-
דיון| ניסוח חוק חדש
כבר די הרבה זמן שאני משאיר את הפורום שאני מנהל, ספרות, לדמוקרטי לחלוטין. לפני שאני קובע חוקים גדולים אני מתייעץ אתכם, וכבר ראיתם בדיון הקודם שהחלטתי לא לבצע את החוק שאמרתי, כי הרוב המיוחס היה נגד הרעיון.
עכשיו עלה לי רעיון לחוק חדש, ואפרט אותו לפניכם:
בתקופה האחרונ הנפתחים סיפורים על ימין ועל שמאל, שלא ממשיכים יותר מהקדמ ומקסימום 2 פרקים. הדבר מעורר ספאם בפורום, ואפילו זעם מצד הקוראים, שמצפים למצוא יותר מהקדמה.
החוק שאני רוצה לנסח, הוא חוק שיהווה נקודת מוצא לבעיה. לפי החוק החדש, כל משתמש שירצה לפתוח סיפור, יהיה חייב שיהיו לו כבר כמה פרקים מוכנים מראש. כמו כן, לאחר שיפרסם את ההקדמה שלו בפורום או לפני, הוא יהיה חייב לשלוח לי ה"פ ובו הפרקים עצמם(לא אישור שהוא כתב, אלא הפרקים עצמם). אני אבדוק שאכן מדובר בכמות הפרקים שתסוכם, ואתן אישור לפותח. אם הוא לא ינהג כך פעם אחת, הוא יקבל אזהרה בע"פ וסיפורו יינעל. אם המעשה יחזור על עצמו, הוא יקבל אזהרה וסיפורו יינעל.
בסקר למעלה אני מבקש ממכם להביע את דעתכם. האם אתם בעד או נגד, או שאולי נייטראלים, ואם אתם בעד, כמה פרקים צריך שיהיו מוכנים כבר.
כמו כן,אני ממבקש מכם להגיב בנושא, ולהסביר את עדתכם. מדוע בחרתם במה שבחרתם?
אני מקווה שהנושא יניב תועלת.
-
לא.
מה יהיה אז עם סיפורים קצרים?
וחוץ מזה, אסור לך לעשות זאת, זכותו של אדם להפסיק עם סיפור שלו כשנמאס לו.
אני פותח סיפורים ונמאס לי מהרעיון אחרי כמה זמן, ואם תעשה זאת תבטיח שפורום ספרות יהפוך ליותר צחיח
-
אני משער שאנשים יתייאשו מלפתוח...
-
ממש אבל ממש, לא! ילדים לרוב פותחים סיפורים כדי לבטא את עצמם והם מפרסמים הקדמה כדי לקבל ת"ב. אם יהיו להם טעויות חוזרות, למי יש כוח לתקן מיליון פרקים?
ד"א, היו הסיפורים כתובים שלא פורסמו במלואם בפורום... -_-
-
לא התכוונתי שאני יעבור על הפרקים ויתקן להם טעויות, אלא רק יבדוק שהם באמת כתבו.
-
אני יודע, התכוונתי אחרי שהם יפרסמו.... -.-
-
אתה פשוט יכול להאמין להם, אוהד, ולא לחייב אותם להראות לך את הפרקים שלהם.
לנושא:
[b]לא! ממש ממש לא![/b]
אתה לא יכול לחייב מישהו לתת לך את הפרקים בה"פ, ובטח ובטח שלא לחייב אותו שלא יפסיק את הסיפור!
זו זכותו! אתה לא יכול לתת לו אזהרה על זה שהוא גמר את הסיפור ללא כמות הפרקים הנדרשת ולכפות עליו להמשיך את הסיפור!
מה לעשות? לפעמים סיפורים יימאסו עליך ותרצה לסגור אותם!
חוץ מזה, אני יודע למה אתה מציע את זה. ובינינו, די ברור שהוא יחטוף באן בקרוב, אז רק צריך לחכות..
-
נגד.
ממש אבל ממש נגד.
מגל הצליח לשכנע אותי בנוגע לכך, עוד לפני שהדיון התחיל..
תסתכל על הסיפור שלי, מגל ומאי לדוגמה, נתנו לי על פרק 1 עצות, ובפרק אחרי זה אני שיפרתי את הפרק שהכנתי. אם הייתי מכין אותו מראש, סביר להניח שהוא היה מאוד גרוע ולכן היו מפסיקים לקרוא אותו.
אני חושב שהנושא כבר מיצה את עצמו.
-
אני דווקא בעד ההצעה,ימשוך אנשים ליותר כתיבה.
מצד שני,למרות שבסקר הצבעתי בעד, אני קצת נגד כי יהיה חובה לקחת "אישור לסיפור".
-
בינתיים הכרעת הרוב היא נגד.
האם יש עוד מישהו שרוצה להביע דעתו, או שאפשר לקפל את העסק?
-
[QUOTE=YellowFlash;1283594]אני דווקא בעד ההצעה,ימשוך אנשים ליותר כתיבה.
מצד שני,למרות שבסקר הצבעתי בעד, אני קצת נגד כי יהיה חובה לקחת "אישור לסיפור".[/QUOTE]
ממש לא
זה ימשוך אנשים לא לכתוב.
-
אתה לא יכול לדעת אם יהיה למשתמש 2 קוראים או 31245346435754. אני אומר לא כי מי שמקבל תגובות ימשיך, ומי שלא לא ימשיך וזה בטוח. תדאג שיותר יגיבו על סיפורים ותפטור את הבעיה.
-
[quote=לעולם לא תדע;1283603]אתה לא יכול לדעת אם יהיה למשתמש 2 קוראים או 31245346435754. אני אומר לא כי מי שמקבל תגובות ימשיך, ומי שלא לא ימשיך וזה בטוח. תדאג שיותר יגיבו על סיפורים ותפטור את הבעיה.[/quote]
כבר המון זמן אני יושב וחושב איך לפתור את הבעיה הזו, אבל אין לי מוצא. איך בדיוק אפשר לגרם לאנשים להגיב יותר?
-
[QUOTE=Master Po;1283610]כבר המון זמן אני יושב וחושב איך לפתור את הבעיה הזו, אבל אין לי מוצא. איך בדיוק אפשר לגרם לאנשים להגיב יותר?[/QUOTE]
היה את התחרות הזאת של צ'ארמנדר, אולי תחדש אותה נראלי קראו לזה מגניב מגיב או משו כזה
מה שבטוח- לא ככה
-
[QUOTE=DarkTiger;1283613]היה את התחרות הזאת של צ'ארמנדר, אולי תחדש אותה נראלי קראו לזה מגניב מגיב או משו כזה
מה שבטוח- לא ככה[/QUOTE]
מגיב מגניב F3
-
דה צ'רמנדר הצטרפת ביולי 2007, אתה מבין שאתה פאקינג משתמש חצי אגדי חצי פרה-היסטורי בשבילי? אתה אולי לא זוכר אבל היינו פעילים מאוד יחד בנושא האנטר סטורי ממש פעם. בכל אופן שמח לראות מישהו מ2007.
---
למען האמת, אמרו כאן כמה דברים מעניינים. כמו אנשים שיקבלו טיפים אחרי פרסום פרק וזה ישפיע על הפרקים הבאים, וכו' וכו'. וכשחושבים על זה, אם באמת יתפרסמו מלא סיפורים של 2 פרקים, אנשים יפסיקו לקרוא ולהאמין בכותבים. ואז הפורום יהיה במפלה.
למרות שאני מאמין שכותב עם אחריות חייב להכין כמה פרקים מראש, כדי לראות שהוא רציני, שיהיה לו את המינימום לפרסם כשתהיה תקופה ללא כתיבה שלו, וכו'. אבל... כשחושבים שגם אנשים בגלל זה יפרסמו פחות, ואנחנו הרי רוצים שיפרסמו כמה שיותר ושהפורום יפרח... למרות שבכלל חלקם יסתיימו על ההתחלה...
מאוד קשה. אני חושב שצריך למצוא את דרך האמצע. אולי לתת אזהרה למשתמש שסיים סיפור אחרי באמת פרקים מעטים שלא יוכל לפתוח סיפור בעוד שנה אני יודע. סתם כדי להרתיע ושירצו להשקיע.
תשמעו, אין מה לעשות, בסוףזה תלוי במשתמשים. פשוט צריך לסמוך עליהם ולתמוך בהם... יותר מזה קשה לעשות.
-
אני הייתי מנהל פורום ספרות
אני יודע מה הפורום צריך ולכן הצבעתי שאני נייטראלי בהחלטה הזאת
כי אני חושב שזה יכול גם להיות טוב וגם לפגוע נורא בפורום ספרות
אני חושב שאתה צריך להקשיב ולא לקיים את החוק .
-
גם אני הייתי מנהל פורום ספרות ואני דווקא נגד, סיפור מהווה ביטאון נקודה.
אתה מנהל נהדר כל הכבוד!
-
אני הצבעתי בעד, אבל אחרי קריאה של התגובות התחרטתי, כי הבנתי כוונה אחרת.
לדתי יהיה טוב אם לפחות יפרסמו את מס' הפרקים המוכנים לפני ההקדמה או אחריה, ואז לא יצפו יותר מידי מסיפורים שהקצב כתיבת (לא שחרור) פרקים הוא קטן מאוד.
נייטרלי בנוגע לחוק הזה, כולם פה לפני אמרו את הסיבות שבגללן התחרטתי.
-
לא, רעיון גרוע מאוד.
אי אפשר לחייב אנשים לכתוב פרקים
הם לא ירצו גם לחכות עד שיקבלו אישור אלה פשוט לכתוב ולבטא את עצמם, זה הכל
ושנמאס להם, אין להם יותר רעיונות ובלה בלה בלה הם רוצים לסגור, אי אפשר לחייב אותם להמשיך
-
בעד, לא ממש מצליח לרוב פשוט "לזרום" עם הכתיבה לאן שהיא תיקח אותך, צריך הכנה מראש.
וכמובן שזה יחול רק על סיפורים שעוד לא נפתחו, שיפתחו מעטה והלאה :)