קדימה להסביר את עצמכם.
צום קל ומועיל לכולם.
גמר חתימה טובה. לחיים טובים תיכתבו ותיחתמו.
וסליחה לכולם.
Printable View
קדימה להסביר את עצמכם.
צום קל ומועיל לכולם.
גמר חתימה טובה. לחיים טובים תיכתבו ותיחתמו.
וסליחה לכולם.
כן אני צם... למרות שאני לא ממש אוהב את זה אבל אין לי ממש ברירות...
אני לא חושב שאני אצום השנה, שנה שעברה ניסיתי אבל לא יכולתי עם הארוחות של המשפחה שלי.
בכל מקרה אני לא כל כך מאמין בזה.. אז כנראה שלא
הסקר נוסף עכשיו.
דניס, אם תרצה תוכל להוסיף אפשרות של "מה לעשות, מכריחים אותי".
אני צם!!
שים לב שוב לסקר.
הצבעתי בסקר
מצווה גדולה!
לא אהבתי את האפשרויות בחירה.
פשוט צריך לשים דברים בסיסים כמו 'כן' 'לא' ו-'לא ידוע\ נמנע\ אולי'.
אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון.
אני צם.
[QUOTE=buizel שולט;1230443]כן אני צם... למרות שאני לא ממש אוהב את זה אבל אין לי ממש ברירות...[/QUOTE]
מצטער אם אני מפריע למישהו שאני אומר את זה אבל אם אתה לא רוצה אתה לא חייב םO
אנשים צמים כי הם בוחרים לצום, (כמובן שאף אחד לא באמת נהנה מלא לאכול ולשתות אבל יותר קל לעשות את זה שאתה בוחר מאשר שמכריחים אותך)
לא צם אבל משתדל לא להפריע לאלה שכן צמים 3:
[QUOTE=buizel שולט;1230443]כן אני צם... למרות שאני לא ממש אוהב את זה אבל אין לי ממש ברירות...[/QUOTE]
[QUOTE=The Flupy;1230481]מצטער אם אני מפריע למישהו שאני אומר את זה אבל אם אתה לא רוצה אתה לא חייב םO
אנשים צמים כי הם בוחרים לצום, (כמובן שאף אחד לא באמת נהנה מלא לאכול ולשתות אבל יותר קל לעשות את זה שאתה בוחר מאשר שמכריחים אותך)
לא צם אבל משתדל לא להפריע לאלה שכן צמים 3:[/QUOTE]
גם אני חושב ככה.
אם הצום לא בא מרצון אין טעם בכלל לצום.. :peee:
צם :D
אני ינסה לצום אבל תמיד אני נשבר ואוכל כמו חזיר אחרי זה :(
אני צמה,אני היחידה במשפחה שלי שצמה,נסו לעשות את זה שאחותכם טוחנת לכם פיצה ולחמניות מול הפרצוף.... וכמעט הצלחתי שנה שעברה אבל אמא של חברה שלי החריכה אותי לשתות!! אב השנה אני יצליח!!! חח
צום קל לכולם וגמר חתימה טובה
בהצלחה טל!
וגם לך יונתן!
[QUOTE=YoRt3m;1230476]לא אהבתי את האפשרויות בחירה.
פשוט צריך לשים דברים בסיסים כמו 'כן' 'לא' ו-'לא ידוע\ נמנע\ אולי'.
אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון.
אני צם.[/QUOTE]
הבנתי, אבל זה מייצר דיון ככה, זה די נחמד לשמוע מה אנשים חושבים ומרגישים לגבי זה.
[QUOTE=ttrrtte;1230528]אני צמה,אני היחידה במשפחה שלי שצמה,נסו לעשות את זה שאחותכם טוחנת לכם פיצה ולחמניות מול הפרצוף.... וכמעט הצלחתי שנה שעברה אבל אמא של חברה שלי החריכה אותי לשתות!! אב השנה אני יצליח!!! חח
צום קל לכולם וגמר חתימה טובה[/QUOTE]
בהצלחה רבה טל. אם את חושבת שזה חשוב, אני בטוח שתצליחי, ואם תראי שזה גם מספיק חשוב לך את גם תוכלי לעמוד בלחץ של הסביבה שמנסה לגרום לך לאכול.
[QUOTE=Sandshrew;1230534]בהצלחה טל!
וגם לך יונתן![/QUOTE]
תודה אוהד.
שיהיה לך צום קל D:
אני צם בערך, משתדל לא להישבר, אבל נראה לי שאולי אני לא אוכל
אני צם עד הבוקר למחרת ומשם כבר שובר תצום כמו בשנה שעברה
לא צם.
לטעמי, הצום הוא לא הרעיון ביום כיפור. וגם לא האיסור להדליק מכשירי חשמל ולנהוג.
אין טעם לענות את עצמך, הרעיון הוא באמת להצטער על החטאים שעשית, ולא לצום מתוך חובה.
[QUOTE=RabbiKingler;1230539]הבנתי, אבל זה מייצר דיון ככה, זה די נחמד לשמוע מה אנשים חושבים ומרגישים לגבי זה.
בהצלחה רבה טל. אם את חושבת שזה חשוב, אני בטוח שתצליחי, ואם תראי שזה גם מספיק חשוב לך את גם תוכלי לעמוד בלחץ של הסביבה שמנסה לגרום לך לאכול.[/QUOTE]
תודה רבה!!!! אנני בטוחה שאני יצליח!!!!! טוב.....יש לי אופניים ורולר בליידס לנקות :) (כה אני גם רוכבת וגם צמה)
אני צם
אני בחור שתמיד צמא,
אני ברור שצם, אבל יכול להיות שאני אשבר רק בגלל השתייה.
אני לא צם (אתאיסט) אבל אני מאחל לכם בהצלחה עם הצום :) וגם אם הייתי צם,אני רוצה לשאול את הדתיים פה משהו: תעזבו שנייה את זה שאלוהים ציווה,חוץ מזה,איזה סיבות יש לצום?
[quote=ttrrtte;1230735]תודה רבה!!!! אנני בטוחה שאני יצליח!!!!! טוב.....יש לי אופניים ורולר בליידס לנקות :) (כה אני גם רוכבת וגם צמה)[/quote]
זה כאילו את לא צמה שתהיי בעניינים....
ואני צם על בטוח שנה שלישית שלי
אני צם, אבל רק השנה מתוך שבועה שלי עם עצמי, רוב הזמן אני לא צם.
אני צם עד הסוף!!! השנה שום דבר לי ישבור אותי (אני מקווה...)
אני צם. זה מסורת זה גם מזכיר לך את המשמעות של יום כיפור כי אתה צמא או רעב ואז אתה חושב: "טוב זה למטרה טובה, כדי לכפר על החטאים שלי וכו'".
צום קל לכולם וגמר חתימה טובה!
[QUOTE=Machine X;1230818]אני לא צם (אתאיסט) אבל אני מאחל לכם בהצלחה עם הצום :) וגם אם הייתי צם,אני רוצה לשאול את הדתיים פה משהו: תעזבו שנייה את זה שאלוהים ציווה,חוץ מזה,איזה סיבות יש לצום?[/QUOTE]
קיבלת-
ביום הכיפורים 2 סיבות לצום שלנו:
א.בראש השנה,נכתבים כל עוונותינו וחטאינו,אך עדיין לא נחתם ונסגר.
הקב"ה,נותן לנו SECOND CHANCE,הזדמנות אחרונה לפני החתימה על מעשינו בשנה שחלפה,אלו עשרת ימי תשובה,והאחרון שבהם הוא יום כיפור,
היום האחרון שניתן לנו לכפר על חטאינו(רק שבין אדם למקום,על עוונות שבין אדם לחברו יש לכפר בהתנצלות ופיצוי אם אפשר).
ב.ביום זה,כולנו מתעלים לרמה של מלאכים,לבושים בלבן,נמנעים מכל צורך של הנפש האנושית(אכילה,שתיה,רחצה וכד').
אם בכל השנה אנו אוכלים מתי שבא לנו - ביום כיפור אנחנו צמים
אם בכל השנה אנחנו נותנים יחס של כבוד לצורכי הגוף - ביום כיפור אנחנו מחשיבים אותו הרבה פחות
ואפילו בתפילה, אם במשך כל השנה אנו קוראים את הפסוק "ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד" (אחרי קריאת שמע) בלחש - ביום כיפור אנו קוראים אותו בקול גדול, בדיוק כמו מלאכי השרת (לפי הקבלה).
למעשה היום הזה הוא כל כך רוחני, שאנחנו מצווים לבטל את הגוף שלנו לטובתו. לא להתעסק באוכל, לא לבקש שיעבירו לנו את המלח ולא להתפנק עם קרמים ומשחות.
פשוט להתרכז במשמעות היום הזה. נטו.
מקווה שסיפק אותך,וגמר חתימה טובה
[QUOTE=Machine X;1230818]אני לא צם (אתאיסט) אבל אני מאחל לכם בהצלחה עם הצום :) וגם אם הייתי צם,אני רוצה לשאול את הדתיים פה משהו: תעזבו שנייה את זה שאלוהים ציווה,חוץ מזה,איזה סיבות יש לצום?[/QUOTE]
חוץ מזה שזה שה' ציווה זה מספיק, אני רוצה להתנהג כמו יהודי טוב ולשאול אותך שאלה (או שתיים) שתענה על השאלה.
ביום זה נחתם הדין עלינו, מי יכול לאכול?
ביום זה ה' מראה לנו כמה הוא אוהב אותנו, מי צריך לאכול?
[quote=Pizza;1230715]לא צם.
לטעמי, הצום הוא לא הרעיון ביום כיפור. וגם לא האיסור להדליק מכשירי חשמל ולנהוג.
אין טעם לענות את עצמך, הרעיון הוא באמת להצטער על החטאים שעשית, ולא לצום מתוך חובה.[/quote]
אני איתך