-
פיקאצ'ו
אם יש לי פיקאצ'ו זכר עם Vt ואגרוף חשמל ואני רוצה להעביר את שתי ההתקפות לפיצ'ו שיוולד. האם אני עדיין צריך לחמש אותו בlight Ball או שעכשיו אחרי שיש לו ת'התקפה אני לא צריך לשים לו את זה עוד פעם כדי שהצאצא יקבל אותה?
ועוד שאלה, אם אני שם עליו ת'light Ball, האם הצאצא יקבל רק Vt או שגם יירש עוד התקפות שיש לזכר להעביר לו?
-
אתה צריך לשים את החפץ גם עם האבא יודע את המתקפה
והחפץ לא יפגע במתקפות שאמורות לעבור ברבייה כמו אגרוף חשמל
אגף ריצ'ו הוא תוקף משולב אז כדאי לתת לו מכת ברק במקום אגרוף חשמל
-
פוקימון שלי השתמש בכל ההתקפות שהוא יודע ואח"כ אני משתמש פעם אחת בlast Resort. האם בפעם הבאה שארצה להשתמש בהתקפה אצטרך להשתמש שוב בכל ההתקפות שהוא יודע, או שאחרי שהשתמשתי בכולן פעם אחת זה מספיק?
-
[quote=נדודי שינה;1064392]פוקימון שלי השתמש בכל ההתקפות שהוא יודע ואח"כ אני משתמש פעם אחת בlast Resort. האם בפעם הבאה שארצה להשתמש בהתקפה אצטרך להשתמש שוב בכל ההתקפות שהוא יודע, או שאחרי שהשתמשתי בכולן פעם אחת זה מספיק?[/quote]
המתקפה פועלת רק שכל ה-PP של שאר המתקפות שלו נגמרות.
אז אם זה באותו הקרב או שלא החזרת לו את ה-PP, תוכל להשתמש במתקפה כמה שאתה רוצה (בהתאם ל-PP שלה).
אם אתה מחזיר את ה-PP לשאר המתקפות, אז תצטרך שוב להשתמש בהן.
-
מה? כדי להשתמש בהתקפה הזו צריך ממש לסיים את כל ה-PP של שאר ההתקפות שהפוקימון יודע, או שמספיק להשתמש בהן פעם אחת?
לפי סרבי כתוב:
"...all the other moves it knows in the battle". הכוונה היא לא (למקסימום) שלוש התקפות האחרות שיש לו בסט?
-
קראתי שוב ב-bulbagarden, וזה מה שרשום:
it cannot be used until all other moves that the user knows have been fully executed, at least once, during the battle.
This 'counter' resets if the user switches out, faints, or the battle ends. Last Resort will fail if it is the only move the user knows.
אז הכוונה היא שצריך להשתמש בכל מתקפה אחרת שלו לפחות פעם אחת בשביל שהמתקפה הזו תעבוד.
ואתה לא צריך להשתמש שוב במתקפות האחרות אם מדובר באותו הקרב.
אלא אם אתה מחליף אותו ומחזיר לקרב, או שהוא מתעלף ואתה מרפא אותו.
במקרים כאלה גם אם מדובר באותו הקרב תצטרך להשתמש לפחות פעם אחת בשאר המתקפות שלו.
-
סבבה, אז זה כמו שחשבתי. תודה!
Rock Slide בקרב זוגות תוריד לשני האוייבים?
-
-
שוב תודה. זכור לי שמלמדי המתקפות מלמדים גם Swords Dance, אבל הסתכלתי בpokarth וראיתי שלא, או שפספסתי איזה חלק מהbf...
אז האם הם מלמדים\אפשר לקנות את הtm של ההתקפה ברחבה הפנימית או החיצונית?
-
[URL]http://serebii.net/attackdex-dp/swordsdance.shtml[/URL]
במשחקים האלה זה רק TM.
זה TM75:
[URL="http://pokemons.co.il/forum/showthread.php?t=15536&highlight=%EE%E3%F8%E9%EA"]http://pokemons.co.il/forum/showthread.php?t=15536&highlight=%EE%E3%F8%E9%EA[/URL]
-
תודה.
אתה יכול להסביר לי את העניין עם ה-iv [המשפט המופיע ב-SUMMARY של הפוקימון בנוסף לטבע שלו...]. הסתכלתי באיזה אתר אבל לא הבנתי עד הסוף את איך שזה משפיע על התכונה המסויימת של הפוקימון שלה הוא מתאים.
-
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Characteristic[/URL]
תקרא פה, אם אתה לא מבין תגיד
-
עדיין, ממש לא הבנתי. מה שזה כן חידש לי שכל משפט ישפיע יותר\פחות על התכונה לה הוא מתאים?
-
לא
בתכלס, מכיוון ש-iv זה נדבר נסתר, המשפט אומר לך מה הסטטוס הכי חזק של ה-iv
-
איך זה נסתר? זה מופיע באותיות של קידוש לבנה במאפיינים של הפוקימון..?
אז ל-iv יש יותר משקל מלטבע מבחינת חוזק הסטטוס?
האם יש TMים ל-DISCHARGE ולLAVA PLUME?
אם יש לי פוקימון אם היכולת SERNE GRACE, שמשתמש בהתקפה כמו LAVA PLUME למשל, אז הסיכוי שהנפגעים יכבו גדל ל-60% במקום 30% המקורי של ההתקפה?
-
[quote=נדודי שינה;1069210]איך זה נסתר? זה מופיע באותיות של קידוש לבנה במאפיינים של הפוקימון..?
אז ל-iv יש יותר משקל מלטבע מבחינת חוזק הסטטוס?
האם יש TMים ל-DISCHARGE ולLAVA PLUME?
אם יש לי פוקימון אם היכולת SERNE GRACE, שמשתמש בהתקפה כמו LAVA PLUME למשל, אז הסיכוי שהנפגעים יכבו גדל ל-60% במקום 30% המקורי של ההתקפה?[/quote]
ל-IV יכול להיות יותר משקל, זה תלוי
כי כמו שאתה רואה בדף שרשמתי, יש כאלה שלא מביאים הרבה ולהפך.
אין להם TM.
אני משער שאתה מתכוון ל-Serene Grace.
וכן, זה מכפיל פי 2 את הסיכוי להשפעה משנית.
אז אם הסיכוי שבעקבות שימוש במתקפה היריב יהיה "שרוף" הוא 30%, ולפוקימון יש את היכולת הזו, אז הסיכוי עכשיו הוא 60%.
-
נכון, אבל לא הסברת לי מה עומד מאחוריהם, אין דבר...
אוך, באסה. רציתי לשאול:
- אם אני לא מפתח פוקימון, אז עד שאפתח אותו יהיה לו אותו מספר של אקספי לרמות הבאות כמו שהוא היה צריך אליהן אילו היה בפיתוח הבא שלו או שאולי הוא יצטרך לעלות יותר\פחות?
- האם יש הבדל אם אני מאמן פוקימון ע"י אקספי שייר לבין אימונו של פוקימון ע"י שליחתו ראשון, ואח"כ מחזיר אותו חזרה לשישייה ומחליף בפוקימון אחר? אני יודע שמבחינת האקספי כן, כשפותחים עם הפוקימון ראשון אז הוא יקבל יותר אקספי, אבל מה לגבי Ev?
במידה ואני מאמן פוקימון בדרך הexp Share ואני נלחם עם מישהו שחולק איתו את נקודות הנסיון מול פוקימון שלאחר הריגתו נוספת רק נקודת Ev אחת, מי יקבל אותה? ובכלל, איך מתחלקות הנקודות בין המשתתפים ב"זכייה" בנקודות הנסיון?
-
[quote=נדודי שינה;1071134]נכון, אבל לא הסברת לי מה עומד מאחוריהם, אין דבר...
אוך, באסה. רציתי לשאול:
- אם אני לא מפתח פוקימון, אז עד שאפתח אותו יהיה לו אותו מספר של אקספי לרמות הבאות כמו שהוא היה צריך אליהן אילו היה בפיתוח הבא שלו או שאולי הוא יצטרך לעלות יותר\פחות?
- האם יש הבדל אם אני מאמן פוקימון ע"י אקספי שייר לבין אימונו של פוקימון ע"י שליחתו ראשון, ואח"כ מחזיר אותו חזרה לשישייה ומחליף בפוקימון אחר? אני יודע שמבחינת האקספי כן, כשפותחים עם הפוקימון ראשון אז הוא יקבל יותר אקספי, אבל מה לגבי Ev?
במידה ואני מאמן פוקימון בדרך הexp Share ואני נלחם עם מישהו שחולק איתו את נקודות הנסיון מול פוקימון שלאחר הריגתו נוספת רק נקודת Ev אחת, מי יקבל אותה? ובכלל, איך מתחלקות הנקודות בין המשתתפים ב"זכייה" בנקודות הנסיון?[/quote]
מספר נקודות הניסיון שפוקימון צריך בשביל לעלות רמה יהיה קבוע בכל מקרה ובכל מצב, לא משנה מה תעשה.
אבל שווה לפתח פוקימון כמה שיותר מהר (אלא אם הוא מפסיד מתקפות), כי לפוקימון מפותח בדרך כלל יש סטטוסים יותר גבוהים וכך יהיה קל יותר לנצח יריבים.
מבחינת ה-ev לדעתי אין הבדל, וכל אחד מהם יקבל נקודה (ולא חצי נקודה).
-
וכשמדובר בפוקימון שנותן מספר זוגי של נקודות Ev (2), איך תתחלקנה הנקודות בין המשתתפים להריגה שלו - כל אחד יקבל נקודה אחת אם מדובר במספר של שני משתתפים או יותר, או שכולם יקבלו שתי נקודות?
ועוד שאלה - פוקימונים זוהרים יכולים לבקוע מביצה, או שפוקימונים זוהרים יכולים להופיע רק בקרבות פראיים?
- כשיש לך ביצה בשישייה ואתה שוחה במים, האם זה נחשב לצעדים שיורידו מכמות הצעדים שצריך ללכת עד שהיא תבקע או לא? והאם לכל ביצה צריך ללכת אותו מספר צעדים בשביל שהיא תבקע ואם לא, היכן בודקים את זה?
-
[quote=נדודי שינה;1072837]וכשמדובר בפוקימון שנותן מספר זוגי של נקודות Ev (2), איך תתחלקנה הנקודות בין המשתתפים להריגה שלו - כל אחד יקבל נקודה אחת אם מדובר במספר של שני משתתפים או יותר, או שכולם יקבלו שתי נקודות?
ועוד שאלה - פוקימונים זוהרים יכולים לבקוע מביצה, או שפוקימונים זוהרים יכולים להופיע רק בקרבות פראיים?
- כשיש לך ביצה בשישייה ואתה שוחה במים, האם זה נחשב לצעדים שיורידו מכמות הצעדים שצריך ללכת עד שהיא תבקע או לא? והאם לכל ביצה צריך ללכת אותו מספר צעדים בשביל שהיא תבקע ואם לא, היכן בודקים את זה?[/quote]
חפשתי ב-bulbagarden ולא רשום שם אם זה מתחלק או כולם מקבלים 2.
לדעתי כולם יקבלו 2, אבל לא בטוח.
עריכה: בדקתי עכשיו בסרבי ורשום שם שזה נותן חצי נקודות ניסיון, אז כנראה שזה אומר גם חצי EV.
פוקימון זוהר יכול להיות פראי וגם מביצה. גם אגדי יכול להיות זוהר.
שיחה נחשבת לצעדים, וגם רכיבה על אופניים שזו הדרך הכי מהירה.
ובודקים בפוקדע של סרבי.
-
וכשכמה מקבלים אקספי על הריגה - החצי יעוגל לנקודה אחת שלמה של Ev?
אם יש פוקימון ממש מהיר, יכול להיות מצב שהוא יתקוף פעמיים באותו תור בלי להשתמש במכה שיש לה זכות קדימה? [אני מתכוון, שישר אחרי שהוא תוקף מכה ראשונה כשיש לו זכות קדימה כי הוא מהיר יותר, תופיע לי אפשרות לבחור מה לעשות - Run, Attack וכו', ואז תהיה לי אפשרות להורות לו לתקוף שוב עוד לפני שהאוייב תקף אפילו פעם ראשונה?]
-
[quote=נדודי שינה;1074191]וכשכמה מקבלים אקספי על הריגה - החצי יעוגל לנקודה אחת שלמה של Ev?
אם יש פוקימון ממש מהיר, יכול להיות מצב שהוא יתקוף פעמיים באותו תור בלי להשתמש במכה שיש לה זכות קדימה? [אני מתכוון, שישר אחרי שהוא תוקף מכה ראשונה כשיש לו זכות קדימה כי הוא מהיר יותר, תופיע לי אפשרות לבחור מה לעשות - Run, Attack וכו', ואז תהיה לי אפשרות להורות לו לתקוף שוב עוד לפני שהאוייב תקף אפילו פעם ראשונה?][/quote]
לא מצאתי תשובה על זה.
אגב בתכלס זה לא ממש חצי, כי מניסיון שלי פוקימונים עם החפץ מקבלים יותר מחצי מהנקודות ניסיון.
לא יודע בדיוק מה החישוב פה.
לא. כל פוקימון תוקף פעם אחת באותו תור.
אלא אם המתקפה מוגדרת כמתקפה שפוגעת יותר מפעם אחת באותו תור.
יש גם מתקפות שמונעות מהיריב להשתמש במתקפה, כמו bite (עם אחוזי הצלחה משתנים בין מתקפה למתקפה).
-
סבבה, תודה!
פוקימון שלומד התקפות מרבייה, ואז הן נמחקות לו ע"י המגדלים\כל דרך אחרת, האם ניתן להחזיר אותן עם Heart Scale בעיר השמינית?
-
[quote=נדודי שינה;1074384]סבבה, תודה!
פוקימון שלומד התקפות מרבייה, ואז הן נמחקות לו ע"י המגדלים\כל דרך אחרת, האם ניתן להחזיר אותן עם Heart Scale בעיר השמינית?[/quote]
כל עוד הוא למד אותם ברבייה אז כן.
מתקפות שהוא יכול ללמוד ברבייה אבל הוא בפועל לא למד-אי אפשר.
-
לזה התכוונתי - התקפות שאילולא הרבייה, הפוקימון לא יכולה היה לקבל את ההתקפה\ות הזאת\אלה. אז אתה אומר שאם התקפה\ות תמחק\נה לו, לא יהיה ניתן לשחזר אותה ע"י Hs?
אותו כנ"ל לגבי התקפות שנלמדו ע"י ה-move Tutors?
-
כל מתקפות שהפוקימון למד בכל צורה שהיא ונמחקו-ניתן ללמד אותן שוב. זה כולל מתקפות מרבייה ומלמדי מתקפות.
מתקפות שהפוקימון יכל ללמוד והוא לא למד, למשל אם תפסת פוקימון פראי שיכול ללמוד מתקפות מרבייה אבל מכיוון שהוא פראי הוא לא למד, אותם אי אפשר להחזיר ע"י מחזיר המתקפות ותצטרך להרבות אותו.
מה שכן, מתקפות שהוא יכל ללמוד [b]בעליית רמה[/b] והוא לא למד, אפשר ללמד אותן ע"י מחזיר המתקפות.
-
הטלתי ספק במה שאמרת ובדקתי את זה, ואכן נוכחתי אחרת: לימדתי Mawile שלי ע"י רבייה להביור, וניסיתי למחוק לו את זה בעיר Blackthorn ולהחזיר לו לאחר מכן ע"י Heart Scale, וההתקפה לא הופיעה במאגר ההתקפות שניתן לשחזר. כנראה שהתקפות שנלמדות ע"י Tm\רבייה שלא נלמדות ע"י עליית רמה של הפוקימון לא ניתן לשחזר.
אם פיקאצ'ו שלי עכשיו ברמה 50, והטבע שלו מעודד התקפה והוא במרחק של 7 נק' למקסימום התקפה שיכולה להיות לו [ע"פ סרבי], האם זה אומר שגם כשאפתח אותו לראייצ'ו ההפרש בין מקסימום ההתקפה שיכולה להיות לו לזו שיש לו יהיה 7 נק' בלבד?
ועוד שאלה - איך מתנהל מגדל הקרבות במשחקים האלה? האם הוא מתאים את הרמות שלו לרמה הכי גבוהה מבין הפוקימונים שאתה משתתף איתם בתחרות?
-
[quote=נדודי שינה;1076181]הטלתי ספק במה שאמרת ובדקתי את זה, ואכן נוכחתי אחרת: לימדתי Mawile שלי ע"י רבייה להביור, וניסיתי למחוק לו את זה בעיר Blackthorn ולהחזיר לו לאחר מכן ע"י Heart Scale, וההתקפה לא הופיעה במאגר ההתקפות שניתן לשחזר. כנראה שהתקפות שנלמדות ע"י Tm\רבייה שלא נלמדות ע"י עליית רמה של הפוקימון לא ניתן לשחזר.
אם פיקאצ'ו שלי עכשיו ברמה 50, והטבע שלו מעודד התקפה והוא במרחק של 7 נק' למקסימום התקפה שיכולה להיות לו [ע"פ סרבי], האם זה אומר שגם כשאפתח אותו לראייצ'ו ההפרש בין מקסימום ההתקפה שיכולה להיות לו לזו שיש לו יהיה 7 נק' בלבד?
ועוד שאלה - איך מתנהל מגדל הקרבות במשחקים האלה? האם הוא מתאים את הרמות שלו לרמה הכי גבוהה מבין הפוקימונים שאתה משתתף איתם בתחרות?[/quote]
זה מוזר כי פעם מחקתי מתקפת רבייה והלכתי למחזיר המתקפות לשחזר מתקפה אחרת והמתקפה שמחקתי מרבייה כן הופיעה.
זה לא הגיוני שיהיו חסרים לו 7 נקודות להתקפה המקסימלית ברמה 50. זה אומר שאחרי כמה עליות רמה הוא לא יקבל שום נקודות להתקפה שוב וזה לא הגיוני.
וההתקפה של ריצ'ו גדולה יותר, אז לדעתי ההפרש יהיה גדול יותר.
[URL]http://serebii.net/heartgoldsoulsilver/battletower.shtml[/URL]
הרמה הכי גבוהה של הפוקימונים שאתה בוחר.
-
אולי כי זה היה במשחקי הדור הרביעי של יהלום, פנינה וכו'?
לא הבנתי מה הסברת לגבי ההתקפה של פיקאצ'ו, אתה יכול להסביר שוב?
לפי סרבי - ההתקפה המקסימלית שיכולה להיות לו עם טבע שמעודד את סטט ההתקפה היא 117 [ברמה 50], לפיקאצ'ו שלי יש 110 התקפה ברמה 50.
-
שתפתח אותו לריצ'ו ההתקפה שלו אמורה לעלות ב-35 נקודות.
35+110=145.
וריצ'ו ברמה 50, המקסימום של ההתקפה במצב שאתה מתאר הוא 156.
אז ההפרש יהיה עכשיו 9 נקודות ולא 7.
אבל אני מאוד לא בטוח לגביי זה.
פשוט תנסה ותראה בעצמך.
-
כן, כשתהיה ברשותי אבן רעם אפתח אותו.
כל התכונות של פוקימון כשהוא מתפתח לצורתו האחרונה עולות ב-35?
- מה עושה Helping Hand בקרב זוגות?
- אם משתמשים נגדי בknock Off בקרב פראי כשמי שאני מאמן מחזיק באחד מחפצי ה-ev (במקרה הזה החפץ שנותן עוד נקודות Ev של התקפה), האם באותו קרב אני אקבל עוד 3 נק' נוספות של ה-ev המתאים לחפץ? כי כשהייתי מאמן בזמנו פוקימונים עם Lucky Egg והיו משתמשים בנוק אוף נגדי, הייתי עדיין מקבל יותר אקספי.
- זה נכון שבקומה הראשונה בהר סילבר אפשר למצוא סטיליקס? כתוב בסרבי שיש 20% למצוא אותו, אבל המקסימום שראיתי בקומה הזו זה אוניקס... יכול להיות שם התבלבלו ביניהם?
-
[quote=נדודי שינה;1077169]כן, כשתהיה ברשותי אבן רעם אפתח אותו.
כל התכונות של פוקימון כשהוא מתפתח לצורתו האחרונה עולות ב-35?
- מה עושה Helping Hand בקרב זוגות?
- אם משתמשים נגדי בknock Off בקרב פראי כשמי שאני מאמן מחזיק באחד מחפצי ה-ev (במקרה הזה החפץ שנותן עוד נקודות Ev של התקפה), האם באותו קרב אני אקבל עוד 3 נק' נוספות של ה-ev המתאים לחפץ? כי כשהייתי מאמן בזמנו פוקימונים עם Lucky Egg והיו משתמשים בנוק אוף נגדי, הייתי עדיין מקבל יותר אקספי.
- זה נכון שבקומה הראשונה בהר סילבר אפשר למצוא סטיליקס? כתוב בסרבי שיש 20% למצוא אותו, אבל המקסימום שראיתי בקומה הזו זה אוניקס... יכול להיות שם התבלבלו ביניהם?[/quote]
לא, זה במקרה הזה.
תסתכל בסרבי על הסטטוס ההתפקה הבסיסי של פיקאצ'ו ושל ריצ'ו, ההפרש הוא 35.
[URL]http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Helping_Hand[/URL]
המתקפה ברוב המקרים תהיה ראשונה בתור, ותעלה ב-50% כוח בסיסי של מתקפות של השותפים לקרב.
המתקפה מורידה את החפץ שעל היריב למשך הקרב ומונעת את ההשפעה שלו.
אז זה אומר שאתה לא אמור לקבל תוספת.
אבל, האתר bulbagarden מציין שאם החפץ הוא Exp.Share אז ההשפעה שלו תשאר.
לדעתי אם זה היה נכון לגביי חפצים אחרים הם היו מציינים זאת.
גם ב-bulbagarden רשום שניתן לתפוס אותו בקומה הראשונה, אבל אצלם רשום שהסיכוי הוא רק 1%.
לצערי אני לא זוכר אם מצאתי אותו שם בעצמי.
-
הסתכלת בטבע ניטרלי. מכיוון שהפיקאצ'ו שלי עם טבע שמעודד התקפה פיסית אז ההפרש ביניהם נהיה 38 נק'. תודה על ההסבר!
אם בקרב זוגות אני משחק עם Marowak ו- Ninjask, הנינג'אסק משתמש ב-dig והמרווק בeq, האם הנינג'אסק ייפגע? מצד אחד הוא סוג מעופף, אז התקפות אדמה לא משפיעות עליו כלל, אבל מצד שני, מי שנמצא ב-dig כן נפגע מ-eq...
-
[quote=נדודי שינה;1078075]הסתכלת בטבע ניטרלי. מכיוון שהפיקאצ'ו שלי עם טבע שמעודד התקפה פיסית אז ההפרש ביניהם נהיה 38 נק'. תודה על ההסבר!
אם בקרב זוגות אני משחק עם Marowak ו- Ninjask, הנינג'אסק משתמש ב-dig והמרווק בeq, האם הנינג'אסק ייפגע? מצד אחד הוא סוג מעופף, אז התקפות אדמה לא משפיעות עליו כלל, אבל מצד שני, מי שנמצא ב-dig כן נפגע מ-eq...[/quote]
רק אם נינג'אסק תקף קודם והוא בתוך האדמה.
או אם הוא תקף אחרון, ובתור השני היריב משתמש ב-EQ ראשון.
כלומר שהיריב מתחת לאדמה ב-dig, רעידת אדמה תשפיע בכל מצב, גם אצל יריבים עם יכולת, סוג או השפעת מתקפה שמונעים מהם להיות מושפעים ממתקפות אדמה.
ואגב, הנזק יהיה כפול.
-
תודה!
יש לי Nincada, אשר אותו אני מתכנן לפתח לנינג'סק. התכנון שלי הוא לפתח אותו רק ברמה 45, אחרי שלמד את ההתקפה DIG. השאלה שלי היא: הרי אם לא אתן לו להתפתח, כל רמה הוא ירצה להתפתח - האם הוא ירצה להתפתח למי שהיה אמור להתפתח ברמה 20? או שזה ישתנה בהתאם לשישייה שלי, אם יהיה לי מקום פנוי או לא, ולא יושפע ממה שהיה אז ברמה 20.
-
[quote=נדודי שינה;1078297]תודה!
יש לי Nincada, אשר אותו אני מתכנן לפתח לנינג'סק. התכנון שלי הוא לפתח אותו רק ברמה 45, אחרי שלמד את ההתקפה DIG. השאלה שלי היא: הרי אם לא אתן לו להתפתח, כל רמה הוא ירצה להתפתח - האם הוא ירצה להתפתח למי שהיה אמור להתפתח ברמה 20? או שזה ישתנה בהתאם לשישייה שלי, אם יהיה לי מקום פנוי או לא, ולא יושפע ממה שהיה אז ברמה 20.[/quote]
לדעתי זה לא יושפע וגם ברמה 45 אם יהיה מקום פנוי תקבל אותו.
אבל מומלץ שתשמור ותבדוק ברמה 21.
ולמה שלא פשוט תלמד אותו חפירה ב-TM?
-
בדקתי את זה, וגיליתי שהמשחק "זוכר" לנינקדה למי הוא היה אמור להתפתח ברמה 20, ועכשיו גם כשיש לי מקום פנוי, הוא רוצה להתפתח אליו.
למה שלא אלמד אותו חפירה ב-tm? אני מתקמצן על לימוד התקפות ע"י Tmים, אם יש אפשרות אני עושה הכל כדי ללמד התקפות בדרך רבייה כדי לא לבזבז. במקרה של נינקדה, היא גם נקבה - כך שלא תוכל להעביר את החפירה הלאה, וגם אילו הייתה בן, קבוצת הרבייה שלה די מגבילה, ככה שזה בעיני די בזבוז ללמד אותה ההתקפה. למרות שלא היו לי כל תוכניות ללמד את המכה הזו בקרוב.
צורות "מתקדמות" יותר מבחינת הפיתוח של הפוקימון מקבלות יותר נקודות בכל פעם שהן עולות רמה בהשוואה לקודמות? אני חושב על הנינקדה והנינג'אסק ועל כך שאולי אני סתם עקשן ובסוף אני רק יצא מזה מופסד, כי היא תהיה חלשה מבחינת הסטאטים שלה... אני זוכר שכבר בדקתי את זה, ניסוי של ארבע רמות או משהו כזה עם איזה פוקימון ויצא שווה בתכונות בשני המקרים - גם כשפיתחתי מוקדם, וגם כשפיתחתי מאוחר.
האם יש בכך סיכון?
-
[quote=נדודי שינה;1080513]בדקתי את זה, וגיליתי שהמשחק "זוכר" לנינקדה למי הוא היה אמור להתפתח ברמה 20, ועכשיו גם כשיש לי מקום פנוי, הוא רוצה להתפתח אליו.
למה שלא אלמד אותו חפירה ב-tm? אני מתקמצן על לימוד התקפות ע"י Tmים, אם יש אפשרות אני עושה הכל כדי ללמד התקפות בדרך רבייה כדי לא לבזבז. במקרה של נינקדה, היא גם נקבה - כך שלא תוכל להעביר את החפירה הלאה, וגם אילו הייתה בן, קבוצת הרבייה שלה די מגבילה, ככה שזה בעיני די בזבוז ללמד אותה ההתקפה. למרות שלא היו לי כל תוכניות ללמד את המכה הזו בקרוב.
צורות "מתקדמות" יותר מבחינת הפיתוח של הפוקימון מקבלות יותר נקודות בכל פעם שהן עולות רמה בהשוואה לקודמות? אני חושב על הנינקדה והנינג'אסק ועל כך שאולי אני סתם עקשן ובסוף אני רק יצא מזה מופסד, כי היא תהיה חלשה מבחינת הסטאטים שלה... אני זוכר שכבר בדקתי את זה, ניסוי של ארבע רמות או משהו כזה עם איזה פוקימון ויצא שווה בתכונות בשני המקרים - גם כשפיתחתי מוקדם, וגם כשפיתחתי מאוחר.
האם יש בכך סיכון?[/quote]
אם אתה לא מתכנן ללמד חפירה פוקימון אחר אז אין טעם לשמור אותה
זה נשאר זהה, פשוט יהיה לך יותר קל לנצח יריבים עם הצורה המפותחת כי היא יותר חזקה
-
נכון. אבל אולי תהיה לי איזו הברקה ללמד מישהו אחר ביום מן הימים. גם עכשיו, כשהוא ברמה 38, הדרך עד לdig לא כ"כ ארוכה...
מה הקטע של ההתקפה Fury Cutter? מה הכוח שלה בתכלס?
חבר אמר לי בזמנו שהקטע שלה הוא שיש לה כוח מתגבר עם כל שימוש בה - בדומה להתקפה Rage, זה נכון?
Baton Pass מעבירה שינויים בסטטוס - הכוונה בתכונות, או גם סטטוס מבחינת בריאות (מורעל, משותק וכו')?
-
[quote=נדודי שינה;1080856]נכון. אבל אולי תהיה לי איזו הברקה ללמד מישהו אחר ביום מן הימים. גם עכשיו, כשהוא ברמה 38, הדרך עד לdig לא כ"כ ארוכה...
מה הקטע של ההתקפה Fury Cutter? מה הכוח שלה בתכלס?
חבר אמר לי בזמנו שהקטע שלה הוא שיש לה כוח מתגבר עם כל שימוש בה - בדומה להתקפה Rage, זה נכון?
Baton Pass מעבירה שינויים בסטטוס - הכוונה בתכונות, או גם סטטוס מבחינת בריאות (מורעל, משותק וכו')?[/quote]
בדיוק
10 כוח בסיסי בהתחלה.
כל פעם שהיא תוקפת רצוף הכוח מוכפל-20, 40, 80 ו-160, שזה הכי גבוה שאפשר.
במשחקי דור 5 הכוח ההתחלתי הוא 20 ולא 10. המקסימום האפשרי זה עדין 160.
שוב, רק אם משתמשים רצוף.
זה לא מעביר הרעלה וכדומה.
אבל בלבול או מרפאים כמו aqua ring כן עוברות
כמובן גם סטטוסים של התקפה, מהירות וכו'.