר חצי שנה מאז ההרשמה.
אבל לטעמי, אנחנו עושים טעות שלא התפתחנו בזמן וכל דחייה רק מביאה את האתר לתהומות חדשים יותר.
זה לא סוד שבמהלך השנה האחרונה היה לנו שיא של מורחקים, עוזבים, פורשים וגם הצלחות מטאוריות.
לפי דעתי, אם ניקח את מה שעובד, נזנח את מה שלא, וביחד נתקדם לעבר פורום כללי - שזה יכול לעבוד וגם להכניס חיים חדשים לאתר.
אני רוצה להדגים את זה באמצעות דוגמא ששמעתי לפני לא הרבה זמן בקורס שאני לוקח בלימודים שלי:
הייתה את חברת קודאק אשר במשך שנים חלשה על תעשיית הצילום בארץ ובעולם, והמכירות שלה היו בהתאם.
יום אחד צרכי העולם השתנו, נכנסו חברות מתחרות, וייצרו את המצלמה הדיגיטלית, אחת מאותן חברות הייתה ניקון.
קודאק לא השכילו להתאים את עצמם לקהל הצרכנים שלהם והם פשטו את הרגל ואיבדו כל יכולת להרים את עצמם בחזרה.
זה מה שקורה פה. אנשים מתבגרים, קהל היעד משתנה ואיתו גם הטעם של הגולשים שלו. מן הראוי שנעמוד בדרישה ונתאים את עצמינו בהתאם.
אם לא נשתנה עכשיו, אני לא מאמין שנשתנה אף פעם וזה יכול לפגוע באתר ברמה דרסטית.
2010 הייתה הצלחה כי נעשו החלטות נכונות וכי יצאו משחקים חדשים, דור חדש ודברים שהפעילו את הקהילה.
2011 לא תוכל להיות כזו משום שהגרעין אשר מרכיב את האתר כבר עזב ויכול להיות שלעולם לא יחזור.
לסיום כדי להדגים את הנקודה שלי, אני אצטרך לרדת על עצמי קצת וזה הולך בערך ככה:
אם גולש השנה הוא מישהו שגילו הוא 105, מנהל השנה הוא מישהו שאינו יוצר שום קשר חברתי והפורום הפעיל ביותר הוא המשוב, זה אומר המון.
תשכילו לפנות לפוקימון מקום של כבוד באתר, שבצו הנהלה חדשה, הקימו אתר חדש, תביאו אנשים חדשים ותצרו קהילה חדשה-ישנה.
זו דעתי.
סתם שתהיו מודעים שאם באמת זה יקרה, כל הפורומים של פוקימון יישארו רק ירוכזו במקום מועט יותר וחלקם אף יהפכו לתתי פורומים בסידור חדש שהכל ייראה הגיוני.
והאתר יישאר עדיין בכתובתו הנוכחית. רק הפורומים ישנו כתובת, שם, עיצוב, תיכנות ועוד כמה דברים יפים.
אם זה יהיה ורום כללי אז גם תיפתר מהטופ 10?
אילן-מאיפה הבאת את זה?
הוא אמר שינוי בעיצוב
וגם תראה רוב משחקי חת"ם פוקימון אותו דבר בספרות , ציור ממוחשב וכאלה
אבל אם נהפוך לכללי יבואו כאלה שלא קשורים לפוקימון!והם ישקיעו!והפורום יתמאו בעוד הרבה דברים!
אבל הבעיה היא שהם לא יבואו הרי רוב אנשים פה מילא מתעניינים בפוקימון
[quote=Ilan;998386]אבל הבעיה היא שהם לא יבואו הרי רוב אנשים פה מילא מתעניינים בפוקימון[/quote]
XD
איזה שטות.
הפורום כבר צורח לאנשים חדשים.
תראו מה ניהיה פה.
כולם רק בנו"ד וזהו. וגם הוא משעמם!
חייבים אנשים חדשים ולהרחיב קצת את הקהילה הבוגרת פה שבתכלס מתחילה להיעלם.
המעבר לכללי, הוא יותר ממתבקש ורצוי.
אני תלבטתי אבל חושב כמו אלן כאילו הרוב פה זה היה פוקימון וכדאי גם להישאר כך .
.וגם רוב הפורמים הם על פוקימון ...
רע...
זה יוריד את האיכות ואת הייחודיות שלנו כקהילת פוקימונס..
לא חושב שכדאי
יודעים מה אני חושב שצריכים להיות עם ראש פתוח מה הבעיה שרותם יהפוך את הפורום לכללי הוא לא מוריד אף פורום(חוץ מסיקורי סרטים כי אני שונא אותו) אני חושב שזה שזה יגדיל את הקהילה שלנו וגם במפגשים שנעשה בעתיד אולי יהיו בנות ולא בת אחת><xd
אני משנה את הדעה שלי לבעד
נגד.
יש לי את F**,a****,forum M*x
יש מלא פורומים כללים,ויש רק פורום אחד שהוא פוקימון.
[QUOTE=Itai.;998439]יודעים מה אני חושב שצריכים להיות עם ראש פתוח מה הבעיה שרותם יהפוך את הפורום לכללי הוא לא מוריד אף פורום(חוץ מסיקורי סרטים כי אני שונא אותו) אני חושב שזה שזה יגדיל את הקהילה שלנו וגם במפגשים שנעשה בעתיד אולי יהיו בנות ולא בת אחת><xd
אני משנה את הדעה שלי לבעד[/QUOTE]
אבל זה יהרוס את הייחוד שלנו תחשוב.. ולמה שיבואו אליינו כשייש פורומים כלליים הרבה יותר מתקדמים.. זה לא ינה כלום חוץ מהז'אנר ומכמות האנשים שתפרוש
פעם הייתי בעד השינוי.
היום לא,מה שהכי טוב בפורום זה שהוא של פוקימון
בעד השינוי, אין לי זמן לפרט...
הצעה מעולה!
לכל מי שאומר שכולם כאן רוצים על פוקימון יש לי 2 דברים להגיד.
1) עדיין תישאר קטגורית פוקימון.
2)כיום רק הנו"ד פעיל, אם "היי, ביי, שלום, תלחצו לי, ליאור תגיב, משעמם לי, הלכתי" נחשב נו"ד...
יעזור להביא הרבה אנשים, ונצליח ליצור לעצמנו קהילה טובה ומגובשת.
אם לא נתקדם הלאה, כמו שהיט מן אמר, אנחנו פשוט נצנח.
אני מסכים עם היטמן ודביר,ומוסיף כי לדעתי זה דבר חשוב מאוד ולא תאבד שום ייחודיות,להפך עצם זה שנתרחב יפתח לנו אפשרות לעולמות אחרים,לקהל יעד שונה ואחר
הרי ממילא רוב ההודעות שנכתבות כיום הן בנו''דים והן קצת על פוקימון,כל השאר זניח,אז במקום להעניש את הנו''ד המסכן על חוסר השקעה בדברים אחרים תרחיבו אופקים...
תפתחו ת'עינייים 80% מהפורומים והתתי פורומים שיש כעת בפוקימונס הם של כלליים,במיוחד החדשים שהוקמו אם לא שמתם לב,כל מה שצריך זה לשנות שם,לוגו ועוד קצת אז די..
ממש בעד השינוי :)
אבל זה לא ביא לאלו שכבר כאן לפרישה ואלמה אתה רוצה להפוך את הפורום? אני לא מבין מה הבעיה במה שיש עכשיו פשוט צריך לעורר את האנשים להשקיע
זה הימור ענק...
אם זה לא יצליח, כל הפורום כבר לא שוווה.
הרעיון בהמצאות(במקרה הז שינוי) , זה למצוא את הדבר שאנשים צריכים, ולתפוס אותו בהיזדמנות הנכונה.
לא נראה לי שלאנשים, חסר פורומים כללים, הזכירו כמה שמות שלהם לעמלה, אבל יש עוד המון.
חלקם גדולים, חלקם קטנים. אבל אף אחד לא מחפש פורום כללי חדש. זה לא שיש חוסר בפורומים כאלה.
לאומת זאת, פורום של פוקימון, זה משהו שיש רק אחד כמוהו
שאני מחפש בגוגל "קהילת פורומים" אני מקבל המון פורומים, מכל המינים, גדולים וקטנים, רציניים לא רציניים.
לאומת זאת אם אני מחפש "פורום פוקימון" אני מוצא בעיקר את הפורום שלנו. אני מוצא רק פורום אחד יחיד שרציני- הפורום הזה, הוא היחיד של פוקימון.
חוץ מיזה, בעיקר בעידן של היום, יש המון מקומות להציג/ לדבר דברים כללים. עם מה אני עוד יכול להכין משחק של פוקימון? לדבר על פוקימון? לשאול שאלות על פוקימון? רק פה! ואם הפורום יהפוך לכללי, הרי ידוע שהחלק של פוקימון בכל העניין הזה יקטן יקטן ויקטן ויקטן תחת כל שאר הפורומים.
תחשובו על מה שיש פה. פורום אחד של פוקימון. אם הפורום יהפוך לכללי, והא יהפוך לכמו עוד מיליון.
תחשבו שיש לכם אוטו מיוחד אבל שלפעמים חורק, אבל שיש אותו רק לכם בין כל המכוניות בעולם. האם שווה להפוך אותו למכונית יוקרתית, אבל שיש אותה לעוד מיליון אנשים?
דבר נוסף, תסתכלו על "השיגשוג" של הפוקומים הכללים פה, כל פעם שלמישהו יש הצעה לפורום כללי, זה צריך לעבור המון עד שזה יוצא לפועל ובצדק. הם באמת לא מצליחים פה.
האם שווה לקחת את מהשהפורום הכי טוב בו, פוקימון, ולהפחית ולהוריד ממנו עוד ועוד, ובמקומו לשים משהו שהפורום חלש בו כל כך, פורומים כללים.
מצד שני, אני חייב להודות שהפורום נמצא במצב נורא, אנשים מגיבים רק בנו"ד, נתכבות שם יותר הודעות ממה שנכתב בכל שאר הפורום. הפורום הזה חייב שינוי. אבל לדעתי בשינוי הזה צריך לשמור על החלק החזק ולחזק אותו, ולא להוריד מהחזק ולחזק את החלש זאת דעתי. בקיצור אני נגד.
אנשים, גם אם אתם לא חושבים, כמוני, אתם יכולים שלא, אבל תשדלו לא לרצוח אותי. פעם קודמת שהיה דיון כזה ואמרתי את מה שאני חושב(האמת שאני מבין שמה שאמרתי היה טיפשי ואז זה לא חשוב)אנשים קפצו עלי, אפילו פתחו עליי תלונה בפורום משוב. אז פשוט תרגעו... גם אם אתם לא חושבים ככה
הקהילה תאבד ייחוד.
היא תהפוך לסתם פורום כמו "אטרף" או fxp מ"ת ימותו,הנו"ד ייסגר אף אחד לא יכיר את אף אחד ולא תיהיה הרגשה של ביחד.
לזה אתם שואפים?
אני מסכים לעובדה שהפורום צריך מהר שידרוג כדי שהוא לא ייסגר.
אני חושב שצריך להוריד את המונה הודעות לנו"ד.
לתת ווינרים לאנשים שבאמת משקיעים לא רק בהוספת דפים וזה ימריץ אנשים לעשות דברים.
לשדרג את האתר.
להוריד פורומים אשר אינם פעילים בכלום ולהוסיף כאלה אשר יש להם סיכוי טוב להיות מאוד פעילים.
להפעיל פעילויות.
להרחיב את קהל היעד לעוד פורומים אך עדיין לשמור על הייחוד של הפורום.
זהו,סיימתי.
הפורומים הכלליים שאתם מדברים עליהם לא התחילו כמונו לכן אי אפשר להשוות. תחשבו שאם תישאר קטגוריה שלמה על פוקימון. מה באמת ישתנה? רק השם? אני יכול לפתוח פורום חדש וכללי אבל אני יודע שזה לא יהיה אותו דבר. בגלל שבפורום הזה יש משהו מיוחד שאין באחרים. וזה לא בגלל שזה פורום פוקימון אלא בגלל הדרך שבה הפורום "גדל" והוא יכול להמשיך לגדול ככה גם כפורום כללי.
אתה צודק רותם.
אל תשכחו שהאתר פוקימונס תמיד ישאר...
וגם אם הוא יהיה כללי נוכל להביא חברים
אני רוצה להתייחס לדברים שאנשים רשמו פה בנוגע לייחוד של האתר כמקור פוקימון יחידי. כי בדיוק זה מה שמפיל אותנו - פוקימון.
אנחנו ב1999? או ב2011? עד כמה אפשר לסחוב את הרעיון שהאתר מבוסס רעיונית על פוקימון? אני בדקתי את הפורומים המתחרים והם במצב יותר גרוע.
לטעמי פוקימון כרעיון שסביבו נבנה האתר הוא "רעיון המצלמות פילם של קודאק" והחוסר יכולת שלנו לראות ולהסתכל קדימה עלול לפגוע בנו.
החוזק שלנו הוא לא פוקימון, החוזק שלנו הוא הקהילה. ואם אנחנו מגובשים ו"משפחתיים" בתור קהילה, אז על זה צריך להתבסס ולא על פוקימון.
אם אנחנו באמת ייחודים, מאוחדים ומיוחדים אז זה לא משנה מה הנושא של האתר יהיה, לנו יהיה משהו שאין לשום אתר אחר - בסיס או גרעין חברתי ענק.
אני מאמין שכולם פה מכירים אתרים כללים גדולים ואני יכול להוריד את הכובע בפני Fxp על הרבה דברים, אבל לא על חברות ולא על מה שפוקימונס בנוי עליו.
הבעיה שלנו היא לא לגרום לאנשים להשקיע בפורומים אחרים, כי אלה שפה רוצים רק פוקימון ומכאן שהם לא ישקיעו בפורום מוסיקה.
הבעיה שלנו היא להביא קהילה חדשה שכן מתעניינת בדברים אחרים, שתפיח חיים בפורום ותיתן לו את המרחב עבודה שהפורום הזה צריך.
הם אלה שישקיעו במוסיקה, אתם אלה שתשקיעו בפוקימון וביחד ניצור קהילה ענקית שמבוססת על הדברים שפוקימונס מבוסס עליהם.
אני בעד עוד מהיום שעליתי לניהול.
תראו כעיקרון זה הפסד שלכם שאתם רוצים להמשיך בבועה הזאת שאתם רק איזה 20 משתמשים חברים טובים וזהו. פורום כללי יפתח לפה קהילה חדשה, יותר בוגרת ונוחה לדיבור ממה שיש פה. אני מחזק את היטמן בדבריו שאמר שצריך להתאים את עצמנו לעולם (לקהילות הפורומים במקרה שלנו) כמו שעשתה החברה של המצלמות.
תהיה פה קהילה חדשה ונראה מנהלים חדשים וגם הנהלה גבוהה חדשה שאולי תעשה סדר חדש ונוח בפורום הזה שרק ה' יודע מה הלך פה בשנה האחרונה.
אבל זה שיש פה פוקימון באתר ורוב האנשים מדברים רק על זה ישפיע על המשתמשים הכללים לא לרצות להיות פה אי אפשר לשנות את האנשים שפה אני מסכים שאכן הפורום חייב שינוי כלשהו אבל אין לי מושג איך אפשר אם הבסיס הזה הרי כל מי שחושב שזה ילדותי לא יכנס לפה בכל אופן
לדעתי זאת רק התקופה וזהו
יש יותר מה להפסיד מלהרוויח לדעתי
Ilan- מבחינה כלכלית עדיף לרותם לעבור לאתר כללי, נגיד עכשיו ביום לוחצים לו 50 משתמשים על מודעות ליום וכשזה יהיה פורום כללי אז זה יהיה נגיד 100 משתמשים ליום, וגם עדיף שילכו עכשיו 200 משתמשים ויבואו 400.
ואם לא יבואו 400 חשבת על זה?